#Teaterkvartalet, Mandalls gate 18
3 980 000,-
Lys 2-roms hjørneleilighet fra 2007 | Balkong | Heis | *Garasjeplass | "Alt" inkl. i felleskostn. | Felles takterrasse

VISNING:

8. august mandag kl. 16:30 - 17:30
 • Prisantydning: 3 980 000,-
 • Omkostninger: 108 519,-
 • Totalpris: 4 088 519,-
 • Fellesutgifter 2 826,-
Beregnet totalkostnad:
3 980 000,- (Prisantydning) Omkostninger 199,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 99 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 3 980 000,-)) 7 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 108 519,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 4 088 519,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
 • Type: Leilighet
 • Eierform: Eierseksjon
 • Primærrom: 35 m²
 • Bruksareal: 35 m²
 • Etasje: 3
 • Antall rom: 2
 • Oppholdsrom: 1
 • Soverom: 1
 • Byggeår: 2007
 • Gårdsnummer: 230
 • Bruksnummer: 263
 • Energimerking:
  E
 • Finnkode: 267334414
 • Sist endret: 01.08.22 13:53
NABOLAGSPROFIL for bydel
 • 55%
  eier sin egen bolig
 • 99%
  av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill
 • 56%
  har bolig mellom 60-120 kvm
 • 73%
  av boligene er nyere enn 20 år
 • 17%
  er barnefamilier

 

Beskrivelse

Lys og pen 2-roms hjørneleilighet beliggende i byggets 3. etasje. Her får du store vindusflater som gir godt med lysinnslipp. Bygget er fra 2007 og holder en gjennomgående god standard. Stuen blir forlenget med en balkong på 5 kvm.

Her bor du i et område med enorm vekst og alt du kan tenkte deg av servicetilbud i umiddelbar nærhet.

- Delikat stue som er enkel å møblere
- Store vindusflater som gir godt med lysinnslipp
- Tidløse fargevalg & ny en-stavs laminat fra 2022
- Nordvendt balkong på 5 kvm
- Pent kjøkken med integrerte hvitevarer
- Tidløst og romslig baderom med varmekabler
- Et romslig soverom med gode garderobemuligheter
- Innbydende entré med dørcallinganlegg
- Á-konto fjernvarme/varmtvann, kabel TV og bredbånd inkl
- Nybygg fra 2007 med heisadkomst
- Felles takterrasse med fantastiske solforhold
- Mulighet for kjøp av garasjeplass
- En kjellerbod på 5 kvm
- Gangavstand til Bjørvika og Sørenga
- Kort vei til "alt"

Innhold: Leiligheten ligger i byggets 3. etasje og inneholder entré/gang, stue med utgang til en nordvendt balkong på 5 kvm, åpen kjøkkenløsning, soverom og bad. Det medfølger en kjellerbod på 5 kvm. Sameiet har en fantastisk takterrasse med gode solforhold. Med boligen er det mulig å kjøpe selgers garasjeplass. Det er også sykkelparkeringsplasser i garasjeanlegget.

Innhold

Leiligheten ligger i byggets 3. etasje og inneholder entré/gang, stue med utgang til en nordvendt balkong på 5 kvm, åpen kjøkkenløsning, soverom og bad. Det medfølger en kjellerbod på 5 kvm. Med boligen er det mulig å kjøpe selgers garasjeplass. Det er også sykkelparkeringsplasser i garasjeanlegget.

Utstyr

- Sikringstavle med automatsikringer og jordfeilbryter.
- Balansert ventilasjonsanlegg.
- Dørcalling.
- Heis.
- Felles varmtvann.
- Felles oppvarming tilknyttet radiatorer.
- Garderobeskap i entré og soverom.
- Hvitevarer på kjøkken.
- Opplegg for vaskemaskin.

Stue | Med utgang til balkong

Lys og pen stue som er malt i et tidløst fargevalg. Stuen er enkel å møblere og du har god plass til både sofagruppe, spisebord og TV med tilhørende møblement. Det er store vindusflater som gir godt med natulig lys. På gulv er det lagt en ny en-stavs laminat i 2022.

På varme sommerdager blir det naturlig å åpne glassdøren, så blir hele stuen forlenget med en herlig balkong på 5 kvm. Balkongen vender mot nord. Du har god plass til en sittegruppe, grill og beplantning. I henhold til husordensreglene er det tillatt å benytte elektrisk- og gassgrill.

Til glede for beboerne har sameiet en flott takterrasse. Her er det sittegrupper hvor man kan nyte varme sommerdager.

Kjøkken

Kjøkkenet har en åpen løsning mot stue. Stilren innredning fra med glatte fronter i grå utførelse samt benkeplate av laminat. Det er satt inn belysning og stikkontakter under overskap. Hvitevarene som integrert kjøleskap med fryser, stekeovn med platetopp og oppvaskmaskin medfølger handelen. Platetoppen, oppvaskmaskinen og kjøkkenviften er ny i 2020.

Soverom

Lyst soverom som har malte flater i delikate farger. Soverommet er romslig med god plass til dobbeltseng, nattbord og øvrig møblement. De store vinduene slipper inn naturlig med lys i rommet. Her er det et garderobeskap som medfølger salget.

Baderom

Tidløst baderom fra byggeår (2007). Her får man en behagelig start på dagen med gulvvarme og godt albuerom. Baderommet inneholder servant med underskap, integrert speil med belysning, dushjørne med innfellbare dusjvegger i herdet glass og et vegghengt toalett. Videre er det opplegg for vaskemaskin, så her har du alt du trenger på baderommet.

Entré

Når du kommer inn i boligen, er det første du møter en lys entré. Du har plass til knagger for å henge av deg yttertøy. Det er adkomst til leiligheten via felles trappeoppgang med heisadkomst. Ellers har oppgangen dørtelefon med åpner og videokamera. Leiligheten har en glatt entrédør med brannklasse B30 og lydklasse 40dB med kikkhull.

