VEITVEDT HAGEBY:, Veitvetsvingen 17A
Solgt
Hyggelig og stort 3(4/5)-roms enderekkehus. Solrik takterrasse og hage. Parkering. Barnevennlig nabolag.
 • Prisantydning: 6 500 000,-
 • Omkostninger: 8 009,-
 • Totalpris: 6 699 725,-
 • Ligningsverdi: 1 563 300,-
Beregnet totalkostnad:
6 500 000,- (Prisantydning) 191 716,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 6 691 716,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 6 850,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) 199,- (Pantattest kjøper) 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) -------------------------------------------------------- 8 009,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 6 699 725,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
 • Type: Rekkehus
 • Eierform: Borettslag
 • Primærrom: 112 m²
 • Bruksareal: 114 m²
 • Antall rom: 4
 • Soverom: 2
 • Byggeår: 1953
 • Gårdsnummer: 89
 • Bruksnummer: 7
 • Energimerking:
  C
 • Finnkode: 239458851
 • Sist endret: 30.11.21 13:37
NABOLAGSPROFIL for bydel
 • 86%
  eier sin egen bolig
 • 77%
  har bolig mellom 60-120 kvm
 • 100%
  av boligene er eldre enn 20 år
 • 41%
  er barnefamilier
 • 34%
  er gift

 

Innhold

Enderekkehus med en fantastisk intern beliggenhet i denne idylliske hagebyen. Her har man gode oppvekstsvilkår og et sosialt naboforhold. Det er kort vei til barnehage, skole, marka og dagligvarer.

Innvendig har boligen en fin planløsning som gir god plass til mange mennesker. I 1.etasje er et nytt og innholdsrikt kjøkken med plass til stort spisebord, et soverom og et pent bad fra 2016. På loftet har man en flott stue, med utgang til en stor takterrasse med fantastiske solforhold. Videre har boligen kjellerstue, stort bad med badekar og soverom.
•Flott uteområde
•Fantastiske lys- og solforhold
•Gåavstand til marka og skiløyper
•Gode muligheter for flere soverom
•Direkte tilkomst til park og lekeplasser
•Utebod, i tillegg til mye lagringsplass i boligen
•Parkeringsplass (mulig å montere ladeboks)

Entré

Hyggelig inngangsparti med mye oppbevaringsplass i skyvedørsgarderobe. Flislagt gulv med gulvvarme, malte overflater på vegg og himling med downlights.

Stue

Stuen er lys og luftig og har vinduer i en ende og store balkongdører i glass ut mot takterrasse. Her har man anledning til å dele opp for å lage ekstra soverom. God plass til stor sofagruppe, tv-seksjon og spisebord slik rommet benyttes i dag. Ny, effektiv vedovn. Pent rekkverk med spiler i heltre av ask laget av møbelsnekker. Selger har innhentet godkjenning fra styret for å sette inn vinduer på langvegg. Lameller på vindu mot terrasse. Ny enstavs parkett i ask med gulvvarme. Malte overflater på vegg og i himling.

Stue 2

Koselig kjellerstue med god plass til sofagruppe og tv-møblement. Rommet passer også godt som lekerom for barna. Her har man skyvedører inn til et innebygd skap med mye oppbevaringsplass. Alternativt kan skapet fjernes slik at kjellerstuen blir større. Det er også en innvendig bod som benyttes som vaskerom. Varmtvannsberederen på 200 ltr er plassert i dette rommet og det er plass til både vaskemaskin og tørketrommel. Plassbygget hylle under trapp. Flislagt gulv med varmekabler. Malte overflater. Nedfelt himling med downlights. Rommet avviker fra dagens forskriftskrav for dagslys, dette kan løses ved å sette inn vindu.

Kjøkken

Flott, nytt kjøkken fra 2019. Pene og glatte fronter med lang arbeidsbenk langs vindu med utsyn mot uteområde. Nytt integrert kjøleskap, induksjonstopp og nye elektriske kurser til kjøkkenutstyr, stikk og lys på kjøkken. Integrert oppvaskmaskin, steikeovn og ventilator med avtrekksfunksjon beholdt fra tidligere kjøkken. God plass til stor spisegruppe. Nylig monterte moderne spiler i heltre av ask laget av møbelsnekker ved trapp. Plisségardiner i kjøkkenvinduer. Ny enstavs parkett i ask med gulvvarme. Malte overfater på vegg og i himling.

