# ÅRNES, Flatbyvegen 6
5 290 000,-
Flott familiebolig over 2/plan - Solrik tomt & tre uteplasser - Dobbelgarasje - To stuer, to bad samt to kjøkken

VISNING:

Visning etter avtale med megler

 • Prisantydning: 5 290 000,-
 • Omkostninger: 146 269,-
 • Totalpris: 5 436 269,-
Beregnet totalkostnad:
5 290 000,- (Prisantydning) Omkostninger 199,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 132 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 5 290 000,-)) 12 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 146 269,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 5 436 269,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
 • Type: Enebolig
 • Eierform: Selveier
 • Primærrom: 207 m²
 • Bruksareal: 225 m²
 • Antall rom: 7
 • Oppholdsrom: 2
 • Soverom: 5
 • Byggeår: 1984
 • Gårdsnummer: 167
 • Bruksnummer: 342
 • Energimerking:
  E
 • Finnkode: 316834027
 • Sist endret: 28.11.23 21:15
NABOLAGSPROFIL for bydel
 • 79%
  eier sin egen bolig
 • 85%
  av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill
 • 50%
  har bolig på over 120 kvm
 • 72%
  av boligene er eldre enn 20 år
 • 29%
  er barnefamilier
Last ned komplett salgsoppgave

 

Beskrivelse

Familievennlig enebolig over to plan! Eneboligen forlenges med tre solrike uteplasser med videre adkomst til hage. Tomten er på hele 1163 kvm og er pent opparbeidet med prydbusker, trær og diverse beplatninger. Det er behov for modernisering - her kan du skape drømmehjemmet!

Boligen ligger i et attraktivt og veletablert boområde like utenfor Årnes sentrum i Nes kommune.

- Godt vedlikeholdt enebolig fra 1982 med tre solrike uteplasser samt stor hage
- Hoveddel med entré, stor stue, åpent kjøkken, tre soverom og bad
- Underetasje med egen inngang, stue, kjøkken, to soverom og bad
- To innvendige boder, kjølerom samt separat vaskerom
- Dobbeltgarasje på 49 kvm og biloppstillingsplasser på tomt
- Barnevennlig og attraktiv beliggenhet med kort vei til "alt"
- Nærområdet med flotte turmuligheter sommer- som vinter!

Innhold:
Enebolig over to plan:
Kjelleretasje: Entré, stue, kjøkken, to soverom, bad, vaskerom, bod og kjølerom.

1. etasje: Entré med utgang til østvendt terrasse på 15 kvm, gang, stue med utgang til overbygget vestvendt terrasse på 15 kvm, kjøkken, tre soverom, hvorav ett har utgang til nordvendt balkong på 3 kvm, innvendig bod og bad.

Boligen disponerer biloppstillingsplasser i dobbelgarasje og gårdsrom.

Innhold

Enebolig over to plan:
Kjelleretasje: Entré, stue, kjøkken, to soverom, bad, vaskerom, bod og kjølerom.

1. etasje: Entré med utgang til østvendt terrasse på 15 kvm, gang, stue med utgang til overbygget vestvendt terrasse på 15 kvm, kjøkken, tre soverom, hvorav ett har utgang til nordvendt balkong på 3 kvm, innvendig bod og bad.

Boligen disponerer biloppstillingsplasser i dobbelgarasje og gårdsrom.

1. etasje

1. etasje består av entré med utgang til østvendt terrasse på 15 kvm, gang, stue med utgang til overbygget vestvendt terrasse på 15 kvm, kjøkken, tre soverom, hvorav ett har utgang til nordvendt balkong på 3 kvm og bad.

Stuen er av stor størrelse og er adskilt i to deler. Du har god plass til sofagruppe, TV med tilhørende møblement, ulike oppbevaringsløsninger og spisegruppe. Overflatene er malt i et tidløst fargevalg og gulvet er belagt med tre-stavs parkett. Stuen oppvarmes med en peisovn som bidrar til varme på kalde høst- og vinterdager. Fra stue/kjøkken er det adkomst via loftstrapp til uinnredet kaldtloft.

