#HEMSEDAL, Golfvegen 113
3 500 000,-
Flott hytte i et veletablert hyttefelt på Hemsedal Golfalpin | Solrike uteplasser | 9 sengepl. | P-plass med el-lader

VISNING:

Visning etter avtale med megler

 • Prisantydning: 3 500 000,-
 • Omkostninger: 98 769,-
 • Totalpris: 3 598 769,-
 • Fellesutgifter 900,-
Beregnet totalkostnad:
3 500 000,- (Prisantydning) Omkostninger 199,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 87 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 3 500 000,-)) 9 900,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 98 769,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 3 598 769,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
 • Type: Hytte
 • Eierform: Selveier
 • Primærrom: 60 m²
 • Bruksareal: 64 m²
 • Antall rom: 3
 • Oppholdsrom: 1
 • Soverom: 2
 • Byggeår: 2012
 • Gårdsnummer: 22
 • Bruksnummer: 142
 • Energimerking:
  D
 • Finnkode: 274656174
 • Sist endret: 03.10.22 15:06
NABOLAGSPROFIL for bydel
 • 76%
  eier sin egen bolig
 • 67%
  av eiendommene har pris mellom kr. 1 mill-2,5 mill
 • 45%
  har bolig på over 120 kvm
 • 6%
  av boligene er nyere enn 20 år
 • 31%
  er barnefamilier

 

Beskrivelse

Velkommen til Golfvegen 113 - ditt nye ferieparadis? Her får du en flott hytte beliggende i et veletablert hyttefelt på Hemsedal Golfalpin Golfbane, den eneste 18 hulls golfbanen i regionene Hallingdal, Valdres og Nore og Uvdal. Hytten ligger i idylliske omgivelser med umiddelbar nærhet til fantastiske friluftsmuligheter. Innvendig er det store vindusflater, effektiv planløsning med hems, moderne kjøkken samt baderom med opplegg for vaskemaskin. Her kan du nyte hyttelivet uten å kompromittere på hverdagsluksusen!    

- Gjennomgående hytte m/god planløsning
- Romslig stue m/store vindusflater
- 9 sengeplasser
- Solrike uteområder
- Moderne kjøkken
- Veldrevet velforening
- Tilgang til golfbane, volleyballbane m.m.
- Umiddelbar nærhet til fantastisk natur
- Parkering m/elbillader
- Kort vei til Hemsedal skisenter

Gjennomgående hytte som består av følgende:
- 1. etasje: Entré, stue med utgang til terrasse, kjøkken med åpen løsning mot stue, to soverom, bad, og bod.
- Hems: Loftstue og to rom benyttet som soverom.

I tillegg er det en utvendig bod på ca. 5 m² og støpt platting på ca. 5 m² i forbindelse med inngangsparti og bod.

Utstyr

- Hvitevarer på kjøkken medfølger.
- Sikringsskap med automatsikringer er plassert i entre.
- Vannrør av typen rør i rørsystem fra byggeår.
- Avløpsrør i plast fra byggeår.
- Fordelerskap for rør-i-rør system er plassert på i bod.
- Hovedstoppekran er plassert i bod.
- Oso varmtvannsbereder fra år 2012 på 198 liter.
- Naturlig ventilasjon, kombinert med mekanisk avtrekk fra bad og kjøkken.
- Røykvarslere/detektorer montert i entre og kjøkken.
- Slukkeapparat er plassert i bod.
- Ytterdør med glassfelt fra byggeår.
- Vinduer og terrassedører med to og tre-lags glass  karmer/rammer av tre fra 2012 og 2015.
- Det er felles pompehus for vann og avløp for hyttene.

