#FROGNER/LILLESTRØM, Dueveien 9
3 300 000,-
Moderne 2-roms selveier fra 2021 | Markterrasse på 10 kvm | P-plass | Lave felleskostnader | Utleieobjekt

VISNING:

Visning etter avtale med megler

 • Prisantydning: 3 300 000,-
 • Omkostninger: 93 119,-
 • Totalpris: 3 393 119,-
 • Fellesutgifter 2 192,-
Beregnet totalkostnad:
3 300 000,- (Prisantydning) Omkostninger 199,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 82 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 3 300 000,-)) 9 250,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 93 119,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 3 393 119,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
 • Type: Leilighet
 • Eierform: Eierseksjon
 • Primærrom: 47 m²
 • Bruksareal: 51 m²
 • Etasje: 1
 • Antall rom: 2
 • Oppholdsrom: 1
 • Soverom: 1
 • Byggeår: 1987
 • Modernisert: 2021
 • Gårdsnummer: 273
 • Bruksnummer: 148
 • Energimerking:
  B
 • Finnkode: 318904835
 • Sist endret: 27.11.23 09:20
NABOLAGSPROFIL for bydel
 • 80%
  eier sin egen bolig
 • 43%
  av eiendommene har pris over 5 mill
 • 31%
  har bolig på over 120 kvm
 • 41%
  av boligene er nyere enn 20 år
 • 27%
  er barnefamilier
Last ned komplett salgsoppgave

 

Beskrivelse

Moderne 2-roms selveierleilighet beliggende i byggets 1. etasje. Boligen ble ombygd fra næringslokale til bolig i 2021 og holder en gjennomgående god standard.

Eiendommen har en attraktiv og sentral beliggenhet i Frogner sentrum med noen få korte meter til butikker, bibliotek og kollektivtransport via buss og tog.

- Attraktiv og moderne 2-roms selveier fra 2021
- Markterrasse på 10,2 kvm med gode møbleringsmuligheter
- Delikat og innbydende stue i et tidløst fargevalg
- Store vindusflater som strekker seg fra gulv til himling
- Balansert ventilasjonsanlegg som sikrer frisk luft
- Stilrent kjøkken med god skap- og benkeplass
- Romslig soverom med garderobeskap
- Lekkert bad fra 2021 med opplegg for vaskemaskin
- Lys entré med adkomst til innvendig bod på 4 kvm
- Lave felleskostnader med TV & internett inkl
- Parkeringsplass medfølger
- Ekstern sportsbod på 2,9 kvm
- Perfekt førstegangskjøp eller utleieobjekt
- Mulighet for forlengelse av nåværende leiekontrakt (12.500,- pr. mnd)
- Gangavstand til togstasjon og buss

Innhold: Leiligheten ligger i byggets 1. etasje og inneholder entré, stue med utgang til overbygget markterrasse på 10,2 kvm, åpen kjøkkenløsning, soverom, innvendig bod på 4 kvm og bad. Det medfølger en utvendig parkeringsplass samt en bod på 2,9 kvm.

Innhold

Leiligheten ligger i byggets 1. etasje og inneholder entré, stue med utgang til overbygget markterrasse på 10,2 kvm, åpen kjøkkenløsning, soverom, innvendig bod på 4 kvm og bad. Det medfølger en utvendig parkeringsplass samt en bod på 2,9 kvm.

Utstyr

- Opplegg for vaskemaskin.
- Induksjons koketopp.
- Integrert stekeovn.
- Integrert oppvaskmaskin.
- Komfyrvakt på kjøkken.
- Waterguard system på kjøkken.
- Garderobeskap på soverom.
- Balansert ventilasjon (felles anlegg).
- Varmtvannsbereder fra 2021 på 120 L.
- Røykvarsler tilkoblet sentralt brannvarslingsanlegg.
- Brannslukningsapparat.
- Sikringsskap med automatsikringer.
- Nye screens i stue og soverom av markisemannen i desember 2021.
- 1 stk utelampe og 1 stk stikkontakt på balkong/terrasse.

