#Torshov, Anna Sethnes gate 2C
Solgt
Lys og skikkelig hyggelig 2(3)-R leilighet | Nytt bad 2016 | Vv & fyring inkl. | Rolig beliggenhet | Lave omkostninger
 • Prisantydning: 4 250 000,-
 • Omkostninger: 15 503,-
 • Totalpris: 4 320 863,-
 • Ligningsverdi: 1 028 104,-
Beregnet totalkostnad:
4 250 000,- (Prisantydning) 55 360,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 4 305 360,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 6 850,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) 199,- (Pantattest kjøper) 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) 7 494,- (Gebyr utlysing forkjøpsrett) -------------------------------------------------------- 15 503,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 4 320 863,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
 • Type: Leilighet
 • Eierform: Borettslag
 • Primærrom: 51 m²
 • Bruksareal: 51 m²
 • Etasje: 2
 • Oppholdsrom: 1
 • Soverom: 1
 • Byggeår: 1939
 • Gårdsnummer: 225
 • Bruksnummer: 58
 • Energimerking:
  E
 • Finnkode: 239410147
 • Sist endret: 01.12.21 17:45
NABOLAGSPROFIL for bydel
 • 75%
  eier sin egen bolig
 • 90%
  av boligene er eldre enn 20 år
 • 11%
  er gift
 • 71%
  har høyskoleutdanning
 • 33%
  har inntekt over 300.000

 

Beskrivelse

Meget pen 2(3)-roms med luftige rom, romslig planløsning, god standard og moderne farge- og materialvalg. Leiligheten ligger fint til i byggets 2.etg og får inn godt med lys fra store vindusflater. Romslig stue med god plass til både sofagruppe og spisebord, soverom med god plass til dobbeltseng, separat kjøkken med gode arbeidsforhold og nytt, flott bad fra 2016.

Varmtvann og fyring er inkl. i felleskostnadene som holder leiligheten varm og strømkostnadene lave.

Mulighet for å flytte kjøkken inn i stue for å etablere et ekstra soverom.

- Gjennomgående planløsning
- Nytt, bad i 2016 - våtromsbevis
- Nydelig utsyn
- Sentralt og skjermet
- Godt driftet brl med god vedlikeholdshistorikk
- Raskt fibernett inkludert i felleskostnadene
- Mulighet for beboerparkering
- Romslige boder i kjeller og på loft

Innhold

Leiligheten ligger i byggets 2. etasje og inneholder: entré, stue, kjøkken, soverom og baderom.

Leiligheten disponerer i tillegg én bod på loft på ca. 5 kvm gulvareal og én bod i kjeller på 7 kvm.

Entré

Hyggelig inngangsparti med god plass til å henge fra seg yttertøy og plassere sko. Innebygd skap for ekstra lagringsplass. Vegger nylig malt i en behagelig og moderne fargetone og gulv belagt med lyst originalt tregulv. Her får du umiddelbart en god følelse! Dørcalling-anlegg.

Stue

Lys og romslig stue med store vindusflater som slipper inn godt med naturlig lys. I stuen har du en naturlig plass til både sofagruppe og TV med tilhørende møblement (fibernett er inkludert i felleskostnadene). Det er i tillegg god plass til stor spisebordsgruppe. Ekstra lagringsmuligheter i praktisk og skreddersydd hylleløsning. Radiatorene tilkoblet fjernvarme sørger for å holde leiligheten behagelig varm året rundt og strømkostnadene lave. Flotte, originale tregulv og malte vegger/himling.

Kjøkken

Separat og hyggelig kjøkken med gode lysforhold og et åpent og fint utsyn. Kjøkkenet inneholder innredning med glatte fronter, benkeplater av laminat, nedfelt oppvaskkum i rustfritt stål med ett-greps armatur og flislagt vegg mellom benk og skap. Videre inneholder kjøkkenet integrerte hvitevarer som stekeovn, oppvaskmaskin, induksjonsplatetopp og kjøleskap med frysedel. Alt av hvitevarer medfølger handelen. Kjøkkenet oppleves veldig hyggelig og har gode oppbevaringsmuligheter i skap og skuffer samt rikelig med arbeidsplass på benk. Malte vegger/himling og malt laminat på gulv. Oppgraderinger senere tid: malte overflater, ny ventilator, oppvaskkum, armatur og benkeplater i 2021.

TG2: overflater gulv. Noe knirk i gulvet.