Bad

Bad i 1 etg:
Lekkert bad totalrenovert i 2016 i regi av forrige eier, dokumentasjon foreligger. Badet inneholder veggmontert wc, servantskap med speil og høyskap, dusjhjørne, foldedører i glass og to-greps armatur. Rør-i-rør koblinger og synlige avløpsrør i plast. Avtrekksvifte. Varme i gulv. Fliser på gulv og vegger. Nedfelt himling med downlights.

Bad i kjeller:
Stort og innbydende baderom pusset opp i 2006/2007, basert på tidligere salgsinformasjon. Boblebad med massasjefunksjon. Dobbelt servantskap med speil over. Badet inneholder ellers veggmontert wc. Rør-i-rør koblinger og synlige avløpsrør i plast. Avtrekksvifte. Varme i gulv. Flislagt gulv og vegg. Nedfelt himling med downlights.

Takterrasse

Flott takterrasse på hele 16 kvm. Her har selger hatt plass til en stor sofaseksjon og grill. Her forsvinner ikke solen før den går ned bak åsen. Trekonstruksjon belagt med membran og tilfarergulv belagt med trebord.

Hage

Her er det opparbeidet platting, gressplen og gangsti. Plattingen ved inngangsparti er vendt mot syd og har sol fra tidlig om morgenen og utover store deler av dagen, hagen har også sol fra midt på dagen til den går ned bak naboen. Nye terrassebord på platting og trapp ved inngangsparti.

Soverom

Romslig og lyst hovedsoverom med god plass til dobbeltseng og nattbord. Mye oppbevaringsplass i skyvedørsgarderobe. Ny enstavs parkett i ask. Malte overflater på vegg og i himling.

Soverom 2

Soverom 2 ligger i kjeller og er også av god størrelse. Her er det god plass til dobbeltseng og mye oppbevaringsplass i skyvedørsgarderobe. Ny enstavs parkett i ask med gulvvarme. Malte overflater på vegg og i himling.

Beliggenhet

Rekkehuset ligger i et populært og barnevennlig boligområde på Veitvet i Oslo kommune. Dette er et nabolag bestående av rekkehus- og tomannsboliger og flere store grøntområder og lekeplasser internt i borettslaget. Her arrangeres sommerfester, julegrantenninger og mye mer for fellesskapet i nabolaget.

Her har man nærhet til skoler, barnehager og offentlig kommunikasjon, samt et rikt utvalg av fasiliteter og servicetilbud. I forbindelse med Veitvet skole er det en stor kunstgressbane samt Veitvethallen med håndballbaner. Ny flerbrukshall stod ferdig i 2015. Det er ca. 6 min gange til Veitvetparken som framstår som en idyllisk møteplass tilrettelagt for grilling, sandvolleyball, tennisbane, flott lekeareal og en scene mot Veitvet kulturhus. Turveier innover i Lillomarka ligger  også i gangavstand fra boligen. Her er det flere preparerte langrennsløyper på vinterstid. Det er også flere vann med bade- og fiskemuligheter i lillomarka.

Dagligvarehandelen kan gjøres på Kiwi og Rema 1000 som ligger på Veitvet senter. Her finnes også bl.a. spisesteder, lege, tannlege, apotek og frisør, samt Norges største bowlinghall. Ønsker du ytterligere servicetilbud har Linderud senter ca. 60 butikker og et stort utvalg innen helse og velvære. Senteret fremstår som moderne og attraktiv og ligger kun noen minutters gange fra Veitvet.

Området gir mulighet for offentlig kommunikasjon med umiddelbar nærhet til buss, T-bane og flybuss, hvorav nærmeste holdeplass er Veitvet T- Bane som ligger 300 meter fra boligen. Det er ca. 7 minutter til bussholdeplass hvor det går buss til og fra sentrum hele døgnet.

Eiendommen har gangavstand til Veitvet barne- og ungdomsskole, som borettslaget sokner til. Nye Veitvet skole åpnet høsten 2015. Det finnes flere videregående skoler i nærliggende områder, bl.a. Bjerke Videregående, samt et godt utvalg av både private og kommunale barnehager.

Felleskostnader

3 903 pr. mnd. Felleskostnader inkluderer: Betjening av fellesgjeld, bredbånd, kabel-tv, vedlikeholdsfond, festeavgift,

Felleskostnader: 2819,-
Till. tilbygg: 106,-
Vedlikeholdsfond: 122,-
Lånekostnader: 856,-

Løpende kostnader

Felleskostnader, strøm og eiendomsskatt.

