#HEMSEDAL, Skiheisvegen 30 C - leil 437
1 600 000,-
Attraktiv 3-roms | Leieinntekt: Kr 186.949 (leie nov22-dd) | ski-in/ski-out | Vestvendt balkong med utsikt | Badstue

VISNING:

Visning etter avtale med megler

 • Prisantydning: 1 600 000,-
 • Omkostninger: 8 309,-
 • Totalpris: 2 638 075,-
 • Fellesutgifter 9 228,-
Beregnet totalkostnad:
1 600 000,- (Prisantydning) 1 029 766,43 (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 2 629 766,43 (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 300,- (Medlemsskap BRL) 199,- (Pantattest kjøper) 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) 6 850,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 8 309,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 2 638 075,43 (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
 • Type: Leilighet
 • Eierform: Borettslag
 • Primærrom: 52 m²
 • Bruksareal: 52 m²
 • Etasje: 3
 • Antall rom: 3
 • Oppholdsrom: 1
 • Soverom: 2
 • Byggeår: 2005
 • Gårdsnummer: 72
 • Bruksnummer: 98
 • Energimerking:
  D
 • Finnkode: 288054786
 • Sist endret: 05.09.23 13:16
NABOLAGSPROFIL for bydel
 • 67%
  eier sin egen bolig
 • 74%
  av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill
 • 47%
  har bolig på over 120 kvm
 • 31%
  av boligene er nyere enn 20 år
 • 29%
  er barnefamilier
Last ned komplett salgsoppgave

 

Beskrivelse

Velkommen til Skiheisvegen 30C - en attraktiv 3-roms med svært sentral og populær beliggenhet rett ved Hemsedal skisenter! Fra boligen er det ski-in/ski-out, gangavstand til skiheis, langrennsløyper, dagligvare, skiutleie, restauranter og barer.

Leiligheten ligger fint til i byggets 3. etasje, og har utgang til en vestvendt balkong med herlig utsikt. Innvendig er det en romslig og lys stue med gasspeis, praktisk kjøkken med god plass til et spisebord, to soverom og bad med adkomst til badstue.

- Sentral og populær beliggenhet rett ved Hemsedal skisenter
- Gode utleieinntekter
- 6 sengeplasser
- God kombinasjon av egenbruk og utleie
- Utleieplikt for vintersesongen med mulighet for egenbruk - maks 42 dager. Resten av året er fri benyttelse for eier
- Strøm og fyring er inkl.

Innhold
Leilighet beliggende i byggets 3. etasje, som består av entré/kjøkken, stue, to soverom, bad og badstue.
Utgang fra stue til vestvendt balkong på ca. 6 m².

I tillegg disponerer leiligheten en skibod.

Innhold

Leilighet beliggende i byggets 3. etasje, som består av entré/kjøkken, stue, to soverom, bad og badstue.
Utgang fra stue til vestvendt balkong på ca. 6 m².

I tillegg disponerer leiligheten en skibod.

Utstyr

- Hvitevarer og inventar
- Brannslukningsapparat
- Røykvarsler

Entré | Kjøkken

Velkommen inn! Entreen og kjøkkenet ligger i en åpen løsning. Gulvet er utført med praktiske fliser med gulvvarme. I tillegg til i entré/kjøkken, er det gulvvarme i stue og i baderom.

Kjøkkenet har en praktisk utforming med god plass til en spisegruppe.  Det er god plass til en spisegruppe. Kjøkkeninnredningen er utført med slette fronter, benkeplate av laminat med nedfelt oppvaskkum i rustfritt stål, samt fliser over kjøkkenbenk. Integrerte hvitevarer fra ZANUSSI bestående av nedfelt koketopp, stekeovn og oppvaskmaskin i benkeskap, samt et frittstående kjøleskap med frysedel. Videre er kjøkkenet utstyrt med benkeskapbelysning og stikkontakter under overskap.

Stue | Med utgang til balkong

Lys og romslig stue med god plass til sofa og TV med tilhørende møblement. De store vindusflatene slipper inn godt med naturlig lys og gir en luftig atmosfære. På kalde dager kan man benytte seg av boligens gasspeis for ekstra varme og hyggelig stemning. Veggene er malt lyse og det er lagt fliser på gulv.
 
