# TØYEN, Sigurds gate 1 A
4 650 000,-
Unik 2-roms over to plan | Generøs takhøyde | Særegne detaljer | Oppgradert bad 2018 | Godt bomiljø | Rolig & sentralt

VISNING:

Visning etter avtale med megler

 • Prisantydning: 4 650 000,-
 • Omkostninger: 129 089,-
 • Totalpris: 4 932 966,-
 • Fellesutgifter 3 775,-
Beregnet totalkostnad:
4 650 000,- (Prisantydning) 153 877,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 4 803 877,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 199,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 120 070,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum inkl f.gjeld: 4 803 877,-)) 7 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 129 089,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 4 932 966,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
 • Type: Leilighet
 • Eierform: Eierseksjon
 • Primærrom: 61 m²
 • Bruksareal: 61 m²
 • Etasje: 1
 • Antall rom: 1
 • Oppholdsrom: 1
 • Soverom: 2
 • Byggeår: 1894
 • Gårdsnummer: 231
 • Bruksnummer: 386
 • Energimerking:
  G
 • Finnkode: 289617420
 • Sist endret: 21.03.23 10:05
NABOLAGSPROFIL for bydel
 • 50%
  eier sin egen bolig
 • 93%
  av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill
 • 62%
  har bolig mellom 60-120 kvm
 • 72%
  av boligene er eldre enn 20 år
 • 18%
  er barnefamilier

 

Beskrivelse

Unik 2-roms med karakter, supre detaljer og særegenhet! Planløsningen gir kreativ utnyttelse og strekker seg over 2 nivåer. De store vindusflatene gir godt med naturlig lysinnslipp. Dette kombinert med den generøse takhøyden sørger for en luftig atmosfære!

Her bor du i rolige omgivelser på Tøyen, samtidig som det er kort vei til sentrum.

- Attraktiv og stor 2-roms over to plan
- Rolig miljøgate med redusert trafikk
- Store, klassiske vindusflater med brede karmer
- Generøs takhøyde på opptil 2,92 meter
- To-stavs parkett fra 2021 & tidsriktige fargevalg
- Stilrent kjøkken med god skap- og benkeplass
- Teglsteinsvegg som gir et særegent uttrykk
- Kjellerstue som er enkel å møblere
- Det er varmekabler i underetasjen
- Romslig soverom med garderobeskap
- Soverommet vender mot rolig bakgård
- Tidløst bad som er oppgradert i 2018
- Det medfølger to kjellerboder på 3,7 og 4,2 kvm
- Fibernett med gigabit-hastighet f.o.m sommeren av
- Godt bomiljø - Her vil du trives!
- Se videoen! vimeo.com/794022819

Innhold: Leiligheten går over to plan. Byggets 1. etasje inneholder entré, kjøkken, stue, soverom og bad. Underetasjen består av stue. I tillegg disponerer leiligheten to kjellerboder på 3,7 og 4,2 kvm.

Innhold

Leiligheten går over to plan. Byggets 1. etasje inneholder entré, kjøkken, stue, soverom og bad. Underetasjen består av stue. I tillegg disponerer leiligheten to kjellerboder på 3,7 og 4,2 kvm.

Utstyr

- Callinganlegg.
- Integrerte hvitevarer.
- Garderobeskap på soverom.
- Varmtvannsbereder.
- Sikringsskap med automatsikringer.
- Røykvarsler og brannslukningsutstyr.
- Underetasje: Varmekabler i gulv.

Kjøkken

Leiligheten har et svært hyggelig kjøkken med en god atmosfære. Kjøkkenet har et nytt to-stavs parkett på gulv fra 2021 og glatte overflater malt i 2023 kombinert med synlig original teglstein i trappeløp. De store, klassiske vindusflatene gir godt med naturlig lysinnslipp. Dette kombinert med den generøse takhøyden på 2,92 meter sørger for en luftig atmosfære. Det er god plass til et stort spisebord, som gjør at også kjøkkenet blir et naturlig oppholdsrom og samlingspunkt.