Stue | Markterrasse

Delikat og innbydende stue som er enkel å møblere. Det er store vindusflater som strekker seg fra gulv til himling som slipper inn rikelig med lys i boligen. Dette kombinert med den sosiale planløsningen sørger for en god atmosfære. Du har god plass til både sofagruppe, spisebord og TV med tilhørende møblement. Overflatene er malt i et tidløst fargevalg og på gulv er det lagt en-stavs laminat. Leiligheten har balansert ventilasjonsanlegg som sikrer frisk og god luft.

Fra stuen er det utgang til en herlig markterrasse på 10,2 kvm. Det er plass til utemøblement og beplantning. Markterrassen er utstyrt med utelampe og stikkontakt.

Kjøkken

Kjøkkenet har en åpen løsning mot stuen som er perfekt for sosiale sammenkomster. Kjøkkeninnredningen er fra kvalitetsprodusenten Sigdal og har slette fronter i hvit-utførelse samt benkeplate av laminat. Under overskapene er det belysning og stikkontakter. Det er godt med skap- og benkeplass for oppbevaring og matlaging. Hvitevarene som integrert stekeovn, induksjons platetopp og oppvaskmaskin medfølger handelen. Videre er kjøkkenet utstyrt med waterguard system og komfyrvakt.

Soverom

Romslig soverom med god plass til dobbeltseng, nattbord på hver side, garderobeskap og øvrig møblement. Overflatene er malt i et delikat fargevalg og på gulv er det lagt en-stavs laminat.

Bad

Lekkert baderom som er både tidløst og romslig! Badet inneholder servant med underskap, speil med overbelysning, dusj og vegghengt toalett. Videre er det varmekabler i gulv og opplegg for vaskemaskin, så her har du alt du trenger på baderommet. Himlingen er nedsenket med downlights.

Entré | Bod

Lys entré med god plass til å sette fra seg sko og henge fra seg yttertøy. Overflatene er malt i en lys hvit-tone og på gulv er det lagt en-stavs laminat. Himlingen er nedsenket med downlights. Fra entreen er det adkomst til en innvendig bod på 4 kvm som sørger for gode oppbevaringsmuligheter. Leiligheten har en entrédør med kikkhull og brannklasse El-30/lydklasse 35dB.

Beliggenhet

Eiendommen har en attraktiv, barnevennlig og meget sentral beliggenhet i Frogner sentrum i Sørum kommune, med noen få korte meter til butikker, bibliotek, barnehage, barne- og ungdomsskole, samt kollektivtransport via buss og tog.

Ved skolen er det friområder med lekeplass, idrettsplass, fotballbane, skateramp og svømmehall. Frogner IL har et toppmoderne idrettsanlegg med flerbrukshall og kunstgressbane, som ble ferdigstilt høsten 2017. Her finner du både klatrevegg, buldrevegg og treningsrom.

Eiendommen har også umiddelbar nærhet til flotte friluftsområder langs Leira, med gode fiskemuligheter, samt relativt kort avstand til turområder i Romeriksåsen og på Vilbergfjellet. Området har også et godt utbygd nett av gang- og sykkelstier. Golf kan du spille på Hauger golfbane, eller i Lillestrøm.

Dagligvarehandelen kan gjøres på bl.a. Kiwi. Frogner sentrum har ellers frisør, apotek, legesenter, tannlege og bensinstasjon. For ytterligere servicetilbud har Romerikssenteret på Kløfta, Skedsmo Senter og Strømmen Storsenter et rikt utvalg. Sistnevnte fremstår som landets mest innholdsrike kjøpesenter med over 200 butikker og tilknyttede virksomheter.

Frogner har et godt kollektivtilbud via buss og tog. Nærmeste holdeplass er Frogner sentrum som ligger ca. 140 m fra boligen. Videre er det ca. 400 m til Frogner stasjon, hvorfra det går tog hver halvtime i retning Oslo/Drammen og Dal/Jessheim. Med bil fra Frogner tar det ca. 8 min til Skedsmokorset, 13 min til Lillestrøm, 16 min til Strømmen, 18 min til Oslo Lufthavn og 27 min til Oslo S.

