#GRØNLAND / BJØRVIKA, Hollendergata 2B
6 500 000,-
Strøken 3-roms fra 2018 | Høy standard | Herlig balkong | Heis | Felles takterrasse | Flott gårdsrom | Sentralt

VISNING:

10. august onsdag kl. 17:00 - 18:00 11. august torsdag kl. 16:30 - 17:30
 • Prisantydning: 6 500 000,-
 • Omkostninger: 171 519,-
 • Totalpris: 6 671 519,-
 • Fellesutgifter 3 987,-
Beregnet totalkostnad:
6 500 000,- (Prisantydning) Omkostninger 199,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 162 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 6 500 000,-)) 7 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 171 519,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 6 671 519,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
 • Type: Leilighet
 • Eierform: Eierseksjon
 • Primærrom: 69 m²
 • Bruksareal: 69 m²
 • Etasje: 5
 • Antall rom: 3
 • Oppholdsrom: 1
 • Soverom: 2
 • Byggeår: 2018
 • Gårdsnummer: 230
 • Bruksnummer: 279
 • Energimerking:
  B
 • Finnkode: 267827387
 • Sist endret: 04.08.22 20:15
NABOLAGSPROFIL for bydel
 • 55%
  eier sin egen bolig
 • 83%
  av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill
 • 69%
  har bolig mellom 60-120 kvm
 • 63%
  av boligene er eldre enn 20 år
 • 17%
  er barnefamilier

 

Beskrivelse

Velkommen til en lekker 3-roms selveierleilighet, beliggende i 5. etasje (med heisadkomst), i et skjermet og urbant område på Grønland/Bjørvika, med nærhet til alle tenkelige fasiliteter! Bygget stod ferdig i 2018 og boligen holder en høy standard. Leiligheten har en arealeffektiv planløsning og store vindusflater som gir gode lysforhold.

- Innbydende stue som er enkel å møblere
- Store vindusflater som strekker seg fra gulv til himling
- Tidsriktige fargevalg & en-stavs parkett
- Stilrent kjøkken fra HTH med hvitevarer
- Tidløst bad med opplegg for vaskemaskin og tørketrommel
- To soverom med gode garderobemuligheter
- Herlig balkong på 5,2 kvm mot bakgård
- Balansert ventilasjonsanlegg som sikrer frisk luft
- Á-konto v.vann/fyring ved fjernvarme inkl. (vannbåren gulvvarme)
- Nybygg fra 2018 med heisadkomst
- Felles takterrasse med gode solforhold
- Herlig og frodig bakgård med sittegrupper
- Romslig kjellerbod på 8,7 kvm
- Kort vei til sentrum, Bjørvika, Sørenga, Tøyen m.m
- Godt bomiljø - Her vil du trives!

Leiligheten ligger i byggets 5. etasje og inneholder entré/gang, stue med åpen kjøkkenløsning, to soverom, hvorav ett har utgang til en nordvendt balkong på 5,2 kvm og et tidløst bad. Det medfølger en kjellerbod på 8,7 kvm. Sameiet har en felles takterrasse med gode solforhold. I tillegg er det felles sykkelbod ved inngangsporten.

Innhold

Leiligheten ligger i byggets 5. etasje og inneholder entré/gang, stue med åpen kjøkkenløsning, to soverom, hvorav ett har utgang til en nordvendt balkong på 5,2 kvm og et tidløst bad. Det medfølger en kjellerbod på 8,7 kvm. Sameiet har en felles takterrasse med gode solforhold. I tillegg er det felles sykkelbod ved inngangsporten.

Utstyr

- Opplegg for vaskemaskin og tørketrommel.
- Integrerte hvitevarer på kjøkken.
- Frittstående kjøleskap med frysedel.
- Vannbåren gulvvarme.
- Solskjerming.
- Garderobeskap i soverom 1.
- Balansert ventilasjonsanlegg.
- Felles varmtvann.
- Varmepumpe.
- Automatsikringer.
- Røykvarslere.
- Brannslukningsapparat.
- Sprinkleranlegg.
- Belysning og stikkontakt med på balkong.

