#TØYEN / ENERHAUGEN, Jens Bjelkes gate 82D
2 900 000,-
Innbydende 2-roms leilighet vendt mot bakgård | Perfekt førstegangskjøp | Sentralt & tilbaketrukket beliggenhet
 • Prisantydning: 2 900 000,-
 • Fellesgjeld: 251 342,-
 • Omkostninger: 8 009,-
 • Totalpris: 3 159 351,-
 • Ligningsverdi: 577 242,-
 • Fellesutgifter: 3695,-

  inkluderer: driftskostnader, a-konto fjernvarme, internett, nebetaling av lån, felles forsikring, kommunale avgifter, Herav: A-konto fjernvarme 727,- Felleskostnader 2.609,- Lån 359,-
Beregnet totalkostnad:
2 900 000,- (Prisantydning) 251 342,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 3 151 342,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 6 850,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) 199,- (Pantattest kjøper) 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) -------------------------------------------------------- 8 009,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 3 159 351,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
 • Type: Leilighet
 • Primærrom: 27 m²
 • Bruksareal: 27 m²
 • Etasje: 1
 • Antall rom: 2
 • Oppholdsrom: 2
 • Soverom: 1
 • Byggeår: 1926
 • Gårdsnummer: 231
 • Bruksnummer: 225
 • Energimerking:
  F
 • Finnkode: 195051344
 • Sist endret: 28.10.20 15:31
NABOLAGSPROFIL for bydel
 • 60%
  eier sin egen bolig
 • 18%
  av eiendommene har pris mellom kr. 1 mill-2,5 mill
 • 31%
  har bolig mellom 60-120 kvm
 • 100%
  av boligene er eldre enn 20 år
 • 16%
  er barnefamilier

 

Oppdragsnummer

71-20-0139

Adresse og matrikkel

Jens Bjelkes gate 82D, 0652, Oslo, Gnr. 231 bnr. 225 snr. 10, andelsnr. 1 i Jens bjelkesgate borettslag med orgnr. 991471707 i Oslo kommune

Eier

Ane Hedvig H Løvold

Tillegg

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners avd. Kalbakken sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Forkjøpsrett

Ingen forkjøpsrett.

BRA/PROM

27 / 27 m²

Antall soverom

1

Eierform

Borettslag

Boligtype

Leilighet

Byggeår

1926

Energimerking

Oppvarmingskarakter Grønn - Energikarakter F

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Stipiulert energiforbruk er ca. 3.500 kwh.
Med et estimat på kr. 1,- pr. kwh. utgjør dette ca. kr. 3.500,- pr. år.
Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Ovenstående er basert på nåværende selgers senere års forbruk. Selger har hovedsakelig brukt leiligheten som en pendlerleilighet.

Tomt

Areal: 2 275 kvm, Eierform: Festet tomt

Tomten er fellesareal. Fellesarealer opparbeidet med asfalterte og steinlagte adkomstveier, gressplen, diverse beplantning, sittegrupper og lekeplass.

Borettslaget fester tomt av Truls Holte i 80 år fra 1995. Festeavgiften reguleres hvert 10 år, sist 1.1.2014.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Borettslaget bekreftes tilknyttet Skadeforsikringsselskapet Borettslagenes Sikringsordning AS. Avtalen er løpende, såfremt premie med forfall 1. februar er betalt. Borettslag som har tegnet seg forsikring kan si opp innen 1. desember med virkning fra kommende årsskifte.

Beliggenhet

Leiligheten ligger i et populært og attraktivt nabolag, et område i rask vekst. Jens Bjelkes gate 82 finner du sentralt på Tøyen, kun noen få minutters gange fra Kampen med sitt særegne, trivelige og barnevennlige bomiljø, og kort vei til bl.a. Grønland med sitt yrende folkeliv både morgen og kveld.

