#HØYBRÅTEN, Skanseveien 8
12 900 000,-
Eksklusiv og unik familiebolig på 289 BTA I Praktikantdel med egen inngang I Stor gårdsplass med dobbel garasje

VISNING:

Visning etter avtale med megler

 • Prisantydning: 12 900 000,-
 • Omkostninger: 338 519,-
 • Totalpris: 13 238 519,-
Beregnet totalkostnad:
12 900 000,- (Prisantydning) Omkostninger 199,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 322 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 12 900 000,-)) 14 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 338 519,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 13 238 519,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
 • Type: Enebolig
 • Eierform: Selveier
 • Primærrom: 262 m²
 • Bruksareal: 289 m²
 • Antall rom: 8
 • Oppholdsrom: 4
 • Soverom: 4
 • Byggeår: 1911
 • Gårdsnummer: 107
 • Bruksnummer: 18
 • Energimerking:
  G
 • Finnkode: 262977363
 • Sist endret: 18.11.22 11:27
NABOLAGSPROFIL for bydel
 • 85%
  eier sin egen bolig
 • 81%
  av eiendommene har pris over 5 mill
 • 34%
  har bolig på over 120 kvm
 • 83%
  av boligene er eldre enn 20 år
 • 38%
  er barnefamilier

 

Beskrivelse

Enebolig med godkjent praktikantdel over 3 etasjer og kaldtloft med mulighet for oppbevaring. Solrik tomt, sentralt beliggende på Høybråten.

Innhold

U. Etasje: Vindfang, trapperom, vaskerom, wc, kjellerstue, vinkjeller, gang, kjøkken, stue, Bad/vaskerom

1. Etasje: Vindfang, trapperom, to stuer, kjøkken, spisestue, og kontor.

2. Etasje: Trapperom , to ganger, fire soverom, omkledningsrom og to bad.

I tillegg har boligen en garasje, bod i kjeller og kryploft.

Utstyr

- Ca. 120 L varmtvannsbereder med produksjonsår 2016.
- Elektriske panelovner.
- Eldre vedovn i kjellerstue.
- Elektrisk gulvarme på badene.
- Elektrisk gulvvarme i hele 1. etasje unntatt spisestue.
- Alle hvitevarer medfølger.
- Opplegg for vaskemaskin.

Entré og gang

Velkommen inn! Romslig entré hvor du kan henge fra deg ytterklærne. Entreen er malt i mørk farge og gir et ekslusivt preg. Flislagte gulvflater og belysning med downlights som er gjennomgående i underetasjen.

Stue

Stor og stilren stue i boligens 1. etasje med store vindusflater som gir godt med lysinnslipp. Størrelsen er perfekt for å muliggjøre store og sosiale soner med plass til mange gjester. Her er det god plass til både sofagruppe, TV med tilhørende møblement, m.m. På gulv er det lagt en gjennomgående en-stavs parkett. I himlingen er det montert spotkasser med dimbare downlights. Boligen er oppvarmet med elektrisk gulvvarme i hele 1. etasje unntatt spisestuedel.

Fra stuen er det utgang til en herlig terrasse på 45 kvm, hvorav 33 kvm er overbygget. Her er det muligheter for utemøblement, grill, beplantning, m.m. På terrassen er det gode solforhold, så her kan man nyte varme sommerdager! Fra terrassen er adkomst til boligens hage. Tomten er skrånende og er opparbeidet med gressplen og beplantning.

Fra stuen er det adkomst til boligens spisestue. Spisestuen ligger i en sosial løsning ved kjøkken og er perfekt for oppvartning av gjester! Overflatene er malt i tidsriktige farger og på gulv er det lagt en eksklusiv fiskebensparkett.

I tilknytning til spisestuen ligger boligens bibliotek/stue nr. 2. Biblioteket er utført i delikate farger med en-stavs parkett på gulv. Rommet er romslig og innbydende, og passer utmerket som en TV-stue. Fra biblioteket er det adkomst til et rom som blir benyttet som et praktisk kontor.

I underetasjen finner man boligens kjellerstue med tilknytning til vinkjeller. I kjellerstuen er det lagt sjarmerende trebjelker i himling som gir et særeget preg. Vinkjelleren er lekkert utført med veggyller og flislagt gulv. Prikken over i-en er den unike smijernsporten du må ta deg igjennom for å komme til vinkjelleren. I kjellerstuen er det plass til diverse møblement etter behov.

Kjøkken

Rålekkert, stilrent og praktisk kjøkken i boligens 1. etasje. Kjøkkenet har en unik løsning med delvis åpen vegg mot spisestue som er perfekt for sosiale sammenkomster. Kjøkkenet er nyoppusset i 2019 med en påkostet og ekslusiv innredning fra Huseby. Innredningen er utført med glatte, malte fronter i brunt kombinert med en lekker stein benkeplate. Videre er kjøkkenet utstyrt med integrerte hvitevarer som stekeovn, induksjonsplatetopp, mikrobølgeovn, oppvaskmaskin og utvidet kjøleskap med fryser. Hvitevarene er av høy kvalitet fra Miele og medfølger salget. I tillegg er det installert Quooker kran som gir kokende vann i vannkranen.

Kjøkkenet har fått TG2 på følgende:
- Avtrekk: Det er ikke avtrekksventil på kjøkken. Tiltak: Anbefales installert.

