#LØRENSKOG, Skåreråsen 16
3 100 000,-
Strøken 4-roms topp-/endeleilighet | Lørenskog billigste 4 roms | Bad fra 2019 | Garasjeplass m/el-lader| Panoramautsikt

VISNING:

Visning etter avtale med megler

 • Prisantydning: 3 100 000,-
 • Omkostninger: 16 428,-
 • Totalpris: 3 571 588,-
 • Fellesutgifter 8 023,-
Beregnet totalkostnad:
3 100 000,- (Prisantydning) 455 160,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 3 555 160,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 199,- (Pantattest kjøper) 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) 7 769,- (Gebyr utlysing forkjøpsrett) 650,- (Medlemsskap BRL) 6 850,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 16 428,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 3 571 588,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
 • Type: Leilighet
 • Eierform: Borettslag
 • Primærrom: 73 m²
 • Bruksareal: 73 m²
 • Bruttoareal: 78 m²
 • Etasje: 13
 • Antall rom: 4
 • Oppholdsrom: 1
 • Soverom: 3
 • Byggeår: 1970
 • Gårdsnummer: 101
 • Bruksnummer: 42
 • Energimerking:
  G
 • Finnkode: 289766256
 • Sist endret: 17.11.23 14:08
NABOLAGSPROFIL for bydel
 • 88%
  eier sin egen bolig
 • 100%
  av eiendommene har pris over 5 mill
 • 72%
  har bolig på over 120 kvm
 • 96%
  av boligene er eldre enn 20 år
 • 37%
  er barnefamilier
Last ned komplett salgsoppgave

 

Beskrivelse

Velkommen til skåreråsen 16 - en strøken 4-roms endeleilighet med attraktiv beliggenhet i Lørenskog kommune. Leiligheten ligger i usjenert til i byggets toppetasje og har utgang til en solrik balkong med spektakulær utsikt. Innvendig fremstår boligen meget stilsikker med ny parkett og malte overflater i 2022, samt nytt bad i regi av brl. i 2019. Det er god lagringsplass med to disponible boder. Boligen disponerer en parkeringsplass med ladeboks i felles garasjeanlegg.

- Strøken 4-roms topp-/endeleilighet
- Solrik balkong på ca. 12 m²
- Spektakulær utsikt
- Innbydende stue m/elektrisk peis
- Lekkert kjøkken med åpen løsning
- Tre soverom
- Nytt bad 2019 i regi av borettslaget
- To medfølgende boder
- P-plass med elbil-lader i felles garasjeanlegg
- Vv. og fyring inkl. i felleskostnadene
- Lave omkostninger og ingen dok.avgift avgift
- Veldrevet brl. med trimrom og mulighet for leie av selskapslokale
- Attraktiv beliggenhet med kort vei til servicetilbud

Innhold
Leilighet beliggende i byggets 13.etasje, som består av entré, stue med åpen kjøkkenløsning, tre soverom og bad. Utgang fra stue til overbygget vestvendt balkong på ca. 12 m².

I tillegg disponerer boligen to boder og en parkeringsplass i felles garasjeanlegg.

Innhold

Leilighet beliggende i byggets 13.etasje, som består av entré, stue med åpen kjøkkenløsning, tre soverom og bad. Utgang fra stue til overbygget vestvendt balkong på ca. 12 m².

I tillegg disponerer boligen to boder og en parkeringsplass i felles garasjeanlegg.

Utstyr

- Hvitevarer på kjøkken
- Elektrisk peis
- Opplegg for vaskemaskin
- Callinganlegg.
- Røykvarsler
- Brannslukningsapparat
- To kjellerboder

Entré

Velkommen inn! Hyggelig entré som gir et godt førsteinntrykk av boligen. Entreen er romslig med god plass til å henge fra seg yttertøy og sette fra seg sko. Veggene er malt i en lys gråfarge og gulvet er dekket med lekker en-stavs parkett. Det er etablert varmefolie under parkett i entré/gang. Entreen har belysning med downlights. Oppgangen har callinganlegg og adkomst til boligen gjøres via felles inngang med heis.

