Oslo, Ivan Bjørndals gate 20
Solgt
Strøken 4-roms selveier på Lilleborg, solrik balkong, garasjeplass og heis. Høy standard og renovert i 2017.
 • Prisantydning: 7 950 000,-
 • Omkostninger: 206 519,-
 • Totalpris: 8 156 519,-
 • Ligningsverdi: 1 555 997,-
Beregnet totalkostnad:
7 950 000,- (Prisantydning) Omkostninger 7 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) 199,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 197 500,- (Dokumentavgift) -------------------------------------------------------- 206 519,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 8 156 519,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
 • Type: Leilighet
 • Eierform: Eierseksjon
 • Primærrom: 83 m²
 • Bruksareal: 83 m²
 • Bruttoareal: 92 m²
 • Etasje: 3
 • Antall rom: 4
 • Oppholdsrom: 1
 • Soverom: 3
 • Byggeår: 2002
 • Gårdsnummer: 224
 • Bruksnummer: 378
 • Finnkode: 230143001
 • Sist endret: 22.10.21 12:18
NABOLAGSPROFIL for bydel
 • 69%
  eier sin egen bolig
 • 2%
  av eiendommene har pris mellom kr. 1 mill-2,5 mill
 • 60%
  har bolig mellom 60-120 kvm
 • 76%
  av boligene er eldre enn 20 år
 • 17%
  er barnefamilier

 

Utstyr

Sikringstavle (skap) med automatsikringer, plassert i gang.
Dørcalling med døråpner.
Røykvarsler i gang, soverom 1 og 2.
Signalanlegg for TV og internett

Entré

Innbydende og romslig entré. God plass til å sette fra seg sko og henge fra seg yttertøy. Godt med oppbevaringsplass i stor skyvedørsgarderobe. Dørcalling. Fra entré er det inngang til alle rommene i leiligheten. Malt overflate på vegg og himling. Laminatgulv.

Stue

Lys og luftig stue med store vindusflater som slipper inn godt med naturlig lys. Plass til sofagruppe med tilhørende tv-møblement og spisegruppe. Det er åpen løsning til kjøkken, som gjør dette rommet svært sosialt og hyggelig. Utgang til en solrik balkong som utvider stuen på en fin måte. Malt overflate på vegg og himling. Laminatgulv.

Kjøkken

Delikat og tidløst kjøkken som ligger i åpen løsning til stuen. Kjøkkeninnredning er fra KVIK og ble satt inn i 2017. Innredningen har glatte fronter og integrerte håndtak. Det er integrerte hvitevarer som ekstra bred induksjonstopp (80 cm) fra Siemens, komfyr, kombinert microbølgeovn/komfyr, oppvaskmaskin og kjøleskap. Mekanisk avtrekksanlegg. Rikelig med skap og benkeplass, med ekstraplass i kjøkkenøy. Malt overflate på vegg og himling. Laminatgulv.

Bad

Svært lekkert og effektiv bad fra 2017. Romslig badekar med smart dusjdel og glassdør. Pen innredning med helstøpt servant med under- og speilskap. Vegghengt toalett. Fin nisje til vaskemaskin. Rør i rør med fordelingskolber og stoppekran over himling i bad. Gulvvarme. Mekanisk avtrekksanlegg. Fliser på gulv og vegg.

Balkong

Fra stuen er det utgang til en solrik balkong på ca. 9 kvm vendt mot en rolig bakgård. Her har du sol fra 12-20 på sommeren. Balkongen er romslig med god plass til utemøblement og grill. Det er tillatt å grille med elektrisk- eller gassgrill. Den hyggelige balkongen utvider stuen på en fin måte. Det er stikkontakt, lys, varmelampe og solskjerming på balkongen.

Soverom

Hovedsoverommet er pent og romslig. Her har du god plass til stor dobbeltseng og tilhørende nattbord. Godt med oppbevaringsplass i smarte garderobeskap. Malt overflate på vegg og himling. Laminatgulv.
Her har man også tilgang til leilighetens omkledningsrom med varmtvannstank (fra 2017).