Eiendommen ligger i umiddelbar nærhet til Frogner barne- og ungdomsskole, som var ny høsten 2016.

Felleskostnader

2 192 pr. mnd. Kabel-TV og bredbånd, felles bygningsforsikring, kommunale avgifter, renhold av fellesarealer, snøbrøyting, vaktmestertjenester for fellesareal, felles drift & vedlikehold, forretningsførerhonorar, styrehonorar m.m.

Felleskostnadene fordeles slikt:
Felleskostnader: kr. 429,-
Felleskostnader 2: kr. 1.763,41,-

Sameiet har ingen planer om økning av felleskostnader pr. 07.08.2023.

Fellesutgifter fastsettes av styret, normalt for ett år i gangen. Ved behov kan styret øke fellesutgiftene. Opplysninger om fellesutgifter er gitt av forretningsfører ved utarbeidelse av denne salgsoppgaven, fellesutgiftene kan derfor være endret uten at eiendomsmegler har fått melding om dette.

Løpende kostnader

I tillegg til de månedlige felleskostnadene må kjøper beregne andre løpende kostnader som strøm, eiendomsskatt, innboforsikring, alarm og abonnement for tv og internett utover det som inkluderer i felleskostnadene.

Fellesgjeld / lånevilkår

Andel fellesgjeld pr.19.06.2023: kr. 0,-
Andel felesformue pr. 21.06.2023: kr. 6.760,-

Sameiet har ingen banklån per 19.06.2023.

I en tolkningsuttalelse har toll og avgiftsdirektoratet lagt til grunn at salgsverdi pluss andel fellesgjeld er seksjonens fulle verdi. Det skal følgelig beregnes, og betales, dokumentavgift også for seksjonens andel av fellesgjeld i sameiet.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Iht. lov om Eierseksjonssameier §30, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk.  Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 gang folketrygdens grunnbeløp.

Sameiet er ikke medlem av en sikringsordning.

Sameiet har ikke IN-ordning.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 596 092 pr. 31.12.21| Formuesverdi som sekundærbolig kr. 2 145 929 pr. 31.12.21 Formuesverdien fastsettes av Skatteetaten etter beregningsmodell som tar hensyn til om boligen er en såkalt «primærbolig» (der boligeieren er folkeregistrert bosatt) eller «sekundærbolig» (alle andre boliger man måtte eie). Formuesverdien for primærboliger vil utgjøre 25 % av den beregnede kvadratmeterprisen multiplisert med boligens areal. For sekundærboliger vil formuesverdien utgjøre 100% av den beregnede kvadratmeterprisen multiplisert med boligens areal (sats pr. 2023). Se http:/www.skatteetaten.no for nærmere informasjon.

Selgers egenerklæringsskjema

Selger har kommentert på følgende spørsmål i egenerklæringsskjema som er en del av salgsoppgaven:
Tilleggskommentar:
- Leiligheten har vært utleid til samme privatperson siden overtagelse pr 01.12.2021

Boligens areal

Primærrom: 47 kvm, Bruksareal: 51 kvm

1. etasje:
Bruksareal: 51 m².
Primærrom: 47 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, stue/kjøkken, soverom og bad.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 3 202 kvm, Eierform: Eiet tomt

Garasje / Parkering

Leiligheten selges med eksklusiv bruksrett til 1 stk utvendig biloppstillingsplass (nr. 25) på terreng. Ved overdragelse til ny eier påløper et eierskiftegebyr til forretningsfører på kr. 715,-, som dekkes av kjøper.

Sameiet har 11 parkeringsplasser ute og 22 plasser i garasje. De 11 utvendige plassene disponeres av de som har kjøpt tilgang til disse plassene. Det vil bli etablert infrastruktur for lading til disse plassene i 2022. De 22 plassene i garasjen eies og disponeres av hver av de 22 leilighetene i borettslaget. Det er ikke egne gjeste-parkerings plasser for Sameiet. Borettslaget disponerer 9 gjesteplasser.

