#MANGLERUD, Manglerudveien 3
3 850 000,-
Lys og fin 3-roms! | Herlig, innglasset balkong | God lagringsplass | Sentral beliggenhet | Mulighet for leie av P-plass

VISNING:

Visning etter avtale med megler

 • Prisantydning: 3 850 000,-
 • Omkostninger: 16 153,-
 • Totalpris: 4 738 949,-
 • Fellesutgifter 6 317,-
Beregnet totalkostnad:
3 850 000,- (Prisantydning) 872 796,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 4 722 796,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 199,- (Pantattest kjøper) 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) 7 644,- (Gebyr utlysing forkjøpsrett) 500,- (Medlemsskap BRL) 6 850,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 16 153,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 4 738 949,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
 • Type: Leilighet
 • Eierform: Borettslag
 • Primærrom: 63 m²
 • Bruksareal: 71 m²
 • Etasje: 3
 • Antall rom: 3
 • Oppholdsrom: 1
 • Soverom: 2
 • Byggeår: 1951
 • Gårdsnummer: 148
 • Bruksnummer: 227
 • Energimerking:
  G
 • Finnkode: 272060618
 • Sist endret: 23.01.23 12:00
NABOLAGSPROFIL for bydel
 • 89%
  eier sin egen bolig
 • 91%
  av eiendommene har pris over 5 mill
 • 96%
  av boligene er eldre enn 20 år
 • 25%
  er barnefamilier
 • 27%
  er gift

 

Beskrivelse

Velkommen til Manglerudveien 3 - en lys og pen 3-roms med sentral beliggenhet i et rolig boligområde på Manglerud! Leiligheten ligger i byggets 3. etasje og har utgang til en usjenert, innglasset balkong på ca. 7 m². Innvendig finner du en lys, romslig stue, tidløst kjøkken med god skapplass, to innbydende soverom, en bod og et flislagt bad som ble totalrehabilitert i 2006. Perfekt beliggenhet for deg som ønsker å bo tilbaketrukket i rolige omgivelser, samtidig sentralt med kort gange til offentlig transport, dagligvare og flotte turområder!

- Lys og romslig 3-roms
- Herlig syd-øst vendt, innglasset balkong
- To romslige soverom
- Bad pusset opp i regi av brl. (2005/2006)
- Peisovn
- God lagringsplass m/fire boder
- Varmtvann inkl. i felleskostnader.
- Mulighet for leie av P-plass
- IN-ordning
- Rehabilitert fasade uteområde m.m (2017-2020)
- Veldrevet borettslag med god vedlikeholdshistorikk

Innhold

Leiligheten ligger i byggets 3. etasje og består av entré, stue, kjøkken, to soverom, bod og bad.

I tillegg har leiligheten:
- Utgang fra stue til en syd-øst vendt innglasset balkong på ca. 7 m².
- Tilgang til felles sykkelbod og vaskerom i kjeller.
- To disponible kjellerboder på ca. 4,2 m² og 4,5 m².
- En disponibel loftsbod på ca. 9 m².

Utstyr

- Opplegg for vaskemaskin og tørketrommel.
- Lekkasjestopper montert i kjøkken.
- Balkongdør med to-lags glass fra 2011.
- vinduer med to-lags glass fra 2011 og 2019.
- To disponible kjellerboder på ca. 4,2 m² og 4,5 m².
- En disponibel loftsbod på ca. 9 m².
- Naturlig ventilasjon.
- Brannslukningsapparat og røykvarslere.
- Sikringsskap med automatsikringer plassert i felles trapperom.

Entré

Velkommen inn! Lys og romslig entré og gir et hyggelig førsteinntrykk av boligen. God plass til å henge fra seg yttertøy og sette fra seg sko. Det er lagt laminat på gulv og himling er belagt med trepanel. Videre har entreen belysning med downlights. Entrédør med kikkehull og sikkerhetslås fra Swedoor, og har  brannklasse B30, lydklasse 40dB. Det er adkomst via felles trapperom. Oppgangen har callinganlegg.

Stue

Hjemmets sosiale sone er innbydende og romslig.  Stuen har gode møbleringsmuligheter med naturlig plass til et spisebord og sofa med tilhørende møblement. Det er montert en peisovn som varmer godt på kaldere dager. Veggene er malt i en lys farge og gulvet er dekket med parkett. Himling er belagt med trepanel og det er belysning med downlights. På varme sommerdager blir det naturlig å åpne døren til boligens herlige, syd-øst vendte  balkong på ca. 7 m². Balkongen er innglasset og kan nytes store deler av året! Her har du plass til en sittegruppe, grill og dekorative planter! Gulvflaten er av betong belagt med treheller. Det er montert utebelysning, så her kan man nyte sene sommerkvelder! Videre er balkongen utstyrt med stikkontakter på vegg.

