#HØYENDAL, Tors vei 23B
2 900 000,-
Stilren 3-roms selveier | To herlige markterrasser | Garasjeplass | Sentralt beliggenhet i en rolig blindvei |

VISNING:

11. august torsdag kl. 17:00 - 18:00
 • Prisantydning: 2 900 000,-
 • Omkostninger: 81 519,-
 • Totalpris: 2 982 361,-
 • Fellesutgifter 1 500,-
Beregnet totalkostnad:
2 900 000,- (Prisantydning) 842,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 2 900 842,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 199,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 72 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum inkl f.gjeld: 2 900 842,-)) 7 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 81 519,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 2 982 361,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
 • Type: Leilighet
 • Eierform: Eierseksjon
 • Primærrom: 69 m²
 • Bruksareal: 69 m²
 • Etasje: 1
 • Antall rom: 3
 • Oppholdsrom: 1
 • Soverom: 2
 • Byggeår: 2006
 • Gårdsnummer: 54
 • Bruksnummer: 215
 • Energimerking:
  C
 • Finnkode: 267775212
 • Sist endret: 04.08.22 22:11
NABOLAGSPROFIL for bydel
 • 92%
  eier sin egen bolig
 • 52%
  av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill
 • 36%
  har bolig på over 120 kvm
 • 65%
  av boligene er eldre enn 20 år
 • 33%
  er barnefamilier

 

Beskrivelse

Velkommen til Tors vei 23B - en stilren 3-roms med svært attraktiv og barnevennlig beliggenhet, med gangavstand til Askim sentrum! Leiligheten ligger i byggets 1. etasje og har utgang til to herlige terrasser fra stuen på til sammen 26 m²! I tillegg kan boligen by på to lekre soverom, en romslig stue, og en garasjeplass med mulighet for montering av elbillader! Det er gjennomgående god standard med lekker en-stavs laminat på gulvflater og smakfulle fargevalg. Her vil du trives!

- To herlige markterrasser på til sammen 26 m²!
- Stue med praktisk planløsning
- To innbydende soverom
- Romslig bad med opplegg for vaskemaskin
- Laminatgulv nytt i 2019
- Garasjeplass med mulighet for elbil-lader
- Pent opparbeidede fellesarealer
- Lave felleskostnader med tv og internett inkludert
- Sentralt beliggende i en rolig blindvei

Innhold
Leiligheten ligger i byggets 1. etasje og inneholder følgende:
Entré, stue, kjøkken med åpen løsning mot stue, 2 innbydende soverom og bad.

I tillegg har boligen:
- To herlige markterrasser med utgang fra stuen. En overbygget på ca. 14 m², og en på ca. 12 m² .
- Garasjeplass med mulighet for elbil-lader.

Innhold

Leiligheten ligger i byggets 1. etasje og inneholder følgende:
Entré, stue, kjøkken med åpen løsning mot stue, 2 innbydende soverom og bad.

I tillegg har boligen:
- To herlige markterrasser med utgang fra stuen. En overbygget på ca. 14 m², og en på ca. 12 m² .
- Garasjeplass med mulighet for elbil-lader.

Utstyr

- Garasjeplass i felles garasjerekke.
- Komfyr og oppvaskmaskin medfølger handelen.
- Luft til luft varmepumpe.
- Laminatgulv nytt i 2019.
- Opplegg for vaskemaskin.
- Formpressede profilerte hvitmalte innvendige dører.
- Fordelerskap for varmt- og kaldtvann med avstenging i soverom.
- Varmtvannsbereder på ca. 120 liter, plassert i kjøkkenskap.

Entré

Velkommen inn! Lys og fin entré med plass til å henge fra seg yttertøy. Veggflatene er malt lyse og gulvet er lagt med en lekker 1-stav laminat. Adkomst via et hyggelig, overbygd inngangsparti. Inngangspartiet er opparbeidet med tretrapp, og platting med gjerde rundt. Videre har boligen en malt original ytterdør med glassfelt.

Stue | Terrasse

Lys og romslig stue som er enkel å møblere. Det er god plass til sofa med tilhørende møblement, samt en spisegruppe for underholdning av middagsgjester. Det er montert en luft til luft varmepumpe som bidrar til et behagelig inneklima. Veggflatene består av hvitmalte MDF plater, og gulvflatene er lagt med en-stavs laminat. Kombinasjonen av stuens delikate fargevalg, planløsning og vindusflater gir en luftig og god romfølelse.