Soverom

I boligens 2. etasje finner man fire romslige soverom. Overflatene er malt i tidsriktige farger og på gulv er det lagt en pen parkett. Hovedsoverommet er av romslig størrelse og har god plass til dobbeltseng, nattbord og øvrig møblement. Fra hovedsoverommet er det er stort omkledningsrom med gode oppbevaringsmuligheter for klær og det man måtte ønske. På de tre andre soverommene er det plass til seng, tilhørende nattbord og ulike oppbevaringsmøblement. I tilknytning til det ene rommet er det et ytterligere omkledningsrom med god plass til ulike garderobeløsninger.

Bad | Toalettrom

Moderne og stilrent hovedbad i 2. etasje fra 2016 med behagelig gulvvarme. Baderommet inneholder servant med underskap, speil med integrert belysning, vegghengt toalett og dusj. Himlingen er nedsenket med downlights. Det er muligheter for å etablere et badekar ved behov. Hovedbadet har praktisk adkomst til et omkledningsrom. Badet har fått TG2 på overflater gulv hvor det er påvist at noen av flisene har bom, se tilstandsrapport.

I 2. etasje er det i tillegg er ytterligere baderom som er pusset opp i 2016. Badet har tidløse fliser kombinert med mosaikkfliser. Rommet
består av servant med underskap, speilskap, vegghengt toalett og dusj. Badet har fått TG2 på manglende drenering fra innebygget sisterne.

I underetasjen er det et toalettrom. Toalettrommet har tidløse fliser og består av en servant med underskap, speilskap med belysning og et vegghengt toalett. Toalettrommet har fått TG2 på at det ikke er etablert en tilfredsstillende løsning for å synliggjøre lekkasje fra innebygget sisterne på toalett.

Videre i boligens underetasje finner man et praktisk vaskerom. Her er det plass til vegghengte skapløsninger, god plass til oppbevaring av klesvask og vaskemaskin og tørketrommel. Vaskerommet har fått TG2 på at det ikke er etablert et sluk i rommet.

Praktikantdel

I boligens underetasje er det en godkjent praktikantdel med egen inngang. Praktikantdelen består av gang, oppholdsrom, kjøkken og bad.

I oppholdsrommet er det plass til en sovesofa og en TV med tilhørende møblement. Overflatene er malt i en gråtone og på gulv er det lagt fliser.

Kjøkkenet har en lys innredning med profilerte fronter og laminat benkeplate. Hvitevarene som komfyr med keramisk platetopp, oppvaskmaskin og kjøleskap medfølger handelen.

Lekkert, flislagt baderom som består av servant med underskap, speilskap med belysning, vegghengt toalett og dusjhjørne med innfellbare dusjvegger av herdet glass. Himlingen er nedsenket med downlights. Badet har fått TG2 på følgende:
- Overflater vegger og himling: Det er påvist dårlig gjennomføring for vaskemaskin kran på badet. Det er borret et hull i oppkant for våtsone langs vegg. Oppkant skal være ca 15 cm ubrutt. Hull er tatt med nedre del av hull ca 8 cm fra topp gulvflis.
- Overflater gulv: Det er påvist avvik i fallforhold til sluk i forhold til krav i forskrift på byggetidspunktet. I tillegg er det er påvist at høydeforskjell fra topp slukrist til gulv/synlig topp membran ved dørterskel er mindre enn 25 mm. Tiltak: Våtrommet fungerer med dette avviket.
- Sanitærutstyr og innredning: Det mangler drenering fra innebygget sisterne. Andre tiltak: Tilkobling til vaskemaskin må utbedres.

Boligen har en godkjent praktikantdel i underetasjen med egen inngang. Praktikantdelen består av følgende: Entre, soverom/stue, kjøkken og bad.

Entré:
Adkomst via egen inngang eller felles entré. Gulvflatene er gjennomgående med fliser inklusive praktikantdel.

Stue/soverom:
Romslig stue/soverom med plass til sovesofa, tilhørende sofabord og TV.

Kjøkken:
Eldre kjøkkeninnredning med profilerte fronter og laminat benkeplate med nedfelt rustfri oppvaskkum. Ventilator med kullfilter over stekeson. Integrert keramisk platetopp og stekeovn ellers nisjer for hvitevarer. Opplegg for vaskemaskin. Veggventil.

Bad/vaskerom:
Flislagt baderom med god standard. Himlingsflater av glatt malt utførelse med downlights.
Servantinnredning med folierte glatte fronter og servant nedfelt i laminat plate. Videre er badet utsyrt med dusjhjørne med svingbare rette dører, sluk i sone og termostatstyrt dusjbatteri og dusjutstyr. Vegghengt toalett. Speilskap med lysarmatur over servant. Opplegg for vaskemaskin.

TG2 bad/vaskerom:  Sanitærutstyr og innredning

Beliggenhet

Boligen ligger ca. 13 km nordøst for Oslo sentrum. Enkel adkomst med bil til hovedveinett i Oslo som E6, Trondheimsveien, Østre Akervei, Lillestrøm eller Gardermoen. Stort utvalg av kjøpesentre i området som f.eks. på Alnabru, Furuset, Stovner samt Metro og Triaden i Lørenskog, hvor de i tillegg har kino, bowling, Gigagøy (lekeland for barn) og andre kulturtilbud. Søndagsåpne lokalbutikker i området. Kort vei til marka med bl.a. lysløype.
Østmarka innbyr til et rikt tur- og friluftsliv med flotte turstier, sykkelveier, bade-/fiskevann.