Stue | Med utgang til balkong

Boligens sosiale sone er innbydende og enkel å møblere. Veggene er malt i tidsriktige farger og gulvet er dekket med parkett. Det er store vindusflater som gir godt med naturlig lysinnslipp og en behagelig atmosfære. Stuen har god utforming og det er naturlig plass et spisebord, sofa og TV med tilhørende møblement. I himling er det montert sorte lysskinner, som står i god stil til den sorte kontrastveggen. Stuen har en koselig elektrisk peis som sørger for ekstra varme og lun stemning på høst- og vinterstid.

På varme sommerdager blir det naturlig å åpne glassdøren, slik at stuen forlenges med en overbygget balkong på 12 m²! Her har du god plass til utemøbler, grill og dekorative planter. Terrassen er vestvendt med fantastisk utsikt og meget gode solforhold på sommerstid! Det er bygget en sittegruppe av tre i den ene enden. Gulvflate er belagt med terrassebord og rekkverk er av betong og metall.

Kjøkken

Kjøkkenet ligger i en åpen og sosial løsning med stuen - perfekt for å varte opp gjester! IKEA kjøkkeninnredning fra 2019, utført med profilerte fronter og benkeplate av stein med nedfelt oppvaskkum i kompositt. Det er flislagt mellom benkeplate og overskap. Hvitevarer bestående av integrert oppvaskmaskin, stekeovn, induksjonstopp, montert komfyrvakt, frittstående kjøleskap med frysedel, vanndispenser og ismaskin, medfølger salget.  Videre er kjøkkenet utstyrt med overskapsbelysning, stikkontakt og waterguard.

Bad

Delikat, flislagt baderom med behagelig varme i gulv. Badet ble totalrehabilitert i 2019 (regi av borettslaget). Badet har veggmontert innredning med heldekkende servant og speilskap med belysning og stikkontakt. Praktisk dusjnisje med glassdører og et vegghengt toalett med innebygget sisterne fra Tece. Det er montert downlights i himling. Videre er badet utstyrt med opplegg for vaskemaskin og tørketrommel.

Soverom

Leiligheten har tre fine soverom. Hovedsoverommet er romslig med god plass til dobbeltseng, to nattbord og en oppbevaringsløsning. Det er store vindusflater som gir godt med naturlig lysinnslipp. Veggene er malt i en sprek rødfarge og gulvet er dekket med parkett. De andre soverommene er også av god størrelse med plass til f.eks. en seng, nattbord, en pult og en oppbevaringsløsning. Et av soverommene har en romslig skyvedørsgarderobe med god plass for oppbevaring av klær og tilbehør, som medfølger salget. Begge soverom passer utmerket som barnerom, gjesterom eller kontor etter behov.

Beliggenhet

Eiendommen ligger i et attraktivt og meget familievennlig boligområde på i Lørenskog kommune. Kort vei til skoler, barnehager, kollektivtransport, samt et rikt utvalg av fasiliteter og servicetilbud. Det er også umiddelbar nærhet til Triaden storsenter og både Lillestrøm og Oslo sentrum ligger godt innen rekkevidde.

Det er et godt utbygd nett av gang-/sykkelveier i Lørenskog og omegn, samt et aktivt idrettsmiljø med anlegg innen de fleste grener. Blant annet finner man flere ballplasser, ishall, golfbane, idrettshall, svømmehall og tennisbane, for å nevne noe.

Det er også flotte tur- og rekreasjonsmuligheter nær boligfeltet. Østmarka byr på flere bade-/fiskevann og flott turstier og lysløyper. Lørenskog kommune driver Losby besøksgård og kafé, hvor de besøkende hilse på de ulike husdyrene på gården. En av verdens største innendørsarenaer for skisport "SNØ", skal bygges ved Lørenskog stasjon, med planlagt ferdigstillelse ila. 2019/20. Her vil det skapes en arena med perfekte forhold for langrenn, alpint og freeski. I forbindelse med utbyggingen er det også planlagt konferansehotell, butikker, serveringssteder, skiservice og leiligheter.

