#TRYSIL, Vikinggrenda 11A
2 150 000,-
Koselig hytte m/populær beliggenhet på Trysil | Ski in/ski out | 7 sengeplasser | Peis & badstue | Gode leieinntekter

VISNING:

Visning etter avtale med megler

 • Prisantydning: 2 150 000,-
 • Omkostninger: 8 509,-
 • Totalpris: 2 920 029,-
 • Fellesutgifter 8 729,-
Beregnet totalkostnad:
2 150 000,- (Prisantydning) 761 520,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 2 911 520,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 199,- (Pantattest kjøper) 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) 500,- (Medlemsskap BRL) 6 850,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 8 509,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 2 920 029,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
 • Type: Fritidseiendom
 • Eierform: Borettslag
 • Primærrom: 42 m²
 • Bruksareal: 42 m²
 • Antall rom: 2
 • Oppholdsrom: 1
 • Soverom: 1
 • Byggeår: 1994
 • Gårdsnummer: 37
 • Bruksnummer: 608
 • Energimerking:
  D
 • Finnkode: 282774027
 • Sist endret: 05.09.23 13:16
NABOLAGSPROFIL for bydel
 • 67%
  eier sin egen bolig
 • 58%
  av eiendommene har pris mellom kr. 1 mill-2,5 mill
 • 44%
  har bolig på over 120 kvm
 • 49%
  av boligene er nyere enn 20 år
 • 27%
  er barnefamilier
Last ned komplett salgsoppgave

 

Beskrivelse

Velkommen til Vikinggrenda 11A - En innbydende og koselig hytte med attraktiv beliggenhet ved foten av Trysilfjellet! Hytten er godt vedlikeholdt og kan by på god planløsning med en romslig stue, åpen kjøkkenløsning, 7 sengeplasser, bad og badstue for ekstra kos og varme. Boligen har utgang til vestvendt markterrasse på ca. 14 m² og utebod med god lagringsplass. Vikinggrenda er et meget sentralt hyttefelt på Trysil med gangavstand til bl.a. alpinanlegget, Velkomstsenteret med flere fasiliteter samt i Innbygda sentrum. Du har fantastiske friluftsaktiviteter sommer som vinter med sykkel, golf og ski rett utenfor døren! Her ligger alt til rette for hyttekos og aktiviteter for hele familien!

- Hytte m/populær beliggenhet rett ved skibakken
- Vestvendt terrasse
- 7 sengeplasser
- God planløsning
- Hyggelig stue m/peis
- Kjøkken m/åpen løsning
- Badstue
- Ski in/ski out

Innhold
Leilighet beliggende i byggets 1. etasje, som består av følgende:
- Entré, stue/kjøkken, soverom, bad, badstue og hems med to sovealkover.
- Utgang til en vestvendt markterrasse på ca. 14 m².

Leiligheten disponerer i tillegg en utvendig bod oppmålt til ca. 5 m2.

Innhold

Leilighet beliggende i byggets 1. etasje, som består av entré, stue/kjøkken, soverom, bad, badstue og hems med to sovealkover.

Leiligheten disponerer i tillegg en utvendig bod oppmålt til ca. 5 m2.

Utstyr

- Hvitevarer på kjøkken.
- Røykvarsler.
- Brannslukningsapparat.

Entré | Markterrasse

Velkommen inn! Det første som møter deg er en lys og romslig entré. Gulvet er belagt med fliser som er enkle å rengjøre - praktisk når familien returnerer hjem fra en dag med lek og morro i fjellet. Det er montert sko- og hattehyller med plass til å henge fra seg yttertøy og utstyr. Det er også gode muligheter for innrede med en kommode/garderobeskap, speil eller annet møblement for å skape en hyggelig atmosfære.

Adkomst til leiligheten gjøres via en vestvendt markterrasse på ca. 14 m². Her har du god plass til en sittegruppe, grill og dekorative planter. Terrassen kan by på gode solforhold og utsyn til nærliggende områder. Terrassen er utført i trekonstruksjoner og har gulvflater belagt med terrassebord. I tillegg er det montert utebelysning på vegg. I tilknytning til terrassen finner du også en utvendig bod. Boden er på ca. 5 m² og kan by på god lagringsplass for familiens ski- og turutstyr!

