#MAJORSTUEN, Industrigata 40
3 950 000,-
Delikat & attraktiv selveier | Balkong | God planløsning | Generøs takhøyde & store vindusflater | Fyring inkl. | Heis

VISNING:

Visning etter avtale med megler

 • Prisantydning: 3 950 000,-
 • Omkostninger: 108 369,-
 • Totalpris: 4 083 000,-
 • Fellesutgifter 2 332,-
Beregnet totalkostnad:
3 950 000,- (Prisantydning) 24 631,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 3 974 631,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 199,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 99 350,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum inkl f.gjeld: 3 974 631,-)) 7 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 108 369,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 4 083 000,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
 • Type: Leilighet
 • Eierform: Eierseksjon
 • Primærrom: 34 m²
 • Bruksareal: 34 m²
 • Etasje: 2
 • Antall rom: 1
 • Oppholdsrom: 1
 • Soverom: 1
 • Byggeår: 1933
 • Gårdsnummer: 215
 • Bruksnummer: 96
 • Energimerking:
  G
 • Finnkode: 281003255
 • Sist endret: 28.11.22 14:28
NABOLAGSPROFIL for bydel
 • 41%
  eier sin egen bolig
 • 75%
  av eiendommene har pris over 5 mill
 • 25%
  har bolig mellom 60-120 kvm
 • 95%
  av boligene er eldre enn 20 år
 • 20%
  er gift

 

Beskrivelse

Velkommen til Industrigata 40 - en lekker og arealeffektiv selveier med ettertraktet beliggenhet ved Bogstadveien. Leiligheten ligger i 2. etasje med utgang til en hyggelig sydøst-vendt brannbalkong. Stilmessig bærer leiligheten preg av smakfulle material- og fargevalg, som kombinert med store vindusflater og generøs takhøyde gir en meget innbydende atmosfære. Veldrevet sameie med tilgang til en solrik, felles takterrasse med panoramautsikt over byen, samt en koselig bakgård. Her bor du med gangavstand til det meste av hva hovedstaden har å tilby i form av restaurant- og kaféliv, flotte parker, offentlig kommunikasjon, en rekke forretninger og servicetilbud!

- Selveier m/utleiemuligheter
- Sydøst-vendt balkong
- Arealeffektiv planløsning
- Generøs takhøyde & gode lysforhold
- Gjennomgående god standard
- Felles takterrasse & bakgård
- Veldrevet sameie med god vedlikeholdshistorikk
- Moderne og oppgradert bygård

Innhold

Leiligheten ligger i byggets 2. etasje og består av entré, stue/kjøkken, sovealkove og bad.

- Leiligheten disponerer en bod i felles kjellerarealer.
- Sameiet har felles takterrasse og bakgård.

Utstyr

- Integrert keramisk platetopp og stekeovn medfølger.
- Kjellerbod.
- Opplegg for vaskemaskin.

Entré

Velkommen inn! Det første som møter deg er en lys og fin entré som gir et godt førsteinntrykk av boligen. Det er naturlig plass til å henge fra seg yttertøyet og sette fra seg sko. Veggene er malt lyse og det er lagt parkett på gulv. Leiligheten har entrédør med brann og lydisolering og adkomst gjøres via felles trappeoppgang med heis.

Stue

Boligens sosiale sone er lys og innbydende. Stuen har generøs takhøyde og store vindusflater, som kombinert gir rikelig med naturlig lysinnslipp og en luftig atmosfære. Veggene er malt lyse og gulvet er dekket med parkett. Stuen er enkel å møblere og du har plass til en sofagruppe, spisebord og TV med tilhørende møblement. 

På varme sommerdager kan du åpne døren til boligens sydøst-vendte brannbalkong på ca. 2 m²! Balkongen har plass til en liten sittegruppe og byr på hyggelig utsyn over nærliggende områder. Balkongen er utført i betong og stålkonstruksjoner.

