#TONSENHAGEN, Selvbyggerveien 145
Solgt
3-roms toppleilighet | Solrik balkong | Moderniseringsbehov | Mulighet for garasje | Marka er rett ved | Lave felleskost
 • Prisantydning: 4 600 000,-
 • Omkostninger: 8 309,-
 • Totalpris: 4 663 591,-
 • Ligningsverdi: 997 819,-
Beregnet totalkostnad:
4 600 000,- (Prisantydning) 55 282,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 4 655 282,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 6 850,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) 199,- (Pantattest kjøper) 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) 300,- (Medlemsskap BRL) -------------------------------------------------------- 8 309,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 4 663 591,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
 • Type: Leilighet
 • Eierform: Borettslag
 • Primærrom: 67 m²
 • Bruksareal: 67 m²
 • Bruttoareal: 75 m²
 • Etasje: 4
 • Soverom: 2
 • Byggeår: 1953
 • Gårdsnummer: 87
 • Bruksnummer: 9
 • Energimerking:
  F
 • Finnkode: 234986454
 • Sist endret: 22.10.21 14:18
NABOLAGSPROFIL for bydel
 • 79%
  eier sin egen bolig
 • 93%
  av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill
 • 34%
  har bolig mellom 60-120 kvm
 • 86%
  av boligene er eldre enn 20 år
 • 21%
  er barnefamilier

 

Beskrivelse

Eiendommen ligger i et etablert boligområde med boligblokkbebyggelse i samme stil og fra samme tidsepoke.
3- roms andelsleilighet med balkong beliggende i 4. etasje. Leiligheten har adkomst fra felles trappegang. Oppgangen har callinganlegg. Fra stuen er det utgang til vestvendt balkong på 8m2. I kjeller og på loft er det fellesarealer og boder. Det er tilgang til fellesvaskeri og trimrom i borettslaget. Det er en disponibel kjellerbod og en disponibel loftsbod.

Entré

Romslig entré med stort medfølgende garderobeskap. Porttelefon og ellers godt med plass til skoskap, knagger eller annen oppbevaring.

Stue med utgang til balkong

Leiligheten har en luftig og tiltalende stue med god plass til sofaløsning, spisebord samt tilhørende møblement. De doble dørene ut mot balkongen åpner opp stuen og gir gode luftemuligheter. Varmtvann og fyring er inkludert i felleskostnadene som gir god varme og forutsigbare kostnader. Vinduer og balkongdører byttet i 2012. Radiator ble byttet 2012. Parkett i stue bærer preg av bruksslitasje

Kjøkken med plass til spisebord ved vindu

Et hyggelig kjøkken med gode arbeidsflater og godt med skapplass. Plass til kjøkkenbord ved vindu. Kjøkkeninnredning med hvitevarer og malte profilerte fronter på skuffer/ skapdører. Laminat på gulv. Malte glatte flater på vegger og himling. Kjøkkenplater over kjøkkenbenker. Benkeplater i laminat. Nedfelt oppvaskkum i rustfritt stål og ett greps
blandebatteri. Frittstående komfyr med keramisk platetopp. Frittstående kjøl- og fryseskap. Kjøkkenvifte med kullfilter, integrert i overskap. Lys og stikkontakter under overskap og stikkontakter på vegg.

Frontene ble malt og benkeplater, håndtak, kum, oppvaskbatteri, veggplater, kjøkkenvifte og benkarmatur skiftet ut i 2016. Deler av elektrisk anlegg på kjøkkenet ble byttet i forbindelse med oppussing i 2016. Laminat på kjøkken lagt i 2016. Radiator på kjøkken ble byttet i 2012

* Det anbefales å montere komfyrvakt. Det anbefales å montere fuktføler i rom med vanninstallasjoner uten sluk.

Bad rehabilitert av borettslaget i 2006

Romslig flislagt bad med varme i gulv og opplegg for vaskemaskin/tørketrommel. Nedsenket malt himling med glatte flater og avtrekksventil. Dusjnisje med dusjforheng og veggmontert hånddusj. Servantskap med glatte fronter på skuffer og helservant med ett greps blandebatteri. Speil med overlys og stikkontakt. Høyskap. Gulvmontert toalett .Selger informerer om at det er litt svakere vannstråle på badet enn på kjøkkenet, uten at det har noe spesiell betydning for bruk.