Eiendommen ligger i et meget hyggelig og veletablert boligområde på Høybråten. Huset ligger tilbaketrukket og skjermet fra veien og med gode solforhold. Flott nabolag for barnefamilier med flere barnehager innen gangavstand. Eiendommen sogner til Høybråten barneskole, som har vært en miljøfyrtårnskole siden 2009. Skolen har også eget svømmebasseng som blir flittig brukt under svømmeopplæring og aktivitetsskolen. Rekreasjonsområder finner man bla. ved Østmarka, med fine skiløyper og hyggelige badevann. Losbygård i nærheten med golf og besøksgård.
I Vinterparken SNØ på Lørenskog kan by på aktiviteter for alle - enten du er nybegynner, familie eller proff. SNØ er verdens eneste helårsarena som forener langrenn, snowboard, alpint, freeski og isklatring under samme tak.
Nærmeste dagligvarehandel er Joker Høybråten som ligger 400 menter unna boligen, etterfulgt av Rema 1000 Ellingsrud som ligger ca. 900 meter unna. Rema 1000 har i tillegg post i butikk. Flere senter i kort kjøreavstand (Metro, Triaden, Strømmen, Alna). Det er et bredt tilbud av offentlig kommunikasjon. 5 min. gange til bussholdeplass med ulike busser med hyppige avganger, samt gangavstand til tog, T-bane og flybusser.

Tomt

Areal: 708 kvm. Eierform: Eiet tomt

Areal: 708 kvm, Eierform: Eiet tomt

Tomten er skrånende og er opparbeidet med asfalt samt gressplen med variert beplantning.

Løpende kostnader

- Strømforbruk.
- Husforsikring.
- Kommunale avgifter.
- Det er i Oslo kommune vedtatt eiendomsskatt for skatteåret 2018. Eiendomsskatten er estimert til kr. 4.809,- for år 2022. Eiendomsskatten utgjør 3 promille av beregningsgrunnlaget og bunnfradraget er på inntil 4,6 millioner. Det gjøres spesielt oppmerksom på at beregningsgrunnlaget vil være høyere for boliger som benyttes som sekundærbolig. For å finne beregningsgrunnlaget vennligst se Oslo kommunes hjemmeside: http://www.oslo.kommune.no/skatt-og-naring/skatt-og avgift/eiendomsskatt/eiendomsskatt/

Kommunale avgifter

Kommunale avgifter for år 2022 er estimert til kr. 23 154,71 pr. år

Kommunale avgifter og eiendomsskatt betaler man hvert kvartal (4 ganger i året).

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 2 001 129 pr. 31.12.20 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 7 204 065 pr. 31.12.20 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 95% for sekundærboliger (alle andre boliger). For næringseiendom gjelder andre regler. For utfyllende informasjon om regelverket og unntak vises til skattelovens § 4-10 og Skatteetaten.

Tilstandsgrader (TG2/TG3) fra tilstandsrapport:

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrader 2 som ikke krever umiddelbare tiltak:
Utvendig:
- Taktekking: Takstein er opplyst av eier til å være fra 2005. Yttertak inspisert fra terreng. Undertak inspisert fra loft.
Tilstandsgrad er satt ut fra en helhetlig vurdering. Vurdering av avvik: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på undertak. Tiltak: Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må tekkingen skiftes ut, men tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si noe

Innvendig: Etasjeskille/gulv mot grunn: Det antas at bjelkelaget er dimensjonert og innenfor lengdekrav mht. naturlige belastninger.
Etasjeskille virker å ha sin tiltenkte funksjon uten konstruksjonsmessig negative avvik. I nyeste del av huset er det ikke avvik på planhet i 1. etasje, men i omkledningsrom i 2. etasje er det avvik samt i gammel kjøkken og soverom. Vurdering av avvik: Målt høydeforskjell på over 15 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik.
Tiltak: For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må høydeforskjeller rettes opp. Det vil imidlertid sjelden være økonomisk rasjonelt som et enkeltstående tiltak i en bolig som dette. Dersom boligen en gang skal renoveres, kan man vurdere slike tiltak.

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrader 2 som kan kreve tiltak:
Utvendig:
- Vinduer: Vurdering av avvik: Karmene i vinduer er slitte og det er sprekker i trevirket. Et vindu i kontor var sprekt på befaringsdagen. Tiltak: Det må påregnes noe vedlikehold og at enkelte vinduer må skiftes ut.

