#ROLVSRUD/LØRENSKOG, Margarethas vei 6
3 500 000,-
3-roms topp- & endeleilighet m/heisadkomst | Solrik balkong med utsikt | Garasjeplass m/el-lader | Ingen dok.avgift

VISNING:

Visning etter avtale med megler

 • Prisantydning: 3 500 000,-
 • Omkostninger: 16 278,-
 • Totalpris: 4 665 744,-
 • Fellesutgifter 9 285,-
Beregnet totalkostnad:
3 500 000,- (Prisantydning) 1 149 466,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 4 649 466,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 199,- (Pantattest kjøper) 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) 7 769,- (Gebyr utlysing forkjøpsrett) 500,- (Medlemsskap BRL) 6 850,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 16 278,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 4 665 744,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
 • Type: Leilighet
 • Eierform: Borettslag
 • Primærrom: 73 m²
 • Bruksareal: 77 m²
 • Etasje: 5
 • Antall rom: 3
 • Oppholdsrom: 1
 • Soverom: 2
 • Byggeår: 2007
 • Gårdsnummer: 102
 • Bruksnummer: 439
 • Energimerking:
  E
 • Finnkode: 294556995
 • Sist endret: 28.08.23 14:16
NABOLAGSPROFIL for bydel
 • 77%
  eier sin egen bolig
 • 50%
  av eiendommene har pris over 5 mill
 • 72%
  har bolig mellom 60-120 kvm
 • 82%
  av boligene er nyere enn 20 år
 • 17%
  er barnefamilier
Last ned komplett salgsoppgave

 

Beskrivelse

Velkommen til Margarethas vei 6 - en lys og romslig 3- roms endeleilighet, med sentral og attraktiv beliggenhet på Lørenskog! Leiligheten ligger fint til i byggets toppetasje, med utgang til en solrik og usjenert balkong. Innvendig har boligen en funksjonell planløsning, som består av entré, stue med gode møbleringsmuligheter, tidløst kjøkken med åpen løsning, to soverom, bad med opplegg vaskemaskin og en bod. I tillegg disponerer boligen to boder i fellesareal, samt en parkeringsplass med elbillader, i felles garasjeanlegg. Her kan du bo tilbaketrukket i et veletablert boligområde, samtidig med kort vei til alt av servicetilbud i Lørenskog sentrum.

- 3-roms topp- og endeleilighet m/heisadkomst!
- Stue m/utgang til en solrik balkong
- Åpen kjøkkenløsning
- To soverom
- Bad m/opplegg for vaskemaskin
- P-plass m/elbillader
- God lagringsplass m/tre boder
- IN-ordning
- Ingen dok. avgift
- Nærhet til off. kommunikasjon & servicefasiliteter

Innhold
Topp- og endeleilighet beliggende i byggets 5.etasje, som består av entré, stue med utgang til balkong, kjøkken med åpen løsning, to soverom, bad og bod.

I tillegg disponerer leiligheten:
- En bod i felles gang på ca. 2,8m².
- En kjellerbod på ca. 2,5m².
- En parkeringsplass med elbil-lader i felles garasjeanlegg, merket med nr. 67.

Innhold

Topp- og endeleilighet beliggende i byggets 5.etasje, som består av entré, stue med utgang til balkong, kjøkken med åpen løsning, to soverom, bad og bod.

I tillegg disponerer leiligheten:
- En bod i felles gang på ca. 2,8m².
- En kjellerbod på ca. 2,5m².
- En parkeringsplass med elbil-lader i felles garasjeanlegg, merket med nr. 67.

Utstyr

- Hvitevarer på kjøkken.
- Garderobeskap på soverom.
- Opplegg for vaskemaskin.
- Callinganlegg.
- Røykvarsler.
- Brannslange.

Entré

Velkommen inn! Entreen har hvite, malte vegger og parkett på gulv. Det er plass til et stort speil og flere knagger langs veggen, slik at man kan henge fra seg yttertøyet. Leiligheten har entredør av tre fra byggeår, med brannklasse B30 og lydklasse 40dB. Adkomst til leiligheten gjøres via felles trappegang med heis. Videre har oppgangen callinganlegg.

