#LØRENSKOG / RASTA, Vestaveien 27
6 490 000,-
Flott bolig over 2 plan med solrik terrasse & hage på populære Røykås |Peis |P-plass m. elbillader |50m til markagrensa!

VISNING:

4. juni søndag kl. 13:00 - 13:45
 • Prisantydning: 6 490 000,-
 • Omkostninger: 171 269,-
 • Totalpris: 6 661 269,-
Beregnet totalkostnad:
6 490 000,- (Prisantydning) Omkostninger 199,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 162 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 6 490 000,-)) 7 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 171 269,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 6 661 269,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
 • Type: Tomannsbolig
 • Eierform: Eierseksjon
 • Primærrom: 148 m²
 • Bruksareal: 157 m²
 • Antall rom: 5
 • Oppholdsrom: 2
 • Soverom: 3
 • Byggeår: 1953
 • Gårdsnummer: 104
 • Bruksnummer: 61
 • Energimerking:
  F
 • Finnkode: 289612538
 • Sist endret: 22.05.23 20:51
NABOLAGSPROFIL for bydel
 • 82%
  eier sin egen bolig
 • 91%
  av eiendommene har pris over 5 mill
 • 76%
  har bolig på over 120 kvm
 • 20%
  av boligene er nyere enn 20 år
 • 42%
  er barnefamilier

 

Beskrivelse

Velkommen til Vestaveien 27 - en delikat, horisontaldelt halvpart av en tomannsbolig med en attraktiv og familievennlig beliggenhet på Rasta, i Lørenskog kommune! Boligen går over to plan med en første etasje og en kjelleretasje. Boligen kan bl.a. by på en stor stue med utgang til en herlig terrasse, åpen kjøkkenløsning, kjellerstue, tre innbydende soverom (mulighet for et 4. sov.) , samt moderne bad og vaskerom. Det medfølger parkeringsplass med elbillader. Her kan du bo i et attraktivt område, med umiddelbar nærhet til alle friluftsmulighetene Østmarka har å tilby!
  
 • Lekker halvpart av tomannsbolig
 • 1. etasje + kjelleretasje
 • Egen hage + to store terrasser
 • God lagringsplass m/totalt 4 boder
 • Gjennomgående god standard
 • Parkeringsplass med elbillader
 • Attraktiv beliggenhet
 • Umiddelbar nærhet til Østmarka


Halvpart av horisontaldelt tomannsbolig, som består av følgende:
- 1.etasje: entré/gang, bad, to soverom, stue/spisestue og kjøkken.
- Kjeller: kjellerstue, vaskerom, gang, rom benyttet som soverom og to boder.

Boligen disponerer i tillegg to uteboder og biloppstillingsplass på felles gårdsplass.

Innhold

Halvpart av horisontaldelt tomannsbolig, som består av følgende:
- 1.etasje: entré/gang, bad, to soverom, stue/spisestue og kjøkken.
- Kjeller: kjellerstue, vaskerom, gang, rom benyttet som soverom og to boder.

Boligen disponerer i tillegg to uteboder og biloppstillingsplass på felles gårdsplass.

Utstyr

- Hvitevarer på kjøkken medfølger.
- Opplegg for vaskemaskin & tørketrommel.
- Luft til luft varmepumpe plassert i kjeller.
- Røykvarslere.
- Håndholdt brannslukkingsapparat.
- To utvendige boder.

Entré

Velkommen inn! En lys og romslig entré som gir et godt førsteinntrykk av boligen. Vegger er malt i et delikat fargevalg og det er lagt fliser med varmekabler på gulv. Entreen har belysning med downlights. Entreen har åpen garderobeløsning i nisje med god plass til oppbevaring av sko og yttertøy.  I tillegg har man ekstra lagringsplass i boden som ligger i tilknytning til inngangsparti. Adkomst til boligen er via et via et hyggelig inngangsparti med terrasseplatting på ca. 16 m². Boligen har profilert entrédør av tre med glassfelt.

Stue | Med utgang til terrasse

Boligens sosiale sone er meget innbydende med gode møbleringsmuligheter! Veggene er malt i et tidsriktig fargevalg og gulvet er dekket med lekker parkett. Stuen har vindusflater i flere retninger som gir godt med lysinnslipp og skaper en behagelig atmosfære. Stuens utforming gjør den enkel å møblere og det er naturlig plass til et spisebord, sofagruppe og TV med tilhørende møblement. Det er en satt inn en koselig peis med innsats som sørger for ekstra varme og lun stemning på høst- og vinterstid.

