# LØRENSKOG, Astrids vei 2
4 220 000,-
Lekker 3-roms fra 2017 | Høy standard | Solrik markterrasse | Garasjeplass | Oppvarming & v.vann inkl | Sentralt

VISNING:

Visning etter avtale med megler

 • Prisantydning: 4 220 000,-
 • Omkostninger: 116 519,-
 • Totalpris: 4 352 823,-
 • Fellesutgifter 3 972,-
Beregnet totalkostnad:
4 220 000,- (Prisantydning) 16 304,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 4 236 304,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 199,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 105 900,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum inkl f.gjeld: 4 236 304,-)) 9 250,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 116 519,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 4 352 823,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
 • Type: Leilighet
 • Eierform: Eierseksjon
 • Primærrom: 59 m²
 • Bruksareal: 59 m²
 • Etasje: 1
 • Antall rom: 3
 • Oppholdsrom: 1
 • Soverom: 2
 • Byggeår: 2017
 • Gårdsnummer: 102
 • Bruksnummer: 14
 • Energimerking:
  C
 • Finnkode: 315380835
 • Sist endret: 11.11.23 20:25
NABOLAGSPROFIL for bydel
 • 77%
  eier sin egen bolig
 • 50%
  av eiendommene har pris over 5 mill
 • 72%
  har bolig mellom 60-120 kvm
 • 82%
  av boligene er nyere enn 20 år
 • 17%
  er barnefamilier
Last ned komplett salgsoppgave

 

Beskrivelse

Velkommen til en attraktiv og rålekker 3-roms leilighet med høy standard. Boligen ligger i et bygg fra 2017, med fokus på bokvalitet og gode innredningsløsninger!

Her kan du bo tilbaketrukket i et veletablert boligområde, samtidig med kort vei til alt av servicetilbud i Lørenskog sentrum.

- Attraktiv og moderne 3-roms fra 2017 med høy standard
- Herlig markterrasse på 6 kvm med gode solforhold
- Lekker og delikat stue i et tidsriktig fargevalg
- Store vindusflater som strekker seg fra gulv til himling
- Balansert ventilasjon som sikrer frisk og god luft
- Stilrent kjøkken med god skap- og benkeplass
- To romslige soverom med gode garderobemuligheter
- Tidløst baderom med opplegg for vaskemaskin
- Lys og innbydende entré med innvendig bod
- Oppvarming, varmtvann, TV og internett inkludert
- God oppbevaringsplass i ekstern kjellerbod på 7 kvm
- Det medfølger en biloppstillingsplass i felles garasjeanlegg

Innhold: Leiligheten ligger i byggets 1. etasje og inneholder entré, stue med utgang til sørvendt markterrasse på 6 kvm, åpen kjøkkenløsning, to soverom og bad. Det medfølger en kjellerbod på 7 kvm og en biloppstillingsplass i felles garasjeanlegg.

Innhold

Leiligheten ligger i byggets 1. etasje og inneholder entré, stue med utgang til sørvendt markterrasse på 6 kvm, åpen kjøkkenløsning, to soverom og bad. Det medfølger en kjellerbod på 7 kvm og en biloppstillingsplass i felles garasjeanlegg.

Stue | Markterrasse

Lekker stue som er malt i et tidsriktig fargevalg. Stuen er enkel å møblere og du har god plass til både sofagruppe, spisebord og TV med tilhørende møblement. Vindusflatene strekker seg fra gulv til himling som gir godt med naturlig lysinnslipp i boligen. Dette kombinert med den praktiske planløsningen sørger for en luftig atmosfære. På gulvet er det lagt tre-stavs parkett. Leiligheten har et balansert ventilasjonsanlegg som sikrer frisk og god luft.

På varme sommerdager blir det naturlig å åpne glassdøren, så stuen forlenges med en herlig markterrasse på 6 kvm. Du har god plass til en sittegruppe, grill og beplantning. Iht. husordensreglene er det tillatt med gass- og elektrisk grill. Markterrassen vender mot sør og har gode solforhold. Videre er uteplassen utstyrt med utebelysning og stikkontakter på vegg.