Stue | Med utgang til terrasse

Hyttas sosiale sone er romslig og innbydende! Stuen er enkel å møblere og det er naturlig plass til både en spisegruppe og en sofagruppe med tilhørende møblement. Det er montert en Aduro peisovn for ekstra varme og lun atmosfære på vinterstid. Stuen har veggflater med trepanel og gulvet er dekket med parkett. De store vindusflatene gir rikelig med naturlig lys samtidig som man får god kontakt med naturen utenfor. På varme sommerdager blir det naturlig å åpne døren ut til boligens herlige terrasse!
Terrassen er sørvest-vendt og romslig på ca. 77 m². Her har du god plass til en stor sittegruppe, grill og dekorative planter. Det er gode solforhold så her kan hele familien nyte lange dager ute i frisk luft. Terrassen er belagt med terrassebord og er videre utstyrt med utebelysning og stikkontakt

Kjøkken

Moderne kjøkken med åpen og sosial løsning mot stuen - perfekt for å varte opp gjester! Det er god skap- og benkeplass for matlaging og oppbevaring av kjøkkenredskaper. Sigdal kjøkkeninnredning fra 2012, utført med slette fronter, benkeplater med laminert overflate og nedfelt oppvaskkum. Det er benkeskapbelysning og stikkontakter under overskap. Integrerte hvitevarer som kjøleskap med frysedel, komfyr og oppvaskmaskin og nedfelt platetopp medfølger salget.  Videre er kjøkkenet utstyrt med lekkasjestopper og komfyrvakt.

Soverom

Boligen har i dag 9 sengeplasser fordelt på 4 soverom, hvorav 2 soverom befinner seg på hemsen. Soverommene i første etasje er innbydende og romslige, med plass til seng/køyeseng og nattbord.

Soverommene på hemsen er også av god størrelse med plass en stor seng og nattbord. Begge soverom har et vindu som kan åpnes i sin helhet.
Det gjøres oppmerksom på at rommene på hemsen ikke er godkjent som varig opphold/soverom. Selger har ikke søkt om slike godkjennelser og bærer ingen risiko/ansvar for at slike godkjennelser gis.

Bad

Praktisk baderom fra 2012 med behagelig gulvvarme! Det er lagt fliser på gulvflater og veggflatene er utført med trepanel. Innredningen består av vegghengt servantskap med skuff og helstøpt servant, speil, overlys og frittstående toalett. Badet har et  dusjkabinett i hjørnet med skyvedører og veggmontert
hånddusj. Videre er badet utstyrt med stikkontakt på vegg og opplegg for vaskemaskin/tørketrommel.

TG2:
- Ventilasjon
- Slukets tilkomstmulighet for rengjøring
- Membran, tettesjikt og overgang til sluk.
- Fallforhold (gulv)

Entré

Velkommen inn! Her har du god plass til å ta av deg skoene og henge fra deg yttertøyet. Gulvet er flislagt, spesielt praktisk når man kommer hjem fra skituren. Entreen har en ytterdør med glassfelt fra byggeår.

Hems

Fra entreen er det adkomst til en hems som i dag blir benyttet som loftstue og to soverom. Det er uklart om de aktuelle rommene oppfyller tekniske krav slik at de kan godkjennes for varig opphold etter gjeldene tekniske forskrift bl.a. til rømningsveier og lys. Kjøper bærer selv ansvaret for å søke godkjenning, og utføre nødvendige arbeider, dersom man ønsker å bruke dette rommet som soverom.

Beliggenhet

Eiendommen ligger i et etablert og rolig hytteområde på Golf Alpin, rett ved den populære golfbanen "Eventyrbanen". Her har du gode solforhold og masse aktiviteter hele året. Området ligger i flott fjellnatur og er det perfekte utgangspunkt for den aktive familien både sommer som vinter.

Eventyrbanen Golf Alpin:
"Eventyrbanen" er en fullverdig 18-hulls golfbane beliggende mellom Gol og Hemsedal, ca. 17 km fra Hemsedal sentrum og 15 km fra Gol sentrum. Banen har inntil 5 utslag på hvert hull og går for å være en ettertraktet golfbane i fjellnorge.
Dette er den eneste 18 hulls golfbanen i regionene i Hallingdal og går for å være en ettertraktet golfbane i fjell Norge. Området er omkranset av høy furuskog, idylliske småvann og myrområder, som gjør den til en spennende golfbane. Banen er også en multiarena for vandring, sykling, med turvei opp til eventyrgården Huso med videre tilknytning til Lykkja og Golsfjellet.