Andel fellesgjeld

191 716

Fellesgjeld / lånevilkår

Lånebeløp: kr 59.889.110,00
Låneform: Annuitet
Nominell rente f.t:. 1,440 %
Ny rente fra 26.11.2021: 1,690 %
Ny eff. rente 26.11.2021: 1,710 %
Renteberegning: Etterskudd
Kapitalisering: Ved innbetaling
Løpetid: 21 år og 8 mnd
Innfrielsesdato: 16.06.2043
Første forfall: 16.11.2021
Terminlengde: 1 mnd
Terminbeløp: kr 268.276 frem til 26.11.2021
Terminomkostninger: kr 35
Utbetalingsdato: 05.06.2013

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Det er ikke IN-ordning i borettslaget (innfrielse av deler av gjeld), men det er mulighet for innfrielse av hele gjelden 1 gang pr. år (ca. okt./nov.)

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 563 300 pr. 31.12.19 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 5 211 000 pr. 31.12.19 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Boligens areal

Primærrom: 112 kvm, Bruksareal: 114 kvm

U . etasje/kjeller:
Bruksareal: 39 m².
Primærrom: 37 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Kjellerstue, bad, soverom. Sekundærrom: Innvendig bod.

1. etasje:
Bruksareal: 45 m².
Primærrom: 45 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré/gang, bad, soverom, kjøkken med spisedel.

2. etasje:
Bruksareal: 30 m².
Primærrom: 30 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Stue.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adkomst

Enkel adkomst fra Veitvetsvingen.
Det vil bli skiltet med Schala & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 95 436 kvm, Eierform: Eiet tomt

Felles tomt opparbeidet med busker, trær diverse beplantning, plenområder, lekeapparater, sittegrupper, garasjeanlegg og asfalterte internveier Tomt for boligen er opparbeidet med, busker, diverse beplantning og treplatting.

Festet av Staten til 2050.
Festekontrakt - 28.09.1955 
Festetid: 99 år

Garasje / Parkering

Privat parkeringsplass foran boligen.

P-plass på fellesområdet følger ikke leilighet. Kan leies. Kontakt styret, tlf. 994 30 089.

Kan evt kjøpe garasje nær bolig - Veitvedt Hageby Garasjelag (gnr. 89/bnr. 17). Kontakt styreleder Carl-Vidar Haugan, telf 45602838.

Byggemåte

Rekkehus over tre etasjer. Boligen er oppført med bærende konstruksjoner i mur, betong og trekonstruksjoner. Gulv mot grunn av betong. Grunnmur
av betong og lettklinkerblokker. Etasjeskillere av trekonstruksjoner. Yttervegger i trekonstruksjoner utvendig kledd med stående trekledning. Saltak i
trekonstruksjoner belagt med takpapp.

For ytterligere informasjon om byggemåte henvises det til vedlagte boligsalgsrapport utarbeidet av Tim Roar Fauske, datert 18.11.21.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger byggemelding fra oppføringen av bygget. Dette viser at arbeidet er byggemeldt. Det forligger ikke ferdigattest.

Oslo Plan og bygg er underrettet om ferdigstillelse av tilbygg, se vedlegg i prospekt. Det er ukjent hvorvidt det er godkjent bruksendring til rom for varig opphold ved innredning av kjeller. Se saksnr. 200609293 hos Oslo Plan- og bygningsetat.

Adgang til utleie

Med godkjenning fra styret kan andelseieren overlate bruken av hele boligen til andre for opptil tre år dersom andelseieren selv eller en person som er medlem av husstanden og som er andelseierens ektefelle, samboer eller slektning i rett opp- eller nedstigende linje eller fosterbarn, har bodd i boligen i minst ett av de siste to årene. Godkjenning kan bare nektes dersom brukerens forhold gir saklig grunn til det. Godkjenning kan alltid nektes dersom brukeren selv ikke kunne blitt andelseier, eller tidligere er blitt nektet dette.

