#FREDENSBORG:, Rosteds gate 15A
3 650 000,-
BEKLAGER, SOLGT FØR VISNING, BUD DIREKTE TIL SELGER.
 • Prisantydning: 3 650 000,-
 • Fellesgjeld: 329 685,-
 • Omkostninger: 15 334,-
 • Totalpris: 3 995 019,-
 • Ligningsverdi: 883 119,-
 • Fellesutgifter: 3380,-

  Felleskostnader inkl: Varmtvann, bredbånd, TV, betjening av fellesgjeld, kommunale avgifter, trappevask, bygningsforsikring, forretningsførsel med mer.
Beregnet totalkostnad:
3 650 000,- (Prisantydning) 329 685,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 3 979 685,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 6 850,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) 199,- (Pantattest kjøper) 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) 7 325,- (Gebyr utlysing forkjøpsrett) -------------------------------------------------------- 15 334,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 3 995 019,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
 • Type: Leilighet
 • Primærrom: 47 m²
 • Bruksareal: 47 m²
 • Bruttoareal: 53 m²
 • Etasje: 2
 • Antall rom: 2
 • Oppholdsrom: 1
 • Soverom: 1
 • Byggeår: 1891
 • Gårdsnummer: 208
 • Bruksnummer: 231
 • Energimerking:
  F
 • Finnkode: 195313172
 • Sist endret: 23.10.20 15:16
NABOLAGSPROFIL for bydel
 • 46%
  eier sin egen bolig
 • 16%
  av eiendommene har pris mellom kr. 1 mill-2,5 mill
 • 56%
  har bolig mellom 60-120 kvm
 • 74%
  av boligene er eldre enn 20 år
 • 18%
  er gift

 

Oppdragsnummer

66-20-0152

Adresse og matrikkel

Rosteds gate 15A, 0178, Oslo, Gnr. 208 bnr. 231, andelsnr. 12 i Fredensborg borettslag med orgnr. 948619229 i Oslo kommune

Eier

Johan Holm Alexandersen

Tillegg

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners avd Torshov sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Forkjøpsrett

Dersom andel skifter eier, har andelseierne i borettslaget og dernest de øvrige andelseierne i boligbyggelaget forkjøpsrett.

BRA/PROM

47 / 47 m²

Antall soverom

1

Eierform

Borettslag

Boligtype

Leilighet

Byggeår

1891

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter F

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Strømforbruk i 2019 var på 7198 kwH.
Med et estimat på kr. 1,- pr. kwh. utgjør dette ca. kr. 7.198,- pr. år.
Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Garasje / Parkering

Gateparkering etter gjeldende bestemmelser.

Området er en del av ordningen "beboerparkering". Dvs. at man med beboerkort kan parkere gratis døgnet rundt - hele uken - også utover det som er maksimal parkeringstid, mot et gebyr på kr 3600,- i året. Beboerparkering for elbiler koster kr 600,-. For mer info se www.bymiljoetaten.oslo.kommune.no/trafikk_og_samferdsel/parkering/beboerparkering/

Tomt

Pent opparbeidet felles bakgård, med platting, sittegruppe, sykkelstativ, trær, beplantning, belysning, støttemurer, og belegningsstein.

Areal: 616 kvm, Eierform: Fellestomt

Tomten er fellesareal.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Borettslaget er sikret mot tap av felleskostnader i Klare Finans AS. Borettslaget er, etter gjeldende bestemmelser fastsatt av
finansieringsselskapet, sikret mot tap som følge av at en andelseier unnlater å betale sine felleskostnader. Avtalen om sikring er
gyldig til avtalen sies opp av en av partene. Oppsigelsesfrist er 1. desember med gyldighet fra førstkommende årsskifte.

Det er IN-ordning på fellesgjeld. Ved innfrielse av fellesgjeld vil felleskostnader være 1.826,-.

Beliggenhet

Leiligheten har en fantastisk beliggenhet i en sentral gate på Fredensborg, som er en rolig og grønn lunge midt mellom Grünerløkka, St. Hanshaugen og sentrum.

