#TØYEN, Jens Bjelkes gate 82D
4 290 000,-
Attraktiv 3-roms toppleilighet | Generøs takhøyde | Balkong på 4m² | Nytt bad fra 2017 | IN-ordning | Kort vei til "alt"

VISNING:

11. august torsdag kl. 17:00 - 18:00 14. august søndag kl. 14:00 - 15:00
 • Prisantydning: 4 290 000,-
 • Omkostninger: 123 269,-
 • Totalpris: 4 694 057,-
 • Fellesutgifter 6 223,-
Beregnet totalkostnad:
4 290 000,- (Prisantydning) 280 788,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 4 570 788,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 199,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 114 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum inkl f.gjeld: 4 570 788,-)) 7 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 123 269,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 4 694 057,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
 • Type: Leilighet
 • Eierform: Eierseksjon
 • Primærrom: 54 m²
 • Bruksareal: 54 m²
 • Etasje: 5
 • Antall rom: 3
 • Oppholdsrom: 1
 • Soverom: 2
 • Byggeår: 1926
 • Gårdsnummer: 231
 • Bruksnummer: 225
 • Energimerking:
  G
 • Finnkode: 267895206
 • Sist endret: 05.08.22 12:31
NABOLAGSPROFIL for bydel
 • 60%
  eier sin egen bolig
 • 82%
  av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill
 • 31%
  har bolig mellom 60-120 kvm
 • 100%
  av boligene er eldre enn 20 år
 • 16%
  er barnefamilier

 

Beskrivelse

Velkommen til en attraktiv 3-roms leilighet i byggets toppetasje!
Leiligheten har en praktisk planløsning og holder en gjennomgående god standard. Boligen har en sentral beliggenhet i et etablert boligområde på Tøyen. Her vil du bo sentrumsnært og samtidig ha kort vei til noen av byens mer fredelige områder!

- Delikat stue som er enkel å møblere
- En-stavs parkett fra 2017 & tidsriktige fargevalg
- Generøs takhøyde på 2,67 meter
- Sydøst-vendt balkong på 4 kvm
- Kjøkken fra 2017 med alle hvitevarer inkludert
- To soverom med gode garderobemuligheter
- Tidløst bad fra 2017, tatt i sameiets regi
- Opplegg for vaskemaskin
- Loftsbod på 5,5 kvm
- Á-konto v.vann/fyring og internett inkludert
- Ved nedbet. av andel fellesgjeld vil felleskostn. synke til kr. 4930,-.
- Attraktiv og sentral beliggenhet

Innhold: Leiligheten ligger i byggets 5. etasje og inneholder entré, stue med utgang til en sydøst-vendt balkong på 4 kvm, kjøkken, to soverom og baderom. Det medfølger en loftsbod på ca. 5,5 kvm. Sameiet har egne bokser for oppbervaring av barnevogner i bakgården.

Innhold

Leiligheten ligger i byggets 5. etasje og inneholder entré, stue med utgang til en sydøst-vendt balkong på 4 kvm, kjøkken, to soverom og baderom. Det medfølger en loftsbod på ca. 5,5 kvm. Sameiet har egne bokser for oppbervaring av barnevogner i bakgården.

Utstyr

- Lekasjestopper og komfyrvakt.
- Brannslukningsapparat.
- Røykvarsler.
- Automatsikringer.
- Hvitevarer på kjøkken.
- Opplegg for vaskemaskin.
- Callinganlegg.

Stue | Med utgang til balkong

Innbydende og romslig stue som er enkel å møblere. Overflatene er malt i et tidsriktig fargevalg fra 2019 og på gulv er det lagt en pen en-stavs parkett fra 2017. Den gjennomgående planløsningen kombinert med den generøse takhøyden på opptil 2,67 meter sørger for en luftig atmosfære. Du har plass til både sofa, spisebord og TV med tilhørende møblement.

Videre fra stuen er det utgang til en sydøst-vendt balkong på ca. 4 kvm. Du har plass til et cafésett og beplantning. Her kan du nyte varme sommedager!

Kjøkken

Åpen kjøkkenløsning med stilren innredning fra IKEA. Kjøkkenet er flyttet og delvis oppgradert i 2017. Innredningen har glatte fronter og benkeplate av tre. I tillegg er det stikkontakter på vegg over kjøkkenbenk. Hvitevarene som kjøleskap med fryser, oppvaskmaskin, stekeovn og induksjonstopp medfølger handelen. Kjøkkenet har også montert lekasjestoppere og komfyrvakt.

