# JESSHEIM, Idretten 20
3 950 000,-
Nyere, lys og romslig 3-roms endeleilighet fra 2016 | Vestvendt terrasse 27 kvm | Garasjeplass | Attraktivt og sentralt!

VISNING:

11. august torsdag kl. 16:45 - 17:30 14. august søndag kl. 12:30 - 13:15
 • Prisantydning: 3 950 000,-
 • Omkostninger: 107 769,-
 • Totalpris: 4 057 769,-
 • Fellesutgifter 3 991,-
Beregnet totalkostnad:
3 950 000,- (Prisantydning) Omkostninger 199,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 98 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 3 950 000,-)) 7 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 107 769,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 4 057 769,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
 • Type: Leilighet
 • Eierform: Eierseksjon
 • Primærrom: 71 m²
 • Bruksareal: 75 m²
 • Etasje: 1
 • Antall rom: 3
 • Oppholdsrom: 1
 • Soverom: 2
 • Byggeår: 2016
 • Gårdsnummer: 135
 • Bruksnummer: 901
 • Energimerking:
  D
 • Finnkode: 260902821
 • Sist endret: 05.08.22 14:01
NABOLAGSPROFIL for bydel
 • 84%
  eier sin egen bolig
 • 95%
  av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill
 • 52%
  har bolig på over 120 kvm
 • 60%
  av boligene er nyere enn 20 år
 • 41%
  er barnefamilier

 

Beskrivelse

Velkommen til Idretten 20 - En nyere og herlig 3-roms endeleilighet fra 2016 med en attraktiv beliggenhet i Jessheim. Her bor man i grønne omgivelser, og samtidig sentralt med tilgang til "alt" man trenger i hverdagen!

Leiligheten har en romslig utforming og en god planløsning. Boligen oppleves lys og luftig med store vindusflater som slipper inn godt med naturlig lys. Stor og vestvendt terrasse med gode solforhold på ca. 27 kvm. Garasjeplass medfølger. Her vil du trives!

-Nyere 3-roms endeleilighet fra 2016
-Stor og vestvendt terrasse på ca. 27 kvm
-Lys og luftig med store vindusflater
-God planløsning
-Garasjeplass
-Gode oppbevaringsmuligheter
-Nærhet til "alt!"
-Gangavstand til Jessheim st. med gode togforbindelser til bl.a. Oslo
-Nærhet til skog og marka

Innhold

1. etasje: Entré, gang, stue, kjøkken, bad og to soverom. Bod.

Leiligheten disponerer i tillegg en kjellerbod på 5,1 kvm. Leiligheten disponerer en parkeringsplass i felles garasjeanlegg merket med nr. 32.

Entré

Velkommen inn! Entreen er av generøs størrelse med god plass til oppbevaring i romslig skyvedørsgarderobe. I tillegg er det montert et romslig garderobeskap lengre inn i entreen. I tilknytning til entreen ligger det en bod med gode oppbevaringsmuligheter. Det er lagt tre-stavs parkett i gulv som er gjennomgående i boligen.

Stue

Det første du vil legge merke til er de store vindusflatene som slipper inn godt med naturlig lys. Leiligheten ligger fint til på enden av bygget som sørger for godt med lysinnslipp fra flere kanter. Stuen er romslig med gode møbleringsmuligheter, med god plass til sofa med tilhørende møblement og et spisebord i tilknytning til kjøkkenet. Fra stuen er det utgang til terrasse.

Terrasse

Terrassen er vestvendt, og er på ca. 27 kvm. Terrassen kan by på gode solforhold, og på sommerstid kan man nyte solen på dag og ettermiddag. God plass spisebord, sittegruppe, planter og grill. Utebelysning samt stikkontakter er montert.