Kjøkken

Lyst og tidløst kjøkken med separat løsning. Kjøkkenet har god skap- og benkeplass for oppbevaring av kjøkkenutstyr. Sigdal kjøkkeninnredning fra 2003 med lyse glatte fronter og benkeplate av laminat med nedsenket oppvaskkum av rustfritt stål. Det er lagt fliser på vegg over kjøkkenbenk. Videre har kjøkkenet benkeskapbelysning og stikkontakter over kjøkkenbenk. Hvitevarer som frittstående stekeovn og kjøleskap med frysedel medfølger salget. Gulvflaten er belagt med tregulv og det er malte slette veggflater.

TG2:
- Ventilasjon.
- Overflater gulv.

Bad

Fliselagt baderom med behagelig gulvvarme. Badet ble totalrehabilitert av borettslaget i 2006 og det ble satt inn ny servant, servantinnredning og dusjvegg i 2016. Innredningen består av vegghengt servantinnredning med glatte lyse fronter, heldekkende servant, speil, og gulvstående toalett. Det er belysning og stikkontakt over servant. Videre har badet et dusjhjørne med glassfelt og dusjforheng. Det er opplegg for vaskemaskin og
tørketrommel.

TG2:
- Ventilasjon.
- Overflater vegger.

Soverom

Leiligheten har to innbydende soverom. Hovedsoverommet er lyst og har plass til dobbeltseng og to nattbord. Veggflatene er malt i delikate fargevalg og det er lagt laminat på gulv. Det er satt inn et garderobeskap for oppbevaring av klær.

Soverom 2 er også av god størrelse med god plass til f.eks. en seng, nattbord, en pult og en oppbevaringsløsning. Veggflater er malt i samme delikate farge som hovedsoverommet og det er laminat på gulv. Soverommet passer utmerket som barnerom, gjesterom, garderoberom eller kontor etter behov.

Beliggenhet

Eiendommen ligger i et veletablert og sentralt boligområde på Manglerud i Oslo kommune, med nærhet til fantastiske tur- og rekreasjonsområder. Fra eiendommen er det gangavstand til T-bane, og nærhet til innholdsrike kjøpesenter. Du bor innenfor bomringen, med kort vei til Oslo sentrum og den nye Fjordbyen. Fra boligen er ikke veien lang til Manglerud idrettspark med ishall, kunstgressbane og golfsimulator.

Det er heller ikke langt til populære treningssentre på både Manglerud og Ryen. For koselige søndagsturer anbefales en tur til Svartdalsparken, med vill og vakker skog, kulturminner og tursti med hengebro over Nygårdsfossen. Naturskjønne Østensjøvannet er også et meget populært turområde i bydelen med over 200 forskjellige fuglearter.

Fra Østensjøvannet er det et antall sykkelstier og turstier som tar deg innover i marka, der spesielt Nøklevann er verdt en visitt. Ved Rustadsaga finnes en liten sandstrand med flytebrygge, der det er fint å sette ut kano. Ekeberg med vakre Ekebergsletta ligger i fin sykkelavstand. Her finner du ridesenter, minigolf, dyrepark, idrettsanlegg og ikke minst Ekebergparken skulpturpark.

Det er en rekke dagligvarebutikker i området, blant annet Coop, Kiwi, Meny eller Rema 1000. Kiwi og Bunnpris på Ryen er søndagsåpne. Ønsker du ytterligere servicetilbud har Manglerud senter et totaltilbud av varer og tjenester (ca. 60 butikker). Bryn Senter med sine 42 butikker ligger en kort kjøretur unna, og det samme gjør Lambertseter senter - et moderne senter med en rekke butikker, koselige spisesteder og kino.

Området gir mulighet for offentlig kommunikasjon via buss og T-bane, hvorav nærmeste holdeplass er Manglerud T-bane og som ligger kun en rusletur fra boligen. Herfra kan du nå sentrum på 12 min. Det er bussholdeplass rett i nærheten og i tillegg går det ekspressbuss som tar deg til Oslo S.

Eiendommen har gangavstand til Manglerud barne- og ungdomsskole. Det finnes flere videregående skoler i nærliggende områder, samt et godt utvalg av både private og kommunale barnehager.

Felleskostnader

6 317 pr. mnd. (Felles drift og vedlikehold, kommunale avgifter, varmtvann, kapitalkostnader, etc.)