Kjøkken

Kjøkkenet har en åpen løsning mot stue med en stilren innredning. Innredningen har glatte fronter i hvit utførelse og laminert benkeplate av tre. Over benkeplaten er det lagt tidløse fliser som sørger for en enklere rengjøring. Det er godt med skap- og benkeplass på kjøkkenet for oppbevaring og matlaging. De integrerte hvitevarene som stekeovn, nedfelt platetopp og kombinert kjøleskap med fryser medfølger handelen. Videre er kjøkkenet utstyrt med lekkasjestopper og komfyrvakt.

Soverom

Boligen har to soverom med malte flater i delikate farger.  Hovedsoverommet er romslig og med god plass til dobbeltseng, nattbord på hver side og garderobeskap. Spileveggen gir et særegent preg. Det andre soverommet har plass til seng, nattbord og øvrig møblement. Med to soverom egner det ene seg ypperlig for gjesteværelse, barnerom eller hjemmekontor.

Bad

Lekkert, flislagt baderom som er både tidløst, praktisk og romslig. Baderommet inneholder servant med underskap, speilskap med overlys, vegghengt toalett og dusj med innfellbare glassdører. Videre er det behagelige varmekabler i gulv samt opplegg for vaskemaskin og tørketrommel, så her har du alt du trenger på baderommet.

Entré

Når du kommer inn i boligen, er det første du møter en lys og romslig entré. Veggene er malt i et moderne fargevalg og det er lagt en pen tre-stavs parkett på gulv. Det er god plass til oppheng av yttertøy. For ytterligere oppbevaringsplass er det adkomst til en praktisk, innvendig "bod". Det er adkomst via felles trappegang med heis. Ellers har oppgangen callinganlegg. Leiligheten har en brann- og lydklassifisert entrédør (El-30/RW 44dB).

Beliggenhet

Boligen ligger rolig og sentralt til på Lørenskog, i et barnevennlig område og med hyggelige uteområder som kan nytes av store og små. Bebyggelsen i området består i det vesentligste av blokkbebyggelse. Videre er det kort vei til flere barnehager, barneskoler, ungdomsskoler og videregående skoler i Lørenskog. I Lørenskog kommune er det flere idrettsanlegg som blant annet kan by på kunstgressbaner, fotballbaner, håndballhaller, ishall på Skårer, flerbrukshall på Fjellsrud, kort avstand til ski -og lysløyper, fiskevann, badevann i Mønevann, Vesletjern og Langvannet, svømmehall på Kjenn, flere treningssentre som Sats, Condis, Fresh Fitness innen gangavstand, samt turområder på Sørlihavna og mot Losby.

Lørenskog er under utvikling og et spennende prosjekt man kan nyte om noen år er verdens største innendørs skihall som vil bli bygget i kommunen. For mer info om skihallen og for å følge reisen mot ferdigstillelse: www.skihallen.no. Her er det blant annet utviklet en 3D-film av hvordan hallen skal se ut. Det er kort avstand til servicefasiliteter og butikker på Metro og Triaden, kort vei til Rasta senter med bla.: Apotek og Meny, samt at Strømmen Storsenter med 200 butikker er en kort biltur unna boligen.

Det er godt med kollektivtilbud i Lørenskog. I Lørenskog sentrum er det gode bussforbindelser til Oslo, Lillestrøm og Gardermoen samt lokaltog som går fra Lørenskog stasjon og Hanaborg stasjon. Det er også flere bussholdeplasser i nærheten som har hyppig avganger i retning Oslo og Lillestrøm. 411 og 417 går fra Rolvsrud i Løkenåsveien, 401 og 418 går fra Lørenskog sentrum terminalen. Det er verdt å merke seg at 417 og 418 er ekspressbusser med rushtidsavgang. For mer info om kollektivtilbud og rutetider se ruter.no. Hvis du kjører bil tar det ca. 15 min til Oslo, ca. 7 min til Lillestrøm og ca. 26 min til Gardemoen lufthavn fra boligen.