Fra stuen er det utgang til to herlige markterrasser, med videre utgang til fellesområder. Her er det god plass til både utemøblement, grill og dekorative planter! Sammenlagt utgjør terrassene et areal på hele 26 m²! Den første terrassen er overbygd og inngjerdet, med god størrelse på ca. 14 m². Fra den overbygde terrassen er det utgang til den andre nedbygde terrasseplattingen. Den er også av god størrelse på ca. 12 m² og er delvis omkranset av thujahekk som gir noe skjerming. Fra terrassen kommer du videre til pen opparbeidede fellesareal med plen og diverse beplantning.

Kjøkken

Kjøkkenet ligger i en åpen og sosial løsning med stuen. Det er en naturlig plass til spisebord ved kjøkkenets vindu, her kan du enkelt underholde middagsgjester samtidig som du tilbereder måltidet. Kjøkkeninnredningen har profilerte, malte fronter og benkeplate av heltre. Rustfri og nedfelt oppvaskkum, med ett greps blandebatteri. Det er god skap- og benkeplass for oppbevaring av kjøkkenredskaper, samt en innebygd hylle i overskap. Komfyr og oppvaskmaskin medfølger handelen.

Bad

Romslig baderom utført med flislagte vegg- og gulvflater. Baderomsinnredningen består av servantinnredning med folierte, profilerte fronter og heldekkende servant, vegghengt toalettskap med hyller og speil med lysarmatur. Det er satt inn et dusjkabinett med skyvedør og termostatstyrt dusjbatteri. Det er behagelig varme i gulv med termostatstyrte varmekabler.

Soverom

Leiligheten har to innbydende soverom. Hovedsoverommet er lyst og klassisk med god plass til dobbeltseng og to nattbord. Soverommet har klassiske detaljer som dekorative lister langs himling og skyvedørsgarderobe med profilerte speilfronter.

Soverom 2 er også av god størrelse med god plass til f.eks. en seng, nattbord, en pult og en oppbevaringsløsning. Veggene er malt i en lekker mørk farge, og gir en flott kontrast til det lyse gulvet og de hvite listene. Soverommet passer utmerket som barnerom, gjesterom eller kontor etter behov.

Beliggenhet

Boligen ligger i et populært og barnevennlig boligområde i Askim. Fra boligen er det kort vei til skoler og barnehager. Det er gangavstand til sentrum, som kan tilby stort utvalg av butikker, spisesteder og kino, samt post i butikk, apotek, vinmonopol, bank, bibliotek, flere treningssentre, Østfoldbadet, Kulturhuset og offentlig kommunikasjon. Det er ca. 55 minutter med buss/tog til Oslo Sentralbanestasjon. Fra boligen er det kort avstand til lekeplasser, friområder og turterreng.

Servicetilbud:
Askim sentrum ligger ca. 1,1 km unna, med alt av hva et bysentrum byr på, blant annet togstasjon, gågate, bank, lege, tannlege, Østfoldbadet, kulturhus, bowling, trampolinepark, golfbane, kjøpesenter, butikker, helsestudioer, restauranter, kino, kaffebar og gallerier. Østfoldbadet har nettopp utvidet med et flott uteområde med basseng, sklie, solstoler osv. Med boligområdets nære beliggenhet til friområder har man gode muligheter for forskjellige former for friluftsaktiviteter.

Kommunikasjon:
Askim ligger ca. 5,5 mil fra Oslo sentrum. Det er direkte buss- og jernbaneforbindelse til Oslo. Kort gangavstand fra eiendommen. Veiforbindelsen fra Askim til Oslo er hovedsakelig langs riksvei og europavei.

Litt om Askim:
Askim er regionssenter i Indre Østfold. Kommunen ligger sentralt ved E18. Askim er attraktiv for bosetting og næringsliv. Næringslivet er omfattende og variert, og det legges vekt på å skape et godt sosialt, fysisk og kulturelt miljø. Mange regionale funksjoner og aktiviteter knyttet til næringsliv, handel, offentlige virksomheter, helse, kultur og fritid, er i dag lokalisert til Askim

Felleskostnader

1 500 pr. mnd. Felleskostnadene inkluderer bl.a. Altibox TV og fiberbredbånd, vedlikehold av fellesarealer, fellesinnretninger, snørydding, administrasjon og felles bygningsforsikring.

Løpende kostnader

I tillegg til de månedlige felleskostnadene må kjøper beregne andre løpende kostnader som strøm, alarm, evt. eiendomsskatt, kommunale avgifter, innboforsikring, ytre og innvendig vedlikehold, og utvidelse av abonnement for TV og internett utover det som er inkludert i felleskostnadene.