Felleskostnadene fordeles slik:
Fellesutgifter: Kr. 3.858,-
Balkong - ny i 2002: Kr. 545,-
Kapitalkost. lån 1 OBOS05: Kr. 1.914,-

Endringer i felleskostnader:
Det gjøres oppmerksom på at felleskostnader vil variere over tid, og justeres i hovedsak 1-2 ganger pr. år i forhold til borettslagets faktiske kostnader. Felleskostnadene ble sist justert 01.08.2022 med en økning på 5%.
Styret vurderer styret å sette opp husleien med 7% fra 2023. Her spiller det inn hvilke økte kostnader som kommer i løpet av 2022.

Løpende kostnader

I tillegg til de månedlige felleskostnadene må kjøper beregne andre løpende kostnader som strøm, eiendomsskatt, innboforsikring, alarm og abonnement for tv og internett utover det som inkluderer i felleskostnadene.

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Det kreves medlemskap i OBOS for å erverve/eie denne boligen. Andelstegning skjer ved signering av kjøpekontrakt for personer som ikke er medlem i OBOS. Dersom det er flere enn én som skal eie boligen sammen, må alle være medlem i OBOS og betale hver sin medlemskontingent på kr. 500,-.

Fellesgjeld / lånevilkår

Andel fellesgjeld for denne leiligheten utgjør kr. 872.796,-  pr. 01.08.2022.
Andel fellesformue for denne leiligheten utgjør kr. 8.366,- pr. 31.12.2021.

Sameiet har totalt tre lån med følgende spesifikasjoner per 01.08.2022:
Lånenr: HUS601-11342108
Type: A
Restsaldo: 6.599.030,-
Restløpetid: 5 år 2 md.
Term pr. år: 2
Type rente: Fast
Rente: 3,56%

Lånenr: OBOS05-98207983047
Type: A
Restsaldo: 128.468.578,-
Restløpetid: 128.468.578,-
Term pr. år: 12
Type rente: Flyt
Rente: 2,35%

Lånenr: OBOS06-98207983055
Type: A
Restsaldo: 55.898.501,-
Restløpetid: 39 år 2 md.
Term pr. år: 12
Type rente: Flyt
Rente: 2,35%

Borettslaget har lagt til rette for individuell nedbetaling av fellesgjeld (IN-ordning). Dette gir andelseier adgang til å innbetale sin del av fellesgjelden. Innbetaling forutsetter at andelseier har inngått en egen avtale med borettslaget. Ved henvendelse til OBOS Eiendomsforvaltning vil andelseier få informasjon om avtalens betingelser og priser. Innbetaling kan foretas to ganger pr. år ved terminforfall 31.01 og 31.07 på borettslagets felleslån.

Det gjøres oppmerksom på at fellesgjeld og felleskostnader kan variere over tid som følge av beslutninger foretatt i sameiets styre og/eller generalforsamling.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Garantert betaling av felleskostnader
Borettslaget har avtale med OBOS Factoring AS om garantert betaling av felleskostnader. OBOS Facoring AS garanterer for overførsel til borettslaget hver måned og overtar deretter alt ansvar og risiko for eventuell manglende innbetaling av felleskostnader.

Individuell nedbetaling av fellesgjeld
Borettslaget har lagt til rette for individuell nedbetaling av fellesgjeld (IN-ordning). Dette gir andelseier adgang til å innbetale sin del av fellesgjelden. Innbetaling forutsetter at andelseier har inngått en egen avtale med borettslaget. Ved henvendelse til OBOS Eiendomsforvaltning vil andelseier få informasjon om avtalens betingelser og priser. Innbetaling kan foretas to ganger pr. år ved terminforfall 31.01 og 31.07 på borettslagets felleslån. Andelseier må ta kontakt med OBOS minimum en måned før terminforfall for opprettelse av avtale. Innbetalingen må være kreditert OBOS'
klientkonto senest 10 dager før terminforfall. Dersom fristen ikke overholdes vil nedbetaling ikke kunne foretas, og beløpet blir returnert andelseier.
Minimumsbeløpet for innbetaling er kr 60.000 pr. gang. Andelseieren vil da få redusert sine kapitalutgifter (andel renter og avdrag) som kreves inn sammen med felleskostnadene.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 959 590 pr. 31.12.20 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 3 454 522 pr. 31.12.20 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 95% for sekundærboliger (alle andre boliger). For næringseiendom gjelder andre regler. For utfyllende informasjon om regelverket og unntak vises til skattelovens § 4-10 og Skatteetaten.

Tilstandsgrader (TG2/TG3) fra tilstandsrapport:

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrader 2:

Bad - Med adkomst fra entré.
- Ventilasjon.
- Overflater vegger.

Kjøkken - Med adkomst fra entré.
- Ventilasjon.
- Overflater gulv.

Øvrige rom:
- Overflater gulv.

Etasjeskiller:
- Skjevhetsmåling.

Elektrisk anlegg:
- Forenklet vurdering av det elektriske anlegget.