Felleskostnader

3 972 pr. mnd. Oppvarming, varmtvann, grunnpakke kabel TV og bredbånd, nedbetaling av andel fellesgjeld, alarm/sikring/brann, garasjeplass, drift og vedlikehold, forretningsførsel, kommunale avgifter, trappevask, m.m.

Felleskostnader fordeles slikt:
Avdrag felleslån: 61,-
Felleskostnader: 2 823,-
Renter felleslån: 79,-
Tilleggsytelser: Alarm/Sikring/Brann 500,-
Kabel-TV/Bredbånd: 359,-
Garasjeplass nr. 19: 150,-

Løpende kostnader

- Felleskostnader.
- Strømforbruk.
- Innboforsikring.
- Evnt. alarm.
- Eiendomsskat.

Fellesgjeld / lånevilkår

Andel fellesgjeld pr. 26.06.2023 er på kr. 16.304,-.
Andel fellesformue pr. 31.12.2022 er på kr. 10.706,-.

Lånenummer: 16366477369, DNB Bank ASA
Annuitetslån, 4 terminer per år.
Rentesats per 26.06.2023: 6.05% pa.
Antall terminer til innfrielse: 58
Saldo per 26.06.2023: 1 087 636
Andel av saldo: 16 305
Første termin/første avdrag: 30.03.2023 ( siste termin 30.09.2037 )

I en tolkningsuttalelse har toll og avgiftsdirektoratet lagt til grunn at salgsverdi pluss andel fellesgjeld er seksjonens fulle verdi. Det skal følgelig beregnes, og betales, dokumentavgift også for seksjonens andel av fellesgjeld i sameiet.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Iht. lov om Eierseksjonssameier §30, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk.  Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 gang folketrygdens grunnbeløp.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 077 915 pr. 31.12.21| Formuesverdi som sekundærbolig kr. 3 880 493 pr. 31.12.21 Formuesverdien fastsettes av Skatteetaten etter beregningsmodell som tar hensyn til om boligen er en såkalt «primærbolig» (der boligeieren er folkeregistrert bosatt) eller «sekundærbolig» (alle andre boliger man måtte eie). Formuesverdien for primærboliger vil utgjøre 25 % av den beregnede kvadratmeterprisen multiplisert med boligens areal. For sekundærboliger vil formuesverdien utgjøre 100% av den beregnede kvadratmeterprisen multiplisert med boligens areal (sats pr. 2023). Se http:/www.skatteetaten.no for nærmere informasjon.

Tilstandsgrader (TG2/TG3) fra tilstandsrapport:

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrader 2:
Kjøkken:
- Ventilasjon: Ventilator mangler fettfilter. Økt fare for fettansamling. Eventuell utbedring bør vurderes.

Etasjeskiller - 1.etasje:
- Skjevhetsmåling: Det er noe merkbare skjevheter i boligen. Forskjellen mellom høyeste og laveste punkt på 2,0 meter er målt til 18 mm i entré og 12 mm i stue. Årsaken til skjevhetene er ikke vurdert.

Elektrisk anlegg:
- Forenklet vurdering av det elektriske anlegget: Med bakgrunn i at det er mer enn fem år siden det har vært utført el-kontroll av
boligen er det gjennomført en forenklet vurdering av det elektriske anlegget. Det legges vekt på at undersøkelsene ikke er utført av en elfagkyndig kontrollør/eltakstmann. På generelt grunnlag anbefales utvidet el-kontroll av kvalifisert elfagkyndig kontrollør/eltakstmann.
Det er kun fremlagt samsvarserklæring på deler av det elektriske anlegget, montert etter 1999. Se sjekkliste dokumentasjon.

Terrasser / platting på terreng:
- Platting: Overflatebehandlingen er slitt. Eventuell fornyelse/utbedring kan vurderes.

Selgers egenerklæringsskjema

Selger har kommentert på følgende spørsmål i egenerklæringsskjema som er en del av salgsoppgaven:
1. Kjenner du til om det er/har vært feil ved våtrommene, f. eks. sprekker, lekkasje, råte, lukt eller soppskader?
Ja. Løs klemring i sluk.