Kostnader vedlikehold:
I henhold til vedtektene har den enkelte sameier fult ansvar for ytre og indre vedlikehold av sin seksjon. Den ytre vedlikeholdsplikten omfatter bl.a. alle yttervegger som omslutter den enkelte seksjon. Balkonger og garasjer omfattes også av vedlikeholdsplikten. Sameier er pliktet til å vedlikeholde tekniske anlegg og installasjoner i sin seksjon slik at de tilfredsstiller gjeldene lover og forskrifter.

Fellesgjeld / lånevilkår

I en tolkningsuttalelse har toll og avgiftsdirektoratet lagt til grunn at salgsverdi pluss andel fellesgjeld er seksjonens fulle verdi. Det skal følgelig beregnes, og betales, dokumentavgift også for seksjonens andel av fellesgjeld i sameiet.

- Andel fellesgjeld per 31.12.2021: kr 842,-
- Andel fellesformue per 31.12.2021: kr 12 580,-

- Sameiet hadde per 31.12.2021 et lån med total saldo på kr. 20.184,-

Det gjøres oppmerksom på at fellesgjeld og felleskostnader kan variere over tid som følge av beslutninger foretatt i borettslagets styre og/eller generalforsamling.

Kommunale avgifter

Kr. 8 298,94 pr. år

De kommunale avgiftene faktureres månedlig, og har vært på ca. kr. 700,-, ifølge opplysninger fra selger. De kommunale avgiftene er spesifisert nedenfor:

Kommunale gebyrer er en kombinasjon av forskudd, abonnement og enkeltgebyrer fakturert etter levert tjeneste. Kommunen kjenner ikke samlet gebyr for en eiendom for et år før året er omme. Oppstillingen nedenfor sammenstiller dette for fjoråret, med summer fordelt per fagområde. Tjenestene vil normalt ha en prisøkning hvert år, samt at forbruk på ulike tjenester kan variere fra år til år.

Kommunale gebyrer fakturert på eiendommen i 2021:
- Avløp: kr. 3.435,88,-
- Feiing: kr. 464,01,-
- Vann: kr. 2.329,93,-
- Sum: kr. 6.229,82,-

Prognose kommunale gebyrer fakturert på eiendommen inneværende år:
- Brannforebyggende avgift: kr. 465,-
- Vann a konto i år: kr. 518,-
- Forbruk vann i fjor: kr. 50,40,-
- Vannabonnement pr boenhet: kr. 1.505,-
- Avløp a konto i år: kr. 770,-
- Forbruk avløp i fjor: kr. 76,5,-
- Avløpsabonnement pr boenhet: kr. 2.055,-
- Sum: kr. 5.439,90,-

Renovasjonsgebyr:
- Renovasjon fakturert i 2021: kr. 2.069,12,-
- Prognose gebyr renovasjon fakturert på eiendommen inneværende år: kr. 2.647,50,-
 
Tillegg til prognose kommunale gebyrer fakturert på eiendommen inneværende år:
I Indre Østfold kommune beregnes a konto på vann og avløp ut i fra forrige års forbruk. Vannmåleroppgjøret for forrige år er klart i mars. Da avregnes det innbetalte forskuddet (a konto) mot faktisk forbruk avlest på vannmåleren i desember, samt årets a konto blir etablert. Årets a konto er altså ikke med i prognosen, så må hensyntas som et tillegg til sum prognose.

Priser 2021:
A konto vann pr m³: kr. 16,80 inkl. mva.
A konto avløp pr m³: kr. 25,50 inkl. mva.

Det tas forbehold om at det kan være avvik i kommunens registre i forhold til den faktiske situasjonen og at det kan foreligge forhold omkring eiendom og bygninger som eiendomsmegler ikke er kjent med.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Sikringsordning fellesgjeld: Nei.
IN-ordning: Nei.

Iht. lov om Eierseksjonssameier §30, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk.  Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 gang folketrygdens grunnbeløp.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 610 073 pr. 31.12.20 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 2 196 261 pr. 31.12.20 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger). For næringseiendom gjelder andre regler. For utfyllende informasjon om regelverket og unntak vises til skattelovens § 4-10 og Skatteetaten.

Tilstandsgrader (TG2/TG3) fra tilstandsrapport:

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrader 2:

Innvendig - Radon:
- Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre.