Stue | Med utgang til balkong

Boligens sosiale sone er lys og romslig. Veggene er malt hvite og gulvet er dekket med parkett. Stuen har god utforming og har god plass til en spisegruppe, sofa og TV med tilhørende møblement. Det er store vindusflater i flere retninger som gir godt med naturlig lysinnslipp og en luftig atmosfære.

På varme sommerdager blir det naturlig å åpne døren, slik at stuen blir forlenget med en innglasset balkong på ca. 10,7 m². Her har du plass til en sittegruppe, grill og dekorative planter! Balkongen vender mot syd og kan by på gode solforhold og hyggelig utsyn over nabolaget. Selger informerer om lys på balkongen fra ca. 08:00 til ca. 20:00 på sommerstid. Videre er balkongen utstyrt med utebelysning og stikkontakt på vegg.

Kjøkken

Kjøkkenet ligger i en åpen og sosial løsning med stuen - perfekt for å varte opp gjester! Kjøkken fra byggeår, som er utført med profilerte fronter, benkeplate av laminat med dobbel oppvaskkum og flislagt flate mellom benkeplate og overskap. Det er god skap- og benkeplass for matlaging og oppbevaring av kjøkkenredskaper. Hvitevarer bestående av kjøleskap med frysedel, gulvstående komfyr med platetopp og oppvaskmaskin, medfølger salget. Videre er kjøkkenet utstyrt med benkeskapbelysning og stikkontakter under overskap.

Bad

Praktisk baderom fra byggeår. Badet har nedsenket himling med downlights, flislagte vegg- og gulvflater, samt behagelig varme i gulv. Baderomsinnredningen består av ar innredning bestående av vegghengt servantskap med ovenpåliggende servant og speilskap med overbelysning. Videre har badet et gulvstående toalett og dusjhørne med glassdører. Det er opplegg for vaskemaskin og stikkontakt på vegg.

Soverom

Leiligheten har to lyse og fine soverom. Hovedsoverommet er romslig med god plass til en dobbeltseng, nattbord og en oppbevaringsløsning. Det er satt inn et romslig garderobeskap for oppbevaring av klær og tilbehør, som medfølger handelen. I tillegg har soverommet inngang til en romslig bod, som byr på ekstra lagringsplass.

Det andre soverommet er også av god størrelse med plass til en seng, nattbord og ønsket oppbevaringsløsning. Det er satt inn et garderobeskap, som medfølger handelen. Soverommet passer utmerket som kontor, gjesterom, eller barnerom etter behov. Begge soverom har lyse, malte vegger og gulv dekket med parkett.

Beliggenhet

Boligen ligger rolig og sentralt til på Lørenskog, i et barnevennlig område og med hyggelige uteområder som kan nytes av store og små. Bebyggelsen i området består i det vesentligste av blokkbebyggelse. Videre er det kort vei til flere barnehager, barneskoler, ungdomsskoler og videregående skoler i Lørenskog. I Lørenskog kommune er det flere idrettsanlegg som blant annet kan by på kunstgressbaner, fotballbaner, håndballhaller, ishall på Skårer, flerbrukshall på Fjellsrud, kort avstand til ski -og lysløyper, fiskevann, badevann i Mønevann, Vesletjern og Langvannet, svømmehall på Kjenn, flere treningssentre som Sats, Condis, Fresh Fitness innen gangavstand, samt turområder på Sørlihavna og mot Losby.

Lørenskog er under utvikling og et spennende prosjekt man kan nyte om noen år er verdens største innendørs skihall som vil bli bygget i kommunen. For mer info om skihallen og for å følge reisen mot ferdigstillelse: www.skihallen.no. Her er det blant annet utviklet en 3D-film av hvordan hallen skal se ut. Det er kort avstand til servicefasiliteter og butikker på Metro og Triaden, kort vei til Rasta senter med bla.: Apotek og Meny, samt at Strømmen Storsenter med 200 butikker er en kort biltur unna boligen.