3. Kjenner du til om det er/har vært feil på vann/avløp, herunder rørbrudd, tilbakeslag, tett sluk eller lignende?
Ja. Kun litt løs klemring i dusj sluk, som gikk igjen i veldig mange bad i blokka.

Boligens areal

Primærrom: 59 kvm, Bruksareal: 59 kvm

1. etasje:
Bruksareal: 59 m².
Primærrom: 59 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, stue med åpen kjøkkenløsning, to soverom og bad.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 2 496 kvm, Eierform: Eiet tomt

Garasje / Parkering

Det medfølger en biloppstillingsplass i felles garasjeanlegg. Det er muligheter for å etablere el-bil lader ved behov.

Arealbekreftelse

Arealbekreftelse fra Lørenskog kommune følger vedlagt.

Byggemåte

Boligbygg over 5 etasjer samt underetasje. Gulv på grunn av betong. Bærende vegger av murkonstruksjon. Etasjeskillere av betong. Utvendige fasader kledd med fasadeplater. Tilnærmet flatt tak. Tekket med papp/tak-membran (tak ikke besiktiget). Leiligheten har entrédør med brannklasse B30 og lydklasse 44dB. Vinduer fra byggeår med 3-lags glass og karmer av plast. Balansert ventilasjon med ventilasjonsaggregat plassert i entré.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger midlertidig brukstillatelse datert 20.02.2017 for eiendommen. Dokumentet følger vedlagt.

Adgang til utleie

Korttidsutleie av hele boligseksjonen i mer enn 90 døgn årlig er ikke tillatt iht. eierseksjonsloven §24. Med korttidsutleie menes utleie i inntil 30 døgn sammenhengende. Grensen på 90 døgn kan fravikes i vedtektene og kan i så fall settes til mellom 60 og 120 døgn. Boligen kan fritt leies ut utover dette.

Oppvarming

Felles varmtvann og oppvarming ved radiatoranlegg. Gulvvarme på bad.

Energiforbruk

Stipiulert energiforbruk er ca. 1749 kwh pr. år. Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Grønn - Energikarakter C

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Regulering

Eiendommen er regulert til boligbebyggelse. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Offentlige planer

Kommuneplaner:
ID: 2022003
Navn: Kommuneplan
Plantype: Kommuneplanens arealdel
Status: Endelig vedtatt arealplan
Ikrafttredelse: 15.03.2023
Bestemmelser - https://www.arealplaner.no/3029/dokumenter/9254/Bestemmelser%20og%20retningslinjer.pdf
Delarealer: Delareal 2 496 m
Arealbruk: Boligbebyggelse,Nåværende

Reguleringsplaner
ID: 2012002
Navn: Lørenskog Sentrum Vest
Plantype: Detaljregulering
Status: Endelig vedtatt arealplan
Ikrafttredelse: 24.10.2012
Bestemmelser - https://www.arealplaner.no/3029/dokumenter/6937/013_Bestemmelser.pdf
Delarealer: Delareal 2 496 m
Formål: Boligbebyggelse
Feltnavn: a_B2

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

1947/4202-1/8  Erklæring/avtale 28.10.1947 
Bestemmelse om benyttelse
Overført fra: 3029-102/14
Gjelder denne registerenheten med flere

1956/3114-1/8  Skjønn 07.08.1956 
Bestemmelse om veg
Overført fra: 3029-102/14
Gjelder denne registerenheten med flere

2020/2307413-2/200  Bestemmelse om veg 03.04.2020 21:00 
rettighetshaver:Knr:3029 Gnr:102 Bnr:13 
Midlertidig rett til bruk av adkomstvei for renovasjon
Gjelder denne registerenheten med flere

2020/2307413-3/200  Erklæring/avtale 03.04.2020 21:00 
rettighetshaver:Knr:3029 Gnr:102 Bnr:13 
Bestemmelser vedrørende brannoppstillingsplass
Gjelder denne registerenheten med flere


2020/933701-1/200  Omnummerering ved kommuneendring 01.01.2020 00:00 

2017/97205-1/200  Seksjonering 01.02.2017 
opprettet seksjoner:
snr: 3
formål: Bolig
tillegsdel: Bygning
sameiebrøk: 59/4652

2021/1302839-1/200  Reseksjonering 19.10.2021 21:00 
snr: 3
formål: Bolig
tillegsdel: Bygning
sameiebrøk: 59/4652
Endring av tilleggsdel
Endring av fellesareal
For øvrige opplysninger om grunndata, se den seksjonerte matrikkelenheten.

