#FRYSJA, Frysjaveien 10B
3 500 000,-
Delikat og lys 2-roms i 2. etg | Nytt bad fra 2021 | *Parkeringsmulighet | Idyllisk beliggenhet | Godt bomiljø

VISNING:

9. august tirsdag kl. 16:30 - 17:30
 • Prisantydning: 3 500 000,-
 • Omkostninger: 8 009,-
 • Totalpris: 3 515 983,-
 • Fellesutgifter 2 407,-
Beregnet totalkostnad:
3 500 000,- (Prisantydning) 7 974,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 3 507 974,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 199,- (Pantattest kjøper) 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) 6 850,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 8 009,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 3 515 983,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
 • Type: Leilighet
 • Eierform: Borettslag
 • Primærrom: 39 m²
 • Bruksareal: 39 m²
 • Etasje: 2
 • Antall rom: 2
 • Oppholdsrom: 1
 • Soverom: 1
 • Byggeår: 1959
 • Gårdsnummer: 59
 • Bruksnummer: 10
 • Energimerking:
  F
 • Finnkode: 267336368
 • Sist endret: 01.08.22 15:29
NABOLAGSPROFIL for bydel
 • 87%
  eier sin egen bolig
 • 88%
  av eiendommene har pris over 5 mill
 • 42%
  har bolig mellom 60-120 kvm
 • 87%
  av boligene er eldre enn 20 år
 • 26%
  er barnefamilier

 

Beskrivelse

Delikat og lys 2-roms leilighet beliggende i byggets 2. etasje. Her får du store vindusflater som gir godt med lysinnslipp. Dette kombinert med den praktiske planløsningen sørger for en luftig atmosfære. Leiligheten ligger fritt til på store grøntarealer og grenser til et vakkert friområde på vestsiden av Akerselva.

Et flott sted å bo for deg som ønsker en rolig tilværelse i nærheten av grønne friarealer, men samtidig kort vei til by-livet i Oslo sentrum.

- Lys og delikat stue som er enkel å møblere
- Tidløse fargevalg & en-stavs parkett
- Store vindusflater som gir godt med lysinnslipp
- Varmefolie i gulv fra 2013
- Tidløst kjøkken med god skap- og benkeplass
- Lyst soverom med garderobeskap
- Lekkert og nyoppusset bad fra 2021
- Opplegg for vaskemaskin
- Romslig entré med dørcalling
- Gode parkeringsmuligheter 
- Lave felleskostnader
- Umiddelbar nærhet til marka
- Rørfornying pågår i brl

Innhold: Leiligheten ligger i byggets 2. etasje og inneholder entré, stue med åpen kjøkkenløsning, soverom og bad. Leiligheten disponerer en bod i kjeller. I tillegg har borettslaget felles sykkelparkering.

Innhold

Leiligheten ligger i byggets 2. etasje og inneholder entré, stue med åpen kjøkkenløsning, soverom og bad. Leiligheten disponerer en bod i kjeller. I tillegg har borettslaget felles sykkelparkering.

Utstyr

- Automatsikringer/jordfeilautomat i sikringsskap.
- Gulvvarme i stue/kjøkken og bad.
- Hvitevarer på kjøkken.
- Opplegg for vaskemaskin.
- Brann- (B30) og lydklassifisert (35 db) entredør.
- Røykvarsler og brannslukningsutstyr.

Stue

Lys og innbydende stue som er malt i et tidløst fargevalg. Det er store vindusflater som gir godt med lysinnslipp. Dette kombinert med den svært praktiske planløsningen sørger for en god atmosfære. Du har plass til både sofagruppe, spisebord og TV med tilhørende møblement. På gulv er det lagt ny en-stavs parkett fra 2018. I tillegg er det lagt behagelig varmefolie i 2013. Det gjøres oppmerksom på at det ikke er lagt varmefolie under sofaen.

Kjøkken

Pent kjøkken med en åpen løsning mot stue. Kjøkkeninnredningen er med profilerte fronter og benkeplate i tre. Det er godt med skap- og benkeplass for oppbevaring og matlaging. Hvitevarene medfølger handelen. Veggene er malt i tidløse farger og gulvet er belagt med en-stavs parkett fra 2018.