Balkong

Vestvendt balkong med utgang fra stue. Flotte sol og utsiktsforhold. Doble svingdører fra 2012. Balkong med stålrekkverk. Stålplater på gulv. Markise. Sveiv til markise mangler.

Soverom 1 & 2

Begge rom er av god størrelse. Hovedsoverommet har et stort medfølgende garderobeskap. Selger informerer om at det kan være litt lytt inn til nabo som har bad vegg i vegg med soverom. Parkett på begge soverom lagt i 2014. Radiatorer finnes på begge soverom. Rommene er adskilt fra sosiale soner.

Beliggenhet

Nabolaget preges av flotte eneboliger, rekkehus og leilighetsblokker med store grønne lunger. Det finnes en rekke servicetilbud kun få minutter fra boligen. Nærmeste matbutikk er Kiwi Tonsenhagen, Rema 1000 Årvoll og Coop Prix Refstad. Linderud senter ligger i overkant av 1 km fra boligen og kan by et rikt utvalg butikker i alle varegrupper og serveringssteder. Her finner du Coop Mega, Vinmonopolet, Baker Samson, flere sko- og klesbutikker, legesenter og tannlege for å nevne noe.

Flotte tur- og treningsmuligheter rett utenfor døren. Med Lillomarka som nærmeste nabo finnes det milevis med tur- og skiløyper, samt flere idylliske badevann. Borettslaget har også et treningsrom som beboerne kan benytte seg av for et lite innskudd pr år. Samt fri tilgang til et hobbyrom med bordtennis, airhockeybord og biljardbord. Det er kort avstand til alpinbakken Grefsenkleiva og Elixia Linderud ligger en kort joggetur unna.

Ønsker man en fin søndagsutflukt anbefales et besøk på Årvoll gård. Gården byr på bl.a. ulike dyr, kafé og forskjellige kulturtilbud. Her er det aktiviteter for både store og små i alle aldre. I området finner du en rekke barnehager som Kilden, Sletta, Årvoll, Kolsåsbakken og Sandbakken for å nevne noen. Barna i borettslaget har fortrinnsrett i Skauen barnehage. Det er også flere skoler i nærheten. Nærmeste barneskole er Tonsenhagen skole. Årvoll barne- og ungdomsskole ligger også innen 1 km fra boligen. Nærmeste videregående skole er Bjerke.

Kollektivtilbud:
Svært god kommunikasjon til sentrum, med 25, 33 og 31-bussen fra Tonsenhagen Torg. 60-bussen går fra Tonsenhagen. Buss 31 går hver 6 minutt. Om natten går bussen hver halvtime. Oslo sentrum er innen god rekkevidde både med bil, sykkel og kollektivtrafikk.

Skole og barnehage:
Beboerne i borettslaget har 1.prioritet i borettslagets barnehage, Skauen barnehage. Det er videre flere offentlige- og private barnehager i området. Boligen sogner til Tonsenhagen barneskole og Årvoll ungdomsskole. For de eldste barna er både Bjerke- og Kuben videregående skole i nærheten.

Felleskostnader

3 530.

Drift og vedlikehold, fyring (fjernvarme), varmtvann, kabel-TV, vaktmester, renter og avdrag fellesgjeld, trappevask, kommunale avgifter mm.

Lånekostnader renter: 12,-
Felleskostnader: 3 151,-
Lånekostnader avdrag: 19,-
Renter IN: 65,-
Avdrag IN:  283,-

Borettslaget er sikret mot tap av felleskostnader i BBL Finans AS, Boligbyggelagenes Finansieringsforetak AS. Borettslaget er, etter gjeldende bestemmelser fastsatt av finansieringsselskapet, sikret mot tap som følge av at en andelseier unnlater å betale sine felleskostnader. Avtalen om sikring er gyldig til avtalen sies opp av en av partene. Oppsigelsesfrist er 1. desember med gyldighet fra førstkommende årsskifte.