Fra hovedstuen er det adkomst til stue nr. 2 via skyvedører av glass. Det er store vindusflater fra to sider som gir godt med naturlig lysinnslipp. Stuen forlenges av en overbyggets terrasse på hele 15 kvm med videre adkomst til hage. Tomten er på 1164 kvm og er pent opparbeidet med gruset biloppstillingsplass, plenarealer, prydbusker, trær og diverse beplantning. Uteplassen vender mot vest og har svært gode solforhold. Videre er terrassen utstyrt med utebelysning og stikkontakt.

Kjøkkenet har en åpen løsning mot stue. Innredningen har profilerte fronter og benkeplate av laminat med nedfelt oppvaskkum. Det er lagt fliser mellom kjøkkenbenk og overskap som sørger for en enklere rengjøring. Under overskapene er det benkeskapsbelysning og stikkontakter. Det er godt med skap- og benkeplass for matlaging og oppbevaring. Hvitevarene som integrert keramisk platetopp, nedfelt koketopp med gass, komfyr, oppvaskmaskin og frittstående kjøleskap medfølger handelen. 

I 1. etasje har boligen tre romslige soverom med plass til seng, nattbord og garderobeskap. Soverom nr. 2 har utgang til en nordvendt balkong på 3 kvm. Garderobeskapene samt skyvedørsgarderoben på soverom nr . 1 medfølger handelen.

Baderommet er av romslig størrelse med varmekabler i gulv. Badet består av heldekkende servant med underskap, speil med overlys, toalett og dusjkabinett. Baderommet er fra byggeår, men er oppgradert i senere tid med nye veggflater og gulvflate.

Lys og innbydende entré med god plass til å henge fra seg yttertøy. Det er satt inn en stor skyvedørsgarderobe som sørger for gode oppbevaringsmuligheter. For ytterligere oppbevarinsplass er det adkomst til en innvendig bod fra entré. Fra entreen er det utgang til en østvendt terrasse på 15 kvm som er utstyrt med utebelysning og stikkontakter.

Kjelleretasje

Kjelleretasjen består av entré, stue, kjøkken, to soverom, bad, vaskerom, bod og kjølerom.

Stuen i kjelleretasjen er lys og romslig. Det er god plass til en sofagruppe, TV med benk og øvrig møblement. Overflatene er malt i en lys hvit-tone. Gulvet er belagt med laminat. To stuer er perfekt når barna får venner på besøk!

Fra kjellerstuen er det et kjøkken med profilerte fronter og benkeplate av laminat. Det er lagt sprutbestandig plater mellom kjøkkenbenk og overskap. Det er satt inn hvitevarer som frittstående komfyr med keramisk platetopp, oppvaskmaskin og kjøleskap med frysedel. Fra kjøkkenet er det adkomst til en innvendig bod samt kjølerom på totalt 15 kvm.

Underetasjen har to soverom med god plass til seng, nattbord og garderobeskap. Garderobeskapene medfølger handelen. Det foreligger ferdigattest for bruksendring av rom i kjeller til soverom i underetasje datert 03.07.2023.

Stort, separat vaskerom fra byggeår med varmekabler i gulv. Vaskerommet består av vegghengt servant med ett-greps armatur, opplegg for vaskemaskin og varmtvannsbereder på 194 liter fra byggeår. Overflatene er flislagt i et tidløst uttrykk. Videre har underetasjen er bad fra byggeår. Baderommet består av servant med underskap, speil med overlys, toalett og dusjnisje med innfellbare glassdører. Det er varmekabler i gulv.

Lys entré behagelige varmekabler i gulv. Du har god plass til å henge fra seg yttertøy og sette fra deg sko. På gulv er det lagt fliser.

Beliggenhet

Boligen ligger i et attraktivt og veletablert boområde like utenfor Årnes sentrum i Nes kommune. Det er kort vei til dagligvarehandel som Rema 1000 og Coop Mega. I sentrum av Årnes Amfi med flere spisesteder og puber. I tillegg ligger Jessheim Storsenter, Lillestrøm og Oslo sentrum godt innen rekkevidde via offentlig kommunikasjon eller bil.