En seksjonseier kan med samtykke fra styret anlegge ladepunkt for elbil og ladbare hybrider i tilknytning til en parkeringsplass seksjonen disponerer, eller andre steder som styret anviser. Styret kan bare nekte samtykke dersom det foreligger en saklig grunn. Kostnader til etablering av ladepunkt, vedlikehold og strøm dekkes av den enkelte seksjonseier. Strøm betales etter målt forbruk der måler er installert eller ved et beløp fastsatt av styret dersom det ikke er egen måler.

Arealbekreftelse

Arealbekreftelse fra Lillestrøm kommune følger vedlagt.

Byggemåte

Boligbygningen ble oppført i 1987, omregulert/ombygget fra næring til bolig i 2021. Gulvflater i kjeller og etasjeskillere av betong. Yttervegger og bærende konstruksjoner av mur og trekonstruksjon, utvendige fasader er forblendet med teglstein. Takkonstruksjon av tilnærmet flatt tak utvendig tekket med papp/membran, ikke besiktiget.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger midlertidig brukstillatelse datert 07.03.1983 for eiendommen.
Det foreligger ferdigattest for bruksendring fra næring til leiligheter datert 02.09.2021.
Dokumentene kan fås ved henvendelse til megler.

Adgang til utleie

Sameiets styre skal underrettes skriftlig om alle overdragelser og leieforhold. Det samme gjelder ny seksjonseiers/leietakers navn og kontaktinformasjon. Ved eierskifte betales et eierskiftegebyr. Korttidsutleie av hele boligseksjonen i mer enn 90 døgn årlig er ikke tillatt iht. eierseksjonsloven §24. Med korttidsutleie menes utleie i inntil 30 døgn sammenhengende. Grensen på 90 døgn kan fravikes i vedtektene og kan i så fall settes til mellom 60 og 120 døgn. Boligen kan fritt leies ut utover dette.

Leiligheten er og har vært utleid til samme leietager siden 01.12.2021, til en månedlig leiesum på kr. kr. 12.500,-. Leiesummen inkluderer ikke strøm abonnement eller andre produkter fra Kabel-TV/Bredbånd som allerede er inkludert i felleskostnadene. Nåværende leieboer har uttrykt sitt ønske om fortsatt leie dersom ny kjøper ønsker det. Ta kontakt med megler for mer informasjon.

Oppvarming

Oppvarming med elektrisitet og varmekabler.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter B

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Regulering

Eiendommen ligger i et område regulert etter bestemmelsene i reguleringsplan for Frogner sentrum med omlegging av Duevegen. Planen er datert 05.11.2013, revidert 14.08.2014. Reguleringsbestemmelsene er datert 05.11.2013, revidert 18.05.2015.

Kommuneplan 2019-2031 Del 2: Arealdel

For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Bevaringsverdig

Nei.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Offentlige planer

Opplysningene omfatter gjeldende planer og pågående planarbeid for eiendommen. Nærmere opplysninger om den enkelte plan med dokumenter, mindre endringer, etc finnes på internett, se lenker under eller besøk kommunens hjemmeside for mer informasjon.

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen:
Heftelser
1987/8330-1/9  Sameieavtale  
21.10.1987 
Overført fra: 3030-273/148/0/2
Gjelder denne registerenheten med flere

2016/527020-1/200  Erklæring/avtale 
13.06.2016 
Rettighetshaver:ELVIA AS  
Org.nr: 980489698
Overenskomst om rettigheter og plikter ved oppføring, drift og vedlikehold av frittliggende nettstasjon.
Bestemmelse om adkomstrett
Bestemmelse om bebyggelse
beplantning eller oppfylling av masse.
Overført fra: 3030-273/148/0/2
Gjelder denne registerenheten med flere
 