Selgers egenerklæringsskjema

Selger har kommentert på følgende spørsmål i egenerklæringsskjema som er en del av salgsoppgaven:
2. Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom?
- Ja, kun faglært. Firmanavn: S-Bygg. Rehabilitering av bad 2006.

2.1 Ble tettesjikt/membran/sluk oppgradert/fornyet?
- Ja. Firmanavn: S-Bygg. Rehabilitering av bad.

2.2 Foreligger det dokumentasjon på arbeidene?
- Ja. I regi av borettslaget.

2.3 Er arbeidet byggemeldt?
- Ja.

12. Kjenner du til om det har vært utført arbeider på terrasse/garasje/tak/fasade?
- Ja, kun faglært. Firmanavn: Oslo murermester bedrift. Total rehabilitering 2017 -2020.

13. Kjenner du til om det er/har vært utført arbeider på el-anlegget eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)?
- Ja, kun faglært. Firmanavn: Jeg er faglært elektriker. Har skiftet ut u/jordet stikk til jord i alle rom. Skiftet 12 v halogen downlights til 230 v led i stue-gang. Montert dobbel stikk til vaskemaskin bad.

13.1 Foreligger det samsvarserklæring for hele eller deler av det elektriske anlegget (i henhold til forskrift om lavspenningsanlegg)?
- Nei. Er faglært elektriker.

Boligens areal

Primærrom: 63 kvm, Bruksareal: 71 kvm

3. etasje:
Bruksareal: 71 m².
Primærrom: 63 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, bad, stue, kjøkken og to soverom.
Sekundærrom: 8 m². Følgende rom er oppgitt som sekundærrom: Innglasset balkong og bod.

Kommentarer til areal:
Innglasset balkong på ca. 7 m2 og tilliggende vegg mot stue er medregnet i leilighetens bruksareal (S-rom). Bruken av rommet, på befaringstidspunktet, avgjør om rommet defineres som P - Rom eller S - Rom. Se mer utfyllende i rapportens premisser om areal. Deler av loftsbod
er ikke måleverdig grunnet skråtak og lav takhøyde. Gulvflate oppmålt til ca. 9 m2.

De oppgitte arealer er hentet fra tilstandsrapport avholdt 22.08.2022 utført av Lars Petter Ausland. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adkomst

Adkomst via felles trapperom. Oppgangen har callinganlegg.
Det vil bli skiltet med Schala & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 8 242 kvm, Eierform: Fellestomt

Felles tomt for borettslaget opparbeidet med asfalterte og steinlagte internveier, biloppstillingsplasser, garasjerekker, gressplen, trær, prydbusker, diverse beplantning, sittegrupper og sykkelparkering.

Garasje / Parkering

Det medfølger ikke garasjeplass til leiligheten.

Borettslaget har 38 faste, betalte parkeringsplasser, og egne parkeringskort gjelder for disse. Det er 61 garasjer som leies ut iht. venteliste. For å se leiepriser, depositum, venteliste, se oversikt på vår hjemmeside: VIBBO.no.

Arealbekreftelse

Arealbekreftelse fra Oslo kommune er utstedt for eiendommen den 13.09.1952. Dokumentet kan fås ved henvendelse til megler.

Byggemåte

Boligbygg over 3 etasjer samt kjeller og loft. Støpt plate på mark. Grunnmur av betong og murkonstruksjoner. Etasjeskillere av betong. Yttervegger
med pussede og malte murkonstruksjoner. Takkonstruksjon av saltaksform utvendig tekket med takstein (taket er ikke besiktiget). Leiligheten har
slett entrédør fra Swedoor med brannklasse B30, lydklasse 40dB, kikkehull og sikkerhetslås. Balkongdør med to-lags glass fra 2011 og vinduer med
to-lags glass fra 2011 og 2019. Oppvarming med elektrisitet og vedfyring.

Ferdigattest / brukstillatelse

Ferdigattest er utstedt for eiendommen den 28.04.1954. Dokumentet kan fås ved henvendelse til megler.

Adgang til utleie

Det er ikke tillatt å leie ut eller overlate bruken av boligen til andre uten styrets samtykke og godkjennelse av leietaker. Søknadsskjema for utleie/bruksoverlating fås ved henvendelse til OBOS.

I henhold til Lov om borettslag § 5-5 kan man med godkjenning fra styret i borettslaget leie ut leiligheten til andre for opptil tre år dersom man har bodd i leiligheten i minst ett av de to siste årene. Se for øvrig vedtektenes punkt 4-2 om overlating av bruk for utfyllende bestemmelser.

