# CARL BERNER/SINSEN, Hasleveien 15A
2 450 000,-
Lys og kvadratsmart leilighet fra 2007 | God takhøyde | IN-ordning | V.vann og TV inkl | Felles takterrasse | Sentralt

VISNING:

Visning etter avtale med megler

 • Prisantydning: 2 450 000,-
 • Omkostninger: 9 103,-
 • Totalpris: 3 596 248,-
 • Fellesutgifter 6 863,-
Beregnet totalkostnad:
2 450 000,- (Prisantydning) 1 137 145,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 3 587 145,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 199,- (Pantattest kjøper) 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) 1 094,- (Innflyttingsgebyr) 6 850,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 9 103,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 3 596 248,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
 • Type: Leilighet
 • Eierform: Borettslag
 • Primærrom: 34 m²
 • Bruksareal: 34 m²
 • Etasje: 4
 • Antall rom: 2
 • Oppholdsrom: 1
 • Soverom: 1
 • Byggeår: 2007
 • Gårdsnummer: 126
 • Bruksnummer: 52
 • Energimerking:
  C
 • Finnkode: 281795351
 • Sist endret: 21.11.22 12:33
NABOLAGSPROFIL for bydel
 • 61%
  eier sin egen bolig
 • 73%
  av eiendommene har pris over 5 mill
 • 45%
  har bolig mellom 60-120 kvm
 • 66%
  av boligene er nyere enn 20 år
 • 20%
  er gift

 

Beskrivelse

Kvadratsmart og delikat andelsleilighet på populære Carl Berner/Sinsen. Leiligheten ble omgjort til bolig i 2007 og holder en gjennomgående god standard. Boligen har en praktisk planløsning, god takhøyde (opptil 2,73 meter), samt store vindusflater som slipper inn rikelig med lysinnslipp og gir en luftig atmosfære.

- Ved nedbet. av fellesgjeld m/IN-ordning vil felleskostn. synke til kr. 2.746,-
- Varmtvann og kabel TV inkludert
- Omgjort til bolig i 2007
- Praktisk og arealeffektiv planløsning
- Felles takterrasse med fantastisk utsikt
- Store vindusflater & generøs takhøyde
- Innbydende stue som er enkel å møblere
- Stilrent kjøkken med god skap- og benkeplass
- Tidløst bad med opplegg for vaskemaskin
- Sovealkove med garderobeskap
- Lys entré med walk-in closet 
- Bod på 3,2 kvm i trappeoppgang
- Kort vei til offentlig kommunikasjon
- Rolig, men samtidig sentral beliggenhet

Innhold: Leiligheten ligger i byggets 4. etasje og inneholder entré, stue med åpen kjøkkenløsning, rom benyttet som soverom, omkledningsrom på 2,2 kvm og bad. Det medfølger en bod på 3,2 kvm i felles trappegang utenfor leiligheten. Borettslaget har to felles takterrasser i 5. og 7 etg med gode solforhold og fantastisk utsikt!

Innhold

Leiligheten ligger i byggets 4. etasje og inneholder entré, stue med åpen kjøkkenløsning, rom benyttet som soverom, omkledningsrom på 2,2 kvm og bad. Det medfølger en bod på 3,2 kvm i felles trappegang utenfor leiligheten.

Utstyr

- Felles varmtvann.
- Opplegg for vaskemaskin.
- Hvitevarer på kjøkken.
- Brannslange.
- Røykvarsler tilknyttet felles brannsentral.
- Garderobeskap på soverom.
- Sikringsskap med automatsikringer.

Stue

Lys og innbydende stue som er enkel å møblere. Det er store, klassiske vindusflater som gir godt med lysinnslipp. Dette kombinert med den generøse takhøyden på 2,73 meter sørger for en god atmosfære. Du har plass til både sofagruppe, stort spisebord og TV med tilhørende møblement. Overflatene er malt i et tidløst fargevalg og på gulv er det lagt en pen tre-stavs parkett.