Stue | Kjøkken

Når man er ferdig med dagens aktiviteter kan man trekke seg tilbake og slappe av i hyttas sosiale sone. Stuen gir en god romfølelse med sin åpne planløsning og generøse takhøyde. Vegg- og himlingsflater er utført i lysmalt tømmer og panel, og gulvet er belagt med belegg. Stuen er enkel å møblere, med god plass til et spisebord, en sofagruppe og tilhørende møblement. Fra vinduene har du utsyn mot det naturskjønne fjellandskapet som omkranser hytteområdet. Det er montert en peisovn med glassdør som gir ekstra varme og lun stemning på vinterstid. 

Kjøkkenet ligger i en åpen og sosial løsning med stuen - perfekt for å varte opp gjester! Kjøkkeninnredning fra byggeår, utført med profilerte fronter, benkeplate av laminat med nedfelt oppvaskkum og fliser mellom kjøkkenbenk og overskap. Kjøkkenet har god skap- og benkeplass til matlaging og oppbevaring av kjøkkenredskaper. Det er montert benkeskapbelysning og stikkontakter over kjøkkenbenk. Kjøkkenet har hvitevarer bestående av frittstående komfyr, oppvaskmaskin og kjøleskap med fryser medfølger salget.

TG2:
Kjøkken:
- Ventilasjon: Ukjent om ventilatoren gir tilstrekkelig avtrekk.

Bad Badstue

Praktisk baderom fra byggeår. Badet ble oppgradert med nytt toalett i 2020 og nytt dusjkabinett i 2022. Overflater er utført med panelbord i himling, vegger av malt panel og belegg på gulv. Badet inneholder en vegghengt servant, speil med overlys, gulvstående toalett og dusjkabinett med dusjarmatur. Videre er badet utstyrt med stikkontakt på vegg.

TG2:
- Helhetsvurdering

Etter en lang dag med aktiviteter kan du koble av i hyttas innbydende badstue! Badstuen er fra byggeåret, utført med panelbord i himling og veggflater av synlig tømmer og panel. Badstuen har to sittebenker og fyring via elektrisk ovn på vegg.

TG2:
- Helhetsvurdering

Soverom | Hems

Hytten har et soverom i første etasje samt en romslig hems, med totalt 7 soveplasser tilsammen. Soverommet i første etasje har plass til en køyeseng, hvor det er plass til to personer i underkøyen. Videre er det plass til nattbord og en oppbevaringsløsning. Veggene er malt i lyse og behagelige farger.

Fra stuen er det trapp med adkomst til hemsen. Hemsen har to lyse og fine rom. Rommene er i dag innredet som soverom med totalt 4 sengeplasser. Det er plass til oppbevaringsløsninger for ekstra lagringsplass.

Beliggenhet

Her får du en attraktiv beliggenhet ved foten av Trysilfjellet. Vikinggrenda er kanskje det mest sentrale hyttefeltet i hele Trysilfjellet. Her kan du gå til absolutt alt! Det er kort vei til alpinanlegget, og ikke minst alle fasiliteter ved Velkomstsenteret og i Innbygda sentrum. Ved Velkomstsenteret finnes blant annet restauranter, barer, hotell, svømmebasseng, spa, bowling, skiutleie og sportsforretninger. Du har mange friluftsaktiviteter både vinter og sommer, med blant annet sykkelpark og -stier, klatrepark, fjellterreng og golfbane.

Du finner barnepark/"Smottpark", barnepass og egne skiområder og heiser for barna. Trysilfjellet byr også på gode langrenns muligheter. Løypene ligger i skogen og på høyfjellet. Et eldorado for den skiglade familien som ønsker en aktiv ferie eller bare ren avslapning i rolige omgivelser.

På sommeren har Trysil mange tilbud til sine besøkende. Det er flere populære sykkelritt og derfor finnes flere både utfordrende og mer behagelige sykkelstier. En hyggelig anledning til å besøke Trysil er blant annet TrysilRypa. Dette er Norges største terrengmarsj og løp for kvinner. I området er det mange attraktive fiskemuligheter og flere naturskjønne områder for fjellvandring og turer i skog og mark. Ca. 1/2 times kjøring fra Trysil sentrum ligger Osensjøen som er en badeperle av de sjeldne.

Skisesongen består av tre sider av fjellet som er et innholdsrikt og variert alpinanlegg, hvor halvparten av nedfartene er i lunt skogsterreng og resten er på fjellet. Her får du en attraktiv beliggenhet med mange friluftsaktiviteter både vinter og sommer, med blant annet sykkelpark og -stier, klatrepark, fjellterreng og golfbane.