Dagligvarehandelen kan gjøres ved bl.a. Coop extra Finstadjordet eller Bunnpris, Joker, Rema 1000 eller på den store Meny-butikken på Triaden. Ønsker du ytterligere servicetilbud og shoppingmuligheter er det mange alternativer med Triaden, Metro og Strømmen Storsenter med over 200 butikker og tilknyttede virksomheter. Lørenskog sentrum har bussterminal, og fremstår som et kollektivt knutepunkt med hyppige avganger mot Oslo Bussterminal og Lillestrøm. Med bil fra Rasta tar det ca. 8 min til Strømmen Storsenter, 8 min til Lillestrøm, 14 min til Oslo S og 26 min til Oslo lufthavn.

Kommunen har ikke skolekretser, men det er definert "veiledende inntaksområder" for hver barneskole. Det finnes flere videregående skoler i nærliggende områder, blant annet Lørenskog og Mailand vgs, i tillegg til et godt utvalg av barnehager. Høyskolen i Oslo og Akershus har beliggenhet på Kjeller.

Felleskostnader

8 023 pr. mnd. (Garasje og vedlikehold, kabel-tv/bredbånd, varmtvann & fyring, felles bygningsforsikring, stipulerte kapitalkostnader, kommunale avgifter, drift og vedlikehold, renholdstjenester, snøbrøyting, søppelhåndtering m.m.)

Herav:
Felleskostnader: kr. 5.184,-
Stipulerte kapitalkostnader: kr. 833,-
Stipulerte kapitalkostnader: kr. 1.506,-
Søppelhåndtering: kr. 100,-
Garasje og vedlikehold: kr. 400,-

Løpende kostnader

I tillegg til de månedlige felleskostnadene må kjøper beregne andre løpende kostnader som strøm, eiendomsskatt, innboforsikring, alarm og abonnement for tv og internett utover det som inkluderer i felleskostnadene.

Fellesgjeld / lånevilkår

Andel fellesgjeld for denne leiligheten utgjør kr. 455.160,- pr. 13.12.2022.
Andel fellesformue for denne leiligheten utgjør kr. 43.859,- pr. 31.12.2021.

Borettslagets totale lån og lånevilkår per 13.12.2022:
Bank: Boligbanken ASA.
Lånenr.: 96660153257
Type: A
Restsaldo: kr. 94.673.483,-
Rente:  3.7% pa.
Term pr. år: 4
Antall terminer til innfrielse: 103
Neste termin/avdrag: 27.12.2022 ( siste termin 27.06.2048 )

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Borettslaget er forsikret mot tap ved manglende innbetaling av felleskostnader i skadeforsikringsselskapet Borettslagenes Sikringsordning AS.

Borettslaget har ikke IN-ordning.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 985 691 pr. 31.12.21| Formuesverdi som sekundærbolig kr. 3 548 487 pr. 31.12.21 Formuesverdien fastsettes av Skatteetaten etter beregningsmodell som tar hensyn til om boligen er en såkalt «primærbolig» (der boligeieren er folkeregistrert bosatt) eller «sekundærbolig» (alle andre boliger man måtte eie). Formuesverdien for primærboliger vil utgjøre 25 % av den beregnede kvadratmeterprisen multiplisert med boligens areal. For sekundærboliger vil formuesverdien utgjøre 100% av den beregnede kvadratmeterprisen multiplisert med boligens areal (sats pr. 2023). Se http:/www.skatteetaten.no for nærmere informasjon.

Tilstandsgrader (TG2/TG3) fra tilstandsrapport:

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrader 2:
Bad - Adkomst fra gang.
- Ventilasjon

Elektrisk anlegg
- Forenklet vurdering av det elektriske anlegget

Dører og vinduer
- Vinduer
- Dører

Balkonger, terrasser, veranda etc.
- Utkragede eller understøttede konstruksjoner (balkonger, verandaer)

Selgers egenerklæringsskjema

Selger har kommentert på følgende spørsmål i egenerklæringsskjema som er en del av salgsoppgaven:
2. Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom? Hvis nei, gå til punkt 3.
- Ja, kun faglært. Firmanavn: SunsBygg AS. Renovert baderom TEC 17(2019).