Sovealkove

Leiligheten har en praktisk sovealkove i tilknytning til stue/kjøkken. Her har du plass til en seng, nattbord og en oppbevaringsløsning.

Kjøkken

Lekkert kjøkken med åpen og sosial løsning mot stue - perfekt for å varte opp gjester!  Her har du god skap- og benkeplass til matlaging og oppbevaring av kjøkkenredskaper. Takhøy kjøkkeninnredning fra IKEA utført med glatte, folierte fronter, benkeplate av laminat med nedfelt kum i rustfritt stål. Det er lagt flisfelt over benkeplaten og belysning under overskap. Hvitevarer som integrert keramisk platetopp og stekeovn medfølger salget.

Bad

Tidløst og flislagt baderom med behagelig varme i gulv. Gulvet ble oppgradert i 2017 med flis på flis. Baderomsinnredningen består av vegghengt servantinnredning med malte, glatte fronter og heldekkende servant samt innmurt speil og lysarmatur på vegg. Badet har et gulvstående toalett og et dusjhørne med forheng og termostatstyrt dusjbatteri. Videre er badet utstyrt med opplegg for vaskemaskin og stikkontakter på vegg.

TG2:
Våtrom - Bad/vaskerom:
- Sluk, membran og tettesjikt

Felleskostnader

2 332 pr. mnd. (Inkl. bl.a. TV/bredbåndstjenester, a-konto fjernvarme, felles drift & vedlikehold, kapitalkostnader fellesgjeld, forretningsførerhonorar, revisor, trappevask m.m.)

Herav:
- Lån nr. 2240; Avdrag: kr. 106,96,-
- Lån nr. 2240; Renter: kr. 68,72,-
- Get bredbånd 25: kr. 111,-
- Get Start digital TV: kr. 224,-
- À konto fjernvarme: kr. 405,-
- Felleskostnader Bolig: kr. 1 416,-

På ordinært sameiermøte 2014, ble det vedtatt å innføre innflyttingsgebyr pålydende kr 2 000,-. Faktura for innflyttingsgebyret vil bli sendt kjøper sammen med fakturaene for felleskostnader.

Løpende kostnader

I tillegg til de månedlige felleskostnadene må kjøper beregne andre løpende kostnader som strøm, eiendomsskatt, innboforsikring, alarm og abonnement for tv og internett utover det som inkluderer i felleskostnadene. Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Fellesgjeld / lånevilkår

Andel fellesgjeld pr. 31.08.2022: kr. 24 631,-
Andel fellesformue pr. 31.12.2021: kr. 3 231,61,-

Sameiet har ett lån i Boligbanken, stort kr 1.700.000 vedtatt på ekstraordinært årsmøte avholdt 21/3-22. Lånet har følgende spesifikasjoner:
Lånenummer: 9666 01 49373
Lånebeløp: NOK 1.700.000,00
Låneform: Annuitetslån
Løpetid: 15 år og 2 måned(er)
Innfrielsesdato: 10.06.2037
Renteberegning: Etterskuddsvis
Kapitalisering: 10. hver måned
Renteopplysninger:
- Nominell rente p.a.
- P.t. 3,35%
- Effektiv rente p.a.
- P.t. 3,40%

I en tolkningsuttalelse har toll og avgiftsdirektoratet lagt til grunn at salgsverdi pluss andel fellesgjeld er seksjonens fulle verdi. Det skal følgelig beregnes, og betales, dokumentavgift også for seksjonens andel av fellesgjeld i sameiet.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Iht. lov om Eierseksjonssameier §30, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk.  Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 gang folketrygdens grunnbeløp.

Sameiet har ikke IN-ordning.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 959 522 pr. 31.12.21 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 3 454 277 pr. 31.12.21 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 95% for sekundærboliger (alle andre boliger). For næringseiendom gjelder andre regler. For utfyllende informasjon om regelverket og unntak vises til skattelovens § 4-10 og Skatteetaten.