I nærområdet har du flotte turmuligheter sommer- som vinter! Det er sykkelavstand til Sagstusjøen, Veslesjøen, Aulihøgda og området rundt Dragsjøen. Ellers har man flere grønne parker i området. I sentrum finner du blant annet Nes Kulturhus, et moderne flerbrukshus med tre kinosaler og forskjellige kulturaktiviteter.

Årnes barneskole, Runni ungdomsskole og Nes videregående skole ligger i gangavstand fra eneboligen. Videre er det kort vei til både private og kommunale barnehager.

Området byr på offentlig kommunikasjon i form av buss og tog. Nærmeste holdeplass er Droggetoppen som ligger ca. 200 meter unna boligen. Fra Årnes stasjon tar toget deg til Oslo S på ca. 48 min. Med bil tar det ca. 25 min til Jessheim, 36 min til Oslo Lufthavn, 39 min til Lillestrøm og 51 min til Oslo S.

Løpende kostnader

- Strømforbruk.
- Innboforsikring.
- Bygningsforsikring.
- Kommunale avgifter.
- Eiendomsskatt.
- Kabel TV/bredbånd.
- Evnt. alarm.
- Privat brøyting (350 kr. pr. år)

Kommunale avgifter

Kommunale avgifter for år 2022 er estimert til å være på kr. 18 566,56,-. De kommunale avgiftene består av kommunalt vann og avløp, branntilsyn-/feiegebyr og festeavgift. Avgiftene går til å sikre rent vann i springen og at avløp/spillvann blir renset.

Info vannavgift:
Kostnaden for vann belastet etter antall i husstanden. 1 til 2 person kr 3080, 3 personer kr 3850, 4 personer kr 4620,. Etter dette belastes det ca kr 700,. pr ekstra husstandsmedlem iflg Arnes vannverk. Vannavgift fra Årnes vannverk kommer i tillegg og belastes etter forbruk/ husstandsmedlemmer.

Eiendomsskatt for år 2023 er estimert til kr. 6 594,- pr. år. Det tas forbehold om at det kan være avvik i registre/kart/arkiv i forhold til den faktiske situasjonen og at det kan foreligge forhold omkring eiendom og bygninger som kommunen ikke er kjent med.

Kommunale avgifter og eiendomsskatt betales i fire terminer pr. år. Faktura sendes fra Innkrevingsetaten og gjelder alle de kommunale avgiftene. Eventuelle prisendringer for vann- og avløpsgebyrer vil tre i kraft fra 1. januar hvert år.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 199 249 pr. 31.12.21| Formuesverdi som sekundærbolig kr. 4 317 296 pr. 31.12.21 Formuesverdien fastsettes av Skatteetaten etter beregningsmodell som tar hensyn til om boligen er en såkalt «primærbolig» (der boligeieren er folkeregistrert bosatt) eller «sekundærbolig» (alle andre boliger man måtte eie). Formuesverdien for primærboliger vil utgjøre 25 % av den beregnede kvadratmeterprisen multiplisert med boligens areal. For sekundærboliger vil formuesverdien utgjøre 100% av den beregnede kvadratmeterprisen multiplisert med boligens areal (sats pr. 2023). Se http:/www.skatteetaten.no for nærmere informasjon.

Tilstandsgrader (TG2/TG3) fra tilstandsrapport:

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrader 2:
Våtrom - Bad kjeller: Tettesjiktet har en alder som tilsier at restlevetiden er usikker. Rommets lekkasjesikkerhet kan derfor ikke verifiseres, eventuelt bør nytt tettesjikt etableres. Det kan ikke verifiseres om det er benyttet tilstrekkelig tettesjikt på våtrommets gulvflater/veggflater, eventuelt bør nytt tettesjikt etableres.
- Membran, tettesjikt og overgang til sluk:
- Avløpsrør (ink. sluk): Selv om det er gjort oppgraderinger på våtrommet, er sluket ikke skiftet. Erfaringsmessig medfører dette økt fare for lekkasje rundt sluket.

