#KALBAKKEN, Martin Skatvedts vei 5B
3 450 000,-
SOLGT!!! Lys og lekker 3-R toppleilighet med skjermet balkong | Stilrent bad fra 2020 og nyere kjøkken | Flytt rett inn!
 • Prisantydning: 3 450 000,-
 • Fellesgjeld: 304 781,-
 • Omkostninger: 15 334,-
 • Totalpris: 3 770 115,-
 • Ligningsverdi: 802 549,-
 • Fellesutgifter: 3695,-

  Drift og vedlikehold, kabel-tv, bredbånd (grunnpakke), vaktmestertjenester, kommunale avgifter, trappevask, fellesvaskeri, felles byggforsikring, betjening av andel fellesgjeld, forretningsførsel m.m.
Beregnet totalkostnad:
3 450 000,- (Prisantydning) 304 781,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 3 754 781,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 7 325,- (Gebyr utlysing forkjøpsrett) 199,- (Pantattest kjøper) 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) 6 850,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 15 334,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 3 770 115,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
 • Type: Leilighet
 • Primærrom: 63 m²
 • Bruksareal: 63 m²
 • Bruttoareal: 69 m²
 • Etasje: 4
 • Antall rom: 3
 • Oppholdsrom: 1
 • Soverom: 2
 • Byggeår: 1952
 • Gårdsnummer: 91
 • Bruksnummer: 37
 • Energimerking:
  G
 • Finnkode: 194381219
 • Sist endret: 29.10.20 15:46
NABOLAGSPROFIL for bydel
 • 87%
  eier sin egen bolig
 • 77%
  har bolig mellom 60-120 kvm
 • 100%
  av boligene er eldre enn 20 år
 • 23%
  er barnefamilier
 • 24%
  er gift

 

Oppdragsnummer

71-20-0134

Adresse og matrikkel

Martin Skatvedts vei 5B, 0950, Oslo, Gnr. 91 bnr. 37, andelsnr. 177 i Bjerkehaugen Borettslag med orgnr. 948180456 i Oslo kommune

Eier

Åsmund Løvdal Austenå Mari Nymoen Austenå

Tillegg

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners avd. Kalbakken sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Forkjøpsrett

Ja

BRA/PROM

63 / 63 m²

Antall soverom

2

Eierform

Borettslag

Boligtype

Leilighet

Byggeår

1952

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter G

Energiforbruk

Energiforbruket for hele 2019 var 8.035 kwh.
Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Tomt

Eierform: Fellestomt

Tomten er fellesareal. Bjerkehaugen borettslag har store grøntområder og ligger pent og skjermet til på Kalbakken. Tomten er pent opparbeidet med store grøntområder pent beplantet med trær og prydbusker. Delvis gangveier mellom og til blokkene. Barnevennlig med lekeplasser og sittegrupper. Deler av bebyggelsen er bygget som en hestesko og forøvrig rundt flaggplassen i brl. med stor plen som benyttes felles av alle andelseiere.

Beliggenhet

Boligen ligger flott og sentralt til på populære Kalbakken - det er gåavstand til Kalbakken senter, offentlig kommunikasjon samt kort avstand til marka.
Meget godt utvalg av offentlig transport

Med buss tar det ca. 25 min til Oslo sentrum.
Med flybussen tar det ca. 51 min til Oslo lufthavn.
Med T-banen fra Rødtvet tar det ca. 18 min til Oslo sentrum og 13 min til Storo.
Med bil tar det ca. 17 min til Oslo sentrum og ca. 30 min til Oslo lufthavn.

Fra leiligheten er det ca 10 minutters gange til Lillomarka med flotte turløyper. I nærheten finnes også Vesletjern med populær og fin badeplass, samt Steinbruvann og Grorudparken med hyggelige bålplasser. Langs Alnaelva er det en flott sti som blir mye brukt av lokalbefolkningen. For den treningsglade finnes sykkelstier ned til byen samt et godt utvalg av treningsstudioer.