Innvendig:
- Innvendig trapper: Trapp fra stue til omkledningsrom er utformet som Quatro plassbesparende trapp eller lignende. Håndløpere mangler. Vurdering av avvik: Det mangler håndløper på vegg i trappeløpet. Tiltak: Håndløper bør monteres, men det var ikke krav på byggetidspunktet. Håndløper må monteres på vegg for å tilfredsstille krav på byggetidspunktet. Det er ikke krav til håndløper i eldre del. Det er krav til håndløper i nyere del.
- Radon: Det er ikke foretatt radonmåling.
U. etasje:
- Vaskerom: Sluk, membran og tettesjikt: Baderommets konstruksjon er ikke kjent, og det antas at underlaget er
sikret med metoder som kan være noe mangelfulle i følge dagens krav. Vurdering av avvik: Det er påvist andre avvik: Det er ikke sluk i rommet. Tiltak: Andre tiltak
- Bad/vaskerom: Overflater vegger og himling: Vurdering av avvik: Det er påvist andre avvik. Det er påvist dårlig gjennomføring for vaskemaskin kran på badet. Det er borret et hull i oppkant for våtsone langs vegg. Oppkant skal være ca 15 cm ubrutt. Hull er tatt med nedre del av hull ca 8 cm fra topp gulvflis. Tiltak: Det må foretas tiltak for å lukke avviket
- Bad/vaskerom: Overflater Gulv: Fallforhold mellom topp slukrist og topp flis ved terskel ble mål til ca.18 mm. Anbefalt er 25 mm, men det er oppkant ved dør på ca 10 mm. Vurdering av avvik: Det er påvist avvik i fallforhold til sluk i forhold til krav i forskrift på
byggetidspunktet. Det er påvist at høydeforskjell fra topp slukrist til gulv/synlig topp membran ved dørterskel er mindre enn 25 mm.
Tiltak: Våtrommet fungerer med dette avviket.
- Bad/vaskerom: Sanitærutstyr og innredning: Drenshull ikke registrert. Dårlig løsning med liggende tlkobling på gulver på befaringsdagen. Vurdering av avvik: Det mangler drenering fra innebygget sisterne. Tiltak: Andre tiltak: Tilkobling til vaskemaskin må utbedres
- WC: Drenshull ikke registrert. Vurdering av avvik: Det er ikke påvist tilfredsstillende løsning for å synliggjøre lekkasje
fra innebygget sisterne. Tiltak: Det må gjennomføres ytterligere undersøkelser. Det må gjøres tiltak for å lukke avviket. Andre tiltak:
Ved etablering av løsningen var det ikke krav om lekkasjesikring, konstruksjonen bør jevnlig observeres.

1. Etasje:
- Kjøkken: Avtrekk: Det er ingen synlig avtrekksventil på kjøkkenet. Vurdering av avvik: Det er avvik: Det er ikke avtrekksventil på kjøkken. Tiltak: Anbefales installert.

Tomteforhold:
- Drenering: Drenering antas å være fra 2005 ved utføing av tilbygg. Det er forhøyede fuktverdier i garasjen på nedre del av grunnmur.
Utslag på den nedre delen av høyt fuktutslag. Skalaen er fra 0-999, utslag på ca 200. Vurdering av avvik: Det er ut ifra observasjoner påvist indikasjoner på at drenering/tettesjikt har begrenset effekt. Tiltak: Det må foretas nærmere undersøkelser, det kan ikke utelukkes
behov for tiltak.
- Grunnmur og fundamenter: Grunnmur i spekket naturstein samt Leca i påbygd del og garasje. I garasje er det avskallet murpuss og noe forhøyede fuktverdier på grunnmur i bakkant. Vurdering av avvik: Det er registrert løs puss på muroverflater. Tiltak: Det må foretas lokal utbedring.

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrader 3:
- Ventilasjon: Ingen ventilasjon. Vurdering av avvik: Rommet har ingen ventilasjon. Tiltak: Mekanisk avtrekk bør etableres. Mekanisk avtrekk og tilluft må etableres.

Boligens areal

Primærrom: 262 kvm, Bruksareal: 289 kvm

U. Etasje/kjeller:
Bruksareal: 57 m².
Primærrom: 57 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Vindfang, trapperom, kjellerstue, vinkjeller, gang, kjøkken, stue, Bad/vaskerom,  vaskerom, wc,
Sekundærareal: Bod m/lavt tak

Garasje:
Sekundærareal: 27 m².

1. etasje:
Bruksareal: 126 m².
Primærrom: 126 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Stue m/trapp, stue 2, spisestue, kjøkken, kontor, trapperom, vindfang.

2. etasje:
Bruksareal: 79 m².
Primærrom: 79 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Trapperom, gang, gang 2, fire soverom, omkledningsrom og to bad.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Garasje / Parkering

Stor integrert garasje på 27 m² med plass til 1 bil samt god lagringsplass ved siden. Motorisert leddport med fjernstyring. Det er plass til 2 biler ute.

Arealbekreftelse

Arealbekreftelse fra Oslo kommune følger vedlagt.

Byggemåte

Eneboligen er oppført etter den skikk som var vanlig på oppføringstidspunktet. Eldre del av huset ble oppført i 1911 samt påbygget i 2005. Boligen er oppført med spekket gråstein samt Leca grunnmur. Eldre del av huset i risverk og bindingsverk med betong såler på fjell/sprengstein. Det er full kjeller under hele huset. Noe av kjelleren er det lavt under taket (krypkjeller med tilgang via lav dør fra kjellerstue) og ikke målbart.
Grunnmur i garasje med avflassing på pusset Leca blokker. Yttervegger over grunnmur oppført i antar reisverk i eldre del samt bindingsverk, isolert med mineralull (i henhold til de krav som var gjeldende da boligen ble oppført/tilbygd). Malt/beiset ytterkledning. Yttertaket i eldre del i sperreknstruksjon samt A-takstoler i tre i nyere del av boligen.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger "ekspedisjonsdokument" fra byggeåret. Et ekspedisjonsdokument er forgjengeren til ferdigattest. Dette dokumentet er førstesiden på byggesaken, hvor alle godkjennelser blir stemplet på (oppmålingssjefen, brannsjefen, helseråd, etc). Dette dokumentet kan være (ferdig) attestert, men i noen tilfeller er det bare registrert dato for byggeanmeldelse. Ved eldre bygårder er det som oftest dette dokumentet som vedlegges (attestert eller uattestert) for bekreftelse på at bygningen ble lovlig satt opp. Ekspedisjonsdokument kommer hovedsakelig i bygg som ble bygget på 1800-tallet og frem til rundt 1940-50.