2.1 Ble tettesjikt/membran/sluk oppgradert/fornyet?
- Ja. Firmanavn: SunsBygg AS. Nye vannrør, avløpsrør,membran,sluk (2019).

4. Kjenner du til om det er/har vært utført arbeid/kontroll på vann/avløp?
- Ja, kun faglært. Firmanavn: SunsBygg AS. 2019.

15. Har du ladeanlegg/ladeboks for el-bil i dag?
- Ja. I garasjen PLASS1307.

Boligens areal

Primærrom: 73 kvm, Bruksareal: 73 kvm, Bruttoareal: 78 kvm

13. etasje:
Bruksareal: 73 m².
Primærrom: 73 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, stue med åpen kjøkkenløsning, tre soverom og bad.

Kommentarer til areal:
Leiligheten disponerer to boder på henholdsvis 2,8 og 3,3 m². Leiligheten disponerer en biloppstillingsplass i felles parkeringskjeller merket med nr. 1307, montert El-billader.

De oppgitte arealer er hentet fra tilstandsrapport avholdt 20.01.2023 utført av Lars Erik Bergersen. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Det gjøres oppmerksom på at dagens plantegning ikke samsvarer med originale, godkjente bygningstegninger. Kjøkkenet er flyttet ut i stuen for å lage et ekstra soverom.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 25 474 kvm, Eierform: Fellestomt

Fellesarealer opparbeidet med asfalterte adkomstveier, gressplen og diverse beplantning.

Garasje / Parkering

Leiligheten disponerer en biloppstillingsplass i felles parkeringskjeller merket med nr. 1307, montert El-billader.

Borettslaget har parkeringsplasser og garasjeanlegg. Det er mulighet for motorvarmer i garasjeanlegget.
- 208 Parkeringsplasser inne (1 pr leilighet)
- 27 Gjesteparkeringsplasser
- 40 Utleieplasser (ute)
- 4 Parkeringsplasser er reservert for funksjonshemmede
- 1 Gjesteparkering for funksjonshemmede
Det er tilrettelagt for el-bil lading i garasjehuset. Nøkler/Fjernbetjening til garasjeport kan fås ved henvendelse til vaktmester/styret og må betales av den enkelte

Byggemåte

Boligbygg over 15.etasjer samt 3 U.etasje og kjeller. Gulv mot grunn av betong. Grunnmur, bærende konstruksjoner og skillende dekker i hovedsak
av betong med utfyllende bindingsverk av trekonstruksjoner. Fasader utført i malt murpuss samt fasadeplater. Tilnærmet flat takkonstruksjon
utvendig tekket med papp/membran(ikke besiktiget). Leiligheten har glatt entrédør av tre med kikkhull og kodelås. Balkongdør og vinduer med
karmer av tre og to-lags glass fra 1994. Leiligheten er tilknyttet felles varmtvann for bygningen.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger følgende for eiendommen:
- Ferdigattest for våtromsmodernisering og rørfornyelse, datert 05.12.2019.
- Ferdigattest for reparasjon av heiser, datert 05.12.2019.
- Midlertidig brukstillatelse for nyoppførte høyblokker, datert 04.02.1972.
- Midlertidig brukstillatelse for nyoppførte høyblokker, datert 04.02.1972.

Midlertidig brukstillatelse, frist for utløp, hva som er gjenstående arbeid. Legges ved salgsoppgave. Ferdigattest legges ved salgsoppgave.

Dokumentene kan fås ved henvendelse til megler.

