# MUNCH BRYGGE/BJØRVIKA , Operagata 27
9 500 000,-
Rålekker 3-roms leilighet fra 2019 | Høy standard | Solrik balkong på 7,7 kvm | Heis | Felles takterrasse

VISNING:

Visning etter avtale med megler

 • Prisantydning: 9 500 000,-
 • Omkostninger: 246 519,-
 • Totalpris: 9 746 519,-
 • Fellesutgifter 3 789,-
Beregnet totalkostnad:
9 500 000,- (Prisantydning) Omkostninger 199,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 237 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 9 500 000,-)) 7 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 246 519,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 9 746 519,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
 • Type: Leilighet
 • Eierform: Eierseksjon
 • Primærrom: 74 m²
 • Bruksareal: 79 m²
 • Etasje: 5
 • Antall rom: 3
 • Oppholdsrom: 1
 • Soverom: 2
 • Byggeår: 2019
 • Gårdsnummer: 234
 • Bruksnummer: 127
 • Energimerking:
  B
 • Finnkode: 271902819
 • Sist endret: 25.01.23 21:12
NABOLAGSPROFIL for bydel
 • 69%
  eier sin egen bolig
 • 91%
  har bolig mellom 60-120 kvm
 • 96%
  av boligene er nyere enn 20 år
 • 25%
  er barnefamilier
 • 29%
  er gift

 

Beskrivelse

Velkommen til en attraktiv og rålekker 3-roms leilighet med høy standard. Boligen ligger i et bygg fra 2019, med fokus på bokvalitet og gode innredningsløsninger!

Et fantastisk boligkvartal rett ved fjorden! I nærområdet finner du kultur av høy klasse som blant annet Barcode, nyåpnede Munchmuseet og Deichmanske bibliotek.

- Felles takterrasse med fantastisk utsikt
- Innholdsrik og praktisk planløsning
- Delikat stue med vannbåren gulvvarme 
- Sydvendt balkong på 7,7 kvm med gode solforhold
- Stilrent HTH kjøkken med integrerte hvitevarer
- To romslige soverom med skyvedørsgarderober
- Walk-in closet med gode oppbevaringsmuligheter
- Lekkert bad med opplegg for vaskemaskin
- Toalettrom med behagelig gulvvarme
- Lys entré med dørcallinganlegg
- Nybygg fra 2019 med heisadkomst
- Balansert ventilasjon med varmegjenvinning
- Det medfølger en kjellerbod på 5,7 kvm

Innhold: Leiligheten ligger i byggets 5. etasje og inneholder entré, stue med utgang til en sørvendt balkong på 7,7 kvm, åpen kjøkkenløsning, to soverom, innvendig bod, toalettrom og bad. Det medfølger en kjellerbod på 5,7 kvm.

Innhold

Leiligheten ligger i byggets 5. etasje og inneholder entré, stue med utgang til en sørvendt balkong på 7,7 kvm, åpen kjøkkenløsning, to soverom, innvendig bod, toalettrom og bad. Det medfølger en kjellerbod på 5,7 kvm.

Utstyr

- Balansert ventilasjon med varmegjenvinning.
- Felles varmtvann og oppvarming.
- Oppgangen har callinganlegg.
- Heisadkomst.
- Utebelysning og stikkontakt på balkong.
- Felles brannvarslingsystem tilkoblet sentral.
- Sprinkleranlegg/ vanntåkeanlegg i leiligheten.
- Brannslukningsapparat i leiligheten.
- Sikringsskap med automatsikringer.
- Skyvedørsgarderobe i entré og soverommene.
- Hvitevarer på kjøkken.
- Opplegg for vaskemaskin.

Stue med utgang til balkong

Rålekker stue som er malt i et tidløst fargevalg. Stuen er enkel å møblere og du har god plass til både sofagruppe, spisebord og TV med tilhørende møblement. Vindusflatene strekker seg fra gulv til himling som gir godt med naturlig lysinnslipp i boligen. På gulvet er det lagt en en-stavs eikeparkett med vannbåren gulvvarme. Leiligheten har et balansert ventilasjonsanlegg med varmegjenvinning som sikrer frisk og god luft.

