#LØRENSKOG/KURLAND, Kurlandsåsen 4
7 380 000,-
Innholdsrik familiebolig over 2 plan med hybel | Solrike uteplasser | Garasje m. el.lader | 2 innganger

VISNING:

Visning etter avtale med megler

 • Prisantydning: 7 380 000,-
 • Omkostninger: 193 519,-
 • Totalpris: 7 573 519,-
Beregnet totalkostnad:
7 380 000,- (Prisantydning) Omkostninger 199,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 184 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 7 380 000,-)) 7 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 193 519,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 7 573 519,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
 • Type: Tomannsbolig
 • Eierform: Selveier
 • Primærrom: 179 m²
 • Bruksareal: 184 m²
 • Bruttoareal: 211 m²
 • Antall rom: 5
 • Oppholdsrom: 1
 • Soverom: 4
 • Byggeår: 1978
 • Gårdsnummer: 83
 • Bruksnummer: 134
 • Energimerking:
  F
 • Finnkode: 306296631
 • Sist endret: 29.08.23 15:01
NABOLAGSPROFIL for bydel
 • 91%
  eier sin egen bolig
 • 74%
  av eiendommene har pris over 5 mill
 • 41%
  har bolig på over 120 kvm
 • 82%
  av boligene er eldre enn 20 år
 • 36%
  er barnefamilier
Last ned komplett salgsoppgave

 

Beskrivelse

Velkommen til en flott beliggende tomannsbolig over to etasjer i et svært barnevennlig boområde på Kurland. Her bor du rolig og trafikkstille med nydelig utsikt!

Boligen er innholdsrik og kan skilte med bl.a stor stue, moderne kjøkken, stilrent bad fra 2022 og fire soverom. Boligen er solid bygget med kostbare løsninger, samt gode materialvalg og fremstår som svært innbydende. I tillegg har boligen en pent opparbeidet tomt med solrik terrasse, hage og garasje med el.lader.

Her har du gangavstand til skoler, buss & dagligvare. Du finner også flott natur, badevann og flere friluftsmuligheter - på vinterstid kjøres det opp skiløyper som kobler seg på løypenettet i Østmarka!

- Innholdsrik familiebolig over to plan
- Praktikantdel med kjøkken, bad og soverom, og egen inngang.
- Garasje
- Solrike uteområder
- Hybel er estimert til rundt kr 11.000,- - 12.000,- pr måned (+ egen strømabb.)

Innhold

P-ROM:
Underetasje: Kjøkken, Stue, Soverom, Bad, gang, garderobe og Entré
1.etajse: Stue, kjøkken, vaskerom, bad, omkledningsrom og tre soverom

S-ROM:
Bod

Entré

Når du kommer inn i boligen, er det første du møter en lys og romslig entré. Her er det plass til ekstra lagringsplass i garderobeskap eller kommode om ønskelig. Fra gangen går trappen opp til 1.etasje som ble malt hvit i 2021.  Veggene er malt lyse og det er lagt fliser på gulv. Fra entréen er det inngang til boligens praktikantdel og garderoberom med rikelig lagringsplass. Praktikantdel har egen inngangsdør fra inngangsparti.

Stue

Lys og innbydende stue med store vindusflater som strekker seg fra gulv til tak. Her bor du i naturskjønne omgivelser med herlig utsikt og ingen sjenerende innsyn. Stuen har flere sosiale soner som naturlig plass til sofagruppe og tv-seksjon, plass til bokhyller og lesekrok og stort spisebord. Den generøse takhøyden kombinert med de store vindusflatene gjør stuen til et luftig oppholdsrom med god romfølelse. Gulvet i den store stuen er belagt med flott heltre Merbau, og midt på stuegulvet finner man en dekorativ kompass-stjerne. Ny peis ble montert i 2022 og varmer godt på kalde dager. Utgang fra stue til veranda på 9,6m2 vendt mot Sør-Øst. Tapetserte vegger og himling med malt panel.

Kjøkken

Pent og romslig kjøkken i sort utførelse ligger i en smart, sosial og åpen løsning mot stuen. Videre inneholder kjøkkenet benkeplate i laminat med nedsenket oppvaskkum i rustfritt stål og mosaikkfliser i benkerygg. Det er godt med skap- og benkeplass på kjøkkenet for oppbevaring og matlaging. Kjøkkenet er fullt utstyrt med integrerte hvitevarer som oppvaskmaskin, kaffemaskin, ovn, platetopp og kjøleskap. Gulvet er belagt med fliser.