Bad

Nyere, flott baderom fra 2016. Badet fremstår toppmoderne og inneholder flislagte gulv og vegger, nedsenket himling med downlights, vegghengt servantskap med oppbevaringsplass i skuff samt ovenpåliggende servant. Videre inneholder badet speilskap, dusjnisje med innfellbare dusjdører, dusjarmatur tilkoblet veggmontert hånd- og regndusj samt vegghengt toalett. Opplegg og plass til toppmatet vaskemaskin. Badet har fine farge- og materialvalg og fremstår meget delikat. Varmekabler i gulv. Borettslaget har i tillegg et svært velfungerende fellesvaskeri i kjeller.

TG2: ventilasjon. Naturlig ventilasjon og ikke mekanisk avtrekk.

Soverom

Stort og luftig soverom med god plass til dobbeltseng og garderobeskap. Soverommet vender ut mot trafikkstille område som gjør det enkelt å finne roen. Her får du også plass til kontorpult eller kommode om ønskelig. Innebygd skap for ekstra lagringsplass. Originale tregulv og malte overflater. Soverommet har i tillegg et nydelig og frodig utsyn sommerstid og lite innsyn.

Beliggenhet

Populær beliggenhet på nedre Torshov, omringet av grøntarealer og med kort avstand til Grünerløkka!

Området kan vise til mange matvareforretninger som Bunnpris og Coop Extra rett i nærheten, samt flere søndagsåpne butikker og kiosker som Deli DeLuca, 7/11 og Bunnpris. I tillegg ligger Strøm Larsen på Torshov - den siste gjenlevende slakterbutikk i byen.

Mangfoldig og spennende kulturtilbud i området med blant annet Hva skjer Torshov i lokalene på Soria Moria med både restaurant, scene, takterrasse og utested. Den populære konsertscenen Cosmopolite finner man også her. Det andre teatret og Trikkestallen med oppsetninger, teater, bar og brasserie ligger også rett i nærheten.

Området kan også friste med en rekke populære spisesteder og kaféer som Grisen, Caminito, Bruun Larsen, Trikkestallen, Sagene Lunsjbar, Åpent Bakeri og Kolonihagen på Lilleborg, alle med uteservering om sommeren.

Det er gangavstand til Grünerløkka og Sagene med hyggelige kafeer, restauranter og yrende uteliv. Sandaker senter med tilbud som bokhandel, matbutikk med ferskvaredisk, vinmonopol og bibliotek ligger et lite steinkast unna. Det er også gangavstand til Storo Storsenter, Oslos største shoppingsenter med 130 butikker, spisesteder og tjenester.

Det er fine tur- og sykkelmuligheter langs Akerselva ned til byen eller opp til Maridalsvannet. I tillegg er det gode trenings- og rekreasjonstilbud i områdets mange parker som Torshovparken, Torshovdalen og Myraløkka. Dette er alle populære parker kun få minutter unna som brukes til bl.a. grilling, sommerleker, soling, piknik, aking om vinteren m.m. Torshovparken har fine volleyballbaner. Det er også kort vei til flere treningssentre som Myrens Sportssenter (med Klatreverket), SATS Sagene, SATS Nydalen, SATS Storo, Fitness 24/7 og Elixia Ringnes park.

Offentlig kommunikasjon i umiddelbar nærhet med både trikk-, buss- og taxi-holdeplasser. Trikk nr. 11, 12 og 13 går fra Torshov til sentrum eller opp mot Storo. Buss nr. 20 fra Torshovparken (eller Vogts gate) til Majorstua/Skøyen eller Carl Berner/Galgeberg. Og buss nr. 30 fra Torshovparken til Huk/Bygdøy og Nydalen. Flybussekspressen går fra Torshovparken like i nærheten.

Felleskostnader

kr. 3.171,- pr. mnd. Herav: fibernett, varmtvann, fyring, vaktmester, drift og vedlikehold, betjening av fellesgjeld, kommunale avgifter og forretningsførsel.

Andel fellesgjeld

55 360

Andel formue

43 356

Fellesgjeld / lånevilkår

Lånenr: * EIKA-152026940
Restgjeld: 11.672.479,-
Restløpetid: 9 år og 4 mnd.
Rente: Flyt 1,75%
Andel restsaldo: 55.360,-
Andel kapitalkostnad: 537,-

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Borettslaget har en avtale med OBOS om garantert betaling av felleskostnader. OBOS garanterer for overførsel til borettslaget hver måned og overtar deretter alt ansvar og risiko for eventuell manglende innbetaling av felleskostnader. Avtale om sikring av felleskostnader varer til den blir sagt opp av en av partene. Oppsigelsestiden er 12 - tolv- måneder regnet fra oppsigelsesdato.

IN-ordning: Nei.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 028 104 pr. 31.12.19 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 3 701 174 pr. 31.12.19 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Boligens areal

Primærrom: 51 kvm, Bruksareal: 51 kvm

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 3 279 kvm, Eierform: Fellestomt

Garasje / Parkering

Gateparkering etter gjeldende bestemmelser.