På varme sommerdager blir det naturlig å åpne glassdøren, så blir hele stuen forlenget med en herlig balkong på 7,7 kvm. Balkongen vender mot syd, så her har du gode solforhold. Du har god plass til en sittegruppe og beplantning. Balkongen er utstyrt med utebelysning og stikkontakt.

Til glede for beboerne har sameiet en flott takterrasse med sol hele dagen! Her er det sittegrupper hvor man kan nyte varme sommerdager. Fra takterrassen er det fantastisk utsikt over byen - her kommer du til å trives!

Kjøkken

Kjøkkenet har en åpen løsning mot stue med en lekker og stilren innredning fra HTH. Innredningen har koksgrå, slette fronter og laminert benkeplate. Kjøkkenet har en praktisk kjøkkenøy med plass til tre sitteplasser. Det er dekorative kjøkkenfliser på bakvegg samt stikkontakter og belysning. Det er godt med skap- og benkeplass på kjøkkenet for oppbevaring og matlaging. De integrerte hvitevarene som stekeovn, induksjons platetopp, kombinert kjøleskap med fryser og oppvaskmaskin medfølger handelen.

Soverom

Boligen har to soverom med malte flater i tidløse farger. Hovedsoverommet er romslig og med god plass til dobbeltseng og nattbord på hver side. I tillegg er det satt inn en stor skyvedørsgarderobe. Fra hovedsoverommet er det adkomst til et walk-in closet for ytterligere oppbevaringsplass. Det andre soverommet har plass til seng, kontorpult og øvrig møblement. Skyvedørsgarderoben medfølger handelen. Med to soverom egner det ene seg ypperlig for gjesteværelse, barnerom eller hjemmekontor.

Bad & toalettrom

Lekkert, flislagt baderom som er både tidløst, praktisk og romslig. Baderommet inneholder servant med benkeplate og underskap, speil med belysning, vegghengt toalett og dusj med innfellbare glassdører. Videre er det opplegg for vaskemaskin og behagelige gulvvarme, så her har du alt du trenger på baderommet. Himlingen er nedsenket med downlights.

Fra entreen er det adkomst til boligens toalettrom. Toalettrommet inneholder en servant med ett-greps armatur, speil med belysning og stikkontakt samt et vegghengt toalett. Gulvet er belagt med fliser og gulvvarme. Overflatene er malt i et delikat fargevalg.

Entré

Når du kommer inn i boligen, er det første du møter en lys og romslig entré. Veggene er malte i tidløse farger og det er lagt en lekker en-stavs eikeparkett med vannbåren gulvvarme på gulv. I gangen til høyre finner man en praktisk skyvedørsgarderobe for ytterligere oppbevaringsplass. Det er adkomst via felles trappegang med heis. Ellers har oppgangen callinganlegg.

Beliggenhet

Et fantastisk boligkvartal mellom Barcode og fjorden, i hjertet av Bjørvika. Kvartalet ligger mellom Dronning Eufemias gate, med yrende byliv og kollektivforbindelser til hele byen. Operagata blir en miljøgate med mindre trafikk. Med trikk rett utenfor og Oslo Sentralstasjon et steinkast unna er det enkelt å reise, uansett hvor du skal. Og når du kommer hjem igjen, er fjorden, Havnepromenaden, Ekebergparken og sjøbadet på Sørenga en del av ditt nærmiljø. Området passer bra for alle aldre og har blitt meget barnevennlig ila 2020. Rett ved finner du lekeplass for de minste og fontener. Her får du høy kvalitet og godt bomiljø midt i byen.