2018/586115-1/200  Bestemmelse om adkomstrett  
26.03.2018 21:00 
rettighetshaver:Knr:3030 Gnr:273 Bnr:5  
Overført fra: 3030-273/148/0/2
Gjelder denne registerenheten med flere

2018/586115-2/200  Bestemmelse om adkomstrett  
26.03.2018 21:00 
rettighetshaver:Knr:3030 Gnr:273 Bnr:9 Snr:1  
rettighetshaver:Knr:3030 Gnr:273 Bnr:9 Snr:2  
rettighetshaver:Knr:3030 Gnr:273 Bnr:9 Snr:3  
rettighetshaver:Knr:3030 Gnr:273 Bnr:9 Snr:4  
Overført fra: 3030-273/148/0/2
Gjelder denne registerenheten med flere
 
2018/586115-3/200  Bestemmelse om adkomstrett  
26.03.2018 21:00 
rettighetshaver:Knr:3030 Gnr:273 Bnr:20 Snr:1-58
rettighetsha
Overført fra: 3030-273/148/0/2
Gjelder denne registerenheten med flere

2018/586115-6/200  Erklæring/avtale  
26.03.2018 21:00 
rettighetshaver:Knr:3030 Gnr:273 Bnr:5  
rettighetshaver:Knr:3030 Gnr:273 Bnr:9 Snr:1-4
rettighetshaver:Knr:3030 Gnr:273 Bnr:20 Snr:1-58
rettighetshaver:Knr:3030 Gnr:273 Bnr:150  
rettighetshaver:Knr:3030 Gnr:273 Bnr:222  
Bestemmelse om avfallsbrønner
Overført fra: 3030-273/148/0/2
Gjelder denne registerenheten med flere
 
2018/586115-9/200  Bestemmelse om elektriske ledninger/kabler  
26.03.2018 21:00 
rettighetshaver:Knr:3030 Gnr:273 Bnr:5  
rettighetshaver:Knr:3030 Gnr:273 Bnr:9 Snr:1  
rettighetshaver:Knr:3030 Gnr:273 Bnr:9 Snr:2  
rettighetshaver:Knr:3030 Gnr:273 Bnr:9 Snr:3  
rettighetshaver:Knr:3030 Gnr:273 Bnr:9 Snr:4  
Bestemmelse om vedlikehold av anlegg/ledninger
Overført fra: 3030-273/148/0/2
Gjelder denne registerenheten med flere
 
Grunndata
2020/3460146-1/200  Reseksjonering  
09.12.2020 21:00 
snr: 25
formål: Bolig
sameiebrøk: 53/2730
Deling av seksjon
Endring av fellesareal
Endring av sameiebrøk
Endring av formål
For øvrige opplysninger om grunndata, se den seksjonerte matrikkelenheten.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Lillestrøm kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Sameie

Frogner Senter Sameie ble stiftet 01.10.2020. Sameiet består av 38 boligseksjoner, fordelt på 1 bygning med adresse Dueveien 9, 2040 Frogner. Eiendommen har gnr 273, bnr 148 i Lillestrøm kommune kommune.

Ingen kan kjøpe eller på annen måte erverve flere enn to boligseksjoner. Dette gjelder ikke Frogner Senter Borettslag AL som eier 22 seksjoner.

Bygninger
Sameiets eiendommer, bygninger m.m er forsikret i Fremtind Forsikring AS, polise nr 20872399. Som hovedregel dekkes de fleste skader på bygningen, så sant skaden er plutselig og upåregnelig. Manglende vedlikehold er ikke en forsikringssak i seg selv. Egenandel er for tiden kr 10.000,-. «Heldekning for boligsammenslutning» dekker følgeskade av utett våtrom, men selve våtrommet er eiers vedlikeholdsansvar. Forsikringen dekker ikke innbo og løsøre. Den enkelte andelseier bør selv tegne en innboforsikring.