Adgang til utleie

Andelseier som selv bor i boligen, kan overlate bruken av deler av boligen til andre. I tillegg kan andelseier overlate bruken av hele boligen til andre opptil 30 døgn i løpet av året. I henhold til Lov om borettslag § 5-5 kan man med godkjenning fra styret i borettslaget leie ut leiligheten til andre for opptil tre år dersom man har bodd i leiligheten i minst ett av de to siste årene. Se for øvrig vedtektenes punkt 4-2 om Bruksoverlating for utfyllende bestemmelser.

Oppvarming

Leiligheten er elektrisk oppvarmet kombinert med radiatorer tilknyttet fjernvarmeanlegg.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Grønn - Energikarakter G

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Regulering

Eiendommen er regulert til boligformål. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Bevaringsverdig

Nei.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Offentlige planer

Opplysningene omfatter gjeldende planer og pågående planarbeid for eiendommen. Nærmere opplysninger om den enkelte plan med dokumenter, mindre endringer, etc. finnes på internett, se lenker under eller besøk kommunens hjemmeside for mer informasjon.

Kommuneplaner
Id: 00-2-01
Navn: Kommuneplanen
Plantype: Kommuneplanens arealdel
Status: Endelig vedtatt arealplan
Ikrafttredelse: 11.02.2015
For bestemmelser se link: https://webhotel2.gisline.no/GisLinePlanarkiv/3029/00-2-01/Dokumenter/Del%203_Kommuneplanbestemmelser.pdf

Reguleringsplaner
Id: 33-4-06
Navn: Skårertoppen
Plantype: Eldre reguleringsplan
Status: Endelig vedtatt arealplan
Ikrafttredelse: 14.07.1967

Id: 33-7-06
Navn: Skåreråsen barneskole
Plantype: Eldre reguleringsplan
Status: Endelig vedtatt arealplan
Ikrafttredelse: 28.02.1974
Lovmerknad § 27 i BL av 18, juni 1965.

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen:
Hjemmelsopplysninger
Rettighetshavere til eiendomsrett
1977/2443-1/8  Hjemmel til eiendomsrett  
15.04.1977 
Vederlag: NOK 0
KJØPER:Skårertoppen 2 Borettslag  
Org.nr: 950581239
Gjelder denne registerenheten med flere

Heftelser
1971/4794-3/8  Rettigheter iflg. skjøte  
30.09.1971 
rettighetshaver:Knr:3029 Gnr:109 Bnr:2  
Bestemmelse om kloakkledning
Overført fra: 0230-109/13
Gjelder denne registerenheten med flere

1972/599-1/8  Best. om vann/kloakkledn.  
04.02.1972 
Rett for kommunen til å anlegge og vedlikeholde ledninger m.m.
Bestemmelse om adkomstrett
Med flere bestemmelser

1993/6343-1/8  Fellesobl. for bor.innsk.  
14.06.1993 
BELØP: NOK 5.387.200
Panthaver:Lørenskog Boligbyggelag  
Lnr: 1493170

1994/17690-1/8   ** Prioritetsbestemmelse  
29.11.1994 
veket for: OBLIGASJON 1994/17182-1/8

1998/9264-1/8   ** Prioritetsbestemmelse  
22.06.1998 
veket for: OBLIGASJON 1998/8382-1/8

2001/13992-1/8   ** Prioritetsbestemmelse  
21.08.2001 
veket for: OBLIGASJON 2001/13728-1/8

2003/1924-1/8   ** Prioritetsbestemmelse  
06.02.2003 
Viker prioritet for kr 18 000 000 til Nordea Bank Norge ASA

2008/491347-1/200   ** Prioritetsbestemmelse  
17.06.2008 
veket for: PANTEDOKUMENT 2008/384141-1/200

2018/1256145-1/200   ** Prioritetsbestemmelse  
11.09.2018 21:00 
veket for: PANTEDOKUMENT 2018/1078325-1/200

2022/1061691-1/200  Pantedokument ved bytte av bank  
22.09.2022 13:53 
BELØP: NOK 101.000.000
Panthaver:BOLIGBANKEN ASA  
Org.nr: 914827841
Elektronisk innsendt