Tekniske installasjoner - Elektrisk anlegg:
- Det er kun foretatt en visuell kontroll av stikkontakter og synlig lednings føring. Takstmann er ikke el takstmann og det er ikke foretatt kontroll av
det elektriske anlegget, heller ikke visuelle feil kommenteres hvis ikke dette fremgår særskilt i rapporten. På generelt grunnlag anbefales det derfor en gjennomgang av en EL fagmann. Teknisk utstyr som er noen år er alltid forbundet med risiko, og forventningene i forhold til levetid må
derfor ses på i sammenheng med garantitid for produktet. Anlegg/ komponenter er ikke funksjonsprøvde ved befaring. Tilstand settes ikke, bør evt. beskrives av godkjent El-installatør, eller lokalt El - tilsyn.

Selgers egenerklæringsskjema

Selger har kommentert på følgende spørsmål i egenerklæringsskjema som er en del av salgsoppgaven:

4. Kjenner du til om det er/har vært utført arbeid/kontroll på vann/avløp?
- Ja, kun faglært. Firmanavn: TN varmeteknikk as. Installasjon av vannmåler.

15. Har du ladeanlegg/ladeboks for el-bil i dag?
- Nei. Mulighet for installasjon av ladeboks for el-bil.

Boligens areal

Primærrom: 69 kvm, Bruksareal: 69 kvm

1. etasje:
Bruksareal: 69 m².
Primærrom: 69 m².
Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, Stue/kjøkken, Soverom, Soverom 2, og bad.

De oppgitte arealer er hentet fra tilstandsrapport avholdt 31.07.2022 utført av Lars Stenshagen. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene. Det gjøres oppmerksom på at det kan være avvik i dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til boligens opprinnelige byggemeldte/godkjente tegninger.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adkomst

Fra Oslo: Følg E18 fra Oslo mot Askim og kjør inn i Askim. Følg så Eidsbergveien mot Mysen/Eidsberg. Rett før Esso-stasjonen på Høiendal svinger du så til venstre, Østliveien. Femte vei til høyre er Tors vei. Det vil bli skiltet med Schala & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 5 831 kvm, Eierform: Fellestomt

Felles eiet tomt for borettslaget som har pent opparbeidet fellesareal med blant annet plenareal samt diverse beplantning. Det er asfalterte gang- og kjøreveier.

Det foreligger arealbekreftelse fra Askim kommune med oppdatert dato 22.08.2012.

Garasje / Parkering

Det medfølger en garasjeplass i fellesanlegg, med mulighet for installasjon av ladeboks for el-bil.

Byggemåte

Bygningen stod ferdig i 2006 og er oppført etter byggetidens byggeforskrifter. Yttervegger med bindingsverk av tre. Liggende kledning som er malt med listverk av tre rundt vinduer og dører. Etasjeskillere antas være trebjelkelag. Støpt betongplate på mark i 1. etasje. Etasjeskillere i betong mot krypkjeller. Saltak i trekonstruksjoner tekket med takstein. Stige til pipe er montert. Saltak i treverk, tekket med betongtakstein. Takkonstruksjon/-tekking vurderes å ha normal forventet kvalitet og slitasjegrad i forhold til alder og utførelse. For mer informasjon om byggemåte se vedlagt Tilstandsrapport.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger midlertidig brukstillatelse fra Askim kommune, datert  22.09.2006 for eiendommen.

Adgang til utleie

I følge sameiets vedtekter må utleie av seksjonen godkjennes av styret. Godkjenning kan bare nektes når det foreligger saklig grunn. Korttidsutleie av hele boligseksjonen i mer enn 90 døgn årlig er ikke tillatt iht. eierseksjonsloven §24. Med korttidsutleie menes utleie i inntil 30 døgn sammenhengende. Grensen på 90 døgn kan fravikes i vedtektene og kan i så fall settes til mellom 60 og 120 døgn. Boligen kan fritt leies ut utover dette.

Oppvarming

Oppvarming i boligen baseres på elektriske panelovner og luft til luft varmepumpe. Pipe i stue.

Varmtvann fra bereder plassert i kjøkkenskap.

Ventilasjon:
Mekanisk avtrekksventilasjon styrt fra kjøkkenventilator.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter C

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Regulering

Eiendommen ligger i et område regulert til boligbebyggelse, vei og kjørevei. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Bevaringsverdig

Nei.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen. Kjøpers bank får prioritet etter disse. Boligen leveres fri for pengeheftelser, foruten pengeheftelsene til sameiet.

Heftelser
Tinglyst: 04.07.2005
Dagboknr.:4411-2/1
Erklæring/avtale
Denne seksjon har tilleggsdel - bygning. Gjelder denne registerenheten med flere.