Kjøkkenet har fått TG2 på følgende:
- Overflater og innredning: Innredningen vurderes og være i tilfredsstillende funksjonell stand men med bruksslitasje, svelling og enkelte sår. I hht. Byggforsk byggedetalj 700.300 levetider for kjøkkeninstallasjoner i boliger:
- kjøkkeninnredninger 20-60 år.
- blandebatterier byttes normalt pga. drypplekkasjer, funksjonssvikt eller umoderne design 10-25 år, anbefalt brukstid 15 år.
- avtrekksvifter anbefales skiftet ut etter 15 år.

- Avtrekk: Det er manglende forsert mekanisk avtrekk fra kokesone i kjøkken.

- Avløpsrør: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige avløpsledninger. Avløpsrør med rust. Det ble registrert pågående arbeider i forbindelse med rørfornying i borettslaget. Se vedlegg.

- Ventilasjon: Kjøkken uten synlig avtrekk. Ved salg av eiendommen er det viktig at kjøper er klar over at eldre bygninger er oppført i en periode med annen byggeskikk og andre forskrifter/regler en de som gjelder i dag, de krav som gjelder i dag er normalt strengere.

Soverom

Lyst soverom med plass til dobbeltseng og øvrig møblement. Her er det satt inn et garderobeskap som sørger for gode oppbevaringsmuligheter. Det er store vindusflater som slipper inn rikelig med lys på soverommet. I sengen er det montert en TV-heis med TV som medfølger handelen.

Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger, men de stemmer ikke med dagens bruk. Soverommet i boligen er navngitt etter dagens bruk, uavhengig om det ikke er godkjent/byggemeldt som. Det bemerkes i den sammenheng at det er utført endringer i boligens planløsning i forhold til tegningene i kommunen. Opprinnelig 1- roms leilighet som er ombygget, og fremstår som en 2- roms leilighet. I forbindelse med salg av eiendommen oppfordres interessenter til og sette seg inn i de godkjente tegningene. Se vedlegg.

Bad

Lekkert og nyoppusset baderom fra 2021 som er både tidløst og praktisk. Baderommet inneholder servant med underskap, speilskap, vegghengt toalett og dusj med veggmontert dusjvegg. Videre er det opplegg for vaskemaskin, så her har du alt du trenger på baderommet. Himlingen er nedsenket med downlights. Det er behagelige varmekabler i gulv.

Badet har fått TG2 på følgende:
- Overflater Gulv: Det er påvist at høydeforskjell fra topp slukrist til gulv/synlig topp membran ved dørterskel er mindre enn 25 mm. Det ble registrert bom (hulrom) på enkelte av gulvflisene samt svak fall mot sluk - lokal fall i inne i våtsonen med nedsenk er tilfredsstillende.

- Sluk, membran og tettesjikt: Rommet er et våtrom hvor det ved etablering var krav om "uavhengig kontroll", men det foreligger ingen dokumentasjon på at det er utført "uavhengig kontroll".

Entré

Når du kommer inn i boligen, er det første du møter en romslig entré. Du har god plass til å henge av deg yttertøy. I gangen er det satt inn et stort garderobeskap for ytterligere oppbevaringsplass. Veggene er malt i tidsriktige farger og gulvet er belagt med fliser. Det er adkomst til boligen via felles trappeoppgang. Ellers har oppgangen callinganlegg.

Beliggenhet

Eiendommen ligger i et stille og attraktivt boligområde på Frysja/Korsvoll i sonen midt mellom byen og marka! Leiligheten ligger fritt til på store grøntarealer og grenser til et vakkert friområde på vestsiden av elva. Dersom du liker deg i marka, enten for å ta en koselig søndagstur eller for å trene, er det bare å ta på seg joggeskoene hjemme og rusle ut. Det er stier og oppkjørte løyper innover i Lillomarka og Maridalen. Flotte bademuligheter om sommeren i Akerselva med alle de fine badeplassene som f.eks. Grønvoldstangen, Brekkedammen, Stilla, Frysja og Nydalsdammen, eller på Trollvann som er et lite tjern som ligger på vei opp mot Grefsenkollen.

Kort vei til Tåsen Senter med legesenter og tannleger i umiddelbar nærhet. Oslos største shoppingsenter; Storo Storsenter med sine 130 butikker, varierte spisesteder og alle sine servicetilbud er heller ikke langt unna. Odeon Kino på Storo har landets største og mest moderne kino med IMAX-teknologi.

Dagligvarebutikker er kun en rask gåtur unna.