Felleskostnader

8 729 pr. mnd. (Inkl. TV/bredbånd, A-konto strøm, festeavgift, vaktmestertjenester, snørydding, felles drift og vedlikehold, felles byggforsikring, kapitalkostnader, revisjonshonorar, forretningsførerhonorar m.m.)

Herav:
A-konto strøm: kr. 917,-
Felleskostnader: kr. 2.778,-
Lån: kr. 4.735,-
TV/bredbånd: kr. 299,-

Styrelder informerer om at strøm faktureres med et a-konto beløp. Det er installert strømmåler, etter avregning av forbruk vil andelseier få refundert eller bli fakturert for faktisk forbruk.

Endringer i felleskostnader:
Borettslaget fikk innvilget 3 års avdragsfrihet på felleslånet på ca 42,5 mill. i 2019. På årsmøte for 2022 ble det vedtatt å gi styret fullmakt til å øke løpetiden på fellesgjelden fra 14 år til 30 år. Styreleder informerer om at de har refinansiert lånet og utvidet nedbetalingstiden til 30 år. Det er p.t ikke vedtatt noen endring av felleskostnadene som følge av at avdragene begynner. TV/bredbånd øker til kr. 328,- i mnd. fra 01.01.2023.
Kostnadsfordelingen mellom posten lån og felleskostnader vil bli endret, da det kreves inn for mye på posten lån i forhold til faktisk kostnad borettslaget betaler på lån. Posten felleskostnader vil bli justert opp tilsvarende, så det vil ikke ha noen effekt på de totale felleskostnadene. Beregningen for dette foreligger ikke p.t.

Løpende kostnader

I tillegg til de månedlige felleskostnadene må kjøper beregne andre løpende kostnader som strøm, eiendomsskatt, innboforsikring, alarm og abonnement for tv og internett utover det som inkluderer i felleskostnadene.

Fellesgjeld / lånevilkår

Andel fellesgjeld for denne leiligheten utgjør kr. 761.520,- pr. 10.10.2022.
Andel fellesformue for denne leiligheten utgjør kr. 67.625,- pr. 31.12.2021.

Borettslagets totale lån og vilkår per 10.10.2022:
Lånenr.: DNB-12127907267
Type: A
Restsaldo: kr. 42.514.877,-
Restløpetid: 11 år 6 md.
Term pr. år: 4
Type rente: Flyt
Rente: 1,95%

Borettslaget fikk innvilget 3 års avdragsfrihet på felleslånet på ca 42,5 mill. i 2019. På årsmøte for 2022 ble det vedtatt å gi styret fullmakt til å øke løpetiden på fellesgjelden fra 14 år til 30 år. Styreleder informerer om at de har refinansiert lånet og utvidet nedbetalingstiden til 30 år. Festetomt utgjør 42 176 kr av boligens formuesverdi og gjeld.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Borettslaget har ikke IN-ordning. Vikinggrenda borettslags generalforsamling 2017 gir borettslagets styre fullmakt til å innhente tilbud fra OBOS forvaltning om innføring av en IN-ordning.

Formuesverdi

Formuesverdi som sekundærbolig kr. 356 538 pr. Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 95% for sekundærboliger (alle andre boliger). For næringseiendom gjelder andre regler. For utfyllende informasjon om regelverket og unntak vises til skattelovens § 4-10 og Skatteetaten.

Tilstandsgrader (TG2/TG3) fra tilstandsrapport:

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrader 3:
Bad
- Helhetsvurdering

Kjøkken
- Ventilasjon

Øvrige rom
- Helhetsvurdering

Badstue
- Helhetsvurdering

Elektrisk anlegg
- Forenklet vurdering av det elektriske anlegget

Dører og vinduer
- Dører

Yttertak
- Beslag, renner, nedløp og snøfangere

Utvendige trapper
- Helhetsvurdering

Drenering
- Alder

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrader 3:
Etasjeskiller - 1. Etasje
- Skjevhetsmåling (Kr 10 000 - 50 000)

Yttervegger inkl. fasader og konstruksjon
- Konstruksjon (Kr 10 000 - 50 000)

Selgers egenerklæringsskjema

Selger har kommentert på følgende spørsmål i egenerklæringsskjema som er en del av salgsoppgaven:
2. Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom? Hvis nei, gå til punkt 3.
- Ja, kun faglært. Firmanavn: Trysil Rørleggerservice v/ Bengt. Ny varmtvannsbereder og nytt dusjkabinett i 2022 og nytt toalett i 2020.