Det er godt med kollektivtilbud i Lørenskog. I Lørenskog sentrum er det gode bussforbindelser til Oslo, Lillestrøm og Gardermoen samt lokaltog som går fra Lørenskog stasjon og Hanaborg stasjon. Det er også flere bussholdeplasser i nærheten som har hyppig avganger i retning Oslo og Lillestrøm. 411 og 417 går fra Rolvsrud i Løkenåsveien, 401 og 418 går fra Lørenskog sentrum terminalen. Det er verdt å merke seg at 417 og 418 er ekspressbusser med rushtidsavgang. For mer info om kollektivtilbud og rutetider se ruter.no. Hvis du kjører bil tar det ca. 15 min til Oslo, ca. 7 min til Lillestrøm og ca. 26 min til Gardemoen lufthavn fra boligen.

Felleskostnader

9 285 pr. mnd. (Inkl. bl.a. TV og Bredbånd, felles drift og vedlikehold, kapitalkostnader, felles bygningsforsikring, forretningsførerhonorar, m.m.)

Felleskostnadene fordeles slik:
Felleskostnader: kr. 4.014,-
TV og Bredbånd: kr. 536,-
Kapitalkost. lån 1 OBBK01: kr. 4.735,-

Løpende kostnader

I tillegg til de månedlige felleskostnadene må kjøper beregne andre løpende kostnader som strøm, eiendomsskatt, innboforsikring, alarm og abonnement for tv og internett utover det som inkluderer i felleskostnadene. Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Fellesgjeld / lånevilkår

Andel fellesgjeld for denne leiligheten utgjør kr. 1.149.466,- pr. 10.02.2023.
Andel fellesformue for denne leiligheten utgjør kr. 13.948,- pr. 31.12.2022.

Borettslaget totale lån og lånevilkår per 10.02.2023:
Lån 1
Bank: OBOS
Lånenr: OBBK01-98207579114
Type: A
Restsaldo: kr. 49.263.194,-
Restløpetid: 34 år 10 md.
Term pr. år: 12
Type rente: Flyt
Rente: 3,99%

Lån 2
Bank: OBOS
Lånenr: OBBK02-98207794805
Type: A
Restsaldo: kr. 902.474,-
Restløpetid: 21 år 3 md.
Term pr. år: 12
Type rente: Flyt
Rente: 3,99%

Lån i OBOS (OBBK01) har In-avtale med muligheter for innfrielse 30.05 og 30.11. Må innbetales 10 dager før forfall. Ønsker kjøper å nedbetale hele eller deler av sin andel fellesgjeld, så bes denne ta kontakt med selskapets rådgiver for informasjon.
Det gjøres oppmerksom på at fellesgjeld og felleskostnader kan variere over tid som følge av beslutninger foretatt i sameiets styre og/eller generalforsamling.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Borettslaget har en avtale med OBOS om garantert betaling av felleskostnader. OBOS garanterer for overførsel til borettslaget hver måned og overtar deretter alt ansvar og risiko for eventuell manglende innbetaling av felleskostnader. Avtale om sikring av felleskostnader varer til den blir sagt opp av en av partene. Oppsigelsestiden er 12 - tolv- måneder regnet fra oppsigelsesdato.

Borettslaget har lagt til rette for individuell nedbetaling av fellesgjeld (IN-ordning). Dette gir andelseier adgang til å innbetale sin del av fellesgjelden. Innbetaling forutsetter at andelseier har inngått en egen avtale med borettslaget. Ved henvendelse til OBOS Eiendomsforvaltning vil andelseier få informasjon om avtalens betingelser og priser. Innbetaling kan foretas to ganger pr. år ved terminforfall 30.05 og 30.11 på borettslagets felleslån. Andelseier må ta kontakt med OBOS minimum en måned før terminforfall for opprettelse av avtale. Innbetalingen må være kreditert OBOS' klientkonto senest 10 dager før terminforfall. Dersom fristen ikke overholdes vil nedbetaling ikke kunne foretas, og beløpet blir returnert andelseier.
Minimumsbeløpet for innbetaling er kr 60 000 pr. gang. Andelseieren vil da få redusert sine kapitalutgifter (andel renter og avdrag) som kreves inn sammen med felleskostnadene.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 123 438 pr. 31.12.21| Formuesverdi som sekundærbolig kr. 4 044 378 pr. 31.12.21 Formuesverdien fastsettes av Skatteetaten etter beregningsmodell som tar hensyn til om boligen er en såkalt «primærbolig» (der boligeieren er folkeregistrert bosatt) eller «sekundærbolig» (alle andre boliger man måtte eie). Formuesverdien for primærboliger vil utgjøre 25 % av den beregnede kvadratmeterprisen multiplisert med boligens areal. For sekundærboliger vil formuesverdien utgjøre 100% av den beregnede kvadratmeterprisen multiplisert med boligens areal (sats pr. 2023). Se http:/www.skatteetaten.no for nærmere informasjon.