Det er angavstand til sentrum med alt dette innebærer, blant annet Karl Johans gate og Grünerløkka med sitt trendy uteliv og kafeer. I tillegg til å være nær hovedstadens bypuls er det kort vei til flotte tur- og rekreasjonsområder i bl.a. Kampenparken, Botanisk Hage, Sommerfrydhagen, Ruinparken og Middelalderparken med vannspeil og selvfølgelig Tøyenparken og Tøyenbadet. På sommeren kan du hente ut en bysykkel fra et stativ ved leiligheten og nærmest trille ned til Sørenga for et bad. For de treningsglade ligger både SATS Kampen, Fresh Fitness m.m. kort gange unna. Flere matvareforretninger som Rema ved Galgeberg, eller meny på Grønland ligger praktisk til i nærheten. Søndagsåpne Joker og grønnsakshandleren på torget er også rett i nærheten. En annen bonus er nærhet til t-bane og annen offentlig transport. Du vil bo sentralt, men allikevel i en grønn lunge og ha hele byen tilgjengelig.

Tøyen er en bydel i stor utvikling. Tøyenløftet har ført til at området er svært attraktivt og kulturlivet blomstrer. Klassiske fasader er pusset opp og nye boligprosjekter er godt tilpasset området. På nye Tøyen Torg, en kort spasertur unna, finner du bl.a. spisesteder og forretninger, matvarebutikker, apotek, postkontor og bank. Verdt å merke seg er det populære utesteder med hyggelig barer, mulighet for shuffleboard og deilig mat. I tillegg tilbys restauranter nordisk mat i toppklasse på kvelden og en hyggelig kafe på dagen. Har du lyst på sushi eller en burger finner du det også.

De siste årene har populære Øyafestivalen holdt til i Tøyenparken. På sensommeren samles store deler av hovedstadens innbyggere i nettopp denne bydelen for å nyte god musikk i godt selskap. Forrige vinter var det dessuten en ekstremt stor happening i bydelen da X-games ble arrangert på urbane Tøyen.

SENTRALT BELIGGENDE
Tilbaketrukket fra Grønlands gater ligger Teaterplassen, som tilbyr kaffebarer, spisesteder og hyggelig uteservering. Herfra kan man også ta seg via gangbroen til Bjørvika. Det er også kort vei til byens nyeste bydel Sørenga med trendy spiseplasser. Videre kan man følge havnepromenaden fordi det som blir nye Munch-museet, til Operaen og videre mot Festningen og Vippa. Sistnevnte er Norges herligste samling av food trucks og et sted du kan nyte utsikten mot Oslofjorden. Denne nye fjordbyen har moderne og spennende arkitektur og gir en fin kontrast til bydelens kultur og historie. I dette området vil det de kommende årene åpnes praktfulle bulevarder med en rekke nye forretninger og restauranter. Operaen har allerede blitt et av byens monumenter og har kontinuerlige oppsetninger med opera, dans og musikk. Deichmanske hovedbibliotek er like ved Operaen og allerede en moderne møteplass for utveksling av kunnskap. I tillegg satses det stort på friområder og parkanlegg som skal pryde bydelen når alt står ferdig.

Entré

Lys og romslig entré med porttelefon. God plass for lagring i høyden med praktiske hattehyller. Det medfølger også garderobeskap med skyvedører.

Stue

Innbydende stue med store vindusflater som gir mye naturlig lys og gode lysforhold. Med en takhøyde på ca. 2,69 m, oppleves leiligheten større enn det er. Det er ellers plass til et hyggelig sofakrok og et spisebord. Stuen er malt lys med kontrastfarge og på gulvet er det lagt 3-stavsparkett. Det praktiske hyllesystemet på kontrastveggen, samt sofaen medfølger boligen.