Det foreligger en ferdigattest datert 28.03.2019 for innvendig ombygging og endring av fasade.

Det foreligger ferdigattest datert 13.01.1967 for innredning av bad og WC i 2. etasje.

Det foreligger ferdigattest datert 02.12.1966 for garasje.

Det foreligger sluttnotat med henleggelse uten ferdigattest datert 09.02.2015 for bruksendring av hoveddel til tilleggsdel.

Det foreligger ferdigattest datert 16.12.1981 for tilbygg til våningshus.

Adgang til utleie

For utleie av deler av boligen kan det medføre krav om godkjennelse iht. plan- og bygningsloven om varig oppholdsrom. I tillegg kan det medføre søknadsplikt overfor plan- og bygningsmyndighetene for selvstendig boenhet. Selger har ikke søkt om slike godkjennelser og bærer ingen risiko/ansvar for at slike godkjennelser gis.

Oppvarming

Elektrisk oppvarming via panelovner. Det er lagt behagelige varmekabler i hele underetasje og i 1. etasje (unntatt spisestue). I tillegg er det en vedovn i kjellerstue.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter G

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Regulering

Eiendommen er regulert til Byggeområde for boliger S-4220, 15.3.06 se reg.best. Off. ettersyn 6.4.-30.5.22 (202102096), Midls. forbud mot tiltak (202204703). For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Bevaringsverdig

Nei.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Offentlige planer

Revisjon av reguleringsplan for småhusområder i Oslos ytre by (småhusplanen)
Saksnummer: 202102096 - Reguleringssak                
Mottatt sak: 05.02.2021
Reguleringsplan for småhusområder i Oslos ytre by (S4220), heretter kalt småhusplanen, er en reguleringsplan som gir detaljerte føringer for videreutvikling av eiendommer innenfor store deler av byens områder med eksisterende småhusbebyggelse. Planområdet omfatter et areal på i overkant 24.000 dekar fordelt på 28.300 eiendommer i de 13 bydelene Alna, Bjerke, Frogner, Gamle Oslo, Grorud, Grünerløkka, Nordre Aker, Nordstrand, Stovner, Søndre Nordstrand, Ullern, Vestre Aker og Østensjø. Det er ca. 30.000 bygninger som rommer rundt 40.000 boenheter innenfor planområdet i dag. Hvert år bygges det i gjennomsnitt ca. 330 nye boliger innenfor planområdet. Småhusplanen omfatter store og varierte områder,
som ligger spredt over hele Oslos ytre by. Til tross for store variasjoner innenfor planområdet, styres tiltak innenfor småhusplanen gjennom generelle krav i et sett med felles bestemmelser. Planen gir rammer for fysisk utforming av det enkelte byggetiltak. Den gir ikke føringer for forhold som krever innsats på et mer overordnet nivå, som for eksempel felles parkeringsløsninger, barnehagetomter, større lekeplasser og annen infrastruktur.
For mer informasjon se link (Oslo Saksinnsyn): https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?caseno=202102096

Bjørnheimveien 26 - Detaljregulering - Endring fra lager og kontor til bolig
Saksnummer: 202005596 - Reguleringssak                 
Mottatt sak: 03.04.2020
Eiendommen ble i 2002 regulert t il kont or og lager. I samme plan ble det regulert inn boliger på nabot omt en, 107/ 1190. På grunn av støyforholdene, har reguleringen rekkefølgebest emmelse som krever at kontor- og lagerbygget skal være ferdigstilt , før det kan gis
brukst illatelse for boligene. I løpet av den tiden nåvær ende eier av 107/ 1191 har hatt tomt en har det ikke lykkes å finne kjøpere eller
leietagere i samsvar med regulert formål. Saksinnsyn viser flere forsøk på å gjennomføre andre formål, bl.a. boliger, moské og leilighetshotell.
Det foreliggende planinitiativet ble innledet med en forhåndskonferanse den 29.08.2017 (sak 201704468). Utbygger ønsket å få belyst om det
kunne vurderes å gjennomføre prosjekt et som byggesak med dispensasjon for reguleringsformål. PBE ut t alt e at "Saken kan på visse
premisser ...vurderes behandlet som byggesak i henhold t il plan- og bygningsloven § 20-3."
For mer informasjon se link (Oslo Saksinnsyn): https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?caseno=202005596

Folkvangveien 13 - Oppføring av tomannsbolig
Saksnummer: 201920220 - Byggesak             
Mottatt sak: 09.12.2019
Status: Søknad om ferdigattest trukket/blitt uaktuell/ikke tatt til behandling.
Søknaden gjelder oppføring av tomannsbolig, i tillegg til riving av eksisterende enebolig og garasje. Tiltaket er lokalisert i bydel Stovner, i et område med variert småhusbebyggelse. Bebyggelsen oppføres i to etasjer med kjeller, valmet tak og inntrukket takterrasse.  Plan- og bygningsetaten godkjenner søknaden om igangsettingstillatelse for deler av tiltaket, mottatt 25.08.2021. Igangsettingstillatelsen omfatter hele tiltaket foruten riving av eksisterende bygg som det er søkt om og gitt igangsettingstillatelse til tidligere.
For mer informasjon se link (Oslo Saksinnsyn): https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?caseno=201920220