Bussen stopper like ved leiligheten med linje 25, 51 og 54.

Det er gåavstand til BI og nært idrettshøyskolen. I tillegg er det kort vei til universitetet på Blindern (UiO), samt Høyskolen i Oslo og Akershus (HiOA).

Felleskostnader

2 407 pr. mnd. Kabel TV/internett, nedbetaling av fellesgjeld, vaktmester, trappevask, drift og vedlikehold, felles forsikring, kommunale avgifter, forretningsførsel, m.m.

Felleskostnader 2.008,-
Kabel-tv 399,-

Løpende kostnader

- Felleskostnader.
- Innboforsikring.
- Strøm.
- Bystyret i Oslo har vedtatt å innføre og skrive ut eiendomsskatt. Det er eier av eiendommen som mottar varsel og krav om betaling. Dvs. borettslaget v/styret og det er opp til borettslaget å identifisere og kreve inn eiendomsskatt fra de andeler dette vil gjelde på vegne av Oslo kommune.

Fellesgjeld / lånevilkår

Andel fellesgjeld for denne leiligheten utgjør kr. 7.974,- pr. 20.06.22.
Andel fellesformue for denne leiligheten utgjør kr. 8.788,- pr. 31.12.21.

Lånenr: OBBK01-98207369004
Type: A
Restsaldo: 1.615.839,-
Restløpetid: 6 år 9 md.
Term pr. år: 12
Rente pr. 20.06.22: Flyt 2,40%

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Ingen sikringsordning eller IN-ordning.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 937 716 pr. 31.12.20 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 3 375 776 pr. 31.12.20 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger). For næringseiendom gjelder andre regler. For utfyllende informasjon om regelverket og unntak vises til skattelovens § 4-10 og Skatteetaten.

Tilstandsgrader (TG2/TG3) fra tilstandsrapport:

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrader 2:
- Utvendig > Vinduer: De minste vinduene i stue/kjøkken kan ikke settes i luftestilling da hengslende er skrudd ut.

- Utvendig > Dører: Entredøren vurderes og være i tilfredsstillende funksjonell stand men med normal bruksslitasje/slitasje.

Innvendig > Overflater på innvendige gulv: Det ble registrert bom (hulrom) på enkelte av gulvflisene i entre. Gulvflater med bruksslitasje/slitasje og knirk.

Innvendig > Etasjeskille/gulv mot grunn: Målt høydeforskjell på over 15 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Målt høydeforskjell på mellom 10 - 20 mm innenfor en lengde på 2 meter. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i
standardens krav til godkjente måleavvik. Det ble registrert skjevheter/plan- og helningsavvik
samt svikt/knirk på gulvflatene. I slike bygninger av denne alderen må man påregne skjevheter på
gulvflatene. Det presiseres at det var store møbler som seng og sofa samt annet løsøre på
befaringstidspunktet som opptar en del av gulvarealet i boligen.

Våtrom > Overflater Gulv > Bad: Det er påvist at høydeforskjell fra topp slukrist til gulv/synlig topp membran ved dørterskel er mindre enn 25 mm. Det ble registrert bom (hulrom) på enkelte av
gulvflisene samt svak fall mot sluk - lokal fall i inne i våtsonen med nedsenk er tilfredsstillende.

Våtrom > Sluk, membran og tettesjikt > Bad: Rommet er et våtrom hvor det ved etablering var krav
om "uavhengig kontroll", men det foreligger ingen dokumentasjon på at det er utført "uavhengig
kontroll".

Kjøkken > Overflater og innredning > Stue/kjøkken: Innredningen vurderes og være i tilfredsstillende funksjonell stand men med bruksslitasje, svelling og enkelte sår. I hht. Byggforsk byggedetalj 700.300 levetider for kjøkkeninstallasjoner i boliger:
- kjøkkeninnredninger 20-60 år.
- blandebatterier byttes normalt pga. drypplekkasjer, funksjonssvikt eller umoderne design 10-25 år, anbefalt brukstid 15 år.
- avtrekksvifter anbefales skiftet ut etter 15 år.

Kjøkken > Avtrekk > Stue/kjøkken: Det er manglende forsert mekanisk avtrekk fra kokesone i kjøkken.

Tekniske installasjoner > Avløpsrør: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige avløpsledninger. Avløpsrør med rust. Det ble registrert pågående arbeider i forbindelse med rørfornying i borettslaget. Se vedlegg.

