# OLAF RYES PLASS / GRUNERLØKKA, Olaf Ryes plass 3A
11 700 000,-
Unik, stor og herskapelig 3-roms | Stukkatur, rosett & kakkelovn | Betydelig ombygget i 2022 | Generøs takhøyde på 3,2m

VISNING:

Visning etter avtale med megler

 • Prisantydning: 11 700 000,-
 • Omkostninger: 8 009,-
 • Totalpris: 11 708 009,-
 • Fellesutgifter 6 538,-
Beregnet totalkostnad:
11 700 000,- (Prisantydning) Omkostninger 199,- (Pantattest kjøper) 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) 6 850,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 8 009,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 11 708 009,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
 • Type: Leilighet
 • Eierform: Borettslag
 • Primærrom: 105 m²
 • Bruksareal: 105 m²
 • Etasje: 2
 • Antall rom: 4
 • Oppholdsrom: 2
 • Soverom: 2
 • Byggeår: 1898
 • Gårdsnummer: 228
 • Bruksnummer: 248
 • Energimerking:
  G
 • Finnkode: 294645014
 • Sist endret: 21.03.23 15:22
NABOLAGSPROFIL for bydel
 • 46%
  eier sin egen bolig
 • 95%
  av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill
 • 54%
  har bolig mellom 60-120 kvm
 • 86%
  av boligene er eldre enn 20 år
 • 24%
  er barnefamilier

 

Beskrivelse

Lekker 3-roms hjørneleilighet beliggende i byggets 2. etasje! Her får du en kombinasjon av klassiske detaljer som stukkatur, rosett og sjarmerende kakkelovn, samt stilrene løsninger som lekker kjøkkeninnredning, moderne bad fra 2015, fiskebens gulv og god planløsning. På Olaf Ryes plass 3A bor du midt i hjertet av Grünerløkka, med et stemningsfullt miljø og hyggelige nabolag. I tillegg har du alle byens fasiliteter i umiddelbar nærhet. Likevel ligger leiligheten skjermet og rolig til.

- Detaljer som gir et herskapelig uttrykk
- Generøs takhøyde & store, klassiske vindusflater
- Nydelig stukkatur & rosett samt klassisk kakkelovn fra 2016
- Fiskebensgulv fra 2022 & tidløse fargevalg
- Moderne kjøkken fra 2015 med integrerte hvitevarer
- Nyoppusset bad fra 2015 med opplegg for vaskemaskin
- Lys entré med praktisk walk-in closet
- Sosial planløsning med gode lys- og solforhold
- Klassisk bygård fra 1898

Innhold: Boligen ligger i byggets 2. etasje og inneholder entré/gang, stue, kjøkken/spisestue, to soverom, omkledningsrom og bad. Boligen disponerer to eksterne boder i kjeller på henholdsvis 5. og 6 kvm.

Innhold

Boligen ligger i byggets 2. etasje og inneholder entré/gang, stue, kjøkken/spisestue, to soverom, omkledningsrom og bad. Boligen disponerer to eksterne boder i kjeller på henholdsvis 5. og 6 kvm.

Utstyr

- Induksjonstopp med integrert ventilator på kjøkken (ny i 2023).
- Integrert stekeovn, mikrobølgeovn, kjøl/frys og oppvaskmaskin på kjøkken.
- Blandebatteri, ny skyllekum og automatisk vannstopper i kjøkken (ny i 2022).
- Kakkelovn (ny i 2016).
- Sikringsskap i felles gang med jordfeilautomater (nye sikringer fra 2015).
- To entrèdører i brannklasse B30.
- Vinduer med tolags isolerglass, produsert 1982.
- Varmtvannsbereder på 200 liter (antatt fra 2015).
- Opplegg for vaskemaskin på bad.

Stue | Kjøkken & spisestue

Herskapelig stue med nydelige detaljer! De store, klassiske vindusflatene gir godt med naturlig lysinnslipp. Dette kombinert med den generøse takhøyden på opptil 3,2 meter sørger for en luftig atmosfære. Stuen har klassiske detaljer med stukkatur, rosett og en lekker kakkelovn som er ny i 2016. Overflatene er malt i et tidløst fargevalg og gulvet er belagt i klassiske, smale fiskebeinsmønster av laminat fra 2022. Størrelsen er perfekt for å muliggjøre store og sosiale soner med plass til mange gjester. Du har en naturlig plass til både sofagruppe, TV med tilhørende møblement og ulike oppbevaringsløsninger. Borettslaget har rehabilitert pipeløpet i 2011.