Kjøkkent har fått TG2 på følgende:
- Ventilasjon: Det er kun kullfilter og ikke separat avtrekk fra rommet. Dette kan medføre økt fuktbelastning i boligen. TG2 i henhold til NS 3600. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn.
- Vannrør: Vannrørene er ikke plugget mot varerør. Av denne grunn kan eventuelt lekkasjevann fra rør-i-rør system forårsake følgeskader.

To soverom

Boligen har to soverom med malte flater i lyse farger fra 2019. På gulv er det lagt en ny en-stavs parkett fra 2017. Begge soverommene har plass til dobbeltseng, nattbord og garderobeskap. Det er store vindusflater som gir godt med lysinnslipp. I tillegg har begge soverommene en generøs takhøyde på 2,66 meter. Med to soverom egner det ene seg ypperlig for gjesteværelse, barnerom eller hjemmekontor. Selger har leid ut det ene soverommet for 7.500,- i måneden.

Bad

Lyst og tidløst bad med behagelige varmekabler i gulv. Badet ble renovert i regi av sameiet i 2017. Baderommet inneholder vegghengt servant, speil med hylle samt belysning, dusjsone med innfellbare glassdører og vegghengt toalett. Videre er det opplegg for vaskemaskin, så her har du alt du trenger på baderommet!

Baderommet har fått TG2 på følgende:
- Ventilasjon: Naturlig ventilasjon og ikke mekanisk avtrekk. Redusert luftutskiftning.

Entré

Når du kommer inn i boligen, er det første du møter en lys og innbydene entré. Her er det god plass til å sette fra seg sko og henge fra seg yttertøy. I tillegg er det et praktisk, plassbygd garderobeskap. Overflatene er nymalt i en tidsriktig farge fra 2019. Det er adkomst via felles trappegang. Ellers har oppgangen callinganlegg.

Beliggenhet

Velkommen til et populært og attraktivt nabolag! Leiligheten befinner seg i en tilbaketrukket og rolig gate, men samtidig sentralt på Tøyen, med kun noen få minutters gange fra Tøyen Torg med sine butikker, kafeer og utesteder. I umiddelbar nærhet ligger også Kampen bydel med sitt særegne, trivelige og barnevennlige miljø mens Grønland og Grünerløkka med sitt yrende folkeliv både morgen og kveld, ligger en 10 minutters spasertur unna. Vakre Botanisk Hage ligger like ved, og det er få minutters gange unna de sentrale bygatene. Her vil du bo sentrumsnært og samtidig ha kort vei til noen av byens mer fredelige områder.

På Tøyen har du blant annet Tøyen torg, som virkelig har fått et løft de siste årene hvor det er åpnet mange hyggelige kaféer og spisesteder. Her finner du blant annet det populære pizza- og utestedet Postkontoret, Wasabi Sushi, tyrkisk på Anatolia, asiatisk på Munks m.m. Grådi serverer kanskje byens beste brunsj og Brutus Mat og Vinbar byr på spennende småretter og naturvin. Det er kort gange til flere dagligvarebutikker med Rema 1000, Kiwi, Coop prix med post i butikk, Meny, søndagsåpne butikker som Joker og Bunnpris, samt diverse grønnsakforretninger.

På Grønland finner du blant annet Grønlandskvartalene, som er knutepunktet til Bjørvika gjennom to nye gangbroer rett ved Teaterplassen. På Grønland har man alt innen gangavstand. Alt fra trikk, T-bane, bussforbindelser, Oslo S og Karl Johan. Noen av Oslos mest populære utesteder finner man også her, som for eksempel Oslo Mekaniske Verksted, Pigalle og Dattera til Hagen. Grønland Basar med blant annet Vinmonopol og spisesteder er rett ved. Den flotte restaurerte restauranten Olympen eller "Lompa" som den kalles på folkemunne, ligger rett borti gaten og er et populært samlingspunkt på Grønland.