Vinterstid anlegges det preparerte langrennsløper på golfbanen og frem til Huso hvor løypene knyttes til løypenettet på Gravset.
Knapt 20 minutter unna ligger Hemsedal Skisenter, et av Skandinavias beste alpinanlegg.
Det er ca. 15 minutter å kjøre til regionens handelssenter Gol, med blant annet Tropicana Badeland og Oline Spa m.m.
Det er ca. 11 min til Ulsåk med dagligvarebutikk, restaurant, VVS forretning og fargehandel, og ca. 15 min til Hemsedal sentrum med flere butikker, servering, bibliotek, klatrepark, legekontor, vinmonopol m.m.

Sykkelstiutviklingen i Hemsedal er i full gang. Første etappe er klar, med Tottelia Rides som åpnet juni 2019. Juli 2021 åpnet det en 10.5 km lang flytsti i Hemsedal Skisenter, som passer for hele familien. Til høsten blir den helt klar med 10.5 km lang flytsti. I dag byr Hemsedal på 17 merkede sykkelruter som i hovedsak går langs grusveier, totalt 225 km skiltet og gradert etter vanskelighetsgrad. I tillegg finnes det en rød utforløype i Hemsedal Bikepark i Hemsedal Skisenter.

For mer informasjon om Hemsedal og aktiviteter:
Aktiviteter, opplevelser og turer hele året: www.hemsedal.com
Hemsedal Skisenter: www.skistar.com/hemsedal
Hemsedal kommune: www.hemsedal.kommune.no

Tomt

Areal: 514 kvm. Eierform: Eiet tomt

Delvis flat tomt opparbeidet med gruset gårdsplass og naturtomt.

Felleskostnader

900 pr. mnd. (Strøm til fellesarealer, vann, kloakk, brøyting, felles forsikring)

Felleskostnader for hovedsakelig vann, avløp, vei, brøyting er pt kr 900,- måneden fakturert hver 2.mnd med 1.800,-.

Løpende kostnader

I tillegg til felleskostnadene må kjøper beregne andre løpende kostnader som eiendomsskatt, vedlikeholdskostnader, innboforsikring, alarm og abonnement for tv og internett.

Årlig medlemskap i Golfalpin golfbane utgjør kr. 5.000,- og inkluderer spillerett til en person, samt rabattert pris til 50% på spillerett for tre personer.

Kommunale avgifter

Kr. 5 274

For 2021 utgjorde kommunale avgifter totalt kr. 5.274.- av dette utgjorde eiendomsskatten kr.2.977.- det resterende beløpet omfatter renovasjon.
Den samlede summen inkluderer moms på de avgifter der dette går fram av regulativet. Avgiftene vil variere etter forbruk. Alle avgifter og gebyr faktureres to ganger årlig.

Formuesverdi

Formuesverdi som sekundærbolig kr. 407 000 pr. Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 95% for sekundærboliger (alle andre boliger). For næringseiendom gjelder andre regler. For utfyllende informasjon om regelverket og unntak vises til skattelovens § 4-10 og Skatteetaten.

Tilstandsgrader (TG2/TG3) fra tilstandsrapport:

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrader 2 og 3:
Bad - .
- Ventilasjon
- Slukets tilkomstmulighet for rengjøring
- Membran, tettesjikt og overgang til sluk.
- Fallforhold (gulv)

Øvrige rom
- Ventilasjon (gjelder kun for P-ROM) 8
- Innerdører

Terrasser / platting på terreng
- Platting
- Fundamenter

Selgers egenerklæringsskjema

Selger har kommentert på følgende spørsmål i egenerklæringsskjema som er en del av salgsoppgaven:
6. Kjenner du til om det er/har vært problemer med ildsted/skorstein/pipe, f. eks dårlig trekk, sprekker, pålegg etter tilsyn, fyringsforbud eller lignende?
- Ja. Pålegg etter tilsyn fra feier: Montere taksteg for tilgang til pipe. Utført. Kontroll av trekk. Anbefaling fra feier om å tilføre luft via dør/vindu for å bedre trekken.