Beliggenhet

Området er perfekt for deg som ønsker å bo sentralt i Oslo med kort vei til "alt"! Grønland og Gamlebyen er bydeler rik på impulser og med store og spennende utviklingsmuligheter. Områdene har de senere årene hatt en betydelig utvikling og fremstår i dag som et trendy og attraktivt boligområde med et rikt utvalg av kaffebarer, utesteder, fristende grønnsakforretninger m.m.

Fra Grønlandskvartalet er det kort gangavstand til både Botanisk hage og Middelalderparken med omkringliggende parkanlegg og kunstig innsjø. Her har man alle muligheter for rekreasjon i hyggelige og grønne omgivelser. Parken har rommet flere kulturarrangementer deriblant den populære Øyafestivalen. Det er også kort vei til noen av byens og landets viktigste museer og kulturminner. Karl Johans gate ligger kun en 10 minutters spasertur unna leiligheten.

Området har dratt positiv nytte av den enorme utbyggingen av Bjørvika området. Gangbro over til Bjørvika finner du sammen med den nye innkjøringsbroen til sentrum, kun få minutter fra leiligheten. Maaemo restaurant er heller ikke langt unna og er verdt å nevne da det er den første nordiske restauranten i Guide Michelins historie som går direkte inn i guiden med tre stjerner.

Ekebergparken er siste tilskudd på stammen, en ny og spennende opplevelse som beboerne i denne bydelen vil ha stor glede av fremover.

Bygården ligger like ved Teaterplassen som et naturlig midtpunkt og møteplass. Her er det et stort åpent torg med utendørs scene, små forretninger, kaféer og spisesteder rundt. Flere treningssentre og døgnåpen nærbutikk i nærheten. Grønland regnes som det området med mest positiv og spennende utvikling i tiden fremover. Fra Teaterplassen kan man også spasere over den nye broen til operaen. Et rikt utvalg av forretninger finner man på Grønlands Torg. Oslo City og Byporten er en kort spasertur unna.

I underkant av 15 minutters gange fra leilighet finner du Sørenga sjøbad. Badenymfer fra hele byen kan strømme ned til byens flotteste sjøbad. Sjøbadet er et friskt tilskudd til øvrige badeplasser i Oslo, og den mest sentralt beliggende. Etter et forfriskende morgenbad kan du sette deg på en kafé på Havnepromenaden og nyte en god kopp kaffe og dagens aviser.

Alle t-baner stopper på Grønland stasjon, kort gange fra leiligheten - midt i hjertet av Grønland. Buss 60,37,70 og 34 kjører gjennom eller forbi Grønland. I tillegg går de fleste busslinjer til Brugata, 5 minutters spasertur fra Grønland sentrum. Trikk 19 kjører forbi Grønland i Schweigaardsgate. Trikk 11,12,13 og 17 stopper i Brugata. Kort gange fra Grønland ligger Oslo Sentralbanestasjon og Jernbanetorget, Norges største og viktigste trafikknutepunkt. Oslo bussterminal ligger ikke langt fra leiligheten. Grønland har sykkelfelt i begge retninger, og ligger innenfor gangavstand til hele Oslo.

Felleskostnader

2 826 pr. mnd. Á-konto fjernvarme/varmtvann, kabel TV/bredbånd, felles forsikring, kommunale avgifter, drift og vedlikehold, forretningsførsel, vaktmestertjenester, renhold, m.m.

Felleskostnadene fordeles slikt:
Felleskostnader 1 804,-
Tillegg kabel-TV og bredbånd 354,-
Fjernvarme - iht. forbruk 668,-

Løpende kostnader

- Felleskostnader.
- Avregning av fjernvarme.
- Innboforsikring.
- Strømforbruk.
- Evnt alarm.
- Det er i Oslo kommune vedtatt eiendomsskatt for skatteåret 2018. Eiendomsskatten utgjør 3 promille av beregningsgrunnlaget og bunnfradraget er på inntil 4,6 millioner. Det gjøres spesielt oppmerksom på at beregningsgrunnlaget vil være høyere for boliger som benyttes som sekundærbolig. For å finne beregningsgrunnlaget vennligst se Oslo kommunes hjemmeside: http://www.oslo.kommune.no/skatt-og-naring/skatt-og avgift/eiendomsskatt/eiendomsskatt/

Fellesgjeld / lånevilkår

Andel fellesgjeld pr. 13.06.22 er på kr. 0,-
Andel fellesformue pr. 31.12.2021 er på kr. 20 260,-

Sameiet har ingen registrerte lån.

I en tolkningsuttalelse har toll og avgiftsdirektoratet lagt til grunn at salgsverdi pluss andel fellesgjeld er seksjonens fulle verdi. Det skal følgelig beregnes, og betales, dokumentavgift også for seksjonens andel av fellesgjeld i sameiet.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Ingen sikringsordning eller IN-ordning.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 829 956 pr. 31.12.20 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 2 987 843 pr. 31.12.20 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger). For næringseiendom gjelder andre regler. For utfyllende informasjon om regelverket og unntak vises til skattelovens § 4-10 og Skatteetaten.

Tilstandsgrader (TG2/TG3) fra tilstandsrapport:

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrader 2 og 3:
- Elektrisk anlegg: Beskrivelse: Det er foretatt forenklet vurdering av det elektriske anlegget, da det ikke foreligger tilsynsrapport fra det lokale el.-tilsynet. Det elektriske anlegget ligger i hovedsak skjult i
konstruksjonen. Sikringstavle med automatsikringer og jordfeilbryter, montert i entré. Tilstandsvurdering: Ved arbeid utført på elektrisk anlegg etter 1999, skal samsvarserklæring foreligge. I
dette tilfelle mangler samsvarserklæring på anlegget i sin helhet, og det er derfor gitt tilstandsgrad 2. Det anbefales at anlegg kontrolleres av en el. - takstmann. Tilstandsvurdering er basert på alder og enkle observasjoner, da undertegnede ikke har spisskompetanse på området.