Tekniske installasjoner > Ventilasjon: Kjøkken uten synlig avtrekk. Ved salg av eiendommen er det viktig at kjøper er klar over at eldre bygninger er oppført i en periode med annen byggeskikk og andre forskrifter/regler en de som gjelder i dag, de krav som gjelder i dag er normalt strengere.

Boligens areal

Primærrom: 39 kvm, Bruksareal: 39 kvm

2. etasje:
Bruksareal: 39 m².
Primærrom: 39 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, stue/kjøkken, soverom og bad.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 15 579 kvm, Eierform: Festet fellestomt

Stort fellesareal opparbeidet med asfalterte adkomstveier/plasser, gressplen, beplantning, trær, parkeringsarealer m.m.

Tomten er festet fra grunneier Cecilie Kathrine Nustad til Mallin Eiendom AS, som igjen har frembortfestet denne til Brekkelia Borettslag. Festeavgiften var på kr. 111 752,- i år 2021. Festekontrakt på 99 år fra 12.04.57. Festeavgiften kan reguleres hvert 10 år. Dette ble gjort sist i 2012.

Garasje / Parkering

Brekkelia Borettslag AL har parkeringsplasser på høyre side (sydvendt) av parkeringsplassen ved innkjøring fra Maridalsveien, og innkjørselen til Frysjaveien 10. Parkering av biler på borettslaget område er kun tillatt på oppmerkede plasser for andelseiere med gyldig parkeringskort. Andelseiere som leier garasje i borettslaget har ikke anledning til å parkere på de oppmerkede plassene. Parkeringskort selges på angitt tid eller etter avtale på e-post til styret. Det gis kun ett parkeringskort til hver andel. Parkeringskortet kjøpes med førstemann-til-mølla-prinsippet.

Ellers gateparkering etter gjeldende bestemmelser.

Arealbekreftelse

Arealbekreftelse fra Oslo kommune følger vedlagt.

Byggemåte

Byggeår: 1959.

Betongsåle på ukjent grunn for takstmannen. Det presiseres at undertegnede ikke har foretatt noen geotekniske undersøkelser og derved har begrenset kunnskap til byggets byggegrunn og stabilitet. Grunnmur i betong. Støpte betongdekker. Bærende konstruksjon i betong innfelt med murverk/bindingsverk, utvendig kledd med fasadeplater. Yttertak i trekonstruksjon antatt tekket med papp. Trapper i betong med terrassobelegg. Vinduer med isolerglass fra 2008/2009, karm og ramme i tre. Brann- (B30) og lydklassifisert (35 db) entredør.

Ferdigattest / brukstillatelse

Ferdigattest er utstedet for eiendommen den 13.03.1963. Følger vedlagt.

Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger, men de stemmer ikke med dagens bruk. Rommene i boligen er navngitt etter dagens bruk, uavhengig av hva de er godkjent og byggemeldt som. Det bemerkes i den  sammenheng at det er utført endringer i boligens planløsning i forhold til tegningene i kommunen. Opprinnelig 1- roms leilighet som er ombygget, og fremstår som en 2- roms leilighet. I forbindelse med salg av eiendommen oppfordres interessenter til og sette seg inn i de godkjente tegningene. Se vedlegg.

Adgang til utleie

Det er ikke tillatt å leie ut eller overlate bruken av boligen til andre uten styrets samtykke og godkjennelse av leietaker. Unntaket er korttidsutleie (opptil 30 døgn i løpet av året) eller dersom andelseier bor i boligen selv. Søknadsskjema for utleie/bruksoverlating finnes på Vibbo.

I henhold til Lov om borettslag § 5-5 kan man med godkjenning fra styret i borettslaget leie ut leiligheten til andre for opp til tre år dersom man har bodd i leiligheten i minst ett av de to siste årene. Se for øvrig vedtektene for utfyllende bestemmelser.

Oppvarming

Gulvvarme i stue/kjøkken (med unntak av under sofa) og bad.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter F

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Regulering

Eiendommen er regulert til midlertidig reg. best, S-2864. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Bevaringsverdig

Nei.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Offentlige planer

Maridalsveien fra Carl Kjelsens vei til Brekke - Detaljregulering - Etablering av sykkelfelt og fortau. Området foreslås regulert til samferdselsanlegg og teknisk infrastruktur- kjøreveg, fortau, gangveg, sykkelfelt, annen veggrunn, grønnstruktur- friområde, bebyggelse og anlegg- boligbebyggelse, øvrige
kommunaltekniske anlegg, midlertidig anleggsområde. Se saksnr: 201206293. Status: Planforslag.