De doble fløydørene gir en meget god og åpen romfølelse mellom stuen og kjøkkenet. Veggfargen er lun og dempet. Dette kombinert med det svarte, moderne kjøkkenet gir det et stilfullt uttrykk i rommet. Lekker kjøkkeninnredning fra 2015 med god skap- og benkeplass. Innredningen har profilerte fronter og benkeplate av heltre i bjørk. Kjøkkenet ble oppgradert i 2022 med nytt blandebatteri, ny skyllekum samt automatisk vannstopper. Det er godt med skap- og benkeplass for oppbevaring og matlaging. Hvitevarene som integrert stekeovn, induksjonstopp med integrert ventilator (ny i 2023), mikrobølgeovn, oppvaskmaskin og kjøleskap kombinert med fryser medfølger handelen.

Soverom

Boligen har to soverom med malte flater i tidsriktige farger. Stort og herskapelig hovedsoverom med god plass til alt du måtte trenge! De store, klassiske vindusflatene gir godt med naturlig lysinnslipp. Soverommet oser av eleganse og femininitet. Gulvet er belagt med et mykt vegg-til-vegg teppe som gir rommet et eksklusivt og lunt preg. Det andre soverommet er av romslig størrelse med god plass til seng, kontorpult og øvrig møblement. Med to soverom egner det ene seg ypperlig for gjesteværelse, barnerom eller hjemmekontor.

Bad

Stilrent baderom som er pusset opp i 2015! Badet inneholder dobbelservant med underskap, speil, vegghengt toalett og dusjkabinett med badekar og steamdusj. Videre er det varmekabler i gulv og opplegg for vaskemaskin, så her har du alt du trenger på baderommet! iht. tidligere eier dekkes strøm til varmtvannsberedere via felleskostnadene som bidrar til å redusere strømskostnader.

Entré | Walk-in closet

Når du kommer inn i leiligheten møtes du av en lys entré med god plass til å henge fra deg yttertøy. Fra entreen er det adkomst til et walk-in closet med garderobeskap. Leiligheten har to entrédører i brannklasse B30. Sikringsskapet er plassert i felles gang med jordfeilautomater med nye sikringer fra 2015.

Beliggenhet

Leiligheten har en meget etterspurt og populær beliggenhet sentralt på Grünerløkka, rett ved Olaf Ryes plass. Fra leiligheten har du alle Grünerløkkas fasiliteter i umiddelbar nærhet. Sofienbergparken og Birkelunden ligger et steinkast unna leiligheten, mens Kubaparken og Grünerhagen ligger innenfor få minutters gange.

Kun et par minutters gange unna - på andre siden av Akerselva finner man også Vulkan, Oslos trendy kultur- og kreative næringssenter med den populære Mathallen som selger spennende råvarer av ypperste kvalitet, og som har flere hyggelige serveringssteder. Her finner du også hoteller, treningssenter, BAR Vulkan, Døgnvill, Smelteverket m.m.

Ringnes Park med bl.a. Ringen kino, blomsterbutikk, SATS og stor Meny-butikk ligger 5 min. gange unna. I tillegg er det kun 10.min gangavstand til Oslo sentrum med alt dette innebærer.

Grünerløkka er kanskje den mest stemningsfulle bydelen i Oslo og er kjent for sitt yrende folkeliv og grønne lunger. Her finner du et stort utvalg av flotte restauranter, kaféer og serveringssteder som for eksempel italiensk på Trattoria Popolare, pizza på Villa Paradiso, meksikansk på Tijuana og Mucho Mas, tapas på Txotx og Delicatessen, eller burger på Meat ST, Illegal og Munchies. Utestedene Aku Aku Tiki Bar, Blå og Rebell passer for den som liker dans og moro. Er du ute etter litt mer brun og intim stemning passer kanskje Grünerløkka Brygghus, Schouskjelleren Mikrobryggeri, Parkteateret og Bettola for deg. Klassikerne Godt Brød, Kaffebrenneriet og verdenskjente Wendelboe serverer kaffen.

På Birkelunden arrangeres det ofte forskjellige markeder og andre kulturaktiviteter. Bortsett fra å slappe av i parken eller å kose seg på kafeer, er det også mye annet å finne på i nærområdet. Akerselva er like ved, og her går det en hyggelig tursti langs elvebredden, fra sentrum/Bjørvika i sør, og helt til Maridalen/Nordmarka i nord. Her er det flotte turløyper både på sommer- og vinterstid.

Tøyenbadet, samt kunst- og kulturinstitusjoner som Naturhistorisk museum og Botanisk Hage ligger også i gangavstand fra leiligheten. For de treningsglade finner man også et godt utvalg av treningssentre i området med SATS på Ringen eller Schous plass, Avancia på Vulkan, Evo, FitnesXpress m.m. Det finnes også flere fotball- og basketballbaner i området.

