#SØRUM, Sennerudtoppen 6
2 750 000,-
Stilren 2-roms selveier fra 2021 | Romslig, solrik balkong | God standard & arealeffektiv planløsning | P-plass*

VISNING:

Visning etter avtale med megler

 • Prisantydning: 2 750 000,-
 • Omkostninger: 77 769,-
 • Totalpris: 2 827 769,-
 • Fellesutgifter 1 248,-
Beregnet totalkostnad:
2 750 000,- (Prisantydning) Omkostninger 68 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 750 000,-)) 199,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 7 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 77 769,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 2 827 769,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
 • Type: Leilighet
 • Eierform: Eierseksjon
 • Primærrom: 38 m²
 • Bruksareal: 42 m²
 • Etasje: 3
 • Antall rom: 2
 • Oppholdsrom: 1
 • Soverom: 1
 • Byggeår: 2021
 • Gårdsnummer: 241
 • Bruksnummer: 210
 • Energimerking:
  B
 • Finnkode: 280955526
 • Sist endret: 28.11.22 16:56
NABOLAGSPROFIL for bydel
 • 76%
  eier sin egen bolig
 • 91%
  av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill
 • 57%
  har bolig på over 120 kvm
 • 16%
  av boligene er nyere enn 20 år
 • 37%
  er barnefamilier

 

Beskrivelse

Velkommen til Sennerudtoppen 6 - En stilren 2-roms selveier med sentral og attraktiv beliggenhet i Sørumsand kommune. Leiligheten ble bygget i 2021 og holder gjennomgående god standard. Stuen forlenges av en vestvendt balkong på 12,3 m²! Boligen har flere gode kvaliteter som bl.a. en arealeffektiv planløsning, store vindusflater, og stilrene material- og fargevalg. Sørum er et flott sted å bo for deg som ønsker en rolig tilværelse i nærheten av natur og friluftsmuligheter, men samtidig med kort vei til offentlig kommunikasjon, dagligvare og restauranter. Her vil du trives!

- 2-roms selveier fra 2021
- Gjennomgående god standard
- Stue m/utgang til balkong på 12,3 m²
- Åpen kjøkken/stue løsning
- HTH kjøkkeninnredning
- Vannbåren gulvvarme i alle rom
- Flislagt bad m/opplegg for vaskemaskin
- God lagringsplass m/kjellerbod
- Mulighet for kjøp av garasjeplass


Innhold
Leilighet beliggende i byggets tredje etasje, som består av entré, stue med utgang til balkong, kjøkken med åpen løsning, soverom og bad.

Leiligheten disponerer i tillegg en kjellerbod på 5,1  m², i fellesarealer tilknyttet garasjeanlegg.

Innhold

Leilighet beliggende i byggets tredje etasje, som består av entré, stue med utgang til balkong, kjøkken med åpen løsning, soverom og bad.

Leiligheten disponerer i tillegg en kjellerbod på 5,1  m², i fellesarealer tilknyttet garasjeanlegg.

Utstyr

- Hvitevarer på kjøkken.
- Vannbåren gulvvarme.
- Balansert ventilasjon.
- Opplegg for vaskemaskin.
- Callinganlegg.
- Røykvarsler tilkoblet sentralt brannvarslingsanlegg.
- Brannslukningsapparat.

Entré

Velkommen inn! Det første som møter deg er en lys og fin entré som gir et godt førsteinntrykk av boligen. Det er naturlig plass til å henge fra seg yttertøyet og sette fra seg sko. I tilknytning til entreen finner du også en romslig bod med ekstra lagringsplass. Veggene er malte lyse og gulvet er belagt med fliser. Leiligheten har en entrédør av typen trefiber som har brannklasse EI-30 og lydklasse 41 dB. Oppgangen har callinganlegg med kamera. Adkomst til leiligheten gjøres via felles trappeoppgang med heis.