Teaterplassen er Grønlands solfylte samlingspunkt, hvor folk møtes. Teaterplassen har kaffebar, restauranter og populære barer/puber. Grünerløkka som også ligger en liten gåtur unna, og kan by på en rekke spennende kaféer, restauranter, pulserende uteliv, servicetilbud, butikker, kino og treningssentre. Litt lengre bort, på andre siden av Akerselva finner man også Vulkanområdet, med den populære Mathallen hvor det er flere spisesteder og forretninger med råvarer av ypperste kvalitet.

Om man ønsker en gåtur eller en avslappende dag i parken, finner man blant annet Botanisk Hage, Tøyenparken og Sofienbergparken med flotte parkmessige fasiliteter for late sommerdager. Gode treningstilbud og idrettsfasiliteter som f.eks. Tøyenbadet (som rehabiliteres i disse dager og er planlagt ferdigstilt i 2023), SATS på Kampen, Grünerløkka og Bjørvika, Fresh Fitness m.m. Den store attraksjonen Øyafestivalen med flere kjente og internasjonale artister avholdes i Tøyenparken i august og ligger kun 5 min gange fra leiligheten.

I gangavstand fra leiligheten har du Kampen og Vålerenga med sine idylliske smågater og fargerike trehus. Det er kun 7 minutters gange til sentrum. Bjørvika ligger også godt innen rekkevidde og her du kan besøke Operahuset, Deichman bibliotek, og det nye Munch-museet. Her kan du også ta en tur ut til den flotte badeplassen ved Vannkunsten eller på Sørengkaia, som er et fantastisk tilskudd til Oslo-beboerne. T-banestasjon på Tøyen, samt holdeplass for bl.a. 20-bussen, 60-bussen, 37-bussen m.m. like i nærheten. Veien er heller ikke lang ned til Oslo S med Flytoget, trikk, T-bane og buss i alle byens retninger. Det er også bysykkel-stativer i området som er et ypperlig fremkomstmiddel på sommerhalvåret.

Felleskostnader

6.223,- pr. mnd. Varmtvann og fyring (a-konto), internett, nedbetaling av fellesgjeld, vaktmestertjenester, trappevask, vektertjenester, felles forsikring, driftskostnader, kommunale avgifter, m.m.

Felleskostnadene fordeles slikt:
Felleskostnader 3.183,-
Oppvarming 1.747,-
Lånekostnad 1.293,-

Ved innfrielse av andel fellesgjeld (IN-ordning) vil felleskostnadene synke til kr. 4930,-.

Løpende kostnader

- Fellesutgifter
- Innboforsikring
- Avregning av á-konto. Sameiet har individuell måling av fyring og varmtvann. Sameier må betale a-konto beløp hver md., mens Techem avregner forbruket.
- Det er i Oslo kommune vedtatt eiendomsskatt for skatteåret 2018. Eiendomsskatten utgjør 3 promille av beregningsgrunnlaget og bunnfradraget er på inntil 4,6 millioner. Det gjøres spesielt oppmerksom på at beregningsgrunnlaget vil være høyere for boliger som benyttes som sekundærbolig. For å finne beregningsgrunnlaget vennligst se Oslo kommunes hjemmeside: http://www.oslo.kommune.no/skatt-og-naring/skatt-og avgift/eiendomsskatt/eiendomsskatt

Fellesgjeld / lånevilkår

Andel fellesgjeld for denne leiligheten utgjør kr. 280.788,- pr. 24.06.2022.
Andel fellesformue for denne leiligheten utgjør kr. 8.676,- pr. 31.12.2021.

Sameiet har ett registrert lån:
Lånenr: OBOS02-98207809527
Type: A
Restsaldo: 26.060.031,-
Andel restsaldo: 280.788,-
Restløpetid: 27 år og  md.
Term pr. år: 12
Rente pr. 24.06.22: Flyt 3,20%
(IN-ordning)

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Induviduell nedbetaling av fellesgjeld:
Sameiet har inngått en administrasjonsavtale med forretningsfører for individuell nedbetaling av fellesgjeld. Dette gir seksjonseier adgang til å innbetale sin andel av fellesgjelden. Innbetaling forutsetter at seksjonseier har inngått en egen avtale med sameiet. Ved henvendelse til OBOS Eiendomsforvaltning vil seksjonseier få informasjon om avtalens betingelser og priser. Det gis kun adgang til full innfrielse av andel fellesgjeld.