Tilstandsgrader (TG2/TG3) fra tilstandsrapport:

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrader 2:
Innvendig:
- Radon

Våtrom - Bad/vaskerom:
- Sluk, membran og tettesjikt

Tekniske installasjoner:
- Elektrisk anlegg

Selgers egenerklæringsskjema

Selger har kommentert på følgende spørsmål i egenerklæringsskjema som er en del av salgsoppgaven:
2. Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom? Hvis nei, gå til punkt 3.
- Ja, kun faglært. Firmanavn: CMS Bygg AS. Det ble byttet fliser på gulvet (ca.2017, opplyst av tidligere eier, da dette var før jeg kjøpte).

2.2 Foreligger det dokumentasjon på arbeidene?
- Nei. Ikke som jeg besitter.

5. Kjenner du til om det er/har vært problemer med drenering, fuktinnsig, øvrig fukt eller fuktmerker i underetasje/kjeller?
- Ja. Lekkasje mot Dressmann i underetasje i 2021, men ikke fra denne leiligheten.

12. Kjenner du til om det har vært utført arbeider på terrasse/garasje/tak/fasade?
- Ja, kun faglært. Firmanavn: Høybråten Glasservice AS. Vinduer malt oktober 2022. Videre planlagt skifting av vinduer i 7. og 8. etasje.

24. Kjenner du til om det foreligger skaderapporter, tilstandsvurderinger, boligsalgsrapporter eller målinger?
- Ja. Det ble utarbeidet en vedlikeholdsplan og tilstandsrapport av Knut Rysstad AS for bygget i 2020.

27. Kjenner du til vedtak/forslag til vedtak om forhold vedrørende eiendommen som kan medføre økte felleskostnader/økt fellesgjeld?
- Nei. Noe planlagt vedlikeholdsarbeid, men ikke kommet forslag til vedtak om økte felleskostnader så vidt jeg vet. Økte med 5% 01.07.2021.

29. Kjenner du til om det er/har vært skjeggkre i sameiet/laget/selskapet (i fellesareal eller i andre boliger)?
- Ja. Kom en Mail fra styret om at det var observert skjeggkre i søppelrommet for noen år siden (ca. 2020), og at feller ville bli satt ut. Hørte ikke noe mer etter det, så antar at det var begrenset omfang.

Boligens areal

Primærrom: 34 kvm, Bruksareal: 34 kvm

2. etasje:
Bruksareal: 34 m².
Primærrom: 34 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, stue/kjøkken, sovealkove og bad.

De oppgitte arealer er hentet fra tilstandsrapport avholdt 10.10.2022 utført av Lars Stenshagen. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 713 kvm, Eierform: Eiet tomt

Tomt på 712 m² med felles gårdsrom.

Garasje / Parkering

Gateparkering etter gjeldende bestemmelser. Området er en del av ordningen "beboerparkering". Dvs. at man med beboerkort kan parkere hele uken, også utover det som er maksimal parkeringstid, mot et gebyr. Gebyrets størrelse beror på type kjøretøy, se priser og mer info på www.bymiljoetaten.oslo.kommune.no/trafikk_og_samferdsel/parkering/beboerparkering/

Arealbekreftelse

Det foreligger arealbekreftelse fra Oslo kommune, datert 14.03.1885, for eiendommen.

Byggemåte

Bygningen ble oppført i 1933 etter byggetidens byggeforskrifter. Etasjeskille i betongdekke. Støpt såle, antatt fundamentert til fast grunn (fjell) eller faste komprimerte masser.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger "ekspedisjonsdokument" fra byggeåret. Et ekspedisjonsdokument er forgjengeren til ferdigattest. Dette dokumentet er førstesiden på byggesaken, hvor alle godkjennelser blir stemplet på (oppmålingssjefen, brannsjefen, helseråd, etc). Dette dokumentet kan være (ferdig) attestert, men i noen tilfeller er det bare registrert dato for byggeanmeldelse. Ved eldre bygårder er det som oftest dette dokumentet som vedlegges (attestert eller uattestert) for bekreftelse på at bygningen ble lovlig satt opp. Ekspedisjonsdokument kommer hovedsakelig i bygg som ble bygget på 1800-tallet og frem til rundt 1940-50.