Stue | Med utgang til balkong

Boligens sosiale sone er lys og innbydende. Det første du vil er de store vindusflatene som gir godt med naturlig lysinnslipp og en luftig atmosfære. Veggene er malt lyse og gulvet er dekket med en-stavs eikeparkett. Leiligheten har balansert ventilasjon og vannbåren gulvvarme som bidrar til et godt inneklima året rundt. Stuen er enkel å møblere og du har god plass til både sofagruppe, spisebord og TV med tilhørende møblement. 

På varme sommerdager blir det naturlig å åpne balkongdøren, slik at stuen blir forlenget med en herlig balkong på ca. 12,3 m²! Her har du har god plass til en sittegruppe, grill og dekorativ beplantning. Selger opplyser om meget gode solforhold med kveldssol på sommerstid. Balkongen er overbygget og har levegger av platekleding. Gulvflater er av betong, belagt med terrassebord. Videre er balkongen utstyrt med utebelysning og stikkontakt på vegg.

Kjøkken

Lekkert kjøkken med åpen og sosial løsning mot stue - perfekt for å varte opp gjester! Kjøkkenet er fra 2021 og har god standard. HTH kjøkkeninnredning, smakfullt utført med glatte fronter og integrerte hvitevarer. Det er god skap- og benkeplass til matlaging og oppbevaring av kjøkken redskaper. Benkeplaten er av laminat med kompositt oppvaskkum samt induksjons koketopp. Det er lagt fliser mellom over- og underskap. Videre har kjøkkenet belysning under overskap og stikkontakter på vegg. Hvitevarer som innebygget stekeovn og oppvaskmaskin, samt integrert kjøleskap med fryser medfølger salget.

Bad

Tidløst og flislagt baderom med opplegg for vaskemaskin. Badet har behagelig gulvvarme og belysning med downlights, så her får du en god start på dagen! Baderommet inneholder vegghengt servantskap med heldekkende servant, speilskap med belysning og et vegghengt toalett. Dusjhørne med plassbesparende, innfellbare glassdører. Videre er badet utstyrt med dobbel stikkontakt på vegg. Leiligheten har fortsatt nybyggaranti og punktene som har fått TG2 på badet skal bli tatt opp med utbygger ifølge eier.

TG2:
- Overflater vegger
- Overflater gulv

Soverom

Leiligheten har et innbydende soverom med to innganger fra stuen. Soverommet har plass til en dobbeltseng, to nattbord og en oppbevaringsløsning. Veggflatene er malt lyse og gulvet er dekket med en-stavs eikeparkett. Det er montert et romslig garderobeskap som medfølger salget.

Beliggenhet

Boligen ligger i et veletablert boligområde på Sennerud/ Sørumsand i Lillestrøm kommune. Det er gangavstand til Sørumsand sentrum med flere servicetilbud. Her finner du blant annet ulike cafeer, blomsterbutikk, vinmonopol, frisør og dagligvareforetninger. Det er også butikker for klær, optikk, elektronikk og dyr i området.

Sørumsand har et meget godt kollektivtilbud. Offentlig kommunikasjon er tilgjengelig for buss og tog. Med tog fra Sørumsand Stasjon tar det ca. 28 min til Oslo, ca. 15 min til Lillestrøm og ca. 45 min til Oslo Lufthavn Gardermoen. Ellers er det godt med busstilbud som stopper på de lokale plassene.

Sørumsand har et godt skole- og barnehagetilbud. Barneskole med trinnene 1-7 klasse, ungdomsskole med trinnene 8-10 klasse og videregående skole.

I nærområde er det meget gode tur- og treningsmuligheter, sommer som vinter. Sørumsand har et aktivt idrettsmiljø og et flott idrettsanlegg som kan benyttes av store og små. Det er også trivelige gangstier langs idylliske Glomma. Lysløype, tur- ogsykkelstier som strekker seg langt innover marka finner du i umiddelbar nærhet uansett årstid. For de som er av den spreke typen finnes også ulike treningssentre hvor du kan svettet bort hverdagens stress.

Felleskostnader

1 248 pr. mnd. (inkl. Kabel-TV / Bredbånd, eiendomsskatt, felles forsikring, vaktmestertjenester, trappevask, honorarer til forretningsfører, revisor, styrehonorarer, felles drift og vedlikehold m.m.)