Stue

Lekker stue som er malt i en elegant blå-tone. Stuen er enkel å møblere og du har god plass til både sofagruppe, spisebord og TV med tilhørende møblement. Stuen har doble vindusflater fra flere sider som bidrar til gode innvendig lysforhold og en luftig atmosfære. På gulvet er det lagt en-stavs parkett med vannbåren gulvvarme. Leiligheten har et balansert ventilasjonsanlegg som sikrer frisk og god luft. Det er installert utvendig solskjerming på vinduene. 

Kjøkken

Kjøkkenet har en åpen løsning mot stue med en lekker og stilren innredning fra HTH. Innredningen har hvite, glatte fronter og laminert benkeplate. Under overskapene er det stikkontakter og belysning. Det er godt med skap- og benkeplass på kjøkkenet for oppbevaring og matlaging. Hvitevarene som integrert stekeovn, induksjons platetopp, oppvaskmaskin og frittstående kjøleskap med fryser medfølger handelen.

To soverom | Med utgang til balkong

Boligen har to soverom med malte flater i flotte farger. Hovedsoverommet er romslig og med god plass til dobbeltseng, nattbord på hver side og garderobeskap. På varme sommerdager blir det naturlig å åpne glassdøren, så hovedsoverommet blir forlenget med en herlig balkong på 5,2 kvm. Du har god plass til en sittegruppe og beplantning. Balkongen vender mot nord.

Det andre soverommet har plass til seng, nattbord og øvrig møblement. Soverommene har doble glassvinduer som er ideelle for optimalisering av støy. Med to soverom egner det ene seg ypperlig for gjesteværelse, barnerom eller hjemmekontor.

Bad

Flislagt baderom som er både tidløst, praktisk og romslig fra byggeår (2018). Baderommet inneholder servant med underskap, speil med belysning, vegghengt toalett og dusj med innfellbare glassdører. Videre er det opplegg for både vaskemaskin og tørketrommel, så her har du alt du trenger på baderommet. Himlingen er nedsenket med downlights. Det er behagelig varme i gulvet.

Entré

Når du kommer inn i boligen, er det første du møter en innbydende og romslig entré. Veggene er malte i en flott blå-tone og det er lagt en lekker en-stavs parkett på gulv med vannbåren gulvvarme. Den klare glassdøren inn mot stue åpner rommet og gir gode, innvendig lysforhold. Det er adkomst via felles trappegang med heis. Ellers har oppgangen callinganlegg med video. Leiligheten har en brann- og lydklassifisert entrédør (B30/38dB) med kikkhull.

Bakgård

Bakgården er en felleseiendom for Hollenderkvartalet og oppleves som en grønn oase på sommerstid. Her er det sittegrupper og utegrill som gjør at bakgården blir en perfekt møteplass for både venner og familie. Når man i tillegg bor i nærheten av absolutt alt man kan ønske seg, føles det som å bo i en trygg og hyggelig landsby, midt i hovedstaden. 

I tilknytning til bakgården ligger Nonneseter Kloster Idrettsbarnehage. Barnehagen har fokus på at barna skal oppleve bevegelsesglede og matglede. Beliggenheten er perfekt for småbarnsforeldre!

Takterrasse

Til glede for beboerne har sameiet en flott takterrasse som er perfekt for å invitere gode venner på en hyggelig middag. Her er det sittegrupper hvor man kan nyte varme sommerdager. Her kommer du til å trives!

Beliggenhet

En fantastisk beliggenhet for deg som ønsker å bo skjermet, og samtidig svært sentralt, i urbane og attraktive omgivelser på hjørnet av Grønland og Gamlebyen. Området rundt er i stor vekst - her har du nærhet til Sørenga og Bjørvika, samt gangavstand til sentrum, Tøyen, Grünerløkka m.m.

Grønland har et urbant byliv, spennende butikker, flere hyggelige spisesteder, samt fine parker. Grønlandskvartalene er et knutepunktet til Bjørvika gjennom to gangbroer rett ved Teaterplassen og det nyåpnede trikkestoppet Middelalderparken. På Grønland har man alt innen gangavstand. Alt fra trikk, t-bane, bussforbindelser, Oslo S og Karl Johan. Noen av Oslos mest populære utesteder finner man også på Grønland som for eksempel Oslo Mekaniske, Mad Goat Tap Room, Grønland Gym, Pigalle og Dattera til Hagen. Grønland Basar med blant annet Vinmonopol og spisesteder er også rett ved. Den flotte restaurerte restauranten Olympen eller "Lompa", ligger rett borti gaten og er et populært samlingspunkt på Grønland. Teaterplassen er Grønlands solfylte samlingspunkt, hvor folk møtes og her finner du kaffebar, restauranter og populære barer/puber. Det er kort gange til flere dagligvarebutikker med Rema 1000, Meny, Kiwi, Coop Mega med post i butikk, søndagsåpen Bunnpris og Joker og diverse grønnsakforretninger.