12. Kjenner du til om det har vært utført arbeider på terrasse/garasje/tak/fasade?
- Ja, kun av ufaglært / egeninnstats. Terrassen er bygget på egeninnsats.

13. Kjenner du til om det er/har vært utført arbeider på el-anlegget eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)? Hvis nei, gå til punkt 14.
- Ja, kun av ufaglært. Avtrekksrør fra kjøkkenvifte lagt ut gjennom hyttevegg.

14. Kjenner du til om det er utført kontroll av el-anlegget og/eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)?
- Ja. Tilsyn gjennomført 2013. Alt ok. Ny kurs lagt opp januar 2022.

Boligens areal

Primærrom: 60 kvm, Bruksareal: 64 kvm

1. etasje:
Bruksareal: 64 m².
Primærrom: 60 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, bad, stue med åpen kjøkkenløsning og to soverom.
Sekundærrom: 4 m². Følgende rom er oppgitt som sekundærrom: Bod.

Kommentarer til areal
I tillegg er det utvendig bod på ca. 5 m2 og støpt platting på ca. 5 m2 i forbindelse med inngangsparti og bod. Hems utelatt fra arealoppmåling grunnet lav takhøyde. Gulvflate har areal på ca. 34 m2.

De oppgitte arealer er hentet fra tilstandsrapport avholdt 15.09.2022 utført av Rune Nielsen. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Garasje / Parkering

Parkering i egen oppkjørsel. Det ble installert elbillader med egen sikring (400volt) i 2022.

Byggemåte

Boligen er oppført med støpt gulv mot grunn. Yttervegger av trekonstruksjoner med stående trekledning. Yttertak med saltakform av
trekonstruksjoner tekket med impregnerte trebord. Ytterdør med glassfelt fra byggeår. Vinduer og terrassedører med to og tre-lags glass
karmer/rammer av tre fra 2012 og 2015.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest datert 19.11.2012 for eiendommen. Dokumentet følger vedlagt.

Adgang til utleie

For utleie av deler av boligen kan det medføre krav om godkjennelse iht. plan- og bygningsloven om varig oppholdsrom. I tillegg kan det medføre søknadsplikt overfor plan- og bygningsmyndighetene for selvstendig boenhet. Selger har ikke søkt om slike godkjennelser og bærer ingen risiko/ansvar for at slike godkjennelser gis.

Oppvarming

Oppvarming med elektrisitet og vedfyring. Naturlig ventilering med mekanisk avtrekk på kjøkken og bad.

Velforening

Golf Alpin velforening. Hemsedal Golf Alpin hyttegrend ligger på grensa mellom Gol og Hemsedal, langs rv 52, 17 km fra Hemsedal og 15 km fra Gol.
Hemsedal Golf Alpin har den eneste 18 hulls golfbanen i regionene Hallingdal, Valdres og Nore og Uvdal. Terrenget og klimaet er snillere enn i de typiske Hemsedalsfjella.

Velforeningen har egen hjemmeside: https://golfalpinvel.no/

Infrastruktur; to vanninntak og ett avløpshus. Avløpshuset ved innkjøringen separerer lett og tungt. Anlegget er levert av Wallax som også fyller kjemikalier og ser til det. Vannet er grunnvann som i to hus pumpes opp i basseng som skaper trykk og derav vann i springen. Vannprøver tas jevnlig og rapporteres til Mattilsynet (vi har aldri hatt alvorlige avvik). Bassengene får avleiring/humus over tid og vaskes nå ned minimum to ganger i året.

Renovasjon
Hytterenovasjon betyr at en kildesorterer og bruker avfallsstasjonen ved Eikredammen (vis-a-vis vår innkjøring).