Til glede for beboerne har borettslaget to felles takterrasser med fantastisk utsikt! Her er det sittegrupper hvor man kan nyte varme sommerdager.

Kjøkken

Kjøkkenet har en åpen løsning mot stue med en stilren innredning fra ombyggingsår (2007). Innredningen har glatte fronter i grå utførelse og benkeplate av laminat. Over benkeplaten er det plater som sørger for en enklerere rengjøring. Under overskapene er det satt inn benkeskapsbelysning og stikkontakter. Videre er kjøkkenet utstyrt med integrerte hvitevarer som stekeovn med platetopp og oppvaskmaskin samt et frittstående kjøleskap med fryser. Alle hvitevarer på kjøkken medfølger handelen.

Kjøkkenet har fått TG2 på følgende:
- Vannrørene er ikke plugget mot varerør. Av denne grunn kan eventuelt lekkasjevann fra rør-i-rør system forårsake følgeskader.

Sovealkove

Praktisk sovealkove med plass til seng, ulike hylleløsninger og garderobeskap. Overflatene er malt i en flott blå-tone og gulvet er belagt med tre-stavs parkett. De store vindusflatene gir rikelig med lysinnslipp.

Det gjøres oppmerksom på at rom benyttet som soverom har en størrelse/utforming som er vurdert til å begrense tiltenkt funksjon. Soverommet er målt til 5,10m²/13,99m³. Tidligere forskriftskrav var 7m²/15m³ for oppholdsrom. Det er ikke søkt om etablering av rommet. Kjøper bærer selv ansvaret for å søke godkjenning, og utføre nødvendige arbeider, dersom man ønsker å bruke rommet som et soverom.

Bad

Tidløst bad fra ombyggingsår (2007). Baderommet inneholder servant med underskap, speilskap med overbelysning og stikkontakt, vegghengt toalett og dusjhjørne med innfellbare glassdører. Videre er det varmekabler i gulv samt opplegg for vaskemaskin.

Baderommet har fått TG2 på følgende:
- Vannrør: Fordelerstammer for rør-i-rør-systemet er plassert i himling uten mulighet for sikker avrenning til sluk (hensikten er å unngå følgeskade ved en eventuell lekkasje fra systemet). Avrenningsmulighet bør etableres. Stoppekraner må stenges med skrutrekker, stoppekraner ble registrert som harde å stenge. Av denne grunn ble ikke stoppekraner funksjonstestet ytterligere.
- Sanitærutstyr/innredning: Drenering fra innebygget sisterne er ikke registrert. Eventuell fukt i konstruksjonen vil derfor kunne medføre skader over tid før det oppdages. Det er registrert noe svelleskader på servantskap.
- Membran, tettesjikt og overgang til sluk: Det er ikke observert synlige skader. Med bakgrunn i tettesjiktets alder gis TG2. Utskifting av tettesjikt bør påregnes.
- Fallforhold (gulv): Lokalfall i dusjsonen er mindre enn hva som ideelt anbefales. Det ble målt på tilfeldig sted og målingen viste en høydeforskjell på 9 mm. Fallet er mindre enn 1:50 i en avstand på 80 cm.

Entré | Omkledningsrom

Når du kommer inn i boligen, er det første du møter en lys og romslig entré. Du har plass til å henge av deg yttertøy og sette fra deg sko. Fra gangen er det adkomst til et praktisk omkledningsrom på 2,2 kvm for ytterligere oppbevaringsplass. Veggene er malt i tidløse farger og gulvet er belagt med tre-stavs parkett. Entrédøren er ny i 2007 og har brannklasse B30, lydklasse 35db samt kikkehull.

Beliggenhet

Leiligheten ligger meget attraktivt og sentralt plassert på Sinsen rett ved Carl Berner, godt tilbaketrukket fra trafikk. I nærmiljøet er det et godt utvalg av forretnings- og servicetilbud. I gangavstand til leiligheten finner du SATS og Bare Trening treningssenter, samt flere butikker, serveringssteder og umiddelbar nærhet til et rikt kollektivtilbud. Fra Hasleveien 15 er det dessuten gangavstand til blant annet Grünerløkka, Løren, Tøyen, Torshov, sentrum m.m.