På varme sommerdager blir det naturlig å åpne glassdøren, slik at stuen forlenges med en herlig terrasse på  31 m²! Her har du god plass til utemøbler, grill og dekorative planter. Terrassen er vestvendt, så her kan hele familien nyte lange sommerdager i solen. Videre er terrassen utstyrt med markise, stikkontakt og utebelysning på vegg. Gulvflate er belagt med terrassebord og rekkverk er av trekonstruksjoner. Fra terrassen er det videre utgang til boligens hage som er pent opparbeidet med plen og diverse prydbusker.

Kjellerstue

Lys og hyggelig kjellerstue - praktisk når barna har med venner på besøk! Kjellerstuen er romslig med god plass til en sofagruppe, TV, og diverse ønskelig møblement. Veggene er malt lyse og gulvet er dekket med parkett. Kjellerstuen har en luft til luft varmepumpe montert på vegg som sørger for godt inneklima året rundt.

Det gjøres oppmerksom på at innredede rom i kjeller ikke er omsøkt eller godkjent av kommunen, noe som er et krav ved bruksendring. Det er uklart om de aktuelle rommene oppfyller tekniske krav slik at de kan godkjennes for varig opphold etter gjeldene tekniske forskrift bl.a. til rømningsveier og lys. Selger har ikke søkt om slike godkjennelser og bærer ingen risiko/ansvar for at slike godkjennelser gis. Kjøper bærer selv ansvaret for å søke godkjenning, og utføre nødvendige arbeider.

Kjøkken

Kjøkkenet ligger i en åpen og sosial løsning med stuen - perfekt for å varte opp gjester! IKEA kjøkkeninnredning fra 2010 med glatte fronter og laminert benkeplate med nedfelt oppvaskkum i rustfritt stål. Det er lagt fliser mellom benkeplate og overskap. Det er god skap- og benkeplass til matlaging og oppbevaring av kjøkkenredskaper. Kjøkkenet har hvitevarer bestående av frittstående oppvaskmaskin, integrert stekeovn, mikrobølgeovn, induksjonstopp og kjøleskap med frysedel, som medfølger salget.

Bad | Vaskerom

Stilrent baderom fra ca. 2007, med behagelig varme i gulv! Badet ble pusset opp med nye fliser og smøremembran i 2020. Himlingsflater utført i malte glatte flater med downlights. Baderomsinnredning med veggmontert høyskap, gulvstående skapinnredning med heldekkende servant, speil over servant og stikkontakt på vegg. Badet har både dusjnisje med glassdører og badekar for avslapping etter en lang dag. Videre har badet et vegghengt toalett med innebygget sisterne fra Porsgrund.

Boligen har eget vaskerom fra ukjent årstall med gulvvarme. Vaskerommet er romslig med plass til en fryser samt en oppbevaringsløsning. Det er lagt fliser på gulv og veggflater er utført i murpuss samt fliser. Vaskerommet har en veggmontert benkeplate av heltre med nedsenket utslagsvask i rustfritt stål. Videre er det opplegg for vaskemaskin og tørketrommel.

Gang | Kjellerbod

I kjelleretasjen finner du også en gang med walk-in garderobe og to kjellerboder. Walk-in garderoben er smakfullt utført og byr på god plass til oppbevaring av diverse klær og tilbehør. En av kjellerbodene er i dag innredet som kontor. Det er lagt fliser på gulv og veggene er malt i lyse farger.

Det gjøres oppmerksom på at innredede rom i kjeller ikke er omsøkt eller godkjent av kommunen, noe som er et krav ved bruksendring. Det er uklart om de aktuelle rommene oppfyller tekniske krav slik at de kan godkjennes for varig opphold etter gjeldene tekniske forskrift bl.a. til rømningsveier og lys. Selger har ikke søkt om slike godkjennelser og bærer ingen risiko/ansvar for at slike godkjennelser gis. Kjøper bærer selv ansvaret for å søke godkjenning, og utføre nødvendige arbeider.