Oppvarming

Leiligheten har oppvarming med elektrisitet og vedfyring.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter G

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Regulering

Eiendommen er regulert til boligformål etter bestemmelsene i S-441 av 18.06.1952. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Bevaringsverdig

Nei.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Offentlige planer

Pågående plansaker:
Revisjon av reguleringsplan for småhusområder i Oslos ytre by (småhusplanen)
Saksnummer: 202102096 - Reguleringssak                
Mottatt sak: 05.02.2021
Reguleringsplan for småhusområder i Oslos ytre by (S-4220).
For mer informasjon se link (Saksinnsyn Oslo Kommune): https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?caseno=202102096

Pågående byggesaker:
Johan Hirsch vei 2 - 4 - 6 - Fasadeendringer og rehabilitering av bad
Saksnummer: 202010068 - Byggesak             
Mottatt sak: 22.06.2020
Status: Ferdigattest gitt
For mer informasjon se link (Saksinnsyn Oslo Kommune): https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?caseno=202010068

Johan Hirsch vei 10 - 12 - 14 - Fasadeendringer og rehabilitering av bad
Saksnummer: 202010065 - Byggesak             
Mottatt sak: 22.06.2020
Status: Ferdigattest gitt
For mer informasjon se link (Saksinnsyn Oslo Kommune): https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?caseno=202010065

Johan Hirsch vei 16 - 18 - 20 - Fasadeendringer og rehabilitering av bad
Saksnummer: 202010064 - Byggesak             
Mottatt sak: 22.06.2020
Status: Ferdigattest gitt
For mer informasjon se link (Saksinnsyn Oslo Kommune): https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?caseno=202010064

Manglerudveien 11 - Installasjon av trappeheis
Saksnummer: 202014495 - Byggesak             
Mottatt sak: 15.09.2020
Status: Tillatelse gitt
For mer informasjon se link (Saksinnsyn Oslo Kommune): https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?caseno=202014495

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen. Kjøpers bank får prioritet etter disse. Boligen leveres fri for pengeheftelser, foruten borettslagets pengeheftelser.

Hjemmelsopplysninger
Rettighetshavere til eiendomsrett
Tinglyst: 16.07.1986
Dagboknr.: 43020-1/105 
Hjemmel til eiendomsrett  
Vederlag: NOK 1.591.723
KJØPER: Manglerud Borettslag  
Org.nr: 950526181
Gjelder denne registerenheten med flere

Heftelser
Tinglyst: 17.02.1981 
Dagboknr.: 4599-1/105 
Fellesobl. for bor.innsk.  
BELØP: NOK 463.400
Panthaver:Andelseierne I Borettslaget  
Lnr: 1086915
ANF. PRIORITET ETTER OBLIGASJON(ER) TIL HUSBANKEN
SOM TIL ENHVER TID HVILER PÅ EIENDOMMEN
Gjelder denne registerenheten med flere

Tinglyst: 21.02.1985 
Dagboknr.: 10568-1/105  
** Forhøyelse  
FORHØYET TIL NOK 785,800
 
Tinglyst: 12.10.2000 
Dagboknr.: 59972-1/105  
** Diverse påtegning  
Mortifisert 3/10-2000 i sak nr.1402A

Tinglyst: 24.04.2001 
Dagboknr.: 22215-1/105  
** Nedkvittering  
Beløpet er nedkvittert til:
Beløp: NOK 754.300
Gjelder: 301-148-186-0-0 anr 0 aktiv
301-148-227-0-0 anr 0 aktiv
301-148-231-0-0 F anr 0 aktiv
 
Tinglyst: 15.08.2002 
Dagboknr.: 52877-1/105 
** Prioritetsbestemmelse  
veket for: PANTEDOKUMENT 2002/52873-1/105
 
Tinglyst: 16.02.2005 
Dagboknr.: 10796-1/105  
** Prioritetsbestemmelse  
veket for: PANTEDOKUMENT 2005/10795-1/105
 
Tinglyst: 25.11.2005 
Dagboknr.: 80927-1/105  
** Forhøyelse  
FORHØYET TIL NOK 757,700
 
Tinglyst:16.07.1986 
Dagboknr.: 43020-2/105 
Rettigheter iflg. skjøte  
Bestemmelse om veg
Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.v.
Gjelder denne registerenheten med flere
 
Tinglyst: 15.08.2002
Dagboknr.: 52873-1/105 
Pantedokument  
BELØP: NOK 23.240.000
Panthaver:HUSBANKEN  
Org.nr: 942114184
Gjelder denne registerenheten med flere
 
Tinglyst: 28.02.2018 21:00 
Dagboknr.: 486460-1/200 
Bestemmelse om bebyggelse  
Kan ikke slettes uten samtykke fra:OSLO KOMMUNE  
Org.nr: 958935420
Midlertidig dispensasjon fra Plan- og bygningsloven