I umiddelbar nærhet finner du flere hyggelige serveringssteder, flere thai/sushi-restauranter, indisk, kebab, pizza m.m. Nyåpnede Carl Berner Passasjen ligger i umiddelbar nærhet til leiligheten og her finner du blant annet Kiwi, apotek, vinmonopol, Wayne's Coffee, hudpleiesalong og blomsterbutikk. I 2023 åpner "Carls", en ny mathall i det gamle fabrikkbygget på Carl Berner. Det industrielle fabrikkbygget totalforandres til et samlingssted for mennesker i alle aldre. Tanken er at bygget skal bestå av 50 prosent servering og 50 prosent arrangementslokaler, som også kan leies ut.

Ellers finner du også W.B. Samson, Backstube, Narvesen, 7-11, apotek m.m. rett nede i gaten. På Carl Berner Torg vil det åpnes Coop Mega, i tillegg til caféer og serveringssteder, blomsterbutikk og apotek.
Andre dagligvarebutikker i nærheten er Rema 1000, Coop, søndagsåpen Joker og Bunnpris. Meny-butikk finner du på Løren.

Kort vei til Storo Storsenter med et rikelig shoppingutvalg. Det er gangavstand til Rodeløkka med sin sjarmerende trehusbebyggelse og nostalgiske atmosfære. Går du et par minutter til kommer du til Grünerløkka som er kjent for sine mange kafeer, restauranter og utesteder. Noen som er verdt et besøk er blant annet Trattoria Populare, Le Benjamin, Txotx, Südøst, Munchies, Villa Paradiso og mange flere. Populære utesteder som Aku Aku, Blå, Syng, Nedre Løkka Cocktailbar og Parkteatret byr på god atmosfære.

Det er mange grøntområder i nærheten. Populære Ola Narr / Tøyenparken er perfekt for soling og grilling på sommerstid samt aking og lek på vinteren. I Tøyenparken arrangeres også Øyafestivalen i august hvor flere kjente artister inntar scenen. Botanisk Hage ligger også en liten spasertur unna og blomstrer flott på vår- og sommeren. Videre finner man Torshovdalen, Sofienbergparken og Birkelunden med søndagsmarked og andre arrangementer i gangavstand. Forøvrig er det flotte turmuligheter langs Akerselva.

Fra leiligheten er det kort vei til Carl Berner som er et av de største knutepunktene for kollektivtrafikk i Oslo, med busser, trikk og t-bane. Busser som 20, 21, 28, 31, 33, 120, 390, 390E, 380. Det er holdeplass for flybuss både på Rosenhoff og Carl Berner. Busslinje 31 går hele døgnet og stopper på Rosenhoff holdeplass. Herfra går også trikkelinje 17. Direkte kollektivtransport for studenter til OsloMet, BI Nydalen og UiO. Trikk nummer 17 går fra Rikshospitalet og gjennom bykjernen før den gå videre til Carl Berner Plass og avslutter på Grefsen Stasjon. T-bane 5 mellom Vestli og Sognsvann går via "Ringen" og Carl Berners plass. Ring 3 ligger også i umiddelbar nærhet, og tar deg til omkringliggende bydeler og ut av byen, raskt og effektivt. Det er også kort vei til bysykkelstativ som er et ypperlig fremkomstmiddel på sommerhalvåret.

Felleskostnader

6 863 pr. mnd. Varmtvann, kabel TV, nedbetaling av fellesgjeld, vaktmester, renhold av fellesareal, kommunale avgifter, felles forsikring, drift og vedlikehold, forretningsførsel, styrehonorar, m.m.

Felleskostnadene fordeles slikt:
Varmtvann 132,-
Felleskostnader 2.270,-
Kabel-tv 344,-
Kapitalkost. lån 1 OBBK01 4.117,-

Ved nedbetaling av andel fellesgjeld med IN-ordning vil felleskostnadene synke til kr. 2.746,-.