Stilren kjøkkeninnredning med profilerte fronter i hvit utførelse samt benkeplate av heltre. Over arbeidsbenken er det lagt tidløse fliser som sørger for en enklere rengjøring. Det er godt med skap- og benkeplass på kjøkkenet for oppbevaring og matlaging. Kjøkkenet er utstyrt med integrerte hvitevarer som stekeovn, platetopp, oppvaskmaskin og kjøleskap kombinert med fryser. Hvitevarene medfølger handelen.

Stue

Delikat og innbydende stue som er enkel å møblere! Overflatene er malt i et tidløst fargevalg kombinert med teglsteinsvegg som gir et særegent preg! Gulvet er belagt med tidløse fliser. Du har god plass til en sofagruppe, TV med tilhørende møblement og ulike oppbevaringsløsninger. Det er behagelige varmekabler i gulv. Videre er det nye vinduer med to-lags glass fra 2001.

Soverom

Leiligheten har et stort og innbydende soverom som vender ut mot rolig bakgård. God standard med tre-stavs parkett og malte overflater i en tidløs farge kombinert med en dekorvegg av tapet. Stor klassisk vindusflate og god takhøyde på ca. 2,92 meter. På soverommet har du god plass til en stor dobbeltseng med tilhørende nattbord, samt en kontorpult eller kommoder. Rikelig med oppbevaringsplass i medfølgende garderobeskap.

Bad

Tidløst bad som er oppgradert i 2018 med blant annet nye varmekabler, flislagt gulv og nytt servantskap. Baderommet inneholder vegghengt servantskap med skapdører, speilskap med overlys og stikkontakt, dusj samt gulvstående toalett. Badet er fra ukjent årstall. Videre er himlingen nedsenket med downlights.

Entré

Når du kommer inn i boligen, er det første du møter en lys entré. Du har naturlig plass til å henge av deg yttertøy. Veggene er malt i en lys hvit-tone og gulvet er belagt med fliser. Leiligheten har en slett entrédør med brannklasse B30 og lydklasse 35 dB.

Beliggenhet

Velkommen til et populært og attraktivt nabolag. Leiligheten befinner seg i en tilbaketrukket gate, og samtidig sentralt på Tøyen. Det er få minutters gange til Tøyen Torg med sine butikker, biblioteker, kafeer og utesteder. I umiddelbar nærhet ligger også Kampen bydel med sitt særegne, trivelige og barnevennlige miljø mens Grønland og Grünerløkka med sitt yrende folkeliv både morgen og kveld, ligger en 10 minutters spasertur unna. Klosterenga park, Botsparken og Sommerfrydhagen ligger like ved, og det er få minutters gange unna de sentrale bygatene. Her vil du bo sentrumsnært og samtidig ha kort vei til noen av byens mer fredelige deler.

På Tøyen har du blant annet Tøyen torg, som virkelig har fått et løft de siste årene hvor det er åpnet mange hyggelige kaféer og spisesteder. Her finner du blant annet det populære pizza- og utestedet Postkontoret, Wasabi Sushi, tyrkisk på Anatolia, Skatten, asiatisk på Munks m.m. Brutus Mat og Vinbar byr på spennende småretter og naturvin. Det er kort gange til flere dagligvarebutikker med Rema 1000, Kiwi, Coop, Meny, søndagsåpne butikker som Joker, Easy Lavpris og Bunnpris, samt diverse grønnsakforretninger.

På Grønland finner du blant annet Grønlandskvartalene, som er knutepunktet til Bjørvika gjennom to nye gangbroer rett ved Teaterplassen. På Grønland har man alt innen gangavstand. Alt fra trikk, T-bane, bussforbindelser, Oslo S og Karl Johan. Noen av Oslos mest populære utesteder finner man også her, som for eksempel Oslo Mekaniske Verksted, Pigalle og Dattera til Hagen. Grønland Basar med blant annet Vinmonopol og spisesteder er rett ved. Den flotte restaurerte restauranten Olympen eller "Lompa" som den kalles på folkemunne, ligger rett borti gaten og er et populært samlingspunkt på Grønland. Teaterplassen er Grønlands solfylte samlingspunkt, hvor folk møtes. Teaterplassen har kaffebar, restauranter og populære barer/puber. I Bjørvika kan du besøke Operahuset, Deichman bibliotek, og det nye Munch-museet. Her kan du også ta en tur ut til den flotte badeplassen ved Vannkunsten eller på Sørengkaia, som er et fantastisk tilskudd til Oslo-beboerne.