Fredensborg og nærområdet får stadig flere tilbud. Rett utenfor leiligheten ligger Chez Colin som er kjent for sitt herlige franske kjøkken, Japansk Ramen får man på Hrimnir Ramen og nylig har Nektar Vinbar og Østersbaren EFF EFF også åpnet rett i nærheten. Noen få minutter unna ligger Vulkan, Oslos populære kultur- og kreative næringslivsenter. Her finner man populære Mathallen med spesialbutikker, kafeer og spisesteder. Vulkanområdet er en spennende møteplass med et mangfold av tilbud og opplevelser rett utenfor døren; Den legendariske streetfood-restauranten Hitchhiker, Dansens Hus med bar og uteservering, BAR Vulkan, Smelteverket (Nord-Europas lengste bar), Pokalen (sportsbar), BLÅ og flere andre serveringssteder.

Det er kort vei til Günerløkka og alle tilbudene de har her. På Villa Paradiso finner du pizza som er beskrevet som Oslos beste, spansk tapas på Txotx og Delicatessen, Italiensk mat på Trattoria Popolare, Fransk bistro på fantastiske Le Benjamin og deilig burger på Munchies og Illegal. Her er det mange alternativer!

På St. Hanshaugen finner du trivelige nisjeforretninger som Gutta på haugen, Røtter og Olivers og co. Mange hyggelige spise- og serveringssteder finnes også på St. Hanshaugen. Her er kafeer som Java, Pascal, Kaffebrenneriet og Baker Hansen. Spisesteder som Smalhans, Tunco og Tranen (Loftshus Samvirkelag) ligger også i dette området.

I tillegg har man Westerdals School of Communications, treningssenter og Kolsås klatreklubbs klatrevegg, en dagligvareforretning og flere nærsenter-tilbud i Vulkanområdet. Det er derfor Vulkan kalles "den lille byen i byen". Kollektivtrafikk har man også god tilgang på. 37-bussen (Nydalen- Sentrum-Helsfyr) stopper ved Nordahl Bruns gate. 54- (Kjelsås-Sentrum-Aker Brygge) og 34-bussen (Tåsen-Sentrum-Ekeberg) stopper i Møllerveien. Kort vei er det også til Stortinget T-banestopp, hvor alle byens linjer går.

Entré

Man får umiddelbart et godt førsteinntrykk når man kommer inn i leilighetens entré. God takhøyde og sjarmerende teglsteinsvegger. Rikelig med oppheng til yttertøy og god plass til plassering av sko. Om ønskelig har man også plass til garderobeskap i inngangspartiets ende. Malte tregulv. Malt overflate på vegg og i himling.

Stue

Stuen er av god størrelse, har svært gode lysforhold og en imponerende takhøyde på over tre meter. Store vindusflater sammen med en svært funksjonell planløsning sikrer rikelig med naturlig lys og en god romfølelse. Varmeeffektiv peisovn fra 2016. Stuen oppleves i tillegg svært enkel å innrede med flere møbleringsmuligheter. Her har du naturlig plass til både sofagruppe og mediemøblement, i tillegg til plass til spisebord  ved vindu i stue eller på kjøkkenet. Den åpne løsningen mot kjøkkenet er både sosial og praktisk. Malte tregulv. Malt overflate på vegg og i himling.

Kjøkken

Leiligheten har et pent kjøkken med stilren innredning. Innredningen er utført med hvite, glatte fronter og benkeplate i laminat med nedfelt oppvaskkum med ett-greps armatur. Videre har kjøkkenet integrerte hvitevarer som nedfelt platetopp, stekeovn, mikrobølgeovn og kjøl-/fryseskap. Oppvaskmaskin medfølger også. Ventilator over platetopp. God plass til en hyggelig spisegruppe både ved vindu. Malte tregulv. Malt overflate på vegg og i himling.

Bad

Delikat og romslig bad flislagt i nøytrale farger. Badet ble pusset opp i regi av borettslaget i 2012. Badet har dusjhjørne med dører i glass og opplegg og plass til vaskemaskin og tørketrommel. Stilren servantinnredning med ett-greps armatur, underskap og speilskap. Varmekabler i gulv. Fliser på vegg og gulv. Malt himling.

Balkong

Fra soverommet har du utgang til leilighetens balkong. Her har man morgensol og hyggelig utsyn mot borettslagets flotte bakgård. Balkongen er ca. 3,5 kvm.

Soverom

Leiligheten har et hyggelig soverom vendt inn mot bygårdens rolige bakgård. Fin plass til dobbeltseng og garderobeskap. Slipt parkettgulv. Malt overflate på vegg og i himling.

Felleskostnader

3 380 pr. mnd. Felleskostnader inkl: Varmtvann, bredbånd, TV, betjening av fellesgjeld, kommunale avgifter, trappevask, bygningsforsikring, forretningsførsel med mer.