IN-ordning: Det er anledning til å nedbetale på lånet den 15. mars og 15. september, forutsatt flytende rente. Usbl må kontaktes senest to uker før nedbetaling

Det gjøres oppmerksom på at felleskostnader vil variere over tid, og justeres i hovedsak 1-2 ganger pr. år i forhold til borettslagets faktiske kostnader.

Andel fellesgjeld

55 282

Fellesgjeld / lånevilkår

Total fellesgjeld for borettslaget:  29 098 789,-

Lånenummer: 83987163901, Handelsbanken
Annuitetslån, 4 terminer per år.
Rentesats per 23.09.2021: 1.55% pa.
Antall terminer til innfrielse: 50
Saldo hele borettslaget per 23.09.2021: 27 271 131,-
Andel av saldo: 47 097,-
Første termin/første avdrag: 30.03.2019 ( siste termin 30.12.2033 )
IN-ordning: Det er anledning til å nedbetale på lånet den 15. mars og 15. september, forutsatt flytende rente. Usbl må kontaktes senest to uker før nedbetaling.

Lånenummer: 83987189889, Handelsbanken
Annuitetslån, 12 terminer per år.
Rentesats per 23.09.2021: 1.55% pa.
Antall terminer til innfrielse: 342
Saldo hele borettslaget per 23.09.2021: 1 827 658,-
Andel av saldo: 8 186,-
Første termin/første avdrag: 30.03.2020 ( siste termin 28.02.2050 )
Ingen avtale om individuell nedbetaling av fellesgjeld på dette lånet

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Ja / Ja

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 997 819 pr. 31.12.19 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 3 592 149 pr. 31.12.19 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Boligens areal

Primærrom: 67 kvm, Bruksareal: 67 kvm, Bruttoareal: 75 kvm

4. etasje:
Bruksareal: 67 m².
Primærrom: 67 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom:
Entré/ gang, stue, kjøkken, bad, 2 soverom.

Vestvendt balkong er på 8m2. En disponibel kjellerbod på 5m2. En disponibel loftsbod med skråtak og gulvareal på ca. 8m2.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Eierform: Fellestomt
Fellesarealer opparbeidet med asfalterte adkomstveier, gressplen og diverse beplantning. Borettslaget har store grøntområder foran blokkene. Kort vei til turløyper.

Garasje / Parkering

Nabo eier garasjeplass i Skauen garasjelag som kan kjøpes for kr. 100.000,-.

Borettslaget har lagt opp strøm til rekkegarasjene og her vil den enkelte beboer kunne sette opp ladestasjon til EL-bil (konferer styret). Skauen garasjelag er et selvstendig samvirkeforetak med et eget styre. Kun andelseiere i Skauen borettslag har mulighet til å eie en garasjeplass/andel i garasjelaget. Samme andelseier kan ikke ha mer enn to garasjeplasser. Eierskiftegebyr på garasjeplass er kr. 1.235,-. I 2020 er felleskostnadene for andelseierne i Skauen garasjelag kr. 750 per kvartal, dvs. kr. 250 per måned. I tillegg kommer et særskilt leietillegg for de andelseiere som ikke valgte å betale sin andel av felleslånet som garasjelaget tok opp for å finansiere nytt el-anlegg for å legge til rette for lading. Størrelsen på dette tillegget vil variere med rentene på felleslånet. Det er 68 kr. per måned i første halvår 2020.

Borettslaget har 8 garasjeplasser for utleie, samt 36 biloppstillingsplasser etter ventelister.
Gateparkering etter gjeldende bestemmelser.

Byggemåte

Boligbygg over 4.etasjer samt kjeller og loft. Gulv på grunn av betong. Grunnmur, bærende konstruksjoner og skillende dekker i hovedsak av betong med utfyllende bindingsverk av trekonstruksjoner. Fasader utført i malt murpuss. Takkonstruksjon utført i saltaksform utvendig tekket med takstein (ikke besiktiget).