Soverom 2

Soverom 2 er av god størrelse. Her får du fint plass til dobbeltseng om ønskelig. Godt med oppbevaringsplass i garderobeskap. Malt overflate på vegg og himling. Laminatgulv.

Soverom 3

Soverom 3 er også av god størrelse. Dette brukes i dag som kontor/gjesterom. Dette rommet kan du fint møblere etter eget ønske eller behov. Flott hjørnevindu med godt lysinnslipp. Malt overflate på vegg og himling. Laminatgulv.

Beliggenhet

Meget idyllisk beliggende på Lilleborg med Akerselva som nærmeste nabo. Skjermet og rolig område som fremstår som en oase i en urban bydel. Behagelig atmosfære i et område med nyere bygningsmasse og rehabiliterte fabrikkbygninger i teglstein.

Hyggelige og pent tilrettelagte fellesarealer på Lilleborg-området med belysning, gangveier, sittegrupper og lekeområder. Fellesarealer blir forvaltet av sameiet "Det Lille Grønne"(DLG). Inne på området Lilleborg finner du i dag restauranter som Villa Paradiso, i tillegg til kulturelle innslag på Det Andre Teateret. Hyggelige markedsdager på Lilleborg Torg hver første lørdag i måneden.

Historie:
Lilleborg ved Akerselva ble fra 1897 mer kjent som såpe enn som et sted i Oslo. Industriområdet ved Akerselva, mellom det største fallet ved Bjølsen valsemølle og de gamle anleggene ved Bentze Brug, hadde rommet variert virksomhet siden 1700-tallet. Såpefabrikasjon hadde pågått i en fabrikk siden 1842. I 1997 ble produksjonen i Oslo avviklet, og fabrikkområdet ved Akerselva utviklet til boligområde med rundt 400 leiligheter, naturlig nok under navnet Lilleborg. Lilleborg ble fra første dag et ettertraktet område som mange trakk mot, og er nå et veletablert boligområde som gir det lille ekstra til beboerne og ligger som en tilbaketrukket grønn lunge ved Akerselva` idylliske løp.

Området:
Særdeles godt kollektivtilbud i nærområdet: Trikk (11, 12 og 13), diverse bussforbindelser (bl.a. 20, 30, 37 (går hele døgnet), 54). Flybussen stopper både på Arkitekt Rivertz Plass, Vøyenbrua og Vogts gate, så det er gangavstand til flere stopp. T-banestasjoner på Storo, Nydalen og Sinsen med linje 4 og 5. Med Lilleborg som utgangspunkt så kommer man seg meget enkelt rundt om, både nord, syd, vest og øst med kollektiv transport. Med bil har man enkel adkomst til både ring 2 og 3.

Området langs Akerselva er og har vært i sterk positiv utvikling. Her går det en hyggelig tursti langs elvebredden, fra sentrum i sør til Maridalen/Nordmarka i nord med sine mange turmuligheter, sommer som vinter. En kort spasertur i fine omgivelser langs Akerselva og du ender opp på Grünerløkka eller i Nydalen. Med Sandaker/Bjølsen/Sagene/Torshov som utgangspunkt har en alt innen rekkevidde, om det er marka, parkanlegg, handlegater, særegne butikker, restaurantbesøk, trenings- eller kulturtilbud som frister, her er mulighetene mange.

Restauranter som Mat og Mer, Nieu, Bamboo (Asiatisk), Helt rått og Bjølsen Sushi (Sushi/Asiatisk), Sagene Lunsjbar, Grisen, Trikkestallen, samt pølsemakeren Strøm Larsen og fiskebutikken Laksen fortjener å trekkes frem. Det samme gjør Kulturslottet Soria Moria på Torshov, Vøienvolden Gård og Sagene Samfunnshus med ukentlige teaterforestillinger for barn. På Sagene Samfunnshus er også Oslo Yoga, en av landets største yogaskoler.