Området har et utmerket tilbud av offentlig kommunikasjon. Fra Olaf Ryes Plass går trikkelinjene 11, 12 og 13. I tillegg går 17-trikken og 31 bussen fra Heimdalsgata.

Felleskostnader

6 538 pr. mnd. Varmtvann, grunnpakke kabel TV og internett (Telenor), drift og vedlikehold, felles forsikring, kommunale avgifter, forretningsførsel, vaktmestertjenester, renhold av fellesarealer, snørydding, m.m.

Felleskostnadene fordeles slikt:
Felleskostnader 6.070,-
Kabel-tv og Bredbånd 468,-

Løpende kostnader

- Felleskostnader.
- Innboforsikring.
- Strøm.
- Eventuell alarm.
- Bystyret i Oslo har vedtatt å innføre og skrive ut eiendomsskatt. Det er eier av eiendommen som mottar varsel og krav om betaling. Dvs. borettslaget v/styret og det er opp til borettslaget å identifisere og kreve inn eiendomsskatt fra de andeler dette vil gjelde på vegne av Oslo kommune.

Fellesgjeld / lånevilkår

Andel fellesgjeld for denne leiligheten utgjør kr. 0,- pr. 02.03.2023.
Andel fellesformue for denne leiligheten utgjør kr. 0,- pr. 31.12.2022.

Borettslaget har to registrerte lån:
Lånenr: EIKA4-152059814
Type: A
Restsaldo: 795.235,-
Restløpetid: 18 år 11 md.
Term pr. år: 12
Rente pr. 02.03.23: Flyt, 4,40% 
EIKA4 gjelder lån til balkonger (gjelder leilighetene 23,33,43,1203,1204,1303,1304,1403,1404), hvor alle har lik andel av balkong lånet, og betjener dette med månedlige kostnader (lånet vil avregnes rutinemessig for å ajourholde felleskostnader). Det er p.t. ikke mulig å nedbetale lånet ekstraordinært.

Lånenr: EIKA6-200110046
Type: A
Restsaldo: 5.791.981,-
Andel restsaldo: 0,-
Kapitalkostnader: 0,-
Restløpetid: 19 år 2 md.
Term pr. år: 12
Rente pr. 02.03.23: Flyt, 4,65% 
EIKA6 gjelder rehabiliteringer i forbindelse med utbygging av loft og inkluderer fasade, tak, noe dreninger/avfukting av kjeller og branndører, piperehabilitering i tillegg til refinansiering av Husbanklånene fra byfornyelsen. Dette lån er tilknyttet til IN-ordningen, hvor kapitalkostnader avregnes kvartalsvis.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Garantert betaling av felleskostnader:
Borettslaget er medlem i Skadeforsikringsselskapet Borettslagenes sikringsordning AS for dekning av manglende innbetalinger av felleskostnader.

Individuell nedbetaling av fellesgjeld:
Borettslaget har lagt til rette for individuell nedbetaling av fellesgjeld (IN-ordning). For gjeldende leilighet er andel fellesgjeld innfridd.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 935 665 pr. 31.12.21 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 6 968 393 pr. 31.12.21 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 95% for sekundærboliger (alle andre boliger). For næringseiendom gjelder andre regler. For utfyllende informasjon om regelverket og unntak vises til skattelovens § 4-10 og Skatteetaten.

Tilstandsgrader (TG2/TG3) fra tilstandsrapport:

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrader 2:
- Vinduer: Vinduenes ytre tetting/fuktsikring er funnet ok. Tilstandsgrad 2 er gitt grunnet alder sett i lys av forventet levetid og normal slitasje.

- Innvendige dører: Tilstandsgrad 2 er gitt grunnet alder og normal slitasje. Det må på generelt grunnlag påregnes justering av innvendige dører.

- Gulv: Tilstandsgrad 2 er gitt grunnet skjevheter i leiligheten. Forholdet er ikke unormalt i
eldre boliger av denne typen. Det må på generelt grunnlag påregnes skjevheter i
eldre bygårder. Det er observert enkelte mindre glipper i laminatens skjøter. Normal slitasje i forhold til alder er ikke hensyntatt i vurderingen.

- Ventilasjon: Avtrekk er kontrollert med papir. Leilighetens luftveksling er ikke funnet tilfredsstillende. Ventilasjon av denne typen påvirkes av utvendig og innvendig klima. Det må derfor påregnes varierende luftsirkulasjon. Boligen er opprinnelig bygget med oppdriftsventilasjon i bad og kjøkken. I dette tilfelle er kjøkken flyttet, uten å flytte tilhørende ventilasjon. Forholdet begrenser avtrekk fra kjøkkenet. Det mangler luftespalte under dør mot badet, dette bør etableres.