- Bad - Overflater på innvendige gulv: Det er hakk/avskalling på enkelte fliser. Tg 2 er gitt på grunn av alder sett i forhold til forventet levetid på vanntett sjikt (membran).
- Bad - Overflater på innvendige vegger: Vegger i våtrom skal ha vanntett sjikt (membran) i våte soner. Denne typen konstruksjon har i følge Sintef Byggforsk normalt levetid på ca. 15-20 år og  tilstandsvurdering er  derfor basert på alder, da konstruksjonen har oppnådd mer enn halvparten av forventet levetid.
- Bad - Utstyr for sanitærinstallasjoner: Veggfestet klosett med innebygget sisterne: Tilstandsvurdering: Det er ikke observert lekkasjesikring eller spalte for drenering av eventuelt lekkasjevann fra sisternekasse. Dette kan medføre en risiko ved vannlekkasjer i
sisterne.

Boligens areal

Primærrom: 35 kvm, Bruksareal: 35 kvm

3. etasje:
Bruksareal: 35 m².
Primærrom: 35 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré/gang, stue, kjøkken, soverom og bad.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 1 599 kvm, Eierform: Eiet tomt

Garasje / Parkering

Med boligen er det mulig å kjøpe med en garasjeplass for kr. 600.000,- + 2,5 % i omkostninger. Garasjeplassen ligger i gnr. 530 bnr. 1 med ideell andel 1/318. Felleskostnadene forfaller 2 ganger i året, og er på kr. 2.801,- pr. halvår. Det er også sykkelparkeringsplasser i garasjeanlegget.

El-bil lader:
På plassen er det installert en el-bil lader. Circle K er leverandør av ladeboks. Gå inn på  https://www.circlek.no/elbillading/bestill/Y21-462293 for informasjon av ladeboks på garasjeplass. Fakturering skjer etterskuddsvis i regi av CircleK.

Forkjøpsrett:
Dersom garasjen ikke selges til en seksjonseier/andelshaver i De nye Grønlandskvartalene, skal garasjen utlyses på forkjøpsrett, jf vedtektenes pkt 6.

Gebyrer for eierskifte:
Ved overdragelse av garasjeplass må det sendes en separat eierskiftemelding som koster kr. 3960,-. Juridiske eiere kan eie opptil 3 garasjeplasser.

Ved salg må kjøper fylle ut erklæring om konsesjonsfrihet ved erverv av fast eiendom, skjema LDIR-360 B.

Området er en del av ordningen "beboerparkering". Dvs. at man med beboerkort kan parkere gratis døgnet rundt - hele uken - også utover det som er maksimal parkeringstid, mot et gebyr på kr. 5 400,- i året. Beboerparkering for elbiler koster kr. 1620,-. For mer info se www.bymiljoetaten.oslo.kommune.no/trafikk_og_samferdsel/parkering/beboerparkering/

Arealbekreftelse

Arealbekreftelse fra Oslo kommune følger vedlagt.

Byggemåte

Toroms eierseksjon i boligblokk med ekstern bod i kjeller. Hjørneleilighet i 3. etasje med balkong. Bygningen er oppført i 2007. Bygningen har grunnmur i betong. Yttervegger i betong og bindingsverk, kledd med fasadeplater. Yttertak i flatt oppforet dekke, tekket med takpapp/folie.

Ferdigattest / brukstillatelse

Ferdigattest er utstedet for eiendommen den 14.10.2009. Følger vedlagt.

Adgang til utleie

Korttidsutleie av hele boligseksjonen i mer enn 90 døgn årlig er ikke tillatt iht. eierseksjonsloven §24. Med korttidsutleie menes utleie i inntil 30 døgn sammenhengende. Grensen på 90 døgn kan fravikes i vedtektene og kan i så fall settes til mellom 60 og 120 døgn. Boligen kan fritt leies ut utover dette.

Oppvarming

Felles oppvarming tilknyttet radiatorer. Det er varmekabler i gulv.

Energiforbruk

Stipiulert energiforbruk er ca. 3244 kwh pr. år.
Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Grønn - Energikarakter E

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Regulering

Eiendommen er regulert til Byggeområde for bolig, forretning, kontor, bevertning, S-4095. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Bevaringsverdig

Nei.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Offentlige planer

Biskop Gunnerus' gate 14 B m. fl. - Omregulering til næring - Riving av postterminalen og oppføring av nybygg. KLP Eiendom AS foreslår å omregulere Postterminalen i Biskop Gunnerus' gate 14 B fra tomt for offentlig bygning (postgiro-og jernbaneposthus) til forretning, undervisning, kulturinstitusjon, tjenesteyting, kontor, hotell, bevertning, torg, park og friluftsområde. Planforslaget omfatter to høyhus, på 135 m i øst (kontor) og 76 meter i vest (hotell med ca. 400 rom), på en felles base som danner et nytt byrom mot sør. Oslo S får en ny inngang fra Biskop Gunnerus gateSe saksnr: 201015299. Status: Planforslag.

Grønland - Bylivstiltak. Se saksnummer: 202208381. Status: Mottatt søknad.

Grønland 15 - Oppføring av fasade- og uthengsskilt - Brilleland. Se saksnummer: 202110522. Status: Tillatelse gitt.

Grønland 24 - Tilbygg og påbygg. Se saksnummer: 202208398. Status: Mottatt søknad.

Grønland 24 - Oppføring av nytt bygg. Det søkes om oppførelse av bygning på 4-5 etasjer over kjellerplan. Bebyggelsen utgjør 687 m²

BRA, inkludert åpent overdekket areal på bakkeplan og kjeller som inneholder tekniske rom og boder. På bakkeplan mot Motzfeldts gate er det avsatt et næringslokale for publikumsrettet  virksomhet. Nytt bygg er delt i to volumer på henholdsvis 4 og 5 etasjer. Antall nye boenheter er totalt 6. Se saksnummer: 201718006. Status: Rammetillatelse gitt.

