# Homansbyen/Majorstuen, Parkveien 4 B
7 700 000,-
Lekker 3-roms toppleilighet! | Takterrasse på 11m² | Særegne detaljer | Generøs takhøyde | Godt bomiljø | Sentralt

VISNING:

Visning etter avtale med megler

 • Prisantydning: 7 700 000,-
 • Omkostninger: 201 789,-
 • Totalpris: 7 913 557,-
 • Fellesutgifter 4 213,-
Beregnet totalkostnad:
7 700 000,- (Prisantydning) 11 768,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 7 711 768,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 199,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 192 770,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum inkl f.gjeld: 7 711 768,-)) 7 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 201 789,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 7 913 557,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
 • Type: Leilighet
 • Eierform: Eierseksjon
 • Primærrom: 77 m²
 • Bruksareal: 77 m²
 • Etasje: 5
 • Antall rom: 3
 • Oppholdsrom: 1
 • Soverom: 2
 • Byggeår: 1897
 • Gårdsnummer: 214
 • Bruksnummer: 246
 • Energimerking:
  G
 • Finnkode: 294730953
 • Sist endret: 19.03.23 08:53
NABOLAGSPROFIL for bydel
 • 47%
  eier sin egen bolig
 • 53%
  av eiendommene har pris over 5 mill
 • 61%
  har bolig mellom 60-120 kvm
 • 98%
  av boligene er eldre enn 20 år
 • 19%
  er barnefamilier

 

Beskrivelse

Delikat og lys 3-roms loftsleilighet med en attraktiv beliggenhet på Homansbyen/Majorstuen! De store vindusflatene gir godt med naturlig lysinnslipp. Dette kombinert med den generøse takhøyden på opptil 3,53 meter sørger for en luftig atmosfære.

Her vil du bo sentrumsnært og samtidig ha kort vei til noen av byens mer fredelige deler.

- Lekker 3-roms beliggende høyt & fritt til i 5. etasje
- Sydøstvendt takterrasse på hele 11 kvm!
- Store vindusflater som gir godt med lysinnslipp
- Generøs takhøyde på opptil 3,53 meter
- En-stavs parkett & tidløse fargevalg
- Teglsteinsvegg som gir et særegent preg
- Peisovn som bidrar til varme på kalde vinterdager
- Stilrent kjøkken med hvitevarer inkludert
- Tidløst bad m/opplegg for vaskemaskin & tørketrommel
- Kjellerbod på 7,5 kvm samt loftsbod på 2 kvm
- Varmtvann og internett inkludert
- Attraktiv beliggenhet med kort vei til "alt"

Innhold: Leiligheten ligger høyt & fritt til i byggets 5. etasje. Boligen inneholder entré, stue med utgang en sydøstvendt takterrasse på 11 kvm, kjøkken, to soverom og bad. Leiligheten disponerer en bod i kjeller på ca. 7,5 m² og en loftsbod på ca. 2 m².

Innhold

Leiligheten ligger høyt & fritt til i byggets 5. etasje. Boligen inneholder entré, stue med utgang en sydøstvendt takterrasse på 11 kvm, kjøkken, to soverom og bad. Leiligheten disponerer en bod i kjeller på ca. 7,5 m² og en loftsbod på ca. 2 m².

Utstyr

- Dørcalling.
- Felles varmtvann (varmtvannsberedere i kjeller).
- Opplegg for oppvaskmaskin.
- Stekeovn, kjøleskap, kjøleskuff og keramisk topp.
- Plassbygget garderobeskap med glatte fronter i entré.
- Garderobeskap med frostede glassfronter i entré.
- Plassbygget garderobeskap med frostede glassfronter i ett soverom.
- Elektrisk markise er montert over takterrasse.
- Elektrisk oppvarming med panelovner.
- Peisovn med glassdør på ildfast plate i stue.
- Opplegg for vaskemaskin og tørketrommel.