Våtrom - Vaskerom kjeller:
- Sanitærutstyr / innredning: Innredning har skader/høy slitasjegrad.
- Overflater vegger: Veggoverflater bærer preg av slitasje og elde.
- Overflater gulv: Gulvflate bærer preg av slitasje og elde.
- Membran, tettesjikt og overgang til sluk: Det kan ikke verifiseres om det er benyttet tilstrekkelig tettesjikt på våtrommets gulvflater/veggflater, eventuelt bør nytt tettesjikt etableres.
- Fallforhold (gulv): Nivåforskjell fra døråpning på topp overflate gulv og til hovedsluk er på tilfeldig sted
målt til ca. 12 mm. Dette er vurdert til å ikke være tilfredsstillende mht lekkasjesikkerhet.

Våtrom - Bad 1.etasje:
- Overflater vegger: Våtromsplater er ikke montert iht. monteringsanvisning. Redusert levetid kan ikke
utelukkes.
- Overflater gulv: Gulvbelegg er benyttet som fuktsikring. Det er ikke registrert synlige skader, men på bakgrunn av alder er TG2 satt for å belyse risiko for fuktskader.
- Membran, tettesjikt og overgang til sluk: Tettesjiktet har en alder som tilsier at restlevetiden er usikker. Rommets
lekkasjesikkerhet kan derfor ikke verifiseres.
- Avløpsrør (ink. sluk): Selv om det er gjort oppgraderinger på våtrommet, er sluket ikke skiftet. Erfaringsmessig medfører dette økt fare for lekkasje rundt sluket.

Kjøkken - Kjøkken 1.etasje:
- Innredning: Kjøkkeninnredningen bærer preg av alder/slitasje.

Øvrige rom:
- Overflater gulv: Det er stedvis knirk i gulvet. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn. Gulvet har stedvis bruksslitasje.

Rom under terreng (kjeller, underetasje, sokkeletasje) - Kjeller:
- Overflater gulv: Det registreres bomlyd i enkelte fliser ientré, noe som indikerer redusert vedheft mellom flis og underlag.

Loft - uinnredet / råloft:
- Overflater vegger/undertak: Fuktmerker observert på/ved gjennomføringfor avtrekksanlegg. Tiltak for å stoppe
fukt/lekkasjer må påregnes. Risiko for skader i konstruksjonen. Ytterligere undersøkelser anbefales slik at tiltak kan iverksettes dersom behov.

Kjølerom:
- Vurder konstruksjons-oppbygging: Rom er innredet i etterkant av byggeår. Det kan ikke verifiseres korrekt oppbygning av konstruksjonen. Det er økt risiko for skader ved feil oppbygning, oppfølging med jevnlig ettersyn anbefales.

Tekniske anlegg, VVS anlegg (Sjekkpunkter utover det som er inkludert i andre rom):
- Varmtvannsbereder (Sjekkpunkter utover det som er inkludert i andre rom): TG2 er valgt på grunn av alder og tilstand. Det kan ikke utelukkes behov for reparasjoner/utskiftning. Oppfølging med jevnlig ettersyn anbefales slik at eventuelle tiltak kan iverksettes ved behov.

Elektrisk anlegg - Sikringsskap:
- Forenklet vurdering av det elektriske anlegget: Det er kun fremlagt samsvarserklæring på deler av det elektriske anlegget. Se sjekkliste dokumentasjon.

Yttertak - Hovedtak:
- Tekking (undertak, lekter og yttertekking): Det er registrert symptomer på elde og slitasje, selv om det ikke ble observert tegn på lekkasjer eller skader, anbefales oppfølging med jevnlig ettersyn slik at vedlikeholdsog
eventuelle utbedringstiltak kan iverksettes ved behov. TG2 er satt for å belyse skaderisikoen som følge av alder og observert tilstand.
- Takgjennomføringer: Utettheter/lekkasjer observert ved takgjennomføringer. Følgeskader er ikke registrert,
men kan ikke utelukkes. Ytterligere undersøkelser anbefales slik at utbedringstiltak kan iverksettes ved behov.

Balkonger, terrasser, veranda etc:
- Utkragede eller understøttede konstruksjoner (balkonger, verandaer): Rekkverkshøyden er under 1,0 meter. Avvik fra dagens byggteknisk forskrift. Tiltak anbefales.