Grønlandsleiret 5 - Demontering og gjenoppbygging av pipe. Se saksnummer: 20208802. Status: Tillatelse gitt.

Grønlandsleiret 5 - Sammenslåing av bruksenheter på plan 1 til frisørsalong med nødvendige bygningsmessige endringer. Se saksnummer: 202006642. Status: Rammetillatelse gitt.

Grønlandsleiret 14 - Oppføring av takterrasse. Se saksnummer: 202000715. Status: Rammetillatelse gitt.

Grønlandsleiret 16 A-B - Oppføring av boligblokk. Omsøkt tiltak omfatter en utvikling av eiendommen ved oppføring av en kombinert forretningsog boligbygning på 7 etasjer samt kjeller og takterrasse.Tiltaket omfatter oppføring av 12 stk. nye boenheter. Nybyggets 1. etasje vil benyttes til utadrettet virksomhet og adkomst/vestibyle for boligene i 2. - 7. etasje. Boder og fellesfunksjoner (avfall, sykkelparkering) legges til kjelleren samt et mindre uthus i bakgården. Samlet bruksareal (BRA) for tiltaket er opplyst å være 933 m². Se saksnummer: 201704867. Status: Mottatt søknad om igangsettingstillatelse.

Grønlandsleiret 25 - Utskifting av eksisterende røropplegg. Se saksnummer: 201414603. Status: Tillatelse gitt.

Grønlandsleiret 55 - Riving av eksisterende bebyggelse. Se saksnummer: 20201587. Status: Rammetillatelse gitt.

Grønlandsleiret 55 - Oppføring av leilighetsbygg med næringslokaler. Søknaden gjelder oppføring av et leilighetsbygg på åtte etasjer og kjeller, med næringslokaler (utadrettet virksomhet) i første etasje mot gate. Bakgården opparbeides som uteareal for beboerne. Tiltakets totale areal er angitt til 2484 m2 BRA og inkluderer 28 stk. nye boenheter. Se saksnummer: 201918232. Status: Rammetillatelse gitt.

Jernbanetorget 1 - Nye Oslo S - Ny stasjon med mer (Christian Frederiks plass, Norsdisk lys hotel/næring) - Detaljregulering. Foreliggende planprogram bygger på anbefalinger fra forutgående planprosesser i form av Områdeprogram Oslo S og Plansamarbeidet for kollektivknutepunkt Oslo S. Se saksnr: 201510215. Status: Beslutning om offentlig ettersyn

Mandalls gate 2 - 6 - Bruksendring fra forsamlingslokale til restaurant. Se saksnummer: 201919724. Status: Venter på tilleggsdokumentasjon.

Mandalls gate 14 - Etablering av bad - H0701. Se saksnummer: 202116892. Status: Tillatelse gitt.

Platous gate 13 - Oppføring av balkonger. Se saksnummer 201908906. Status: Tillatelse gitt.

Rubina Ranas gate 5 - Utvidelse av eksisterende takterrasse i 7. etasje. Se saksnummer: 202001965. Status: Rammetillatelse gitt.

Smalgangen 9 D - Sammenslåing av butikklokaler. Se saksnummer: 202112982. Status: Rammetillatelse gitt.

Smalgangen 22 - Oppføring av fallsikringstak - Barnehage. Se saksnummer: 202110390. Status: Tillatelse gitt.

Smalgangen 49 - Bruksendring fra parkeringsformål til næring. Se saksnummer: 202207436. Status: Mottatt søknad.

Schweigaards gate 15 - Riving av innvendige vegger og tekniske anlegg. Se saksnummer: 201910946. Status: Venter på tilleggsdokumentasjon.

Schweigaards gate 15 - Ombygging og rehabilitering. Se saksnummer: 201919008. Status: Mottatt søknad om igangsettingstillatelse.

Schweigaards gate 15 B - Oppgradering av teknisk anlegg. Se saksnummer: 202106234. Status: Tillatelse gitt.

Schweigaards gate 15 B - Etablering av kjølemaskiner på tak. Se saksnummer: 202001981. Status: Rammetillatelse gitt.

Schweigaards gate 34 A-F - Landbrukskvartalet - Planforslag med konsekvensutredning - Omregulering av byområde. Landbrukskvartalet Utvikling AS (LUAS) foreslår å omregulere Landbrukskvartalet til bolig, forretning, undervisning, kulturinstitusjon, annen offentlig eller privat tjenesteyting, kontor, hotell, bevertning, annen næring, energianlegg og samferdselsformål. Det foreslås en utnyttelse på maksimalt 55 680 m2 BRA med ca. 210 boliger. Se saksnummer: 201613090.

Schweigaards gate 41 - 53 - Detaljregulering - Nytt næringsbygg med forretning, bevertning og lommepark - Status: På offentlig ettersyn til 6. juni. Bane Nor Eiendom (BNE) foreslår å omregulere Schweigaards gate 41-51 til kontor/forretning og Schweigaards gate 53 til bolig/forretning, begge med utadrettede førsteetasjer. BNE foreslår å bygge ett nytt kontorbygg på 23 800 m2 over 7 etasjer på den i dag ubebygde busstomten, hvor de 2 øverste etasjene er trukket inn fra gaten. Schweigaards gate 51 foreslås innlemmet i det nye kontorbygget og eksisterende boliger fjernet. De gamle bygårdene reguleres også til bevaring, og det sikres en offentlig park på ca. 125 m2 mot Oslo gate. Foreslått kontorbygning gjør at eksisterende underjordiske kulvert for Hovinbekken må flyttes, og bekken kan ikke gjenåpnes i resten av Schweigaards gate hvis planforslaget realiseres. Hele planområdet er i dag detaljregulert til jernbaneformål. Se saksnr: 201615016. Status: Sendt Byrådsavd

Tøyenbekken 10 - Riving av uthus. Se saksnummer: 202016878. Status: Tillatelse gitt.