Med pulserende Barcode og Dronning Eufemias gate på den ene siden og fjorden på den andre, gir området deg valget mellom bypuls og hvilepuls. Her blir det enkelt å logge av og nyte livet, samtidig som du er midt i byen. Veien er kort, enten du vil søke ut med kajakk og sykkel, eller vil søke inn med bøker, kunst eller deilige matopplevelser. I Bjørvika finner du alt mellom himmel og jord. Kaffe i sameiets "Byhage", vennekveld på takterrassen, matopplevelser i Barcode, bading på Sørenga, Operastranda, vandring langs Havnepromenaden, flere turområder og masse mer er alt bare noen minutter unna. For de som er spesielt interesserte i kultur er dette et område som har nok å tilby. Operaen har allerede blitt et av byens monumenter og har kontinuerlige oppsetninger med Opera, dans og drama. Deichmanske hovedbibliotek som er like ved Operaen skal bli en moderne møteplass for læring og utveksling av kunnskap. Munch museet er nyåpnet i 2021.

Av matopplevelser så finner man mange nye og spennende spisesteder og barer som blant annet Nodee Sky,  Il Vero eller Stock Spiseri & Drikkeri nevnes. For de treningsglade ligger Sats og Barrys Bootcamp få bygg unna.

En 9 kilometer lang promenade knytter Oslo sammen langs sjøkanten. Den går fra Frognerstranda i vest, via Aker brygge, Akershus festning og Operaen, før den fortsetter forbi Sørengkaia, og helt til Kongshavn i øst. Langs denne promenaden finner man også den "nye" mathallen på Vippetangen hvor man kan oppleve god mat og drikke. På havnepromenaden på Sørenga finner du blant annet Bun`s Burger, Seaport, Mirakel og Wright Corner Pub. Helt ytterst på Sørenga finner man Sjøbadet. Sjøbadet er et stort og åpent rekreasjonsområde med sitteplasser, stort basseng og eget barnebasseng. I midten av området finner man også sentralparken, Sørengas grønne lunge. Det er kort vei til Vannspeilet, piknik i Middelalderparken og ikke minst Ekeberg med skogen som rekreasjonsområde og skulpturparken for kulturelt påfyll.

Felleskostnader

3 789 pr. mnd. Á-konto fyring/varmtvann, vaktmestertjenester, trappevask, drift og vedlikehold, felles forsikring, kommunale avgifter, forretningsførsel, m.m.

Felleskostnadene fordeles slikt:
A konto energi 1.310,-
Felleskostnader brøk 2.231,-
Felleskostnader lik 248,-

Løpende kostnader

- Avregning av á-konto varmtvann/fyring.
- Felleskostnader.
- Innboforsikring.
- Strømforbruk.
- Det er i Oslo kommune vedtatt eiendomsskatt for skatteåret 2018. Eiendomsskatten utgjør 3 promille av beregningsgrunnlaget og bunnfradraget er på inntil 4,6 millioner. Det gjøres spesielt oppmerksom på at beregningsgrunnlaget vil være høyere for boliger som benyttes som sekundærbolig. For å finne beregningsgrunnlaget vennligst se Oslo kommunes hjemmeside: http://www.oslo.kommune.no/skatt-og-naring/skatt-og avgift/eiendomsskatt/eiendomsskatt/

Fellesgjeld / lånevilkår

Andel fellesgjeld pr. 24.08.22 er på kr. 0,-.
Andel fellesformue pr. 31.12.21 er på kr. 7.242,-.

Sameiet har ingen registrerte lån.

I en tolkningsuttalelse har toll og avgiftsdirektoratet lagt til grunn at salgsverdi pluss andel fellesgjeld er seksjonens fulle verdi. Det skal følgelig beregnes, og betales, dokumentavgift også for seksjonens andel av fellesgjeld i sameiet.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Ingen sikringsordning eller IN-ordning.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 496 376 pr. 31.12.20 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 5 386 955 pr. 31.12.20 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 95% for sekundærboliger (alle andre boliger). For næringseiendom gjelder andre regler. For utfyllende informasjon om regelverket og unntak vises til skattelovens § 4-10 og Skatteetaten.