Ved innfrielse av andel fellesgjeld (IN-ordning) vil felleskostnadene synke til kr. 4930,-.

Mulighet for nedbetaling av andel lån i sameiet 2 ganger i året ved forfall 01.11 og 01.05. (Ønske om nedbetaling av lån meddeles til sameiets rådgiver 30 dager før forfall). Eier må signere adminitrasjonsavtale og betale etableringsgebyr kr 1 875,- (pr. 01.01.2021). Andel lån må innfris i sin helhet.

Sikringsordning:
Ingen.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 999 266 pr. 31.12.20 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 3 330 886 pr. 31.12.20 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger). For næringseiendom gjelder andre regler. For utfyllende informasjon om regelverket og unntak vises til skattelovens § 4-10 og Skatteetaten.

Tilstandsgrader (TG2/TG3) fra tilstandsrapport:

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrader 2:
Bad
- Ventilasjon: Naturlig ventilasjon og ikke mekanisk avtrekk. Redusert luftutskiftning.

Kjøkken
- Ventilasjon: Det er kun kullfilter og ikke separat avtrekk fra rommet. Dette kan medføre økt fuktbelastning i boligen. TG2 i henhold til NS 3600. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn.
- Vannrør: Vannrørene er ikke plugget mot varerør. Av denne grunn kan eventuelt lekkasjevann fra rør-i-rør system forårsake følgeskader.

Elektrisk anlegg
- Forenklet vurdering av det elektriske anlegget: Det er kun fremlagt samsvarserklæring på deler av det elektriske anlegget, montert etter 1999. Se sjekkliste dokumentasjon. Selger har fremlagt dokumentasjon på el-tilsyn, datert 22.02.2021.

Balkonger, terrasser, veranda etc
- Utkragede eller understøttede konstruksjoner (balkonger,verandaer): Rekkverkshøyden er under 1,2 meter. Avvik fra gjeldende forskrift, grunnet balkonghøyde over 10 meter. Tiltak anbefales.

Boligens areal

Primærrom: 54 kvm, Bruksareal: 54 kvm

5 . etasje/kjeller:
Bruksareal: 54 m².
Primærrom: 54 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, stue med utgang til balkong, kjøkken, to soverom og bad.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 2 275 kvm, Eierform: Festet fellestomt

Festeavtale med Truls Holte for en avtaleperiode på 80 år f.o.m. 01.01.1995. Festeavgiften reguleres hvert 10. år. Festeavgiften for år 2021 var på kr. 536 229,-

Garasje / Parkering

Gateparkering etter gjeldende bestemmelser.

Området er en del av ordningen "beboerparkering". Dvs. at man med beboerkort kan parkere gratis døgnet rundt - hele uken - også utover det som er maksimal parkeringstid, mot et gebyr på kr. 5 400,- i året. Beboerparkering for elbiler koster kr. 900,-. For mer info se www.bymiljoetaten.oslo.kommune.no/trafikk_og_samferdsel/parkering/beboerparkering/

Arealbekreftelse

Arealbekreftelse fra Oslo kommune følger vedlagt.

Byggemåte

Boligbygg over 5 etasjer samt kjeller og loft. Bygningen har støpt gulv mot grunn. Grunnmur, bærende vegger og skillende dekker i hovedsak av betong. Utvendige fasader kledd med teglstein. Takkonstruksjon av saltaksform utvendig tekket med takstein (taket er ikke besiktiget).

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger "ekspedisjonsdokument" fra 1939. Et ekspedisjonsdokument er forgjengeren til ferdigattest. Dette dokumentet er førstesiden på byggesaken, hvor alle godkjennelser blir stemplet på (oppmålingssjefen, brannsjefen, helseråd, etc). Dette dokumentet kan være (ferdig) attestert, men i noen tilfeller er det bare registrert dato for byggeanmeldelse. Ved eldre bygårder er det som oftest dette dokumentet som vedlegges (attestert eller uattestert) for bekreftelse på at bygningen ble lovlig satt opp. Ekspedisjonsdokument kommer hovedsakelig i bygg som ble bygget på 1800-tallet og frem til rundt 1940-50.