Felleskostnader: 1.826,-
Renter IN: 484,-
Avdrag IN: 1.070,-

Det er IN-ordning på fellesgjeld. Ved innfrielse av fellesgjeld vil felleskostnader være 1.826,-.

Etasje

2 etasje

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 883 119 pr. 18.12.31 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 3 179 229 pr. 18.12.31 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Byggemåte

Klassisk pusset og malt teglstensbygård fra slutten av 1800-tallet. Opprinnelig med kaldt loft,
hvor deler i senere tid er bygget om til boligformål.
Oppført med:
- Støpt gulv på grunn (noe tegl).
- Trebjelkelag.
- Pussede og malte murvegger, hovedsakelig av tegl.
- Saltak med bæring av trekonstruksjon, tekket med plater.
- Trapper og ramper av metall, tre og betong.

For ytterligere informasjon om byggemåte henvises det til vedlagte tilstandsrapport utarbeidet av Herman Rustad, datert 13.10.20.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger bygningsanmeldelse på våningshus, datert 1889.

Det foreligger ferdigattest på våtrom, datert 01.11.2012.

Boligens areal

Primærrom: 47 kvm, Bruksareal: 47 kvm, Bruttoareal: 53 kvm

2. etasje:
Bruksareal: 47 m².
Primærrom: 47 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Bad, stue/kjøkken, gang og soverom.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

I henhold til Lov om borettslag § 5-5 kan man med godkjenning fra styret i borettslaget leie ut leiligheten til andre for opp til tre år dersom man har bodd i leiligheten i minst ett av de to siste årene. Se for øvrig vedtektenes punkt 4-2 for utfyllende bestemmelser.

Oppvarming

Varme i gulv på bad.
Panelovn i stue og på soverom.

Løpende kostnader

Felleskostnader og strøm.

Utstyr

Sikringsskap med automatsikringer plassert i gang. Hovedsikring og måler i kjeller.
Dørcalling.
Brann-/røykvarslingsanlegg tilkoblet fellesanlegg.
Signalanlegg for TV og Internett.

Adkomst

Enkel adkomst fra Rosteds gate.
Det vil bli skiltet med Schala & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Bevaringsverdig

Eiendommen er oppført på Byantikvarens Gule liste som bevaringsverdig.

Regulering

Eiendommen er regulert til byggeområde for boliger etter bestemmelsene i S-2255 av 28.07.1977. Reguleringsbestemmelser i tilknytning til endret reguleringsplan for Oslo sentrum og indre sone i Oslo kommune med tilhørende endringer i S-2937 av 01.10.1987. (Planen er helt eller delvis opphevet som følge av bystyrets vedtak 23.09.2015, sak 262 (kommuneplan 2015 - Oslo mot 2030 - Smart, trygg og grønn)). For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

1889/912176-1/105  Erklæring/avtale  
09.04.1889 
Bestemmelse om benyttelse

1954/304657-1/105  Rettighet  
29.05.1954 
Rettighetshaver:Dotvak G  
Lnr: 1164644
LEIE AV NÆRINGSLOKALE
ÅRLIG AVGIFT NOK 900
BEST. OM VARIGHET
MED FLERE BESTEMMELSER

1985/20270-1/105  Obligasjon  
15.04.1985 
BELØP: NOK 3.725.000
Panthaver:Bbl Ungdommens Selvbyggerlag  
Lnr: 1095694
Gjelder denne registerenheten med flere
 
2012/88707-1/200   ** Prioritetsbestemmelse  
31.01.2012 
Veket for:
Beløp: NOK 16.100.000
Panthaver:DNB BANK ASA  
Org.nr: 984851006

2012/417294-1/200   ** Prioritetsbestemmelse  
29.05.2012 
veket for: PANTEDOKUMENT 2012/391029-1/200
 
1986/77218-1/105  Rettighet  
26.11.1986 
Rettighetshaver:Torres Alberto  
Lnr: 1164645
LEIEAVTALE
LEIE-TID: 10 ÅR
MÅNEDLIG LEIE NOK 2,750
CA 88 M2 LOKALER I D E
KONTRAKTEN KAN IKKE OVREDRAS/UTLEIES UTEN SAMTYKKE FRA
HJEMMELSHAVER/UTLEIER
MED FLERE BESTEMMELSER