For ytterligere informasjon om byggemåte henvises det til vedlagte takst utarbeidet av Tommy Sverre i Anticimex, datert 22.09.2021.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest datert 05.11.1951 for eiendommen

Adgang til utleie

Andelseier som selv bor i boligen, kan overlate bruken av deler av boligen til andre. I tillegg kan andelseier overlate bruken av hele boligen til andre opp til 30 døgn i løpet av året.

I henhold til Lov om borettslag § 5-5 kan man med godkjenning fra styret i borettslaget leie ut leiligheten til andre for opp til tre år dersom man har bodd i leiligheten i minst ett av de to siste årene.

Oppvarming

Radiatorer tilknyttet sentralvarmeanlegg (fjernvarme). Fyring og varmtvann er inkludert i felleskostnadene. Varme i gulv på bad. Nye radiatorer ble montert av borettslaget i 2012.

Energiforbruk

Stipiulert energiforbruk er ca. 5 000 kw i året eller 500-600 kroner pr mnd
Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand

Energimerking

Oppvarmingskarakter Grønn - Energikarakter F
 For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Regulering

Eiendommen er regulert til boligformål i henhold til S-2864 datert 14.05.1986. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

En servitutt er en rettighet eller forpliktelse for borettslaget/ eiendommen. Den kan være positiv eller negativ.

Utover andelens fellegjeld overdras boligen fri for heftelser.

I dette tilfellet er det tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter.


Her er oppramsing av servituttene:
1955/449-1/105  Bestemmelse om bebyggelse   13.01.1955 
Bestemmelse om benyttelse
Bestemmelse om gjerde
Bestemmelse om vann/kloakkledning
Bestemmelse om adkomstrett
Med flere bestemmelser

1955/16510-1/105  Obligasjon   23.12.1955 
BELØP: NOK 846.055
Panthaver:Ungdommens Selvbyggerlag Al  
Lnr: 1117290

1972/21521-1/105   ** Diverse påtegning   14.12.1972 
PANT FRAFALT I 796 M2

1985/13834-1/105   ** Forhøyelse    11.03.1985 
FORHØYET TIL NOK 896,055

1992/5545-1/105   ** Prioritetsbestemmelse    30.01.1992 
Prioritet etter fremtidige lån.

1966/4235-1/105  Bestemmelse om bebyggelse    28.03.1966 
Bestemmelse om gjerde
Bestemmelse om kloakkledning
Bestemmelse om veg

1973/4478-1/105  Erklæring/avtale   05.03.1973 
Bestemmelse om kloakkledning
Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen

1955/449-1/105  Bestemmelse om bebyggelse   13.01.1955 
Bestemmelse om benyttelse
Bestemmelse om gjerde
Bestemmelse om vann/kloakkledning
Bestemmelse om adkomstrett
Med flere bestemmelser

1955/16510-1/105  Obligasjon   23.12.1955 
BELØP: NOK 846.055
Panthaver:Ungdommens Selvbyggerlag Al  
Lnr: 1117290

1972/21521-1/105   ** Diverse påtegning   14.12.1972 
PANT FRAFALT I 796 M2
985/13834-1/105   ** Forhøyelse    11.03.1985 
FORHØYET TIL NOK 896,055

1992/5545-1/105   ** Prioritetsbestemmelse    30.01.1992 
Prioritet etter fremtidige lån.

1966/4235-1/105  Bestemmelse om bebyggelse    28.03.1966 
Bestemmelse om gjerde
Bestemmelse om kloakkledning
Bestemmelse om veg

1973/4478-1/105  Erklæring/avtale   05.03.1973 
Bestemmelse om kloakkledning
Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen

1986/82143-2/105  Erklæring/avtale   15.12.1986 
Rett for kommunen til å anlegge og vedlikeholde ledninger m.m.
Bestemmelse om trafostasjon/kiosk
Med flere bestemmelser

986/82143-2/105  Erklæring/avtale   15.12.1986 
Rett for kommunen til å anlegge og vedlikeholde ledninger m.m.
Bestemmelse om trafostasjon/kiosk
Med flere bestemmelser

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Oslo kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Borettslag

Borettslag: Skauen Borettslag, Orgnr: 948677202

Borettslag: Skauen Borettslag, Orgnr: 948677202
Andelsleilighet tilhørende Skauen Borettslag beliggende i bydel Bjerke, Oslo Kommune. Borettslaget består av 235 borettslagsandeler med felles tomteareal.