Området Gamlebyen består hovedsakelig av klassisk bygårdsbebyggelse. Rett i nærheten finner du alle ønskelige fasiliteter som skoler, barnehager, butikker, populære spisesteder, frukt- og grønnsaksbutikker. Det er kort avstand til Stockfleths café, som er innredet med en fornemmelse av 1800-tallet - tidsepoken til mange av bygårdene i området.

Bjørvika ligger et steinkast unna og her kan du bl.a. besøke Operahuset, Deichman bibliotek, og det nye Munch-museet. Her kan du også ta en tur ut til den flotte badeplassen ved Vannkunsten eller på Sørengkaia, som er et fantastisk tilskudd til Oslo-beboerne. Det er mange spennende restauranter og serveringssteder med bl.a. Nodee Sky, Vesper Bar, The Vandelay, Vaaghals og mange flere.

På Tøyen har du blant annet Tøyen torg, som virkelig har fått et løft de siste årene hvor det er åpnet mange hyggelige kaféer og spisesteder. Her finner du blant annet det populære pizza- og utestedet Postkontoret, Wasabi Sushi, tyrkisk på Anatolia, Skatten, asiatisk på Munks m.m. Grådi serverer kanskje byens beste brunsj og Brutus Mat og Vinbar byr på spennende retter og naturvin. I gangavstand fra leiligheten har du også Kampen og Vålerenga med sine idylliske smågater med fargerike trehus.

Grünerløkka som også ligger en liten gåtur unna, og kan by på en rekke spennende kaféer, restauranter, pulserende uteliv, servicetilbud, butikker, kino og treningssentre. Litt lengre bort, på andre siden av Akerselva finner man også Vulkanområdet, med den populære Mathallen.

Om man ønsker en gåtur eller en avslappende dag i parken, finner man blant annet Botsparken, Middelalderparken, Botanisk Hage, Tøyenparken og Sofienbergparken med flotte parkmessige fasiliteter for late sommerdager. Gode treningstilbud og idrettsfasiliteter som f.eks. Tøyenbadet (som rehabiliteres i disse dager og er planlagt ferdigstilt i 2023), SATS Bjørvika Kampen og Grünerløkka, Fresh Fitness, EVO m.m. Det finnes også flere fotball-, volleyball-, og basketballbaner i området. Den store attraksjonen Øyafestivalen med flere kjente og internasjonale artister avholdes i Tøyenparken i August.

Nærmeste T-banestasjon og alle 6 linjer finner du på Grønland. Veien er heller ikke lang ned til Oslo S med Flytoget, trikk, t-bane og buss i alle byens retninger. Alt av kollektivtrafikk er med andre ord i umiddelbar nærhet. Det finnes også flere bysykkel-stativ i nærområdet, som er et ypperlig fremkomstmiddel på sommerhalvåret!

Felleskostnader

3 987 pr. mnd. Á-konto fjernvarme/varmtvann, kabel TV, vaktmester, trappevask, dugnadstillegg, felles forsikring, kommunale avgifter, drift og vedlikehold, forretningsførsel, m.m.

Felleskostnadene fordeles slikt:
Felleskostnader 3 420,-
Á konto fjernvarme 467,-
Dugnadstillegg 100,-

Løpende kostnader

- Felleskostnader.
- Innboforsikring.
- Avregning av fjernvarme/varmtvann.
- Strømforbruk.
- Evnt alarm.
- Det er i Oslo kommune vedtatt eiendomsskatt for skatteåret 2018. Eiendomsskatten utgjør 3 promille av beregningsgrunnlaget og bunnfradraget er på inntil 4,6 millioner. Det gjøres spesielt oppmerksom på at beregningsgrunnlaget vil være høyere for boliger som benyttes som sekundærbolig. For å finne beregningsgrunnlaget vennligst se Oslo kommunes hjemmeside: http://www.oslo.kommune.no/skatt-og-naring/skatt-og avgift/eiendomsskatt/eiendomsskatt/

Fellesgjeld / lånevilkår

Andel fellesgjeld pr. 21.07.2022 er på kr. 0,-.
Andel fellesformue pr. 31.12.2021 er på kr. 5.772,-.