Løpende kostnader

- Felleskostnader.
- Innboforsikring.
- Strøm.
- Eventuell alarm.
- Bystyret i Oslo har vedtatt å innføre og skrive ut eiendomsskatt. Det er eier av eiendommen som mottar varsel og krav om betaling. Dvs. borettslaget v/styret og det er opp til borettslaget å identifisere og kreve inn eiendomsskatt fra de andeler dette vil gjelde på vegne av Oslo kommune.

Fellesgjeld / lånevilkår

Andel fellesgjeld for denne leiligheten utgjør kr. 1.137.145,- pr. 21.10.2022.
Andel fellesformue for denne leiligheten utgjør kr. 6.423,- pr. 31.12.2021.

Lånenr: OBBK01-98207365742
Type: A
Restsaldo: 41.619.839,-
Andel restsaldo: 1.114.492,-
Kapitalkostnader: 4.713,-
Restløpetid: 34 år 8 md.
Term pr. år: 12
Rente pr. 21.10.2022: Flyt 3,63%
IN-ordning.

Lånenr: OBBK02-98207759066
Type: A
Restsaldo: 1.365.513,-
Andel restsaldo: 22.653,-
Kapitalkostnader: 111,-
Restløpetid: 26 år 5 md.
Term pr. år: 12
Rente pr. 21.10.2022: Flyt 3,63%

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Garantert betaling av felleskostnader:
Vårt borettslag er medlem i Skadeforsikringsselskapet Borettslagenes Sikringsordning AS for dekning av manglende innbetalinger av felleskostnader.

Individuell nedbetaling av fellesgjeld:
Borettslaget har lagt til rette for individuell nedbetaling av fellesgjeld (IN-ordning). Ved nedbetaling av andel fellesgjeld med IN-ordning vil felleskostnadene synke til kr. 2.746,-.

IN-ordning gir andelseier adgang til å innbetale sin del av fellesgjelden. Innbetaling forutsetter at andelseier har inngått en egen avtale med borettslaget. Ved henvendelse til OBOS Eiendomsforvaltning vil andelseier få informasjon om avtalens betingelser og priser. Innbetaling kan foretas to ganger pr. år ved terminforfall 1.3 og 1.9 på borettslagets felleslån. Andelseier må ta kontakt med OBOS minimum en måned før terminforfall for opprettelse av avtale. Innbetalingen må være kreditert OBOS' klientkonto senest 10 dager før terminforfall. Dersom fristen ikke overholdes vil nedbetaling ikke kunne foretas, og beløpet blir returnert andelseier. Minimumsbeløpet for innbetaling er kr 60 000 pr. gang. Andelseieren vil da få redusert sine kapitalutgifter (andel renter og avdrag) som kreves inn sammen med felleskostnadene.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 771 336 pr. 31.12.20 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 2 776 810 pr. 31.12.20 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 95% for sekundærboliger (alle andre boliger). For næringseiendom gjelder andre regler. For utfyllende informasjon om regelverket og unntak vises til skattelovens § 4-10 og Skatteetaten.

Tilstandsgrader (TG2/TG3) fra tilstandsrapport:

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrader 2:
Bad:
- Vannrør.
- Sanitærutstyr / innredning.
- Membran, tettesjikt og overgang til sluk.
- Fallforhold (gulv).

Kjøkken:
- Vannrør.

Øvrige rom:
- Overflater gulv.
- Innerdører.

Tekniske anlegg, VVS anlegg (Sjekkpunkter utover det som er inkludert i andre
rom):
- Hovedstoppekran.

Elektrisk anlegg:
- Forenklet vurdering av det elektriske anlegget.

Dører og vinduer:
- Dører.

Selgers egenerklæringsskjema

Selger har kommentert på følgende spørsmål i egenerklæringsskjema som er en del av salgsoppgaven:
- Ja, kun faglært. 10.07.2022. Demontert vannlås og bunneventil og byttet pakninger på rør under vasken på badet da det var lakk når vasken ble brukt.
- 29. Ja. Det var obeservert skjeggkre i fellesareale i mars i 2019, det ble da utført skadedyrkontroll av PELIAS og har ikke hørt noe eller sett noe etter det.