Revisjon av reguleringsplan for småhusområder i Oslos ytre by (småhusplanen). Se saksnr: 202102096.

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

1994/47783-1/105 Hjemmel til festerett Tinglyst
30.08.1994
Vederlag: NOK 0
KJØPER:MALLIN EIENDOM AS IDEELL: 1/1
Org.nr: 915795285
Rettighetshavere til framfesterett

1972/9225-3/105 Hjemmel til framfeste Tinglyst
07.06.1972
Vederlag: NOK 0
KJØPER:Brekkelia Borettslag AL IDEELL: 1/1
Org.nr: 946494747

Pengeheftelser i eiendomsrett
1922/993122-1/105 Bestemmelse om deleforbud Tinglyst
05.05.1922
Bestemmelse om bebyggelse
Bestemmelse om benyttelse
Bestemmelse om vann/kloakkledning
Bestemmelse om gjerde
Bestemmelse om veg
Med flere bestemmelser

1922/993123-1/105 Skjønn Tinglyst
02.11.1922
Elektriske kraftlinjer

1928/920714-1/105 Elektriske kraftlinjer Tinglyst
19.10.1928
Bestemmelse om veg
Med flere bestemmelser

1958/4591-1/105 Erklæring/avtale Tinglyst
28.04.1958
Vedtak av Oslo kommunes vann- og kloakkreglement
Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen

1958/6211-1/105 Bestemmelse om bebyggelse Tinglyst
06.06.1958
Bestemmelse om benyttelse
Bestemmelse om gjerde
Bestemmelse om vann/kloakkledning
Med flere bestemmelser

1958/7121-1/105 Erklæring/avtale Tinglyst
25.06.1958
Vedtak av Oslo kommunes vann- og kloakkreglement
Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen

1958/12186-2/105 Festekontrakt - vilkår Tinglyst
18.10.1958
FESTETID: 99 ÅR
ÅRLIG FESTEAVGIFT KR 8.500
BESTEMMELSER OM REGULERING AV LEIEN
RETT TIL FREMFESTE
Gjelder denne registerenheten med flere

1995/28955-1/105 Diverse påtegning Tinglyst
07.06.1995
endrede vilkår vedr. forlengelse av kontrakten.
Med flere bestemmelser

1958/13314-1/105 Erklæring/avtale Tinglyst
10.11.1958
Bestemmelse om trafostasjon/kiosk

1959/265-1/105 Erklæring/avtale Tinglyst
09.01.1959
VEDR. GRUNNMUR
Med flere bestemmelser
Kan ikke slettes uten samtykke fra bygningsrådet

1959/15760-1/105 Bestemmelse om veg Tinglyst
19.11.1959
Bestemmelse om gjerde
Med flere bestemmelser

1960/10794-1/105 Best. om vann/kloakkledn. Tinglyst
07.09.1960
:Knr:0301 Gnr:59 Bnr:8
:Knr:0301 Gnr:59 Bnr:64
Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.v.
Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen

1960/16314-1/105 Best. om vann/kloakkledn. Tinglyst
24.12.1960
:Knr:0301 Gnr:59 Bnr:12
Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.v.
Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen

1961/8773-1/105 Erklæring/avtale Tinglyst
11.07.1961
Rett for kommunen til å anlegge og vedlikeholde ledninger m.m.
Med flere bestemmelser
Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen

1965/3744-1/105 Bestemmelse om bebyggelse Tinglyst
17.03.1965
VEDR. PIPELØP.