Herav:
- Felleskostnader boliger: kr. 858,-
- Kabel-TV / Bredbånd: kr. 390,-

Kommunale avgifter er ikke inkludert i felleskostnadene, faktureres direkte fra kommunen. Varmt vann og fyring etterfaktureres iht, faktis forbruk.

Løpende kostnader

I tillegg til felleskostnader og de kommunale avgiftene må kjøper beregne andre løpende kostnader som renovasjonsgebyr, strøm, husforsikring, innboforsikring og abonnement for tv og internett utover det som er inkludert i felleskostnadene.

Lillestrøm kommune har eiendomsskatt med en skattesats på 2 promille på alle bolig- og næringseiendommer, og på ubebygde tomter.

Fellesgjeld / lånevilkår

Andel fellesgjeld pr. 02.11.22: kr. 0,-
Andel formue pr. 31.12.2021: kr. 11.694,-

Sameiet har ingen lån per 02.11.22.

I en tolkningsuttalelse har toll og avgiftsdirektoratet lagt til grunn at salgsverdi pluss andel fellesgjeld er seksjonens fulle verdi. Det skal følgelig beregnes, og betales, dokumentavgift også for seksjonens andel av fellesgjeld i sameiet.

Kommunale avgifter

Kr. 9 301 pr. år

Prognose for kommunale avgifter i 2022 (inkl. mva):
- Avfallsbrønn: kr. 4 251,-
- Fast gebyr vann bolig: kr. 725,-
- Fast gebyr avløp bolig: kr. 1 047,-
- A-konto vanngebyr: kr. 1 287,-
- A-konto avløpsgebyr: kr. 1 990,-
- Sum prognose: kr. 9 301,-
- Fakturert hittil i år: kr. 9 386,-

Vannmåler er installert i boligen.

Kommunale gebyrer er en kombinasjon av forskudd, abonnement og enkeltgebyrer fakturert etter levert tjeneste. Vi kjenner ikke samlet gebyr for en eiendom for et år før året er omme. Denne rapporten sammenstiller dette for fjoråret, med summer fordelt per fagområde. Tjenestene vil normalt ha en prisøkning hvert år, samt at forbruk på ulike tjenester kan variere fra år til år.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Sameiet er ikke medlem av en sikringsordning.
Sameiet har ikke IN-ordning.

Iht. lov om Eierseksjonssameier §30, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk.  Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 gang folketrygdens grunnbeløp.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 735 977 pr. 31.12.21 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 2 649 518 pr. 31.12.21 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 95% for sekundærboliger (alle andre boliger). For næringseiendom gjelder andre regler. For utfyllende informasjon om regelverket og unntak vises til skattelovens § 4-10 og Skatteetaten.

Tilstandsgrader (TG2/TG3) fra tilstandsrapport:

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrader 2:
Bad - Baderom
- Overflater vegger
- Overflater gulv

Selgers egenerklæringsskjema

Selger har kommentert på følgende spørsmål i egenerklæringsskjema som er en del av salgsoppgaven:

5. Kjenner du til om det er/har vært problemer med drenering, fuktinnsig, øvrig fukt eller fuktmerker i underetasje/kjeller?
- Ja. Noen vanndammer i parkeringskjeller på vinter når snø dras med inn på biler.

25. Kjenner du til andre forhold av betydning som kan være relevant for kjøper å vite om (f.eks. rasfare, tinglyste forhold eller private avtaler)?
- Ja. Trinn 2 av Sennerudtoppen skal bygges, men dato er ikke satt.

Boligens areal

Primærrom: 38 kvm, Bruksareal: 42 kvm

3. etasje:
Bruksareal: 42 m².
Primærrom: 38 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entre, kjøkken/stue, soverom og baderom.
Sekundærrom: 4 m². Følgende rom er oppgitt som sekundærrom: Innvendig bod.