Selskapet har ingen registrerte lån.

I en tolkningsuttalelse har toll og avgiftsdirektoratet lagt til grunn at salgsverdi pluss andel fellesgjeld er seksjonens fulle verdi. Det skal følgelig beregnes, og betales, dokumentavgift også for seksjonens andel av fellesgjeld i sameiet.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Ingen sikringsordning eller IN-ordning.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 422 206 pr. 31.12.20 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 5 119 942 pr. 31.12.20 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger). For næringseiendom gjelder andre regler. For utfyllende informasjon om regelverket og unntak vises til skattelovens § 4-10 og Skatteetaten.

Boligens areal

Primærrom: 69 kvm, Bruksareal: 69 kvm

5. etasje:
Bruksareal: 69 m².
Primærrom: 69 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré/gang, stue med åpen kjøkkenløsning, to soverom og bad.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 1 837 kvm, Eierform: Eiet tomt

Garasje / Parkering

Det følger med grunnmedlemskap i Hertz bilkollektiv i felleskostnadene, og to biler fra Hertz er parkert i bakgården.

Ellers er det muligheter for å leie parkeringsplass i nærområdet ved ledighet.

Området er en del av ordningen "beboerparkering". Dvs. at man med beboerkort kan parkere gratis døgnet rundt - hele uken - også utover det som er maksimal parkeringstid, mot et gebyr på kr. 5 400,- i året. Beboerparkering for elbiler koster kr. 1620,-. For mer info se www.bymiljoetaten.oslo.kommune.no/trafikk_og_samferdsel/parkering/beboerparkering/

Arealbekreftelse

Arealbekreftelse fra Oslo kommune følger vedlagt.

Byggemåte

Boligbygg over 7 etasjer samt kjeller. Støpt plate på mark. Grunnmur, bærende konstruksjoner og skillende dekker i hovedsak av betong og
stålkonstruksjoner. Utvendige fasader med stående trepaneler og fasadeplater. Tilnærmet flat takkonstruksjon antatt tekket med papp/membran
(taket er ikke besiktiget). Leiligheten har slett entrédør med brannklasse B30, lydklasse 38dB og kikkehull. Balkongdør med tre-lags glass fra
byggeår og vinduer med to og tre lags glass fra byggeår.

Ferdigattest / brukstillatelse

Ferdigattest er utstedet for eiendommen den02.07.2021. Følger vedlagt.

Adgang til utleie

Korttidsutleie av hele boligseksjonen i mer enn 90 døgn årlig er ikke tillatt iht. eierseksjonsloven §24. Med korttidsutleie menes utleie i inntil 30 døgn sammenhengende. Grensen på 90 døgn kan fravikes i vedtektene og kan i så fall settes til mellom 60 og 120 døgn. Boligen kan fritt leies ut utover dette.

Styret skal varsles ved utleie. Navn og kontaktinformasjon på leietakere må oppgis. Utleier må selv besørge nøkler, nøkkelkort osv. Ved utleie skal avtale mellom eier og leietaker alltid referere til dette ordensreglement. Eier er ansvarlig for at leietaker overholder husreglene.

Oppvarming

Leiligheten er tilknyttet felles varmtvann. Oppvarming med vannbåren gulvvarme og varmepumpe.

Energiforbruk

Stipiulert energiforbruk for selger har vært ca. kr. 8.000,- pr. år.
Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Grønn - Energikarakter B

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Regulering

Eiendommen er regulert til bolig/forretning/kontor/bevertning etter bestemmelsene i S-4660 av 6.09.2012. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Bevaringsverdig

Nei.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Offentlige planer

Biskop Gunnerus' gate 14 B m. fl. - Omregulering til næring - Riving av postterminalen og oppføring av nybygg. KLP Eiendom AS foreslår å omregulere Postterminalen i Biskop Gunnerus' gate 14 B fra tomt for offentlig bygning (postgiro-og jernbaneposthus) til forretning, undervisning, kulturinstitusjon, tjenesteyting, kontor, hotell, bevertning, torg, park og friluftsområde. Planforslaget omfatter to høyhus, på 135 m i øst (kontor) og 76 meter i vest (hotell med ca. 400 rom), på en felles base som danner et nytt byrom mot sør. Se saksnummer: 201015299. Status: Planforslag.