Adgang til utleie

Korttidsutleie av hele boligseksjonen i mer enn 90 døgn årlig er ikke tillatt iht. eierseksjonsloven §24. Med korttidsutleie menes utleie i inntil 30 døgn sammenhengende. Grensen på 90 døgn kan fravikes i vedtektene og kan i så fall settes til mellom 60 og 120 døgn. Boligen kan fritt leies ut utover dette.

Oppvarming

Fyring og varmtvann via fjernvarme.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Grønn - Energikarakter G

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Regulering

Eiendommen er regulert til boligformål. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Bevaringsverdig

Eiendommen er oppført på Byantikvarens Gule liste som bevaringsverdig.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Offentlige planer

Pågående plansaker:
Holmboes gate 8 - Majorstuveien 5 B - Dialogfase før offentlig ettersyn - Boliger
Saksnummer: 202205283 - Reguleringssak                 
Mottatt sak: 04.04.2022
Bakgrunnen for prosjektet er å utnytte eiendommenes potensiale til fortetting og tilrettelegge for flere sentrumsnære boliger med gode
arkitektoniske og miljømessige kvaliteter.
For mer informasjon se link (Saksinnsyn Oslo Kommune): https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?caseno=202205283

Majorstuen knutepunkt og sporområde - Etter offentlig ettersyn - Knutepunktutvikling, transformasjon, styrking av grøntdrag og bekkeåpning
Saksnummer: 201407126 - Reguleringssak                 
Mottatt sak: 26.05.2014
Ruter foreslår å omregulere Majorstuen sporområde og knutepunkt fra trafikkområde til sentrumsformål, bolig, park, torg, trikk, forretning, kontor, bevertning, kultur, barnehage mm for å styrke kollektivknutepunktet med en variert arealbruk.
For mer informasjon se link (Saksinnsyn Oslo Kommune): https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?caseno=201407126

Pågående byggesaker
Bogstadveien 30 A - Bruksendring av lokaler i 2. etasje til atelier, kontor, showroom og butikk
Saksnummer: 202114234 - Byggesak             
Mottatt sak: 27.09.2021
Status: Tillatelse gitt
For mer informasjon se link (Saksinnsyn Oslo Kommune): https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?caseno=202114234

Industrigata 38 A - Innglassing av balkong
Saksnummer: 202011962 - Byggesak             
Mottatt sak: 27.07.2020
Status: Tillatelse gitt
For mer informasjon se link (Saksinnsyn Oslo Kommune): https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?caseno=202011962

Gjørstads gate 9 - Påbygg, tilbygg og bruksendring - Katarinahjemmet
Saksnummer: 201917909 - Byggesak             
Mottatt sak: 31.10.2019
Status: Endret tillatelse gitt
For mer informasjon se link (Saksinnsyn Oslo Kommune): https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?caseno=201917909

Industrigata 36 - Oppgradering av fasade og forplass
Saksnummer: 201204325 - Byggesak             
Mottatt sak: 30.03.2012
Status: Venter på tilleggsdokumentasjon
For mer informasjon se link (Saksinnsyn Oslo Kommune): https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?caseno=201204325

Bogstadveien 29 - Bruksendring fra forretning til bolig og fasadeendring
Saksnummer: 202105596 - Byggesak             
Mottatt sak: 30.03.2021
Status: Venter på tilleggsdokumentasjon
For mer informasjon se link (Saksinnsyn Oslo Kommune): https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?caseno=202105596

Bogstadveien 31 A - Oppgradering av sanitæranlegg og bad for hele nærings- og boligbygg
Saksnummer: 202105402 - Byggesak             
Mottatt sak: 28.03.2021
Status: Tillatelse gitt
For mer informasjon se link (Saksinnsyn Oslo Kommune): https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?caseno=202105402