Grünerløkka ligger også en liten gåtur unna, og kan by på en rekke spennende kaféer, restauranter, pulserende uteliv, servicetilbud, butikker, kino og treningssentre. I gangavstand fra leiligheten har du Kampen og Vålerenga med sine idylliske smågater og fargerike trehus.

Om man ønsker en gåtur eller en avslappende dag i parken, finner man blant annet vakre Botanisk Hage, Tøyenparken og Sofienbergparken med flotte parkmessige fasiliteter for late sommerdager. Gode treningstilbud og idrettsfasiliteter som f.eks. Tøyenbadet (som rehabiliteres i disse dager og er planlagt ferdigstilt i 2023), SATS på Kampen, Grünerløkka og Bjørvika, Fresh Fitness m.m. Det er heller ikke langt til Jordal Idrettspark.

T-banestasjon på Tøyen, samt holdeplass for bl.a. 20-bussen som stopper rett ved leiligheten (Kjølberggata holdeplass). I tillegg er det nærhet til holdeplass for 60-bussen, 37-bussen m.m. like i nærheten. Veien er heller ikke lang ned til Oslo S med Flytoget, trikk, T-bane og buss i alle byens retninger. Det er også bysykkel-stativer i området som er et ypperlig fremkomstmiddel på sommerhalvåret!

Felleskostnader

3 775 pr. mnd. Internett (Telia), nedbetaling av andel fellesgjeld, trappevask, felles forsikring, forretningsførsel, driftskostnader, kommunale avgifter, m.m.

Felleskostnadene fordeles slikt:
- Renter og avdrag 1.072,-
- Felleskostnader 2.703,-

Det gjøres oppmerksom på at det er igangsatt sondering for mulig svak økning av fellesutgifter for å møte inflasjon og økte utgifter.

Løpende kostnader

- Felleskostnader.
- Innboforsikring.
- Strømforbruk
- Det er i Oslo kommune vedtatt eiendomsskatt for skatteåret 2018. Eiendomsskatten utgjør 3 promille av beregningsgrunnlaget og bunnfradraget er på inntil 4,6 millioner. Det gjøres spesielt oppmerksom på at beregningsgrunnlaget vil være høyere for boliger som benyttes som sekundærbolig. For å finne beregningsgrunnlaget vennligst se Oslo kommunes hjemmeside: http://www.oslo.kommune.no/skatt-og-naring/skatt-og avgift/eiendomsskatt/eiendomsskatt/

Fellesgjeld / lånevilkår

Andel fellesgjeld for denne leiligheten utgjør kr. 153.877,- pr. 06.01.2023.
Andel fellesformue for denne leiligheten utgjør kr. 24.208,- pr. 31.01.2021.

Sameiet har ett registrert lån:
12139215077, DNB Bank ASA
Annuitetslån, 4 terminer per år.
Rentesats per 06.01.2023: 5.65% pa.
Antall terminer til innfrielse: 68
Saldo per 06.01.2023: 2 324 434
Andel av saldo: 153 878
Første termin/første avdrag: 01.03.2020 ( siste termin 01.12.2039 )
Ingen særfordelte lån: Fellesgjelden er flytende fordelt på hele arealet i boligselskapet. Ved arealutvidelser vil forholdet mellom
felleskostnader, renter og avdrag forskyves for samtlige andeler/seksjoner.

I en tolkningsuttalelse har toll og avgiftsdirektoratet lagt til grunn at salgsverdi pluss andel fellesgjeld er seksjonens fulle verdi. Det skal følgelig beregnes, og betales, dokumentavgift også for seksjonens andel av fellesgjeld i sameiet.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Ingen sikringsordning eller IN-ordning.