Skadedyr
«Heldekning for boligsammenslutning» omfatter også forsikring mot skadedyr. Forsikringen dekker bekjempelse av mus og rotter i bygning etter påvist aktivitet. Forsikringen dekker også skade voldt av ulike innsekter, se utfyllende liste i vilkårene. Styret blir kontaktet dersom det har oppstått skader på bygningen. Ved skade For å melde skade til Fremtind benyttes skademeldingsskjema på www.bori.no. Ved akutt skade kan Fremtinds vakttelefon 915 02300 benyttes. Skadedyrsdekningen ivaretas av Avarn Security (gamle Nokas), men alle skader meldes inn til Fremtind på vanlig måte gjennom skjema på BORI sine hjemmesider. Tlf. 915 02580 (vakttelefon) eller 333 10 000.

Kabel-TV og bredbånd
Tjenesten(e) leveres av TELIA. Chat med Telia hverdager mellom kl. 08 - 20, lørdag 09 -17 eller søndag 10 - 15. Telefon til kundeservice: 924 05 050. Chat med Otelia, Telias chattende robot, døgnet rundt. Se https://www.telia.no/kundeservice/kontakt-oss/ for mer informasjon.

Parkering og lading av bil
Sameiet har 11 parkeringsplasser ute og 22 plasser i garasje. De 11 utvendige plassene disponeres av de som har kjøpt tilgang til disse plassene. Det vil bli etablert infrastruktur for lading til disse plassene i 2022. De 22 plassene i garasjen eies og disponeres av hver av de 22 leilighetene i borettslaget. Det er ikke egne gjeste-parkerings plasser for Sameiet. Borettslaget disponerer 9 gjesteplasser.

Utleie
Av HMS-hensyn, og for at styret skal ha mulighet til å informere og kommunisere med leietakere, ber styret om at seksjonseiere som leier ut sine seksjoner registrerer leietaker og kontaktinformasjon. Utleie kan registreres på Min side når du er logget inn på www.bori.no.

Driften av sameiet
- Sameiet har ingen egen vaktmester, men bestiller ekstern hjelp ved behov. Nøkler/rekvisisjon kan fås ved henvendelse til styret, ved leder eller nestleder og må betales av den enkelte.
- Renhold i fellesarealene utføres av Toma Eiendomsdrift AS.
- Styret kan kontaktes på mail til leder; Svein_asmyhr@hotmail.com
- Det er utarbeidet egne vedtekter og husordensregler for sameiet.
- Energimerking er obligatorisk for alle boliger som skal selges eller leies ut. Energiattest kan utarbeides av eier på www.energimerking.no.

Forkjøpsrett

Nei.

Forsikring

Sameiets eiendommer, bygninger m.m er forsikret i Fremtind Forsikring AS, polise nr 20872399. Som hovedregel dekkes de fleste skader på bygningen, så sant skaden er plutselig og upåregnelig. Manglende vedlikehold er ikke en forsikringssak i seg selv. Egenandel er for tiden kr 10.000,-. «Heldekning for boligsammenslutning» dekker følgeskade av utett våtrom, men selve våtrommet er eiers vedlikeholdsansvar. Forsikringen dekker ikke innbo og løsøre. Den enkelte andelseier bør selv tegne en
innboforsikring.

Regnskap

Regnskapet for 2021 viser et driftsresultat på kr. 338.122 og et positivt årsresultat på kr. 338.093,-. Overskuddet ble overført til opptjent egenkapital.

Kommentarer til større avvik mellom regnskap og budsjett:
- Heiskostnader: Kostnader til heis var ikke hensyntatt i budsjett som følger av at det var usikkert om heiskostnadene skulle føres mot sameiet eller borettslaget.
- Dette er først driftsår til sameiet, noe som gjør at budsjettet ikke er helt i samsvar med årsregnskapet.
- Arbeidskapital, d.v.s. likviditet til disposisjon etter avdrag/låneopptak, utgjorde pr 31.12.2021 kr. 338.093.
- Det er gjennomført vedlikehold som, etter styrets oppfatning, er tilstrekkelig til å ivareta bygningenes tilstand og verdi. Det er foretatt avsetninger til fremtidig vedlikeholdsansvar. Fremtidige tiltak planlegges finansiert ved låneopptak.