Tilstandsgrader (TG2/TG3) fra tilstandsrapport:

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrader 2:
Bad:
- Overflater vegger
- Overflater gulv
- Membran, tettesjikt og overgang til sluk.

Elektrisk anlegg:
- Forenklet vurdering av det elektriske anlegget

Selgers egenerklæringsskjema

Selger har kommentert på følgende spørsmål i egenerklæringsskjema som er en del av salgsoppgaven:
15. Har du ladeanlegg/ladeboks for el-bil i dag?
- Ja. Klargjort for hele borettslaget, privat lader på egen parkeringsplass.

Boligens areal

Primærrom: 73 kvm, Bruksareal: 77 kvm

5. etasje:
Bruksareal: 77 m².
Primærrom: 73 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom:
Sekundærrom: 4 m². Følgende rom er oppgitt som sekundærrom: Bod

Kommentarer til areal:
Leiligheten disponerer 2 boder.
Leiligheten disponerer en parkeringsplass.

De oppgitte arealer er hentet fra tilstandsrapport avholdt 27.02.2023 utført av Torbjørn Sæbøe. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 2 916 kvm, Eierform: Fellestomt

Garasje / Parkering

Boligen disponerer en garasjeplass med ladeboks for el-bil,  i felles garasjeanlegg. Ellers gateparkering etter gjeldende bestemmelser.

Byggemåte

Boligbygg over 5 etasjer samt kjeller. Bygningen har støpt gulv mot grunn. Grunnmur, bærende konstruksjoner og skillende dekker av betong og
stålkonstruksjoner. Fasader forblendet med teglstein kombinert med liggende trekledning. Tilnærmet flat takkonstruksjon tekket med takpapp. (Taket
er ikke besiktiget). Leiligheten har entredør av tre med brannklasse B30 og lydklasse 40dB fra byggeår. Balkongdør og vinduer med karmer av tre og
aluminium og to-lags glass fra byggeår.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest datert 09.10.2008 for eiendommen. Dokumentet kan fås ved henvendelse til megler.

Adgang til utleie

Det er ikke tillatt å leie ut eller overlate bruken av boligen til andre uten styrets samtykke og godkjennelse av leietaker. Unntaket er korttidsutleie (opptil 30 døgn i løpet av året) eller dersom andelseier bor i boligen selv. Søknadsskjema for utleie/bruksoverlating finnes på Vibbo.
I henhold til Lov om borettslag § 5-5 kan man med godkjenning fra styret i borettslaget leie ut leiligheten til andre for opptil tre år dersom man har bodd i leiligheten i minst ett av de to siste årene. Se for øvrig vedtektenes punkt 4 om Borett, overlating av bruk og bruksrett til garasjer  for utfyllende bestemmelser.