Bad

Stilrent og moderne baderom pusset opp i 2022 av fagfolk. Dokumentasjon foreligger. Badet inneholder servantinnredning med skuffer og dobbel servant, speil med belysning, badekar, vegghengt wc og dusjhjørne med regnfallsdusj og innfellbare dører. Det er varmekabler i gulv og downlights i himling.

Terrasse

Fra gangen i 2 etg kommer du til den fantastiske terrassen på hele 63 m2 og den frodige inngjerdete hagen. Her er det gode solforhold og du har plass til loungemøblement, stort spisebord under pergola, grill og beplantning.  Under pergolaen er terrassen kledd med terrasseheller. Dette er virkelig den perfekte plassen å tilbringe lange sommerdager på for hele familien!

Vaskerom

Boligen har eget vaskerom. Et svært praktisk og nyttig rom med mye lagringsplass og mulighet til å gjemme bort tøyvasken og mer til. Gulvet er utført med belegg og vegger med tapet. Vaskerommet har godt med skap- og benkeplass med nedsenket oppvaskkum. Opplegg for både vaskemaskin og tørketrommel.

3 romslige soverom i 1 etasje

I overetasjen finner du 3 soverom av god størrelse. Hovedsoverommet har god plass til dobbeltseng og stor skyvedørsgarderobe med speilfronter. Fra hovedsoverommet har du utgang til veranda på 9,8m2 vendt mot nord-øst. Gulvet har vinylbelegg og veggene er malt i en behagelig fargetone. Nye vinduer og balkongdør ble skiftet i 2021.

De to andre rommene passer utmerket som barnerom, gjesterom eller kontor.  Gulvet er belagt med vinyl og veggene har slette malte flater.

Praktikantdel

I underetasjen finner du boligens praktikantdel. Praktikantdelen har egen dør fra det overbyggede inngangspartiet, og er innredet med vindfang, stue, kjøkken, soverom, bad og bod. Det ble lagt varmefolie og nytt gulv i 2021.

Kjøkken:
Kjøkkener inneholder innredning med hvite slette fronter, benkeplate i laminat med nedsenket oppvaskkum i rustfritt stål. Frittstående hvitevarer som oppvaskmaskin, komfyr og kjøl/fryseskap.

Stue:
Stuen har en fin åpen løsning mot kjøkkendel. Stuen har god plass til sofagruppe og spisebord. Gulvet er belagt med laminat og veggene har slette malte flater.

Soverom:
Soverom av god størrelse med god plass til dobbeltseng og garderobeskap. Gulvet er belagt med laminat og veggene har malt panel.

Baderom:
Baderom av ukjent byggeår.  Badet inneholder slett innredning med innfelt porselensvask med et-greps blandebatteri og avløpsrør i plast.
Dusjkabinett med to-greps blandebatteri Frittstående toalett og panelovn. Tapét på vegg og panel i himling.

Beliggenhet

Boligen ligger i et attraktivt, sentralt og familievennlig boligområde på Kurland. Fra boligen er det nærhet til barnehager, skoler, kollektivtransport samt et rikt utvalg av servicetilbud ved bl.a. Strømmen Storsenter, Lørenskogs Storsenter Triaden og Metro Storsenter. Dagligvarehandelen kan gjøres ved bl.a. Coop Extra Løvenstad eller Coop Extra Kurlandsåsen. Videre er det gangavstand til Ahus samt sykkelstier til Lillestrøm.

Fra eiendommen er det gangavstand til Kurland barneskole, og nærmeste ungdomsskole er Hammer skole. Det finnes flere videregående skoler i nærliggende områder, blant annet Lørenskog og Mailand vgs. Område har også et godt utvalg av barnehager, med Kurland barnehage kun 400 meter unna boligen.

Området har godt med offentlig kommunikasjon via buss, med Torgenholtet som nærmeste holdeplass kun 300 meter fra boligen. Videre er det meget god offentlig kommunikasjon fra Lørenskog sentrum til Oslo S og Lillestrøm. Med bil fra eiendommen tar det ca. 5 min til Strømmen Storsenter, 6 min til Lillestrøm, 7 min til Lørenskog sentrum, 20 min til Oslo S og 35 min til Oslo Lufthavn.