Rettigheter på andre eiendommer
Rettigheter på 3029-102/13/0/1-56
Rettigheter i eiendomsrett
2020/2307413-1/200  Bestemmelse om veg 03.04.2020 21:00 
rettighetshaver:Knr:3029 Gnr:102 Bnr:14 Snr:1-51
Rett til bruk av adkomstvei for brann/utrykning
Gjelder denne registerenheten med flere

Rettigheter på 3029-108/516/0/1-160
Rettigheter i eiendomsrett
2022/1459994-1/200  Bestemmelse om kloakkledning 23.12.2022 21:00 
rettighetshaver:Knr:3029 Gnr:102 Bnr:14 Snr:1-51
rettighetshaver:Knr:3029 Gnr:108 Bnr:512 Snr:1-2
Gjelder denne registerenheten med flere

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Lørenskog kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Sameie

Sameiet Sølvbyggene er organisert etter de bestemmelser som følger av loven, og har til formål å drive eiendommen i samråd med, og til det beste for, eierne. Sameiet Sølvbyggene ligger i Lørenskog kommune, og har organisasjonsnummer 918673911. Sameiet Sølvbyggene består av 50 boliger og 1 næringslokaler.

Forretningsførsel og revisjon:
Forretningsfører er Boligbyggelaget Usbl. Revisor er KPMG.

Forsikring

If Skadeforsikring NUF Polisenummer: SP1464034

Ved skadesaker skal henvendelse gjøres til styret. Privat innbo/eiendeler må forsikres ved
egen polise.

Regnskap

Fjorårets regnskap viste et underskudd på 257.981,-. I budsjett for inneværende år er det lagt til grunn at selskapet skal gå med kr 83.784,- i overskudd. Underskuddet skyldtes i hovedsak økte strømkostnader og drift/vedlikehold.

Vedtekter / husordensregler

Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Følgende er stemt over i generalforsamlingen 2023:
- Utbedre sluk alle bad - bestille og utføre via sameiet:
Styret ønsker å ta med sak om utbedring av sluk etter M-tett sin befaring i bygget 22.07.2022, vedlagt ligger skadebeskrivelsen.
Vedtak: Det innhentes en gjennomgang av badene/M-tett sin vurdering av badene av et uavhengig rådgivende ingeniørfirma og det vil etter den informasjonen avholdes et ekstraordinært møte der sak 5.1 til 5.3 blir tatt opp igjen.

- Betale for utbedring via sameiet - Ta opp lån eller kapitalinnkreving?:
Som det følger av sak 5.1 ligger ansvaret på utbedring av sluk på sameiet og forebygging av vannlekkasje på seksjonseier, dog ikke sluk. Rørbrudd dekkes av forsikringen og egenandel ved bruk av forsikring ved skade som dekkes må betales av seksjonseier. If/forsikring dekker aldri forebyggende arbeid i denne saken sluk der klemring ikke er god nok. Bytte av sluk der det er mangel mellom sluk og slukforhøyer burde da iht. følgende vedtekter samt informasjon om på sikt manglende dekning via forsikringen til sameiet arrangeres via styret.
Vedtak: Saken blir tatt opp igjen på ekstraordinært årsmøte. Utsettes.

- Leverandør for utbedring via sameiet:
Det er hentet inn to tilbud:
• Pristilbud alle lag fra M-tett = 28.500 uten mva. prisen i tillegg kommer pris for rørlegger og pris for fliser. M-tett er de som utbedret og fikset badet nevnt i dette referatet og ble hentet av forsikringen. Tilbudet gjelder minst 6 bad
• Tilbud fra Lørenskog rørlegger bedrift. Tilbud minst 6 av 10 bad, 21.500 eks mva + fliser. Her må det tas forbehold om at pris på fliser vil kunne variere.
Vedtak: Saken blir tatt opp igjen på ekstraordinært årsmøte. Utsettes.