2.2 Foreligger det dokumentasjon på arbeidene?
- Ja. Fakturaer.

7. Kjenner du til om det er/har vært skjevheter/setningsskader, f. eks. riss/sprekker i mur, skjeve gulv eller lignende?
- Ja. Pipeløp har en liten setning.

Tilleggskommentar:
Leilighet ble ferdigstilt i 1994. Borettslaget forsikrer bygningsmassen (p.t i Gjensidige) men som eier må du selv holde innboforsikring.

Boligens areal

Primærrom: 42 kvm, Bruksareal: 42 kvm

1. etasje:
Bruksareal: 42 m².
Primærrom: 42 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, bad, badstue, stue/kjøkken og soverom.

Kommentar til areal:
Leiligheten disponerer en utvendig bod oppmålt til ca. 5 m2. Boden har inngang kun fra utsiden, og er derfor utelatt fra arealoppmåling.
Arealet i hems er ikke måleverdig grunnet lav romhøyde, og er derfor ikke medregnet i boligens arealberegning (gulvflate er målt til ca. 17 m2).

De oppgitte arealer er hentet fra tilstandsrapport avholdt 19.10.2022 utført av Jonas Eikeland. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adkomst

Det er ikke tillatt å leie ut eller overlate bruken av boligen til andre uten styrets samtykke og godkjennelse av leietaker. Unntaket er korttidsutleie (opptil 30 døgn i løpet av året) eller dersom andelseier bor i boligen selv. Søknadsskjema for utleie/bruksoverlating finnes på Vibbo.

Tomt

Areal: 8 287 kvm, Eierform: Festet fellestomt

Felles tomt for Borettslaget opparbeidet med asfalt og biloppstillingsplass. Tomten er festet av Brit Aasheim og Trysil Kommune i 40 år fra 1.12.1991 med rett til fornyelse i 40 år. Festeavgiften betales senest 15.3. hvert år og reguleres hvert 10. år eller oftere og ble sist regulert 15.3.2012. Festeavgiften betjenes via felleskostnadene.

Garasje / Parkering

Det medfølger ikke parkeringsplass. Borettslaget har felles biloppstillingsplass.

Byggemåte

Boligbygg oppført i 1994. Grunnmur av betong og lettklinkerblokker. Fundamentert på ukjent byggegrunn. Bygget er oppført med støpt gulv mot grunn. Yttervegger av trekonstruksjoner. Fasaden er kledd med stående trekledning og laftet tømmer. Etasjeskillere av trekonstruksjoner. Saltak i trekonstruksjoner (ikke besiktiget). Yttertak er utvendig tekket med takstein. Entrédør med glassfelter. Peisovn i stue. Øvrig oppvarming med elektrisitet. Ventilasjon med naturlig tilluft kombinert med stedvis mekanisk avtrekk.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger midlertidig brukstillatelse datert 26.11.1992 for eiendommen. Følgende arbeid gjenstår iht midlertidig brukstillatelse:
- Avtrekk fra dusj/wc, samt ventil i eller ved dør m. mangler på alle enheter.  Dokumentet kan fås ved henvendelse til megler.

I henhold til plan- og bygningsloven § 21-10 (5) utstedes det ikke lengre ferdigattest for tiltak det er søkt om før 1/1-98. Dette innebærer at byggverkene lovlig kan brukes og omsettes uten at det foreligger ferdigattest. Det betyr imidlertid ikke at ulovlige bygde tiltak blir lovlige.

Adgang til utleie

Det er ikke tillatt å leie ut eller overlate bruken av boligen til andre uten styrets samtykke og godkjennelse av leietaker. Unntaket er korttidsutleie (opptil 30 døgn i løpet av året) eller dersom andelseier bor i boligen selv. Søknadsskjema for utleie/bruksoverlating finnes på Vibbo.

Selger har idag en løpende leiekontrakt basert på åremålsutleie. Denne avsluttes i mai 2023, ny kjøper vil få leieinntektene fra og med overtakelsesdagen om dette blir før 1. mai 2023. Erfaringstall for utleie i markedet er rundt kr 150.000,- - kr 225.000,- pr år. Sommerutleie er kraftig i stigning de siste årene og kan godskreves.