- Elektrisk anlegg: Tilstandsgrad 2 er gitt da det mangler samsvarserklæring på nye sikringer i 2015.

- Bad - Overflater gulv: Det er funnet hulrom mellom flis og fliselim på enkelte fliser ved bruk av
"banketest". Det er ikke funnet tilfredsstillende fall mot sluket i henhold til forskriftskrav. Forholdet kan medføre at bruks- og lekkasjevann ikke dreneres direkte mot sluket. Det er observert enkelte sprekkdannelser mellom sokkel og vegg enkelte steder. Det anbefales å utbedre disse.

Selgers egenerklæringsskjema

Selger har kommentert på følgende spørsmål i egenerklæringsskjema som er en del av salgsoppgaven:
- 1. Kjenner du til om det er/har vært feil ved våtrommene, f. eks. sprekker, lekkasje, råte, lukt eller soppskader? Ja, se takst.
- 2. Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom? Hvis nei, gå til punkt 3. Ja, både av faglært og av ufaglært. Fra forrige eiers skjema; Arbeid utført i 2015; Oslo Rør og Varmeteknikk AS utførte alt VVS arbeid inklusiv montering. Skogen Elektroservice utførte alt elektrisk arbeid. Badebutikk1
monterte steambad (VVS leverandør utførte kobling til rør) Membran Teknikk la membran på gulvet.
- 2.1 Ble tettesjikt/membran/sluk oppgradert/fornyet? Ja. I følge forrige eier; Mambran Teknikk AS la ny membran.
- 7. Kjenner du til om det er/har vært skjevheter/setningsskader, f. eks. riss/sprekker i mur, skjeve gulv eller lignende? Ja. Gammel byggård hvor gulv naturlig heller noen steder.
- 11. Kjenner du til om det er/har vært utettheter i terrasse/garasje/tak/fasade? Nei. Fra forrige eier. I regi av borettslaget. Det ble utført takrehabilitering i 2008/2009.
- 12. Kjenner du til om det har vært utført arbeider på terrasse/garasje/tak/fasade? Ja, kun faglært. Fra forrige eier. I regi av borettslaget. Det ble utført takrehabilitering i 2008/2009.
- 13. Kjenner du til om det er/har vært utført arbeider på el-anlegget eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)? Hvis nei, gå til punkt 14. Fra forrige; Pålagt utbedring etter el-sjekk fra Hafslund. Avviket ble utbedret, samt godkjent av Hafslund 18.09.2019. i 2015 ble sikringsskapet oppgradert til automatsikringer. Nye strømkretser til kjøkken og bad - med egen strømkrets til steambad. Varmekabler i gulvet på
badet.
- 14. Kjenner du til om det er utført kontroll av el-anlegget og/eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)? Ja, se punkt 13.
- 18. Kjenner du til forslag til- eller vedtatte reguleringsplaner, andre planer, nabovarsel, eller offentlige vedtak som kan medføre endringer i bruken av eiendommen eller eiendommens omgivelser? Ja. Regulering av Markveien. Gang- og sykkelprioritert gate i Markveien.
- 21. Kjenner du til om det er innredet/bruksendret/bygget ut kjeller eller loft eller andre deler av boligen? Hvis nei, gå til punkt 22. Ja. Fra forrige eier; loft bygget ut i 2008/2009
- 21.1 Er innredningen/utbyggingen godkjent hos bygningsmyndighetene? Ja. I følge forrige eier; Arbeidet ble utført av borettslaget som hadde de nødvendige godkjenningene.
- 27. Kjenner du til vedtak/forslag til vedtak om forhold vedrørende eiendommen som kan medføre økte felleskostnader/økt fellesgjeld? Nei. Ingenting vedtatt. Dog kommet forslag om utbedring fasade.

Boligens areal

Primærrom: 105 kvm, Bruksareal: 105 kvm

2. etasje:
Bruksareal: 105 m².
Primærrom: 105 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré/gang, stue, kjøkken/spisestue, to soverom, omkledningsrom og bad.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 621 kvm, Eierform: Fellestomt

Garasje / Parkering

Borettslaget disponerer ikke parkerings- eller garasjeplasser.

Gateparkering etter gjeldende bestemmelser.

Området er en del av ordningen "beboerparkering". Dvs. at man med beboerkort kan parkere hele uken, også utover det som er maksimal parkeringstid, mot et gebyr. Gebyrets størrelse beror på type kjøretøy, se priser og mer info på www.bymiljoetaten.oslo.kommune.no/trafikk_og_samferdsel/parkering/beboerparkering/

Arealbekreftelse

Arealbekreftelse fra Oslo kommune følger vedlagt.

Byggemåte

Treroms hjørneleilighet i 2. etasje. Bygningen er oppført i 1898.