Entré

Når du kommer inn i boligen, er det første du møter en trivelig entré. Dette er et herlig ''første møte'' med denne flotte boligen. Du har naturlig plass til en kommode/skohylle og rikelig med plass til knagger for å henge av deg yttertøy. Veggene er lysmalte og gulvet belagt med parkett fra 2016 og gulvvarme. Boligen har adkomst fra felles trappegang og oppgangen har callinganlegg med kamerafunksjon.

Stue

Stuen er lysmalt med innfelte downlights i himling og parkett fra 2015 på gulv. Det er store vindusflater som slipper inn naturlig lys i boligen langs den ene veggen. Størrelsen muliggjøre store og sosiale soner. Du har en naturlig plass til både sofagruppe, spisebord og TV med tilhørende møblement. I stuen er det pipeløp og mulighet for å montere peis.

Kjøkken

Romslig Ikea kjøkken fra 2016 med mye god oppbevaringsplass. Innredning har slette fronter og laminat benkeplate med nedfelt oppvaskkum. Over kjøkkenbenken er det plater med flismønster. Benkeskapsbelysning og stikkontakter over benkeplate. På kjøkkenet er det plass til spisebord med nærhet til vindu. Du finner ventilator med kullfilter plassert over kokesonen og integrerte hvitevarer som nedfelt induksjonstopp, komfyr og mikrobølgeovn. Veggene er malt i lyse farger og gulvet er belagt med laminat og har gulvvarme.

Bad

Boligen har et meget lekkert bad som er renovert i 2020. Det er lagt moderne fliser på vegger og gulv, samt downlights i himling. Baderomsinnredningen består av en stilren servantinnredning, servant, speilskap, vegghengt toalett og dusjhjørne med innfellbare glassdører. Dusjarmatur tilkoblet hånddusj og regndusj. Gulvvarme i gulv og naturlig avtrekksventil i himling. Videre er det opplegg for vaskemaskin, så her har du alt du trenger på baderommet.

Balkong

Fra stuen er det utgang til en sydøstvendt balkong med sol fra morgen og til tidlig ettermiddag. Balkongen er ca. 7,30 kvm og den gode størrelsen gjør den enkel å innrede med sittegruppe og planter. Siden balkongen er overbygget og det er vegger mot nabo på begge sider, er den skjermet for vær og innsyn. Det er montert både utebelysning og stikkontakt. Gulvflaten er belagt med plastheller.

Soverom

Boligen har to flotte soverom av gode størrelser og som har malte flater i lyse farger. Gulvene er belagt med parkett fra 2015. Det er store vindu i begge rom som slipper inn store mengder naturlig lys. Ettersom hovedsoverommet er svært romslig, er det god plass til dobbeltseng og øvrig møblement. For at man skal ha et ryddig soverom er garderobeløsning viktig. Soverom 2 har garderobeskap og hovedsoverommet et walk-in closet som sørger for gode oppbevaringsmuligheter til klær og det man måtte ønske. Med to soverom egner det ene seg ypperlig som barnerom eller hjemmekontor.

Felleskostnader

3.695,- pr. mnd. Inkluderer: Drift og vedlikehold, kabel-tv, bredbånd (grunnpakke), vaktmestertjenester, kommunale avgifter, trappevask, fellesvaskeri, felles byggforsikring, betjening av andel fellesgjeld, forretningsførsel m.m.

Herav:
Felleskostnader kr. 2.866,-
Kabel-tv kr. 220,-
Bredbånd kr. 109,-
Balkongtillegg kr. 500,-

Borettslaget har kabel-tv/internett via Telia. Kjøper må selv hente utstyr.

Borettslaget har en avtale med OBOS om garantert betaling av felleskostnader. OBOS garanterer for overførsel til borettslaget hver måned og overtar deretter alt ansvar og risiko for eventuell manglende innbetaling av felleskostnader. Avtale om sikring av felleskostnader varer til den blir sagt opp av en av partene. Oppsigelsestiden er 12 - tolv- måneder regnet fra oppsigelsesdato.
 