Fra stuen er det utgang til vestvendt, overbygget balkong på ca. 6 m². Her har du plass til utemøblement, grill og dekorative planter. Balkongen kan by på flott utsikt mot det naturskjønne fjellandskapet. Gulvflaten er belagt med terrassebord og rekkverket er av metall og trekonstruksjoner. Videre er balkongen utstyrt med utebelysning og stikkontakt på vegg.

Bad | Badstue

Flislagt baderom fra byggeår. Badet har belysning med downlights og behagelig varme i gulv. Innredning med vegghengt servantskap med slette fronter og ovenpåliggende servant, speil med overlys, samt veggmontert hårføner og stikkontakt på vegg. Videre er badet utstyrt med dusjsone med skyvedører av glass og vegghengt toalett.

Badstue med adkomst fra bad - perfekt for avslapping etter en lang dag med aktiviteter! Gulvet er belagt med flis og det er bygget en benk av trespiler. Vegger og himling er utført med panel. Videre er badstuen utstyrt med en vegghengt elektrisk badstueovn.

Soverom

Leiligheten har to fine soverom. God plass til seng og en oppbevaringsløsning. Soverom 1 er i dag innredet med en dobbeltseng, og soverom 2 er i dag innredet med to enkeltsenger og en køyeseng.

Beliggenhet

Leiligheten har en svært sentral og populær beliggenhet i Hemsedal. Her finner du et av Norges største alpinanlegg, og i naturen er det flotte muligheter for aktiviteter hele året. Fra leiligheten er det umiddelbar nærhet til skianlegget, skiutleie, kafeer, restauranter og shopping. Her bor man praktisk talt i bakken og har alle tilgjengelige fasiliteter rett utenfor døren. Videre er det gangvei med gatebelysning inn til sentrum. Her finner man bl.a. butikker, restauranter, kafeer, offentlig kommunikasjon, m.m.

Hemsedal skisenter kan by på noe for alle nivåer. I tillegg er det over 150 km oppkjørte langrennsløyper, og ideelle forhold for toppturer, kiting og annen vintersport. Hemsedal er en av landets fremste reiselivskommuner og tilbyr flotte muligheter for store og små. Sommer og høst er ideell for fot- og sykkelturer, fiske i elva Hemsil eller fjellvann. Flere tilbyr riding og rideturer, du kan spille golf i Grøndalen eller ved Eikredammen, dra på kanoturer etc. Hemsedal har også godt tilbud for avanserte aktiviteter som  paragliding, klatring og downhillsykling i skisenteret, m.m. Hemsedal som fjellbygd er unikt med at du har en levende bygd med mye gårdsdrift, og et flott kulturlandskap. I tillegg har reiselivet tilført Hemsedal et urbant tilsnitt med kafeer, butikker, restauranter og et godt utbygd servicetilbud.

Felleskostnader

9 228 pr. mnd. (Inkl. bl.a. strøm, fyring, kommunale avgifter & eiendomsskatt, forretningsførsel, felles byggningsforsikring, felles drift & vedlikehold, finanskostnader m.m.)

Felleskostnadene fordeles slik:
- Finanskostnader: kr. 5.821,-
- Fellesutgifter: kr. 3.407,-

Løpende kostnader

I tillegg til de månedlige felleskostnadene må kjøper beregne andre løpende kostnader som innboforsikring og abonnement for tv og internett utover det som inkluderer i felleskostnadene.

Andel fellesgjeld

1 029 766,43

Andel formue

25 209,39

Fellesgjeld / lånevilkår

Andel fellesgjeld for denne leiligheten utgjør kr. 1 029 766,43- per 30.11.2022.
Andel fellesformue for denne leiligheten utgjør kr. 25 209,39,- pr. 31.12.2021.

Borettslagets totale lån og lånevilkår per 30.11.2022:
Bank: Nordea Bank Norge Asa
Lånenr.: 61298274271
Lånebeskrivelse: Nordea Bank, opprinnelig
Lånetype: Annuitetslån
Restsaldo: kr. 46 599 901,-
Rentesats: 5,80%
Innfrielsesdato: 30.03.2039

Det gjøres oppmerksom på at fellesgjeld og felleskostnader kan variere over tid som følge av beslutninger foretatt i borettslagets styre og/eller generalforsamling.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Borettslaget er ikke medlem av en sikringsordning.
Borettslaget har ikke IN-ordning.