Kommentarer til areal:
Leiligheten disponerer 1 bod. Bod nr. 10 på 5,1 m2 (takhøyde 2,52 m) i fellesarealer i kjeller, i forbindelse med garasjeanlegg.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 1 964 kvm, Eierform: Fellestomt

Felles tomt for sameiet opparbeidet med diverse beplantning og asfalterte arealer bestående av innkjøring til garasje, biloppstillingsplasser samt gangveier

Garasje / Parkering

Det medfølger ikke garasjeplass til boligen. Gjesteparkering er i garasjeanlegget, betaling etter gjeldene satser.

Det mulighet for kjøp av garasjeplass i felles garasjekjeller for sameiet 1, næringslokalene og fremtidig sameie 2. Denne anleggseiendommen driftes av Sennerudtoppen Næring og er ikke endel av Sennerudtoppen 1 Boligsameie. Ved leie, kjøp, salg av garasjeplass må Sennerudtoppen Næring kontaktes, ved bente@sdas.no. Etablering av el-bil lader er ikke tillatt, uten samtykke fra Sennerudtoppen Næring. Det koster kr. 350 000,- for bruksrett til en garasjeplass, kr. 25 000,- for ladeboks, og det påløper kr 350,- i mnd. i felleskostnader.

Byggemåte

Boligblokken ble oppført i 2020/21, ferdigstilt i 2021. Gulvflater i kjeller og etasjeskillere av betong. Yttervegger og bærende konstruksjoner av
betong og bindingsverkskonstruksjon, utvendige fasader er forblendet med teglstein og fasadeplater. Takkonstruksjon av tilnærmet flatt tak utvendig
tekket med papp/membran, ikke besiktiget Det finnes muligheter for å kjøpe garasjeplass. Sameiet har
gjesteparkering.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger midlertidig brukstillatelse datert 14.09.2021 for eiendommen. Den midlertidige brukstillatelsen gjelder for boliger og parkeringskjeller U1.
Vilkår for vedtaket:
1. Arbeidet som gjenstår må fullføres og søke om ferdigattest innen 01.06.2022.
2. Forskriftsmessig sikkerhet i bruk skal være etablert.

Vilkår for ferdigattest:
Følgende dokumentasjon må sendes inn:
1. Lekearealer med lekeapparater skal være ferdigstilt iht. godkjente tegninger
2. Det skal sendes inn godkjent ferdigmelding for VA-anlegg.
3. Midlertidige kasser mot trinn 2 skal være fjernet.

Kjøper overtar risikoen for dette. Dokumentet kan fås ved henvendelse til megler.

Adgang til utleie

Av HMS-hensyn, og for at styret skal ha mulighet til å informere og kommunisere med leietakere, ber styret om at seksjonseiere som leier ut sine seksjoner registrerer leietaker og kontaktinformasjon. Utleie kan registreres på Min side når du er logget inn på www.bori.no. Korttidsutleie av hele boligseksjonen i mer enn 60 døgn årlig er ikke tillatt iht. eierseksjonsloven §24. Med korttidsutleie menes utleie i inntil 30 døgn sammenhengende. Grensen på 90 døgn kan fravikes i vedtektene og kan i så fall settes til mellom 60 og 120 døgn. Boligen kan fritt leies ut utover dette.

Oppvarming

Leiligheten har oppvarming med vannbåren gulvvarme.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Grønn - Energikarakter B

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Regulering

Eiendommen er regulert til boligformål. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Eiendommen ligger i et område under marin grense med svært stor sannsynlighet for marin leire. Der det finnes marin leire, kan det også være kvikkleire. Eiendommen befinner seg også i et område som kan være utsatt for flomfare. Se vedlagte kart fra kommunen.

Oppføringen av Trinn 2 av sennerudtoppen vil føre til at utsikten fra stue og soverom vil bli sperret av det nye bygget.

Bevaringsverdig

Nei.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Offentlige planer

Sørum kommune vedtok ny kommuneplan den 12.06.2019:
Link til kommuneplan 2019 - 2031: https://www.lillestrom.kommune.no/samfunnsutvikling/planer/kommuneplan/gjeldende-kommuneplan/sorum-kommunes-kommuneplan/

Det er for tiden ingen reguleringssaker under behandling som berører denne eiendommen.
- Hvilke planer som er under behandling vil endre seg over tid.