Adgang til utleie

Seksjonseier er pliktig til å melde fra til styret om nye leietakere ved utleie av seksjon, samt å gjøre leietaker oppmerksom på de til enhver tid gjeldende vedtekter og husordensregler. Seksjonseier er pliktig å etterse at kjeller- og loftsboder er tomme ved ny utleieavtale. I tilfeller der dette ikke overholdes, vil boden bli tømt for regning av den aktuelle seksjonseier. Dette gjelder også ved nye fremleiekontrakter. Seksjonseier plikter å følge med på hva som skjer i sameiet (eks. vann blir skrudd av for en periode, callinganlegg installeres og arbeidere må inn i leiligheten), dersom det får økonomiske konsekvenser for sameiet vil styret kunne kreve at seksjonseier dekker den ekstra kostnaden.

Korttidsutleie av hele boligseksjonen i mer enn 90 døgn årlig er ikke tillatt iht. eierseksjonsloven §24. Med korttidsutleie menes utleie i inntil 30 døgn sammenhengende. Grensen på 90 døgn kan fravikes i vedtektene og kan i så fall settes til mellom 60 og 120 døgn. Boligen kan fritt leies ut utover dette.

Oppvarming

Oppvarming med vannbåren varme til radiatorer tilknyttet felles varmesentral samt elektrisk gulvvarme i bad.

Energiforbruk

Selger opplyser om at totalkostnad på strømforbruk for år 2021 var på kr. 3.711,-.
Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Grønn - Energikarakter G

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Regulering

Eiendommen er regulert til byggeområde for boliger etter bestemmelsene i S-2255 av 28.07.1977. Reguleringsbestemmelser i tilknytning til endret reguleringsplan for Oslo sentrum og indre sone i Oslo kommune med tilhørende endringer i S-2937 av 01.10.1987. (Planen er helt eller delvis opphevet som følge av bystyrets vedtak 23.09.2015, sak 262 (kommuneplan 2015 - Oslo mot 2030 - Smart, trygg og grønn)). For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Bevaringsverdig

Gården er registrert som bevaringsverdig i Byantikvarens Gule liste pr. januar 2013.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Offentlige planer

Eiriks gate 17 - Utskifting av dører. Se saksnummer: 202018993. Status: Tillatelse gitt.

Eiriks gate 17 C - Bruksendring av næringsdel i kjeller og 1. etasje til boenhet og fasadeendring, seksjon 1. Se saksnummer: 202114557. Status: Rammetillatelse gitt.

Hertug Skules gate 2 - Boring i bærevegg - H0401. Se saksnummer: 202118205. Status: Tillatelse gitt.

Hertug Skules gate 6 - Endring av bærekonstruksjoner - Ny døråpning i eksisterende leilighet. Se saksnummer: 202204751. Status: Mottat søknad om ferdigattest.

Jens Bjelkes gate 71 - Fasadeendringer - Utskifting av materiale på fasade. Se saksnummer: 202206062. Satus: Tillatelse gitt.

Jens Bjelkes gate 71 - Bruksendring av 1. etasje fra legekontor til bolig - Seksjon 5. Se saksnummer: 201505751. Status: Tillatelse gitt.

Jens Bjelkes gate 78 A-B - Rehabilitering av tre skorsteiner. Se saksnummer: 202204656. Status: Tillatelse gitt.

Kolstadgata mfl. - Detaljregulering til offentlig ettersyn - Møteplass ved Tøyen skole. Planforslaget er foreslått regulert bygg- og anleggsformål, med underformålene kjørevei, fortau, sykkelanlegg, annen veggrunn - grøntareal, avkjørsler, samt en torgregulering på 1 782 m². Sistnevnte inkluderer et torg, en gang-/sykkelforbindelse og funksjoner knyttet til Tøyen skolegård. Se saksnummer: 201809736. Staus: Sendt byrådsavd.

Sigurds gate 8 A - Oppføring av balkonger. Se saksnummer: 202102363. Status: Tillatelse gitt.

Sigurds gate 20 - Oppføring av skur. Se saksnummer: 202015525. Status: Tillatlse gitt.