Stue | Takterrasse

Delikat og innbydende stue med særegne detaljer!  Overflatene er malt i et tidløst fargevalg og gulvet er belagt med en-stavs parkett fra 2016. Størrelsen er perfekt for å muliggjøre sosiale soner. Du har en naturlig plass til både sofagruppe, spisebord og TV med tilhørende møblement. Det er store vindusflater som slipper inn rikelig med naturlig lys i boligen. Dette kombinert med den generøse takhøyden på opptil 3,53 meter sørger for en luftig atmosfære. I tillegg finner du en peisovn, som bidrar til varme og hygge på kalde høst- og vinterdager.

På varme sommerdager blir det naturlig å åpne glassdøren, så leiligheten forlenges med en herlig takterrasse på 11 kvm. Det er god plass til sittegruppe, grill og beplanting. Iht. husordensreglene er det tillatt med gass- og elektrisk grill. Uteplassen vender mot sydøst. Takterrassen ble oppgradert i 2015/2016 med nye flisere, rekkverk med glass i felt og elektrisk markise.

Kjøkken

Kjøkkenet har en åpen løsning mot stuen som er perfekt for sosiale sammenkomster. Innredningen er stilren fra 2008 med slette fronter i hvit utførelse samt benkeplate av heltretre. Det er godt med skap- og benkeplass på kjøkkenet for oppbevaring og matlaging. Hvitevarene som stekeovn med keramisk platetopp, kjøleskap og kjøleskuff medfølger handelen. Videre er det opplegg for oppvaskmaskin. På kjøkkenet er det satt inn en teglsteinsvegg fra 2016 som gir et særegent preg.

Soverom

Boligen har to soverom med malte flater i lyse farger. Begge soverommene har plass til seng, nattbord, øvrig møblement og garderobeskap. Med to soverom egner det ene seg ypperlig for gjesteværelse, barnerom eller hjemmekontor.

Det gjøres oppmerksom på at ett soverom er opprinnelig byggesøkt og godkjent som bodareal. Det er krav om byggemelding/søknad til Plan- og bygningsetaten i kommunen for godkjent endring av bodareal til oppholdsrom. Rommene er likevel omtalt som hva de ble brukt som under befaringstidspunktet av tilstandsrapporten. Kjøper bærer selv ansvaret for å søke godkjenning, og utføre nødvendige arbeider, dersom man ønsker å bruke disse rommene som soverom. Soverom skal etter gjeldende forskrifter ha vindu som skal kunne åpnes mot det fri, i tillegg til at vinduet skal gi tilstrekkelig dagslys i rommet. Krav til dagslys kan verifiseres ved at rommets dagslysflate utgjør minimum 10 % av bruksarealet. I dette tilfelle er rommets (lite soverom) dagslysflate < 10%. Forskriftskrav er derfor ikke oppfylt fullt ut. Se punkt "ferdigattest".

Bad

Tidløst baderom som er blitt oppusset i 2003/2004 med nytt sluk, rør i rørsystem, membran og innredning. Videre er det lagt nye fliser på gulv samt byttet ut dusjdørene i 2014. Baderommet består av servantskap med ovenpåliggende servant, speil med overlys, vegghengt toalett, dusjnisje og badekar. Det er behagelige varmekabler i gulv samt opplegg for både vaskemaskin og tørketrommel, så her har du alt du trenger på baderommet. De synlige takbjelke gir rommet en herlig atmosfære.

Entré

Lys og romslig entré som gir et godt førsteinntrykk. Her har man god plass til å sette fra seg sko og henge fra seg yttertøy. Teglsteinsveggen (2016) gir et særegent preg. Leiligheten har entrédør med brannklassifisering B30. Ellers har oppgangen dørcallinganlegg som gjør det enkelt å slippe inn venner og familie.

Beliggenhet

Leiligheten har en meget attraktiv beliggenhet sentralt i Homansbyen. Umiddelbar nærhet til skoler, barnehager, matbutikker og restauranter. Gangavstand til Høgskolen i Oslo / HiO på Bislett(OsloMet) og Universitetet på Blindern (UiO) (ca. 25 min gangavstand, evt. 9 minutter med trikken). Det er også kort vei til juridisk fakultet ved UiO, odontologisk fakultet og Veterinærhøyskolen.