Hemsedal Maskinlag har bygget det meste av infrastrukturen og vedlikeholder den samt måker. Erling Granheim prepper skiløypene og akebakken.

Bruse.no er leverandør og det er gravd ned fiber i veien.

Volleyballbane
Volleyballbanen vår ligger ved hull 7 på Golfbanen. Denne klippes på dugnad.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter D

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Regulering

Eiendommen er regulert til hyttebebyggelse etter bestemmelsene av reguleringsplan for Hemsedal Golf Alpin med Plan ID 2009002 vedtatt 16.03.2010. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

For mer informasjon om planer og regulering se link (Nettside for Gol kommune): https://www.gol.kommune.no/meny/planar-og-regulering/

Bevaringsverdig

Nei.

Konsesjon / Odel

Gol kommune er null-konsesjonskommune. Kjøper må før overtagelse undertegne på egenerklæring om konsesjonsfrihet hvor det bekreftes at eiendommen er fritidsbolig.

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen:

Grunndata
Tinglyst 06.11.2012 
med dagboknr. 935095-1/200 
Registrering av grunn  
Denne matrikkelenhet opprettet fra:Knr:3041 Gnr:22 Bnr:130
 
Tinglyst 01.01.2020 00:00 
med dagboknr. 887170-1/200 
Omnummerering ved kommuneendring  

Rettigheter på andre eiendommer
Ingen rettigheter funnet.

Vei/vann/avløp

Privat vei. Privat og felles vann og avløp i henhold til informasjon fra Gol kommune.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen:
- Hvitevarer på kjøkken.

Følgende tilbehør medfølger ikke handelen:
- Møbler
-Annet som ikke er fastmontert

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer medfølger der dette er spesielt angitt i salgsoppgaven. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis. Boligselgerforsikringen dekker selges ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel, vil Claims handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Hyttepakken Gjennom forsikringen får du spesialisert juridisk bistand hvis du oppdager skjulte feil eller mangler ved hytten din, slik at du kan få den erstatningen du har krav på. I tillegg dekker forsikringen nødvendig teknisk bistand og eventuelle idømte saksomkostninger. Forsikringen tar med andre ord hånd om den økonomiske risikoen det innebærer å reklamere på et boligkjøp, i tillegg til å hjelpe deg gjennom prosessen. Hyttepakken inneholder boligkjøperforsikring og Super innboforsikring, og kan inneholde Standard hytteforsikring avhengig av hyttens eierform. Selve hytteforsikringen kan oppgraderes til superdekning mot et tillegg i prisen. Se forsikringsvilkårene på if.no for nærmere beskrivelse av hver enkelt dekning.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til tr@schalapartners.no eller SMS: 95 19 51 35 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre undersøkelser av kjøpers egenkapital og eventuelt andre forhold knyttet til kjøper. Den delen av kjøpesummen som er egenkapital skal innbetales fra kjøpers konto i norsk finansinstitusjon.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Det forutsettes at hjemmel til eiendommen overføres til kjøper. Dersom dette ikke er ønskelig må det tas forbehold i budet.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Kommunen har legalpant som sikkerhet for betaling av kommunale avgifter. Pantet følger av "Lov om pant" og skal ikke tinglyses. 

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. For nærmere informasjon om dette gjelder denne eiendommen, se oversikten over tinglyste heftelser. Dersom det ønskes mer informasjon, ta kontakt med megler.

Adresse og matrikkel

Golfvegen 113, 3550, Gol, Gnr. 22 bnr. 142 orgnr. 915622550 i Gol kommune

Oppdragsnummer

71-22-0069

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners Kalbakken sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.

MELD DEG PA VISNING
Det er ikke satt opp annonsert visning. Dette gjores etter avtale med megler.
SALGSOPPGAVE
BUDVARSEL
BE OM SALGSSUM
TAKK!
Du blir varslet på e-post, i appen på mobil og her på Schala.