Nydalen og Storo ligger begge 15 minutters gange fra leiligheten. Her finner man flere hyggelige og populære kafeer og restauranter. Spesielt verdt å nevne er populære Åpent Bakeri, samt Nydalen Bryggeri og Spiseri. Det er også kort gangavstand til Storo Storsenter og Sandakersenteret med en rekke butikker, dagligvare, vinmonopol, bank, apotek, frisør etc.

I umiddelbar nærhet ligger flere dagligvarebutikker bl.a. Coop Mega, Rema 1000 og Kiwi.

I tillegg til flotte grøntområder og tur- og rekreasjonsmuligheter langs Akerselva tilbyr området mange parker, Bjølsenparken, Myraløkka, Torshovparken, Geitmyra skolehager og Hjemmets Kolonihager med Portveien 2 er eksempler på det. I tillegg er Voldsløkka Idrettsanlegg, med volleyballbaner, fotballbaner og "joggeløyper" også et populært gode i bydelen.

Av treningstilbud finner du bl.a. FitnessXpres, SATS Elixia og Oslo Yoga på Sagene, Nydalen og Storo og Myrens Sportssenter på Torshov hvor man har tilgang til treningssenteret, Oslo Squash, Klatreverket og Golfsenteret.

Utdanningsinstitusjoner som BI Nydalen, Blindern - Universitetet i Oslo, Høgskolen i Oslo og Akershus, Tannlegehøyskolen, Veterinærhøyskolen, Sykepleierhøgskolen på Lovisenberg og Arkitekthøyskolen er alle i nærheten. Nærhet til Ullevål sykehus.

Det er mange barnehager og skoler i nærheten som Maridalsveien barnehage, Åsenhagen barnehage og Åsenhagen åpen barnehage, Thor Olsens barnehage, Nordpolen FUS barnehage og Morgohjertas barnehage.

Av skoler finner Nordpolen skole (1-10) og Lilleborg skole (1-7).

På nabotomt er det vedtatt å bygge skole og friluftsarealer. Se link fra bystyret for mer info; https://www.vartoslo.no/lilleborgtomta-pa-sagene-fra-sapekokeri-til-skole-og-friluftsidyll/?fbclid=IwAR1ALISfiB-Gbx9Aa4YjiCJtNV8olmr69H2NLT5hPQqfv7I-qGKYUJrbAcM

Her har du med andre ord alle ønskelige fasiliteter rett utenfor døren! En perfekt kombinasjon av fredelige omgivelser og det urbane livet!

Lilleborg er kjent for godt naboskap og engasjement. Her er det godt oppmøte på dugnad og sosiale arrangementer.

Felleskostnader

3 256 pr. mnd. Felleskostnader inkl.: TV fra Telenor, vaktmestertjeneste, trappevask, fellesforsikring, kommunale avgifter, forretningsførsel, drift og vedlikehold

Herav:
DLG infrastruktur el: 100,-
DLG: 700,-
Felleskostnader: 2.456,-

Løpende kostnader

Felleskostnader, strøm og eiendomsskatt.

Fellesgjeld / lånevilkår

I en tolkningsuttalelse har toll og avgiftsdirektoratet lagt til grunn at salgsverdi pluss andel fellesgjeld er seksjonens fulle verdi. Det skal følgelig beregnes, og betales, dokumentavgift også for seksjonens andel av fellesgjeld i sameiet.