Like i nærheten ligger Bogstadveien/Hegdehaugsveien, som er kjent for å være en av Norges beste handlegater med sitt rike tilbud av hyggelige kaffebarer, bakerier, delikatesseforretninger, frukt & grønt butikker, og spisesteder samt eksklusive spesialforretninger innen klær og mote. Bislett med blant annet Bislett Stadion, og Theresesgate ligger også rett i nærheten.

Kort avstand til offentlig kommunikasjon (t-bane, trikk, buss), noe som gjør byen lett tilgjengelig. Nationaltheatret stasjon med alle T-banelinjer, NSB togavganger samt flytog hvert 20. minutt til Oslo Lufthavn.

Fra leilighetene er det flere parker i nærområdet, Slottsparken, Stensparken, Frognerparken og St. Hanshaugen. Perfekt for grilling, soling og hyggelige søndagsturer! Frognerparken er den største parken i Oslos sentrale byområder og et populært rekreasjonsområde. Som en del av Frognerparken finner du blant annet Vigelandsparken, den berømte skulpturparken med over 200 av Gustav Vigelands skulpturer.

Populære SATS Bislett ligger også like i nærheten i tillegg til flere andre treningssentre.

Som nærmeste dagligvarebutikk kan man velge mellom, Coop Mega med et bredt utvalg, samt Kiwi og Rema 1000, begge i Parkveien med lange åpningstider. Gutta på Haugen ligger også innen gangavstand. På helgedager kan du velge mellom en søndagsåpen Joker butikk eller Deli de Luca og 7-Eleven, alle på Holbergs plass innenfor 3. min. gangavstand.

Felleskostnader

4 213 pr. mnd. Varmtvann, internett, nedbetaling av andel fellesgjeld, drift og vedlikehold, kommunale avgifter, felles forsikring, forretningsførsel, vaktmestertjenester, gartner/snøbrøyting, trappevask, m.m.

Løpende kostnader

- Felleskostnader.
- Innboforsikring.
- Strømforbruk.
- Evnt alarm.
- Det er i Oslo kommune vedtatt eiendomsskatt for skatteåret 2018. Eiendomsskatten utgjør 3 promille av beregningsgrunnlaget og bunnfradraget er på inntil 4,6 millioner. For gjeldende leilighet er eiendomsskatten beregnet til kr. 2.222,- for år 2023. Det gjøres spesielt oppmerksom på at beregningsgrunnlaget vil være høyere for boliger som benyttes som sekundærbolig. For å finne beregningsgrunnlaget vennligst se Oslo kommunes hjemmeside: http://www.oslo.kommune.no/skatt-og-naring/skatt-og avgift/eiendomsskatt/eiendomsskatt/

Fellesgjeld / lånevilkår

Andel fellesgjeld pr. 08.03.2023 er på kr. 11.768,-
Andel fellesformue pr. 31.12.2022 er på kr. 16.223,-

Borettslaget har ett registrert:
Lånenr: OBOS02-98207477702
Type: A
Restsaldo: 174.978,-
Andel restsaldo: 11.768,-
Kapitalkostnader: 426,-
Restløpetid: 2 år 7 md.
Term pr. år: 12
Rente pr. 08.03.2023: Flyt, 6,5%.

I en tolkningsuttalelse har toll og avgiftsdirektoratet lagt til grunn at salgsverdi pluss andel fellesgjeld er seksjonens fulle verdi. Det skal følgelig beregnes, og betales, dokumentavgift også for seksjonens andel av fellesgjeld i sameiet.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Ingen sikringsordning eller IN-ordning.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 693 112 pr. 31.12.21 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 6 095 201 pr. 31.12.21 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 95% for sekundærboliger (alle andre boliger). For næringseiendom gjelder andre regler. For utfyllende informasjon om regelverket og unntak vises til skattelovens § 4-10 og Skatteetaten.