Tinglyst: 12.10.2021 09:16 
Dagboknr.: 1269846-1/200 
Pantedokument  
BELØP: NOK 130.000.000
Panthaver:OBOS-BANKEN AS  
Org.nr: 911986884
Gjelder denne registerenheten med flere
Elektronisk innsendt

Tinglyst: 12.10.2021 09:16 
Dagboknr.: 1269847-1/200 
Pantedokument   
BELØP: NOK 56.550.000
Panthaver:OBOS-BANKEN AS  
Org.nr: 911986884
Gjelder denne registerenheten med flere
Elektronisk innsendt
 
Grunndata
Tinglyst: 13.09.1952 
Dagboknr.: 10971-1/105 
Registrering av grunn  
Denne matrikkelenhet opprettet fra:Knr:0301 Gnr:148 Bnr:1

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Oslo kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Borettslag

Borettslag: Manglerud borettslag, Orgnr: 950526181

Borettslaget består av 224 andelsleiligheter, og ligger i bydel Østensjø i Oslo kommune. Første innflytting skjedde i 1947. Tomten, kjøpt i 1986 er på 46.428 m2.

Manglerud Borettslag har ingen ansatte.

Forretningsførsel og revisjon
Forretningsførselen er utført av OBOS Eiendomsforvaltning AS i henhold til kontrakt. Autorisert regnskapsfører (oppdragsansvarlig) er Egil Havre, regnskapssjef i OBOS. Borettslagets revisor er PricewaterhouseCoopers AS.

Styret
Styret har telefon 474 16 434 og kan også nås per e-post: manglerud@styrerommet.no

Vibbo
Du kan finne informasjon om boligselskapet og ditt boforhold ved å logge deg inn på Vibbo.no. Her finner du oversikt over din bolig, felleskostnader og annen nyttig informasjon. I tillegg er det en enkel kanal for å kunne kommunisere med styret.

Avtale om leveranse av elektrisk kraft
OBOS har fremforhandlet en kraftavtale med Entelios (tidl.LOS) på vegne av selskapene forvaltet av OBOS. Manglerud Borettslag er tilsluttet avtalen med kraftleveranse til våre fellesanlegg.

Kabel-TV
Telia er borettslagets leverandør av TV- og bredbåndstjenester. Har du spørsmål så kontakt Telias kundetjeneste eller se på deres hjemmeside www.telia.no. Manglerud Borettslag har i tillegg fremforhandlet en egen avtale med Telia. I denne avtalen er det gjennom husleien inkludert en dekoder/modem og en internetthastighet på 50/50. Ønsker man høyere hastighet, kan man få dette til sterkt redusert pris ved å kontakte Telia.

Vaktmester
Pt har borettslaget ingen vaktmestertjenester. Disse oppgavene blir utført av beboere samt styret. Det vil bli innleid vaktmestertjenester fra juni 2022.
Oppfølging og vedlikehold av uteområde blir utført av Hagespesialisten. Styret har og inngått serviceavtale på VVS og elektro med godkjente firmaer.

Parkering
Det er 38 faste, betalte parkeringsplasser, og egne parkeringskort gjelder for disse. Det er 61 garasjer som leies ut iht venteliste. For å se leiepriser, depositum, venteliste, se oversikt på vår hjemmeside: VIBBO.no.

Nøkler/skilt
Brikke til utgangsdør bestilles hos styret. 1 brikke koster kr 300.-. Nøkkel til kjeller og loft som ikke har elektronisk lås koster kr 500.-. Skilt til postkasse bestilles hos styret. Navneendring på ringeklokke/callinganlegg gjøres av styret. Andelseier må opplyse om hva man ønsker skal stå der.

Renhold
Borettslaget har avtale med Økonomiske løsninger AS.

Fellesvaskerier med tørkerom er i Steinborgveien 34, 38, 42 og Manglerudveien 1C, 7, 8 og 16. Det er innført betaling for bruk av maskiner.

Forkjøpsrett

Borettslaget og boligbyggelagets medlemmer har 20 dagers forkjøpsrett. Denne boligen er utlyst parallelt, slik at fristen for å melde sin interesse om forkjøp til OBOS går ut 06.09.2022.

Ja

Forsikring

Gjensidige Forsikring Polisenummer: 87808209

Regnskap

Årsregnskapet for 2021 oppgir følgende:

Inntekter
Driftsinntekter i 2021 var til sammen kr 16.823.522,-.

Kostnader
Driftskostnadene i 2021 var til sammen kr 10.815.848,-.

Resultat
Årets resultat på kr 3.064.404,- fremkommer i resultatregnskapet og foreslås overført til egenkapital. Eventuelt avdrag på langsiktig gjeld (lån) er ikke tatt hensyn til.

Borettslaget har negativ egenkapital i balansen (udekket tap). Dette er nærmere omtalt i årsregnskapet under noten for udekket tap. Se vedlagt Årsregnskap for mer informasjon.