- Varsler om oppstart av planarbeid finner du her: https://www.lillestrom.kommune.no/samfunnsutvikling/kunngjoringer-av-planer-og-horinger/varsel-om-oppstart-av-planarbeid

- Hvilke planer som er til offentlig ettersyn finner du her: https://www.lillestrom.kommune.no/samfunnsutvikling/kunngjoringer-av-planer-og-horinger/offentlig-ettersyn-av-arealplaner/

Det tas forbehold om at det kan være avvik i kommunens registre/kart/arkiv i forhold til den faktiske situasjonen og at det kan foreligge forhold omkring eiendom og bygninger som kommunen ikke er kjent med.

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen:
Heftelser
2021/1219180-1/200  Bruksrett  
01.10.2021 21:00 
Rettighetshaver: Knr:3030 Gnr:241 Bnr:205
Gjelder utearealer og lekearealer
Bestemmelse om vedlikehold
Overført fra: 3030-241/210
Gjelder denne registerenheten med flere

2021/1219180-3/200  Bestemmelse om parkering  
01.10.2021 21:00 
Rettighetshaver:SENNERUDTOPPEN NÆRING AS  
Org.nr: 918025995
Bestemmelse om vedlikehold
Overført fra: 3030-241/210
Gjelder denne registerenheten med flere

2021/1219180-4/200  Bestemmelse om adkomstrett  
01.10.2021 21:00 
rettighetshaver:Knr:3030 Gnr:241 Bnr:205  
Bestemmelse om vedlikehold
Overført fra: 3030-241/210
Gjelder denne registerenheten med flere

2021/1219180-6/200  Erklæring/avtale  
01.10.2021 21:00 
rettighetshaver:Knr:3030 Gnr:241 Bnr:105  
Bestemmelse om teknisk infrastruktur
Bestemmelse om vedlikehold
Overført fra: 3030-241/210
Gjelder denne registerenheten med flere

2021/1395633-1/200  Rett til utskilt tomt  
05.11.2021 21:00 
Rettighetshaver:SENNERUDTOPPEN PARKERING AS  
Org.nr: 919233133
Gjelder denne registerenheten med flere

Grunndata
2021/1356606-1/200  Seksjonering  
29.10.2021 21:00 
opprettet seksjoner:
snr: 33
formål: Bolig
sameiebrøk: 410/71737

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Lillestrøm kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Sameie

Sameie: Sennerudtoppen 1 Boligsameie, Orgnr: 928182266

Sennerudtoppen 1 Boligsameie ble stiftet 29.10.2021. Sameiet består av 87 boligseksjoner, fordelt på 2 bygninger med adresse Sennerudtoppen 2 - 6. I tillegg er det 3 næringsseksjoner. Eiendommen har gnr 241, bnr 210 i Lillestrøm kommune. Det etableres ytterligere ett sameie på gnr 241 bnr 205, Lillestrøm kommune, som deler fellesareal med mer med Sennerudtoppen 2 Boligsameie.

Styret:
Sameiets styre har ikke kontor adresse. Styret kan også kontaktes via portalen i BORI. E-post: sennerudtoppen1boligsameie@bori.no

Forretningsfører:
BORI er forretningsfører for sameiet.

Kabel-TV og bredbånd
Sameiet har kollektiv avtale fra Telenor. Telenor (tidligere Canal Digital): Tjenesten(e) leveres av Telenor. Servicetelefon 915 09000 er betjent på hverdager mellom kl. 0800-2000, lørdag kr. 0900-1700 og søndag kl. 1000-1500. Chat med Telmi, Telenors chattende robot, døgnet rundt. Se www.telenor.no/privat/kundeservice/kontakt/
for mer informasjon.

Vaktmestertjenester:
Sameiet har avtale med Toma om vaktmestertjeneste.

Nøkler:
Nøkler/rekvisisjon kan fås ved henvendelse til styret, og må betales av den enkelte.

Renhold:
Renhold i fellesarealene utføres av eksternt selskap.

Forkjøpsrett

Nei.