Iht. lov om Eierseksjonssameier §30, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk.  Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 gang folketrygdens grunnbeløp.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 230 993 pr. 31.12.21 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 4 431 575 pr. 31.12.21 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 95% for sekundærboliger (alle andre boliger). For næringseiendom gjelder andre regler. For utfyllende informasjon om regelverket og unntak vises til skattelovens § 4-10 og Skatteetaten.

Tilstandsgrader (TG2/TG3) fra tilstandsrapport:

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrader 2:
Bad:
- Ventilasjon: Naturlig ventilasjon og ikke mekanisk avtrekk. Redusert luftutskiftning.
- Overflater vegger: Riss/sprekker i flisfuger observert i dusjsonen. Kan være en indikasjon på utettheter i våtrommets tettesjikt. Skade bør utbedres. Det registreres bomlyd i enkelte fliser, noe som indikerer manglende vedheft mellom flis og underlag. Forholdet bør utbedres.

Kjøkken:
- Ventilasjon: Det er kun kullfilter og ikke separat avtrekk fra rommet. Dette kan medføre økt fuktbelastning i boligen. TG2 i henhold til NS 3600. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn.

Øvrige rom:
- Overflater gulv: Enkelte gulvfliser er sprukket. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn.

Rom under terreng (kjeller, underetasje, sokkeletasje):
- Overflater gulv: Det registreres bomlyd i enkelte gulvfliser, noe som kan indikere manglende vedheft mellom flis og underlag. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn. Det er stedvis riss/sprekker i flisfuger. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn.

Innvendige trapper:
- Innvendige trapper: Det er ikke rekkverk/håndløper i trappen.

Etasjeskiller - 1. Etasje:
- Skjevhetsmåling: Det er noen merkbare skjevheter i boligen.
Høydeforskjellen mellom høyeste og laveste punkt ble på tilfeldige plasser oppmålt til 41 mm på kjøkken og 54 mm i stue.

Elektrisk anlegg:
- Forenklet vurdering av det elektriske anlegget: Det er ikke fremlagt samsvarserklæring på elektrisk arbeid/anlegg montert etter 1999.
Med bakgrunn i de registrerte avvik bør det gjennomføres en utvidet el-kontroll av en kvalifisert elektrofaglig person.

Selgers egenerklæringsskjema

Selger har kommentert på følgende spørsmål i egenerklæringsskjema som er en del av salgsoppgaven:
- 1. Kjenner du til om det er/har vært feil ved våtrommene, f. eks. sprekker, lekkasje, råte, lukt eller soppskader?
Svar: Ja. Lekkasje fra vvbereder i 2017, og sprekk i rør pga feil innstilt temperatur på vvbereder i 2021.

- 2. Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom?
Svar: Ja, kun faglært. Reco Skadeteknikk A/S (2017), Haneborg (2021), M-TEK (2022). Nytt flisgulv og varmekabler bad, samt nye badeskap og servant (2017). Ny varmtvannstank og tak på bad (2021). Ny regulator til varmekabler bad (2022).

- 2.1 Ble tettesjikt/membran/sluk oppgradert/fornyet?
Svar: Ja. Reco Skadeteknikk A/S. Nytt baderomsgulv ble lagt i 2017 med ny membran, varmekabler og flis.

- 2.2 Foreligger det dokumentasjon på arbeidene?
Svar: Ja. Alt arbeid som er utført i leiligheten har vært dekt av Gjensidige Forsikring. På tidspunktet denne erklæringen fylles ut venter vi fortsatt på utlevering av etterspurt dokumentasjon fra deres arkiver.

- 3. Kjenner du til om det er/har vært feil på vann/avløp, herunder rørbrudd, tilbakeslag, tett sluk eller lignende?
Svar: Ja. Tidvis noe tegn til tilbakeslag i toalett.

- 5. Kjenner du til om det er/har vært problemer med drenering, fuktinnsig, øvrig fukt eller fuktmerker i underetasje/kjeller?
Svar: Ja. Fikk erstattet regulatoren til varmekablene i kjeller, og råd om å ha på en mild lunk for å motvirke tegn på noe svakt fuktinnsig (2017).