Formuesverdi

Formuesverdi som sekundærbolig kr. 1 147 178 pr. 31.12.21 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 95% for sekundærboliger (alle andre boliger). For næringseiendom gjelder andre regler. For utfyllende informasjon om regelverket og unntak vises til skattelovens § 4-10 og Skatteetaten.

Tilstandsgrader (TG2/TG3) fra tilstandsrapport:

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrader 2:
Bad
- Ventilasjon
- Slukets plassering i forhold til at vann utenfor dusjsonen kan nå det
- Sanitærutstyr / innredning
- Overflater vegger
- Overflater himling
- Overflater gulv
- Membran, tettesjikt og overgang til sluk.
- Fukt i tilliggende konstruksjoner
- Fallforhold (gulv)

Kjøkken
- Vannrør
- Innredning

Øvrige rom
- Overflater himling
- Overflater gulv
- Innerdører

Tekniske anlegg, VVS anlegg (Sjekkpunkter utover det som er inkludert i andre rom)
- Vannrør (Sjekkpunkter utover det som er inkludert i andre rom)
- Hovedstoppekran

Elektrisk anlegg
- Forenklet vurdering av det elektriske anlegget

Dører og vinduer
- Vinduer
- Takvinduer
- Dører

Selgers egenerklæringsskjema

Selger har kommentert på følgende spørsmål i egenerklæringsskjema som er en del av salgsoppgaven:
12. Kjenner du til om det har vært utført arbeider på terrasse/garasje/tak/fasade?
- Ja, kun faglært. Firmanavn: HST Hemsedal. Skiftet bord på terrasse.

14. Kjenner du til om det er utført kontroll av el-anlegget og/eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)?
- Ja. Kontrollert gjennom Skistar.

Boligens areal

Primærrom: 52 kvm, Bruksareal: 52 kvm

3. etasje:
Bruksareal: 52 m².
Primærrom: 52 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré/kjøkken, stue, to soverom, bad og badstue.

Takhøyder er målt på tilfeldig valgte steder i boligen. Det er målt ca. 2,0 meter takhøyde i badstue, samt ca. 2,40 meter takhøyde i øvrige rom. Deler av soverommene har skråtak med takhøyde fra ca. 1,50 til 2,40 meter takhøyde.

De oppgitte arealer er hentet fra tilstandsrapport avholdt 06.12.2022 utført av Sindre Anholt Andersen. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 10 834 kvm, Eierform: Eiet tomt

Garasje / Parkering

Parkering i nærheten etter gjeldende bestemmelser.

Byggemåte

Boligbygg over 3 etasjer, samt underetasje og kjeller. Grunnmur bærende konstruksjoner og skillendedekker i hovedsak bestående av betong og stål, samt enkelte yttervegger av bindingsverk. Utvendige fasader kledd med stående og liggende kledning. Takkonstruksjon av saltaksform utvendig tekket med takplater og trekledning. Leiligheten har profilert entrédør fra Jømna med brannklasse B30. Balkongdør og vinduer med to-lags glass fra byggeår.

Ferdigattest / brukstillatelse

Ferdigattest for eiendommen datert 2005 foreligger, og kan fås ved henvendelse til megler.

Adgang til utleie

Følgende gjelder for eiendommen etter reguleringsbestemmelse: enhetene må være forsøkt leid ut i minst ni måneder i året. Enhetene må være tilgjengelige for utleie god tid i forkant, og senest seks måneder før starten av påfølgende halvår. Næringsenhetene må innen 16. mai hvert år være tilgjengelige for utleie i perioden 16. november til 14. mai det påfølgende året, og det samme innen 15. november for perioden 15. mai til 14. november. Av den maksimale perioden for egenbruk på 3 måneder, kan maksimalt 42 dager egenbruk skje i vintersesongen (f.o.m. 16. november t.o.m. 14. mai) og maksimalt 42 dager i sommersesongen (f.o.m. 15. mai t-o-m- 15. november). Utleievirksomhet skal skje som næringsvirksomt gjennom felles drift. Utleievirksomhet kan ikke organiseres ved individuelt utleie, for eksempel gjennom nettsider som innebærer at eieren selv legger ut annonser, står oppført som kontaktperson og administrerer utleien. Enheten skal legges ut for leie i det aktuelle markedet i relevant media.