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

1939/405837-1/105  Best. om vann/kloakkledn. 09.09.1939 
Med flere bestemmelser
Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen
Overført fra: 0301-231/225
Gjelder denne registerenheten med flere
 
1951/406220-1/105  Erklæring/avtale 04.05.1951 
Bestemmelse om kloakkledning
Med flere bestemmelser
Overført fra: 0301-231/225
Gjelder denne registerenheten med flere

1994/73717-2/105  Festekontrakt - vilkår 22.12.1994 
festetid: 80 år
Gjelder matrikkelenhet: Knr:0301 Gnr:231 Bnr:225 Snr:1-103
ÅRLIG FESTEAVGIFT: NOK 360.000
Festeavgiften reguleres hvert 10 år
Med flere bestemmelser
Gjelder denne registerenheten med flere
 
2000/35616-1/105  Erklæring/avtale 22.06.2000 
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:231 Bnr:182 Snr:1-55 
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:231 Bnr:226 Snr:1-40
Bestemmelse om benyttelse
Bestemmelse om adkomstrett
Med flere bestemmelser
Kan ikke slettes uten samtykke fra Oslo kommune Bolig- og eiendomsetaten
Gjelder denne registerenheten med flere
Pengeheftelser i festerett

1994/73717-2/105  Festekontrakt - vilkår 22.12.1994 
festetid: 80 år
Gjelder matrikkelenhet: Knr:0301 Gnr:231 Bnr:225 Snr:1-103

ÅRLIG FESTEAVGIFT: NOK 360.000
Festeavgiften reguleres hvert 10 år
Med flere bestemmelser
Gjelder feste
Gjelder denne registerenheten med flere
Kopi bestilt: 24.06.2022 kl. 11:25 av Aleksandra Aas
 
1994/73722-2/105  Pantsettelseserklæring 22.12.1994 
BELØP: NOK 20.000
Panthaver:Sameiet Jens Bjelkesgt.22  
Lnr: 1143136
Uten opptrinnsrett med plikt til å vike prioritet etter 90 %
av lånetakst avholdt etter Forsikringsrådets regler.
Gjelder feste
Gjelder denne registerenheten med flere
 
1994/73722-1/105  Seksjonering 22.12.1994 
opprettet seksjoner:
snr: 90
formål: Bolig
sameiebrøk: 59/5779
For øvrige opplysninger om grunndata, se den seksjonerte matrikkelenheten.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Oslo kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Sameie

Jens Bjelkesgt 82 Sameie er registrert i Foretaksregisteret i Brønnøysund med organisasjonsnummer 976958195, og ligger i bydel Gamle Oslo i Oslo kommune medfølgende adresse:
Jens Bjelkes Gate 82 A-F

Gårds- og bruksnummer:
231, 225.

Forretningsfører er OBOS Eiendomsforvaltning AS.

Vaktmester
Jens Bjelkesgt 82 Sameie har avtale om vaktmestertjeneste med Bygårdsservice AS Vaktmestertjenester. Kommunikasjon med vaktmester foregår via styret. Dersom ikke annet er avtalt med styret på forhånd, må den enkelte eier påregne å måtte betale for tjenesten selv.

Forsikring
Sameiets eiendommer er forsikret i IF SKADEFORSIKRING(35704) med polisenummer 1663073. Forsikringen dekker bygningene og fellesareal. Forsikringen dekker også veggfast utstyr, bygningsmessige tilleggsinnretninger og forbedringer i den enkelte bolig. Sameiet en avtale med Anticimex for skadedyrsbekjempelse som dekkes av forsikringen i If. Forsikringen i If dekker også enkelte skader i leilighetene som skyldes mangler ved utvendig anlegg.

Forsikring

If Skadeforsikring Polisenummer: 1663073

Regnskap

Inntekter:
Driftsinntekter i 2021 var til sammen kr 4 105 956. Dette er 16 956 høyere enn budsjettert og skyldes i hovedsak andre inntekter, som ikke var medtatt i budsjettet. Andre inntekter er spesifisert i note 3 består i hovedsak av tilskudd fra Oslo Kommune.

Kostnader:
Driftskostnadene i 2021 var til sammen kr 5 466 655. Dette er 332 346 høyere enn budsjettert og skyldes i hovedsak høyere kostnader til drift og vedlikehold enn budsjettert. De økte kostnadene til drift og vedlikehold skyldtes i hovedsak større utgifter til nedgravde søppelbrønner enn budsjettert, samt kostnader til utbedring av det elektriske anlegget som ikke var budsjettert. Økte kostnader til konsulenttjenester, skyldtes i hovedsak kostnader forbundet med innhenting av takstrapporter tilknyttet vannskader i enkelte leiligheter.