- 7. Kjenner du til om det er/har vært skjevheter/setningsskader, f. eks. riss/sprekker i mur, skjeve gulv eller lignende?
Svar: Ja. Noe setninger i sørøstre vegg.

- 13. Kjenner du til om det er/har vært utført arbeider på el-anlegget eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)?
Svar: Ja, kun faglært. Tørt bygg. Skiftet hele ventilasjonsanlegget til kjelleren 2021.

- 13.1 Foreligger det samsvarserklæring for hele eller deler av det elektriske anlegget (i henhold til forskrift om lavspenningsanlegg)?
Svar: Nei. Arbeidet utført av Tørt bygg krevde ingen elektriker, så samsvarserklæring ble ikke utstedt.

- 14. Kjenner du til om det er utført kontroll av el-anlegget og/eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)?
Svar: Ja. Utført vanlig kontroll på elanlegg via Hafslund. Dokumentasjon vedligger.

- 23. Kjenner du til om det er foretatt radonmåling?
Svar: Ja. Nivåer er målt til under grenseverdi i 2020. (Antakeligvis var ventilasjonsanlegget heller ikke i drift på måletidspunktet)

- 27. Kjenner du til vedtak/forslag til vedtak om forhold vedrørende eiendommen som kan medføre økte felleskostnader/økt fellesgjeld?
Svar: Ja. Det er igangsatt sondering for mulig svak økning av fellesutgifter for å møte inflasjon og økte utgifter. Disse har til nå vært uendret i mange år.

- Tilleggskommentar:
Svar: Varmeregulator til varmekabler i kjeller ble skiftet av M-TEK i 2019. I forbindelse med utbedring av bad i 2021 fikk vi også lagt ny tostavsparkett på kjøkkengulv, samt lagt flis på kjøkkenbenk bak stekeplate og vask. Det et er utørt sparkling og maling i leiligheten i 2023 av Byggprof Mihajlovic.

Boligens areal

Primærrom: 61 kvm, Bruksareal: 61 kvm

1. etasje:
Bruksareal: 39 m².
Primærrom: 39 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, kjøkken, soverom og bad.

U . etasje:
Bruksareal: 22 m².
Primærrom: 22 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Stue.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 444 kvm, Eierform: Eiet tomt

Garasje / Parkering

Området er en del av ordningen "beboerparkering". Dvs. at man med beboerkort kan parkere hele uken, også utover det som er maksimal parkeringstid, mot et gebyr. Gebyrets størrelse beror på type kjøretøy, se priser og mer info på www.bymiljoetaten.oslo.kommune.no/trafikk_og_samferdsel/parkering/beboerparkering/

Arealbekreftelse

Arealbekreftelse fra Oslo kommune følger vedlagt.

Byggemåte

Boligbygg over 5 etasjer. Grunnmur, skillende dekker og bærende konstruksjoner i hovedsak av mur/tre. Utvendige fasader forblendet med pusset mur. Yttertak av saltaksform som er utvendig tekket med papp/takplater (ikke besiktiget). Leiligheten har slett entredør med brannklasse B30 og lydklasse 35 dB. Vinduer med rammer/karmer av tre, og to-lags glass fra 2001.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger "ekspedisjonsdokument" fra byggeåret. Et ekspedisjonsdokument er forgjengeren til ferdigattest. Dette dokumentet er førstesiden på byggesaken, hvor alle godkjennelser blir stemplet på (oppmålingssjefen, brannsjefen, helseråd, etc). Dette dokumentet kan være (ferdig) attestert, men i noen tilfeller er det bare registrert dato for byggeanmeldelse. Ved eldre bygårder er det som oftest dette dokumentet som vedlegges (attestert eller uattestert) for bekreftelse på at bygningen ble lovlig satt opp. Ekspedisjonsdokument kommer hovedsakelig i bygg som ble bygget på 1800-tallet og frem til rundt 1940-50.

Det foreligger ferdigattest datert 24.06.2003 for sammenføyning fra hybler til leiligheter.

Det gjøres oppmerksom på at kjellerstuen har ikke store nok vinduer til at den regnes som varig oppholdsrom, men fungerer som en ekstra stue.