Boligens areal

Primærrom: 74 kvm, Bruksareal: 79 kvm

5. etasje:
Bruksareal: 79 m².
Primærrom: 74 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré/gang, stue med åpen kjøkkenløsning, to soverom, bad og toalettrom.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 4 878 kvm, Eierform: Eiet tomt

Garasje / Parkering

Det er muligheter til å leie/kjøpe garasjeplass med el-bil lader i kjeller ved ledighet.

Ellers vanlig gateparkering etter gjeldende bestemmelser.

Arealbekreftelse

Arealbekreftelse fra Oslo kommune følger vedlagt.

Byggemåte

Boligbygg over 7 etasjer samt kjeller. Betongplate mot grunn. Grunnmur, bærende konstruksjoner og etasjeskiller av betongelementer og stålsøyler. Utfyllende vegger av bindingsverkskonstruksjon. Yttervegger forblendet med teglstein og fasadeplater. Flat takkonstruksjon tekket med papp/membran (Ikke besiktiget). Leiligheten har entrédør med brannklasse El30 og lydklasse 38dB. Vinduer fra byggeår med tre-lags glass og karmer/rammer av tre/metall. Balkongdør fra byggeår med tre-lags glass og karmer/rammer av tre. Leiligheten er tilknyttet felles varmtvann og oppvarming. Vannbåren gulvvarme i oppholdsrom. Gulvvarme på bad og toalettrom. Balansert ventilasjon med varmegjenvinning.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger midlertidig brukstillatelse datert 10.05.2019 for eiendommen. Dokumentet følger vedlagt.

Adgang til utleie

Korttidsutleie av hele boligseksjonen i mer enn 90 døgn årlig er ikke tillatt iht. eierseksjonsloven §24. Med korttidsutleie menes utleie i inntil 30 døgn sammenhengende. Grensen på 90 døgn kan fravikes i vedtektene og kan i så fall settes til mellom 60 og 120 døgn. Boligen kan fritt leies ut utover dette.

Oppvarming

Leiligheten er tilknyttet felles varmtvann og oppvarming. Vannbåren gulvvarme i oppholdsrom. Gulvvarme på bad og toalettrom.

Energiforbruk

Stipiulert energiforbruk er ca. 1.100 kwh pr. år.
Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Grønn - Energikarakter B

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Regulering

Eiendommen er regulert til bolig/forretning/undervisning/annen offentlig el. privat tjenesteyting/barnehage, kultur, treningssenter, fritidsklubb), kontor/bevertning, S-4812. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Bevaringsverdig

Nei.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Offentlige planer

Bjørvika A10 - Oppføring av servicebygg. Se saksnr: 202010595. Status: Rammetillatelse gitt.

Bjørvika A10 - Oppføring av flerbruksbygg. Se saksnr: 202109479. Status: Rammetillatelse gitt.

Bjørvika - Bispegata - C6-feltene - Detaljregulering til offentlig ettersyn - Etablering av kontorarealer, boliger, forretning, bevertning. Se saksnr: 201704197. Status: Bemerkningsmøte

Bispevika felt B6b - Vannkunsten syd - Oppføring av 5 boligbygg med næring - Rammetillatelse gitt. Se saksnr: 202020463. Status: Mottatt søknad om igangsettingstillatelse.

Bispekilen mellom felt B6a og B6b - Oppføring av gangbro - Bispevika - Bjørvika. Se saksnr: 202106106. Status: Rammetillatelse gitt.

Dronning Eufemias gate - Søknad om dispensasjon for midlertidig tiltak - Sykkelfelt forbi bussholdeplass Bjørvika. Se saksnr: 201717947. Status: Rammetillatelse gitt.

Fjordbyplanen - Program for planarbeid. Se saksnr: 200504456. Status: Saken er avsluttet

Jernbanetorget 1 - Nye Oslo S - Ny stasjon med mer (Christian Frederiks plass, Norsdisk lys hotel/næring) - Detaljregulering. Se saksnr: 201510215. Status: Oppstartsmøte bestilt.