Etasje

4 etasje

Garasje / Parkering

Borettslaget har 118 parkeringsplasser og 4 plasser med lader for elbil som leies ut gjenom styret. Fordeles etter ventelister. Ellers gateparkering etter områdets bestemmelser. Vanligvis god kapasitet.

Det finnes noen få selveiergarasjer som administreres gjennom et garasjelag i borettslaget.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 802 549 pr. 31.12.19 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 2 889 176 pr. 31.12.19 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Byggemåte

Boligbygg over 4 etasjer samt kjeller og loft. Grunnmur, bærende konstruksjoner og skillende dekker av betong. Utvendige fasader i pussede malte flater. Yttertak av saltak konstruksjon utvendig tekket med takplater/takstein (taket er ikke besiktiget). Leiligheten har slett entrédør med kikkehull, brannklasse B30 og lydklasse 35dB. Balkongdør med tre-lags glass fra 2012. Vinduer med rammer/karmer tre forblendet med metall, og to-lags glass fra 2014.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest datert 29.05.1961 for eiendommen.
Det foreligger ferdigattest datert 26.05.2014 for rehabilitering av fasade.

Boligens areal

Primærrom: 63 kvm, Bruksareal: 63 kvm, Bruttoareal: 69 kvm

4. etasje:
Bruksareal: 63 kvm.
Primærrom: 63 kvm. Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, stue, kjøkken, bad og to soverom.

Leiligheten disponerer i tillegg to kjellerboder og en loftsbod. Kjellerboder er oppmålt til 2,60 kvm og 1,80 kvm. Gulvflate på loftsbod er oppmålt til ca. 10 kvm.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

Adgang til utleie

Andelseieren kan leie ut boligen i inntil 30 døgn i løpet av året uten styrets samtykke. Videre kan ikke andelseier overlate bruken av boligen til andre uten godkjenning fra styret. Med samtykke kan andelseier overlate bruken av boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste årene. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. burrettslagslova § 5-6. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier. Se også borettslags vedtekter og konferer megler ved spørsmål.

Oppvarming

Oppvarming med elektrisitet. Gulvvarme på bad, kjøkken og gang.

Regulering

Eiendommen er regulert til boligformål etter bestemmelser i S-435, datert 02.04.1952.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert servitutter/heftelser på borettslagets grunnbok. Disse omhandler blant annet bestemmelser om garasje/parkering (1960), skjønn (1967), rett for kommunen til å anlegge og vedlikeholde ledninger m.m. (1986), erklæring angående byggeavstand til kant regulert i Martin Skatvedts
vei (1991) og midlertidig unntak fra fastsatt plassering (byggelinjer) i regulerings-og bebyggelsesplan S-435 (2019).

Gjelder denne registerenheten med flere. Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter overnevnte heftelser, servitutter og andelens fellesgjeld.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Oslo kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Borettslag

- Borettslaget består av 232 andelsleiligheter
- Forretningsførselen er utført av OBOS
- Styret kan kontaktes på bjerkehaugen@styrerommet.net
- Gratis fellesvaskeri i Nedre Kalbakkvei 1 og Martin Skatvedts vei 7-16-24.
- Borettslaget har avtale med Absolutt Rent AS om renhold av fellesarealene
- Barnevogner kan om nødvendig stå under trapp til underetasjen forutsatt at de fjernes på dagen for trappevask, men de må ikke parkeres i inngangspartiet slik at de er til hindring for utrykningskjøretøy

Fellesgjeld / lånevilkår

Lånenummer: HANBAN-94927014976
Type: A
Restsaldo: 49.099.028,-
Restløpetid: 23 år
Term pr. år: 4
Rente: Flyt 2,65%
Andel av saldo: 222.977,-
Kapitalkostnader: 1.081,-

Lånenummer: HUS301-11428597 6
Type: A
Restsaldo: 17.929.959,-
Restløpetid: 15 år 6 md.
Term pr. år: 4
Rente: Flyt 0,92%
Andel av saldo: 81.804,-
Kapitalkostnader: 475,-

Andel fellesgjeld

304 781 pr. 30.09.2020.