Boligens areal

Primærrom: 34 kvm, Bruksareal: 34 kvm

4. etasje:
Bruksareal: 34 m².
Primærrom: 34 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, stue med åpen kjøkkenløsning, rom benyttet som soverom, rom benyttet som omkledningsrom og bad.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 3 173 kvm, Eierform: Fellestomt

Garasje / Parkering

Det er muligheter for å leie eller kjøpe garasjeplass ved ledighet. Borettslaget har gjesteparkering.

Ellers gateparkering etter gjeldende bestemmelser.

Området er en del av ordningen "beboerparkering". Dvs. at man med beboerkort kan parkere hele uken, også utover det som er maksimal parkeringstid, mot et gebyr. Gebyrets størrelse beror på type kjøretøy, se priser og mer info på www.bymiljoetaten.oslo.kommune.no/trafikk_og_samferdsel/parkering/beboerparkering/

Arealbekreftelse

Arealbekreftelse fra Oslo kommune følger vedlagt.

Byggemåte

Boligbygg over 7 etasjer samt kjeller. Bygningen har støpt gulv mot grunn. Grunnmur og bærende vegger av betong/murkonstruksjoner. Etasjeskillere av betongkonstruksjoner. Yttervegger av betong/bindingsverk utvendig kledd med fasadeplater samt pussede flater. Tilnærmet flatt taktekket med membran/takpapp (taket er ikke besiktiget). Leiligheten har glatt entrédør fra ombyggingsår med brannklasse B30, lydklasse 35db samt kikkehull. Vinduer med karmer av tre og to-lags glass utvendig kledd med aluminiumsprofiler fra ombyggingsår.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger "ekspedisjonsdokument" fra byggeåret. Et ekspedisjonsdokument er forgjengeren til ferdigattest. Dette dokumentet er førstesiden på byggesaken, hvor alle godkjennelser blir stemplet på (oppmålingssjefen, brannsjefen, helseråd, etc). Dette dokumentet kan være (ferdig) attestert, men i noen tilfeller er det bare registrert dato for byggeanmeldelse. Ved eldre bygårder er det som oftest dette dokumentet som vedlegges (attestert eller uattestert) for bekreftelse på at bygningen ble lovlig satt opp. Ekspedisjonsdokument kommer hovedsakelig i bygg som ble bygget på 1800-tallet og frem til rundt 1940-50.

Bruksendring fra kontorlokaler til treningssenter - Ferdigattest - 2020.

Bruksendr kontorlokale til leilighet - Ferdigattest - 2018.

Tilbygg 5-8etg ombygg 1-4etg - Ferdigattest - 2010.

Det gjøres oppmerksom på at rom benyttet som soverom og rom benyttet som omkledningsrom har en størrelse/utforming som er vurdert til å begrense tiltenkt funksjon. Soverommet er målt til 5,10m²/13,99m³. Omkledningsrom er målt til ca. 2,2 m². Tidligere forskriftskrav var 7m²/15m³ for oppholdsrom. Det er ikke søkt om etablering av rommene. Kjøper bærer selv ansvaret for å søke godkjenning, og utføre nødvendige arbeider, dersom man ønsker å bruke rommet som et soverom.

Adgang til utleie

Det er ikke tillatt å leie ut eller overlate bruken av boligen til andre uten styrets samtykke og godkjennelse av leietaker. Unntaket er korttidsutleie (opptil 30 døgn i løpet av året) eller dersom andelseier bor i boligen selv. Søknadsskjema for utleie/bruksoverlating finnes på Vibbo.

På generalforsamling den 15.05.12 ble det vedtatt å pålegge alle nye innflyttere et innflyttingsgebyr på kr. 1000,- (i tillegg kommer faktureringsgebyr på kr. 94). Dette for å dekke utgifter til å sikre en enhetlig utforming av skilt. Beløpet er også med på å dekke slitasje på fellesarealene ved inn- og utflytting slik at evt. skader repareres og gebyrene gir et bidrag til oppussing av korridorer. Faktura sendes ny eier. Tilsvarende gebyr faktureres også ved bruksoverlating. Eier vil da bli fakturert.