Vedtekter / husordensregler

I følge vedtektene er det krav om styregodkjennelse av ny eier.
Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Styrets arbeid i perioden 2021/2022:

Styret har i denne perioden avholdt både fysiske, digitale og telefon-møter. Medlemmer av styret har ofte kontakt med hverandre også utenom møtene.

Det er fortsatt fokus på noen reklamasjonsarbeider som enda ikke er avsluttet. Styret ser fremover og planlegger for vedlikeholds-arbeider på vann og kloakk da dette er rørledninger som har nådd sin tekniske levealder. Vi har som mål å få dette arbeidet inn i en god plan slik at vi ligger i forkant av eventuelle pålegg om utbedringer fra kommunen.

Forslag vedtatt på Generalforsamlingen i 2021 med styrets kommentarer under:
- Innføring av dugnad: Det er avholdt 1 dugnad. De som hadde meldt seg som oppgangsansvarlige, bistod styret i å tomme fellesområder for hensatt avfall. Det ble brukt ca. 30 timer til sammen med inspeksjonsrunde i forkant, tømming og bortkjøring av spesialavfall. Ny dugnad vil bli avholdt våren 2022.
- IN-ording: Styret har inngått en avtale hvor vi binder kr 130 millioner til IN-ordning.
- vaktmesteroppgaver: Det ble vedtatt at vaktmesteroppgaver skulle løses av beboere samt styret i styreperioden 2021- 2022. I sakens anledning la det med en liste på oppgaver styret hadde sett for seg løst i denne perioden Det ble vedtatt et fast honorar som skulle fordeles mellom de som utførte arbeidet.
- Reklamasjon på arbeid på blokker og uteområde: Av ulike grunner har styret dessverre ikke fått avsluttet alle reklamasjonsarbeidene. Styret håper
at dette skal kunne bli ferdig i 2022.
- Etterbestilling av innglassing til balkonger: Oslo Murmesterbedrift var hovedentreprenøren til borettslaget og Lumoen var underleverandør til
Oslo Murmesterbedrift ifb med balkonger og innglassing. Det viser seg at det er en konflikt mellom Oslo Murmesterbedrift og Lumoen rundt økonomi. Så lenge dette ikke er løst, går det ut over borettslaget selv om borettslaget reelt sett ikke er part i saken. OBOS har tatt tak i saken. De er enig i at det ikke er akseptabelt at konflikten mellom disse to firmaene skal få konsekvenser for borettslaget.
- Husleieøkning: Husleien ble satt opp med 5% fra 01.01.2022. Denne økningen i husleien går i sin helhet med til å dekke opp strømregningene som kom i 2021 og så langt i 2022. Stiger strømprisene ytterligere, har styret varslet om at det kan komme en ny husleieøkning i løpet av 2022, men vi håper at dette kan utsettes til 2023. For 2023, og med bakgrunn i det vi vet pr i dag, vurderer styret å sette opp husleien med 7%. Her spiller det inn hvilke økte kostnader som kommer i løpet av 2022.
- Oppgaver/ vedlikehold fremover i tid: I 2021 ble det oppdaget lekkasje på hovedvannledning til Steinborgveien 42-44 og på kloakkledning i Steinborgveien 38-40. Dette er arbeidet vil bli utført i 2022 for å unngå et pålegg fra kommunen. Styret vil legge en plan for å oppgradere vann- og kloakkrør. Rørene er fra den gang borettslaget ble oppført og faren for nye lekkasjer er stor. Styret er derfor i dialog med aktører som kan bistå i dette arbeidet. Dette er arbeid som styret er nødt til få utført, siden rørene er fra ca. 40-50 tallet. De anbud styret har fått for å få dette utført, anses ikke skremmende. Etter innhenting av anbud, blir dette arbeidet gjennomført i 2022.
Bytte av lufteluker - luker som er tettet igjen i leilighetene: Under arbeidet med å skifte lufteluker i leilighetene, ble det som tidligere nevnt avdekket at
mange luker var tettet igjen. Styret vil påpeke at iht våre vedtekter MÅ alle luker være åpne for å skape en god luftsirkulasjon i den enkelte leilighet.