Kjøkken

Kjøkkenet ligger i en åpen og sosial løsning med stuen - perfekt for å varte opp gjester. Kjøkkenet er fra byggeår, og er utført med glatte, lyse fronter og benkeplate av laminat med nedsenket oppvaskkum i rustfritt stål. Overbelysning med stikkontakter under overskap. Videre er kjøkkenet utstyrt med frittstående kjøleskap og oppvaskmaskin. Nedsenket platetopp tilkoblet integrert stekeovn. Ventilator i overskap med avtrekk ut av bygget. Det er montert komfyrvakt på platetopp.

TG2:
-Vannrør. Det er ikke montert automatisk lekkasjestopper for å begrense eventuelle lekkasjer fra vanninstallasjoner.

Bad

Romslig og flislagt bad med varme i gulv fra byggeår. Innredningen består av gulvstående servantskap og benkeplate av laminat med nedsenket servant. Vegghengt speilskap, overbelysning samt innfelt speil over benkeplate. Videre er badet utstyrt med vegghengt toalett, dusjhjørne med innfellbare dusjvegger og armatur tilkoblet hånddusj samt regndusj. Downlights i himling.

TG2:
-Overflater vegger.

Soverom

Leiligheten har totalt to innbydende soverom. Hovedsoverommet er romslig med god plass til dobbeltseng, nattbord og en oppbevaringsløsning.

Soverom 2 er også av god størrelse med god plass til en seng og en oppbevaringsløsning. Passer utmerket som barnerom, gjesterom eller kontor etter behov.

Beliggenhet

Sentral og populær beliggenhet i Jessheim sentrum med umiddelbar nærhet til sentrumsgatene. Jessheim Storsenter med hele 140 butikker og serveringssteder ligger ca. i 13 minutters gange fra boligen! I tillegg ligger gangavstand til dagligvarebutikker. Jessheim Storsenter byr på butikker som klesforretninger, dagligvare, interiør, kunst, samt helse og velvære for alle aldre. I Storgata ligger det flere populære spisesteder, kafeer, barer og utesteder, noe for enhver smak. Byen våkner virkelig til liv om sommeren når Jessheimdagene spraker løs, med flere konserter, boder og utallige aktivitetstilbud. Rett bak Jessheim Storsenter ligger Ullensaker Kulturhus med sine tre kinosaler. Kulturhuset byr også på konserter, teater, revyer og kunstutstillinger.

Jessheim har en god blanding av natur- og byliv, og byr på flott natur med lysløype og turstier på sommer som vinter. Nordbytjernet med flotte tur- og bademuligheter ligger også i området. Rundt tjernet er det godt tilrettelagt med turstier for små og store. Nordbytjernet har fine badeplasser med strender, volleyballbaner og bade- og fiskebrygger. På vinterstid er det mulighet for å stå på skøyter og ake. Ved Jessheim stadion ligger flotte Jessheim is- og flerbrukshall. Hallen huser blant annet håndballbaner, innebandybaner, volleyballbaner, løpebaner og styrkerom for å nevne noe. Skøyter, curling og kjelkehockey er det også muligheter for. Jessheim byr også på flere treningssentre.

Området har et godt tilbud for offentlig kommunikasjon. Gangavstand til Jessheim stasjon med gode togforbindelser til bl.a. Oslo, i tillegg til gode bussforbindelser. Fra Jessheim stasjon tar det ca. 39 minutter til Oslo S. Oslo Lufthavn ligger innenfor en kort kjøretur.

Felleskostnader

3 991 pr. mnd.

Herav:
Fellesutgifter (felles forsikring, forretningsførsel, vaktmester, trappevask) kr. 1.951,-
Felleskostnader til JPD kr. 200,-
Kabel-tv kr. 420,-
Akonto fjernvarme/vann og avløp kr. 1.420,-

Faktura for vann og avløp går direkte til sameiet. Vannmåler er installert.

Løpende kostnader

I tillegg til de månedlige felleskostnadene og de kommunale avgiftene må kjøper beregne andre løpende kostnader som strøm, innboforsikring og abonnement for tv og internett utover det som inkluderer i felleskostnadene.