1969/19021-1/105 Best. om adkomstrett Tinglyst
13.11.1969
Vedtak av visse vilkår vedr. utskillelse/bebyggelse
av denne eiendom

Pengeheftelser i festerett
1958/12186-2/105 Festekontrakt - vilkår Tinglyst
18.10.1958
FESTETID: 99 ÅR
ÅRLIG FESTEAVGIFT KR 8.500
BESTEMMELSER OM REGULERING AV LEIEN
RETT TIL FREMFESTE
Gjelder feste
Gjelder denne registerenheten med flere

1995/28955-1/105 Diverse påtegning Tinglyst
07.06.1995
endrede vilkår vedr. forlengelse av kontrakten.
Med flere bestemmelser
1972/9225-5/105 Festekontrakt - vilkår Tinglyst
07.06.1972
FESTETID: 99 ÅR
ÅRLIG AVGIFT KR 16.500
BESTEMMELSER OM REGULERING AV LEIEN
PANTERETT FOR FORFALT AVGIFT
BESTEMMELSER OM INNLØSNINGSRETT
Gjelder feste

Pengeheftelser i framfesterett
1972/609-1/105 Obligasjon Tinglyst
12.01.1972
BELØP: NOK 1.182.100
Panthaver:NORDEA BANK ABP FILIAL I NORGE
Org.nr: 920058817
ANF. PRIORITET ETTER OBLIGASJON(ER) TIL HUSBANKEN
SOM TIL ENHVER TID HVILER PÅ EIENDOMMEN
Gjelder framfeste
2002/1312-1/105 Tinglysing på nytt Tinglyst
09.01.2002

1972/9225-5/105 Festekontrakt - vilkår Tinglyst
07.06.1972
FESTETID: 99 ÅR
ÅRLIG AVGIFT KR 16.500
BESTEMMELSER OM REGULERING AV LEIEN
PANTERETT FOR FORFALT AVGIFT
BESTEMMELSER OM INNLØSNINGSRETT
Gjelder framfeste

1992/44243-1/105 Obligasjon Tinglyst
16.09.1992
BELØP: NOK 2.624.000
Panthaver:Oslo Bolig Og Sparelag
Lnr: 1087116
Gjelder framfeste

2007/286130-1/200 Pantedokument Tinglyst
26.03.2007
BELØP: NOK 1.900.000
Panthaver:OBOS BBL
Org.nr: 937052766
Gjelder framfeste

2008/809235-1/200 Pantedokument Tinglyst
06.10.2008
BELØP: NOK 5.000.000
Panthaver:OBOS BBL
Org.nr: 937052766
Gjelder framfeste
Gjelder denne registerenheten med flere

2022/509010-1/200 Pantedokument Tinglyst
11.05.2022 11:11
BELØP: NOK 22.000.000
Panthaver:OBOS-BANKEN AS
Org.nr: 911986884
Gjelder framfeste
Elektronisk innsendt
 1921/900653-1/105 Registrering av grunn Tinglyst
28.10.1921
Denne matrikkelenhet opprettet fra:Knr:0301 Gnr:59 Bnr:4

1958/921122-1/105 Sammenslått med denne matrikkelenhet: Tinglyst
31.05.1958
GNR.59 BNR.334.

1969/21583-1/105 Registrering av grunn Tinglyst
17.12.1969
Utskilt fra denne matrikkelenhet:Knr:0301 Gnr:59 Bnr:401

1969/21584-1/105 Registrering av grunn Tinglyst
17.12.1969
Utskilt fra denne matrikkelenhet:Knr:0301 Gnr:59 Bnr:402

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Oslo kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Borettslag

Borettslaget består av 188 andelsleiligheter. Brekkelia Borettslag er registrert i Foretaksregisteret i Brønnøysund med organisasjonsnummer 946494747, og ligger i bydel Nordre Aker i Oslo kommune med følgende adresse:
Brekkelia 3-5 A-B-C-D-E
Frysjaveien 10 A-E

Gårds- og bruksnummer: 59, 10

FORRETNINGSFØRSEL OG REVISJON
Forretningsførselen er utført av OBOS Eiendomsforvaltning AS i henhold til kontrakt. Autorisert regnskapsfører (oppdragsansvarlig) er Egil Havre, regnskapssjef i OBOS. Borettslagets revisor er BDO AS.

TELIA
Telia er borettslagets leverandør av TV- og bredbåndstjenester. Har du spørsmål, kontakt Telia på www.telia.no eller på telefon: 924 05 050. Det har vært en oppgradering til Docsis 3.1 som betyr økt kapasitet og stabilitet. Beboere får symmmetrise hastigheter opp til 500/500Mbps (tidligere var det maks 50 Mbps opplast). Nodene som gir kapasitet hadde i gammelt nett 2,5 Gbps nedstrøm og ca. 1,25 Gbps oppstrøm. Nå er det satt opp 10 Gbps ned og 10 Gbps opp og nye digitale noder.Det er også lagt opp til en fleksmodell hvor hver enkelt beboer har mye bredere fleksibilitet enn før. Beboere kan velge å ha kun bredbånd og vil da få økt hastigheten til 750 Mbps for den kollektive prisen eller kun velge TV og få 110 poeng til å velge innhold.