I henhold til Lov om borettslag § 5-5 kan man med godkjenning fra styret i borettslaget leie ut leiligheten til andre for opp til tre år dersom man har bodd i leiligheten i minst ett av de to siste årene. Se for øvrig vedtektene for utfyllende bestemmelser.

Oppvarming

Leiligheten er oppvarmet med elektrisitet samt elektrisk gulvvarme på bad. Leiligheten er tilknyttet felles varmtvann.

Energiforbruk

Stipiulert energiforbruk er ca. 6.286 kwh pr. år. Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter C

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Regulering

Eiendommen er regulert til byggeområde for bolig, forretning, kontor, industri, S-3965, datert 09.04.2003. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Bevaringsverdig

Nei.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Offentlige planer

Hasleveien 28, 30, 36, 38 og Sinsenveien 11 - Bestilling av oppstartsmøte - Boliger og næring. Tiltakshaver ønsker å transformere eiendommene fra dagens lukkede næringsvirksomhet til et åpent og tilgjengelig nabolag. Prosjekt innebærer utvikling av boliger, utadrettede funksjoner, arbeidsplasser, grønne utearealer, torg, mulig flerbrukshall, samt styrking av de urbane rommene. Det er satt høye miljø- og arkitektoniske krav til prosjektet og det legges til grunn ombruk av deler av dagens bygningsmasse. Utsikten Carl Berner A/S gjennomførte et parallelloppdrag i 2020 som ligger til grunn for planinitiativet.Se saksnr: 202113718. Status: Oppstartsmøte bestilt.

Trondheimsveien 119-125, Sinsenveien 1 og Hasleveien 4-8 - Bestilling av oppstartsmøte - Boligbebyggelse. Pollux Eiendom AS foreslår å regulere eiendommene med en kvartalsstruktur med høyere utnyttelse. Forslagsstiller anser at utvikling av tomten basert på gjeldende reguleringsplan S- 4888, vedtatt 06.04.2016, nå er lite hensiktsmessig fordi bare ett av de bevaringsregulerte husene gjenstår etter at ett av husene har gått tapt i brann. Plan- og bygningsetaten stopper planinitiativet fordi planinitiativet tar opp problemstillinger som ble avklart gjennom planarbeidet til den gjeldende reguleringen av eiendommene, som er en nylig vedtatt plan. Se saksnr: 202018759. Status: Klagesak til avgjørelse av Statsforvalteren.

Trondheimsveien 132 - Detaljregulering med konsekvensutredning. Se saksnr: 201817368.

Trondheimsveien 197 C med flere - Planforslag til offentlig ettersyn - Bevaring kulturmiljø H 570 - Sinsenbyen bevaringsplan. Se saksnr: 202100768. Status: Planforslag mottatt/utarbeidet.

Nordliveien 8 A - Bruksendring av kjeller til bolig og fasadeendring. Se saksnr: 202119513. Status: Igangsettingstillatelse gitt.

Nordliveien 9 - Tilbygg og hagestue. Se saksnr: 201900272. Status: Søknad om ferdigattest under behandling.

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

1912/900900-1/105  Bestemmelse om veg 02.05.1912
Bestemmelse om vann/kloakkledning
Med flere bestemmelser
Overført fra: 0301-126/52
Gjelder denne registerenheten med flere

1918/901117-1/105  Best. om vann/kloakkledn. 19.04.1918 
Overført fra: 0301-126/52
Gjelder denne registerenheten med flere

1946/6408-1/105  Best. om vann/kloakkledn17.07.1946 
Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.v.
Overført fra: 0301-126/52
Gjelder denne registerenheten med flere