Selger opplyser om at utleieplikten kun gjelder for vintersesongen med mulighet for egenbruk i maksimalt 42 dager. Resten av året er fri benyttelse for eier.

Borettslaget har avtale med Skistar som leier ut boligen. Selger opplyser om tidligere netto utleieinntekter for vintersesonger før Covid-19:
-2017-2018 (november/desember-april): ca. kr. 98.400,-.
-2018-2019 (november/desember-april): ca. kr. 99.700,-.

Oppvarming

Oppvarming med elektrisitet kombinert med gasspeis. Gulv med gulvvarme belagt med flis. Leiligheten er tilknyttet felles varmtvann.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter D

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Regulering

Eiendommen er regulert til fritidsbebyggelse/ fritids og turistformål/ tjenesteyting.
 
Reguleringsplan:
PlanId: 2016004
Navn: Hemsedal Fjellandsby II
Formål: Fritidsbebyggelse
Dato: 01.02.2018
Grad og utnytting av området framgår av plan med PlanID: 2016004. Ved gjennomføring og utbygging i området foreligger det restriksjoner i form av rekkefølgeføresegner i gjeldende plan.

Enkelte steder i området er markert med flomfare, eiendommen er ikke berørt.
For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Bevaringsverdig

Nei.

Konsesjon / Odel

Eiendommen er ikke konsesjonspliktig, men det er boplikt i Hemsedal kommune. For at eiendommen skal kunne overskjøtes må kjøper signere på egenerklæring om konsesjonsfrihet om at boplikten ikke gjelder for denne eiendommen. Dette er et dokument kjøper må fylle ut og kommunen skal behandle/signere før overtakelse kan finne sted. Det er ikke knyttet odelsrett til eiendommen.

Offentlige planer

Kjøper gjøres oppmerksom på at nærområdet vil utvikles med mer fritids- og næringsbebyggelse i tillegg til helårs aktivitetstilbud i årene som kommer. For mer informasjon, se Hemsedal kommune sine hjemmesider: http://webhotel3.gisline.no/webplan_3042/ (PlanID: 2016004).

Deler av bygget ble i Mars 2022 rammet av brann, og det er en pågående byggesak i forbindelse med rehabilitering av bygget, som kanskje vil berøre tilknytningspunkt mot seksjon 51.

Mindre endringer, Hemsedal Fjellandsby 2 - mindre endring av reguleringsplan: Formål med endringen er å øke bredde på regulert alpintrasé som går igjennom en stor del av planområdet, for å sikre tilstrekkelig bredde for tråkkemaskin. Denne er ifølge Skistar ikke tilstrekkelig bred slik den er regulert inn i vedtatt plan, med en bredde som varierer mellom ca. 4 og 7 m. I fremlagt til mindre endring er denne økt hele veien til en bredde som varierer mellom ca. 8 og 10 m. Det er ikke foreslått noen endringer av føresegn.

Varsel om oppstart av planarbeid - Hemsedal Eiendomsselskap AS- Detaljregulering Hemsedal Fjellandsby 2. Det varsles om igangsetting av arbeid med privat detaljreguleringsplan for Hemsedal Fjellandsby 2 i Hemsedal kommune, i medhold av plan- og bygningsloven § 12-8. Planområdet omfatter kjerneområdet ved Holdebakken og reguleringsplanen erstatter flere reguleringsplaner i området. Formålet med reguleringsplanen er:
- Foreta en fordeling av varme og kalde senger.
- Fjerne og endre eksisterende rekkefølgekrav.
- Rydde opp i gamle bestemmelser og dispensasjoner slik at planen blir i tråd med det som er bygd og gir gode rammevilkår for videre utbygging.