Rostockgata - Riving av kaianlegg - Bispevika felt B6b. Se saksnr: 202108658. Status: Tillatelse gitt.

Det rives, bygges og rehabiliteres i området. For informasjon om eventuelle arbeider i nærliggende områder anbefaler vi et søk på plan og bygg sin sakinnsyn portal: https://www.oslo.kommune.no/plan-bygg-og-eiendom/

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

016/903239-1/200  Bestemmelse om parkering 04.10.2016 
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:234 Bnr:132 
Gjelder 3 HC parkeringsplasser
Overført fra: 0301-234/127
Gjelder denne registerenheten med flere

2016/1021264-1/200  Bestemmelse om parkering 04.11.2016 
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:234 Bnr:132 
Gjelder rett til 3 stk HC parkering
Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen
Overført fra: 0301-234/127
Gjelder denne registerenheten med flere

2017/1068975-1/200  Bestemmelse om adkomstrett 29.09.2017 21:00 
Rettighetshaver allmennheten
Kan ikke slettes eller endres uten samtykke fra Oslo kommune
Overført fra: 0301-234/127
Gjelder denne registerenheten med flere
 
2018/1388966-1/200  Bestemmelse om nettstasjon 10.10.2018 21:00 
Rettighetshaver:ELVIA AS  
Org.nr: 980489698
Bestemmelse om stedsevarig rett til bygging, drift, vedlikehold og fornyelse
Bestemmelse om transport og ferdsel
Bestemmelse om byggeforbud og beplantning
Overført fra: 0301-234/127
Gjelder denne registerenheten med flere
 
2021/1351547-1/200  Erklæring/avtale 28.10.2021 21:00 
Rettighetshaver:MUNCH BRYGGE EIENDOM AS  
Org.nr: 916354711
Bestemmelse om rørinnstallasjoner på fellesareal
Gjelder denne registerenheten med flere
 
2018/1689314-1/200  Seksjonering 14.12.2018 21:00 
 opprettet seksjoner:
snr: 118
formål: Bolig
sameiebrøk: 78/15813
 For øvrige opplysninger om grunndata, se den seksjonerte matrikkelenheten.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Oslo kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Sameie

Sameiet består av 159 seksjoner. Munch Brygge Es er registrert i Foretaksregisteret i Brønnøysund med organisasjons-nummer 822144462, og ligger i bydel Gamle Oslo i Oslo kommune med følgende adresse: Operagata 1-51

Forsikring

Sameiets eiendommer er forsikret i IF SKADEFORSIKRING(35704) med polisenummer 2401874. Forsikringen dekker bygningene og fellesareal. Forsikringen dekker også veggfast utstyr, bygningsmessige tilleggsinnretninger og forbedringer i den enkelte bolig. Oppstår det skade i leiligheten, skal seksjonseier sørge for å begrense skadeomfanget mest mulig og prøve å kartlegge årsaken til skaden. Skaden meldes til forsikringsavdelingen i OBOS Eiendomsforvaltning AS på telefon 22868398, eller e-post forsikring@obos.no. Forsikringsavdelingen melder skaden til forsikringsselskapet, bestiller om ønskelig håndverker for reparasjon og sørger for at kostnader knyttet til skaden blir refundert eller betalt av forsikringsselskapet. Selv om sameiets forsikring brukes, kan seksjonseier belastes hele eller deler av egenandelen dersom forholdet ligger innenfor seksjonseiers ansvar. Den enkelte seksjonseier må selv sørge for å ha hjemforsikring som dekker innbo og løsøre.

Regnskap

Inntekter
Driftsinntekter i 2021 var til sammen kr 5 074 767. Andre inntekter består i hovedsak av Utbetaling fra Tryg, ifbm skadesak.

Kostnader
Driftskostnadene i 2021 var til sammen kr 5 298 559.

Resultat
Årets resultat fremkommer i resultatregnskapet som et underskudd på kr 223 792 og foreslås dekket ved overføring fra egenkapital. Eventuelt avdrag på langsiktig gjeld (lån) er ikke tatt hensyn til.