Eiendomsskatt

Det er i Oslo kommune vedtatt eiendomsskatt. Eiendomsskatten utgjør X promille av beregningsgrunnlaget. Det gjøres spesielt oppmerksom på at beregningsgrunnlaget vil være høyere for boliger som benyttes som sekundærbolig. For å finne beregningsgrunnlaget vennligst se Oslo kommunes hjemmeside: http://www.oslo.kommune.no/skatt-og-naring/skatt-og-avgift/eiendomsskatt/eiendomsskatt/

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Nei.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 555 997 pr. 31.12.19 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 5 601 589 pr. 31.12.19 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Boligens areal

Primærrom: 83 kvm, Bruksareal: 83 kvm, Bruttoareal: 92 kvm
3. etasje:
Bruksareal: 83 m².
Primærrom: 83 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, stue/kjøkken, 3 soverom, omkledningsrom og entré.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adkomst

Enkel adkomst fra Ivan Bjørndals gate.
Det vil bli skiltet med Schala & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 884 kvm, Eierform: Eiet tomt

Opparbeidet felles uterom med lekeplass, sittegrupper, sykkelstativer, gressplen, trær, beplantning, trapper, belegningstein, asfalterte veier og gangveier.

Garasje / Parkering

Egen oppstillingsplass for bil i parkeringsanlegg i kjeller (Denne seksjonen har bruksrett til plass nr. 244). Mulighet til å installere ladestasjon.
Det har tidligere har vært mulig å leie ekstra p-plass dersom man har flere biler.

Ellers er området er en del av ordningen "beboerparkering". Dvs. at man med beboerkort kan parkere gratis døgnet rundt - hele uken - også utover det som er maksimal parkeringstid, mot et gebyr på kr. 5 400,- i året. Beboerparkering for elbiler koster kr. 900,-. For mer info se www.bymiljoetaten.oslo.kommune.no/trafikk_og_samferdsel/parkering/beboerparkering/

Byggemåte

Frittliggende boligblokk, som har felles uteområder og parkeringsanlegg med andre sameier i eget separat sameie.
Oppført med:
- Støpt gulv på grunn.
- Etasjeskillere i prefabrikerte betongelementer.
- Yttervegger og bærevegger i stålkonstruksjoner og betong. Øvrige fasader i bindingsverk,
forblendet med panel, plater og teglsten.
- Oppforet og isolert flatt tak (buet) med membran.
- Parkeringsanlegg i kjeller.
- Støpte trapper og ramper.
- Felles personheis med adkomst til kjeller og garasjeanlegg.

For ytterligere informasjon om byggemåte henvises det til vedlagte takst utarbeidet av Herman Rustad, datert 26.08.21.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest, datet 19.02.2004.

Adgang til utleie

Utleie er tillatt. Styret skal få beskjed.

Oppvarming

Varme i gulv på bad.
Ellers panelovner.

Energiforbruk

Stipiulert energiforbruk er ca. x.000 kwh.
Med et estimat på kr. 1,- pr. kwh. utgjør dette ca. kr. x.000,- pr. år.
Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Energimerking


Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Regulering

Eiendommen er regulert til boligformål. Reguleringskart med bestemmelser ligger vedlagt i salgsoppgaven. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

2001/60215-1/105  Best. om adkomstrett  
05.10.2001  
Bnr.377,378,379,380,381 og 382 skal rett til gangatkomst.
Kan ikke slettes eller endres uten samtykke fra Oslo kommune
v/Plan-og bygningsetaten,
Overført fra: 0301-224/378
Gjelder denne registerenheten med flere
 

Grunndata

2002/3790-1/105  Seksjonering  
18.01.2002 
opprettet seksjoner:
snr: 20
formål: Bolig
sameiebrøk: 31/998
For øvrige opplysninger om grunndata, se den seksjonerte matrikkelenheten.
Rettigheter på andre eiendommer
Rettigheter på 0301-224/341
Rettigheter i eiendomsrett


2001/60215-2/105  Erklæring/avtale  
05.10.2001 
Overført fra: 0301-224/378
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:224 Bnr:377  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:224 Bnr:377 fra Snr:1 til Snr:57  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:224 Bnr:378  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:224 Bnr:378 fra Snr:1 til Snr:33  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:224 Bnr:379  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:224 Bnr:379 fra Snr:1 til Snr:33  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:224 Bnr:380  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:224 Bnr:380 fra Snr:1 til Snr:31  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:224 Bnr:381  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:224 Bnr:381 fra Snr:1 til Snr:32  
Samme rettigheter og plikter til fellesareal bnr.341.
Kan ikke slettes eller endres uten samtykke fra Oslo kommune
v/Plan-og bygningsetaten.
Overført fra: 0301-224/378
 