Det er et godt utbygd nett av gang/sykkelveier i Lørenskog og omegn, og et aktivt idrettsmiljø med anlegg innen de fleste idretter. Her finner du blant annet flere ballplasser, ishall, golfbane, flerbrukshaller, svømmehall og tennisbane med mer. Nord-vest i Lørenskog kommune finner du verdens råeste helårsarena for snø opplevelser. SNØ anlegget holder åpent året rundt. Med en størrelse på over 50 000 kvm, er skihallen en av verdens største innendørsarea for vintersport. Anlegget er tilrettelagt for både barn og voksne og tilbyr perfekte forhold for langrenn, snowboard, freeski og alpint. For mer informasjon, se www.skihallen.no.

Lørenskog kommune driver Losby besøksgård og kafé, hvor man kan besøke ulike dyr på nært hold i fjøs og stall. På vinteren er det preparert gode skiløyper inn i Østmarkas natur. Her finner du også akebakke som passer fint for både store og små. Om sommer finner du gode sykkelveier og badeplasser. På besøksgården kan godt utstyrte kanoer og lavvoer leies.

Løpende kostnader

I tillegg til de kommunale avgiftene må kjøper beregne andre løpende kostnader som renovasjonsgebyr, strøm, husforsikring, innboforsikring og abonnement for tv og internett.

Kostnader tilknyttet pliktig medlemskap:
- Boligen har pliktig medlemskap i Kurland vel, med org. nr.993 149 470. Årlig avgift på ca. kr. 100,-.
- Boligen har også pliktig medlemskap i Sameiet Kurland Friområder, med org. nr. 929385969. Årlig avgift på kr. 200-300,-, og drift og vedlikhold av ca. 100 mål med friområder. Det blir også brukt til vedlikhold av ballbinge, som eies sammen kurland vel.

Kommunale avgifter

Kr. 21 708 pr. år Jf selgers oversendte bilag for mai 2023 (betales pr måned)

Formuesverdi

Formuesverdien fastsettes av Skatteetaten etter beregningsmodell som tar hensyn til om boligen er en såkalt «primærbolig» (der boligeieren er folkeregistrert bosatt) eller «sekundærbolig» (alle andre boliger man måtte eie). Formuesverdien for primærboliger vil utgjøre 25 % av den beregnede kvadratmeterprisen multiplisert med boligens areal. For sekundærboliger vil formuesverdien utgjøre 100% av den beregnede kvadratmeterprisen multiplisert med boligens areal (sats pr. 2023). Se http:/www.skatteetaten.no for nærmere informasjon.

Tilstandsgrader (TG2/TG3) fra tilstandsrapport:

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrader 2 og 3:
TG2:
- Det er registrert en sprekk i siste inntrinn i trapp opp til inngangsparti. Dette ser ut til å komme av at trappen har sunket noe.
Det er målt forhøyede verdier av fukt i kjeller. (Se punkt 9.1.3) I den forbindelse har hjemmelshaver fått hjelp av snekker til å grave opp ved utsatt punkt på yttervegg. Det ble avdekket at knotteplast ikke var montert korrekt og at vann ble ledet mot friskluftsventil. Snekker har lagt ny knotteplast med klemlist, samt stein rundt åpning til friskluftsventil 02.06.23. TG2 vurderes da det er ikke er mulig å se om utbedring har hatt effekt.

TG2 Terrengforhold:
- Skrånet tomt rundt store deler av boligen, men det er stedvis fall mot yttervegg. Det er kun registrert synlig knotteplast i
lysgrav. TG2 vurderes da det ikke er synlig knotteplast rundt hele boligen.

TG2 yttervegger:
- TG2 vurderes da det ikke er registrert lufting bak kledningen.

TG2 Vinduer og ytterdører:
- TG2 vurderes da enkelte vinduer har passert sin forventede levetid, samt ukjent alder på enkelte vinduer.

TG3 Tak:
- TG3 vurderes da det er registrert råte på vindski bord på gavlvegg mot garasje

TG2 Undertak, lekter og yttertekking (taktekkingen):
- TG2 vurderes da alder på takpapp er ukjent. Det antas at takpapp er fra byggeår.

TG2 Balkonger, veranda:
- TG2 vurderes da rekkverkshøyde på én veranda ikke tilfredsstiller dagens krav.