Drenering:
- Utvendig terreng, inkl fuktsikring av grunnmur: Det er høyst usikkert om grunnmuren er fuktsikret med grunnmursplater eller tilsvarende. Konsekvens kan være økt fare for fuktskader/fuktvandring i konstruksjoner under bakkenivå. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn slik at tiltak kan iverksettes ved behov.
- Alder: Dreneringens funksjon er å forhindre fuktinnsig og fuktskader i underetasjen. Dreneringen er nedgravd og skjult. Tilstanden må derfor vurderes ut fra alder. Estimert teknisk levetid for drenssystem ligger mellom 20 - 60 år. Det ble ikke observert tegn på fuktinnsig eller fuktskader. TG2 er valgt for å belyse at dreneringen har nådd en alder der funksjonssvikt ikke kan utelukkes. Det anbefales derfor oppfølging med jevnlig ettersyn slik at eventuelle tiltak kan iverksettes ved behov.

Frittstående byggverk - Garasje:
- Helhetsvurdering: Mindre frittstående byggverk på tomten har ikke vært gjenstand for detaljerte undersøkelser. Overordnet forenklet vurdering av tilstanden er at det er relativt høy slitasjegrad som gjør at det anbefales utbedrende tiltak.

Selgers egenerklæringsskjema

Selger har kommentert på følgende spørsmål i egenerklæringsskjema som er en del av salgsoppgaven:
- 12. Kjenner du til om det har vært utført arbeider på terrasse/garasje/tak/fasade?
Ja, kun ufaglært/egeninnsats. byttet små vinduene i kjeller til store.

- 13. Kjenner du til om det er/har vært utført arbeider på el-anlegget eller andre installasjoner (f.eks. oljetank,
sentralfyr, ventilasjon)? Hvis nei, gå til punkt 14.
Ja, kun faglært. Byttet gamle sikrineger til nye.

- 13.1 Foreligger det samsvarserklæring for hele eller deler av det elektriske anlegget (i henhold til forskrift om
lavspenningsanlegg)?
Ja. Av proff elektriker as.

- 15. Har du ladeanlegg/ladeboks for el-bil i dag?
Nei. Det er bare trekket kabel fra sikrings skap til ute.

- 21. Kjenner du til om det er innredet/bruksendret/bygget ut kjeller eller loft eller andre deler av boligen? Hvis
nei, gå til punkt 22.
Ja. I kjeller endret to rom til 2 soverom.

- 21.1 Er innredningen/utbyggingen godkjent hos bygningsmyndighetene?
Ja. Godkjent to soverom i kjeller.

Boligens areal

Primærrom: 207 kvm, Bruksareal: 225 kvm

Kjeller:
Bruksareal: 97 m².
Primærrom: 82 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, stue, kjøkken, to soverom, bad og vaskerom.

1. etasje:
Bruksareal: 128 m².
Primærrom: 125 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, gang, stue/kjøkken, tre soverom og bad.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 1 163 kvm, Eierform: Eiet tomt

Tomtearealet er opparbeidet med gruset biloppstillingsplass, plenarealer, prydbusker, trær og diverse beplantning.

Garasje / Parkering

Boligen disponerer biloppstillingsplasser i dobbelgarasje og gårdsrom.

Arealbekreftelse

Arealbekreftelse fra Nes kommune følger vedlagt.

Byggemåte

Enebolig oppført i 1984. Boligen har støpt gulv mot grunn. Grunnmur av lettklinkerblokker. Yttervegger av bindingsverk utvendig kledd med stående trepanel. Yttertak av valmet takkonstruksjonen utvendig tekket med takplater. Boligen har ytterdør av tre med to-lags glass fra byggeår. Ytterdør med karmer av tre med tre-lags glass fra 2012. Balkongdør med karmer av tre med tre-lags glass fra byggeår. Terrassedør med karmer av tre med tolags glass fra 2011. Vinduer med karmer av tre med tre-lags glass fra byggeår. Vinduer med karmer av tre med to-lags glass fra byggeår

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger midlertidig brukstillatelse for boligen datert 17.01.1985. Eiendommen er registrert tatt i bruk 10.12.1992.