Bogstadveien 42 - Sammenslåing av lokaler
Saksnummer: 202214371 - Byggesak             
Mottatt sak: 03.10.2022
Status: Tillatelse gitt
For mer informasjon se link (Saksinnsyn Oslo Kommune): https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?caseno=202214371

Bogstadveien 40 - Sammenslåing av lokaler
Saksnummer: 202114240 - Byggesak             
Mottatt sak: 03.10.2022
Status: Tillatelse gitt
For mer informasjon se link (Saksinnsyn Oslo Kommune): https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?caseno=202114240

Det rives, bygges og rehabiliteres i området. For informasjon om eventuelle arbeider i nærliggende områder anbefaler vi et søk på plan og bygg sin sakinnsyn portal: https://www.oslo.kommune.no/plan-bygg-og-eiendom/

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen:
Heftelser
1873/916825-1/105  Bestemmelse om gjerde  
07.11.1873 
Bestemmelse om benyttelse
Overført fra: 0301-215/96
Gjelder denne registerenheten med flere

1911/901045-1/105  Bestemmelse om gjerde  
06.05.1911 
Overført fra: 0301-215/96
Gjelder denne registerenheten med flere

1934/910760-1/105  Bestemmelse om bebyggelse  
18.12.1934 
vedr. luke i arean
Overført fra: 0301-215/96
Gjelder denne registerenheten med flere

Grunndata
2010/510575-1/200  Seksjonering  
08.07.2010 
opprettet seksjoner:
snr: 7
formål: Bolig
tillegsdel: Bygning
sameiebrøk: 34/3232
For øvrige opplysninger om grunndata, se den seksjonerte matrikkelenheten.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Oslo kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Sameie

Sameie: Sameiet Industrigata 40, Orgnr: 995897601

Sameiet består av 42 boligseksjoner og 2 næringsseksjoner.
Sameiets eiendom har Gårdsnr. 215 Bruksnr. 96 i Oslo kommune.
Sameiet er registrert i foretaksregisteret med organisasjonsnummer 995 897 601.

Forretningsførsel og revisjon:
Forretningsførselen er i henhold til kontrakt utført av Sebra Forvaltning AS. Sameiets revisor er Revisoren AS.

Vaktmestertjeneste:
Sameiet har vaktmesteravtale med Per Kristiansen Rør- og vaktmesterservice AS. Eventuelle henvendelser til vaktmester gjøres via styret til følgende email-adresse: sameiet-industriqaten40@qmaiI.com

TV og Bredbånd:
Sameiet har avtale med Telia Norge AS. Spørsmål vedrørende tv/bredbånd rettes til Telia. Norge kundeservice på www.telia.no eller på telefon 21900730

Forkjøpsrett

Nei.

Forsikring

Gjensidige Forsikring ASA Polisenummer: 80490217

Regnskap

Resultatregnskapet for 2021:
Forutsetning om fortsatt drift er tilstede, og årsregnskapet for 2021 er satt opp under denne forutsetning. Styret er ikke kjent med hendelser etter 31.12.21 som påvirker regnskapet i vesentlig grad.

Inntektene eks. finans i 2021 var totalt kr 2 010 458,- som er kr 178 521,- høyere enn budsjettert. Hovedårsaken for dette er innkalling av ny egenkapital grunnet dårlig likviditet, samt uteblivelse av leieinntekt på baseutleie ca. kr 95 000,-. Finansinntektene var på totalt kr 16 848,-
som inkluderer utbyttet fra Gjensidige.

Kostnadene i 2021 var totall kr 2 366 724,- som er kr 587 512,- høyere enn budsjettert. Hovedårsaken til avviket skyldes høyere vedlikeholdskostnader på bygget enn budsjettert. Resultatet av driften året 2021 viser et negativt årsresultat på kr 339 525,- etter finansposter, fordelt med kr 210 583,- for Bolig og kr 128 942,- for Næring. Årets resultat fremkommer i resultatregnskapet for 2021 og er overført til balansen under konto for egenkapital.