Tilstandsgrader (TG2/TG3) fra tilstandsrapport:

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrader 2:
- Vinduer: Vinduer er av eldre dato og det må på generelt grunnlag påregnes høyere varmetap og lavere isolasjonsevne. Risiko for punktering/skader er større i eldre vinduer. Vinduer er av eldre dato. Tilstandsgrad 2 er gitt på grunn av alder iht. forventet levetid og normal bruksslitasje.

- Ytterdører: Ytterdører er av eldre dato. Det må på generelt grunnlag påregnes høyere varmetap og lavere isolasjonsevne. Det bør på generelt grunnlag påregnes justering/vedlikehold av ytterdører.

- Kjøkkeninnredning: Det er under befaringen benyttet fuktindikator og utført fuktsøk på utsatte punkter. Det er ikke funnet indikasjoner på fukt utover normale verdier. Tg 2 er gitt på grunn av alder og normal bruksslitasje.

- Overflater på innvendige vegger: Tilstandsgrad 2 er gitt på grunn av generelt noe slitte overflater med merker og riss.

- Overflater på innvendig himling: Tilstandsgrad 2 er gitt på grunn av generelt noe slitte overflater med merker og riss.

- Balkonger, terrasser ol: Takterrassen ble oppgradert i 2015/2016 med nye flisere, rekkverk med glass i felt og elektrisk markise. Kun innvendige overflater er vurdert, da hovedkonstruksjon ligger under sameiets ansvarsområde. Rekkverkshøyden fraviker fra gjeldende forskrifter, rekkverk skal
være 1,2 m over gulv og er av den grunn vurdert til tilstandsgrad 2. Eier opplyser om at det har vært en lekkasje mellom takterrassen og veggkonstruksjonen som har forårsaket vannlekkasje for leiligheten under og at sameiet skal utbedre skaden innen sommeren 2023.

- Ledningsnett for sanitærinstallasjoner: I henhold til Sintef Byggforsk har kobberrør til innvendig bruk i bolig en anbefalt
brukstid på 40 - og 50 år avhengig av type rør. Teknisk levetid er 25-100 år avhengig av påvirkende faktorer. Røropplegget har i dette tilfellet oversteget mer enn halvparten av anbefalt brukstid og derfor gitt tg 2. Forholdet gir forhøyet risiko for vannlekkasjer som kan forårsake fuktproblematikk.

- Elektrisk oppvarming: Tg 2 er gitt på grunn av alder i forhold til forventet levetid.

- Elektrisk anlegg: Kursoversikt samsvarer ikke med antall sikringer eller hvilke kurser sikringer tilhører. Det elektriske anlegget er gitt TG 2 på grunn av alder i forhold til forventet levetid. Det anbefales at anlegget kontrolleres av en el. - takstmann. Tilstandsvurdering er basert på alder og enkle observasjoner, da undertegnede ikke har spisskompetanse på området.

- Overflater på innvendige gulv - Bad: Fall i dusjsone og slukhøyde er kontrollert og vurdert tilfredsstillende. Tg 2 er gitt på grunn av alder sett i forhold til forventet levetid på vanntett sjikt.

- Overflater på innvendige vegger - Bad: Vegger i våtrom skal ha vanntett sjikt (membran) i våte soner. Denne typen konstruksjon har i følge Sintef Byggforsk normalt levetid på ca. 15-20 år og tilstandsvurdering er derfor basert på alder, da konstruksjonen har oppnådd mer enn halvparten av forventet levetid.

- Utstyr for sanitærinstallasjoner - Bad: Det er ikke etablert dreneringsspalte fra innebygget sisterne og innebygde armaturer. Dette medfører risiko for at evt. lekkasjer/fukt i sisternekassen ikke blir oppdaget. Tg 2 er gitt på grunn av alder i forhold til forventet levetid og bruksslitasje.