VASKEROM
Det er vaskerom i alle tre blokkene. Det kan benyttes av alle boere. Der er det vaskemaskiner, tørketromler og tørkeskap. I 2020 ble det satt opp et nytt reservasjons- og betalingssystem (SmartLaundry). Styret har jevnlig oppfølging med Jako.

RENHOLD
Det er gode rutiner for renhold i Brekkelia Borettslag. KongeRengjøring har faste tider for vask av trapper, fellesområder, kjellere og vaskerom.

LEKEPLASS
Aktiv Areal foretar årlig kontroll av lekeplassen vår mellom Brekkelia 3 og 5. I sommerhalvåret tar vaktmesteren jevnlig sjekk av lekeplassen.

VAKTMESTER
I hele 2021 har borettslaget kjøpt vaktmestertjenester via ISS. Vaktmester kan nåes på mobil: 922 84 255. Han har egen mailadresse: vaktmester.brekkelia@gmail.com

Selskapet eier 80 % av Brekkelia Garasjelag. Selskapet har solidaransvar for den samlede gjelden i Brekkelia Garasjelag. Garantiansvaret refererer seg til den samlede gjelden i Brekkelia Garasjelag, og utgjør kr 38 218.

Forsikring

Tryg Forsikring Polisenummer: 6646781

Regnskap

Inntekter
Driftsinntekter i 2021 var til sammen kr 5 494 519. Dette er noe omtrent budsjettert.

Kostnader
Driftskostnadene i 2021 var til sammen kr 5 389 328. Dette er høyere enn budsjettert og skyldes i hovedsak høyere kostnader til vedlikehold enn forutsatt.

Resultat
Årets resultat på kr 66 644 fremkommer i resultatregnskapet og foreslås overført til egenkapital. Avdrag på langsiktig gjeld (lån) er ikke tatt hensyn til.

Disponible midler
Borettslagets disponible midler (omløpsmidler fratrukket kortsikt gjeld) var pr 31.12.2021 kr 1 409 706 og viser borettslagets likviditet. De disponible midlene bør til enhver tid være positive, som en del av forutsetningene for videre drift.

Vedtekter / husordensregler

Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg.
I følge vedtektene er det krav om styregodkjennelse av ny eier.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Styreleder informerer om følgende:
Styret jobber med en utredning om balkonger, da dette er veldig etterspurt blandt flere beboere. Det vil bli fremlagt et forslag på en generalsforsamling hvor da det er krav om 2/3 dels flertall for at man skal kunne gå videre med dette. Pr. 23.06.22 er det iverksatt rehabilitering av alle avløpsrør i borettslaget. Det jobbes i Frysjaveien 10 A-E med dette nå og er forventet avluttet til høst uke 38 i denne blokken. Nevnte rehabilitering finansiers med lån, og det vil bli en økning av både felleskostnader og fellesgjeld. Det ble iverksatt en økning av felleskostnader på 10 % pr 01.02.2022. Det vil fortløpende bli vurdert evnt hvor mye felleskostnadene vil økes. Nøyaktig hvor mye fellesgjeld vil øke vil bli besluttet når prosjektet er avsluttet og man har oversikt på endelig kostnad. (Det er søkt om lån til prosjektet på tot. 20 000 000.)

Større vedlikehold og rehabilitering
2021 Nye rekkverk ved trappene, Brekkelia 3 og Frysjaveien 10. Nye stålrister over lyskasser ved alle blokkene. Ny oppmerking av parkeringsplasser Brekkelia. Fjernet HC-parkeringsplass i Brekkelia etter pålegg fra Oslo kommune. Fjernet HC-parkeringsplass ved Frysjaveien 10 fordi den ikke ble
brukt. Nytt rekkverk mellom Brekkelia 5 og Frysjaveien 10. Nytt gjerde nedenfor Brekkelia 3 mot Frysjaveien. Bytting av stoppekraner / bakkekraner ved alle blokkene etter pålegg fra Oslo kommune. Oppgradering av nettet / nye kontakter i alle leilighetene ved Telia. Oppfølging / reparasjon av elbil-ladere ved Frysjaveien 10. Søknad / oppfølging av støyskjerm, Frysjaveien Oppfølging av anleggs- og kabelarbeid i Frysjaveien ved Veflen
Entreprenør. Trefelling (på grunn av farer). Ny seviceavtale med Jako angående vaskemaskiner, tørketromler og tørkeskap.
Ny avtale med Sverre Bålerud om snømåking og strøing. Arbeid med innhenting av tilbud og befaringer i forbindelse med rør. Det vil bli utført
rørfornying våren 2022. Arbeid med innhenting av tilbud, befaringer, møter og samtaler angående tilbud om balkonger.

