#VANNKUNSTEN / BJØRVIKA, Operagata 63A
10 500 000,-
Unik 3-roms med høy standard | Sydvestvendt balkong på 12m² | Utsyn til vannspeilet | Heis | Nybygg fra 2020 m/garanti

VISNING:

Visning etter avtale med megler

 • Prisantydning: 10 500 000,-
 • Omkostninger: 271 519,-
 • Totalpris: 10 771 519,-
 • Fellesutgifter 3 785,-
Beregnet totalkostnad:
10 500 000,- (Prisantydning) Omkostninger 199,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 262 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 10 500 000,-)) 7 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 271 519,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 10 771 519,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
 • Type: Leilighet
 • Eierform: Eierseksjon
 • Primærrom: 70 m²
 • Bruksareal: 70 m²
 • Etasje: 3
 • Antall rom: 3
 • Oppholdsrom: 1
 • Soverom: 2
 • Byggeår: 2020
 • Gårdsnummer: 234
 • Bruksnummer: 123
 • Energimerking:
  A
 • Finnkode: 256870441
 • Sist endret: 26.09.22 10:34
NABOLAGSPROFIL for bydel
 • 69%
  eier sin egen bolig
 • 91%
  har bolig mellom 60-120 kvm
 • 96%
  av boligene er nyere enn 20 år
 • 25%
  er barnefamilier
 • 29%
  er gift

 

Beskrivelse

Velkommen til en attraktiv og rålekker 3-roms leilighet med høy standard. Boligen ligger i et bygg fra 2020, med fokus på bokvalitet og gode innredningsløsninger! Leiligheten har en arealsmart planløsning med store vindusflater som strekker seg fra gulv til himling.

Vannkunsten ligger i et nabolag omkranset av fjorden, rolige gater og stilren arkitektur, som gir en avslappende atmosfære. Bolighusene, med sine karakteristiske saltak og nordiske materialer, skiller seg ut fra den øvrige bebyggelsen i Bjørvika.

- Lekker og innbydende stue som er enkel å møblere
- Store vindusflater som strekker seg fra gulv til himling
- Sydvestvendt balkong på 12 kvm
- En-stavs eikeparkett og tidsriktige fargevalg
- Stilrent kjøkken med integrerte hvitevarer
- To romslige soverom, hvorav ett har fransk balkong
- Delikat baderom med store fliser som gir en eksklusiv følelse
- Romslig entré med et praktisk omkledningsrom
- Balansert ventilasjonsanlegg med varmegjenvinning
- Lave felleskostnader med á-konto varmtvann inkludert
- Heisadkomst

Innhold: Leiligheten ligger i byggets 3. etasje og inneholder entré, stue med utgang til en sørvestvendt balkong på ca. 12 kvm, åpen kjøkkenløsning, to soverom, hvorav ett har utgang til fransk balkong,  omkledningsrom og et baderom. Det medfølger en kjellerbod på ca. 6 kvm.

Innhold

Leiligheten ligger i byggets 3. etasje og inneholder entré, stue med utgang til en sørvestvendt balkong på ca. 12 kvm, åpen kjøkkenløsning, to soverom, hvorav ett har utgang til fransk balkong,  omkledningsrom og et baderom. Det medfølger en kjellerbod på ca. 6 kvm.

Utstyr

- Opplegg for vaskemaskin.
- Balansert ventilasjonsanlegg med varmegjenvinning.
- Plassbygget garderobeskap i soverom.
- Alle hvitevarer på kjøkken.
- Entrédør i brannklasse EI-30 med 35 desibel lydmotstand.
- Dørcalling.
- Personheis.
- Felles varmtvann.
- Felles sprinkelanlegg.

Stue | Med utgang til balkong

Rålekker stue som er malt i et tidløst fargevalg. Stuen er enkel å møblere og du har god plass til både sofagruppe, spisebord og TV med tilhørende møblement. Vindusflatene strekker seg fra gulv til himling som gir godt med naturlig lysinnslipp i boligen. På gulvet er det lagt en en-stavs eikeparkett. Leiligheten har et balansert ventilasjonsanlegg med varmegjenvinning som sikrer frisk og god luft.

På varme sommerdager blir det naturlig å åpne glassdøren, så blir hele stuen forlenget med en herlig balkong på 12 kvm. Du har god plass til en sittegruppe, grill og beplantning. Balkongen vender mot sydvest og har gode solforhold.

Kjøkken

Kjøkkenet har en åpen løsning mot stue med en lekker og stilren innredning. Innredningen har mørke, glatte fronter og laminert benkeplate. Det er godt med skap- og benkeplass på kjøkkenet for oppbevaring og matlaging. De integrerte hvitevarene som stekeovn, induksjons platetopp, kombinert kjøleskap med fryser og oppvaskmaskin medfølger handelen.