Bispegata - Etablering av tunnelportaler - Follobanen. Se saksnummer: 201813452. Status: Tillatelse gitt.

Christian Krohgs gate 2 - Detaljregulering - Kontor- og næringsbygg. Oslo Areal AS foreslår å omregulere Christian Krohgs gate 2 fra forretning, kontor, allmennyttig formål (undervisning og bevertning) til forretning, kontor, bevertning, undervisning, hotell/overnatting og gangvei. Se saksnummer: 201714751.

Grønlandsleiret 55 - Riving av eksisterende bebyggelse. Se saksnummer: 202015187. Status: Igangsettingstillatelse gitt.

Grønlandsleiret 55 - Oppføring av leilighetsbygg med næringslokaler. Søknaden gjelder oppføring av et leilighetsbygg på åtte etasjer og kjeller, med næringslokaler (utadrettet virksomhet) i første etasje mot gate. Bakgården opparbeides som uteareal for beboerne. Tiltakets totale areal er angitt til 2484 m2 BRA og inkluderer 28 stk. nye boenheter. Se saksnummer: 201918232. Status: Rammetillatelse gitt.

Hollendergata 2 - 6 - Rehabilitering av 23 piper. Se saksnummer: 202210278. Status: Mottatt søknad.

Jarlegata 19 A-B - Rehabilitering av seks piper. Se saksnummer: 202108988. Status: Tillatelse gitt.

Jernbanetorget 1 - Nye Oslo S - Ny stasjon med mer (Christian Frederiks plass, Norsdisk lys hotel/næring) - Detaljregulering. Se saksnummer: 201510215.

Klostergata 2 - Oppføring av balkonger. Se saksnummer: 202200127. Status: Tillatelse gitt.

Kolstadgata mfl. - Detaljregulering til offentlig ettersyn - Møteplass ved Tøyen skole. Bymiljøetaten foreslår å omregulere Kolstadgata og deler av Økernveien og Hagegata. En del av Kolstadgata foreslås omregulert fra kjørevei til offentlig torg. Se saksnummer: 201809736.

Lilletorget 1 - Dialogfase - Nybygg - Vaterlandsparken - FutureBuilt. Entra ASA foreslår å omregulere Lilletorget 1 fra forretning, kontor og trafikkområde til forretning/kontor, bevertning og torg. Hensikten med planforslaget er å legge til rette for et nytt høyhus på ca 90 meter til ulike næringsformål. Se saksnummer: 201603972.

Munkegata 5 - Riving av bod/ uthus. Se saksnummer: 202012599. Status: Tillatelse gitt.

Munkegata 11 A-C - Oppføring av ni balkonger, dispensasjon fra pbl. § 29-4. Se saksnummer: 201900618. Status: Tillatelse gitt.

Oslo Spektrum - Sonja Henies plass 2 - Planforslag til politisk behandling. Oslo Spektrum Arena ANS foreslår å omregulere Sonja Henies plass 2, OsloSpektrum, fra allmennyttig formål (byhall, kongressenter) til kulturinstitusjon, kontor, kongress- og konferansesenter, konsertscene, forretning og bevertning. Hensikten med planforslaget er å legge til rette for et nytt tilbygg med kongressenter og et høyhus på 117 meter med kontorer. Se saksnummer: 201714028.

Platous gate 13 - Oppføring av balkonger. Se saksnummer: 201908906. Status: Tillatelse gitt.

Schweigaards gate 10 med flere (Galleri Oslo) - planforslag. Galleri Oslo Utvikling ønsker å utvikle planområdet til et flerfunksjonelt byområde med arbeidsplasser, servicefunksjoner og boliger, i tråd med Oslos overordnede byutviklingsstrategi om fortetting i knutepunkt. Forslaget innebærer at dagens langstrakte kontorbygg, med bussterminal på plan 1, erstattes av nye bygg og byrom, og at Akerselva kan åpnes gjennom planområdet. Planen tilrettelegger for at veisystemet kan bygges ned og erstattes av en bymessig gatestruktur som prioriterer fotgjengere, syklister og kollektivtrafikk. Se saksnummer: 202103235.