Midlertidig brukstillatelse er en tillatelse fra bygningsmyndighetene til å ta å ta hele eller deler av byggverket midlertidig i bruk før søknadspliktig tiltak er ferdigstilt og utførelsen er endelig avsluttet. At midlertidig brukstillatelse eksisterer gir ingen garanti for
at det ikke er utført arbeid på boligen som ikke er byggemeldt eller godkjent.

Det foreligger ferdigattest for garasje datert 10.12.1992.

Det gjøres oppmerksom at dagens plantegning stemmer ikke overens med byggemeldte tegninger:
1. etasje:
- Vinterhagen (stue) bygd på i etterkant.
- Soverom nr. 2 er opprinnelig del av stue.
- Spisestuen er byggemeldt som et soverom.

Underetasje:
Stuen byggemeldt som et hobbyrom.
- Entreen er byggemeldt som en innvendig bod.
- Kjøkkenet er byggemeldt som korridor med trapp.
- Soverom nr. 2 er opprinnelig nedl. servant/bidé. 
- Soverom nr. 1 i underetasje er opprettet i ettertid.

Det foreligger ferdigattest for bruksendring av rom i kjeller til soverom (gjelder begge soverom i underetasje) datert 03.07.2023.

Eiendommen selges slik den fremstår og selger påtar seg ikke ansvar for å byggemelde eller få godkjent omgjøringen nå i ettertid. Det gjøres oppmerksom på at innredede rom i kjeller (deler av kjeller) ikke er omsøkt eller godkjent av kommunen, noe som er et krav ved bruksendring. Det er uklart om de aktuelle rommene oppfyller tekniske krav slik at de kan godkjennes for varig opphold etter gjeldene tekniske forskrift bl.a. til rømningsveier og lys. Kjøper bærer selv ansvaret for å søke godkjenning, og utføre nødvendige arbeider, dersom man ønsker å bruke disse rommene som stue.

Oppvarming

Boligen er oppvarmet elektrisk i kombinasjon med vedfyring.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Gul - Energikarakter E

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Regulering

Eiendommen er uregulert. I kommuneplanens arealdel 2015.2030, vedtatt av kommunestyret den 30.06.2015, satt som navarende byggeomrade for bolig. Arealet
nord for denne eiendommen er i kommunedelplan for Arnes foreslatt som boligomrade.For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Offentlige planer

Kommuneplaner:
ID: 0236KPLAN-2013
Navn: Kommuneplan-2019-2030
Plantype: Kommuneplanens arealdel
Status: Endelig vedtatt arealplan
Ikrafttredelse: 03.09.2019
Bestemmelser - https://webhotel2.gisline.no/GisLinePlanarkiv/3034/0236KPLAN-2013/Dokumenter/Planbestemmelser%2C%20vedtatt%203.9.19%20med%20korrigeringer%20iht%20vedtak.pdf
Delarealer: Delareal 1 164 m
Arealbruk: Boligbebyggelse,Nåværende
Områdenavn: B1
Delareal: 334 m
KPHensynsonenavn: H370_
KPFare: Høyspenningsanlegg (inkl høyspentkabler)

Kommunedelplaner:
ID: KDP ÅRNES 2019
Navn: Kommunedelplan for Årnes 2019
Plantype: Kommunedelplan
Status: Endelig vedtatt arealplan
Ikrafttredelse: 18.06.2019
Bestemmelser - https://webhotel2.gisline.no/GisLinePlanarkiv/3034/KDP%20Årnes%202019/Dokumenter/KDP%20Årnes%20vedtatte%20bestemmelser%2018.6.19%20v1.pdf
Delarealer: Delareal 1 164 m
Arealbruk: Boligbebyggelse,Nåværende
Områdenavn: B1

ID: KDPLAN ÅRNES 2019
Delarealer: Delareal 668 m
KPHensynsonenavn: H370_
KPFare: Høyspenningsanlegg (inkl høyspentkabler)

Det opplyses at det foreligger forslag til reguleringsplan for utbygging av boliger på tilstøtende areal nord for denne eiendommen. Planforslaget skal til politisk sluttbehandling nå i august/september 2023. Saksdokumentene kan sees på Nes kommunes nettsider, under møtekalender:
https://innsyn.nes.kommune.no/prod/mote/wfinnsyn.ashx?response=journalpost_detaljer&journalpostid=1000168840&