Soverom

Boligen har tre innbydende soverom, hvorav to ligger i første etasje. Hovedsoverommet er av god størrelse med plass til dobbeltseng, nattbord og en oppbevaringsløsning. Veggene er malt lyse og gulvflaten er av malt heltre. Det er montert et garderobeskap for oppbevaring av klær og tilbehør, som medfølger handelen. De andre soverommene er også av god størrelse med plass til seng, nattbord og ønsket oppbevaringsløsning. Alle soverom har overflater utført i tidsriktige fargevalg. Soverommene passer utmerket som barnerom, gjesterom, omkledningsrom eller kontor etter behov.

Det gjøres oppmerksom på at soverom i kjeller ikke er omsøkt eller godkjent av kommunen, noe som er et krav ved bruksendring. Det er uklart om de aktuelle rommene oppfyller tekniske krav slik at de kan godkjennes for varig opphold etter gjeldene tekniske forskrift bl.a. til rømningsveier og lys. Selger har ikke søkt om slike godkjennelser og bærer ingen risiko/ansvar for at slike godkjennelser gis. Kjøper bærer selv ansvaret for å søke godkjenning, og utføre nødvendige arbeider.

Beliggenhet

Eiendommen ligger i et sentralt, attraktivt og familievennlig boligområde på Rasta i Lørenskog kommune. Fra boligen er det gangavstand til skoler, barnehager, kollektivtransport og kjøpesenter. Like i nærheten er det lysløypenett innover i Østmarka med flere bade/fiskevann og flott turterreng. Løypenettet strekker seg blant annet innover mot Mariholtet. Man kan også ta turen til Losby besøksgård og kafé, hvor de besøkende kan oppleve ulike husdyr på nært hold. Losby Golfklubb har et meget flott golfanlegg med bl.a. 9- og 18-hulls golfbane.

Det er et godt utbygd nett av gang/sykkelveier i Lørenskog og omegn, og et aktivt idrettsmiljø med anlegg innen de fleste grener. Det er blant annet flere ballplasser, ishall, flerbrukshall, svømmehall og tennisbane med mer. Lørenskog Hus ligger i sentrum. Her finner du kino, søndagsåpent bibliotek, aktivitetshus for ungdom, scener, kafé, bar, restaurant, musikk- og kulturskole, kunstsalg/galleri m.m.

I området ved Lørenskog stasjon er det en ny bydel med aktiviteter tilpasset alle. Her finner du verdens råeste helårsarena for snø opplevelser - SNØ. Parken har blant annet fire alpine nedfarter, stolheis og blåpark med Big jump, samt langrennsspor på rundt 2 km og et fantastisk lekeområde. Anlegget skal være åpent hver dag, hele året, alltid ny preppet, alltid gøy! I 2021 åpner Thon Hotel Snø, tilknyttet helårsarena med ski-inn/ski-out rett fra hotellet.

Dagligvarehandelen kan blant annet gjøres på Meny på Rasta, Joker Visperud og Rema 1000 Skårer. Ønsker du ytterligere servicetilbud er det kort vei til Lørenskog Storsenter Triaden, Metro og Strømmen Storsenter - sistnevnte med over 200 butikker og tilknyttede virksomheter. Lillestrøm og Oslo sentrum ligger også godt innen rekkevidde.

Den nærmeste bussholdeplassen er Røykås terrasse, kun 100 meter fra boligen. Lørenskog sentrum har bussterminal og er et kollektivt knutepunkt med hyppige avganger mot blant annet Oslo Bussterminal og Lillestrøm. Med bil fra Rasta tar det ca. 8 min til Strømmen Storsenter, 8 min til Lillestrøm, 14 min til Oslo S og 26 min til Oslo lufthavn.

Fra eiendommen er det gangavstand til Rasta barneskole (1-7 kl.)  Kommunen har ikke skolekretser, men det er definert «veiledende inntaksområder» for hver barneskole. Det finnes flere videregående skoler i nærliggende områder, blant annet Lørenskog og Mailand vgs. Universitet OsloMet ligger på Kjeller og har et bredt studietilbud.

Felleskostnader

Det er ikke opprettet et sameie eller vedtekter/avtale mellom seksjonene. Boligen deler kostnader for felles bygningsforsikring og felles vedlikehold etter behov, med den andre halvparten av tomannsboligen. Bygningsforsikringen faktureres en gang i året og deles likt på seksjonene.
For 2022 var fakturert beløp for bygningsforsikringen på kr. 8.973,-, hvor hver seksjon betalte kr. 4.486,-.
Ved behov for felles vedlikehold deles også disse kostnadene likt på seksjonene.