Energiforbruk

Totalt strømforbruk 2020: 12 977 kWh og 12 516 kr, strømforbruk 2021 tom. okt: 9 621 kWh og 14 628 kr.
Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter C

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Regulering

Eiendommen er regulert til byggeområde for bolig.
Reguleringsbestemmelse S-418 kan sees hos megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

Pengeheftelser i eiendomsrett

1954/1131-1/105  Obligasjon  
22.01.1954  
BELØP: NOK 1.590.900
Panthaver:Hagen Ørnulf  
Lnr: 1117806
ANF. PRIORITET ETTER OBLIGASJON(ER) TIL HUSBANKEN
SOM TIL ENHVER TID HVILER PÅ EIENDOMMEN
ANFØRT PRIORITET:
3.PRIOR. UTEN OPPTRINNSRETT ETTER FESTEAVGIFTEN OG BYGGE-
LÅNSOBLIGASJONER.
KAN IKKE TRANSPORTERES ELLER PANTSETTES UTEN SAMTYKKE FRA
HUSBANKEN
Gjelder denne registerenheten med flere

1958/1912-1/105   ** Diverse påtegning  
19.02.1958  
PANT FRAFALT I 13.480 M2
 
1963/1418-1/105   ** Diverse påtegning  
05.02.1963  
PANT FRAFALT I 2.657,3 M2
 
1965/16016-1/105   ** Transport av panthaver  
12.11.1965 
Fra:Iveaas A Adv  
Lnr: 1117805
Til:Hagen Ørnulf  
Lnr: 1117806
 
1984/55110-1/105   ** Prioritetsbestemmelse  
02.11.1984 
veket for: OBLIGASJON 1984/49717-1/105
veket for: OBLIGASJON 1984/49718-1/105

1985/34040-1/105   ** Tinglysing på nytt  
11.06.1985  

1954/16277-1/105  Bestemmelse om veg  
08.12.1954  
Bestemmelse om gjerde
Bestemmelse om kloakkledning
Gjelder denne registerenheten med flere
 
1955/12209-4/105  Festekontrakt - vilkår  
28.09.1955 
festetid: 99 år
ÅRLIG AVGIFT NOK 24,807
BESTEMMELSER OM REGULERING AV LEIEN
BESTEMMELSE OM BEBYGGELSE
BESTEMMELSER OM GJERDEPLIKT
BESTEMMELSER OM OVERDRAGELSE AV KONTRAKTEN
BESTEMMELSER OM FORLENGELSE
HUSBANKENS STANDARKLAUSUL VEDTATT
PANT FOR FORFALT FESTEAVGIFT
 
1958/10310-1/105   ** Diverse påtegning  
10.09.1958  
PANT FRAFALT I 13.480 M2
 
1973/6120-2/105   ** Nye vilkår  
27.03.1973  

1955/13952-1/105  Bestemmelse om bebyggelse  
03.10.1955 
ANG UTSALGSKIOSK
 
1960/16382-1/105  Best. om vann/kloakkledn.   
28.12.1960 
Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen
 
1961/234-1/105  Erklæring/avtale  
07.01.1961 
Vedtak av Oslo kommunes vann- og kloakkreglement
Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen
 
1964/3261-1/105  Skjønn  
10.03.1964  
Gjelder denne registerenheten med flere
 
1965/374-1/105  Erklæring/avtale  
11.01.1965 
Bestemmelse om trafostasjon/kiosk
 
1967/2020-1/105  Erklæring/avtale  
10.02.1967 
Vedtak av visse vilkår vedr. utskillelse/bebyggelse
av denne eiendom

1968/14763-1/105  Erklæring/avtale  
04.10.1968 
Bestemmelse om benyttelse
ANG KJELLERROM
Kan ikke slettes uten samtykke fra bygningsrådet
 
1968/15301-1/105  Erklæring/avtale  
12.10.1968  
Bestemmelse om benyttelse
ANG KJELLERROM
Kan ikke slettes uten samtykke fra bygningsrådet
 
1968/15944-1/105  Erklæring/avtale  
23.10.1968  
Bestemmelse om benyttelse
ANG KJELLEROM
Kan ikke slettes uten samtykke fra bygningsrådet

1969/2240-1/105  Erklæring/avtale  
08.02.1969 
Bestemmelse om benyttelse
ANG KJELLERROM
Kan ikke slettes uten samtykke fra bygningsrådet
 
1969/16475-1/105  Erklæring/avtale  
07.10.1969 
Bestemmelse om benyttelse
ANG KJELLEROM,
Kan ikke slettes uten samtykke fra bygningsrådet
 
1970/14112-1/105  Bestemmelse om bebyggelse  
25.08.1970 
Midlertidig dispensasjon fra Bygningsloven vedr HOBBYROM I
KJELLER
Kan ikke slettes uten samtykke fra bygningsrådet
 