Karl Andersens vei 8 - Tilbygg
Saksnummer: 202111620 - Byggesak             
Mottatt sak: 07.07.2021
Status: Tillatelse gitt
Søknaden omfatter oppføring av et tilbygg til rekkehus i Karl Andersens vei 8 i bydel Stovner. Tilbygget på 19 m2 skal fungere som inngangsparti og en utvidelse av entré og oppholdsrom. Det etableres i tillegg en utgang til terrasse over tilbygget. Rekkehuset vil ha et totalt bruksareal på
114 m2 etter gjennomført tiltak. Plan- og bygningsetaten godkjenner søknaden om tilbygg mottatt 07.07.2021. Det er ikke merknader til søknaden.
For mer informasjon se link (Oslo Saksinnsyn): https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?caseno=202111620

Skanseveien 2 H - Riving av eksisterende bebyggelse
Saksnummer: 201804539 - Byggesak             
Mottatt sak: 28.03.2018
Status: Igangsettingstillatelse gitt
Søknaden gjelder riving av den eksisterende bebyggelsen i Skanseveien 2 H. Rivingen medfører ingen dispensasjoner. Formålet med rivingen er å frigjøre plass i forbindelse med oppføring av en ny 2-mannsbolig og en 3-mannsbolig; jamfør saksnr 201804710 og 201804716 som søkes i egne
saker parallelt med denne rivesøknaden. Plan- og bygningsetaten godkjenner søknaden om igangsettingstillatelse for riving, mottatt 26.05.2021.
Igangsettingstillatelsen omfatter hele tiltaket slik det er beskrevet i rammetillatelsen av 04.06.2018.
For mer informasjon se link (Oslo Saksinnsyn): https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?caseno=201804539

Skanseveien 2 H - Oppføring av tomannsbolig - Hus 2
Saksnummer: 201804710 - Byggesak             
Mottatt sak: 01.04.2018
Status: Venter på tilleggsdokumentasjon
Skanseveien 2 H ligger på Høybråten i bydel Stovner og er i dag bebygd med en enebolig, garasje samt et mindre uthus. Eksisterende bebyggelse skal rives. Eiendommen har tilknytning til Skanseveien i sørvest og tiltaket gir ikke ny/endret adkomst. Det søkes om oppføring av en ny 2-mannsbolig og en 3-mannsbolig på samme tomt. Søknadene behandles samtidig i hver sin byggesak. Boligene vil oppføres i 2 etasjer + kjeller/loft, saltak og
liggende panelkledning. Denne byggesaken gjelder tomannsboligen. Det søkes midlertidig dispensasjon fra pbl § 18-1 vedr opparbeidelse av Skanseveien. Plan- og bygningsetaten godkjenner søknaden om oppføring av en vertikaldelt tomannsbolig m/garasjer som vi mottok 01.04.2018, og tilleggsdokumentasjon som vi mottok senest 03.07.2018. Rammetillatelsen er hjemlet i plan- og bygningsloven (pbl.) § 21-4.
Vi gir dispensasjon fra kravet i plan- og bygningsloven § 18-1 om å opparbeide veien (midlertidig dispensasjon, se saksnr 201804716).
Det er merknader til søknaden. Rammetillatelsen er gitt med vilkår som må oppfylles før dere kan få igangsettingstillatelse.
Vilkårene finner dere under avsnittet «vilkår i den videre prosessen»
For mer informasjon se link (Oslo Saksinnsyn): https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?caseno=201804710

Skanseveien 2 H - Oppføring av tremannsbolig - Hus 1
Saksnummer: 201804716 - Byggesak             
Mottatt sak: 01.04.2018
Status: Venter på tilleggsdokumentasjon
Skanseveien 2 H ligger på Høybråten i bydel Stovner og er i dag bebygd med en enebolig, garasje samt et mindre uthus. Eksisterende bebyggelse skal rives. Eiendommen har tilknytning til Skanseveien i sørvest og tiltaket gir ikke ny/endret adkomst. Det søkes om oppføring av en ny 2-mannsbolig og en 3-mannsbolig på samme tomt. Søknadene behandles samtidig i hver sin byggesak. Boligene vil oppføres i 2 etasjer + kjeller/loft, saltak og
liggende panelkledning. Denne byggesaken gjelder 3-mannsboligen. Det søkes midlertidig dispensasjon fra pbl § 18-1 vedr opparbeidelse av Skanseveien. Plan- og bygningsetaten godkjenner søknaden om oppføring av en 3-mannsbolig m/garasjer som vi mottok 01.04.2018, og tilleggsdokumentasjon som vi mottok senest 03.07.2018. Rammetillatelsen er hjemlet i plan- og bygningsloven (pbl.) § 21-4. Vi gir dispensasjon fra kravet i plan- og bygningsloven § 18-1 om å opparbeide veien (midlertidig dispensasjon). Det er merknader til søknaden. Rammetillatelsen er gitt med vilkår som må oppfylles før dere kan få igangsettingstillatelse. Vilkårene finner dere under avsnittet «vilkår i den videre prosessen».
For mer informasjon se link (Oslo Saksinnsyn): https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?caseno=201804716

Skanseveien 4 - Riving av tomannsbolig
Saksnummer: 201910032 - Byggesak             
Mottatt sak: 23.06.2019
Status: Tillatelse gitt
Tiltakets plassering er på Høybråten i bydel Stovner. Søknaden omfatter riving av eksisterende bolig. Totalt bruksareal for boligen er oppgitt til 537 m².
Hensikten med å rive eksisterende bolig er for å oppføre to nye boliger på eiendommen. Plan- og bygningsetaten godkjenner søknaden om riving av bolig, som vi mottok 23.06.2019. Tillatelsen er hjemlet i plan- og bygningsloven (pbl.) § 21-4. Det er ikke merknader til søknaden.
For mer informasjon se link (Oslo Saksinnsyn): https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?caseno=201910032