Andel formue

42 968 pr. 31.12.2019.

Forsikring

Gjensidige Forsikring Polisenummer: 86783204

Regnskap

Driftsinntekter i 2019 var til sammen kr. 9.949.664,-. Dette er kr 184.336,- lavere enn budsjettert og skyldes i hovedsak senere økning av felleskostnader, tjenesteleilighet og tomme parkeringsplasser. Årets resultat på kr 2.823.029,- fremkommer i resultatregnskapet og foreslås overført til egenkapital.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

På årsmøte 2020 kom det inn forslag om å male balkonger. Styret har kontaktet fagpersoner som har anbefalt oss å gjøre dette i løpet av 2-3 år, men at det ikke er nødvendig å gjøre dette i 2020. Prisestimat for dette er berammet til 400.000-500.000 NOK. Styret foreslår å innarbeide forslaget i en helhetlig vedlikeholdsplan som styret lager.
Vedtak: Godkjent. Balkonger vaskes og males når behovet for det foreligger.

Det har også kommet inn forslag om å male oppgangene. Styret har innhentet ca. tilbud på hva dette koster og prisestimatet ligger på mellom 800.000 - 1.000.000 NOK.
Vedtak: Godkjent.

I posten drift og vedlikehold er det beregnet kr 629 000 til ordinært vedlikehold. Det er ikke planlagt store arbeider for 2020.

Tidligere vedlikehold:
2019: Nytt avfallsystem.
2015: Opprettelse av 4 stk elbil-plasser. Anskaffelse 1 ny vaskemaskin.
2014: Oppgradering av lekeplass. Beplantning og opprydning av trær/busker. To nye vaskemaskiner. Oppussing av inngangspartier. Oppgradering av kabeltv-nett og digital infrastruktur.
2011 - 2013: Rehabiliteringsprosjekt. Rehabilitering av fasader og balkonger: Tilleggsisolering med kompaktsystem, reparasjon/maling av grunnmurer, nye vinduer og balkongdører, nye balkonger, tilleggsisolering på loft, utskifting drenering. Nytt calling-anlegg.
2012: Løpende rehabiliteringsprosjekt.
2011: Oppstart av rehabiliteringsprosjekt.
2010: Drenering av Martin Skatvedts vei 2. Felling av trær. 28 Bjerkehaugen Borettslag.
2009: Lekeplass og gatelys. Oppgradering av lekeplass. Gatelyst i NKV 1-7. Forsøkt utbedret problemer med vann i kjeller i MSV 2.
2007: Rengjøring av ventilasjonskanaler.
2006: Reparasjon av tak/ velferdsrom. Reparasjon av tak, piper, totalrenovering av velferdsrom.
2004: VVS rehabiliteringen avsluttet. Maling av alle oppgangene.
2003: Oppstart VVS rehabiliteringen.

Husdyrhold

Husdyrhold er tillatt. Anskaffelse av dyr i Bjerkehaugen borettslag skal være godkjent av borettslagets styre.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger ikke handelen:
- Kjøleskap og oppvaskmaskin på kjøkken (Det vil følge med en oppvaskmaskin, men den kommer til å bli byttet ut med en annen)
- Løs innredning i venstre kjellerbod.
- Oppbevaringshyller i loftsbod
- Alt inventar på balkong utenom "gulv"

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer medfølger der dette er spesielt angitt i salgsoppgaven. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til tr@schalapartners.no eller SMS: 95 19 51 35 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Ved eierskifte må erververen godkjennes av styret. Styregodkjenning kan ikke nektes dersom det ikke er saklig grunn for det.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Det forutsettes at hjemmel til eiendommen overføres til kjøper. Dersom dette ikke er ønskelig må det tas forbehold i budet.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig. Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne. Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.

MELD DEG PA VISNING
SALGSOPPGAVE
BUDVARSEL
BE OM SALGSSUM
TAKK!
Du blir varslet på e-post, i appen på mobil og her på Schala.