Styrets arbeid 2022/2023:
Styret har reforhandlet avtale med Techem og Telia. Styret har innhentet tilbud på løsninger på 4G og lading i garasje. Styret har jobbet med prosjekt vedrørende vedlikehold, budsjett, regnskap og andre styreoppgaver samt oppfølging av fakturaer og likviditet. Styret har gjennomført befaring av bad(her sluk/klembring) utført reparasjon av bad.
- Styret har innhentet tilbud på utbedring av sluk/klembring.
- Styret har avholdt beboermøte.
- Styret har økt lånet.
- Utvidet den trådløse forbindelsen i garasjen.
- Gjennomført x antall møter hos forretningsfører ifbm rådgivdning rundt bad og likviditet.
- Gjennomført møter med advokat og fulgt opp dekning via forsikring.
- Sjekket nødlys og byttet ved behov.

Husdyrhold

Dyrehold er tillatt, men skal rapporteres til styret for godkjenning. Eieren er fullt ansvarlig for skade dyret påfører person eller eiendom i sameiet.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen:
- Oppvaskmaskin og kjøleskap med fryser.

Følgende tilbehør medfølger ikke handelen:
- Speil i gang.

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer medfølger der dette er spesielt angitt i salgsoppgaven. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Sammen med Tryg har vi skreddersydd boligkjøperpakke slik at du kan være trygg på at du har alle forsikringene du trenger. Enten du har kjøpt hus, leilighet eller hytte. Denne gunstige pakken fra Tryg inkluderer også juridisk hjelp hvis du oppdager feil og mangler ved boligen utover det som er opplyst om. Boligkjøperpakken inneholder innboforsikring, renteforsikring for situasjoner der kjøper ikke får solgt nåværende bolig, samt en flytteforsikring for alle de tre boligtypene. For hus og hytte omfatter den i tillegg bygningsforsikring hvor kostnader for å reparere eller gjenoppbygge huset ditt er inkludert. Les mer om forsikringen i produktark for Boligkjøperpakke som ligger vedlagt i salgsoppgaven. Boligkjøperpakken må tegnes senest i forbindelse med kontraktsmøte. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken siden kostnaden det første året legges til oppgjøret for kjøpesummen for boligen. Megler/meglerforetak mottar honorar for denne formidlingen.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post eller SMS: 98 25 10 34 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre undersøkelser av kjøpers egenkapital og eventuelt andre forhold knyttet til kjøper. Den delen av kjøpesummen som er egenkapital skal innbetales fra kjøpers konto i norsk finansinstitusjon.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at hvis det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Det forutsettes at hjemmel til eiendommen overføres til kjøper. Dersom dette ikke er ønskelig må det tas forbehold i budet.

Eierseksjonsloven

Ingen kan direkte eller indirekte erverve mer en to boligseksjoner i et boligsameie jf. eierseksjonsloven § 23. Dersom et erverv har funnet sted i strid med eierseksjonslovens regler kan Kartverket nekte overskjøting. Dersom overskjøting blir nektet, er kjøper likevel forpliktet til å gjennomføre handelen med selger, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Legalpant tilsvarende 2 G for panterett til sameiet.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §30, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk. Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 ganger folketrygdens grunnbeløp.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. For nærmere informasjon om dette gjelder denne eiendommen, se oversikten over tinglyste heftelser. Dersom det ønskes mer informasjon, ta kontakt med megler.

Adresse og matrikkel

Astrids vei 2, 1473, Lørenskog, Gnr. 102 bnr. 14 snr. 3 orgnr. 918673911 i Lørenskog kommune

Oppdragsnummer

71-23-0089

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners Lørenskog sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.

MELD DEG PA VISNING
Det er ikke satt opp annonsert visning. Dette gjores etter avtale med megler.
SALGSOPPGAVE
BUDVARSEL
BE OM SALGSSUM
TAKK!
Du blir varslet på e-post, i appen på mobil og her på Schala.