Løpende kostnader

I tillegg til de kommunale avgiftene må kjøper beregne andre løpende kostnader som renovasjonsgebyr, strøm, husforsikring, innboforsikring og abonnement for tv og internett.

Fellesgjeld / lånevilkår

I en tolkningsuttalelse har toll og avgiftsdirektoratet lagt til grunn at salgsverdi pluss andel fellesgjeld er seksjonens fulle verdi. Det skal følgelig beregnes, og betales, dokumentavgift også for seksjonens andel av fellesgjeld i sameiet.

Kommunale avgifter

Kr. 14 062,13 pr. år (Prognose kommunale avgifter i 2022)

Kommunale gebyrer fakturert på eiendommen i 2021
Avløp: kr. 4 715,82,-
Feiing: kr. 257,60,-
Renovasjon: kr. 5 145,72,-
Vann: kr. 3 808,68,-
Sum: kr. 13 927,82,-

Prognose kommunale gebyrer fakturert på eiendommen inneværende år:
Vanngebyr (129.6 Kbm): kr. 3 491,26,-
Avløpsgebyr  (129.6 Kbm): kr. 5 547,99,-
Feie-Og Tilsynsgebyr: kr. 305,94,-
Fastledd renovasjon: kr. 2 725,94,-
240 L Renovasjon: kr. 1 991,-
Sum: kr. 14 062,13,-

Løpende gebyr brukes for å fordele en årlig kostnad på flere innbetalinger.
Eiendomsskatt er unntatt mva. Andre beløp er inkl. mva.

Kommunale gebyrer er en kombinasjon av forskudd, abonnement og enkeltgebyrer fakturert etter levert tjeneste. Kommunen kjenner ikke samlet gebyr for en eiendom for et år før året er omme. Denne rapporten sammenstiller dette for fjoråret, med summer fordelt per fagområde. Tjenestene vil normalt ha en prisøkning hvert år, samt at forbruk på ulike tjenester kan variere fra år til år.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 652 326 pr. 31.12.21 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 5 948 375 pr. 31.12.21 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 95% for sekundærboliger (alle andre boliger). For næringseiendom gjelder andre regler. For utfyllende informasjon om regelverket og unntak vises til skattelovens § 4-10 og Skatteetaten.

Tilstandsgrader (TG2/TG3) fra tilstandsrapport:

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrader 2:
Bad - Adkomst fra entré/gang.
- Ventilasjon
- Overflater gulv
- Membran, tettesjikt og overgang til sluk.
- Fallforhold (gulv)

Vaskerom - Vaskerom i kjeller.
- Helhetsvurdering

Kjøkken
- Vannrør
- Avløpsrør

Øvrige rom
- Overflater himling
- Overflater gulv
- Innerdører

Rom under terreng (kjeller, underetasje, sokkeletasje)
- Overflater vegger
- Overflater himling
- Overflater gulv
- Konstruksjoner (tilfarergulv, himling og vegger).
- Innerdører

Innvendige trapper
- Innvendige trapper

Etasjeskiller - 1.etasje
- Skjevhetsmåling

Etasjeskiller - Kjeller
- Skjevhetsmåling

Tekniske anlegg, VVS anlegg (Sjekkpunkter utover det som er inkludert i andre rom)
- Varmtvannsbereder (Sjekkpunkter utover det som er inkludert i andre rom)
- Stakeluke
- Hovedstoppekran
- Avløpsrør

Elektrisk anlegg
- Forenklet vurdering av det elektriske anlegget

Dører og vinduer
- Vinduer
- Dører

Yttertak
- Tekking (undertak, lekter og yttertekking)

Balkonger, terrasser, veranda etc.
- Utkragede eller understøttede konstruksjoner (balkonger, verandaer)

Utvendige trapper
- Helhetsvurdering

Grunnmur, fundamenter
- Grunnmur

Drenering
- Vann fra yttertak og bortledning
- Utvendig terreng, inkl. fuktsikring av grunnmur
- Alder

Stikkledninger og tanker
- Vann- og avløpsledninger (ink. stikkledninger)

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrader 3:
P-ROM
- Rømningsvei

Selgers egenerklæringsskjema

Selger har kommentert på følgende spørsmål i egenerklæringsskjema som er en del av salgsoppgaven:
1. Kjenner du til om det er/har vært feil ved våtrommene, f. eks. sprekker, lekkasje, råte, lukt eller soppskader?
- Ja. Elektriker boret seg gjennom våtrom (installasjon av elbil lade, 2020).

2. Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom? Hvis nei, gå til punkt 3.
- Ja, kun faglært. Firmanavn: Skarnes Flis og malerfirma AS. Hull ble tettet og det ble lagt nye fliser på hele badet, samt innredning. Skarnes Flis og malerfirma AS

2.2 Foreligger det dokumentasjon på arbeidene?
- Ja. Dokumentasjon foreligger.

3. Kjenner du til om det er/har vært feil på vann/avløp, herunder rørbrudd, tilbakeslag, tett sluk eller lignende?
- Ja. Lekkasje på hovedkrav på eiendommen, oppdaget av kommunen våren 2022. Utarbeidet sommeren 2022.

4. Kjenner du til om det er/har vært utført arbeid/kontroll på vann/avløp?
- Ja, kun faglært. Firmanavn: Olympus VVS AS. Utskiftning av bakkekran og tilhørende teleskop adapter.

14. Kjenner du til om det er utført kontroll av el-anlegget og/eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)?
- Ja. Ble installert automatisk måleravlesning, 2021. Nye led spotter i gang og bad. K2 elektro AS.

15. Har du ladeanlegg/ladeboks for el-bil i dag?
- Ja. Installert Våren 2020, K2 Elektro AS.

Boligens areal

Primærrom: 148 kvm, Bruksareal: 157 kvm

1. etasje:
Bruksareal: 97 m².
Primærrom: 97 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré/gang, bad, to soverom, stue/spisestue og kjøkken.

Kjeller:
Bruksareal: 60 m².
Primærrom: 51 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Kjellerstue, vaskerom, gang og rom benyttet som soverom.
Sekundærrom: 9 m². Følgende rom er oppgitt som sekundærrom: To boder.

Kommentarer til areal:
Boligen disponerer en utebod ved inngangsparti på ca. 4 m² i gulvflate grunnet skråtak under trapp samt en utebod på ca. 7 m².
Det gjøres oppmerksom på at det ikke er fremlagt dokumentasjon som viser at det er søkt om/godkjent innredning av kjeller og det er heller ikke tatt
stilling til om dette lar seg gjøre. Etasjen er av den grunn ikke godkjent til varig opphold. Arealene er medtatt i rapporten etter dagens bruk.
Bruken av rommet, på befaringstidspunktet, avgjør om rommet defineres som P - Rom eller S - Rom. Se mer utfyllende i rapportens premisser om
areal.

De oppgitte arealer er hentet fra tilstandsrapport avholdt 10.01.2023 utført av Lars Erik Bergersen. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 156 kvm, Eierform: Eiet tomt

Tilnærmet flat tomt opparbeidet med plenareal og diverse beplantning.

Garasje / Parkering

Biloppstillingsplass med elbillader, på felles gårdsplass.

Byggemåte

Boligen har støpt gulv mot grunn. Grunnmur av betong. Etasjeskiller av trekonstruksjoner. Yttervegger av trekonstruksjoner utvendig kledd med
liggende trekledning. Takkonstruksjon utført i saltaksform utvendig tekket med takstein(taket er besiktiget fra bakkeplan). Boligen har profilert
entrédør av tre med glassfelt. To-fløyet terrassedør med karmer av tre og to-lags glass fra 1989. Vinduer i 1.etasje med karmer av tre og to-lags glass fra 1989, 1996, 2001, 2002 og 2007. Vinduer i kjeller med karmer av tre og to-lags glass fra 2007, 2009 og 2014. Vinduer med karmer av metall og to-lags glass fra 2007.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest for rehabilitering av tomannsbolig (Gnr. 104, Bnr. 61), datert 17.06.2009. Dokumentet kan fås ved henvendelse til megler.

Det foreligger ikke ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse for oppføring av boligen iflg. kommunen. I henhold til plan- og bygningsloven § 21-10 (5) utstedes det ikke lengre ferdigattest for tiltak det er søkt om før 1/1-98. Dette innebærer at byggverkene lovlig kan brukes og omsettes uten at det foreligger ferdigattest. Det betyr imidlertid ikke at ulovlige bygde tiltak blir lovlige.