Tøyenbekken 10 D - Bruksendring og ombygging i 2 og 3 etasje, etablere én boenhet - Tidligere adresse: Grønlandsleiret 1. Se saksnummer: 201915023. Status: Igangsettingstillatelse gitt.

ved Olafiagangen - Midlertidig oppføring av skøytebane og container. Se saksnummer: 202100740. Status: Tillatelse gitt.

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

1825/900011-1/105  Bestemmelse om deleforbud 07.10.1825 
Overført fra: 0301-230/263
Gjelder denne registerenheten med flere

1825/900012-1/105  Bestemmelse om deleforbud 07.10.1825 
Overført fra: 0301-230/263
Gjelder denne registerenheten med flere
 
1825/900013-1/105  Bestemmelse om deleforbud 07.10.1825 
Overført fra: 0301-230/263
Gjelder denne registerenheten med flere

1870/900151-1/105  Best. om adkomstrett  29.09.1870 
Overført fra: 0301-230/263
Gjelder denne registerenheten med flere

1908/900365-1/105  Bestemmelse om bebyggelse 03.12.1908 
Kan ikke slettes uten samtykke fra bygningsrådet
Overført fra: 0301-230/263
Gjelder denne registerenheten med flere

1909/900453-1/105  Bestemmelse om bebyggelse 03.08.1909 
Kan ikke slettes uten samtykke fra bygningsrådet
Overført fra: 0301-230/263
Gjelder denne registerenheten med flere

1910/900719-1/105  Elektriske kraftlinjer 09.04.1910 
Overført fra: 0301-230/263
Gjelder denne registerenheten med flere

1910/900720-1/105  Bestemmelse om bebyggelse 11.08.1910 
Kan ikke slettes uten samtykke fra bygningsrådet
Overført fra: 0301-230/263
Gjelder denne registerenheten med flere

1912/901219-1/105  Best. om adkomstrett 24.08.1912 
Rettighetshaver: Platousgt.9,11,13 og 15
Med flere bestemmelser
Overført fra: 0301-230/263
Gjelder denne registerenheten med flere

1912/901220-1/105  Erklæring/avtale 03.09.1912 
Forbud mot å drive slakteforretning av noe slag
Med flere bestemmelser
Overført fra: 0301-230/263
Gjelder denne registerenheten med flere

1912/901221-1/105  Erklæring/avtale 03.09.1912 
Forbud mot å drive slakteribedrift
Overført fra: 0301-230/263
Gjelder denne registerenheten med flere

1914/902304-1/105  Erklæring/avtale 17.01.1914 
Midlertidig dispensasjon fra bygningsloven
Overført fra: 0301-230/263
Gjelder denne registerenheten med flere

1914/902305-1/105  Bestemmelse om bebyggelse 17.01.1914 
Kan ikke slettes uten samtykke fra bygningsrådet
Overført fra: 0301-230/263
Gjelder denne registerenheten med flere

1914/902306-1/105  Bestemmelse om bebyggelse 17.01.1914 
Overført fra: 0301-230/263
Gjelder denne registerenheten med flere

1914/902307-1/105  Erklæring/avtale 12.03.1914 
Bestemmelse om kloakkledning
Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen
Overført fra: 0301-230/263
Gjelder denne registerenheten med flere

1917/912668-1/105  Bestemmelse om gjerde 12.07.1917 
Bestemmelse om vannledning
Med flere bestemmelser
Overført fra: 0301-230/263
Gjelder denne registerenheten med flere

1918/912595-1/105  Bestemmelse om bebyggelse 01.10.1918 
Bestemmelse om benyttelse
Kan ikke slettes uten samtykke fra bygningsrådet
Overført fra: 0301-230/263
Gjelder denne registerenheten med flere

1921/925080-1/105  Bestemmelse om bebyggelse 23.06.1921 
Kan ikke slettes uten samtykke fra bygningsrådet
Overført fra: 0301-230/263
Gjelder denne registerenheten med flere
 
1922/993611-1/105  Bestemmelse om bebyggelse 25.02.1922 
Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen
Overført fra: 0301-230/263
Gjelder denne registerenheten med flere

1922/993612-1/105  Erklæring/avtale 06.07.1922 
Bestemmelse om kloakkledning
Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen
Overført fra: 0301-230/263
Gjelder denne registerenheten med flere

1922/993613-1/105  Bestemmelse om bebyggelse 06.07.1922 
Kan ikke slettes uten samtykke fra bygningsrådet
Overført fra: 0301-230/263
Gjelder denne registerenheten med flere

1927/921151-1/105  Bestemmelse om bebyggelse 08.09.1927 
Kan ikke slettes uten samtykke fra bygningsrådet
Overført fra: 0301-230/263
Gjelder denne registerenheten med flere

1927/921152-1/105  Bestemmelse om bebyggelse 08.09.1927
Kan ikke slettes uten samtykke fra bygningsrådet
Overført fra: 0301-230/263
Gjelder denne registerenheten med flere

1928/924572-1/105  Bestemmelse om bebyggelse 17.11.1928 
Kan ikke slettes uten samtykke fra bygningsrådet
Midlertidig dispensasjon fra bygningsloven
Overført fra: 0301-230/263
Gjelder denne registerenheten med flere
1942/305186-1/105  Best. om vann/kloakkledn. 09.01.1942 
Med flere bestemmelser
Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen
Overført fra: 0301-230/263
Gjelder denne registerenheten med flere

1947/303157-1/105  Bestemmelse om bebyggelse 04.06.1947 
Midlertidig dispensasjon fra bygningsloven
Kan ikke slettes uten samtykke fra bygningsrådet
Overført fra: 0301-230/263
Gjelder denne registerenheten med flere