Kommentarer til sameiets arbeidskapital pr. 31.12.2021.
Arbeidskapitalen fremkommer i balansen ved å trekke kortsiktig gjeld fra omløpsmidler og viser sameiets likviditet. Arbeidskapitalen pr. 31.12.2021 var kr 1 292 985. Neste års budsjett er nærmere omtalt under avsnittet" Kommentarer til budsjett for 2022". For øvrig vises det til de enkelte tallene i resultatregnskapet, balansen og notene. Styret er ikke kjent med hendelser etter 31.12.2021 som påvirker regnskapet i vesentlig grad.

Vedtekter / husordensregler

Vedekter følges som vedlagt.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Styrets arbeid:
Oppgradering av garasjeanlegg: Garasjeanlegget ble oppgradert med epoxybelegg. Leveransen skjedde til avtalt tid og pris. Ved at det er innført leie på MC plassene, tilfører dette midler til å betale for en utvidet vaskeavtale i garasjeanlegget.

MC-plasser til leie: Etter oppgradering av garasjen ble det etablert to ekstra MC-plasser til leie for sameiets beboere. Sameie har nå totalt fem MC plasser hvorav tre stykker er utleid til kr 900 per måned.

Reforhandlet bredbåndsavtale med NextGenTel: Etter å ha innhentet flere tilbud valgte styret å reforhandle og inngå en forbedret avtale med NextGenTel om internet. TV-pakkene ble løsrevet fra NextGenTel og tilbys nå av Riks-TV.

Næringsseksjonene: Munch Brygge Sameie inneholder en næringsseksjon for barnehage og en næringsseksjon for handel og servering. Styret opplever generelt et godt samarbeid med næringsseksjonen. Det ble gjennomført et samhandlingsmøte i desember, og styret jobber aktivt for å opprettholde et positivt samarbeid. Barnehagen er forsinket som følge av utfordringer med regulering av utearealene. Siste oppdatering fra kommunen er at barnehagen antas å åpne i januar 2023.

Vindusvask: Vindusvask gjennomføres to ganger i året. Vi har valgt å fortsette med samme firma som tidligere. Det foretas en løpende vurdering om dette bør utvides til tre ganger per år.

Renhold: Alle fellesareal vaskes en gang i uken. Nytt av året er at sykkelrom, matter i kjeller og vask av søppelcontainere er en del av vaskeleveransen.

Oppbevaring av kajakker og SUP-brett: Styret forberedte et rom i garasjeplan for oppbevaring av kajakker og SUP-brett. Det betales årlig leie for plass, og alle kajakkplassene er nå opptatt. Styret vil, basert på anslått behov, vurdere å tilrettelegge noen flere plasser for kajakkoppbevaring.

Reklamasjoner: I perioden har styret brukt veldig mye tid på dialog med BundeBygg i forbindelse med reklamasjonssaker som gjelder bolig- og garasjeseksjonens fellesarealer, og dokumentasjon av disse sakene. Mange saker hvor ansvar allerede er avklart har blitt liggende lenge, dels grunnet pandemien med mangel på kvalifisert arbeidskraft og dels grunnet andre forhold hos underentreprenører som BundeBygg er avhengige av. Majoriteten av saker er nå utbedret og lukket, men det har også tilkommet nye i perioden. Det er styrets generelle vurdering at fremdriften for utbedringer er vesentlig tregere enn hva man skulle ønske, og har derfor regelmessig oppfølging for å sikre at fremdriften opprettholdes. Det er videre sendt økonomiske krav til BundeBygg, hvor vi ønsker å få dekket utgifter som er påført sameiet som følge av manglende eller mangelfull utbedring. Bygget holder ellers en god standard, og det er viktig at er at alle som bor her melder ifra til styret dersom det oppdages feil av enten estetisk, teknisk og/eller sikkerhetsmessig karakter som må utbedres. Styret tar da stilling til om det er en mulig reklamasjonssak, eller ordinær slitasje. Sameiet kan sende inn reklamasjonssaker som angår fellesarealer i ca. to år til, og det er viktig at slike saker meldes inn så snart som mulig etter de oppdages.