Resultat:
Årets resultat fremkommer i resultatregnskapet som et underskudd på kr 1 357 800 og foreslås dekket ved overføring fra egenkapital. Avdrag på langsiktig gjeld (lån) er ikke tatt hensyn til.
Kommentarer til sameiets arbeidskapital pr. 31.12.2021. Arbeidskapitalen fremkommer i balansen ved å trekke kortsiktig gjeld fra omløpsmidler og viser sameiets likviditet. Arbeidskapitalen pr. 31.12.2021 var kr 711 818.

Vedtekter / husordensregler

Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Større vedlikehold og rehabilitering:
2021:
- Installasjon av nedgravde  søppelbrønner.
- Oppussing av trappeoppganger, inkludert installasjon av nye glassrekkverk ved vinduene.
- Åsbestsanering og installasjon av nye radiatorventiler i kjeller.
- Gjennomgang og reparasjon av callinganlegg.
- Utbedringer, feilretting og reparasjoner av det elektriske anlegget.
2020:
- Nye taklamper i alle trappeoppgangene.
2019:
- Nye branndører til og mellom kjellerne.
- Nye inngangsdører til trappeoppgangene.
2017:
- VVS- og baderomsrehabilitering (S-bygg).
- Ny port.
2016:
- Branndører til loft.
2014:
- Rehabilitering av balkonger (Con-Rehab).
2013:
- Rehabilitering av tak (Tofe Blikk).
2011:
- Nytt callinganlegg.
2010:
- Rehabilitert deler av yttertak.
- Sentralfyr (skiftet ut oljefyr med fjernvarmeanlegg).
- Fobruksmålere (Montert forbruksmåler for varmtvann og radiatorer.

Styrets arbeid:
I arbeidsperioden 2021/2022 har styret avholdt 14 styremøter. I tillegg har styret hatt løpende kontakt på e-post og telefon, samt facebook, og lagt ut informasjon på Vibbo og sameiets infoside: https://jensbjelkesgate82.wordpress.com

Styrets arbeid har bestått av oppgaver tilhørende drift av sameiet. Dette er blant annet oppgaver tilknyttet HMS, behandling av regnskap, følge opp forsikringssaker, kommunikasjon med beboere, behandling av naboklager, følge opp service av callinganlegget, nøkkelbestillinger, bytting av navneskilt, koordinering av oppgradering av infrastruktur for internett og ny avtale med Telia, diverse service på radiatoranlegget, arrangering av og deltagelse på høstdugnad m.m.

I tillegg har styret jobbet for å endelig sette i gang og fullføre tidligere planlagte prosjekter som har gått ut på:
- Anskaffelse og installering av søppelbrønner, samt søppelskur til avfall fra næringslokalet.
- Oppusning av trappeoppganger.
- Utskifting av vannventiler i kjelleren med tilhørende asbestsanering.
- Kartlegging og reparasjoner av det elektriske anlegget i sameiets fellesarealer.

Vinteren 2021 mottok styret en del rapporter om vann- og fuktskader i flere leiligheter. Dette viste seg å være knyttet til manglende tetting ved piper, samt tette nedløpsrør. Grunnet vanskeligheter med å finne håndverkere som følge av pandemi-restriksjoner, ble ikke disse manglende ferdig utbedret før høsten 2021.

I forbindelse med utbedringene, ble det også avdekket flere mangler med avløpene, blant annet flere nedløpsrør som var tettet av takstein som hadde falt ned under renovasjonen av taket i 2013, samt ødelagte stakeluker i kjeller. Det er påbegynt et arbeid for å rette disse manglene, med det er ikke ferdigstilt.

Det ble også foretatt en takinspeksjon for å identifisere behov for utbedring av mangler på taket. Styret har mottatt en inspeksjonsrapport, og vil følge opp denne i løpet av 2022.

Styret opprettet i 2021 en landsbrukskomité, som utarbeidet en søknad på Oslo kommunes tilskuddsordning for urbant landbruk. Sameiet mottok 30 000 fra denne tilskuddsordningen, men grunnet frafall og usikkerhet i landsbrukskomitéen har det ikke blitt iverksatt noen tiltak. Midlene er imidlertid tenkt å brukes på å legge til rette for urbant landbruk i grøntområdene utenfor F og G-oppgangen, og vi håper å få dette gjort i løpet av 2022.