Utvendige bygningsdeler:
- Grunnmur i granitt.
- Yttervegger i pusset og malt murverk.
- Yttertak i trekonstruksjon, tekket med takstein.

Innvendige bygningsdeler:
- Etasjeskiller trebjelkelag.
- Trapper i metall- og trekonstruksjon.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger "ekspedisjonsdokument" fra byggeåret. Et ekspedisjonsdokument er forgjengeren til ferdigattest. Dette dokumentet er førstesiden på byggesaken, hvor alle godkjennelser blir stemplet på (oppmålingssjefen, brannsjefen, helseråd, etc). Dette dokumentet kan være (ferdig) attestert, men i noen tilfeller er det bare registrert dato for byggeanmeldelse. Ved eldre bygårder er det som oftest dette dokumentet som vedlegges (attestert eller uattestert) for bekreftelse på at bygningen ble lovlig satt opp. Ekspedisjonsdokument kommer hovedsakelig i bygg som ble bygget på 1800-tallet og frem til rundt 1940-50.

Det foreligger ferdigattest datert 02.06.2016 for oppføring av balkonger.

Det foreligger arkivkort (henlagt) datert i 1975 for innredning av WC/bad i 1., 2., 3. og 4. etasje.

Det gjøres oppmerksom på at originale byggetegninger stemmer ikke overens med dagens plantegning. Kjøkkenet er flyttet ut til spisestue for etablering av et ekstra soverom.

Adgang til utleie

Det er ikke tillatt å leie ut eller overlate bruken av boligen til andre uten styrets samtykke og godkjennelse av leietaker. Unntaket er korttidsutleie (opptil 30 døgn i løpet av året) eller dersom andelseier bor i boligen selv. Søknadsskjema for utleie/bruksoverlating finnes på Vibbo.

I henhold til Lov om borettslag § 5-5 kan man med godkjenning fra styret i borettslaget leie ut leiligheten til andre for opp til tre år dersom man har bodd i leiligheten i minst ett av de to siste årene. Se for øvrig vedtektene for utfyllende bestemmelser.

Oppvarming

Oppvarming via elektrisitet, kakkelovn og varmekabler i bad.

Energiforbruk

Stipiulert energiforbruk er ca. 1214 kwh i snitt pr. måned (Gjennomsnittet er regnet fra de syv siste månedene). Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter G

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Regulering

Eiendommen er regulert til spes.område-bevaring (bolig), S-2803 datert 12.09.1985. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Bevaringsverdig

Gården er registrert som bevaringsverdig i Byantikvarens Gule liste pr. januar 2013.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Offentlige planer

Markveien - Olaf Ryes plass til Torggata - Dialogfase - Gateopprustning. Prosjektet følger av bestilling fra Byrådsavdeling for Miljø og samferdsel (MOS), datert 09.12.2021, Bestilling - Forprosjekt for opprustning av Markveien. I byrådssak 1021/20 «Økt byliv: Handlingsplan 2020-2023 og tiltaksplan 2020» ble det satt av midler til forprosjekt gateopprustning Markveien (tiltak 4) som ledd i byrådets ønske om å etablere flere torggater og gågater. KVU Grünerløkka (januar 2017) er bakgrunnen for bestillingen fra byrådsavdelingen (MOS), og fungerer som et bakteppe i prosjektet. Det legges imidlertid opp til en ordinær planprosess. I KVU ble det anbefalt
at Markveien etableres som gang- og sykkelprioritert gate med bredere fortau (alternativ K3). Kjøremønsteret tilpasses slik at trafikken reduseres til et minimum, og gateparkeringen fjernes for å gi bedre fremkommelighet og bedre plass til syklende og varetransport. I tillegg foreslås det å etablere møbleringsfelt i alle kvartaler.
Konseptvalgutredningen anbefaler også utskiftning av vannledning. Anbefalt konsept fra KVU Grünerløkka (K3) legges til grunn for forprosjekt- og reguleringsplanarbeidet for Markveien. For å kunne etablere en enhetlig løsning med gang- og sykkelprioritert gate på hele strekningen fra Olaf Ryes plass til Youngstorget, skal muligheten for å forlenge konseptet fram til dagens sykkelprioriterte gate i Torggata undersøkes. Ved å inkludere Søndre gate, Ankerbrua og Torggata øst for Hausmanns gate kan kommunens mål for den søndre delen av Grünerløkka øke betaktelig. Hensikten er bedre forhold for gående og syklende, bedre bymiljø og bedre forhold for handel, næringsvirksomhet og kultur.Se saksnr: 202209792.

Markveien 35 A-C - Rehabilitering av bygningsmasse. Se saksnr: 202202490. Status: Venter på tilleggsdokumentasjon.