Forsikring

Tryg Forsikring Polisenummer: 7979421

Regnskap

Regnskapet for 2021 viser et driftsresultat på kr 400 760,- og et positivt årsresultat på kr 400 759,-. Årsresultatet ble tillagt opptjent egenkapital.
Kommentarer til større avvik mellom regnskap og budsjett:
- Strømprisene svinger kraftig og er betydelig større enn hva som er budsjettert.
- Honorar utbetales først i 2022 etter avholdt ordinært årsmøte 7. juni 2022

Arbeidskapital, d.v.s. likviditet til disposisjon etter avdrag/låneopptak, utgjorde pr. 31.12.2021 kr 400 759,-.

Det er gjennomført vedlikehold som, etter styrets oppfatning, er tilstrekkelig til å ivareta bygningenes tilstand og verdi. Det er ikke foretatt avsetninger til fremtidig vedlikeholdsansvar. Fremtidige tiltak planlegges finansiert ved låneopptak. Det har ikke inntrådt vesentlige forhold av økonomiske eller av annen karakter fra 31.12.2021 og frem til styrets årsberetning er avgitt. For øvrig vises til de enkelte tallene i vedlagt innkallingshefte for Årsmøte 2022 med resultatet og balansen og de regnskapsoversikter som fremkommer under noter til regnskapet.

Vedtekter / husordensregler

I følge vedtektene er det krav om styregodkjennelse av ny eier. Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg. Sameiet har per d.d. ikke husordensregler, men på generalforsamlingen fikk styret fullmakt til å utarbeide ordensregler for sameiet.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Styrets arbeid 2021/2022:
Styret har avholdt møter og behandlet rutinesaker, så som:
- Godkjenning av nye eiere
- Bruksoverlating
- Budsjettering
- Regulering av felleskostnader
- Internkontroll og oppdatering av HMS-plan (Helse, Miljø og Sikkerhet)
- Løpende vedlikehold
- Forsikringsskader
- Planer for årene fremover
- Serviceavtaler og kontroll av brannslokningsapparater og røykvarslere
- Inngåtte avtaler/kontrakter med andre leverandører av varer/tjenester
- Kurs & møter
- Ekstraordinær årsmøte
- Info . rundskriv
Styret er ikke i en rettslig tvist som kan medføre økonomisk ansvar for sameiet.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen:
- Hvitevarer på kjøkken medfølger.

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer medfølger der dette er spesielt angitt i salgsoppgaven. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.
Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selges ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel, vil Claims handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If et gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris. Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. husforsikring, innboforsikring, renteforsikring, flytteforsikring og boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post eller SMS: 98 03 91 50 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre undersøkelser av kjøpers egenkapital og eventuelt andre forhold knyttet til kjøper. Den delen av kjøpesummen som er egenkapital skal innbetales fra kjøpers konto i norsk finansinstitusjon.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Det forutsettes at hjemmel til eiendommen overføres til kjøper. Dersom dette ikke er ønskelig må det tas forbehold i budet.

Eierseksjonsloven

Ingen kan direkte eller indirekte erverve mer en to boligseksjoner i et boligsameie jf. eierseksjonsloven § 23. Dersom et erverv har funnet sted i strid med eierseksjonslovens regler kan Kartverket nekte overskjøting. Dersom overskjøting blir nektet, er kjøper likevel forpliktet til å gjennomføre handelen med selger, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Legalpant tilsvarende 2 G for panterett til sameiet.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §30, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk. Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 ganger folketrygdens grunnbeløp.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. For nærmere informasjon om dette gjelder denne eiendommen, se oversikten over tinglyste heftelser. Dersom det ønskes mer informasjon, ta kontakt med megler.

Adresse og matrikkel

Sennerudtoppen 6, 1920, Sørumsand, Gnr. 241 bnr. 210 snr. 33 orgnr. 928182266 i Lillestrøm kommune

Oppdragsnummer

72-22-0088

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners Årvoll sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.

MELD DEG PA VISNING
Det er ikke satt opp annonsert visning. Dette gjores etter avtale med megler.
SALGSOPPGAVE
BUDVARSEL
BE OM SALGSSUM
TAKK!
Du blir varslet på e-post, i appen på mobil og her på Schala.