For mer informasjon om offentlige planer se kommunens hjemmeside: http://www.hemsedal.kommune.no

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen:
Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen:
Hjemmelsopplysninger
Rettighetshavere til eiendomsrett
2005/1644-1/22  Hjemmel til eiendomsrett  
22.03.2005 
Vederlag: NOK 57.634.000
KJØPER:STAVEN APARTMENTS BORETTSLAG  
Org.nr: 987902701
Fullt navn: Staven Apartments Borettslag
Gjelder denne registerenheten med flere
 
Heftelser
1996/5461-2/22  Best. om adkomstrett  
28.11.1996 
rettighetshaver:Knr:0618 Gnr:72 Bnr:6  
rettighetshaver:Knr:3042 Gnr:72 Bnr:9  
Overført fra: 0618-72/98/0/1
Gjelder denne registerenheten med flere
 
2004/4394-1/22  Rettighet  
30.07.2004 
Rettighetshaver:HEMSEDAL FJELLANDSBY AS  
Org.nr: 985289158
LEIEAVTALE
Leietid 5 år
Fra dato 02/06/2003
Bestemmelser om forlengelse
Med flere bestemmelser
Gjelder denne registerenheten med flere
 
2006/2206-1/22  Felles pantedok bor.innsk  
31.03.2006 
BELØP: NOK 21.420.000
Panthaver:Andelshavene Staven Appartm Borettslag  
Lnr: 7224339
Gjelder denne registerenheten med flere
 
2006/7743-1/22   ** Prioritetsbestemmelse  
15.11.2006 
veket for: PANTEDOKUMENT 2006/7342-1/22

2006/7342-1/22  Pantedokument  
01.11.2006 
BELØP: NOK 80.000.000
Panthaver:NORDEA BANK ABP FILIAL I NORGE  
Org.nr: 920058817
Gjelder denne registerenheten med flere
 
Grunndata
2010/254615-2/200  Grensejustering  
09.04.2010 
Gjelder denne registerenheten med flere

2020/771514-1/200  Omnummerering ved kommuneendring  
01.01.2020 00:00 

2002/5800-1/22  Resek/deling av seksjon  
12.11.2002 
oppdelt seksjoner:
snr: 1
formål: Uoppgitt
sameiebrøk: 2210/2978
seksjonsameieandeler:
snr: 45
formål: Næring
sameiebrøk: 750/4995
 
2004/6103-4/22  Resek/endring formål/brøk/tilleggsdel  
25.10.2004 
endring av formål/brøk:
snr: 45
formål: Næring
sameiebrøk: 750/9281

2006/847-1/22  Resek/tilleggssek  
06.02.2006 
nye seksjoner:
snr: 53
formål: Næring
sameiebrøk: 1131/10412
seksjonsameieandeler:
snr: 45
formål: Næring
sameiebrøk: 750/9281
 
2006/847-2/22  Resek/endring formål/brøk/tilleggsdel  
06.02.2006 
endring av formål/brøk:
snr: 45
formål: Næring
sameiebrøk: 750/10412
 