Adgang til utleie

Erverver av seksjon og leietaker av bruksenhet må meldes til styret for registrering. Korttidsutleie av hele boligseksjonen i mer enn 90 døgn årlig er ikke tillatt iht. eierseksjonsloven §24. Med korttidsutleie menes utleie i inntil 30 døgn sammenhengende. Grensen på 90 døgn kan fravikes i vedtektene og kan i så fall settes til mellom 60 og 120 døgn. Boligen kan fritt leies ut utover dette.

Oppvarming

Oppvarming med elektrisitet.

Energiforbruk

Stipulert energiforbruk er ca. 13.027 Kwh pr. år. Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter G

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Regulering

Eiendommen er regulert til byggeområde for boliger etter bestemmelsene i S-2255 av 28.07.1977. Reguleringsbestemmelser i tilknytning til endret reguleringsplan for Oslo sentrum og indre sone i Oslo kommune med tilhørende endringer i S-2937 av 01.10.1987. (Planen er helt eller delvis opphevet som følge av bystyrets vedtak 23.09.2015, sak 262 (kommuneplan 2015 - Oslo mot 2030 - Smart, trygg og grønn)). For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Bevaringsverdig

Gården er registrert som bevaringsverdig i Byantikvarens Gule liste pr. januar 2013.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Offentlige planer

Eiriks gate 5 A - Raving av bærevegg - H0401. Se saksnummer: 202206955. Status: Tillatelse gitt.

Eiriks gate 7 A - Innsetting av takvinduer. Se saksnummer: 202201523. Status: Tillatelse gitt.

Eiriks gate 7 A-B - Oppføring av balkonger. Se saksnummer: 202215742. Status: Tillatelse gitt.

Eiriks gate 7 B - Raving av bærevegg - H0201. Se saksnummer: 202112581. Status: Tillatelse gitt.

Håkons gate 14 - 16 - Bestilling av oppstartsmøte - Omsorgsboliger. Eiendommene er PT. ubebygde etter at to eldre bygårder ble revet på 1980-
tallet. Bydel Gamle Oslo har et stort behov for omsorgsboliger i området og kommunen ønsker derfor å utnytte eiendommen til bygninger med dette. Se saksnummer: 201905974. Status: Sendt Byrådas.

Magnus' gate 2 D - Rehabilitering av bad og brudd på brannskille. Se saksnummer: 202214374. Status: Tillatelse gitt.

Magnus' gate 5 - Innlåsing av balkong. Se saksnummer: 202205395. Status: Søknad avslått.

Magnus' gate 6 - Innlåsing av balkong - Seksjon 125. Se saksnummer: 202204943. Status: Søknad avslått.

Magnus` gate 6 - 13 - Utskifting av sirkulasjonsanlegg. Se saksnummer: 202202560. Status: Tillatelse gitt.

Åkebergveien 18 A - Rehabilitering av bad - H0101. Se saksnummer: 202209772. Status: Tillatelse gitt.

Åkebergveien 18 B - Rehabilitering av bad - H0302. Saksnummer:  202212938. Status: Tillatelse gitt.

Åkebergveien 18 B - Rehabilitering av bad - H0201. Se saksnummer: 202212939. Status: Tillatelse gitt.

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

1976/505750-3/105  Erklæring/avtale 22.03.1976 
PANTERETT UTEN OPPTRINNSRETT TIL SAMEIET
FOR: NOK 4,000
MED PRIORITET ETTER 80% AV FØRSTE TINGLYSTE KJØPESUM
Overført fra: 0301-231/386/0/1
Gjelder denne registerenheten med flere
 
2002/14285-3/105  Erklæring/avtale 05.03.2002 
Denne seksjon har tilleggsdel - bygning.
Gjelder denne registerenheten med flere
 
2002/14285-1/105  Resek/deling av seksjon 05.03.2002 
oppdelt seksjoner:
snr: 1
formål: Næring
sameiebrøk: 785/10000
oppdelt seksjoner:
snr: 2
formål: Næring
sameiebrøk: 1324/10000
seksjonsameieandeler:
snr: 15
formål: Bolig
sameiebrøk: 662/10000
For øvrige opplysninger om grunndata, se den seksjonerte matrikkelenheten.
Rettigheter på andre eiendommer
Rettigheter på 0301-231/10
Rettigheter i eiendomsrett