Solbakken allé 5 B - Oppføring av enebolig
Saksnummer: 202017032 - Byggesak             
Mottatt sak: 26.11.2020
Status: Rammetillatelse gitt
Det søkes om oppføring av ny enebolig på eiendommen. Eksisterende bebyggelse på tomten beholdes, det opprettes dermed 1 ny boenhet.
Plan- og bygningsetaten godkjenner søknaden om oppføring av enebolig, som vi mottok 26.11.2020. Rammetillatelsen er hjemlet i plan- og bygningsloven (pbl.) § 21-4. Vi gir dispensasjon fra: Plan- og bygningsloven: avstandsbestemmelsene i vegloven § 29 Det er merknader til søknaden.
Rammetillatelsen er gitt med vilkår som må oppfylles før dere kan få igangsettingstillatelse. Eiendommen ligger på Høybråten, bydel Stovner.
For mer informasjon se link (Oslo Saksinnsyn): https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?caseno=202019733

Solbakken allé 9 C - Bruksendring av rom i kjeller til bolig, innbygging av overbygget areal og oppføring av garasje
Saksnummer: 202112227 - Byggesak             
Mottatt sak: 22.07.2021
Status: Tillatelse gitt
Eiendommen ligger i Solbakken allé, bydel Stovner. Søknaden omfatter bruksendring fra tilleggsdel til hoveddel i kjeller, innsetting av kjellervinduer med lysgrav i fasade mot vest, innbygging av åpent overbygget areal og etablering av karnapp i 1. etasje mot sør, og oppføring av garasje med et BYA på 36 m2. %-BYA er ifølge ansvarlig søker 24,6 %.
Plan- og bygningsetaten godkjenner søknaden om bruksendring fra tilleggsdel til hoveddel, innbygging av åpent overbygget areal og oppføring av garasje, mottatt 22. juli 2021. Tillatelsen er hjemlet i plan- og bygningsloven (pbl.) §. 21-4. Vi gir dispensasjon fra: Reguleringsplan: S-4220 § 10 om maksimalt tillatt utnyttelsesgrad. Det er ikke merknader til søknaden.  For mer informasjon se link (Oslo Saksinnsyn): https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?caseno=202112227

Solbakken allé 28 - Oppføring av rekkehus og støyskjerm, samt riving av eksisterende enebolig, garasje, bod og veksthus
Saksnummer: 202020323 - Byggesak             
Mottatt sak: 16.12.2020
Status: Igangsettingstillatelse gitt
Kort beskrivelse av søknaden
Søknaden omfatter oppføring av rekkehus med totalt 4 boenheter, riving av eksisterende bolig, garasje, bod og veksthus, samt etablering av støyskjerm. Plan- og bygningsetaten godkjenner søknaden om igangsettingstillatelse for oppføring av rekkehus- og støyskjerm, og riving av enebolig, garasje, bod- og uthus, mottatt 11.11.2021. Igangsettingstillatelsen omfatter hele tiltaket slik det er beskrevet i rammetillatelsen av 19.02.2021. For mer informasjon se link (Oslo Saksinnsyn): https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?caseno=202020323

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

Boligen leveres fri for selgers pengeheftelser.

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger borettslagets eiendom.

Tinglyst: 03.06.1910
Dagboknr.: 900509-1/105
BESTEMMELSE OM VEG

Tinglyst: 09.06.1965
Dagboknr.: 7732-1/105
ERKLÆRING/AVTALE
Vedtak av Oslo kommunes vann- og kloakkreglement
Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen

Tinglyst: 13.10.1966
Dagboknr.: 14668-1/105
BEST OM GARASJE/PARKERING
Midlertidig dispensasjon fra bygningsloven
Kan ikke slettes uten samtykke fra bygningsrådet

Tinglyst: 12.06.1974
Dagboknr.: 11450-1/105
ERKLÆRING/AVTALE
Vedtak av visse vilkår vedr. utskillelse/bebyggelse
av denne eiendom

Tinglyst: 12.10.2005
Dagboknr.: 67924-1/105ERKLÆRING/AVTALE
Midlertidig dispensasjon fra Plan- og bygningsloven vedr. Skanseveien
Plikt til å overdra nødvendig veggrunn vederlagsfritt til Oslo kommune
Med flere bestemmelser

Tinglyst: 07.12.1906
Dagboknr.: 900197-1/105
REGISTRERING AV GRUNN
DENNE MATRIKKELENHET OPPRETTET FRA:Knr:0301 Gnr:107 Bnr:1

Tinglyst: 30.09.1999
Dagboknr.: 54777-1/105
GRENSEJUSTERING
Gjelder denne registerenheten med flere

Tinglyst: 23.05.2003
Dagboknr.: 30893-1/105
GRENSEJUSTERING
Gjelder denne registerenheten med flere

Tinglyst: 18.11.2005
Dagboknr.: 78876-1/105
REGISTRERING AV GRUNN
UTSKILT FRA DENNE MATRIKKELENHET:Knr:0301 Gnr:107 Bnr:1202