Selgers egenerklæringsskjema

Selger har kommentert på følgende spørsmål i egenerklæringsskjema som er en del av salgsoppgaven:
- 5. Kjenner du til om det er/har vært problemer med drenering, fuktinnsig, øvrig fukt eller fuktmerker i
underetasje/kjeller? Ja. Åtgärdat 2015.
- 11. Kjenner du til om det er/har vært utettheter i terrasse/garasje/tak/fasade? Ja. Läckage mellan terass och terassvägg som orsakat vattenskada i våningen under. Sameiets styrelse har beslutat att åtgärda orsaken före sommaren 2023. Sameiet tar kostnaden för korregeringen av tätningen.
- 13. Kjenner du til om det er/har vært utført arbeider på el-anlegget eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)? Hvis nei, gå til punkt 14. Ja, kun faglært. Installation av nya element och lampor.
- 22. Kjenner du til manglende brukstillatelse eller ferdigattest? Ja. Det har inte blivit sökt för färdigattest för att Soverum blivit ombyggt till två stycken.
- 23. Kjenner du til om det er foretatt radonmåling? Ja. Ingen radon uppmätt 2018.

Boligens areal

Primærrom: 77 kvm, Bruksareal: 77 kvm

5. etasje:
Bruksareal: 77 m².
Primærrom: 77 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, stue, kjøkken, to soverom og bad.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 674 kvm, Eierform: Eiet tomt

Garasje / Parkering

Gateparkering etter gjeldende bestemmelser.

Området er en del av ordningen "beboerparkering". Dvs. at man med beboerkort kan parkere hele uken, også utover det som er maksimal parkeringstid, mot et gebyr. Gebyrets størrelse beror på type kjøretøy, se priser og mer info på www.bymiljoetaten.oslo.kommune.no/trafikk_og_samferdsel/parkering/beboerparkering/

Arealbekreftelse

Arealbekreftelse fra Oslo kommune følger vedlagt.

Byggemåte

Byggeår: 1897.

Utvendige bygningsdeler:
- Grunnmur i granitt/teglstein.
- Yttervegger i murverk med pusset og malte overflater.
- Yttertak i trekonstruksjon, tekket med takstein.

Innvendige bygningsdeler:
- Felles trapper i metallkonstruksjon.
- Etasjeskiller i trebjelkelag.
- Dørcalling.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger "ekspedisjonsdokument" fra byggeåret. Et ekspedisjonsdokument er forgjengeren til ferdigattest. Dette dokumentet er førstesiden på byggesaken, hvor alle godkjennelser blir stemplet på (oppmålingssjefen, brannsjefen, helseråd, etc). Dette dokumentet kan være (ferdig) attestert, men i noen tilfeller er det bare registrert dato for byggeanmeldelse. Ved eldre bygårder er det som oftest dette dokumentet som vedlegges (attestert eller uattestert) for bekreftelse på at bygningen ble lovlig satt opp. Ekspedisjonsdokument kommer hovedsakelig i bygg som ble bygget på 1800-tallet og frem til rundt 1940-50.

Det foreligger ferdigattest datert 22.06.2015 for rehabilitering av pipe.

Det foreligger ferdigattest datert 07.11.2018 for oppføring av 3 balkonger i 2., 3., og 4. etasje.

Det foreligger ferdigattest datert 01.02.1995 for utvidelse av eksisterende loftsleilighet.

Det foreligger ferdigattest for utbedring av bolig til 30-års standard datert 12.09.1991.