1946/9451-1/105  Bestemmelse om veg 01.10.1946 
Bestemmelse om gjerde
Bestemmelse om kloakkledning
Med flere bestemmelser
Overført fra: 0301-126/52
Gjelder denne registerenheten med flere
 
1968/11315-1/105  Erklæring/avtale 06.08.1968 
VEDR. LAGERTILBYGG
Kan ikke slettes uten samtykke fra bygningsrådet
Overført fra: 0301-126/52
Gjelder denne registerenheten med flere

2002/25831-1/105  Erklæring/avtale 22.04.2002 
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:126 Bnr:37 
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:126 Bnr:37 Snr:1-42
Bestemmelse om adkomstrett
Bestemmelse om garasje/parkering
Bestemmelse om benyttelse
Med flere bestemmelser
Overført fra: 0301-126/52
Gjelder denne registerenheten med flere

2002/31294-1/105  Erklæring/avtale 15.05.2002 
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:126 Bnr:37  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:126 Bnr:37 Snr:1-42 
Bestemmelse om gangvei
Rettighetshaver almennheten
Med flere bestemmelser
Kan ikke slettes uten samtykke fra Oslo kommune
Overført fra: 0301-126/52
Gjelder denne registerenheten med flere
 
2012/372916-1/200  Pantedokument 11.05.2012 
BELØP: NOK 84.685.000
Panthaver:OBOS BBL  
Org.nr: 937052766

2019/248534-1/200  Pantedokument 28.02.2019 10:24 
BELØP: NOK 1.500.000
Panthaver:OBOS-BANKEN AS  
Org.nr: 911986884
Elektronisk innsendt

2019/320224-1/200  Felles pantedok bor.innsk 15.03.2019 21:00 
BELØP: NOK 29.010.000
Panthaver:Fellesskapet Av Innskyttere, Jf. Brl. § 2-11, 1. Ledd  
Lnr: 20013456

2007/736705-1/200  Seksjonering 17.09.2007 
opprettet seksjoner:
snr: 2
formål: Samleseksjon bolig
tillegsdel: Bygning
sameiebrøk: 3599/7209

2018/952371-1/200  Reseksjonering  28.06.2018 21:00 
snr: 2
formål: Samleseksjon bolig
tillegsdel: Bygning
sameiebrøk: 3684/7209
Endring av sameiebrøk
Endring av tilleggsdel
Endring av tegninger
For øvrige opplysninger om grunndata, se den seksjonerte matrikkelenheten.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Oslo kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Borettslag

Borettslaget består av 49 andelsleiligheter. Hasleveien 15 Borettslag er registrert i Foretaksregisteret i Brønnøysund med organisasjonsnummer 991207430, og ligger i bydel Grunerløkka i Oslo kommune med
følgende adresse: Hasleveien 15 A Gårds- og bruksnummer:126 / 5 2.

Hasleveien 15 Borettslag har ingen ansatte.

Forretningsførsel og revisjon:
Forretningsførselen er utført av OBOS Eiendomsforvaltning AS i henhold til kontrakt. Autorisert regnskapsfører (oppdragsansvarlig) er Egil Havre, regnskapssjef i OBOS. Borettslagets revisor er BDO AS.

Selskapet eier 49,92 % av Sameie Hasleveien 15. Selskapet har prorataansvar for sin forholdsmessige andel av gjelden i Sameie Hasleveien 15 som utgjør kr 766.

Vibbo:
Du kan finne informasjon om boligselskapet og ditt boforhold ved å logge deg inn på Vibbo.no. Her finner du oversikt over din bolig, felleskostnader og annen nyttig informasjon. I tillegg er det en enkel kanal for å kunne kommunisere med styret.

Vaktmester:
Hasleveien 15 Borettslag har avtale om vaktmestertjeneste med Coor.

Forsikring

Gjensidige Forsikring

Selv om borettslagets forsikring brukes, kan andelseier belastes hele eller deler av egenandelen dersom forholdet ligger innenfor andelseiers ansvar. Den enkelte andelseier må selv sørge for å ha hjemforsikring som dekker innbo og løsøre.