1949/310549-1/105  Bestemmelse om bebyggelse 11.08.1949 
Midlertidig dispensasjon fra bygningsloven
Kan ikke slettes uten samtykke fra bygningsrådet
Overført fra: 0301-230/263
Gjelder denne registerenheten med flere

1949/313307-1/105  Bestemmelse om bebyggelse 05.10.1949 
Midlertidig dispensasjon fra bygningsloven
Kan ikke slettes uten samtykke fra bygningsrådet
Overført fra: 0301-230/263
Gjelder denne registerenheten med flere

1950/307228-1/105  Erklæring/avtale 24.05.1950 
Bestemmelse om kloakkrenseanlegg
Overført fra: 0301-230/263
Gjelder denne registerenheten med flere
 
1950/309062-1/105  Bestemmelse om bebyggelse 03.07.1950 
Kan ikke slettes uten samtykke fra bygningsrådet
Overført fra: 0301-230/263
Gjelder denne registerenheten med flere

1951/308975-1/105  Bestemmelse om bebyggelse 03.07.1951 
Midlertidig dispensasjon fra bygningsloven
Kan ikke slettes uten samtykke fra bygningsrådet
Overført fra: 0301-230/263
Gjelder denne registerenheten med flere

1951/317011-1/105  Erklæring/avtale 19.12.1951 
Bestemmelse om kloakkrenseanlegg
Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen
Overført fra: 0301-230/263
Gjelder denne registerenheten med flere

1952/310926-1/105  Bestemmelse om bebyggelse 01.09.1952 
Midlertidig dispensasjon fra bygningsloven
Kan ikke slettes uten samtykke fra bygningsrådet
Overført fra: 0301-230/263
Gjelder denne registerenheten med flere
 
1993/14293-2/105  Erklæring/avtale 01.04.1993 
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:230 Bnr:187  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:230 Bnr:263  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:230 Bnr:429  
Bruksrett til utearealer
Kan ikke slettes uten samtykke fra Plan- og bygningsetaten
Overført fra: 0301-230/263
Gjelder denne registerenheten med flere

1993/14293-3/105  Erklæring/avtale 01.04.1993 
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:230 Bnr:187 
Bruksrett til utearealer
Kan ikke slettes uten samtykke fra Plan- og bygningsetaten
Overført fra: 0301-230/263
Gjelder denne registerenheten med flere

1993/14293-4/105  Bestemmelse om bebyggelse 01.04.1993 
Kan ikke slettes uten samtykke fra Plan- og bygningsetaten
Overført fra: 0301-230/263
Gjelder denne registerenheten med flere

1997/74764-1/105  Erklæring/avtale 28.11.1997 
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:230 Bnr:269  
Gjelder bruk av gårdsrom
Kan ikke slettes uten samtykke fra Plan- og Bygningsetaten.
Overført fra: 0301-230/263
Gjelder denne registerenheten med flere

1999/11861-2/105  Erklæring/avtale 08.03.1999 
Utbedringsavtale med Oslo kommune vedr riving av bestående bygning
Eier kan kreve denne erklæring slettet når riving er
gjennomført, eller dersom Oslo kommune bestemmer at riving ikke skal gjennomføres
Overført fra: 0301-230/263
Gjelder denne registerenheten med flere
 
2000/28261-2/105  Erklæring/avtale 19.05.2000
Bestemmelse om gjerde
Rett for kommunen til å anlegge og vedlikeholde ledninger m.m.
Med flere bestemmelser
Overført fra: 0301-230/263
Gjelder denne registerenheten med flere

2002/55892-1/105  Erklæring/avtale 28.08.2002 
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:230 Bnr:76  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:230 Bnr:78  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:230 Bnr:80  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:230 Bnr:82  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:230 Bnr:83  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:230 Bnr:86  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:230 Bnr:89 
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:230 Bnr:185  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:230 Bnr:187  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:230 Bnr:190  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:230 Bnr:258  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:230 Bnr:259 Snr:1-58
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:230 Bnr:263  Bruksrett
Med flere bestemmelser
Kan ikke slettes uten samtykke fra Oslo kommune direktørens
for Eiendoms- og byfonyelsesetaten
Overført fra: 0301-230/263
Gjelder denne registerenheten med flere
 
2005/87271-1/105  Best. om adkomstrett 16.12.2005 
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:530 Bnr:1  
Kan ikke slettes uten samtykke fra Oslo Kommune
v/Plan- og bygningsetaten
Overført fra: 0301-230/263
Gjelder denne registerenheten med flere
 
2005/87271-3/105  Erklæring/avtale 16.12.2005 
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:230 Bnr:440  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:230 Bnr:441  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:230 Bnr:442  
Bestemmelser om bruksrett til gårdsrom
Kan ikke slettes uten samtykke fra Oslo Kommune
v/Plan- og bygningsetaten
Overført fra: 0301-230/263
Gjelder denne registerenheten med flere

2005/87271-4/105  Erklæring/avtale 16.12.2005 
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:230 Bnr:441 
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:230 Bnr:442  
Bruksrett til areal regulert til fellesareal - lek og opphold
Kan ikke slettes uten samtykke fra Oslo Kommune
v/Plan- og bygningsetaten
Overført fra: 0301-230/263
Gjelder denne registerenheten med flere

2005/87271-5/105  Erklæring/avtale 16.12.2005 
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:230 Bnr:440  
Bestemmelser vedr. balkong
Kan ikke slettes uten samtykke fra Oslo Kommune
v/Plan- og bygningsetaten
Overført fra: 0301-230/263
Gjelder denne registerenheten med flere

2005/87271-6/105  Erklæring/avtale 16.12.2005 
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:230 Bnr:440  
Rett til bruk av grunn for rep. og vedlikehold
Kan ikke slettes uten samtykke fra Oslo Kommune
v/Plan- og bygningsetaten
Overført fra: 0301-230/263
Gjelder denne registerenheten med flere
 