- Borettslagets hjemmeside: www.skauenbrl.org.
- Trimrom: Eget trimrom som ble pusset opp i 2010 med et stort utvalg av treningsapparater. Det koster kr. 300,- for nøkkel og kr 500,- i året.
- Hobbyrom: Hobbyrom i Selvbyggerveien 40 med bordtennisbord, air-hockeybord og et biljardbord.
- Smørebod: Borettslaget har en smørebod til fri bruk for beboerne.
- Fellesvaskeri: Det finnes 3 fellesvaskeri borettslaget (Selvbyggerveien 44, 52 og 56).
- Utleielokale: Borettslaget har et lokale til utleie i Selvbyggerveien 50. Lokalet er velutstyrt og har dekketøy til 40 personer.

Forkjøpsrett

Borettslaget og boligbyggelagets medlemmer har forkjøpsrett. Forkjøpsretten avklares parallelt med salget. Usbls medlemmer har frist tilr 07.10.21 for å gjøre forkjøpsretten gjeldende. Dersom forkjøpsretten blir benyttet, vil kjøper bli løst fra den inngåtte kontrakten. Kontakt megler eller USBL for mer informasjon.

Ja/ men denne avklares samtidig som salget slik at budgiver/kjøper raskere får avklaring vedr bruk av forkjøpsretten.

Forsikring

Borettslaget har en felles bygningsforsikring.
If Skadeforsikring NUF Polisenr: SP586825.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Tidligere vedlikehold:
-Utvendig vask av balkonger
-Oppgradert stigeledninger og sikringsskap.
-Det er utført full rehabilitering av vann og avløpsinnstallasjoner - baderom i 2005 - 2006.
-Div. puss og malerflekk på fasader ble utført sommeren 2008.
-Det er nylig utført flere rehabiliteringsarbeider i borettslaget, som maling/oppussing av fasader, maling av vinduer

Husdyrhold

Det er tillatt med dyrehold etter innhentet tillatelse fra styret. Husdyrhold skal ikke være til sjenanse eller ulempe for øvrige andelshavere og beboere. Ved gjentatte brudd på reglene kan styret trekke godkjenningen tilbake.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen:
Komfyr og kjøleskap medfølger. Både komfyr og kjøleskap er av gammel årgang og er fra før jeg tok over leiligheten. Kjøleskapet kan lage noe lyd . Varmluftsviften på komfyren bråker da den skraper inntil skroget til komfyren og grillfunksjonen varmer dårlig. Vaskemaskin kan medfølge etter avtale. Speil i gang tas med.

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer medfølger der dette er spesielt angitt i salgsoppgaven. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til mw@schalapartners.no eller SMS: 46 82 88 87 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale, dog tidligst etter at forkjøpsrett er avklart og styrets godkjennelse er gitt

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg. Fra 01.01.2022 vil avhendingslova endres slik at det ikke lengre er adgang til å selge eiendom "as is" til forbruker.

Det forutsettes at hjemmel til eiendommen overføres til kjøper. Dersom dette ikke er ønskelig må det tas forbehold i budet.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.
Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.
Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.

Adresse og matrikkel

Selvbyggerveien 145, 0591, Oslo, Gnr. 87 bnr. 9, andelsnr. 118 i Skauen Borettslag med orgnr. 948677202 i Oslo kommune

Oppdragsnummer

72-21-0046

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger  tilstandsrapport og egenerklæringsskjema selger. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners Årvoll sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.

MELD DEG PA VISNING
Det er ikke satt opp annonsert visning. Dette gjores etter avtale med megler.
SALGSOPPGAVE
BUDVARSEL
BE OM SALGSSUM
TAKK!
Du blir varslet på e-post, i appen på mobil og her på Schala.