Selger opplyser om et årlig strømforbruk på ca. 2426 kWh for 2021 inne i leiligheten. Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Andel formue

24 704 per 31.12.2021

Fellesgjeld / lånevilkår

I en tolkningsuttalelse har toll og avgiftsdirektoratet lagt til grunn at salgsverdi pluss andel fellesgjeld er seksjonens fulle verdi. Det skal følgelig beregnes, og betales, dokumentavgift også for seksjonens andel av fellesgjeld i sameiet.

Ingen lån registrert på sameiet per d.d.

Kommunale avgifter

Kr. 3 352 pr. år

Kommunale avgifter faktureres direkte fra Ullensaker Kommune, de er ikke inkludert i felleskostnadene.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Sameiet er ikke tilknyttet sikringsordning for fellesgjeld eller IN-ordning (individuell nedbetaling av andel fellesgjeld).

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 016 306 pr. 31.12.20 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 3 658 700 pr. 31.12.20 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger). For næringseiendom gjelder andre regler. For utfyllende informasjon om regelverket og unntak vises til skattelovens § 4-10 og Skatteetaten.

Tilstandsgrader (TG2/TG3) fra tilstandsrapport:

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrader 2:
-Bad, herunder overflater vegger. Det registreres bomlyd i enkelte fliser i- og utenfor dusjhjørne, noe som indikerer manglende vedheft mellom flis og underlag. Forholdet bør utbedres.
-Kjøkken, herunder vannrør. Det er ikke montert automatisk lekkasjestopper for å begrense eventuelle lekkasjer fra vanninstallasjoner.
-Øvrige rom, herunder overflater gulv. Parkettgulvet bærer stedvis preg av alder/slitasje. Skader bør utbedres.

Ingen punkter er gitt TG3. For mer informasjon, se vedlagt tilstandsrapport.

Boligens areal

Primærrom: 71 kvm, Bruksareal: 75 kvm

2. etasje:
Bruksareal: 75 m².
Primærrom: 71 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, gang, stue, kjøkken, bad og to soverom.
Sekundærrom: 4 m². Følgende rom er oppgitt som sekundærrom: Bod.

Leiligheten disponerer en kjellerbod på 5,1 m².

Takhøyder er målt på tilfeldig valgte steder i boligen. Det er målt fra 2,20 - 2,55 meter takhøyde.

De oppgitte arealer er hentet fra tilstandsrapport avholdt 26.05.2022 utført av Joakim Helgesen. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. .

Tomt

Areal: 2 577 kvm, Eierform: Fellestomt
Felles tomt for sameiet. Fellesområder opparbeidet med plenarealer, prydbusker, diverse beplantning, lekeapparater, biloppstillingsplasser, garasjeanlegg og asfalterte internveier.

Garasje / Parkering

Leiligheten disponerer en parkeringsplass i felles garasjeanlegg merket med nr. 32. Mulighet for tilrettelegging av montering for elbil-lader etter samtykke fra styret. Kostnader til etablering av ladepunkt, vedlikehold og strøm dekkes av den enkelte seksjonseier.

Byggemåte

Boligbygg over 5 etasjer samt kjeller. Gulv mot grunn av betong. Grunnmur, bærende konstruksjoner og spillende dekker av stål og betongkonstruksjoner. Yttervegger av passende og malte flater samt bindingsverk utvendig kledd med panel. Tilnærmet flatt tak utvendig tekket med papp/membran. Boligen har Swedoor glatt entrédør i brannklasse B30 og lydklasse 40dB. Terrasseskyvedør og vinduer med karmer av tre og to-lags glass fra byggeår.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest for eiendommen datert 2016.

Oppvarming

Boligen er oppvarmet med vannbåren varme tilkoblet felles varmesentral. Boligen er tilknyttet felles varmtvann.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Grønn - Energikarakter D

Regulering

Eiendommen er regulert til bolig etter reguleringsplan for Søndre del av Jessheim park/Ringv. med bestemmelser vedtatt 02.02.2016. Avsatt i kommuneplan for Jessheim til kombinert bebyggelse og anleggsformål - nåværende vedtatt 23.06.2021. Avsatt i kommunedelplan til kombinert bebyggelse og anleggsformål vedtatt 16.06.2016. Grenser inntil reguleringsplan Stadion område Jessheim, vedtatt 01.02.2010. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen. Kjøpers bank får prioritet etter disse. Boligen leveres fri for pengeheftelser.