Olaf Ryes plass 3 - Rehabilitering av skorstein. Se saksnr: 202115550. Status: Tillatelse gitt.

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

990/30573-1/105 Fellesobl. for bor.innsk. Tinglyst
16.05.1990
BELØP: NOK 2.905.200
Panthaver:Andelseierne Ved Obos Eiendomsforvaltning A/S
Lnr: 1087765
Gjelder denne registerenheten med flere

1990/30573-2/105 Prioritetsbestemmelse Tinglyst
16.05.1990
Prioritet etter obligasjon til Husbanken,
som til enhver tid hviler på eiendommen

2015/854349-1/200 Diverse påtegning Tinglyst
17.09.2015
Påtegning om pantutvidelse til også å gjelde gnr. 228 bnr. 664 snr. 5. Pantebeløpet er forhøyet til kr. 3 633 240, tinglyst 13.06.2012 m/dok.nr. 468248

2011/705428-1/200 Pantedokument Tinglyst
05.09.2011
BELØP: NOK 13.805.000
Panthaver:EIKA BOLIGKREDITT AS
Org.nr: 885621252
Gjelder denne registerenheten med flere

2015/854451-1/200 Diverse påtegning Tinglyst
17.09.2015
Pantedokumentet har prioritet etter fellesobligasjon for borettsinnskudd, opprinnelig tinglyst 16.05.1990 m/dok.nr 30573, oppjustert pantebeløp til kr 3.633.240 tinglyst 13.06.2012 m/dok.nr 468248, påført senere utvidelse til å gjelde gnr 228, bnr 664, snr 5. Pantedokumentet har også prioritet etter pantedokument kr 900.000. datert 22.11.2012 til OBOS, utstedt av Olaf Ryes Plass 3 Sameie med samtykke fra Olaf Ryes Plass 3/Markveien 38-42 Brl.

2012/468248-1/200 Fellesobl. for bor.innsk. Tinglyst
13.06.2012
BELØP: NOK 728.040
Panthaver:Andelseierne Ved Obos Eiendomsforvaltning A/S
Lnr: 1087765
Opprinnelig tinglyst som forhøyelse
av FELLESOBL. FOR BOR.INNSK. 30573/1990
Gjelder denne registerenheten med flere

2015/854407-1/200 Pantedokument Tinglyst
17.09.2015
BELØP: NOK 900.000
Panthaver:OBOS BBL
Org.nr: 937052766
Pantedokumentet er datert 22.11.2012. Viker prioritet for fellesobligasjon for borettsinnskudd, opprinnelig tinglyst 16.05.1990 m/dok.nr 30573 pålydende kr 2.905.200, senere utvidet til 3.633.240, tinglyst 13.06.2012 m/dok.nr 468248. Fellesobligasjonen er senere utvidet til også å gjelde gnr. 228 bnr. 664 snr. 5
Gjelder denne registerenheten med flere

2015/854554-1/200 Pantedokument Tinglyst
17.09.2015
BELØP: NOK 1.078.298
Panthaver:EIKA BOLIGKREDITT AS
Org.nr: 885621252
Pantedokumentet har prioritet etter fellesobligasjon for borettsinnskudd, opprinnelig tinglyst 16.05.1990 m/dok.nr 30573 pålydende kr 2.905.200, senere utvidet til kr 3.633.240, tinglyst 13.06.2012 m/dbnr 468248.
Fellesobligasjonen er senere utvidet til å gjelde gnr 228, bnr 664, snr 5. Pantedokumentet har også prioritet etter pantedokument kr 900.000 datert 22.11.2012 til OBOS, utstedt av Olaf Ryes Plass 3 sameie med samtykke fra Olaf Ryes Plass 3/Markveien 38-42. Brl. Pantedokumentet har videre prioritet etter pantedokumentet kr 13.805.000 i favør av Terra BoligKreditt AS, opprinnelig tinglyst 05.09.2011 m/dok.nr 705428, og med senere tinglyst prioritetsbestemmelse. Gjelder denne registerenheten med flere

2015/854796-1/200 Pantedokument Tinglyst
17.09.2015
BELØP: NOK 900.000
Panthaver:OBOS BBL
Org.nr: 937052766
Pantedokumentet er ikke datert. Pantedokumentet har prioritet etter fellesobligasjon for borettsinnskudd, opprinnelig tinglyst 16.05.1990 m/dok.nr 30573 pålydende kr 2.905.200, senere utvidet til kr 3 633 240, tinglyst 13.06.2012 m/dbnr 468248. Fellesobligasjonen er senere utvidet til å gjelde gnr. 228 bnr. 664 snr. 5. Pantedokumentet har også prioritet etter pantedokument kr 900.000 datert 22.11.2012 til OBOS, utstedt av Olaf Ryes Plass 3 Sameie med samtykke fra Olaf Ryes Plass 3/Markveien 38-42 Brl. Pantedokumentet har videre prioritet etter pantedokument kr 13.805.000 i favør Terra BoligKreditt AS, opprinnelig tinglyst 05.09.2011 m/dok.nr 705428, og med senere tinglyst prioritetsbestemmelse. Pantedokumentet har prioritet etter pantedokument kr 1.078.298 i favør Terra BoligKreditt AS, datert 22.11.2012.
Gjelder denne registerenheten med flere