Tinglyst: 12.09.2006
Dagboknr.: 431430-2/200
Bestemmelse iflg. skjøte
Rettighetshaver:SØHOEL EIENDOM OG BYGGSERVICE AS
Org.nr: 980647854
Vederlagsfri og eksklusiv bruksrett og rettslig råderett over vannledning, kum og brannhydrant på eiendommen.

Grunndata
Tinglyst:  01.01.2020 00:00
Dagboknr.: 994026-1/200 Omnummerering ved kommuneendring

Tinglyst: 04.07.2005
Dagboknr.:4411-1/1 Seksjonering
snr: 6
formål: Bolig
sameiebrøk: 1/24
Bestemmelser om tilleggsdel, se under servitutter. Gjelder seksjon nr. 1-24

Vei/vann/avløp

Privat vei. Offentlig vann og avløp i henhold til informasjon fra Indre Østfold kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Sameie

Sameie: Tors Vei Sameie, Orgnr: 992208694

Generelle opplysninger om sameiet
Sameiet består av 24 seksjoner og er registrert i foretaksregisteret i Brønnøysund med organisasjonsnummer 992208694 og ligger i Askim i Viken kommune.

Forretningsførsel og revisjon
Dette er utført av center revisjon og online accounting.

TV & Fibernett
Sameiet har avtale med Altibox som leverer Internett og tv.

Gjesteparkering
Sameiet disponerer totalt 24 garasjeplasser, hvorav 12 stk. er avsatt til gjesteparkering.

Vedlikeholdsplikt
Den enkelte seksjonseier har ansvar for ytre og indre vedlikehold av sin seksjon.

Gartnertjeneste
Sameie får utført gressklipping etter avtale med Englund hageservice. Sameiet låner også ut hageredskaper ved behov.

Forsikring

Tryg forsikring Polisenummer: 7262215

Regnskap

Utfra revisors beretning så viser regnskapet til Tors vei sameie et overskudd på kr 40.031,- og egenkapital per 31/12 er pålydende kr 335.969,-

Vedtekter / husordensregler

I følge vedtektene er det krav om styregodkjennelse av ny eier.
Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Året 2021 har ikke vært preget av noen store arbeider annet enn noe fasade arbeid og litt på fellesarealer. Har hatt noen dugnader ellers hvor det har blitt gjort litt småting på fellesarealer. Har igjen vært noen uheldige tilfeller med vannlekkasjer på varmtvannsberedere noe som har vært en gjenganger hvert år. Har også blitt lagt opp til strøm med mulighet for oppsett av lader til elbil, en kostnad som sameie påtok seg også var det opp til hver enkelt om de selv ville betale for oppsett av lader. Det er også innhentet tilbud ift. montering av vannmålere men dette var noe gjorde hver for seg individuelt.

Husdyrhold

Husdyrhold er ifølge husordensreglene tillatt. For mer informasjon se vedlagte husordensregler.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger ikke handelen:
- Kjøleskap, vaskemaskin, tørketrommel med følger ikke.

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer medfølger der dette er spesielt angitt i salgsoppgaven. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.
Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selges ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel, vil Claims handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris. Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til me@schalapartners.no eller SMS: 98 03 91 50 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre undersøkelser av kjøpers egenkapital og eventuelt andre forhold knyttet til kjøper. Den delen av kjøpesummen som er egenkapital skal innbetales fra kjøpers konto i norsk finansinstitusjon.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Det forutsettes at hjemmel til eiendommen overføres til kjøper. Dersom dette ikke er ønskelig må det tas forbehold i budet.

Eierseksjonsloven

Ingen kan direkte eller indirekte erverve mer en to boligseksjoner i et boligsameie jf. eierseksjonsloven § 23. Dersom et erverv har funnet sted i strid med eierseksjonslovens regler kan Kartverket nekte overskjøting. Dersom overskjøting blir nektet, er kjøper likevel forpliktet til å gjennomføre handelen med selger, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Legalpant tilsvarende 2 G for panterett til sameiet.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §30, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk. Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 ganger folketrygdens grunnbeløp.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. For nærmere informasjon om dette gjelder denne eiendommen, se oversikten over tinglyste heftelser. Dersom det ønskes mer informasjon, ta kontakt med megler.

Adresse og matrikkel

Tors vei 23B, 1811, Askim, Gnr. 54 bnr. 215 snr. 6 orgnr. 992208694 i Indre Østfold kommune

Oppdragsnummer

72-22-0049

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners Årvoll sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.

MELD DEG PA VISNING
SALGSOPPGAVE
BUDVARSEL
BE OM SALGSSUM
TAKK!
Du blir varslet på e-post, i appen på mobil og her på Schala.