Oppvarming

Boligen har oppvarming med elektrisitet kombinert med peisovn i stue.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter D

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Regulering

Eiendommen ligger i et område regulert til bevertning, herberger, campingplass kjørevei og gang/sykkelvei. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Bevaringsverdig

Nei.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Offentlige planer

Opplysningene omfatter gjeldende planer og pågående planarbeid for eiendommen. Nærmere opplysninger om den enkelte plan med dokumenter, mindre endringer, etc. finnes på internett, se lenker under.

Kommuneplaner
Id: 20110200
Navn: Kommuneplanens arealdel 2014 - 2025
Plantype: Kommuneplanens arealdel
Status: Endelig vedtatt arealplan
Ikrafttredelse: 18.02.2014
For mer informasjon se link (Trysil kommune): https://webhotel2.gisline.no/GisLinePlanarkiv/3421/20110200/Dokumenter/Planbestemmelser%20for%20kommuneplanens%20arealdel%202014%20til%202025.pdf

Reguleringsplaner
Id: 20090800
Navn: Trysilfjell turistsenter
Plantype: Detaljregulering
Status: Endelig vedtatt arealplan
Ikrafttredelse: 18.12.2009
For mer informasjon se link (Trysil kommune): https://webhotel2.gisline.no/GisLinePlanarkiv/3421/20090800/Dokumenter/Signerte%20reguleringsbestemmelser%20-%2023.11.2020.pdf

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen:
Hjemmelsopplysninger
Rettighetshavere til eiendomsrett
1972/2107-1/15  Hjemmel til eiendomsrett  
09.05.1972 
Vederlag: NOK 0
KJØPER:TRYSIL KOMMUNE  
Org.nr: 864948502
Gjelder denne registerenheten med flere

Rettighetshavere til festerett
1993/3459-1/15  Hjemmel til festerett  
12.07.1993 
Vederlag: NOK 0
KJØPER:WELLE GRUPPEN AS  
Org.nr: 930658413
Gjelder denne registerenheten

Heftelser
Pengeheftelser i eiendomsrett
1993/3459-2/15  Festekontrakt - vilkår  
12.07.1993 
festetid: 40 år
ÅRLIG FESTEAVGIFT: NOK 55.000
Ikke innløsningsrett
Pant for forfalt festeavgift for inntil 3 års festeavgift
Festeforholdet gjelder fra 1.12.1991
Bestemmelser om forlengelse i 40 år
Leieavtalen kan ikke slettes/utløpe uten samtykke
fra Distriktenes utbyggingsfond eller andre panthavere.
Med flere bestemmelser bl.a. om veger, vann, avløp, avgifter bebyggelse
Kan ikke overdras/framleies uten samtykke fra hjemmelshaver/utleier så lenge tomten er ubebygget
Gjelder denne registerenheten med flere
 
Pengeheftelser i festerett
1993/3459-2/15  Festekontrakt - vilkår  
12.07.1993 
festetid: 40 år
ÅRLIG FESTEAVGIFT: NOK 55.000
Ikke innløsningsrett
Pant for forfalt festeavgift for inntil 3 års festeavgift
Festeforholdet gjelder fra 1.12.1991
Bestemmelser om forlengelse i 40 år
Leieavtalen kan ikke slettes/utløpe uten samtykke fra Distriktenes utbyggingsfond eller andre panthavere.
Med flere bestemmelser bl.a. om veger, vann, avløp, avgifter bebyggelse
Kan ikke overdras/framleies uten samtykke fra hjemmelshaver/utleier så lenge tomten er ubebygget
Gjelder feste
Gjelder denne registerenheten med flere

2003/8288-1/15  Obligasjon  
18.12.2003 
BELØP: NOK 63.074.000
Panthaver:DNB BANK ASA  
Org.nr: 984851006
Gjelder feste
Gjelder denne registerenheten med flere

2004/1844-1/15  Fellesobl. for bor.innsk.  
25.03.2004 
BELØP: NOK 21.310.000
Panthaver:Nåværende Og Framtidige Andelshavere I  
Lnr: 6600499
Panthaver:Vikinggrenda Borettslag  
Lnr: 6600498
Gjelder feste
Gjelder denne registerenheten med flere

Grunndata
1992/6311-1/15  Registrering av grunn  
10.12.1992 
Denne matrikkelenhet opprettet fra:Knr:3421 Gnr:37 Bnr:73
Areal: 8.283,7 m2.
Bnr. 608 er fradelt gnr. 37/73 FESTE NR. 1.