Schweigaards gate 34 A-F - Landbrukskvartalet - Planforslag med konsekvensutredning - Omregulering av byområde. Landbrukskvartalet Utvikling AS (LUAS) foreslår å omregulere Landbrukskvartalet til bolig, forretning, undervisning, kulturinstitusjon, annen offentlig eller privat tjenesteyting, kontor, hotell, bevertning, annen næring, energianlegg og samferdselsformål. Det foreslås en utnyttelse på maksimalt 55 680 m2 BRA med ca. 210 boliger. Se saksnummer: 201613090.

Schweigaards gate 41 - 53 - Detaljregulering - Nytt næringsbygg med forretning, bevertning og lommepark - Status: På offentlig ettersyn til 6. juni. Bane Nor Eiendom (BNE) foreslår å omregulere Schweigaards gate 41-51 til kontor/forretning og Schweigaards gate 53 til bolig/forretning, begge med utadrettede førsteetasjer. BNE foreslår å bygge ett nytt kontorbygg på 23 800 m2 over 7 etasjer på den i dag ubebygde busstomten, hvor de 2 øverste etasjene er trukket inn fra gaten. Schweigaards gate 51 foreslås innlemmet i det nye kontorbygget og eksisterende boliger fjernet. De gamle bygårdene reguleres også til bevaring, og det sikres en offentlig park på ca. 125 m2 mot Oslo gate. Se saksnummer: 201615016.

Schweigaards gate 44 - Bruksendring fra tilleggsdel til hoveddel og fasadeendring. Se saksnummer: 201911793. Status: Rammetillatelse gitt.

Schweigaards gate 44 - Oppgradering av bærende konstruksjoner. Se saksnummer: 201909206. Status: Tillatelse gitt.

Schweigaards gate 48 A - Bruksendring og ombygging av bakgårdsbygg til bolig. Se saksnummer: 202016404. Status: Rammetillatelse gitt.

Schweigaards gate 48 B - Bruksendring av bod til hoveddel - H0302. Se saksnummer: 202209402. Status: Venter på tilleggsdokumentasjon.

Schweigaards gate 50 A-C - Oppføring av balkonger. Se saksnummer: 201815647. Status: Tillatelse gitt.

Schweigaards gate 54 A - Etablering av vanntåkeanlegg. Se saksnummer: 202209562. Status: Tillatelse gitt.

Schweigaards gate 58 A - Bruksendring av underetasje til bolig og ombygging av boliger i 1.-3. etasje. Se saksnummer: 202200209. Status: Venter på tilleggsdokumentasjon.

Schweigaards gate 74 - Bruksendring fra næring til bolig. Se saksnummer: 202111565. Status: Tilsyn gjennomført.

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

1894/990923-1/105  Erklæring/avtale 04.10.1894 
Bestemmelse om benyttelse
Overført fra: 0301-230/279
Gjelder denne registerenheten med flere
 
1895/993013-1/105  Best. om adkomstrett 07.03.1895 
Bestemmelse om benyttelse
Bestemmelse om gjerde
Overført fra: 0301-230/279
Gjelder denne registerenheten med flere
 
1896/900787-1/105  Bestemmelse om bebyggelse 26.11.1896 
 Med flere bestemmelser
Overført fra: 0301-230/279
Gjelder denne registerenheten med flere
 
1932/991062-1/105  Bestemmelse om bebyggelse 26.11.1932 
Kan ikke slettes uten samtykke fra bygningsrådet
Overført fra: 0301-230/279
Gjelder denne registerenheten med flere
 
1935/990948-1/105  Bestemmelse om bebyggelse 05.03.1935 
Kan ikke slettes uten samtykke fra bygningsrådet
Overført fra: 0301-230/279
Gjelder denne registerenheten med flere
 
1958/300515-1/105  Best om garasje/parkering 13.01.1958 
Kan ikke slettes uten samtykke fra bygningsrådet
Overført fra: 0301-230/279
Gjelder denne registerenheten med flere
 