Grunndata
1970/6078-1/8  Registrering av grunn  
28.11.1970 
Denne matrikkelenhet opprettet fra:Knr:3029 Gnr:101 Bnr:25
SKYLDDELINGS-FORRETNING

1982/8325-1/8  Registrering av grunn  
10.12.1982 
Utskilt fra denne matrikkelenhet:Knr:3029 Gnr:101 Bnr:92
SKYLDDELINGS-FORRETNING

2009/983764-1/200  Grensejustering  
21.12.2009 
Regulering av areal i forbindelse med veggrunn/jernbanegrunn
Gnr. 202 bnr. 61
Gjelder denne registerenheten med flere

2011/104943-1/200  Sammenslåing  
08.02.2011 
Denne matrikkelenheten er sammenslått med:Knr:0230 Gnr:109 Bnr:13

2020/470164-1/200  Omnummerering ved kommuneendring  
01.01.2020 00:00

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Lørenskog kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Borettslag

Borettslag: Skårertoppen 2 Borettslag, Orgnr: 950581239

Forretningsfører er BORI BBL.
Revisor er statsautorisert revisor SLM Revisjon AS, Lillestrøm.

Borettslaget Skårertoppen II ble stiftet 01.01.1971. Borettslaget består av 208 andelsboliger, fordelt på 2 høyblokker med adressene Skåreråsen 12 og Skåreråsen 16. Eiendommen har gnr. 101, bnr. 42 i Lørenskog kommune.

Ansatte og arbeidsmiljø
Borettslaget har 1 vaktmester ansatt i 100% stilling. Nøkler/rekvisisjon kan fås ved henvendelse til vaktmesteren, og må betales av den enkelte. Renhold i fellesarealene utføres av Stil Tekstilservice AS. Styret kan kontaktes på: styret.skarertoppen2@gmail.com

Fjernvarme
Brl har avtale med Akershus Energi, Nordpool april: 173,995 øre/kWh.

Kabel-TV og bredbånd
Tjenesten(e) leveres av TELIA. Chat med Telia hverdager mellom kl. 08 - 20, lørdag 09 - 17 eller søndag 10 - 15. Telefon til kundeservice: 924 05 050.
Chat med Otelia, Telias chattende robot, døgnet rundt. Se https://www.telia.no/kundeservice/kontakt-oss/ for mer informasjon. Kabel-tv-dekoder eller annet utstyr skal stå igjen i boligen ved flytting.

Forkjøpsrett

Borettslaget og boligbyggelagets medlemmer har 20 dagers forkjøpsrett. Denne boligen er utlyst parallelt, slik at fristen for å melde sin interesse om forkjøp til BORI går ut 24.01.2023, kl. 14.00. Andelseierne i borettslaget og medlemmer av BORI har forkjøpsrett ved salg av leiligheter i borettslaget. Som andelseier i borettslaget har man anledning til å tre inn i høyeste bud, foran de med lengst ansiennitet i BORI. Ansienniteten regnes fra den dagen BORI har mottatt innbetaling på medlemskapet. Forkjøpsrett utlyses på BORIs nettsider www.bori.no.

Ja.

Forsikring

If Skadeforsikring Polisenummer: SP1844502

Regnskap

Regnskapet for 2021:
Regnskapet for 2021 viser et driftsresultat på kr 3 036 553,- og et positivt årsresultat på kr 1 381 805,-
Disponible midler, d.v.s. likviditet til disposisjon etter avdrag, utgjorde pr 31.12.2021 kr 9 085 237,-.

For øvrig vises til de enkelte tallene i resultatet og balansen og de regnskapsoversikter som fremkommer under noter til regnskapet.

Vedtekter / husordensregler

I følge vedtektene er det krav om styregodkjennelse av ny eier.
Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Styrets arbeid i 2021-2022:
Siden ordinær generalforsamling torsdag 25.03.2021 har styret avholdt 10 møter og behandlet rutinesaker, så som:
- Godkjenning av nye eiere
- Forkjøpsrett
- Bruksoverlating
- Budsjettering
- Regulering av felleskostnader
- Internkontroll og oppdatering av HMS-plan (Helse, Miljø og Sikkerhet)
- Løpende vedlikehold
- Forsikringsskader
- Beboerklager

Av andre større saker kan nevnes:
Planlegging og møtevirksomhet i forbindelse med større prosjekter. Møter med USBL og kommunen i forbindelse med bestilling av tilstandsrapport for større vedlikehold.