2001/6998-1/15  Målebrev  
05.12.2001 

2001/6998-2/15  Grensejustering  
05.12.2001 
Gjelder denne registerenheten med flere

2001/7001-2/15  Grensejustering  
05.12.2001 
Gjelder denne registerenheten med flere

2020/709921-1/200  Omnummerering ved kommuneendring  
01.01.2020 00:00

Vei/vann/avløp

Privat vei. Offentlig vann og avløp i henhold til informasjon fra Trysil kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Borettslag

Borettslag: Vikinggrenda Borettslag, Orgnr: 986131795

Generelle opplysninger om Vikinggrenda Borettslag
Borettslaget består av 58 andelsleiligheter, med følgende adresse: Vikinggrenda 1 - 28.

Vikinggrenda Borettslag har ingen ansatte.
Forretningsførsel og revisjon Forretningsførselen er utført av OBOS Eiendomsforvaltning AS i henhold til kontrakt. Autorisert regnskapsfører (oppdragsansvarlig) er Egil Havre, regnskapssjef i OBOS. Borettslagets revisor er BDO AS.

Vibbo
Du kan finne informasjon om boligselskapet og ditt boforhold ved å logge deg inn på Vibbo.no. Her finner du oversikt over din bolig, felleskostnader og annen nyttig informasjon. I tillegg er det en enkel kanal for å kunne kommunisere med styret.

Utleie av egen bolig (bruksoverlating)
Det er ikke tillatt å leie ut eller overlate bruken av boligen til andre uten styrets samtykke og godkjennelse av leietaker. Unntaket er korttidsutleie (opptil 30 døgn i løpet av året) eller dersom andelseier bor i boligen selv. Søknadsskjema for utleie/bruksoverlating finnes på Vibbo

Forkjøpsrett

Det er ikke forkjøpsrett i borettslaget.

Nei

Forsikring

Gjensidige Forsikring Polisenummer: 72343085

Regnskap

Kommentar til årsregnskapet for 2021:
Styret mener at årsregnskapet gir et riktig bilde av borettslagets eiendeler og gjeld, finansielle stilling og resultat. Informasjon om borettslagets forventede økonomiske utvikling er omtalt i årsrapportens punkt om budsjett for 2022. Forutsetningen om fortsatt drift er til stede, og årsregnskapet for 2021 er satt opp under denne forutsetning.

Inntekter
Driftsinntekter i 2021 var til sammen kr 4 488 917,-.

Kostnader
Driftskostnadene i 2021 var til sammen kr 5 124 159,-. Dette er høyere enn budsjettert og skyldes i hovedsak kostnader til større
vedlikeholdsarbeider i borettslaget, samt høye energipriser.

Resultat
Årets resultat fremkommer i resultatregnskapet som et underskudd på kr -1 411 054,- og ble dekket ved overføring fra egenkapital. Eventuelt avdrag på langsiktig gjeld (lån) er ikke tatt hensyn til.

Disponible midler
Borettslagets disponible midler (omløpsmidler fratrukket kortsikt gjeld) var pr 31.12.2021 kr 3 683 019,- og viser borettslagets likviditet. De disponible midlene bør til enhver tid være positive, som en del av forutsetningene for videre drift. Neste års budsjett er nærmere omtalt under avsnittet "Kommentarer til budsjett for 2022". For øvrig vises det til de enkelte tallene i vedlagt Årsrapport med resultatregnskapet, balansen og notene. Styret er ikke kjent med hendelser etter 31.12.2021 som påvirker regnskapet i vesentlig grad.

Vedtekter / husordensregler

I følge vedtektene er det krav om styregodkjennelse av ny eier.
Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Styrets arbeid i 2021/2022:
- Det er avholdt 5 styremøter i 2021, i tillegg til epostdialog og telefon/teamsmøter.

- Etter utsettelse pga. Covid-19 ble arbeidet med råteskader gjenopptatt våren 2021 og fortsatte utover høsten. Spesielt 4-manns hyttene er hardt rammet, og skadene har vist seg mer omfattende etter hvert som vegger er blitt åpnet og inspisert. Hytte 10 a,b,c,d og 11D ble utbedret i 2021. Arbeidene starter opp igjen på nye hytter i løpet av våren 2022.