1988/81160-1/105  Bestemmelse om bebyggelse  
23.11.1988 
ANG AVFALLSBODER
Kan ikke slettes uten samtykke fra vegsjefen
 
1989/78211-1/105  Erklæring/avtale  
10.11.1989 
Bestemmelse om trafostasjon/kiosk
Kan ikke slettes uten samtykke fra OSLO LYSVERKER


Pengeheftelser i festerett

1955/12209-4/105  Festekontrakt - vilkår  
28.09.1955 
Festetid: 99 år
ÅRLIG AVGIFT NOK 24,807
BESTEMMELSER OM REGULERING AV LEIEN
BESTEMMELSE OM BEBYGGELSE
BESTEMMELSER OM GJERDEPLIKT
BESTEMMELSER OM OVERDRAGELSE AV KONTRAKTEN
BESTEMMELSER OM FORLENGELSE
HUSBANKENS STANDARKLAUSUL VEDTATT
PANT FOR FORFALT FESTEAVGIFT
Gjelder feste
 
1958/10310-1/105   ** Diverse påtegning  
10.09.1958 
PANT FRAFALT I 13.480 M2
 
1973/6120-2/105   ** Nye vilkår  
27.03.1973 
 
2012/699607-1/200  Pantedokument  
28.08.2012 
BELØP: NOK 70.000.000
Panthaver:HANDELSBANKEN  
Org.nr: 971171324
Gjelder feste
 
2013/410647-1/200  Pantedokument  
23.05.2013 
BELØP: NOK 10.000.000
Panthaver:HANDELSBANKEN  
Org.nr: 971171324
Gjelder feste
Gjelder denne registerenheten med flere
 

Grunndata

1953/6515-1/105  Registrering av grunn  
15.05.1953 
 Denne matrikkelenhet opprettet fra:Knr:0301 Gnr:89 Bnr:5
 
1955/91-1/105  Registrering av grunn  
05.01.1955  
Utskilt fra denne matrikkelenhet:Knr:0301 Gnr:89 Bnr:17
 
1969/815-6/105  Registrering av grunn  
16.01.1969 
 Utskilt fra denne matrikkelenhet:Knr:0301 Gnr:89 Bnr:30
 
1984/50859-1/105  Registrering av grunn  
11.10.1984 
 Utskilt fra denne matrikkelenhet:Knr:0301 Gnr:89 Bnr:36

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Oslo kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Borettslag

Borettslag: Veitvedt hageby borettslaget, Orgnr: 947332481

Borettslaget består av 326 andeler.

Borettslaget har egen hjemmeside:
www.veitvedt-hageby.no

Borettslaget har flere bestemmelser for utførelse av fasade og uteområde, se vedlegg "Beboerhefte Veitvedt Hageby" i prospekt.

Flere saker ble tatt opp på årets Generalforsamling, blandt annet forslag til vedtektsendring, endring i husordensregler med mer. Se "Innkalling til Generalforsamling 2021" for mer informasjon.

Kommentar fra selger om nabosaker:
"Dersom naboer feks. skal gjøre noe på huset/tomten sin så blir naboer varslet og har mulighet for å komme med kommentarer. Jeg har skrevet under på enkelte nabosaker, feks, nærmeste nabo mot sørøst som bygget ut terrassen sin og naboen over gata ved søppelkassene som har bygget utebod. Jeg har også søkt om å sette inn vinduer på langveggen i stuen og fått godkjent dette av naboene og av borettslaget."

Forkjøpsrett

Det foreligger ikke forkjøpsrett.

Nei.

Forsikring

Gjensidige Polisenummer: 83439857

Regnskap

Årsregnskapet 2020 viser et årsresultat på 4.438.370,-.
Regnskap ligger i "Innkalling til Generalformasling 2021".

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Styret mener man bør fokusere på vedlikehold av følgende i perioden fremover:
1. Husene må males.
2. Takene bør byttes/rehabiliteres.
3. Drenering må rehabiliteres.
4. Avløps- og bunnrør må rehabiliteres.
I tillegg er det en del mindre vedlikehold som er nødvendig.
Se "Innkalling til Generalformasling 2021" for utfyllende informasjon.

Fasader
Ble rehabilitert 2011-2012
Fasadene må males

Vinduer og dører
Ble rehabilitert 2011-2012.
Ikke behov for større vedlikehold nå.