2005/87271-7/105  Erklæring/avtale 16.12.2005 
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:230 Bnr:441 
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:230 Bnr:442 
Rett til bruk av grunn for rep. og vedlikehold
Kan ikke slettes uten samtykke fra Oslo Kommune
v/Plan- og bygningsetaten
Overført fra: 0301-230/263
Gjelder denne registerenheten med flere

2005/87271-9/105  Erklæring/avtale 16.12.2005 
Gjensidig rett til bruk av grunn for rep. og vedlikehold
Kan ikke slettes uten samtykke fra Oslo Kommune
v/Plan- og bygningsetaten
Overført fra: 0301-230/263
Gjelder denne registerenheten med flere

2005/87271-10/105  Best. om vann/kloakkledn. 16.12.2005 
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:230 Bnr:440 
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:230 Bnr:441 
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:230 Bnr:442  
Felles stikkledninger
Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.m.
Kan ikke slettes uten samtykke fra Oslo Kommune
v/Plan- og bygningsetaten
Overført fra: 0301-230/263
Gjelder denne registerenheten med flere
 
2006/13676-2/105  Erklæring/avtale 23.02.2006 
Bestemmelse om gjerde
Kan ikke slettes uten samtykke fra Oslo kommune og Pecunia AS
Bestemmelse om vann/kloakkledning
Med flere bestemmelser
Overført fra: 0301-230/263
Gjelder denne registerenheten med flere

2007/178475-2/200  Erklæring/avtale 06.02.2007 
Rettighetshaver:OSLO KOMMUNE  
Org.nr: 958935420
Rettighetshaver:PECUNIA AS  
Org.nr: 913973089
Bruksrett til areal regulert til fellesareal - lek og opphold
Med flere bestemmelser
Overført fra: 0301-230/263
Gjelder denne registerenheten med flere

2007/178475-3/200  Erklæring/avtale 06.02.2007 
Rettighetshaver:OSLO KOMMUNE  
Org.nr: 958935420
Bestemmelse om gjerde
Bestemmelse om elektriske ledninger/kabler
Med flere bestemmelser
Overført fra: 0301-230/263
Gjelder denne registerenheten med flere

2007/360446-8/200  Erklæring/avtale 30.04.2007 
Bestemmelse om reparasjon og vedlikehold.
Kan ikke slettes uten samtykke
fra Oslo kommune v/Plan- og bygningsetaten.
Overført fra: 0301-230/263
Gjelder denne registerenheten med flere

2008/703113-8/200  Erklæring/avtale 01.09.2008 
Bestemmelse om reparasjoner og vedlikehold.
Kan ikke slettes eller endres uten samtykke
fra Oslo Kommune v/Plan- og Bygningsetaten.
Overført fra: 0301-230/263
Gjelder denne registerenheten med flere

2008/719402-1/200  Seksjonering 05.09.2008 
opprettet seksjoner:
snr: 31
formål: Bolig
sameiebrøk: 35/6218
For øvrige opplysninger om grunndata, se den seksjonerte matrikkelenheten.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Oslo kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Sameie

Teaterkvartalet Bygg 2 Sameie er er registrert i Enhetsregisteret og /eller Foretaksregisteret med organisasjonsnummer 992407506. Bygningen(e) er lokalisert i Oslo kommune kommune og har 115 boligenheter og 2 andre enheter. Antall enheter som ikke er bolig (næringslokale): 2

Vaktmester- og renholdstjeneste
Sameiet har avtale om vaktmestertjeneste med Vaktmester Andersen AS gjennom DnG Vel. Vaktmesterens navn er Kemali Sahlin og kan kontaktes på e-post: kemali@vaktmesterandersen.no og tlf. 454 88 979 (i arbeidstiden, 8-15). Kun styret kan bestille vaktmesterarbeid for lagets regning ut over det rutinemessige.
Vaktmesteroppgavene er knyttet til daglig drift og løpende vedlikehold, men kun når det
gjelder det bygningsmessige, inkl inngangene og søppelrom. Utenomhusarealene driftes
og vedlikeholdes av DnG Vel. Sameiet har avtale om rengjøringstjeneste med Alliansen AS. Rengjøringen skjer 2 ganger pr. uke i oppganger og annet fellesareal.

Bredbånd, kabel-tv
Teaterkvartalet Bygg 2 Sameie har avtale med Telia (tidligere Get) for leveranse av kabeltv
med muligheter for bredbånd, telefoni og digital-tv.

Markiser/Persienner/Screening
Lunex / Markisemannen er valgt som leverandør til bygget. Beboerne har anledning til å
montere markiser med eller uten rett kappe i fargen Sandatex 407/79 samme som
næringslokaler. Dette er en annen farge enn øvrige bygg i Teaterkvartalet, som skyldes at
Bygg 2 har en annen fasadefarge. Det er en del tilvalg på motor etc. men det blir spesifisert av tilbudet som kommer. For de små vinduene tillater styret screening. Persienner og markiser er ikke tillatt over små vinduer.

Styret har representasjon i DNG Vel som ivaretar utearealer og lekeplasser, samt
vaktmester fra samme firma. Styret har representasjon i DNG Garasje, som ivaretar garasjen under byggene. Styret har vedlikeholdsavtale med Nordic Security som inspiser og ivaretar bygget låser
og dører fungerer som de skal. De vedlikeholder databasen for elektroniske brikkelåser.
Bygget har egen hjemmeside www.dngbygg2.com hvor relevant informasjon for både
beboere og oversikt over leverandører. Det er felles email styret@dngbygg2.com for
henvendelser fra beboere og leverandører. Henvendelser blir besvart fortløpende, og
styrebehandles om nødvendig.