2009/249848-3/200  Resek/tilleggssek  
06.04.2009 
nye seksjoner:
snr: 54
formål: Bolig
tillegsdel: Bygning
sameiebrøk: 68/11966
nye seksjoner:
snr: 55
formål: Bolig
tillegsdel: Bygning
sameiebrøk: 48/11966
nye seksjoner:
snr: 56
formål: Bolig
tillegsdel: Bygning
sameiebrøk: 48/11966
nye seksjoner:
snr: 57
formål: Bolig
tillegsdel: Bygning
sameiebrøk: 48/11966
nye seksjoner:
snr: 58
formål: Bolig
tillegsdel: Bygning
sameiebrøk: 54/11966
nye seksjoner:
snr: 59
formål: Bolig
tillegsdel: Bygning
sameiebrøk: 54/11966
nye seksjoner:
snr: 60
formål: Bolig
tillegsdel: Bygning
sameiebrøk: 54/11966
nye seksjoner:
snr: 61
formål: Bolig
tillegsdel: Bygning
sameiebrøk: 54/11966
nye seksjoner:
snr: 62
formål: Bolig
tillegsdel: Bygning
sameiebrøk: 54/11966
nye seksjoner:
snr: 63
formål: Bolig
tillegsdel: Bygning
sameiebrøk: 68/11966
nye seksjoner:
snr: 64
formål: Bolig
tillegsdel: Bygning
sameiebrøk: 48/11966
nye seksjoner:
snr: 65
formål: Bolig
tillegsdel: Bygning
sameiebrøk: 48/11966
nye seksjoner:
snr: 66
formål: Bolig
tillegsdel: Bygning
sameiebrøk: 48/11966
nye seksjoner:
snr: 67
formål: Bolig
tillegsdel: Bygning
sameiebrøk: 54/11966
nye seksjoner:
snr: 68
formål: Bolig
tillegsdel: Bygning
sameiebrøk: 54/11966
nye seksjoner:
snr: 69
formål: Bolig
tillegsdel: Bygning
sameiebrøk: 54/11966
nye seksjoner:
snr: 70
formål: Bolig
tillegsdel: Bygning
sameiebrøk: 54/11966
nye seksjoner:
snr: 71
formål: Bolig
tillegsdel: Bygning
sameiebrøk: 54/11966
nye seksjoner:
snr: 72
formål: Bolig
tillegsdel: Bygning
sameiebrøk: 54/11966
nye seksjoner:
snr: 73
formål: Bolig
tillegsdel: Bygning
sameiebrøk: 68/11966
nye seksjoner:
snr: 74
formål: Bolig
tillegsdel: Bygning
sameiebrøk: 48/11966
nye seksjoner:
snr: 75
formål: Bolig
tillegsdel: Bygning
sameiebrøk: 48/11966
nye seksjoner:
snr: 76
formål: Bolig
tillegsdel: Bygning
sameiebrøk: 48/11966
nye seksjoner:
snr: 77
formål: Bolig
tillegsdel: Bygning
sameiebrøk: 54/11966
nye seksjoner:
snr: 78
formål: Bolig
tillegsdel: Bygning
sameiebrøk: 54/11966
nye seksjoner:
snr: 79
formål: Bolig
tillegsdel: Bygning
sameiebrøk: 54/11966
nye seksjoner:
snr: 80
formål: Bolig
tillegsdel: Bygning
sameiebrøk: 54/11966
nye seksjoner:
snr: 81
formål: Bolig
tillegsdel: Bygning
sameiebrøk: 54/11966
nye seksjoner:
snr: 82
formål: Bolig
tillegsdel: Bygning
sameiebrøk: 54/11966
seksjonsameieandeler:
snr: 45
formål: Næring
sameiebrøk: 750/11966
For øvrige opplysninger om grunndata, se den seksjonerte matrikkelenheten.

Seksjon 51 er hele bygg C (Staven 1) og er organisert som borettslag.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Hemsedal kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Borettslag

Borettslag: Staven apartments borettslag, Orgnr: 987902701

Forretningsfører for borettslaget er Bob Bbl.
Borettslaget har 36 andeler. Det tillates at inntil 30 % av andelene kan eies av selskaper (juridiske personer).

Innvendig vedlikehold av leiligheten
Andelseier plikter å foreta / besørge årlig hovedrengjøring av leiligheten etter styrets instrukser. I forbindelse med hovedrengjøring vil styret vanligvis også utpeke enkelte vedlikeholdsarbeid som skal utføres for den enkelte leilighet, også dette påhviler andelseier.

Leilighetens inventar
Ettersom borettslaget er basert på utleie er det avgjørende at leilighetene i borettslaget har tilnærmet lik utforming. Borettslaget står derfor for samlet innkjøp av alt inventar i leiligheten. Således tilhører inventaret andelen og kan ikke fjernes av eier på noe tidspunkt. Ved salg skal inventaret følge andelen. Ovennevnte bestemmelser gjelder ikke for inventar utover standardutrustning som andelseier selv har bekostet og plassert i leiligheten. Dersom slikt inventar vil være til ulempe for utleie av leiligheten, kan borettslaget kreve at slikt inventar tas bort i forkant av vintersesongen.