Adgang til utleie

For utleie av deler av boligen kan det medføre krav om godkjennelse iht. plan- og bygningsloven om varig oppholdsrom. I tillegg kan det medføre søknadsplikt overfor plan- og bygningsmyndighetene for selvstendig boenhet. Selger har ikke søkt om slike godkjennelser og bærer ingen risiko/ansvar for at slike godkjennelser gis. Korttidsutleie av hele boligseksjonen i mer enn 90 døgn årlig er ikke tillatt iht. eierseksjonsloven §24. Med korttidsutleie menes utleie i inntil 30 døgn sammenhengende. Grensen på 90 døgn kan fravikes i vedtektene og kan i så fall settes til mellom 60 og 120 døgn. Boligen kan fritt leies ut utover dette.

Oppvarming

Boligen er elektrisk oppvarmet kombinert med vedfyring og luft til luft varmepumpe.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Gul - Energikarakter F

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Regulering

Eiendommen er regulert til boligformål. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Bevaringsverdig

Nei.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Offentlige planer

Opplysningene omfatter gjeldende planer og pågående planarbeid for eiendommen. Nærmere opplysninger om den enkelte plan med dokumenter, mindre endringer, etc. finnes på internett, se lenker under.

Kommuneplaner
Id: 00-2-01
Navn: Kommuneplanen
Plantype: Kommuneplanens arealdel
Status: Endelig vedtatt arealplan
Ikrafttredelse: 11.02.2015
For mer informasjon se link: https://webhotel2.gisline.no/GisLinePlanarkiv/3029/00-2-01/Dokumenter/Del%203_Kommuneplanbestemmelser.pdf

Reguleringsplaner
Id: 41-4-05 II
Navn: Røykås søndre del, del II
Plantype: Eldre reguleringsplan
Status: Endelig vedtatt arealplan
Ikrafttredelse: 29.07.1982
For mer informasjon se link: https://webhotel2.gisline.no/GisLinePlanarkiv/3029/41-4-05%20II/Dokumenter/41-4-05_II_Bestemmelser.pdf

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen:
Heftelser
1944/1042-1/8  Rettigheter iflg. skjøte  
17.04.1944 
Bestemmelse om generende virksomhet
Bestemmelse om veg
Bestemmelse om vedlikehold
Overført fra: 3029-104/61
Gjelder denne registerenheten med flere

Grunndata
2020/1415243-1/200  Omnummerering ved kommuneendring  
01.01.2020 00:00 

2008/932652-1/200  Seksjonering  
17.11.2008 
opprettet seksjoner:
snr: 3
formål: Bolig
tilleggsdel: Grunn
sameiebrøk: 1/2
For øvrige opplysninger om grunndata, se den seksjonerte matrikkelenheten

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Lørenskog kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen:
- Hvitevarer på kjøkken.

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer medfølger der dette er spesielt angitt i salgsoppgaven. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis. Boligselgerforsikringen dekker selges ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel, vil Claims handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If et gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris. Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. husforsikring, innboforsikring, renteforsikring, flytteforsikring og boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post eller SMS: 98 25 10 34 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre undersøkelser av kjøpers egenkapital og eventuelt andre forhold knyttet til kjøper. Den delen av kjøpesummen som er egenkapital skal innbetales fra kjøpers konto i norsk finansinstitusjon.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at hvis det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Det forutsettes at hjemmel til eiendommen overføres til kjøper. Dersom dette ikke er ønskelig må det tas forbehold i budet.

Eierseksjonsloven

Ingen kan direkte eller indirekte erverve mer en to boligseksjoner i et boligsameie jf. eierseksjonsloven § 23. Dersom et erverv har funnet sted i strid med eierseksjonslovens regler kan Kartverket nekte overskjøting. Dersom overskjøting blir nektet, er kjøper likevel forpliktet til å gjennomføre handelen med selger, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Legalpant tilsvarende 2 G for panterett til sameiet.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §30, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk. Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 ganger folketrygdens grunnbeløp.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. For nærmere informasjon om dette gjelder denne eiendommen, se oversikten over tinglyste heftelser. Dersom det ønskes mer informasjon, ta kontakt med megler.

Adresse og matrikkel

Vestaveien 27, 1476, Rasta, Gnr. 104 bnr. 61 snr. 3 i Lørenskog kommune

Oppdragsnummer

71-22-0100

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners Lørenskog sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.

MELD DEG PA VISNING
SALGSOPPGAVE
BUDVARSEL
BE OM SALGSSUM
TAKK!
Du blir varslet på e-post, i appen på mobil og her på Schala.