1990/77692-1/105  Erklæring/avtale 20.12.1990 
Overført fra: 0301-231/386/0/1
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:231 Bnr:9  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:231 Bnr:279  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:231 Bnr:281  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:231 Bnr:386 Snr:1-15
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:231 Bnr:388  
Rett til adkomst,vedlikeh. av ledninger, plikt til utbedr.
etter komm. krav (30 år). Fl. best. Kan ikke slettes uten
samtykke fra Oslo Kommune v/dir. for Eiendom og Utbygging.
Overført fra: 0301-231/386/0/1

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Oslo kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Sameie

Sameiet Sigurds Gate 1 er registrert med org. nr. 980233294. Boligsameiet har forretningskontor i Parkveien 1, 0350 Oslo. Sameiet består av 14 bolig- seksjoner.

Forkjøpsrett

Nei.

Forsikring

Gjensidige Polisenummer: 76581842

Regnskap

Regnskapet for år 2021 viste et overskudd på 44.342,-. I budsjett for år er det lagt til grunn at selskapet skal gå med kr 31.728,- i overskudd.

Vedtekter / husordensregler

Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Styreleder informerer om følgende pr. 18.01.2023: Det er ikke planlagt noen rehabiliteringer. Det er muligheter for økning av felleskostnader for å imøtekomme økte utgifter.

Vedlikehold må påregnes.

Husdyrhold

Det er ikke tillatt å skaffe hund eller katt. Den som bringer katt med seg ved tildeling av leilighet undertegner spesiell erklæring. Styret kan gi dispensasjon fra hovedregler om hundehold for tjenestehunder og førerhunder for blinde.

Nye beboere som flytter inn i sameiet Sigurdsgate kan ha med seg en katt. Etter man har flyttet inn kan hund eller katt inne anskaffes. Dette innebærer at når katten dør, kan ikke hund eller katt anskaffes på nytt.

Lufting av katt må skje utenfor sameiets område. En må særlig være oppmerksom på at barn kan få avfall i seg. Eier av katt er ansvarlig for å fjerne dyrets etterlatenskaper.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen:
- Alle hvitevarer på kjøkken.

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer medfølger der dette er spesielt angitt i salgsoppgaven. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If et gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris. Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. husforsikring, innboforsikring, renteforsikring, flytteforsikring og boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post eller SMS: 98 30 02 83 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre undersøkelser av kjøpers egenkapital og eventuelt andre forhold knyttet til kjøper. Den delen av kjøpesummen som er egenkapital skal innbetales fra kjøpers konto i norsk finansinstitusjon.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Det forutsettes at hjemmel til eiendommen overføres til kjøper. Dersom dette ikke er ønskelig må det tas forbehold i budet.

Eierseksjonsloven

Ingen kan direkte eller indirekte erverve mer en to boligseksjoner i et boligsameie jf. eierseksjonsloven § 23. Dersom et erverv har funnet sted i strid med eierseksjonslovens regler kan Kartverket nekte overskjøting. Dersom overskjøting blir nektet, er kjøper likevel forpliktet til å gjennomføre handelen med selger, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Legalpant tilsvarende 2 G for panterett til sameiet.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §30, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk. Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 ganger folketrygdens grunnbeløp.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. For nærmere informasjon om dette gjelder denne eiendommen, se oversikten over tinglyste heftelser. Dersom det ønskes mer informasjon, ta kontakt med megler.

Adresse og matrikkel

Sigurds gate 1 A, 0650, Oslo, Gnr. 231 bnr. 386 snr. 15 orgnr. 980233294 i Oslo kommune

Oppdragsnummer

55-22-0207

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners Bjørvika/Gamle Oslo sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.

MELD DEG PA VISNING
Det er ikke satt opp annonsert visning. Dette gjores etter avtale med megler.
SALGSOPPGAVE
BUDVARSEL
BE OM SALGSSUM
TAKK!
Du blir varslet på e-post, i appen på mobil og her på Schala.