Det gjøres oppmerksom på at ett soverom er opprinnelig byggesøkt og godkjent som bodareal. Det er krav om byggemelding/søknad til Plan- og bygningsetaten i kommunen for godkjent endring av bodareal til oppholdsrom. Rommene er likevel omtalt som hva de ble brukt som under befaringstidspunktet av tilstandsrapporten. Kjøper bærer selv ansvaret for å søke godkjenning, og utføre nødvendige arbeider, dersom man ønsker å bruke disse rommene som soverom. Soverom skal etter gjeldende forskrifter ha vindu som skal kunne åpnes mot det fri, i tillegg til at vinduet skal gi tilstrekkelig dagslys i rommet. Krav til dagslys kan verifiseres ved at rommets dagslysflate utgjør minimum 10 % av bruksarealet. I dette tilfelle er rommets (lite soverom) dagslysflate < 10%. Forskriftskrav er derfor ikke oppfylt fullt ut. Krav til rømning: (Branntekniske forskrifter). Innredet areal i loftsetasje skal ha minimum to rømningsveier. Vinduer i oppholdsrom er montert for rømning. Ordlyd i teknisk forskrift lyder som følgende: Vinduer som i åpen stilling har en fri åpning hvor høyde og bredde til sammen utgjør minst 1,5 m, kan godkjennes til rømming. Høyden må ikke være mindre enn 0,6 m og bredden ikke mindre enn 0,5 m. I dette tilfelle tilfredsstiller ikke vinduet kravet. Det er montert branndør mot felles areal ved loftsbodene, som er laget for rømming til rommet. Krav til rømning: (Branntekniske forskrifter). Innredet areal i loft skal ha min. to rømningsveier. Entrèdør og Branndør mot felles boder i loftsetasjen.

Adgang til utleie

Korttidsutleie av hele boligseksjonen i mer enn 90 døgn årlig er ikke tillatt iht. eierseksjonsloven §24. Med korttidsutleie menes utleie i inntil 30 døgn sammenhengende. Grensen på 90 døgn kan fravikes i vedtektene og kan i så fall settes til mellom 60 og 120 døgn. Boligen kan fritt leies ut utover dette.

Oppvarming

- Elektrisk oppvarming med panelovner.
- Peisovn med glassdør på ildfast plate i stue.
- Elektriske varmekabler på bad samt under fliser ved terrassen.
- Felles varmtvann (varmtvannsberedere i kjeller).

Energiforbruk

Stipiulert energiforbruk er ca. 4.630 kwh pr. år. Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter G

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Regulering

Eiendommen er regulert til byggeområde for boliger etter bestemmelsene i S-2255 av 28.07.1977. Reguleringsbestemmelser i tilknytning til endret reguleringsplan for Oslo sentrum og indre sone i Oslo kommune med tilhørende endringer i S-2937 av 01.10.1987. (Planen er helt eller delvis opphevet som følge av bystyrets vedtak 23.09.2015, sak 262 (kommuneplan 2015 - Oslo mot 2030 - Smart, trygg og grønn)). For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Bevaringsverdig

Gården er registrert som bevaringsverdig i Byantikvarens Gule liste pr. januar 2013.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Offentlige planer

Hegdehaugsveien 28 - Utvikling av kvartalet og kulturminneverdier - Lille Uranienborg- til politisk behandling. Byantikvaren foreslår å regulere planområdet til bolig og ulike typer næringsformål. Hensikten med planforslaget er å tilrettelegge for en kombinasjon av vern og utvikling av kvartalet gjennom en helhetlig plan. I felt 1 foreslås det mulighet for utbygging av ca. 5000 m2 BRA i 5-7 etasjer, samt garasjekjeller i deler av feltet.
Plan- og bygningsetaten anbefaler planforslaget.Se saksnr: 201900078. Status: Planforslag til politisk behandling.

Oscars gate 20 - Påbygg på næringsbygg. Se saksnr: 202005526. Status: Rammetillatelse gitt.

Parkveien 4 B - Oppføring av tre balkonger. Se saksnr: 202211747. Status: Tillatelse gitt.

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

1988/44738-1/105  Erklæring/avtale 05.07.1988 
Bestemmelse om bruksendring
Kan ikke slettes uten samtykke fra bygningsrådet
Overført fra: 0301-214/246

Gjelder denne registerenheten med flere
 
1989/12481-2/105  Seksjonering 27.02.1989 
opprettet seksjoner:
snr: 15
formål: Bolig

1989/65506-2/105  Resek/endring formål/brøk/tilleggsdel 26.09.1989
endring av formål/brøk:
snr: 15
formål: Bolig
sameiebrøk: 77/1284
EIENDOMMEN ER OPPDELT I 16 SEKSJONER