TG2 Vaskerom:
- TG2 vurderes da det er ukjent alder på tapét

TG2 Overflater gulv:
- TG2 vurderes da det er ukjent alder på gulvbelegg.

TG 2  Membran, tettesjiktet og sluk:
- TG2 vurderes da det er ukjent alder på gulvbelegg.

TG2 Overflater vegg og himling:
- TG2 vurderes da det er registrert svertesopp ved list i tak, og noe løs tapet. Rundt vask er det noe slipp i vedheft på elastisk fug.

TG3 Overflater gulv:
- TG3 vurderes da det ikke er registrert fall på gulv mot sluk

TG2 Kjøkken:
- TG2 vurderes da kullfilter ikke tilfredsstiller dagens krav, samt fuktskade på benkeplate.

TG 2  Fuktmåling og ventilasjon:
- TG2 vurderes da det måles et vanninnhold på over 15 vektprosent.

TG2 WC:
- TG2 vurderes da alder alder på vann- og avløpsrør er ukjent.

TG2 Ventilasjon:
- Tilluft til boligen gjennom friskluftsventiler i yttervegg og spalter i vinduene. Tilluft til bad gjennom spalte under dørblad. TG2 vurderes da dagens krav krever balansert ventilasjon for å kunne gi TG1

TG2 Elektrisk anlegg:
- Det er kun fremlagt samsvarserklæring for bad i 2.etg. TG2 vurderes da det ikke er fremlagt samsvarserklæring for resterende elektrisk anlegg.

Selgers egenerklæringsskjema

Selger har kommentert på følgende spørsmål i egenerklæringsskjema som er en del av salgsoppgaven:
Kjenner du til om det er/har vært feil ved våtrommene, f. eks. sprekker, lekkasje, råte, lukt eller soppskader?
- Ingen kjente skader på bad oppe. Bad nede har løs tapet enkelte steder og noe svartmugg enkelte steder. Ikke tilstrekkelig fall på baderomsgulv i underetasjen

Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom? Hvis nei, gå til punkt 3.
- Pusset opp bad i overetasjen av Comfort i 2022. Ny baderomsvifte og lampe ble installert av Expolight elektriker på bad nede, i 2022. Nye stikk på bad nede av Elfiksern i 2022. Comfort lillestrøm, Elfiksern, Expolight AS.

Ble tettesjikt/membran/sluk oppgradert/fornyet?
- Gammelt gulv ble pigget opp og støpt på nytt med nye varmekabler. Ny membran og nye sluk. Comfort lillestrøm.

Foreligger det dokumentasjon på arbeidene?
- Samsvarserklæring fra Comfort Lillestrøm, kvitteringer fra Elfiksern og Expolight. Samsvarserklæring er etterspurt fra de to sistnevnte.

Kjenner du til om det er/har vært feil på vann/avløp, herunder rørbrudd, tilbakeslag, tett sluk eller lignende?
- Slukene blir sakterennende etter mye bruk og Mudin avløpsåpner er brukt av og til. Sluk på vaskerommet trenger jevnlig rens.

Kjenner du til om det er/har vært utført arbeid/kontroll på vann/avløp?
- I forbindelse med oppussing av bad oppe. Comfort Lillestrøm.

Kjenner du til om det er/har vært problemer med drenering, fuktinnsig, øvrig fukt eller fuktmerker i underetasje/kjeller?
- Takstmann oppdaget forhøyet fukt i hjørne mot vesr, som vi ikke har sett tegn til før hullborring ble gjort. Skaden er undersøkt av håndtverker også har tatt ytterligere fuktmålinger på begge sider av hjørnet hvor fukt ble oppdaget. Fuktmålinger gjort på disse punktene viste ikke tegn til
fukt. Fukten antas derfor å være lokal. Håndtverker har identifisert manglende plast rund lufteøule på øverste del av yttervegg der hvor fukt ble oppdaget og har utbedret dette. Håndtverker skriver egen rapport om utført utbedring.

Kjenner du til om det er/har vært problemer med ildsted/skorstein/pipe, f. eks dårlig trekk, sprekker, pålegg etter tilsyn, fyringsforbud eller lignende?
- Noe dårlig trekk i pipe.