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

1987/7208-2/9  Bestemmelse om veg 16.09.1987 
rettighetshaver:Knr:3034 Gnr:167 Bnr:171
"Eier av gnr. 167, bnr. 342 i Nes gir herved eier av gnr. 167, bnr. 171 I nes rett til å legge adkomstvei over min eiendom gnr. 167, bnr. 342 i Nes. Veiretten er uten tidsbegrensning og gjelder uavhengig av hvem som til enhver tid er eier av eiendommene. Erklæringen tinglyses på begge eiendommer."  

1981/5965-1/9  Registrering av grunn 28.08.1981 
Denne matrikkelenhet opprettet fra:Knr:3034 Gnr:167 Bnr:10

2020/531700-1/200  Omnummerering ved kommuneendring 01.01.2020 00:00

Vei/vann/avløp

Offentlig avløp.

Eiendommen har ikke offentlig vann, men kommunalt via Årnes Vannverk.
Kostnaden for vann belastet etter antall i husstanden. 1 til 2 person ca. kr 3080, 3 personer ca. kr 3850, 4 personer ca. kr 4620,. Etter dette belastes det ca kr 700,. pr ekstra husstandsmedlem iflg Årnes vannverk. Vannavgift fra Årnes vannverk kommer i tillegg og belastes etter forbruk/ husstandsmedlemmer. Det gjøres oppmerksom på at prisen kan endres.

Forsikring

Storebrand Polisenummer: 1708781

Kjøper må tegne bygnings- og innboforsikring.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen:
- Hvitevarer på kjøkken.

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer medfølger der dette er spesielt angitt i salgsoppgaven. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Sammen med Tryg har vi skreddersydd boligkjøperpakke slik at du kan være trygg på at du har alle forsikringene du trenger. Enten du har kjøpt hus, leilighet eller hytte. Denne gunstige pakken fra Tryg inkluderer også juridisk hjelp hvis du oppdager feil og mangler ved boligen utover det som er opplyst om. Boligkjøperpakken inneholder innboforsikring, renteforsikring for situasjoner der kjøper ikke får solgt nåværende bolig, samt en flytteforsikring for alle de tre boligtypene. For hus og hytte omfatter den i tillegg bygningsforsikring hvor kostnader for å reparere eller gjenoppbygge huset ditt er inkludert. Les mer om forsikringen i produktark for Boligkjøperpakke som ligger vedlagt i salgsoppgaven. Boligkjøperpakken må tegnes senest i forbindelse med kontraktsmøte. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken siden kostnaden det første året legges til oppgjøret for kjøpesummen for boligen. Megler/meglerforetak mottar honorar for denne formidlingen.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post eller SMS: 98 64 77 21 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Eiendommen har privat brøyting og blir fakturert kr. 350,- pr. år.

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre undersøkelser av kjøpers egenkapital og eventuelt andre forhold knyttet til kjøper. Den delen av kjøpesummen som er egenkapital skal innbetales fra kjøpers konto i norsk finansinstitusjon.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at hvis det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Det forutsettes at hjemmel til eiendommen overføres til kjøper. Dersom dette ikke er ønskelig må det tas forbehold i budet.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Kommunen har legalpant som sikkerhet for betaling av kommunale avgifter. Pantet følger av "Lov om pant" og skal ikke tinglyses. 

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. For nærmere informasjon om dette gjelder denne eiendommen, se oversikten over tinglyste heftelser. Dersom det ønskes mer informasjon, ta kontakt med megler.

Adresse og matrikkel

Flatbyvegen 6, 2150, Årnes, Gnr. 167 bnr. 342 i Nes kommune

Oppdragsnummer

55-23-0106

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners Bjørvika/Gamle Oslo sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.

MELD DEG PA VISNING
Det er ikke satt opp annonsert visning. Dette gjores etter avtale med megler.
SALGSOPPGAVE
BUDVARSEL
BE OM SALGSSUM
TAKK!
Du blir varslet på e-post, i appen på mobil og her på Schala.