2017/258535-1/200 Pantedokument Tinglyst
24.03.2017
BELØP: NOK 500.000
Panthaver:OBOS-BANKEN AS
Org.nr: 911986884
Uomsettelig
Gjelder denne registerenheten med flere
Elektronisk innsendt

1986/79723-2/105 Seksjonering Tinglyst
04.12.1986
snr: 1
formål: Samleseksjon bolig
sameiebrøk: 1005/1343
EIENDOMMEN ER OPPDELT I 6 SEKSJONER

2009/887774-1/200 Resek/endring formål/brøk/tilleggsdel Tinglyst
20.11.2009
snr: 1
formål: Samleseksjon bolig
sameiebrøk: 1254/1688
For øvrige opplysninger om grunndata, se den seksjonerte matrikkelenheten.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Oslo kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Borettslag

Borettslaget består av 36 andelsleiligheter. Borettslaget har seksjoner i tre sameier. Sameiet Olaf Ryes plass 3, Sameiet Markveien 38 og Sameiet Markveien 42. I Sameiet Olaf Ryes plass 3 og Sameiet Markveien 38 er det
lån knyttet til rest fra rehabiliteringene knyttet til loftutbyggingen, mens det for Sameiet Markveien 42 er lån knyttet til rehabilitering av kjeller. Borettslaget er pro rata ansvarlige for lånene og betjener disse via felleskostnader til sameiene. Olaf Ryespl.3 Markvn 38 42 Brl er registrert i Foretaksregisteret i Brønnøysund med organisasjonsnummer 953846241, og ligger i bydel Grunerløkka i Oslo kommune med
følgende adresse:
- Markveien 38-42
- Olaf Ryes Plass 3

Olaf Ryespl.3 Markvn 38 42 Brl har ingen ansatte.

Forretningsførsel og revisjon:
Forretningsførselen er utført av OBOS Eiendomsforvaltning AS i henhold til kontrakt. Autorisert regnskapsfører (oppdragsansvarlig) er Egil Havre, regnskapssjef i OBOS. Borettslagets revisor er BDO AS.

Styret:
Styrets leder er Stian Kvil som har e-post: stian.kvil@gmail.com

Vibbo:
Du kan finne informasjon om boligselskapet og ditt boforhold ved å logge deg inn på Vibbo.no. Her finner du oversikt over din bolig, felleskostnader og annen nyttig informasjon. I tillegg er det en enkel kanal for å kunne kommunisere med styret.

Vaktmester:
Olaf Ryespl.3 Markvn 38 42 Brl har avtale om vaktmestertjeneste med Novak. Dersom ikke annet er avtalt med styret på forhånd, må den enkelte eier påregne å måtte betale for tjenesten selv.

Renhold:
Borettslaget har avtale med Rene Trapper om renhold av fellesarealene.

Kabel-TV:
Telenor Norge AS er borettslagets leverandør av TV- og bredbåndstjenester. Har du spørsmål knyttet til dette kan du ringe Telenor på telefon 915 09 000 eller besøke deres nettside www.telenor.no.

Forkjøpsrett

Det er ikke forkjøpsrett i borettslaget.

Nei.

Forsikring

Borettslagets eiendommer er forsikret i IF SKADEFORSIKRING(35704) med polisenummer 872236. Forsikringen dekker bygningene og fellesareal. Forsikringen dekker også veggfast utstyr, bygningsmessige tilleggsinnretninger og forbedringer i den enkelte bolig. Oppstår det skade i leiligheten, skal andelseier sørge for å begrense skadeomfanget mest mulig og prøve å kartlegge årsaken til skaden. Skaden meldes til forsikringsavdelingen i OBOS Eiendomsforvaltning AS på telefon 22868398, eller e-post forsikring@obos.no.
Forsikringsavdelingen melder skaden til forsikringsselskapet, bestiller om ønskelig håndverker for reparasjon og sørger for at kostnader knyttet til skaden blir refundert eller betalt av forsikringsselskapet. Selv om borettslagets forsikring brukes, kan andelseier belastes hele eller deler av egenandelen dersom forholdet ligger innenfor andelseiers ansvar. Den enkelte andelseier må selv sørge for å ha hjemforsikring som dekker innbo og løsøre.