- Byttet avtrekksvifte i blokk 12.
- Fortsatt betong analyse av begge blokkene.
- Inngått kontrakt om banking av løs betong , begge blokkene.
- Inngått avtale om nytt huskestativ og støtmatter på lekeplassen.
- Rengjort garasjen.
- Inngått avtale med Ladeklar.
- Startet arbeidet med infrastrukturen for lademuligheter på alle parkeringsplasser i garasjen, samt mulighet for lading utendørs
- Byttet postkasser i blokk 16.
- Oppgradert utemøbler og griller.

Planlagt vedlikehold
Borettslaget planlegger ordinær drift og forefallende vedlikehold, sammen med større prosjekter som fasaderehabilitering.
Det ble vedtatt på generalforsamlingen 13.juni at Brl vedtar rehabilitering av borettslagets fasade. Prosjektet er i planleggingsfasen, detaljer eller økonomien i prosjektet er ikke ferdigstilt.

Husdyrhold

Dyrehold er etter søknad og godkjennelse av styret tillatt. For gjeldende regler se vedlagte husordensregler punkt. 5 om dyrehold.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen:
- Hvitevarer på kjøkken medfølger.
- TV, ovn, vaskemaskin og tørketrommel medfølger.

Følgende tilbehør medfølger ikke handelen:
- Persienner medfølger ikke.
- Inngangslås (Skal byttes til lås med vanlig nøkler)

Senger kan medfølge etter avtale med selger.

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer medfølger der dette er spesielt angitt i salgsoppgaven. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis. Boligselgerforsikringen dekker selges ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel, vil Claims handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Sammen med Tryg har vi skreddersydd boligkjøperpakke slik at du kan være trygg på at du har alle forsikringene du trenger. Enten du har kjøpt hus, leilighet eller hytte. Denne gunstige pakken fra Tryg inkluderer også juridisk hjelp hvis du oppdager feil og mangler ved boligen utover det som er opplyst om. Boligkjøperpakken inneholder innboforsikring, renteforsikring for situasjoner der kjøper ikke får solgt nåværende bolig, samt en flytteforsikring for alle de tre boligtypene. For hus og hytte omfatter den i tillegg bygningsforsikring hvor kostnader for å reparere eller gjenoppbygge huset ditt er inkludert. Les mer om forsikringen i produktark for Boligkjøperpakke som ligger vedlagt i salgsoppgaven. Boligkjøperpakken må tegnes senest i forbindelse med kontraktsmøte. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken siden kostnaden det første året legges til oppgjøret for kjøpesummen for boligen. Megler/meglerforetak mottar honorar for denne formidlingen.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post eller SMS: 98 25 10 34 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre undersøkelser av kjøpers egenkapital og eventuelt andre forhold knyttet til kjøper. Den delen av kjøpesummen som er egenkapital skal innbetales fra kjøpers konto i norsk finansinstitusjon.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at hvis det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Det forutsettes at hjemmel til eiendommen overføres til kjøper. Dersom dette ikke er ønskelig må det tas forbehold i budet.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.
Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.
Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Adresse og matrikkel

Skåreråsen 16, 1473, Lørenskog, Gnr. 101 bnr. 42, andelsnr. 194 i Skårertoppen 2 Borettslag med orgnr. 950581239 i Lørenskog kommune

Oppdragsnummer

71-22-0106

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners Lørenskog sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.

MELD DEG PA VISNING
Det er ikke satt opp annonsert visning. Dette gjores etter avtale med megler.
SALGSOPPGAVE
BUDVARSEL
BE OM SALGSSUM
TAKK!
Du blir varslet på e-post, i appen på mobil og her på Schala.