Budsjett for 2022:
Styret har satt opp en oversikt over forventede inntekter og kostnader i 2022. Budsjettet er vedlagt.
For Boligseksjonene er budsjettet basert på en økning av innbetalingene av felleskostnadene på 12 %, innbetaling til fjernvarme er uendret og kabel-tv/bredbånd til faktisk kostnad. For næringsseksjonene er budsjettet uendret fra 2021. Det ble vedtatt å ta opp et lån pr kr 1 700 000,- til dekning av planlagt vedlikehold. Budsjettet gir et forventet årsresultat for sameiet totalt på kr 122 708,-. 

Forøvrig vises til de enkelte tallene i vedlagte årsrapport med regnskapet og den regnskapsmessige oversikt som fremkommer under noter til regnskapet.

Vedtekter / husordensregler

Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Styrets arbeid 2021/2022:
Styret har gjennom året arbeidet med flere saker vedrørende økonomi, vedlikehold og reparasjoner.
- Akutt vedlikehold i form av VVS
- Reparasjoner av heisen som brøt sammen flere ganger
- Reparasjon av lekkasjer i rør
- Avholdt dugnad
- Tilsyn av brannsikkerhet
- Sikkerhetskontroll brannalarmanlegg
- Montert netting på takterrasse
- Pusset opp fuktskader i tak og vegg

Planlagt vedlikehold:
- Vedlikehold av vinduer
- Rive alt treverk i himling i kjellerboder, samt vaske, skrape og tørke opp betong.

Husdyrhold

Husdyr er tillatt i sameiet. Det er imidlertid forbudt å lufte dyr i sameiets fellesarealer.
Beboere som har husdyr plikter å sørge for at dyrene ikke er til sjenanse for andre beboere.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger ikke handelen:
Vaskemaskin og tørketrommel medfølger ikke.
-Taklampe i stue, vegghengt lampe i stue, runde speil i stue, hylle over sofa og vegghengt blomsterpotte medfølger ikke.

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer medfølger der dette er spesielt angitt i salgsoppgaven. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis. Boligselgerforsikringen dekker selges ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel, vil Claims handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If et gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris. Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. husforsikring, innboforsikring, renteforsikring, flytteforsikring og boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post eller SMS: 98 03 91 50 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre undersøkelser av kjøpers egenkapital og eventuelt andre forhold knyttet til kjøper. Den delen av kjøpesummen som er egenkapital skal innbetales fra kjøpers konto i norsk finansinstitusjon.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Det forutsettes at hjemmel til eiendommen overføres til kjøper. Dersom dette ikke er ønskelig må det tas forbehold i budet.

Eierseksjonsloven

Ingen kan direkte eller indirekte erverve mer en to boligseksjoner i et boligsameie jf. eierseksjonsloven § 23. Dersom et erverv har funnet sted i strid med eierseksjonslovens regler kan Kartverket nekte overskjøting. Dersom overskjøting blir nektet, er kjøper likevel forpliktet til å gjennomføre handelen med selger, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Legalpant tilsvarende 2 G for panterett til sameiet.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §30, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk. Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 ganger folketrygdens grunnbeløp.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. For nærmere informasjon om dette gjelder denne eiendommen, se oversikten over tinglyste heftelser. Dersom det ønskes mer informasjon, ta kontakt med megler.

Adresse og matrikkel

Industrigata 40, 0357, Oslo, Gnr. 215 bnr. 96 snr. 7 orgnr. 995897601 i Oslo kommune

Oppdragsnummer

72-22-0069

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners Årvoll sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.

MELD DEG PA VISNING
Det er ikke satt opp annonsert visning. Dette gjores etter avtale med megler.
SALGSOPPGAVE
BUDVARSEL
BE OM SALGSSUM
TAKK!
Du blir varslet på e-post, i appen på mobil og her på Schala.