Oppvarming

Leiligheten er elektrisk oppvarmet.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter E

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Regulering

Eiendommen er regulert til boligformål. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Bevaringsverdig

I Matrikkelutskriften for eiendommen fremgår det informasjon om en vei som er registrert i Riksantikvarens arkiv på eiendom og bygning. Veien er oppført med følgende informasjon:

Lokalitetsnr.: 51312
Art:Veganlegg
Vernetype: Uavklart
Kategori: Arkeologisk lokalitet
Matrikkelført: 25.08.2012
Oppdatert: 02.02.2023
Lenke: https://kulturminnesok.no/

I Matrikkelen fremgår kun informasjon om fredet kulturminne der det er registrert i Riksantikvarens arkiv på eiendom og bygning. Kulturminner som ikke er registrert i Matrikkelen kan dermed allikevel forekomme på eiendommen. Merk at disse opplysningene ikke omfatter informasjon om eventuell verning / verneklasse for eiendom eller bygningsmasse.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Offentlige planer

Opplysningene omfatter gjeldende planer og pågående planarbeid for eiendommen. Nærmere opplysninger om den enkelte plan med dokumenter, mindre endringer, etc. finnes på internett, se lenker under eller besøk kommunens hjemmeside for mer informasjon

Kommuneplaner
Id: 00-2-01
Navn: Kommuneplanen
Plantype: Kommuneplanens arealdel
Status: Endelig vedtatt arealplan
Ikrafttredelse: 11.02.2015
For bestemmelser se link: https://webhotel2.gisline.no/GisLinePlanarkiv/3029/00-2-01/Dokumenter/Del%203_Kommuneplanbestemmelser.pdf

Reguleringsplaner
Id: 32-5-02
Navn: Solheim Vest
Plantype: Eldre reguleringsplan
Status: Endelig vedtatt arealplan
Ikrafttredelse: 22.11.2000
For bestemmelser se link: https://webhotel2.gisline.no/GisLinePlanarkiv/3029/32-5-02/Dokumenter/32-5-02_Bestemmelser.pdf

Bebyggelsesplaner
Id: 32-15-02
Navn: Solheim vest - Felt B/F/K
Plantype: Bebyggelsesplan ihht. Reguleringsplan
Status: Endelig vedtatt arealplan
Ikrafttredelse: 19.11.2007
For bestemmelser se link: https://webhotel2.gisline.no/GisLinePlanarkiv/3029/32-15-02/Dokumenter/32-15-02_Bestemmelser.pdf

Id: 32-14-02
Navn: Solheim vest - Rolvsrud park 2. byggetrinn - felt B2 1. trinn
Plantype: Bebyggelsesplan ihht. Reguleringsplan
Status: Endelig vedtatt arealplan
Ikrafttredelse: 28.04.2003
For bestemmelser se link: https://webhotel2.gisline.no/GisLinePlanarkiv/3029/32-14-02/Dokumenter/32-14-02_Bestemmelser.pdf

Id: 32-17-01
Navn: Solheim Vest Bo- og Behandlingssenter
Plantype: Bebyggelsesplan ihht. Reguleringsplan
Status: Endelig vedtatt arealplan
Ikrafttredelse: 12.02.2001
For bestemmelser se link: https://webhotel2.gisline.no/GisLinePlanarkiv/3029/32-17-01/Dokumenter/32-5-02_Bestemmelser.pdf

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen:

Hjemmelsopplysninger
Rettighetshavere til eiendomsrett
2007/1037933-1/200  Hjemmel til eiendomsrett  
14.12.2007 
Vederlag: NOK 148.030.000
KJØPER:ROLVSRUD PARK BORETTSLAG  
Org.nr: 990004498
 
Heftelser
2007/1037967-1/200  Pantedokument  
14.12.2007 
BELØP: NOK 103.621.000
Panthaver:OBOS BBL  
Org.nr: 937052766

2007/1037982-1/200  Felles pantedok bor.innsk  
14.12.2007 
BELØP: NOK 44.409.000
Panthaver:Fremtidige Andelseiere I Borettslaget,Jf.Borl§2-11  
Lnr: 10012572

2007/1037982-2/200   ** Prioritetsbestemmelse  
14.12.2007 
veket for: PANTEDOKUMENT 2007/1037967-1/200

2012/330568-1/200   ** Prioritetsbestemmelse  
27.04.2012 
veket for: PANTEDOKUMENT 2012/330564-1/200

2019/547173-1/200  Pantedokument  
14.05.2019 12:57 
BELØP: NOK 1.300.000
Panthaver:OBOS-BANKEN AS  
Org.nr: 911986884
Elektronisk innsendt