Kjenner du til om det er/har vært skjevheter/setningsskader, f. eks. riss/sprekker i mur, skjeve gulv eller lignende?
- Sprekk i betongen på felles inngangsparti. Antar at dette er setningsskade. Riss i betongvegger og gulv i bod.

Kjenner du til om det er/har vært sopp/råteskader i boligen?
- Takstmann fant råte i hjørnet på vindski under taket mot nord. Ellers ikke kjent råte eller sopp i boligen.

Kjenner du til om det er/har vært insekter/skadedyr i boligen som f.eks. rotter, mus, maur eller lignende?
- Kre observert. Se under.

Kjenner du til om det er/har vært skjeggkre i boligen?
- Kre er observert. Tiltak er igangsatt av Anticimex.

Kjenner du til om det har vært utført arbeider på terrasse/garasje/tak/fasade?
- Terassebord på gulv på balkong mot sør/øst ble lagt av ufaglært. Øvrig arbeid med rekkverk på alle balkonger og terasse samt gjerde mot øst utført av Gjøraas AS i 2022/23. Skiftet stender på balkong mot nord i 2018 av Møllers snekkerbedrift. Børserud satte opp snøstoppere på tak mot
nord i 2019. Membraneksperten la ny membran på veranda over inngangsparti 2015.

Kjenner du til om det er/har vært utført arbeider på el-anlegget eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)? Hvis nei, gå til punkt 14.
- Elbil-lader (elektroimportøren), ny kurs til garasje (elektroimportøren), nye stikk inne og ute (Elfiksern, Expolight) elektriker på bad i overetasjen (Messehallen elektriske AS), endring av kurser i hybel vifte og lampe på bad nede (expolight).

Foreligger det samsvarserklæring for hele eller deler av det elektriske anlegget (i henhold til forskrift om lavspenningsanlegg)?
- Vi har samsvarserklæring for arbeid på bad oppe og de ekstra stikkene. Øvrige erklæringer er nylig etterspurt.

Kjenner du til om det er utført kontroll av el-anlegget og/eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)?
- Kontroll i 2022.

Har du ladeanlegg/ladeboks for el-bil i dag?
- Installert i 2020.

Hvis ja, er rommene som benyttes til ovennevnte godkjent til beboelse (rom til varig opphold) av bygningsmyndighetene?
- Soverommet har et vindu som rømningsvei, men er trolig ikke søkt om bruksendring.

Kjenner du til om det foreligger skaderapporter, tilstandsvurderinger, boligsalgsrapporter eller målinger?
- Tilstandsrapport fra takstmann i forbindelse med salg.

Kjenner du til andre forhold av betydning som kan være relevant for kjøper å vite om (f.eks. rasfare, tinglyste forhold eller private avtaler)?
- Krav fra forsikringsselskapet IF om at de to boenhetene må forsikres sammen, siden boligen er registrert som tomannsbolig.

Kjenner du til om det er/har vært sopp/råteskader/insekter/skadedyr i sameiet/laget/selskapet som f.eks. rotter, mus, maur eller lignende?
- Kre oppdaget i boligen. Se under.

Kjenner du til om det er/har vært skjeggkre i sameiet/laget/selskapet (i fellesareal eller i andre boliger)?
- Anticimex har identifisert skjeggkre i 2023. Sanering utført av Anticimex i juni 2023.

Boligens areal

Primærrom: 179 kvm, Bruksareal: 184 kvm, Bruttoareal: 211 kvm

Underetasje:
Bruksareal: 70 m²
Primærrom: 65 m²
Følgende rom er oppgitt som primærrom: Kjøkken, stue, soverom, bad, gang, garderobe og entré.
Sekundærrom: Bod.

1. etasje:
Bruksareal: 124 m²
Primærrom: 124 m²
Følgende rom er oppgitt som primærrom:  Stue, kjøkken, vaskerom, bad, omkledningsrom og tre soverom.

Kvadratmeter bruksareal (BRA) - Garasje
Bruksareal: 27 m²
Sekundærrom: 27 m²

De oppgitte arealer er hentet fra tilstandsrapport avholdt 02.06.2023 utført av Jonas Haugane. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 624 kvm, Eierform: Eiet tomt

Garasje / Parkering

Parkering i halvpart dobbelgarasje og utenfor denne.

Byggemåte

Bolig:
- Støpt plate på grunn
- Kjellervegger av leca
- Yttervegger i bindingsverk av tre, antatt isolert etter eldre krav
- Etasjeskiller i tre, antatt isolert etter eldre krav.
- Saltak av trekonstruksjoner.