Styret har også jobbet med saker av mer juridisk karakter:
- Sameiet er fortsatt i tvist med Obos-prosjekt. Dette går ut på sameiets krav som følge av mangler i prosjekttjeneste. Sameiet får bistand i saken fra Codex advokater. Saken ble tidligere sendt til forliksrådet, men avvist grunnet sitt omfang.
- I forbindelse med kravet har styret sendt utlysning til seksjonseierene om å melde ifra om fuktskadene på baderomsdører, og om eventuelle andre
reklamasjoner tilknyttet baderomrehabiliteringsprosjektet.
- Befaring av baderommene i innmeldte leiligheter ble gjennomført av OBOS-prosjekt. Styrets representanter var også til stedet på befaringen. På nåværende tidspunkt jobber styret med forhandlingene med OBOS-prosjekt.
- Sameiet har også mottatt henvendelse/krav fra en advokat på vegne av en beboer. Dette er en mindre sak som dreier seg om spørsmål om ansvarsforhold i forbindelse med tilbakeslag i rør hos beboeren. Styret har valgt å undersøke kravet med Codex advokat, og avventer svar.
- Styret har også mottatt henvendelse fra en seksjonseier om at leiebeløp som sameiet betaler til skjøte-eier er for høyt, og skal være beregnet på
juridisk uriktig grunnlag. Styret har jobbet med å finne ut av dette, og innhentet bistand til juridisk vurdering hos Deloitte advokat. Konklusjonen deres er at det foreligger ingen feil i de juridiske forholdene, og dermed heller ikke i beregningen av leiebeløpet.

Styreleder informerer om følgende:
- Styret har ikke planlagt noen større rehabiliteringsarbeider. Det vil gjøres mindre takreparasjoner, samt utbedringer av fjernvarmeanlegget.
Dette dekkes gjennom sameiets ordinære driftsbudsjett.
- Styret har ingen planer om å øke felleskostnader eller fellesgjeld pr. 22.07.22.
- Sameiet er i en tvist med OBOS Prosjekt i forbindelse med arbeider gjort i 2017, der styret mener at OBOS Prosjekt ikke har fulgt opp sitt prosjektlederansvarlig tilstrekkelig, noe som har medført merkostnader for sameiet.

Husdyrhold

Dyr som er til ulempe for andre beboere må ikke holdes i leilighetene. Lufting av hund må skje under kontroll. Hundeekskrementer skal fjernes fra alle Boligsameiets fellesareal.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen:
- Alle hvitevarer på kjøkken.

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer medfølger der dette er spesielt angitt i salgsoppgaven. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris. Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til hs@schalapartners.no eller SMS: 98 30 02 83 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre undersøkelser av kjøpers egenkapital og eventuelt andre forhold knyttet til kjøper. Den delen av kjøpesummen som er egenkapital skal innbetales fra kjøpers konto i norsk finansinstitusjon.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Det forutsettes at hjemmel til eiendommen overføres til kjøper. Dersom dette ikke er ønskelig må det tas forbehold i budet.

Eierseksjonsloven

Ingen kan direkte eller indirekte erverve mer en to boligseksjoner i et boligsameie jf. eierseksjonsloven § 23. Dersom et erverv har funnet sted i strid med eierseksjonslovens regler kan Kartverket nekte overskjøting. Dersom overskjøting blir nektet, er kjøper likevel forpliktet til å gjennomføre handelen med selger, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Legalpant tilsvarende 2 G for panterett til sameiet.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §30, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk. Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 ganger folketrygdens grunnbeløp.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. For nærmere informasjon om dette gjelder denne eiendommen, se oversikten over tinglyste heftelser. Dersom det ønskes mer informasjon, ta kontakt med megler.

Adresse og matrikkel

Jens Bjelkes gate 82D, 0652, Oslo, Gnr. 231 bnr. 225 snr. 90 orgnr. 976958195 i Oslo kommune

Oppdragsnummer

55-22-0127

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners Bjørvika/Gamle Oslo sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.

MELD DEG PA VISNING
SALGSOPPGAVE
BUDVARSEL
BE OM SALGSSUM
TAKK!
Du blir varslet på e-post, i appen på mobil og her på Schala.