1966/503903-2/105  Bestemmelse om bebyggelse 24.02.1966 
Midlertidig dispensasjon fra bygningsloven
Kan ikke slettes uten samtykke fra bygningsrådet
Overført fra: 0301-230/279
Gjelder denne registerenheten med flere

1966/506021-2/105  Erklæring/avtale 30.03.1966 
Vedtak av Oslo kommunes vann- og kloakkreglement
Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen
Overført fra: 0301-230/279
Gjelder denne registerenheten med flere
 
1967/516979-2/105  Erklæring/avtale 13.09.1967 
Midlertidig dispensasjon fra Bygningsloven vedr.takreklame
Kan ikke slettes uten samtykke fra bygningsrådet
Overført fra: 0301-230/279
Gjelder denne registerenheten med flere
 
2014/314701-1/200  Best. om adkomstrett 16.04.2014 
 
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:230 Bnr:110 Snr: 1-2

rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:230 Bnr:284 Snr: 1-11 

rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:230 Bnr:285 Snr: 1-51
  
Overført fra: 0301-230/279
Gjelder denne registerenheten med flere
 
2016/113247-2/200  Bestemmelse om bebyggelse 08.02.2016 
Overført fra: 0301-230/279
Gjelder denne registerenheten med flere
 
2016/113247-3/200  Urådighet 08.02.2016 
Rettighetshaver:OSLO KOMMUNE  
Org.nr: 958935420
Forbud mot salg
Gjelder ikke ved salg av enkeltleiligheter og næringsseksjoner eller ved utsalg av mindre deler av arealene.
Overført fra: 0301-230/279
Gjelder denne registerenheten med flere
 
2016/113247-4/200  Forkjøpsrett på vilkår 08.02.2016 
Rettighetshaver:OSLO KOMMUNE  
Org.nr: 958935420
Overført fra: 0301-230/279
Gjelder denne registerenheten med flere
 
2016/113247-5/200  Bestemmelse om gjerde 08.02.2016 
Overført fra: 0301-230/279
Gjelder denne registerenheten med flere
 
2016/113247-6/200  Bestemmelse iflg. skjøte 08.02.2016 
Rettighetshaver:OSLO KOMMUNE  
Org.nr: 958935420
Rett til å ha liggende ledninger, kummer o.l
Med flere bestemmelser
Overført fra: 0001-030/279
Gjelder denne registerenheten med flere

2016/113247-7/200  Bestemmelse iflg. skjøte 08.02.2016 
Rettighetshaver:ELVIA AS  
Org.nr: 980489698
Rett til å ha liggende ledninger, kummer o.l
Med flere bestemmelser
Overført fra: 0301-230/279
Gjelder denne registerenheten med flere

2018/556945-1/200  Bestemmelse om adkomstrett 19.03.2018 21:00 
Kan ikke slettes uten samtykke fra:OSLO KOMMUNE  
Org.nr: 958935420
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:230 Bnr:281  
Endring kan ikke skje uten samtykke fra Oslo kommune
Overført fra: 0301-230/279
Gjelder denne registerenheten med flere
 
2018/556945-2/200  Bestemmelse om gjerde 19.03.2018 21:00 
Kan ikke slettes uten samtykke fra:OSLO KOMMUNE  
Org.nr: 958935420
Bestemmelse om fysiske markeringer på eiendomsgrensene
Endring kan ikke skje uten samtykke fra Oslo kommune

Overført fra: 0301-230/279
Gjelder denne registerenheten med flere
 
2018/919161-1/200  Seksjonering  21.06.2018 21:00
opprettet seksjoner:
snr: 31
formål: Bolig
tillegsdel: Bygning
sameiebrøk: 69/4920
For øvrige opplysninger om grunndata, se den seksjonerte matrikkelenheten.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Oslo kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Sameie

Sameiet Hollenderkvartalet er registrert med organisasjonsnummer 921251319.

Sameiet består av 62 boligseksjoner og 3 næringsseksjoner og er oppført på Gnr 62 Bnr 279 i Oslo Kommune. Forretningsfører er USBL.