Rettigheter på andre eiendommer
Rettigheter på 0301-107/1201/0/1,2
Rettigheter i eiendomsrett
Tinglyst: 11.11.2005
Dagboknr.: 76807-1/105
ERKLÆRING/AVTALE
RETTIGHETSHAVER:Knr:0301 Gnr:107 Bnr:7
RETTIGHETSHAVER:Knr:0301 Gnr:107 Bnr:18
Bestemmelse om adkomstrett
Kan ikke slettes uten samtykke fra Oslo kommune v Plan og bygningsetaten
Gjelder denne registerenheten med flere

Rettigheter på 0301-107/1201/0/1,2, 0301-107/1202/0/1-4
Rettigheter i eiendomsrett
Tinglyst: 18.11.2005
Dagboknr.: 78895-1/105
BEST. OM ADKOMSTRETT
RETTIGHETSHAVER:Knr:0301 Gnr:107 Bnr:18
Kan ikke slettes uten samtykke fra Oslo Kommune v/Plan- og bygningsetaten
Gjelder denne registerenheten med flere

Rettigheter på 0301-107/1202/0/1-4
Rettigheter i eiendomsrett
Tinglyst: 18.11.2005
Dagboknr.: 78895-2/105
BEST. OM VANN/KLOAKKLEDN.
RETTIGHETSHAVER:Knr:0301 Gnr:107 Bnr:18
Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.m.
Kan ikke slettes uten samtykke fra Oslo Kommune v/Plan- og bygningsetaten
Gjelder denne registerenheten med flere

Vei/vann/avløp

Offentlig og privat vei. Privat stikkledning til offentlig vann og avløp i henhold til informasjon fra Oslo kommune.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen:
- Alle hvitevarer medfølger.

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer medfølger der dette er spesielt angitt i salgsoppgaven. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Megler gjør særlig oppmerksom på at selger ikke har bebodd den eiendom som legges ut for salg. Selger har derfor ikke spesifikk kunnskap om eiendommen, og har i begrenset grad kunnet supplere og/eller kontrollere opplysningene i denne salgsoppgaven. Det kan i denne sammenheng eksistere feil og skader på eiendommen som ikke er spesifikt opplyst. Kjøper oppfordres til å foreta en særlig grundig besiktigelse, helst med bistand av teknisk sakkyndig.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post eller SMS: 98 03 91 50 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Nåværende eier har ikke bodd i huset og har ikke kjennskap til husets tilstand/tidligere oppgraderinger. Leietaker og tidligere eier har bistått med informasjon til egenerklæringskjema.

Selger har kommentert på følgende spørsmål i egenerklæringsskjema som er en del av salgsoppgaven:
1. Kjenner du til om det er/har vært feil ved våtrommene, f. eks. sprekker, lekkasje, råte, lukt eller soppskader?-Nei, Ikke utover det som takstmann har kommentert eller registrert.
2. Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom?-Ja, kun faglært. Firmanavn: Ali Almandob. Redegjør for hva som ble gjort av hvem og når:
Ikke utover det som takstmann har kommentert eller registrert
2.2 Foreligger det dokumentasjon på arbeidene?-Nei, Ikke utover det som takstmann har kommentert eller registrert.
3. Kjenner du til om det er/har vært feil på vann/avløp, herunder rørbrudd, tilbakeslag, tett sluk eller lignende?-Nei, Ikke utover det som takstmann har kommentert eller registrert.
5. Kjenner du til om det er/har vært problemer med drenering, fuktinnsig, øvrig fukt eller fuktmerker i underetasje/kjeller?-Ja, men kke utover det som takstmann har kommentert eller registrert.
7. Kjenner du til om det er/har vært skjevheter/setningsskader, f. eks. riss/sprekker i mur, skjeve gulv eller lignende?-Ja, men ikke utover det som takstmann har kommentert eller registrert.
8. Kjenner du til om det er/har vært sopp/råteskader i boligen?-Ja, noen plank på terrasse og utvendig på huset. Ikke utover det som takstmann har kommentert eller registrert.
11. Kjenner du til om det er/har vært utettheter i terrasse/garasje/tak/fasade?-Nei, ikke utover det som takstmann har kommentert eller registrert.
14. Kjenner du til om det er utført kontroll av el-anlegget og/eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)?-Ja, hatt el kontroll og måtte fikse et stikk bak tv på bad samt stikk kontakt gulv bad.
15. Har du ladeanlegg/ladeboks for el-bil i dag?-Ja, opplegg i garasje. Var her da vi flyttet inn.
20.1 Hvis ja, er rommene som benyttes til ovennevnte godkjent til beboelse (rom til varig opphold) av bygningsmyndighetene?-Ja, godkjent utleiedel

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre undersøkelser av kjøpers egenkapital og eventuelt andre forhold knyttet til kjøper. Den delen av kjøpesummen som er egenkapital skal innbetales fra kjøpers konto i norsk finansinstitusjon.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Det forutsettes at hjemmel til eiendommen overføres til kjøper. Dersom dette ikke er ønskelig må det tas forbehold i budet.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Kommunen har legalpant som sikkerhet for betaling av kommunale avgifter. Pantet følger av "Lov om pant" og skal ikke tinglyses. 

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere opplysninger om disse.

Adresse og matrikkel

Skanseveien 8, 1086, Oslo, Gnr. 107 bnr. 18 i Oslo kommune

Oppdragsnummer

72-22-0034

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners Årvoll sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.

MELD DEG PA VISNING
Det er ikke satt opp annonsert visning. Dette gjores etter avtale med megler.
SALGSOPPGAVE
BUDVARSEL
BE OM SALGSSUM
TAKK!
Du blir varslet på e-post, i appen på mobil og her på Schala.