Grunndata
2007/414789-1/200  Registrering av grunn  
22.05.2007 
Denne matrikkelenhet opprettet fra:Knr:3029 Gnr:102 Bnr:380

2020/1291122-1/200  Omnummerering ved kommuneendring  
01.01.2020 00:00 

Rettigheter på andre eiendommer
Rettigheter på 3029-102/438
Rettigheter i eiendomsrett
2008/178815-1/200  Bestemmelse om parkering  
29.02.2008 
rettighetshaver:Knr:3029 Gnr:102 Bnr:437 Snr: 1-64
rettighetshaver:Knr:3029 Gnr:102 Bnr:439

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Lørenskog kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Borettslag

Borettslag: Rolvsrud park borettslag, Orgnr: 990004498

Generelle opplysninger om Rolvsrud Park Borettslag_
Borettslaget består av 79 andelsleiligheter. Margarethas Vei 2,4 og 6. Første innflytting skjedde i 2007. Tomten, kjøpt i 2007 er på 2700 m2. Styrets e-post adresse: rolvsrudpark@styrerommet.no

Forretningsførsel og revisjon
Forretningsførselen er utført av OBOS Eiendomsforvaltning AS i henhold til kontrakt. Autorisert regnskapsfører (oppdragsansvarlig) er Egil Havre, regnskapssjef i OBOS. Borettslagets revisor er PricewaterhouseCoopers AS.

Vibbo
Du kan finne informasjon om boligselskapet og ditt boforhold ved å logge deg inn på Vibbo.no. Her finner du oversikt over din bolig, felleskostnader og annen nyttig informasjon. I tillegg er det en enkel kanal for å kunne kommunisere med styret. Hjemmeside borettslaget: https://vibbo.no/rolvsrud-park

Nøkler/skilt
Nøkler kan bestilles hos styret.

Bredbånd/TV
Borettslaget har kollektiv avtale med GET vedr. bredbånd.

Grill og veranda
Kull- og engangsgrill er forbudt. Gass- og elektrisk grill er tillatt. Ved grilling må det tas særskilt hensyn til naboene. Det er kun tillatt å bruke markiser fra Scandic. Liftgardiner der det er innglasset balkong skal være fra Lumon og fargen skal være grå. Lufting og tørking av tøy kan skje på balkonger og uteplasser så fremt det ikke er til sjenanse for naboene.

Forkjøpsrett

Borettslaget og boligbyggelagets medlemmer har 20 dagers forkjøpsrett. Denne boligen er utlyst parallelt, slik at fristen for å melde sin interesse om forkjøp til OBOS gikk ut 21.02.23.

Ja.

Forsikring

Gjensidige Forsikring Polisenummer: 83307786

Regnskap

Årsregnskapet for 2021:

Inntekter
Driftsinntekter i 2021 var til sammen kr 4 647 058,-. Dette er som budsjettert. Andre inntekter består i hovedsak av parkerings kort.

Kostnader
Driftskostnadene i 2021 var til sammen kr 2 546 911,-. Dette er noe lavere enn budsjettert og skyldes i hovedsak mindre kostnader på drift og vedlikehold.

Resultat
Årets resultat på kr 1 314 019,- fremkommer i resultatregnskapet og foreslås overført til egenkapital. Eventuelt avdrag på langsiktig gjeld (lån) er ikke tatt hensyn til.

Individuell nedbetaling av fellesgjeld (IN)
I løpet av 2021 ble det innbetalt kr 0 på IN-ordningen.

Disponible midler
Borettslagets disponible midler (omløpsmidler fratrukket kortsikt gjeld) var pr 31.12.2021 kr 663 469,- og viser borettslagets likviditet. De disponible midlene bør til enhver tid være positive, som en del av forutsetningene for videre drift.

For øvrig vises det til de enkelte tallene i vedlagt årsrapport med resultatregnskapet, balansen og notene. Styret er ikke kjent med hendelser etter 31.12.2021 som påvirker regnskapet i vesentlig grad.