Tinglyst: 09.07.2010
Dagboknr.: 517341-1/200
Utbyggingsavtale  
Rettighetshaver:ULLENSAKER KOMMUNE  
Org.nr: 933649768
Kommunen har forkjøpsrett, eventuelt tilvisningsrett for inntil 17 boliger. (Innbefattet gbnr. 5/161). Avtale om hvor mange boenheter kommunen evt. skal kjøpe/tilvise inngås ved utbygging av det enkelte delfelt og når prosjekt og prisliste for boligene foreligger. Kommunen må innen 8 uker etter oversendelse av disse meddele utbygger om og evt. hvor mange boliger kommunen ønsker å kjøpe/tilvise.
Overført fra: 3033-135/901
Gjelder denne registerenheten med flere

Tinglyst: 17.08.2015
Dagboknr.: 741512-2/200
Best. om adkomstrett  
rettighetshaver:Knr:3033 Gnr:135 Bnr:170  
Gjelder adkomstrett til parkeringsanlegg, også for fremtidig tilgrensende eiendommer som blir fradelt fra bnr. 170
Overført fra: 3033-135/901
Gjelder denne registerenheten med flere

Tinglyst: 10.05.2016 
Dagboknr.: 413261-2/200
Erklæring/avtale  
rettighetshaver:Knr:3033 Gnr:135 Bnr:170  
rettighetshaver:Knr:3033 Gnr:135 Bnr:882 Snr:1 m.fl.
rettighetshaver:Knr:3033 Gnr:135 Bnr:883 Snr:1 m.fl.
rettighetshaver:Knr:3033 Gnr:135 Bnr:884 Snr:1 m.fl.
rettighetshaver:Knr:3033 Gnr:135 Bnr:900 Snr:1 m.fl.
Gjelder også senere eiendommer fradelt fra gnr. 135 bnr. 170
Bestemmelse om rett til å bruke fellesareal
Overført fra: 3033-135/901
Gjelder denne registerenheten med flere
 
Grunndata

Tinglyst: 01.01.2020
Dagboknr.: 470748-1/200
Omnummerering ved kommuneendring  

Tinglyst: 22.06.2016
Dagboknr.: 562826-1/200
Seksjonering  
opprettet seksjoner:
snr: 6
formål: Bolig
tilleggsdel: Grunn
sameiebrøk: 732/28623

Rettigheter på andre eiendommer
Rettigheter på 3033-135/914/0/1-72

Vei/vann/avløp

Offentlig vann og avløp i henhold til informasjon fra kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet. Eiendommen ligger til privat vei.

Sameie

Sameie: Sameiet Jessheim Park 5, Orgnr: 917497222

Generell informasjon om sameiet:
-Forretningsfører er BORI BBL. Revisor er statsautorisert revisor SLM Revisjon AS, Lillestrøm.
-Sameiet består av 40 boligseksjoner, fordelt på 1 bygning med adresse Idretten 20 og 22.
-Parkeringsanlegget er deleid med Sameiet Jessheim Park 4.
-Telenor er leverandør av kabel-TV og bredbånd til eiendommen.
-Sameiet har avtale med Ullensaker Bygdeservice om vaktmestertjeneste.
-Nøkler/rekvisisjon kan fås ved henvendelse til styret, og må betales av den enkelte.
-Renhold i fellesarealene utføres av Toma.
-Terrassene i 1. etasje (snr 1-9) ligger på grunnen. Disse er organisert som tilleggsdel til den enkelte seksjon på grunn.
-Medlemskap hos BORI BBL på kr. 650,- betales av kjøper.