Styret ber sameierne ta stilling til godkjenning av kameraovervåkning i sameiets fellesarealer, som kan bidra til oppklaring av innbruddshendelser. Det er allerede montert overvåkningskameraer ved boliginnganger, men det kreves et 2/3 flertall på generalforsamling for å sette disse i drift med opptak og lagring. Drift av systemet må skje i samsvar med gjeldende lovverk og myndighetsanbefalinger. Valgt løsning vil evalueres og tilpasses fortløpende, for å sikre god og effektiv drift til lavest mulig kostnad. Vedtatt.

Styret ber sameierne ta stilling til anskaffelse og montering av ytterligere overvåkningskameraer, for montering i garasjeplan. Dersom sak 5A har fått 2/3 tilslutning vil disse settes direkte i drift. Anslått engangskostnad ca. kr 50.000. Alminnelig flertallskrav, under forutsetning at sak 5A har fått 2/3 tilslutning. Vedtatt.

Styret foreslår adgangskontroll til takterrasse. Dette kan redusere situasjoner hvor uvedkommende kommer seg inn i oppgangene og tar seg til rette. Det er avdekket flere slike hendelser. Tiltaket kan begrense risiko for hærverk, og andre uønskede hendelser på vårt mest bekostede fellesområde. Adgangskontroll for åtte dører er stipulert til ca. kr 120.000. Alminnelig flertallskrav. Vedtatt.

Innkomne forslag: Det har kommet inn forslag fra sameier Vidar Steffensen som gjelder et mulig søksmål anført mot Smart Elektro, i forbindelse med tilvalgsprosessen for elbil-ladere som fant sted før innflytting. Styret har valgt å kalle inn til et eget årsmøte for garasjesameiet, hvor denne saken skal drøftes.

Husdyrhold

Dyrehold er tillatt så lenge dette ikke er på en urimelig eller unødvendig måte er til skade eller ulempe for de øvrige brukerne på eiendommen. Se sameiets vedtekter § 3-3 for mer informasjon.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen:
- Alle hvitevarer på kjøkken.

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer medfølger der dette er spesielt angitt i salgsoppgaven. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If et gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris. Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. husforsikring, innboforsikring, renteforsikring, flytteforsikring og boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post eller SMS: 98 64 77 21 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre undersøkelser av kjøpers egenkapital og eventuelt andre forhold knyttet til kjøper. Den delen av kjøpesummen som er egenkapital skal innbetales fra kjøpers konto i norsk finansinstitusjon.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Det forutsettes at hjemmel til eiendommen overføres til kjøper. Dersom dette ikke er ønskelig må det tas forbehold i budet.

Eierseksjonsloven

Ingen kan direkte eller indirekte erverve mer en to boligseksjoner i et boligsameie jf. eierseksjonsloven § 23. Dersom et erverv har funnet sted i strid med eierseksjonslovens regler kan Kartverket nekte overskjøting. Dersom overskjøting blir nektet, er kjøper likevel forpliktet til å gjennomføre handelen med selger, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Legalpant tilsvarende 2 G for panterett til sameiet.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §30, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk. Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 ganger folketrygdens grunnbeløp.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. For nærmere informasjon om dette gjelder denne eiendommen, se oversikten over tinglyste heftelser. Dersom det ønskes mer informasjon, ta kontakt med megler.

Adresse og matrikkel

Operagata 27, 0194, Oslo, Gnr. 234 bnr. 127 snr. 118 orgnr. 822144462 i Oslo kommune

Oppdragsnummer

55-22-0130

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners Bjørvika/Gamle Oslo sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.

MELD DEG PA VISNING
Det er ikke satt opp annonsert visning. Dette gjores etter avtale med megler.
SALGSOPPGAVE
BUDVARSEL
BE OM SALGSSUM
TAKK!
Du blir varslet på e-post, i appen på mobil og her på Schala.