Regnskap

Inntekter:
Driftsinntekter i 2021 var til sammen kr 3 685 898.

Kostnader:
Driftskostnadene i 2021 var til sammen kr 1 684 444.

Resultat:
Årets resultat på kr 3 660 143 fremkommer i resultatregnskapet og foreslås overført til egenkapital. Eventuelt avdrag på langsiktig gjeld (lån) er ikke tatt hensyn til.

Individuell nedbetaling av fellesgjeld (IN):
I løpet av 2021 ble det innbetalt kr 2 455 971 på IN-ordningen. Innbetalingen ble brukt til å nedbetale den enkeltes andel av borettslagets fellesgjeld. Årsresultat etter korrigering for IN-innbetalinger er kr 1 204 172.

Disponible midler:
Borettslagets disponible midler (omløpsmidler fratrukket kortsikt gjeld) var pr 31.12.2021 kr 359 455 og viser borettslagets likviditet. De disponible midlene bør til enhver tid være positive, som en del av forutsetningene for videre drift. Neste års budsjett er nærmere omtalt under avsnittet "Kommentarer til budsjett for 2022".
For øvrig vises det til de enkelte tallene i resultatregnskapet, balansen og notene. Styret er ikke kjent med hendelser etter 31.12.2021 som påvirker regnskapet i vesentlig grad.

Vedtekter / husordensregler

I følge vedtektene er det krav om styregodkjennelse av ny eier.

Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Styreleder informerer om følgende pr. 25.10.22:
- Har dere planlagt noen rehabiliteringer? Ja, fuglesikring i 7. etg, vedlikehold av terrassen i 5. og 7. etg. Oppstartdato januar-mars 2023, finansieres av oppsparte midler.
- Har dere planer om økning i felleskostnader eller fellesgjeld? Ja, felleskostnader med 7%.

Styrets arbeid i 2021-2022:
- Rensing/vedlikehold av ventilasjonsanlegg.
- Beising av terrassegulv.
- Rørleggerarbeider, bl a skifte av filter for vanninntak samt utskifting av del av rørledning etter lekkasje.

Større vedlikehold og rehabilitering:
2021 - Montering av motorer på røykluker i 7. etasje
2020 - Utskifting av strømmålere
2018 - 2020 - Rehabilitering av balkonger
2018 - Borettslagets brannsikkerhet er oppgradert iht. plan fra Ullerud AS
2017 - Andel 49 innlemmet i borettslaget
2014 - Utskifting av lysarmatur i alle korridorer
2012 - Ekstra kamera montert i inngangsparti
2011 - ITV-anlegg montert

Husdyrhold

I husordensreglene er det oppgitt følgende:
Det er en forutsetning for dyrehold av vedlagte "Erklæring om dyrehold" undertegnes og følges.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen:
- Hvitevarer på kjøkken.

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer medfølger der dette er spesielt angitt i salgsoppgaven. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If et gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris. Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. husforsikring, innboforsikring, renteforsikring, flytteforsikring og boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post eller SMS: 99 69 24 27 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre undersøkelser av kjøpers egenkapital og eventuelt andre forhold knyttet til kjøper. Den delen av kjøpesummen som er egenkapital skal innbetales fra kjøpers konto i norsk finansinstitusjon.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Det forutsettes at hjemmel til eiendommen overføres til kjøper. Dersom dette ikke er ønskelig må det tas forbehold i budet.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.
Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.
Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Forkjøpsrett

Nei

Adresse og matrikkel

Hasleveien 15A, 0571, Oslo, Gnr. 126 bnr. 52 snr. 2, andelsnr. 405 i Hasleveien 15 borettslag med orgnr. 991207430 i Oslo kommune

Oppdragsnummer

55-22-0187

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners Bjørvika/Gamle Oslo sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.

MELD DEG PA VISNING
Det er ikke satt opp annonsert visning. Dette gjores etter avtale med megler.
SALGSOPPGAVE
BUDVARSEL
BE OM SALGSSUM
TAKK!
Du blir varslet på e-post, i appen på mobil og her på Schala.