Styrets arbeid i 2021:
-Budsjettering og regnskap
-«Vaktmesterarbeid»
-Inngåelse av drifts- og vedlikeholdsavtaler
-Internkontroll og oppdatering av HMS-plan (Helse, Miljø og Sikkerhet).
-Løpende saker som vedrører sameiet, så som møte, befaringer, oppfølgning med håndverkere etc.
-Anbuds-innhentning
-Kontinuerlig oppdatering av informasjon på Facebook gruppeside
-Saker fra Jessheim Park Drift (fellesanleggene)

Styret har også brukt en del tid med nabovarselet av 12. mars vedr. utbyggingen videre i Jessheim Park. Styret fant at endringen fra tidligere planer var endret så mye at de påklagde dette. Klagen ble avvist av kommunen og styret valgte deretter å sende saken til statsforvalteren. Rett før jul kom det beskjed herfra at klagen ikke ble tatt til følge.

Forsikring

Gjensidige Forsikring ASA Polisenummer: 85769331

Regnskap

Regnskapet for 2021 viser et driftsresultat på kr. 42 119,- og et positivt årsresultat på kr. 51 627,-.

Vedtekter / husordensregler

Vedtekter og husordensregler følger vedlagt

Husdyrhold

-Dyrehold er tillatt, men ingen beboere kan holde mer enn to dyr.
-Dyreeiere skal ta hensyn til naboer, og påse at dyr ikke er til ulempe eller sjenanse for våre beboere.
-Dyr skal alltid føres i bånd på Jessheim Parks fellesområde. Utendørs er det kun tillatt med dyr som føres i bånd eller står i bur
-Det er påbudt å rydde opp etter hunden/dyret hvis uhellet er ute, og det er forbudt å lufte dyr i sandkasser og på lekeplasser. Ved «uhell» må ekskrementer fjernes umiddelbart. Ta alltid med og bruk pose slik at etterlatenskaper ikke blir liggende igjen på plener eller gangstier.
-Dyreeier forplikter seg til å erstatte eventuelle skader som dyret måtte påføre så vel sameiet som den enkelte seksjonseiers eiendom. Trivselsregler Jessheim Park 5 August 2016
-Styret kan inndra tillatelsen til å ha husdyr hvis styret etter en nærmere vurdering av klager finner at dyrets eier har forbrutt seg mot regler om dyrehold.
-Brudd på regler om dyrehold regnes som mislighold av vedtatte trivselsregler som gjelder for sameiet Jessheim Park 5. Sameier belastes de konsekvenser dette kan medføre.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger/medfølger ikke handelen:
Alle hvitevarer medfølger inkludert vaskemaskin, fryser, kjøleskap og oppvaskmaskin samt komfyr og platetopp.

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer medfølger der dette er spesielt angitt i salgsoppgaven. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til tr@schalapartners.no eller SMS: 95 19 51 35 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre undersøkelser av kjøpers egenkapital og eventuelt andre forhold knyttet til kjøper. Den delen av kjøpesummen som er egenkapital skal innbetales fra kjøpers konto i norsk finansinstitusjon.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Det forutsettes at hjemmel til eiendommen overføres til kjøper. Dersom dette ikke er ønskelig må det tas forbehold i budet.

Eierseksjonsloven

Ingen kan direkte eller indirekte erverve mer en to boligseksjoner i et boligsameie jf. eierseksjonsloven § 23. Dersom et erverv har funnet sted i strid med eierseksjonslovens regler kan Kartverket nekte overskjøting. Dersom overskjøting blir nektet, er kjøper likevel forpliktet til å gjennomføre handelen med selger, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Legalpant tilsvarende 2 G for panterett til sameiet.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §30, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk. Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 ganger folketrygdens grunnbeløp.

Adresse og matrikkel

Idretten 20, 2068, Jessheim, Gnr. 135 bnr. 901 snr. 6 orgnr. 917497222 i Ullensaker kommune

Oppdragsnummer

71-22-0048

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners Kalbakken sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.

MELD DEG PA VISNING
SALGSOPPGAVE
BUDVARSEL
BE OM SALGSSUM
TAKK!
Du blir varslet på e-post, i appen på mobil og her på Schala.