Kjøkken

Åpen kjøkkenløsning fra IKEA år 2008 med waterguard. Kjøkkenkroken er ligger praktisk til i rommet med gode oppbevaring- og skapplass. Innredet med profilerte fronter og laminert benkeplate. Det er flislagt mellom benkeplate og overskap med stikkontakter samt belysning. Av integrerte hvitevarer er det stekeovn, keramisk platetopp, kjøleskap med fryser og ventilator med kullfilter. Oppvaskmaskin fra Logik, og er plassert i skap under benken.

Bad

Stilrent flislagt bad med gulvvarme og downlights fra 2017. Badet har vegghengt innredning med
heldekkende servant. Overskap med speildører på vegg med overlys og stikkontakt. Dusjnisje med glassdører med ett-greps armatur fra Damixa. Vegghengt toalett med innebygget sisterne fra Geberit. Vaskemaskinen medfølger også som del innredningen.

Det foreligger Våtromsbevis på badet som innebærer at man får dekket reparasjon av selve badet ved en plutselig skade som følge av utett våtrom. Dekningen gjelder i 4 år med forbehold om at man tegner boligkjøperpakken til IF. Se vedlagt våtromsbevis i boligrapporten.

Soverom

Lys soverom som vender ut mot bakgård. Her er det plass til seng, garderobeskap og eventuelt hyllerskap som kan monteres i høyden for enda mer oppbevaring. Rammeverket til sengen har skuffer og oppbygd lagringsplass under, denne medfølger boligen som en del av innredningen.

Diverse

-Leiligheten har glatt entrédør av tre med brannklasse B30 og lydklasse 35dB fra Swedoor.
-Vinduer med karmer av tre og to-lags glass fra 2002.
-Vannrør av typen rør-i-rør system.
-Gulvflater belagt med tre-stavs parkett.
-Vegger og himlingsflater i glatte malte flater.
-Profilerte hvite innerdører.
-Ventilasjon er basert på naturlig ventilasjon med tilluftsventiler i vinduer.
-Sikringsskap med automatsikringer plassert i felles trapperom

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Felleskostnader

Kr 3.695 pr. mnd. og dette inkluderer: driftskostnader, a-konto fjernvarme, internett, nebetaling av lån, felles forsikring, kommunale avgifter m.m.

Kostnadene fordeler seg slik:
A-konto fjernvarme 727,-
Felleskostnader 2.609,-
Lån 359,-

Det gjøres oppmerksom på at felleskostnader vil variere over tid, og justeres i hovedsak 1-2 ganger pr. år i forhold til borettslagets faktiske kostnader. Felleskostnadene ble sist justert med 5% opp fra 01.jan 2020.

Sameiet er tilknyttet Telia som leverandør av internett og kalbeltv. Tv er ikke inkludert, her må det tegnes eget abonnement.

Garasje / Parkering

Gateparkering etter stedets gjeldende bestemmelser.
Området er en del av ordningen "beboerparkering". Dvs. at man med beboerkort kan parkere gratis døgnet rundt - hele uken - også utover det som er maksimal parkeringstid, mot et gebyr på kr 3600,- i året. Beboerparkering for elbiler koster kr 600,-.
For mer info se www.bymiljoetaten.oslo.kommune.no

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 577 242 pr. 31.12.19 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 2 078 069 pr. 31.12.19 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Byggemåte

Boligbygg over fem etasjer, samt kjeller og loft. Gulv på grunn av betong. Grunnmur, bærende konstruksjoner og skillende dekker i hovedsak av
betong. Yttervegger utført i teglstein. Fasader utført i teglstein og pussede malte flater. Takkonstruksjonen er utført i saltaksform utvendig tekket med
takstein.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger attestert ekspedisjonsdokument datert 20.07.1951 og melding om ferdig byggearbeid fra en leilighet til legekontor i bygget datert 17.12.1959. Et ekspedisjonsdokument er forgjengeren til ferdigattest. Dette dokumentet er førstesiden på byggesaken, hvor alle godkjennelser blir stemplet på (oppmålingssjefen, brannsjefen, helseråd, etc). Dette dokumentet kan være (ferdig) attestert, men i noen tilfeller er det bare registrert dato for byggeanmeldelse. Ved eldre bygårder er det som oftest dette dokumentet som vedlegges (attestert eller uattestert) for bekreftelse på at bygningen ble lovlig satt opp. Ekspedisjonsdokument kommer hovedsakelig i bygg som ble bygget på 1800-tallet og frem til rundt 1940-50.