Garasje:
- Støpt plate
- Yttervegger av leca. Skillevegger i bindingsverk av tre
- Etasjeskiller av lecaplank
- Saltak av trekonstruksjoner tekket med takstein

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger midlertidig brukstillatelse datert 09. mars 1979 for bolig og garasje. Dokumentet følger vedlagt.
Det foreligger ferdigattest datert  20.02.2014 for eiendommen. Dokumentet følger vedlagt.

Adgang til utleie

For utleie av deler av boligen kan det medføre krav om godkjennelse iht. plan- og bygningsloven om varig oppholdsrom. I tillegg kan det medføre søknadsplikt overfor plan- og bygningsmyndighetene for selvstendig boenhet. Selger har ikke søkt om slike godkjennelser og bærer ingen risiko/ansvar for at slike godkjennelser gis.

Oppvarming

- Varmekabler på bad og i entré
- Varmefolie i stue, soverom og gang i hybel
- Varmepumpe
- Peis i stue
- Panelovner

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter F

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Regulering

Eiendommen er regulert til boligformål. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

1977/9145-2/8  Best. om vann/kloakkledn.    11.11.1977 
Bestemmelse om veg
Tinglyst på bnr.118 som er sammenføyet med denne eiendom.
Bestemmelse om vedlikehold
Med flere bestemmelser
Overført fra: 3029-83/134
Gjelder denne registerenheten med flere
Kopi bestilt: 23.05.2023 kl. 14:58 av Helen Egeberg Troøyen
 
1978/3216-3/8  Rettigheter iflg. skjøte    22.05.1978 
Pliktig medlemskap i velforening m.v.
Bestemmelse om generende virksomhet
Bestemmelse om vann/kloakkledning
Med flere bestemmelser
Overført fra: 3029-83/134
Gjelder denne registerenheten med flere

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Lørenskog kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet. Boligen er ikke tilkoblet privat septikanlegg.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger ikke handelen:
- Kjøleskap og fryser i garderoberommet nede medfølger ikke
- Vi ønsker å ta med følgende lamper:
  1. Pendellampe i trapp (denne er på stikk og sukkerbit, så det er sikkert OK i utgangspunktet).
  2. Seil-lamper i taket i stue og hovedsoverom (disse antar vi at må spesifiseres!)
  3. Veggmonterte IKEA-lamper i stue og soverom i praktikantdel. (Uklart om dette egentlig må spesifiseres)

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer medfølger der dette er spesielt angitt i salgsoppgaven. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If et gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris. Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. husforsikring, innboforsikring, renteforsikring, flytteforsikring og boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post eller SMS: 98 25 10 34 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre undersøkelser av kjøpers egenkapital og eventuelt andre forhold knyttet til kjøper. Den delen av kjøpesummen som er egenkapital skal innbetales fra kjøpers konto i norsk finansinstitusjon.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at hvis det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Det forutsettes at hjemmel til eiendommen overføres til kjøper. Dersom dette ikke er ønskelig må det tas forbehold i budet.

Eierseksjonsloven

Ingen kan direkte eller indirekte erverve mer en to boligseksjoner i et boligsameie jf. eierseksjonsloven § 23. Dersom et erverv har funnet sted i strid med eierseksjonslovens regler kan Kartverket nekte overskjøting. Dersom overskjøting blir nektet, er kjøper likevel forpliktet til å gjennomføre handelen med selger, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Legalpant tilsvarende 2 G for panterett til sameiet.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §30, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk. Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 ganger folketrygdens grunnbeløp.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. For nærmere informasjon om dette gjelder denne eiendommen, se oversikten over tinglyste heftelser. Dersom det ønskes mer informasjon, ta kontakt med megler.

Adresse og matrikkel

Kurlandsåsen 4, 1479, Kurland, Gnr. 83 bnr. 134 snr. 1 i Lørenskog kommune

Oppdragsnummer

71-23-0079

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners Lørenskog sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.

MELD DEG PA VISNING
Det er ikke satt opp annonsert visning. Dette gjores etter avtale med megler.
SALGSOPPGAVE
BUDVARSEL
BE OM SALGSSUM
TAKK!
Du blir varslet på e-post, i appen på mobil og her på Schala.