Rettigheter på 0301-224/341
Rettigheter i eiendomsrett

2001/60215-3/105  Erklæring/avtale  
05.10.2001 
Overført fra: 0301-224/378
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:224 Bnr:377  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:224 Bnr:377 fra Snr:1 til Snr:57  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:224 Bnr:378  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:224 Bnr:378 fra Snr:1 til Snr:33  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:224 Bnr:379  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:224 Bnr:379 fra Snr:1 til Snr:33  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:224 Bnr:380  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:224 Bnr:380 fra Snr:1 til Snr:31  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:224 Bnr:381  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:224 Bnr:381 fra Snr:1 til Snr:52  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:224 Bnr:382  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:224 Bnr:382 fra Snr:1 til Snr:30  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:224 Bnr:382 Snr:31  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:224 Bnr:382 Snr:32  
Rett til bruk av grunn for reparasjon og vedlikehold
Sletting eller endring kan ikke skje uten samtykke fra Oslo
kommune v/Plan- og bygningsetaten
Overført fra: 0301-224/378

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Oslo kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Sameie

Sameie: Sameiet Lilleborg B2,

Sameiet består av 32 boligseksjoner og en næringsseksjon.

Sameiet er en del av Lilleborg Det Lille Grønne-sameie. Formålet med DLG-sameiet er å forvalte felleseiendommen og garasjeeiendommen på området Lilleborg til beste for sameierne.

Felles sykkelparkering på oppmerket område i parkeringsanlegg.

Sameiet har en fellesavtale med Telenor for TV signaler.

Hjemmeside: http://www.lilleborger.no/b4/wordpress/.

Forsikring

SpareBank 1 Skadeforsikring Polisenummer: 12321893

Regnskap

"Driftsinntekter i 2020 var til sammen kr 1 274 520,-.
Driftskostnadene i 2020 var til sammen kr 1 163 927,-.Årets resultat på kr 110 028,- fremkommer i resultatregnskapet og foreslås overført til
egenkapital. Eventuelt avdrag på langsiktig gjeld (lån) er ikke tatt hensyn til."

Husdyrhold

Husdyr må ikke være til sjenanse for naboer på noen måte. Det gjelder både i og utenfor leilighetene. Hunder skal holdes i bånd.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen:

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer medfølger der dette er spesielt angitt i salgsoppgaven. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til hsk@schalapartners.no eller SMS: 47 78 25 57 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg. Fra 01.01.2022 vil avhendingslova endres slik at det ikke lengre er adgang til å selge eiendom "as is" til forbruker.

Det forutsettes at hjemmel til eiendommen overføres til kjøper. Dersom dette ikke er ønskelig må det tas forbehold i budet.

Eierseksjonsloven

Ingen kan direkte eller indirekte erverve mer en to boligseksjoner i et boligsameie jf. eierseksjonsloven § 23. Dersom et erverv har funnet sted i strid med eierseksjonslovens regler kan Kartverket nekte overskjøting. Dersom overskjøting blir nektet, er kjøper likevel forpliktet til å gjennomføre handelen med selger, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Legalpant tilsvarende 2 G for panterett til sameiet.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §30, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk. Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 gang folketrygdens grunnbeløp.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Adresse og matrikkel

Ivan Bjørndals gate 20, 0472, Oslo, Gnr. 224 bnr. 378 snr. 20 i Oslo kommune

Oppdragsnummer

66-21-0160

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners Torshov sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.

MELD DEG PA VISNING
Det er ikke satt opp annonsert visning. Dette gjores etter avtale med megler.
SALGSOPPGAVE
BUDVARSEL
BE OM SALGSSUM
TAKK!
Du blir varslet på e-post, i appen på mobil og her på Schala.