Regnskap

Inntekter
Driftsinntekter i 2021 var til sammen kr 2 693 887.

Kostnader
Driftskostnadene i 2021 var til sammen kr 2 371 299.

Resultat
Årets resultat på kr 140 410 fremkommer i resultatregnskapet og foreslås overført til egenkapital.
Eventuelt avdrag på langsiktig gjeld (lån) er ikke tatt hensyn til.

Disponible midler
Borettslagets disponible midler (omløpsmidler fratrukket kortsikt gjeld) var pr 31.12.2021 kr
1 304 019 og viser borettslagets likviditet. De disponible midlene bør til enhver tid være positive, som en del av forutsetningene for videre drift.

Neste års budsjett er nærmere omtalt under avsnittet" Kommentarer til budsjett for 2022".
For øvrig vises det til de enkelte tallene i resultatregnskapet, balansen og notene. Styret er ikke kjent med hendelser etter 31.12.2021 som påvirker regnskapet i vesentlig grad.

Selskapet eier 74,8 % av SE Olaf Ryes Plass 3. Selskapet har solidaransvar for den samlede gjelden i SE Olaf Ryes Plass 3 og garantiansvaret refererer seg til den samlede gjelden i SE Olaf Ryes Plass 3 og utgjør
858 922 kr. Selskapets andel i SE Olaf Ryes Plass 3 vises som langsiktig gjeld under posten "andel egenkapital i fellesanlegg" i årsberetning.

Vedtekter / husordensregler

I følge vedtektene er det krav om styregodkjennelse av ny eier.

Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Styrets arbeid:
Styrets arbeid den siste perioden har bestått av normal oppfølging av drift og vedlikehold. I tillegg har det vært knyttet særlig arbeid med oppfølging av pipebrann i Olaf Ryes plass 3, ventilasjon fra restauranter og spesielt forberedende arbeider for fasaderehabilitering av gårdene.

2016 - 2018:
- Rehabilitering av kjellere.

2013:
- Bakgård - ferdigstillelse.

2012:
- Balkongutbygging.
- Avløpsrør - Eksternt i MV38.

2011:
- Oppussing oppganger og bakgård.
- Piperrehabilitering.

2008 - 2009:
- Utbyggningsprosjektet:
Loftutbygging med følgende tiltak:
- Takrehabilitering.
- Fasaderehabilitering.
- Kjelleravfukting og drenering.

2004:
Brannvarsling og bakgård:
- Installering av nytt brannvarslingsanlegg i alle bolig- og næringsseksjoner.
- Oppgradering av bakgård Olaf Ryes plass 3 / Markveien 38.

2003:
Diverse:
- Pusset opp oppgang ORP3A.
- Oppgradert/reparert lamper i alle oppganger.
- Pusset opp deler av fasade i bakgårdene.
- Byttet takrenne i bakgård.

2002:
Diverse:
- Nye porttlf. Olaf Ryespl. 3/Markvn. 42 A/B.
- Gjennomgang av låssystem.
- Oppussing av oppgang Olaf Ryespl. 3.
- Oppgrad. Bakgård Markvn. 42.

2001:
- Spyling av rør.
- Oppgradert porttelefon.

Husdyrhold

Det er tillatt med dyr i borettslaget. Beboere som har dyr skal sørge for at det ikke sjenerer noen, eller etterlates ekskrementer på borettslagets område.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen:
- Hvitevarer på kjøkken.

Følgende tilbehør medfølger ikke handelen:
- Alle lamper.

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer medfølger der dette er spesielt angitt i salgsoppgaven. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If et gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris. Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. husforsikring, innboforsikring, renteforsikring, flytteforsikring og boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post eller SMS: 98 64 77 21 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre undersøkelser av kjøpers egenkapital og eventuelt andre forhold knyttet til kjøper. Den delen av kjøpesummen som er egenkapital skal innbetales fra kjøpers konto i norsk finansinstitusjon.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Det forutsettes at hjemmel til eiendommen overføres til kjøper. Dersom dette ikke er ønskelig må det tas forbehold i budet.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.
Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.
Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Adresse og matrikkel

Olaf Ryes plass 3A, 0552, Oslo, Gnr. 228 bnr. 248 snr. 1 orgnr. 953846241 i Oslo kommune

Oppdragsnummer

55-23-0039

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners Bjørvika/Gamle Oslo sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.

MELD DEG PA VISNING
Det er ikke satt opp annonsert visning. Dette gjores etter avtale med megler.
SALGSOPPGAVE
BUDVARSEL
BE OM SALGSSUM
TAKK!
Du blir varslet på e-post, i appen på mobil og her på Schala.