Utleieinntekter
Borettslagets styre administrerer leieinntektene på andelseiers vegne, herunder innkreving og utbetaling. Styret oppretter særskilt konto til dette formål. Leieinntekter utbetales normalt til andelseiers konto månedlig i vintersesongen. Borettslagets styre har anledning til å tilbakeholde 10 % av sesongens utleieinntekter til betaling for egenbruk, slik at disse midlene utbetales direkte til borettslagets bankkonto. Eventuell tilbakeholdt leieinntekt utbetales årlig innen 1. juli. I tillegg har borettslagets styre anledning til å tilbakeholde en andelseiers fulle leieinntekter dersom andelseieren har forfalte og ubetalte felleskostnader, og motregne disse til fordel for borettslaget.

Forkjøpsrett

Nei.

Nei

Forsikring

Gjensidige Forsikring ASA Polisenummer: 86852252

Regnskap

Fjorårets regnskap viste et underskudd 269.765,-. I budsjett for inneværende år er det lagt til grunn at selskapet skal gå med kr 576.000,- i overskudd. Underskuddet skyldtes i hovedsak større driftskostnader enn budsjettert.

Vedtekter / husordensregler

-Ettersom borettslagets eiendom er omfattet av utleieplikt, skal borettslaget ha avtale med et selskap som forestår booking og utleie av boligene i vintersesongen.
-Ved eierskifte må kjøper godkjennes av borettslaget for at ervervet skal bli gyldig overfor borettslaget.
-Det er krav om styregodkjenning av ny eier. Ved kjøp av andel i Staven Apt. stilles det krav om at kjøper signerer andelseieravtale.
Vedtektene, husordensreglene og andelseieravtale følger som vedlegg.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen:
Ettersom borettslaget er basert på utleie er det avgjørende at leilighetene i borettslaget har tilnærmet lik utforming. Borettslaget står derfor for samlet innkjøp av alt inventar i leiligheten. Således tilhører inventaret andelen og kan ikke fjernes av eier på noe tidspunkt. Ved salg skal inventaret følge andelen. Ovennevnte bestemmelser gjelder ikke for inventar utover standardutrustning som andelseier selv har bekostet og plassert i leiligheten. Dersom slikt inventar vil være til ulempe for utleie av leiligheten, kan borettslaget kreve at slikt inventar tas bort i forkant av vintersesongen.

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer medfølger der dette er spesielt angitt i salgsoppgaven. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis. Boligselgerforsikringen dekker selges ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel, vil Claims handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Sammen med Tryg har vi skreddersydd boligkjøperpakke slik at du kan være trygg på at du har alle forsikringene du trenger ? enten du har kjøpt hus, leilighet eller hytte. Denne gunstige pakken fra Tryg inkluderer også juridisk hjelp hvis du oppdager feil og mangler ved boligen utover det som er opplyst om. Boligkjøperpakken inneholder innboforsikring, renteforsikring ? for situasjoner der kjøper ikke får solgt nåværende bolig ? samt en flytteforsikring for alle de tre boligtypene. For hus og hytte omfatter den i tillegg bygningsforsikring hvor kostnader for å reparere eller gjenoppbygge huset ditt er inkludert. Les mer om forsikringen i produktark for Boligkjøperpakke som ligger vedlagt i salgsoppgaven. Boligkjøperpakken må tegnes senest i forbindelse med kontraktsmøte. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken siden kostnaden det første året legges til oppgjøret for kjøpesummen for boligen. Megler/meglerforetak mottar honorar for denne formidlingen.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post eller SMS: 98 25 10 34 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre undersøkelser av kjøpers egenkapital og eventuelt andre forhold knyttet til kjøper. Den delen av kjøpesummen som er egenkapital skal innbetales fra kjøpers konto i norsk finansinstitusjon.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at hvis det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Det forutsettes at hjemmel til eiendommen overføres til kjøper. Dersom dette ikke er ønskelig må det tas forbehold i budet.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.
Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.
Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Adresse og matrikkel

Skiheisvegen 30 C - leil 437 , 3560, Hemsedal, Gnr. 72 bnr. 98 snr. 51, andelsnr. 24 i Staven apartments borettslag med orgnr. 987902701 i Hemsedal kommune

Oppdragsnummer

71-22-0103

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners Lørenskog sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.

MELD DEG PA VISNING
Det er ikke satt opp annonsert visning. Dette gjores etter avtale med megler.
SALGSOPPGAVE
BUDVARSEL
BE OM SALGSSUM
TAKK!
Du blir varslet på e-post, i appen på mobil og her på Schala.