2012/391029-1/200  Pantedokument  
18.05.2012 
BELØP: NOK 18.000.000
Panthaver:DNB BANK ASA  
Org.nr: 984851006
Gjelder denne registerenheten med flere
 
2013/487480-1/200  Pantedokument  
14.06.2013 
BELØP: NOK 150.000
Panthaver:DNB BANK ASA  
Org.nr: 984851006
Gjelder denne registerenheten med flere


Grunndata

1889/900026-1/105  Opprettelse av matrikkelenheten  
09.04.1889 
OPPRETTELSE - FRADELT FRA FREDENSBORGVN 31 - UTGÅTT
Rettigheter på andre eiendommer
Rettigheter på 0301-208/233
Rettigheter i eiendomsrett

2000/45610-1/105  Erklæring/avtale  
10.08.2000 
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:208 Bnr:147  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:208 Bnr:149 Snr:1 til og med Snr:11  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:208 Bnr:150  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:208 Bnr:231  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:208 Bnr:235 Snr:1 til og med Snr:92  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:208 Bnr:567  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:208 Bnr:569 Snr:1 til og med Snr:12  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:208 Bnr:571  
Gårdsromsavtale
Bestemmelse om garasje/parkering
Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.m.
Bestemmelse om adkomstrett
Plikt til å utbedre eiendommen i samsvar med kommunale krasv
til utbedringsstandard for eldre eiendommer og kommunens
minstekrav ved utbedring av gårdsrom i boligkvartal i indre by
Kan ikke slettes uten samtykke fra Oslo kommune ved direktøren for Bolig- og eiendomsetaten.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Oslo kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Borettslag

Pliktig medlemskap i USBL: 300,- per andelseier.

Avtale om rengjøring av fellesarealer (trappevask).

Avtale om vaktmestertjeneste for fellesområder.

Bayonette er borettslagets leverandør av bredbåndstjenester. Grunnpakke for TV og internett er inkludert i felleskostnadene.

Felles vaskeri for beboere i borettslaget som kan benyttes etter gjeldende bestemmelser.

Sykkelparkering på anviste plasser i uterommet (sykkelstativer). Andelshaver opplyser at det i borettslaget jobbes for å sette opp felles sykkelbod.

Fellesgjeld / lånevilkår

Lånenummer: 12123314709, DNB Boligkreditt AS v/DNB Bank ASA
Annuitetslån, 4 terminer per år.
Rentesats per 12.10.2020: 1.75% pa.
Antall terminer til innfrielse: 86
Saldo per 12.10.2020: 12 473 110
Andel av saldo: 329 685
Første termin/første avdrag: 30.09.2014 ( siste termin 31.03.2042 )

Andel fellesgjeld

329 685

Andel formue

22 310

Forsikring

If Skadeforsikring NUF Polisenummer: SP653421

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Det ble på generalforsamling 2020 vedtatt å ta i bruk stort rom i kjeller som fritids-/hobbyrom til feks reperasjoner, skiprepping og lignende.

Det ble på generalforsamling i 2018 vedtatt vindusutskifting, det er planlagt å gjennomføre dette i løpet av kort tid. Fordelingsnøkkel fra innkalling til generalforsamilng 2018 vider en økt fellesgjeld på 167.516,- og 662,- i økte felleskostnader på denne andelen.

Det ble på samme generalforsamling vedtatt å bygge sykkelskur i bakgård.

Styreleder opplyser :
"Loftene er til salgs (til underliggende leiligheter) og der loftene selges, vil loftsbodene krympe (estimert til 3 kvadratmeter). Men de fleste har kjellerboder i tillegg.
Det er planlagt en rehabilitering av mur og maling i 1.etasje. Dette vil antakelig dekkes av borettslagets egenkapital, men dette er litt usikkert enda."

Husdyrhold

Hund og katt kan først anskaffes eller medtas etter godkjenning fra styret. Dette gjelder også ved evt. gjenanskaffelse.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger ikke handelen:
Lamper (festet på krok).

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer medfølger der dette er spesielt angitt i salgsoppgaven. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til hsk@schalapartners.no eller SMS: 47 78 25 57 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Det forutsettes at hjemmel til eiendommen overføres til kjøper. Dersom dette ikke er ønskelig må det tas forbehold i budet.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.
Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.
Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

MELD DEG PA VISNING
SALGSOPPGAVE
BUDVARSEL
BE OM SALGSSUM
TAKK!
Du blir varslet på e-post, i appen på mobil og her på Schala.