Større vedlikehold og rehabilitering:
2020:
- Inngangsparti: Nye inngangsdører til oppgangene med nytt video-callingssystem.
- Vaskeri: Skiftet ut gamle maskiner i vaskeriene, innført betalingssystem. Malt vaskerier.
- Balkonger: Rehabilitering av samtlige balkonger
2018:
- Drenering: Drenering av uteområde for å få bukt med alt overvannet med tilhørende drensbasseng er ferdig.
- Lys: Bytte til led- lys i alle fellesområder med sensor.
- Vinduer: Vinduer på fellesområder som loft/kjeller er byttet. Resterende gamle vinduer/ balkongdører i leilighetene ble byttet
- Postkasser: Byttet postkasser i alle blokkene.
- Maling: Malt alle oppganger.
- Uteareal: Vår nye park med avdekket fjell, vanndammer, beplanting og sitteplasser ble ferdig i 2020. Hele uteområdet er rehabilitert.
-Lading EL-bil: 61 nye garasjer med El-billadning er satt opp og i bruk (ferdig 2019).
2017:
- Avfallsstasjoner/Dører: Satt opp nye avfallsstasjoner 2016 Bytte av dører på loft og i kjellere til brannsikre dører.
- Drenering: Drenere rundt blokkene i Manglerudveien 2 16
- Brannsikkerhet: Byttet alle brannvarslere i leiligheter/fellesområdene til nye gjennom GET Safe. Brannvarslere er knyttet opp mot en vaktsentral.
- Generell rehabilitering: Oppstart av vedlikeholdsprosjektet på blokker og utomhusområdet Piper, tak ned til undertak, nye takrenner, ny bekledning, nye innepiper, vindusutskiftning, oppussing fellesområder, nye lys inne og ute, bortledning av overvann til basseng. Nytt utvendige områder, nye
lekeområder.
- Generell rehabilitering: Samtlige blokker rehabilitert. (ferdig 2020)
2016:
- Inngangsparti: Reparert og byttet ut steiner ved inngangspartiene ved Manglerudveien 2,16.
- P-plasser: Oppgradert 4 P- plasser til EL- bilplasser
- Vaktmestergarasje: Tatt ned og bygget opp mur ved vaktmestergarasjen
2014:
- Drenering: Drenering av Steinborgveien.
2012:
- Takrenner: Legging av varmekabler i alle takrenner med unntak av Svartdalsveien 50 og over inngangen til butikken.
2011 - 2011:
- Vindusrehabilitering: Skiftet ut alle gamle vinduer og balkongdører.
2006 - 2007:
- Malt fasader i Manglerudveien 2-16.
- Drenert/oppgradert utenfor Manglerudveien 1 a-c og Svartdalsveien 50-54.
- Oppussing av vaktmestergarasje,- kontor/-bad.
2005 - 2006:
- Total rehabilitering av våtrom. Samt installasjon av felles varmtvann.
- Drenering.
2004:
- Påbegynt drenering av borettslagets bygninger. Samt påbegynt sliping og lakkering av borettslagets loftsarealer.
2003 - 2004:
- Maling av fasader.
- Oppgradering av felles uteareal iht utomhusplanen vedtatt på generalforsamlingen 2000.
1999 - 2000:
- Rehabilitering/nye balkonger.
- Ombygging av antenneanlegget.
1997:
- Utskifting av hoveddører med dørtelefonanlegg.
1993 - 1994:
-  Ombygging av el-anlegget.
1987:
- Rehabilitering av borettslagets bygninger.

Husdyrhold

Dyrehold er ifølge husordensreglene tillatt, etter Styrets tillatelse. Kriterier er at andelseier skal ha god grunn til å holde dyr, samt at dyreholdet ikke er til sjenanse for øvrige naboer (Husleielovens § 5-2). Det er ikke tillatt å ha hund eller katt i pensjon uten å søke Styret om dette først.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen:
- Hvitevarer på kjøkken medfølger handelen.

Følgende tilbehør medfølger ikke handelen:
- Bokhyller, lamper, og gardiner medfølger ikke handelen.

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer medfølger der dette er spesielt angitt i salgsoppgaven. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.
Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selges ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel, vil Claims handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If et gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris. Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. husforsikring, innboforsikring, renteforsikring, flytteforsikring og boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post eller SMS: 98 25 10 34 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre undersøkelser av kjøpers egenkapital og eventuelt andre forhold knyttet til kjøper. Den delen av kjøpesummen som er egenkapital skal innbetales fra kjøpers konto i norsk finansinstitusjon.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Det forutsettes at hjemmel til eiendommen overføres til kjøper. Dersom dette ikke er ønskelig må det tas forbehold i budet.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.
Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.
Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Adresse og matrikkel

Manglerudveien 3, 0678, Oslo, Gnr. 148 bnr. 227, andelsnr. 138 i Manglerud borettslag med orgnr. 950526181 i Oslo kommune

Oppdragsnummer

71-22-0063

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners Lørenskog sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.

MELD DEG PA VISNING
Det er ikke satt opp annonsert visning. Dette gjores etter avtale med megler.
SALGSOPPGAVE
BUDVARSEL
BE OM SALGSSUM
TAKK!
Du blir varslet på e-post, i appen på mobil og her på Schala.