Området er en del av ordningen "beboerparkering". Dvs. at man med beboerkort kan parkere gratis døgnet rundt - hele uken - også utover det som er maksimal parkeringstid, mot et gebyr på kr. 5 400,- i året. Beboerparkering for elbiler koster kr. 900,-. For mer info se www.bymiljoetaten.oslo.kommune.no/trafikk_og_samferdsel/parkering/beboerparkering/

Byggemåte

Boligbygg over fem etasjer samt kjeller og loft. Bygningen har støpt gulv mot grunn. Grunnmur, bærende konstruksjoner og skillende dekker av mur og
betongkonstruksjoner. Fasader utført i malt murpuss. Yttertak av saltaksform i trekonstruksjoner utvendig tekket med takstein (taket er ikke besiktiget). Entrédør med kikkehull og sikkerhetslås i brannklasse B30 og lydklasse 35dB. Vinduer med karmer av tre i 3-lags glass fra 1984. Oppvarming med gulvvarme på bad og radiatorer tilknyttet fjernvarmeanlegg. Tilknyttet felles varmtvann.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger "ekspedisjonsdokument" fra byggeåret. Et ekspedisjonsdokument er forgjengeren til ferdigattest. Dette dokumentet er førstesiden på byggesaken, hvor alle godkjennelser blir stemplet på (oppmålingssjefen, brannsjefen, helseråd, etc.). Dette dokumentet kan være (ferdig) attestert, men i noen tilfeller er det bare registrert dato for byggeanmeldelse. Ved eldre bygårder er det som oftest dette dokumentet som vedlegges (attestert eller uattestert) for bekreftelse på at bygningen ble lovlig satt opp. Ekspedisjonsdokument kommer hovedsakelig i bygg som ble bygget på 1800-tallet og frem til rundt 1940-50.

Adgang til utleie

I henhold til Lov om borettslag § 5-5 kan man med godkjenning fra styret i borettslaget leie ut leiligheten til andre for opptil tre år dersom man har bodd i leiligheten i minst ett av de to siste årene. Se for øvrig vedtektene for utfyllende bestemmelser. Andelseier som selv bor i boligen, kan overlate bruken av deler av boligen til andre. I tillegg kan andelseier overlate bruken av hele boligen til andre opptil 30 døgn i løpet av året.

Oppvarming

Sentralfyring tilkoblet fjernvarme hvor varmtvann og fyring er inkludert. Varmekabler i baderomsgulv.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter E

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Regulering

Eiendommen er regulert til boligformål. Reguleringskart med bestemmelser ligger vedlagt i salgsoppgaven. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

1940/401825-1/105  Obligasjon  
07.03.1940 
BELØP: NOK 161.925
Panthaver: Oslo Bolig Og Sparelag Al  
Lnr: 1087017
SOM IKKE BETALES TILBAKE.
PRIORITETSBEST.
UOPPSIGELIG
Gjelder denne registerenheten med flere
 
1944/404497-1/105   ** Prioritetsbestemmelse  
12.10.1944 
veket for: OBLIGASJON 1938/403830-1/105
2000/19137-1/105   ** Prioritetsbestemmelse  
03.04.2000 
veket for: OBLIGASJON 2000/19129-1/105
2004/77219-1/105   ** Prioritetsbestemmelse  
09.11.2004 
veket for: PANTEDOKUMENT 2004/77218-1/105
1999/34464-1/105  Obligasjon  
30.06.1999 
BELØP: NOK 22.000.000
Panthaver: Oslo Bolig Og Sparelag  
Lnr: 1087116
Gjelder denne registerenheten med flere
 
2000/51939-1/105   ** Nedkvittering  
08.09.2000 
Beløpet er nedkvittert til:
Beløp: NOK 20.000.000
2000/19129-1/105  Obligasjon  
03.04.2000 
BELØP: NOK 15.051.400
Panthaver: Oslo Bolig Og Sparelag  
Lnr: 1087116
Gjelder denne registerenheten med flere

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Oslo kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Borettslag

- Borettslaget består av 231 andelsleiligheter. I tillegg kommer 1 tjenesteleilighet.
- Presidentgaten Borettslag er registrert i Foretaksregisteret i Brønnøysund med organisasjonsnummer 948322358
- Bredbånd (fiber) opptil 1000 MB er inkludert. TV-tjenester må skaffes og betales av andelseier selv.
- Forretningsførselen er utført av OBOS.
- Autorisert regnskapsfører er Egil Havre, regnskapssjef i OBOS.
- Borettslaget praktiserer dugnad.
- Borettslaget har en to-delt vaktmesterordning. Vi har en fast vaktmester som utfører det daglige forefallende arbeidet. I tillegg leier vi inn Gårdsreform for å ta seg av snømåking og strøing.
- Borettslaget har avtale med Fokus Renhold AS om renhold av trappeoppganger og vaskerier hver 14. dag.
- Fellesvaskeri finnes i alle kjellere med unntak av Oskar Braatens gate 28 og 30. Bruk av vaskemaskiner er kostnadsfritt. Betaling for bruk av tørketrommel og tørkerom skjer ved bruk av kort som kan kjøpes hos Bunnpris i Presidentgata. 5.
- Riks-TV og HomeNet er borettslagets leverandør av TV- og bredbåndstjenester.