Tak
Takpappen ble byttet i perioden 1999-2001.
Det har vært store problemer med fukt. Årsaken er i de fleste tilfeller en kombinasjon av utilstrekkelig isolasjon og mangel på fuktsperre. Styret vurderer at det umiddelbart bør settes i gang et forprosjekt for å få oversikt over alternative løsninger og kostnadene ved disse.

Drenering (drenering av denne andelen ble gjort i 2008)
Varierer. Det er ikke gjort noen samlet rehabilitering av drenering siden byggeåret. Samtidig er enkelte hus/andeler drenert i regi av borettslaget. Andre har drenert selv i forbindelse med utbygging eller innredning av kjeller.
Det er behov for å ta dreneringene. Samtidig vurderer styret at maling og tak haster mer. Vi anbefaler derfor at styret prioriterer drenering der hvor problemene er mest akutte, men innenfor vedlikeholdsbudsjettet.

Avløpsrør
Varierer. Det er ikke gjort noen samlet rehabilitering av avløpsrør siden byggeåret. Samtidig er det gjort utskiftninger og vedlikehold enkelte steder både i regi av laget og i regi av beboere.
Det er behov for å rehabilitere avløpsrørene. Styret vurderer at maling og tak haster mer enn dette.

Gjerder
Vi snakker her om de gjerdene borettslaget har satt opp mot offentlig vei. Bunntråden har løsnet en del steder. Alder varierer en del.
Det er behov for å vedlikeholde enkelte gjerdestrekk. Dette er en mindre jobb og styret foreslår at dette prioriteres innenfor det ordinære vedlikeholdsbudsjettet.
Løpende

Postkasser
Er nylig byttet ut.
Ikke behov for vedlikehold

Avfallsbeholdere
Er nylig byttet ut.
Ikke behov for vedlikehold

Varmekabler
Større problemer med de fleste av varmekablene i vinter.
Det er behov for gjennomgang av elektriske komponenter og retting av jordfeil. Det er sannsynlig at flere av varmekablene må graves opp. Styret har startet på denne jobben.
Pågår, men kostnader må vurderes

Garasjer
To av garasjerekkene ble rehabilitert innvendig i 2019/2020. Den siste rekken er ikke vedlikehold på en stund.
Taket på en av garasjerekkene begynte å lekke denne høsten. Styret har satt i gang utbedringer her. Dessverre må en del av arbeidet som nylig var gjort, gjøres en gang til. Styret mener at andre vedlikeholdsoppgaver må prioriteres høyere enn ytterligere rehabilitering av garasjene.

Utvendige stoppekraner
Vi mangler oversikt over utvendige stoppekraner og tilstanden på disse.
Det er som et minimum behov for å få oversikt over de stoppekraner som er montert. På sikt burde vi ha et fullstendig kart over stoppekraner og stikkledninger.

Husdyrhold

Det er tillatt å holde katt og hund, men tillatelsen er avhengig av dyrets oppførsel til enhver tid. Hunder tillates ikke å ferdes fritt omkring utendørs.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen:
Lameller/persienner/plissegardiner
Garderobeskap på begge soverom følger med
Hvitevarer kjøkken

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer medfølger der dette er spesielt angitt i salgsoppgaven. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til hsk@schalapartners.no eller SMS: 47 78 25 57 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter plikter å sette seg inn i salgsoppgave og tilstandsrapport da disse danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg. Fra 01.01.2022 vil avhendingslova endres slik at det ikke lengre er adgang til å selge eiendom "as is" til forbruker.

Det forutsettes at hjemmel til eiendommen overføres til kjøper. Dersom dette ikke er ønskelig må det tas forbehold i budet.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Fra 01.01.2022 endres avhendingsloven slik at det ikke lengre er adgang til å selge "as is" til forbrukerkjøper. Dette innebærer at alle forhold som ikke fremgår av ny tilstandsrapport vil kunne utgjøre en mangel. Kjøper plikter å sette seg inn i salgsoppgave og tilstandsrapport.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.
Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.
Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Adresse og matrikkel

Veitvetsvingen 17A, 0595, Oslo, Gnr. 89 bnr. 7, andelsnr. 298 i Veitvedt hageby borettslaget med orgnr. 947332481 i Oslo kommune

Oppdragsnummer

66-21-0226

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners Torshov sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.

MELD DEG PA VISNING
Det er ikke satt opp annonsert visning. Dette gjores etter avtale med megler.
SALGSOPPGAVE
BUDVARSEL
BE OM SALGSSUM
TAKK!
Du blir varslet på e-post, i appen på mobil og her på Schala.