Vedtekter / husordensregler

I følge vedtektene er det krav om styregodkjennelse av ny eier.
Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Styrets arbeid 2021-2022
- Etter forrige ordinære generalforsamling har styret avholdt 8 styremøter, hvor vi har behandlet ca. 60 saker, og masse telefoner.
- HMS regler har blitt fulgt opp i ganger og garasjer, alt virket bra.
- Dugnad ble avholdt.
- Maling av de brune veggene i alle blokkene blir startet til våren.
- Innvendig tak i garasjene har vi på nytt hatt folk fra OBOS å se på.
- Noen av takene blir tatt på dugnaden til våren.
- Svalgangene i nr. 4 og nr.6 blir tatt til våren.
- Det har vært 2 møter med huseierforeningen.
- Har hatt møte med TOMA ang. ny avtale.
- Det har vært møte med G.K.Rør ang. vann på gulv i U1 garasjen. Det kommer av at det ligger mye snø på biler når de kjører inn i garasjen. TOMA må vi få hjelp av.
- Har hatt arbeid på alle tak pga. snø som legger seg i takrennene.
- Har hatt tilbud på nye låser til inngangsdørene. Settes på vent.
- Portservice har satt opp ny boks for fjernkontrollbrikkene i U1.
- Det er satt opp 2 nye kamera i U1.
- Branndetektorer i begge garasjene er satt opp, vi hadde fått avvik.
- Det har vært jobbet mye med parkeringen ute. Har tatt det opp med Solheimtunet.
- Styret bruker VIBBO for å sende ut informasjon til beboere.

Husdyrhold

Husdyrhold er ifølge husordensreglene tillatt, så lenge dyreholdet ikke er til sjenanse for de øvrige beboerne. Dyrehold tillates kun etter søknad til styret og undertegning av borettslagets dyreholdserklæring. Det henstilles til hundeeiere å unngå at hunden gjør fra seg på hekker og busker/snøfonner mellom hovedinngangsdør og utvendig trapp/rampe. Ved dyrehold gjelder følgende bestemmelser:
1. Det forutsettes at eier av dyret er kjent med politivedtektene angående dyrehold og straffebestemmelsene som gjelder for å holde dyr. Hunder skal føres i bånd innenfor borettslagets område.
2. Eier av dyret skal straks fjerne ekskrementer som dyret måtte etterlate på eiendommen.
3. Dyr må holdes borte fra lekeplasser og sandkasser.
4. Eier av dyret er ansvarlig og erstatningspliktig for enhver skade som dyret måtte påføre person eller eiendom, f. eks. oppskraping av dører og karmer, skade på blomster, planter, grøntanlegg m.v.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen:
- Kjøleskap, komfyr og oppvaskmaskin medfølger.
- Garderobeskap på soverom medfølger.
- Persienner og gardinstenger medfølger.

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer medfølger der dette er spesielt angitt i salgsoppgaven. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis. Boligselgerforsikringen dekker selges ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel, vil Claims handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If et gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris. Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. husforsikring, innboforsikring, renteforsikring, flytteforsikring og boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post eller SMS: 98 25 10 34 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre undersøkelser av kjøpers egenkapital og eventuelt andre forhold knyttet til kjøper. Den delen av kjøpesummen som er egenkapital skal innbetales fra kjøpers konto i norsk finansinstitusjon.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at hvis det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Det forutsettes at hjemmel til eiendommen overføres til kjøper. Dersom dette ikke er ønskelig må det tas forbehold i budet.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.
Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.
Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Adresse og matrikkel

Margarethas vei 6, 1473, Lørenskog, Gnr. 102 bnr. 439, andelsnr. 75 i Rolvsrud park borettslag med orgnr. 990004498 i Lørenskog kommune

Oppdragsnummer

71-23-0013

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners Lørenskog sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.

MELD DEG PA VISNING
Det er ikke satt opp annonsert visning. Dette gjores etter avtale med megler.
SALGSOPPGAVE
BUDVARSEL
BE OM SALGSSUM
TAKK!
Du blir varslet på e-post, i appen på mobil og her på Schala.