1997/25467-1/105  Resek/endring formål/brøk/tilleggsdel 30.04.1997 
endring av formål/brøk:
snr: 15
formål: Bolig

sameiebrøk: 87/1294
For øvrige opplysninger om grunndata, se den seksjonerte matrikkelenheten.
Rettigheter på andre eiendommer

Rettigheter på 0301-214/446/0/1-17
Rettigheter i eiendomsrett
1986/31418-1/105  Best. om adkomstrett 27.05.1986 
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:214 Bnr:196 Snr:1 -9
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:214 Bnr:199  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:214 Bnr:199 Snr:1-28
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:214 Bnr:242  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:214 Bnr:242 Snr:1-14 
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:214 Bnr:243 Snr:1-2 
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:214 Bnr:246 Snr:1-16
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:214 Bnr:248 Snr:1-26
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:214 Bnr:272  
Gjelder denne registerenheten med flere

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Oslo kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Sameie

Parkveien 4b er et eierseksjonssameie som består av 16 seksjoner (1 næringseksjon og 15 privatseksjoner) i Parkveien 4b i Oslo kommune. Eiendommen har gnr. 214 og bnr. 246. Sameiet er registrert i Enhetsregisteret i Brønnøysundregistrene med organisasjonsnummer 987 286 636.

Regnskapsførsel og revisjon:
Regnskapsførselen er i henhold til kontrakt utført av Hammersborg Regnskaps- og Innbetalingsservice AS (HBRI), som er et datterselskap av OBOS BBL. Oppdrags-ansvarlig er regnskapskonsulent i OBOS, Marit Olsen. Sameiet har ikke revisor. Styret fungerer som sameiets forretningsfører.

Forsikring

Sameiets eiendommer er forsikret i Gjensidige med polisenummer/forsikringsnummer 83190045. Forsikringen dekker bygningene og fellesareal. Forsikringen dekker også veggfast utstyr, bygningsmessige tilleggsinnretninger og forbedringer i den enkelte bolig. Selv om sameiets forsikring brukes, kan seksjonseier belastes hele eller deler av egenandelen dersom forholdet ligger innenfor seksjonseiers ansvar. Den enkelte seksjonseier må selv sørge for å ha hjemforsikring som dekker innbo og løsøre.

Regnskap

Styret mener årsregnskapet gir et riktig bilde av sameiets eiendeler, gjeld, finansielle posisjon og resultat. Med et budsjett på -114 000,- NOK (portene ble belastet i 2021) økte sameiets resultatet og endte på -57 058,- NOK. Avviket henger sammen med tilskudd fra byantikvaren (portene) og at det har tatt tid med å finne en løsning for ventilasjon/avfukter i kjeller. Forutsetningen om fortsatt drift er til stede og årsregnskapet er satt opp under denne forutsetning da kontantbeholdning er på 190 000,- NOK ved årsskiftet.

Kommentarer til budsjettet:
Til orientering for årsmøtet legger styret frem budsjett for 2022. Budsjettet gir et resultat på 0,- NOK og felleskostnadene endres ikke under året. Kontantbeholdningen går ned med ca 60.000,- NOK på bakgrunn av avdrag på lån og viser ved utgangen av 2022 ca 130 000,- NOK. For uforutsette og fremtidige vedlikeholdsutgifter er styret av den oppfatning at det vil være hensiktsmessig å øke kontantbeholdningen på sikt.

Vedtekter / husordensregler

Ingen kan kjøpe eller på annen måte erverve flere enn to boligseksjoner. Dette gjelder tilsvarende hvis et erverv av en boligseksjon eller av aksjer eller andeler i et selskap fører til at flere enn to av boligseksjonene eies av noen som har slik tilknytning til hverandre, som beskrevet i eierseksjonslovens § 23.

Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Styrets arbeid:
- Begge portene er renovert i samråd med byantikvaren.
- Klagene til kommunen ga til slutt resultat og de har asfaltert veien utenfor porten til oppgang 2 slik at denne ikke får vannskader.
- Utbedringer i bakgård
- Reparasjon av vegger
- Rengjøring kjeller
- Innhentet tilbud på ventilasjon i kjeller som viste seg å være såpass kostbart at en rimeligere løsning i form av avfukter er kjøpt inn og installeres i 2022.
- Foretatt Radonmåling i kjeller og 1 etg. Ingen tiltak nødvendig.
- Kontroll og korrigering av varmekabler i takrenner.
- Fått fjernet is fra taket over inngangsparti.
- Undersøkt muligheten for heis som var en sak på årsmøtet i fjor.
- Fått befaring med feier på pipeløp og sørget for at disse ble feiet.
- Innhentet tilbud og bestilt fiber jf. Sak på forrige årsmøte (skal være i drift fra 1 november).
- Elviva utførte offentlig tilsyn av sameiets elektriske anlegg (i fellesarealene) ute og inne. En del mindre avvik ble utbedret ila året og kostet i overkant av 20 000,- NOK.
- Erstattet varmeelementer på to av varmtvannsberederne i kjeller. Kostet rundt 20.000, - NOK da det ble rørbrudd på et eldre rør som måtte utbedres samtidig.
- Innhentet tilbud på nye lamper til oppgangene jf. Sak på forrige årsmøte (pågående).

Vedlikehold må påregnes.

Iht. styreleder pr. 13.03.2023 kommer styret til å foreslå på årsmøte i april en økning på 5% av felleskostnader til renoveringsfond samt en økning på 7% for kostnadsøkning på avgifter som sameiet påføres.

Husdyrhold

Det er tillatt å holde dyr så lenge dyreholdet ikke er til sjenanse eller ulempe for de øvrige beboerne. Ved dyrehold gjelder følgende bestemmelser:

1. Det forutsettes at eier av dyret er kjent med politivedtektene angående dyrehold og straffebestemmelsene som gjelder for å holde dyr. Hunder skal føres i bånd innenfor sameiets område.

2. Eier av dyret skal straks fjerne ekskrementer som dyret måtte etterlate på eiendommen.

3. Dyr må holdes borte fra lekeplasser og sandkasser.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen:
- Hvitevarer på kjøkkenet.

Følgende tilbehør medfølger ikke handelen:
- Tørketrommel.

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer medfølger der dette er spesielt angitt i salgsoppgaven. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If et gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris. Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. husforsikring, innboforsikring, renteforsikring, flytteforsikring og boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post eller SMS: 98 30 02 83 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre undersøkelser av kjøpers egenkapital og eventuelt andre forhold knyttet til kjøper. Den delen av kjøpesummen som er egenkapital skal innbetales fra kjøpers konto i norsk finansinstitusjon.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Det forutsettes at hjemmel til eiendommen overføres til kjøper. Dersom dette ikke er ønskelig må det tas forbehold i budet.

Eierseksjonsloven

Ingen kan direkte eller indirekte erverve mer en to boligseksjoner i et boligsameie jf. eierseksjonsloven § 23. Dersom et erverv har funnet sted i strid med eierseksjonslovens regler kan Kartverket nekte overskjøting. Dersom overskjøting blir nektet, er kjøper likevel forpliktet til å gjennomføre handelen med selger, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Legalpant tilsvarende 2 G for panterett til sameiet.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §30, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk. Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 ganger folketrygdens grunnbeløp.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. For nærmere informasjon om dette gjelder denne eiendommen, se oversikten over tinglyste heftelser. Dersom det ønskes mer informasjon, ta kontakt med megler.

Adresse og matrikkel

Parkveien 4 B, 0350, Oslo, Gnr. 214 bnr. 246 snr. 15 orgnr. 981973232 i Oslo kommune

Oppdragsnummer

55-23-0050

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners Bjørvika/Gamle Oslo sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.

MELD DEG PA VISNING
Det er ikke satt opp annonsert visning. Dette gjores etter avtale med megler.
SALGSOPPGAVE
BUDVARSEL
BE OM SALGSSUM
TAKK!
Du blir varslet på e-post, i appen på mobil og her på Schala.