For øvrig vises det til de enkelte tallene i vedlagt Årsrapport med resultatregnskapet, balansen og notene.

Vedtekter / husordensregler

Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Styret informerer om følgende pr. 07.08.2023: "Ingen planlagte rehabiliteringer eller økte felleskostnader nå."

Styrets arbeid 2021/22:
- Budsjettering.
- Diverse vedlikeholdsavtaler.
- Etablering av el billadere for de nye leilighetene i sameiet.
- Innført parkeringsbegrensning foran blokka.
- Godkjenning av regnskap.
- Innkallelse til årsmøte.

Planlagt vedlikehold:
- Frogner Senter Borettslag planlegger et større vedlikeholdsprosjekt for borettslagets del av sameiet. Dette vil inngå i borettslagets budsjett og regnskap og påvirker ikke sameiet for øvrig.

Husdyrhold

Dyrehold skal søkes styret.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen:
- Hvitevarer på kjøkken med unntak av kjøleskap.

Følgende tilbehør medfølger IKKE handelen:
- Vaskemaskin og kjøleskap, men kan kjøpes etter avtale direkte med selger.

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer medfølger der dette er spesielt angitt i salgsoppgaven. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Sammen med Tryg har vi skreddersydd boligkjøperpakke slik at du kan være trygg på at du har alle forsikringene du trenger. Enten du har kjøpt hus, leilighet eller hytte. Denne gunstige pakken fra Tryg inkluderer også juridisk hjelp hvis du oppdager feil og mangler ved boligen utover det som er opplyst om. Boligkjøperpakken inneholder innboforsikring, renteforsikring for situasjoner der kjøper ikke får solgt nåværende bolig, samt en flytteforsikring for alle de tre boligtypene. For hus og hytte omfatter den i tillegg bygningsforsikring hvor kostnader for å reparere eller gjenoppbygge huset ditt er inkludert. Les mer om forsikringen i produktark for Boligkjøperpakke som ligger vedlagt i salgsoppgaven. Boligkjøperpakken må tegnes senest i forbindelse med kontraktsmøte. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken siden kostnaden det første året legges til oppgjøret for kjøpesummen for boligen. Megler/meglerforetak mottar honorar for denne formidlingen.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post eller SMS: 95 19 51 35 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre undersøkelser av kjøpers egenkapital og eventuelt andre forhold knyttet til kjøper. Den delen av kjøpesummen som er egenkapital skal innbetales fra kjøpers konto i norsk finansinstitusjon.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at hvis det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Det forutsettes at hjemmel til eiendommen overføres til kjøper. Dersom dette ikke er ønskelig må det tas forbehold i budet.

Eierseksjonsloven

Ingen kan direkte eller indirekte erverve mer en to boligseksjoner i et boligsameie jf. eierseksjonsloven § 23. Dersom et erverv har funnet sted i strid med eierseksjonslovens regler kan Kartverket nekte overskjøting. Dersom overskjøting blir nektet, er kjøper likevel forpliktet til å gjennomføre handelen med selger, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Legalpant tilsvarende 2 G for panterett til sameiet.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §30, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk. Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 ganger folketrygdens grunnbeløp.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. For nærmere informasjon om dette gjelder denne eiendommen, se oversikten over tinglyste heftelser. Dersom det ønskes mer informasjon, ta kontakt med megler.

Adresse og matrikkel

Dueveien 9, 2016, Frogner, Gnr. 273 bnr. 148 snr. 25 orgnr. 925729604 i Lillestrøm kommune

Oppdragsnummer

71-23-0087

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners Lørenskog sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.

MELD DEG PA VISNING
Det er ikke satt opp annonsert visning. Dette gjores etter avtale med megler.
SALGSOPPGAVE
BUDVARSEL
BE OM SALGSSUM
TAKK!
Du blir varslet på e-post, i appen på mobil og her på Schala.