Ellers foreligger det nyere ferdigattest datert. 22.08.2017 for utskifting av rør og rehabilitering av bad.

Dokumentene følger vedlagt.

Boligens areal

Primærrom: 27 kvm, Bruksareal: 27 kvm

1. etasje:
Primærrom: 27 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: entré, bad, soverom, stue og kjøkkenkrok.

I tillegg disponerer leiligheten en loftsbod med gulvflate på ca. 5 m².

Takhøyden er på tilfeldige plasser målt til ca 2,65 meter i entré. 2,31 meter på bad. 2,64 meter på soverom og 2,69 meter i stue/kjøkken.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

I henhold til Lov om borettslag § 5-5 kan man med godkjenning fra styret i borettslaget leie ut leiligheten til andre for opp til tre år dersom man har bodd i leiligheten i minst ett av de to siste årene. Se for øvrig vedtektenes § 5 for utfyllende bestemmelser.
Andelseier som selv bor i boligen, kan overlate bruken av deler av boligen til andre. I tillegg kan andelseier overlate bruken av hele boligen til andre opp til 30 døgn i løpet av året.

Oppvarming

Leiligheten varmes opp av radiatorer via fjernvarmeanlegg. Fyring og varmtvann er inkludert i felleskostnadene og blir avregnet hvert år etter forbruk. Varme i gulv på badet.

Regulering

Eiendommen er regulert til byggeområde for boliger etter bestemmelsene i S-2255 av 28.07.1977. Reguleringsbestemmelser i tilknytning til endret reguleringsplan for Oslo sentrum og indre sone i Oslo kommune med tilhørende endringer i S-2937 av 01.10.1987. (Planen er helt eller delvis opphevet som følge av bystyrets vedtak 23.09.2015, sak 262 (kommuneplan 2015 - Oslo mot 2030 - Smart, trygg og grønn)). For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

Utover andel fellesgjeld overdras leiligheten fri for pengeheftelser.

På eiendommen er det tinglyst 8 servitutter:
Dagboknr. 405837 tinglyst 09.09.1939: Bestemmelse om vann og kloakkledning.
Dagboknr. 406220 tinglyst 04.05.1951: Erklæring og avtale om kloakledning.
Dagboknr. 73717 tinglyst 22.12.1994: Vilkår for festekontrakt.
Dagboknr. 35616 tinglyst 22.06.2000: Erklæring og avtale om benyttelse om adkomstrett for Oslo kommune og Bolig- og eiendomsetaten.
Dagboknr. 73717 tinglyst 22.12.1994: Vilkår for festekontrakt om festeavgift og regulering av hver 10. år.
Dagboknr. 73722 tinglyst 22.12.1994: Pantsettelseserklæring.
Dagboknr. 317904  tinglyst 21.04.2008: Pantedokument.
Dagboknr. 270204 tinglyst 28.03.2017: Pantedokument ved bytte av bank til Obos Banken AS.

Mye av disse omhandler kommunens til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Det omhandler også bestemmelser og vilkår om festekontrakten, samt borettslagetslagets innskudd og fellesgjeld. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes.

Alle servituttene vil følge eiendommen . Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Oslo kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Borettslag

Borettslaget Jens Bjelkesgt.82, Orgnr.: 991471707 består av 26 andelsleiligheter. Borettslaget har adresse Jens Bjelkesgate 82 A-G med gnr. 231 og bnr. 225.
Forretningsfører er Obos Eiendomsforvaltning AS.
Borettslagets revisor er BDO AS.
Forsikret hos Gjensidige Forsikring med polisenummer 80541187.
Borettsalget eier 26 seksjoner i Jens Bjelkesgt. 82 Sameie.

Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.

Større vedlikehold og rehabilitering:
2019: Nye ytterdører
2017: Våtroms rehabilitering
2015: Rehabilitert av fasader
2013: Rehabilitert resten av ytre tak
2012: Rehabilitert VVS
2011: Nytt callinganlegg.
2010: Rehabilitert deler av ytre tak.
2010: Sentralfyr Skiftet ut oljefyr med fjernvarmeanlegg.
2010: Montert forbruksmåler for varmtvann og radiatorer.

Fellesgjeld / lånevilkår

Andel fellesgjeld for denne leiligheten utgjør kr. 251 342,- pr. 12.10.2020
Andel fellesformue for denne leiligheten utgjør kr. 9 084,- pr. 31.12.2019

Borettslagets lån utgjør totalt kr 3.204.787,- pr 12.10.2020 og lånevilkårene er:

Lånenr.: OBBK01-98207586927
Restbeløp: 92.843,-
Kapitalkostnader: 363,-
Type: Annuitet
Rest løpetid: 27 år 9 mnd
Termin pr. år: 12
Type rente: Flytende
Rente: 1.98%
Andel av fellesgjeld i festetomt utgjør kr 29.675,-.

Borettslaget har også en andel av fellesgjeld i sameiet Jens Bjelkesgate 82 SE, denne fordeles etter felleskostnadsbrøken (1 551/5 779). Dette er en skattemessig andel av festetomt gjeld per 31.12.18 på kr 1.439.158,-.
Andel av denne fellesgjelden utgjør for denne leiligheten kr 158.499 pr. 01.10.2020 og kapitalkostnaden er kr 686,-.

Lånet i sameiet har IN-ordning og det er mulighet for nedbetaling av andel lån i sameiet 2 ganger i året ved forfall 01.11 og 01.05. (Ønske om nedbetaling av lån meddeles til forvaltningskonsulenten 30 dager før forfall). Etablering av adminitrasjonsavtale - gebyr pr. 01.01.2019 er kr 1.738,-. Andel lån innfris i sin helhet. Selger plikter å gjøre administrasjonsavtalen for seksjonseier vedrørende innfrielse av andel fellesgjeld, kjent for kjøper. Avregning av for mye eller for lite innbetalte kapitalkostnader blir ikke foretatt ved eierskifte, men blir lagt på fremtidige giroer for felleskostnade.

Regnskap

Fjorårets regnskap viste et overskudd på kr 46.666,-. I budsjett for inneværende år er det lagt til grunn at selskapet skal gå med kr 50.650,- i overskudd.

Husdyrhold

Husdyr er tillatt.
Dyr som er til ulempe for andre beboere må ikke holdes i leilighetene. Lufting av hund må skje under kontroll. Hundeekskrementer skal fjernes fra alle Boligsameiets fellesareal.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen: Alt av hvitevarer inkl. vaskemaskin, alt av skap og hyller, seng med skuffer og oppbygd lagringsplass under og sofa.

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer medfølger der dette er spesielt angitt i salgsoppgaven. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til avt@schalapartners.no eller SMS: 47 38 28 05 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale. Styrets godkjenning må foreligge før overtagelse kan gjennomføres.
Eiendommen overtas i den stand den var ved besiktigelse, dvs. uten ytterligere vasking og rydding.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Det forutsettes at hjemmel til eiendommen overføres til kjøper. Dersom dette ikke er ønskelig må det tas forbehold i budet.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.
Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.
Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

MELD DEG PA VISNING
SALGSOPPGAVE
BUDVARSEL
BE OM SALGSSUM
TAKK!
Du blir varslet på e-post, i appen på mobil og her på Schala.