Forkjøpsrett

Øvrige andelseiere og medlemmer av Obos har forkjøpsrett. Forkjøpsretten parallellutlyses for å sikre en raskere avklaring.

Forsikring

If skadeforsikring Polisenummer: 589183

Vedtekter / husordensregler

Kun fysiske personer kan være kjøper/borettshavere. Ingen kan eie mer enn en andel. Borettslagets vedtekter forutsetter at kjøper blir godkjent av styret som ny eier. Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Utført rehabilitering og vedlikehold av borettslaget:
2019: Nytt calling-anlegg med video.
2017: Rørfornying av bunnledning. Oppgradering av låser. Utbygging av sykkelskur
2016: Kontroll og sikring av tak og piper. Oppgradering av belysning i kjeller.
2015: Installering av kameraovervåkning.
2014: Konvertering til fjernvarme. Installering av røykvarslere i alle leiligheter.
2013: Utskiftning av nøkkelsystem
2011: Nye vaskemaskiner
2010: Nye tørketromler.
2009: Fasaderehabilitering.
2008 - 2009: Maling av oppganger.
2008: Bytting av dørpumper og låssylindere.
2008: Maling av vinduer og balkongdører 2007 - 2008 Oppgradering av fyrrommet / Gjennomgang og bytte av stoppekraner i kjellerne/ Fasadevedlikehold 2006 - 2007 Maling av søppelskur og sykkelboder / Skifte av panel og tak på panterom I butikken / Oppgradering av fyrrommet.
2006: Brannsikkerheten i borettslaget fellesarealer gjennomgått og utbedret på punkter som anbefalt i rapport.
2005: Utvendig vedlikehold av butikklokalet.
2004: Utomhusrehabilitering.
2001 - 2002: Skiftet varmtvannsbereder / Rehabilitert fyrrom / Tyverisikret alle inngangsdører i alle oppganger og kjellerganger.
2000: VVS-prosjekt med utskifting av innvendig røropplegg og oppgradering av baderom / Borettslagets uttrekksledning til kommunalt avløp rehabilitert / Kabel-TV oppgradert.
1998: Grøntanlegget ferdigstilt 1996 - 1997 Tilleggsisolering og ny puss på fasader / Utskifting av eksisterendebalkonger og gamle vinduer / Skiftet alle entredører.

Husdyrhold

Husdyrhold skal ifølge vedtektene/husordensreglene godkjennes av styret.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen: hvitevarer på kjøkken.

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer medfølger der dette er spesielt angitt i salgsoppgaven. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til lb@schalapartners.no eller SMS: 98 02 97 44 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrader 2 og 3:
- TG2 - ventilasjon bad
- TG2 - overflater gulv
- TG2 - vannbåren varme
- TG2 - el-anlegg
- TG2 - vinduer

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter plikter å sette seg inn i salgsoppgave og tilstandsrapport da disse danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg. Fra 01.01.2022 vil avhendingslova endres slik at det ikke lengre er adgang til å selge eiendom "as is" til forbruker.

Det forutsettes at hjemmel til eiendommen overføres til kjøper. Dersom dette ikke er ønskelig må det tas forbehold i budet.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Fra 01.01.2022 endres avhendingsloven slik at det ikke lengre er adgang til å selge "as is" til forbrukerkjøper. Dette innebærer at alle forhold som ikke fremgår av ny tilstandsrapport vil kunne utgjøre en mangel. Kjøper plikter å sette seg inn i salgsoppgave og tilstandsrapport.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.
Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.
Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Adresse og matrikkel

Anna Sethnes gate 2C, 0474, Oslo, Gnr. 225 bnr. 58, andelsnr. 161 i Presidentgaten Borettslag med orgnr. 948322358 i Oslo kommune

Oppdragsnummer

66-20-0158

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners Torshov sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.

MELD DEG PA VISNING
Det er ikke satt opp annonsert visning. Dette gjores etter avtale med megler.
SALGSOPPGAVE
BUDVARSEL
BE OM SALGSSUM
TAKK!
Du blir varslet på e-post, i appen på mobil og her på Schala.