- Utskifting av de 3 siste torvtakene er ble gjennomført i løpet av våren og høsten 2021. Arbeidet ble gjennomført i henhold til budsjett.

- Arbeider med overvannsrør ble igangsatt tidlig høst 2021. Hovedjobben ble avsluttet i november, hvor siste del av tilbake stiling og asfaltering blir gjort vår 2022. Arbeidene ble noe dyrere enn budsjettert idet det var behov for en del masseutskiftning pga. myrholdig jord under overvannsrøret, samt omlegging av 2 stk. vann- og avløpskummer.

- Covid-19 situasjonen rammet mange økonomisk, og mulighet for utleie ble svært begrenset i 2021. Midlertidig lettelse i husleie ble gjort f.o.m 1.mars 2021 og avsluttet 31.desember 2021.ember 2021. Tiltaket ble positivt mottatt av andelseierne, og var til stor økonomisk hjelp for mange.

- Styret har arbeidet med revisjon og modernisering av borettslagets vedtekter. Forslag til endringer ble lagt frem og stemt over i ekstraordinær generalforsamling januar 2022.

- Styret har jobbet med å få frem en bedre og mer fremtidsrettet avfallsløsning med nedgravde molokkcontainere. SØIR dekker alle kostnader med selve avfallsløsningen. Borettslaget bekoster nedgraving av molokkene. Løsningen vil bli gjennomført våren 2022.

- Det var en enorm økning i strømprisene høsten 2021 og dette har bare fortsatt inn i 2022. Borettslaget mottar ingen strømstøtte siden dette er fritidsboliger. Det er kun fellesmåling av strøm i dag, men styret jobber nå med løsninger for å kunne foreta individuell avlesning av strøm for den enkelte hytte. Dette vil innebære en mer rettferdig fordeling av strømkostnader, hvor de enkelte andelseier betaler for eget forbruk. Det er et mål å innføre individuell avlesning av strøm f.o.m 1.august 2022.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen:
- Kjøleskap, oppvaskmaskin og komfyr medfølger.

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer medfølger der dette er spesielt angitt i salgsoppgaven. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis. Boligselgerforsikringen dekker selges ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel, vil Claims handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Sammen med Tryg har vi skreddersydd boligkjøperpakke slik at du kan være trygg på at du har alle forsikringene du trenger ? enten du har kjøpt hus, leilighet eller hytte. Denne gunstige pakken fra Tryg inkluderer også juridisk hjelp hvis du oppdager feil og mangler ved boligen utover det som er opplyst om. Boligkjøperpakken inneholder innboforsikring, renteforsikring ? for situasjoner der kjøper ikke får solgt nåværende bolig ? samt en flytteforsikring for alle de tre boligtypene. For hus og hytte omfatter den i tillegg bygningsforsikring hvor kostnader for å reparere eller gjenoppbygge huset ditt er inkludert. Les mer om forsikringen i produktark for Boligkjøperpakke som ligger vedlagt i salgsoppgaven. Boligkjøperpakken må tegnes senest i forbindelse med kontraktsmøte. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken siden kostnaden det første året legges til oppgjøret for kjøpesummen for boligen. Megler/meglerforetak mottar honorar for denne formidlingen.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post eller SMS: 98 25 10 34 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre undersøkelser av kjøpers egenkapital og eventuelt andre forhold knyttet til kjøper. Den delen av kjøpesummen som er egenkapital skal innbetales fra kjøpers konto i norsk finansinstitusjon.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at hvis det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Det forutsettes at hjemmel til eiendommen overføres til kjøper. Dersom dette ikke er ønskelig må det tas forbehold i budet.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.
Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.
Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Adresse og matrikkel

Vikinggrenda 11A, 2420, Trysil, Gnr. 37 bnr. 608, andelsnr. 27 i Vikinggrenda Borettslag med orgnr. 986131795 i Trysil kommune

Oppdragsnummer

71-22-0092

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners Lørenskog sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.

MELD DEG PA VISNING
Det er ikke satt opp annonsert visning. Dette gjores etter avtale med megler.
SALGSOPPGAVE
BUDVARSEL
BE OM SALGSSUM
TAKK!
Du blir varslet på e-post, i appen på mobil og her på Schala.