2020 Nytt reservasjons- og betalingssystem i vaskeriene. Opprettet HC-parkeringsplass for beboere utenfor Frysjaveien 10.

2018 Varmekabler under parkeringsplassen i bakken ved Frysjaveien 10. Ladestasjoner til Elbiler. Merking av taxistopp. To nye tørketromler til alle tre vaskerommene. Oppfølging av brannvern på markterrassene.

2017 Brannvern. Tetting av hull og reparering av sikringsskap. Ny scooterparkeringsplass. Gjerdesikring ved lekeplass. Ferdigstillelse av uteplass ved Brekkelia 3.

2016 Uteplassen ved Brekkelia 3 er ferdigstilt. Brannvernrunder på alle markterrassene. Merking av postkasser og dører. Ny bom ved Frysjaveien 10.
Fasadevask.

2015 Nye brannsikre kjellerdører. Nye utelamper og lys med bevegelsessensor ved alle 3 kjellerinngangene. Varmekabler i bakken ved Frysjaveien 10.

2013 Helhetlig og moderne løsning for inngangspartier. Nye postkasser til alle. Oppgradering av vaskekjellere.

2011 Nytt Callinganlegg

2009 Vindusrehabilitering

2007 Takrehabilitering

2006 Ytterdører til bygningene skiftet.

2002 Byttet alle røykvarsler. Inspeksjonsluker for krypkjeller. Lufteventiler i kjøkken og stue. Nytt beslag lufteventiler tak. Høytrykkspylt avløpsrør.

Husdyrhold

1. Dyrehold er tillatt i borettslaget, men på visse vilkår. Brudd på reglene om dyrehold kan anses som mislighold. Dyr som er til ulempe for de andre brukerne av eiendommen må fjernes etter styrets anmodning.
2. Hunder skal føres i bånd innenfor boligselskapets område.
3. Ekskrementer som husdyret måtte etterlate på eiendommen skal fjernes umiddelbart.
4. Dyr skal holdes borte fra lekeplasser og sandkasser.
5. Dyreeier er ansvarlig og erstatningspliktig for enhver skade som dyret måtte påføre person eller eiendom, for eksempel oppskraping av dører og karmer, skader på blomster, planter, grøntanlegg med videre.
6. Ved skriftlige berettigede klager over at dyreholdet er til ulempe for naboer, vil det kunne gis pålegg om å fjerne dyret, når ikke en minnelig ordning med klageren kan oppnås. I tvilstilfeller avgjør styret etter forhandling med partene hvorvidt en klage er berettiget.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen:
- Alle hvitevarer på kjøkken.
- TV heis og TV på soverom.

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer medfølger der dette er spesielt angitt i salgsoppgaven. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris. Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til hj@schalapartners.no eller SMS: 99 69 24 27 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre undersøkelser av kjøpers egenkapital og eventuelt andre forhold knyttet til kjøper. Den delen av kjøpesummen som er egenkapital skal innbetales fra kjøpers konto i norsk finansinstitusjon.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Det forutsettes at hjemmel til eiendommen overføres til kjøper. Dersom dette ikke er ønskelig må det tas forbehold i budet.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.
Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.
Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Forkjøpsrett

Nei

Adresse og matrikkel

Frysjaveien 10B, 0882, Oslo, Gnr. 59 bnr. 10, andelsnr. 195 i Brekkelia Borettslag al med orgnr. 946494747 i Oslo kommune

Oppdragsnummer

55-22-0117

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners Bjørvika/Gamle Oslo sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.

MELD DEG PA VISNING
SALGSOPPGAVE
BUDVARSEL
BE OM SALGSSUM
TAKK!
Du blir varslet på e-post, i appen på mobil og her på Schala.