Forsikring

Gjensidige Forsikring ASA Polisenummer: 85038775

Regnskap

Fjorårets regnskap viste et underskudd på 22.611,-. I budsjett for inneværende år er det lagt til grunn at selskapet skal gå med kr 38.786,- i overskudd. Underskuddet skyldtes i hovedsak for lave inntekter.

Kostnadsutvikling 2022
Styret har satt opp en oversikt over beregnede inntekter og kostnader. Tallene er vist som
egen kolonne ved siden av driftsoversikten. Oppsettet gir et forventet årsresultat på kr 38
786,20. Driften er basert på en økning i felleskostnadene. For øvrig vises det til de enkelte tallene
i inntekt og kostnadsoverslaget, som er utarbeidet på grunn av de planer som foreligger.

Vedtekter / husordensregler

En sameier har full rettslig råderett over sin seksjon. Sameier kan fritt overdra, pantsette og leie bort hele eller deler av sin seksjon. Ved bortleie kreves ikke samtykke fra styret, jfr. likevel § 6 om meldeplikt.

Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Det skal forsiktig ses på mer strukturell vedlikehold av utvendige vegger, tak / dører der det er råte og defekter. Det vil bli vedlikehold av vinduer i 2022, som utskiftning av tettelister og maling med fokus på utsatte vinduer.

2022
Pga covid har det gått mye tregere så mange av utfordringer for 2021 fortsetter i 2022.
• Det må tas mer preventivt vedlikehold av tak og vegger for å forhindre vannskader.
• Det skal sees på om det kan legges opp vann på takterrasser for selvvanning av plantekasser som går hele veien rundt takterrassene. Dette ses på som en forutsetning for ny beplantning.
• Postkasser av mer solid art skal settes opp. Det er ideer om noe oppussing i forbindelse med dette.
• Lysarmaturer i korridorene er utslitt og trenger utskiftning. Styret vil se på kostnadseffektive LED-armaturer med lang levetid.

2021:
• Det har vært flere vannskader i gården i 2021. Vannlekkasje gjennom en takterrasse i 2019. Det er fortsatt gjenstående arbeider mht tørk, kondensproblemer og følgeskader. Vannlekkasje i 5 leiligheter. i Mandalls gt 16
• Bygget har årlig nedvask og boning av gulv for å beskytte gulvflater og at det rutinemessige renholdet er effektivt.
• Fellesarealene vegger males når det er behov for det. Brannalarmsystemet er krever mye vedlikehold, og da spesielt etter at brannalarm er utløst. Styret fakturerer sameiere hvor takdetektor er revet ned ihht husordensreglene.
• Vannbårent varme har blitt utrustet med rensesystemer som har bidratt til jevnere drift og sjeldnere behov for rørlegger på kalde radiatorer
• Det er vedlikeholdsavtaler på låssystemet, beboere oppfordres til å raskt melde ut brikker som er mistet.
• Styret har rutiner for vedlikehold av flate tak. Det er laget inspeksjonsluker på private takterrasser for å legge til rette for beboere skal sjekke at tak nedløpene er frie og åpne. Sameier har plikt til å inspiserer sin terrasse og eller balkong og anbefaler at dette gjøres 2 ganger i året.
• Vinduene vedlikeholdes utvendig og at de er tette, spesielt der slitasjen er spesielt høy. Beboere må
også vedlikeholde vinduer med rengjøring og melde fra til styret om det er defekter eller lekkasjer. Mekanisk og funksjon har sameier ansvar for vedlikehold.
• Ellers benyttes FDV frekvensforslag for vedlikehold av bygget. Bygget er fortsatt relativt nytt.

Husdyrhold

Følgende er oppgitt i husordensreglene:
Det er tillatt å holde husdyr så som hund og katt i leilighetene. Forutsetningen er imidlertid at dyrene skjøttes på en forsvarlig måte, og slik at de ikke er til sjenanse for øvrige sameiere. Ved klager avgjør styret om husdyrholdet må opphøre. Det er selvsagt ikke lov å holde husdyr som kan utgjøre en fare for andre. Husdyrene må ikke etterlates alene i leilighetene hvis dette kan medføre sjenanse for andre. Dyrene skal føres i bånd på boligselskapets fellesareal. Eieren må likeledes påse at dyret ikke gjør fra seg på fellesarealene. I tilfelle dette skjer skal det fjernes
umiddelbart. Videre forplikter eieren seg til å erstatte eventuelle skader som dyret måtte påføre såvel selskapets eiendom som en enkelt leilighetseiers eiendom.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen:
- Alle hvitevarer på kjøkken.

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer medfølger der dette er spesielt angitt i salgsoppgaven. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til lj@schalapartners.no eller SMS: 98 64 77 21 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre undersøkelser av kjøpers egenkapital og eventuelt andre forhold knyttet til kjøper. Den delen av kjøpesummen som er egenkapital skal innbetales fra kjøpers konto i norsk finansinstitusjon.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Det forutsettes at hjemmel til eiendommen overføres til kjøper. Dersom dette ikke er ønskelig må det tas forbehold i budet.

Eierseksjonsloven

Ingen kan direkte eller indirekte erverve mer en to boligseksjoner i et boligsameie jf. eierseksjonsloven § 23. Dersom et erverv har funnet sted i strid med eierseksjonslovens regler kan Kartverket nekte overskjøting. Dersom overskjøting blir nektet, er kjøper likevel forpliktet til å gjennomføre handelen med selger, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Legalpant tilsvarende 2 G for panterett til sameiet.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §30, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk. Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 ganger folketrygdens grunnbeløp.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Adresse og matrikkel

Mandalls gate 18, 0190, Oslo, Gnr. 230 bnr. 263 snr. 31 orgnr. 992407506 i Oslo kommune

Oppdragsnummer

55-22-0089

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners Bjørvika/Gamle Oslo sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.

MELD DEG PA VISNING
SALGSOPPGAVE
BUDVARSEL
BE OM SALGSSUM
TAKK!
Du blir varslet på e-post, i appen på mobil og her på Schala.