Felleseiendom med gnr. 230 bnr. 283 er i felles eie eller bruk for Hollenderkvartalet mm. og organiseres i et fellessameie eller huseierforening. Samtlige eierseksjonsseksjonseier i Hollenderkvartalet er forpliktet til å være medeier i dette fellessameiet eller huseierforening med dets vedtekter. Styret i Sameiet Hollenderkvartalet skal representere sameiet i fellessameiet eller huseierforeningen, og sørge for at rettigheter og forpliktelser knyttet til fellesareal forvaltes til det beste for sameiet og med sikte på å opprettholde en god standard på disse arealene.

Forsikring

Codan Forsikring Polisenummer: 1102549

Regnskap

Fjorårets regnskap viste et overskudd på 301.217,-. I budsjett for inneværende år er det lagt til grunn at selskapet skal gå med kr 353.011,- i overskudd.

Vedtekter / husordensregler

Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Styreleder informerer om følgende, datert 01.08.22:
"Vi har ikke planlagt rehabilitering. Felleskostnadene økes med jevne mellomrom ettersom utgiftene går opp, dette avhenger av hva strømregningen blir og evt kommunale utgifter som går opp."

Utbyggingssak:
Sameiet har nå gått sammen med bl.a. Hollenderkvartalet 2-4-6 og Schweigaards gate 48a, Klosterengas Venner og Oslo Elveforum for å supplere Plan og Bygg sitt planforslag om park på Busstomta. Sameiet har samlet sammen 100 000,- kroner og engasjert landskapsarkitekt Rainer Stange fra Dronninga Landskap, slik at styret kan vise politikerne som skal ta avgjørelsen her et alternativ til Bane Nors forslag, som vil ta lys og luft fra hele sørsiden av vårt bygg, og gjøre Schweigaards gate enda hardere. Her vil de også skisse opp åpning av Hovinbekken, slik Bymiljøetaten og Asplan Viak har skisset opp, i tillegg til bevaring av trærne og plassen foran Landbrukets hus. Disse tomtene er sameiets umiddelbare naboer, og utbygging av disse har svært stor effekt på bomiljø og verdi av vår gård. Det er derfor viktig at styret gjør det dem kan for å bli hørt i disse utbyggingssakene.

Husdyrhold

Følgende er oppgitt i husordensreglene:
Dyrehold skal ikke være til sjenanse for de andre beboerne. Det innebær også at det ikke er bjeffing på dagtid og at den enkelte hundeeier plukker opp etter hunden.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen:
- Alle hvitevarer på kjøkken.
- Garderobeskap.

Følgende tilbehør medfølger ikke handelen:
- Vaskemaskin.
- Hyller i boden (Hyllene er ikke fastmonterte)

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer medfølger der dette er spesielt angitt i salgsoppgaven. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris. Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til lj@schalapartners.no eller SMS: 98 64 77 21 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre undersøkelser av kjøpers egenkapital og eventuelt andre forhold knyttet til kjøper. Den delen av kjøpesummen som er egenkapital skal innbetales fra kjøpers konto i norsk finansinstitusjon.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Det forutsettes at hjemmel til eiendommen overføres til kjøper. Dersom dette ikke er ønskelig må det tas forbehold i budet.

Eierseksjonsloven

Ingen kan direkte eller indirekte erverve mer en to boligseksjoner i et boligsameie jf. eierseksjonsloven § 23. Dersom et erverv har funnet sted i strid med eierseksjonslovens regler kan Kartverket nekte overskjøting. Dersom overskjøting blir nektet, er kjøper likevel forpliktet til å gjennomføre handelen med selger, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Legalpant tilsvarende 2 G for panterett til sameiet.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §30, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk. Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 ganger folketrygdens grunnbeløp.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. For nærmere informasjon om dette gjelder denne eiendommen, se oversikten over tinglyste heftelser. Dersom det ønskes mer informasjon, ta kontakt med megler.

Adresse og matrikkel

Hollendergata 2B, 0191, Oslo, Gnr. 230 bnr. 279 snr. 31 orgnr. 921251319 i Oslo kommune

Oppdragsnummer

55-22-0131

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners Bjørvika/Gamle Oslo sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.

MELD DEG PA VISNING
SALGSOPPGAVE
BUDVARSEL
BE OM SALGSSUM
TAKK!
Du blir varslet på e-post, i appen på mobil og her på Schala.