Soverom | Fransk balkong

Boligen har to soverom med malte flater i tidsriktige farger. Hovedsoverommet er romslig og med god plass til dobbeltseng, nattbord på hver side og garderobeskap. Garderobeskapet er spesialtillpasset og medfølger salget. Det andre soverommet har plass til seng, nattbord og øvrig møblement. Fra det andre soverommet er det utgang til en hyggelig fransk balkong. Med to soverom egner det ene seg ypperlig for gjesteværelse, barnerom eller hjemmekontor.

Baderom

Lekkert, flislagt baderom med gulvvarme som er både tidløst, praktisk og romslig. Baderommet inneholder servant med benkeplate og underskap, speil, vegghengt toalett og dusj med innfellbare glassdører. Videre er det opplegg for vaskemaskin, så her har du alt du trenger på baderommet. Himlingen er nedsenket med downlights.

Entré | Omkledningsrom

Når du kommer inn i boligen, er det første du møter en lys og romslig entré. Veggene er malte i tidløse farger og det er lagt en lekker en-stavs eikeparkett på gulv. Fra gangen finner man et praktisk omkledningsrom for ytterligere oppbevaringsplass. Det er adkomst via felles trappegang med heis. Ellers har oppgangen callinganlegg med video. Leiligheten har en brann- og lydklassifisert entrédør (El-30/35dB)

Beliggenhet

Velkommen til et populært og attraktivt nabolag på Bjørvika. Den unike beliggenheten til Vannkunsten gir kort vei til det beste byen og naturen har å by på. Hva med et morgenbad på Oslos nye favorittbadeplass, Operastranda? Eller en kopp kaffe på en uteservering langs Havnepromenaden, mens du skuer utover fjorden? Fjorden ledes inn mellom byggene, og vannspeil, broer og kanaler bidrar til en maritim opplevelse. Samtidig fylles de hyggelige strøksgatene med liv og nabolagsstemning når nye serveringssteder og handel åpner på gateplan.

Ved å bo sentralt i Bjørvika blir også ulike grøntområder dine nærmeste naboer. Korte spaserturer tar deg til historiske Middelalderparken, og til skogsområdet og kunststiene i Ekebergparken. Her får du alt du kan ønske deg på ett sted, i hjertet av Oslos nye sentrum.

Vannkunsten ligger i et nabolag omkranset av fjorden, rolige gater og stilren arkitektur, som gir en avslappende atmosfære. Bolighusene, med sine karakteristiske saltak og nordiske materialer, skiller seg ut fra den øvrige bebyggelsen i Bjørvika. De ni særegne husene former et eget lite gatenett med koselige gågater. Operagata og Rostockgata blir Vannkunstens nærmeste gater. Fra Stasjonsallmenningen til Kongsbakken blir gatene opparbeidet som sykkelgater. I midten vil det være et ca. 5,5 meter bredt, grønt gaterom, som hovedsakelig er utformet med hensyn til syklende og gående, samt for uteservering, taxitrafikk og varelevering. Bjørvika får fine offentlige byrom i form av syv allmenninger, som strekker seg som åpne forbindelser gjennom området og ned til Havnepromenaden. Havnepromenaden blir 9 km sammenhengende fra Frognerkilen i vest til Alna-elvas utløp i øst. Allmenningene blir luftige, grønne pusterom, med variert innhold og utforming.

Barcode og området begynner å bli et lite gastronomisk maktsenter i Oslo. Her finner man mange nye og spennende spisesteder og barer. Café Platz, I Baren, Nimbu, Sumo Sushi, KUMI Oslo, Nodee Barcode og Nodee Sky, Vaaghals, Stock og Il Vero er alle spisesteder i umiddelbar nærhet. I nabobygget finner du The Vandelay av Esben Holmboe Bang som også står bak Maaemo som med sine 3 stjerner i Michelin guiden er kåret til en av verdens beste restauranter.

Barcode mellom Sørenga og Gamlebyen har allerede et variert tilbud av treningssenter, galleri, frisører, apotek, dagligvarebutikker, spennende restauranter, barer, kafeer, blomster, klær, skobutikker, m.m.

Felleskostnader

3 785 pr. mnd. Á-konto varmtvann, drift og vedlikehold, vaktmestertjenester, vektertjeneste, felles forsikring, kommunale avgifter, forretningsførsel, m.m.

Det gjøres oppmerksom på at felleskostnadene kan variere over tid, og justeres i forhold til sameiets faktiske kostnader.

Løpende kostnader

- Fellesutgifter
- Innboforsikring
- Strømforbruk
- Avregning av oppvarming og varmtvann.
- Det er i Oslo kommune vedtatt eiendomsskatt for skatteåret 2018. Eiendomsskatten utgjør 3 promille av beregningsgrunnlaget og bunnfradraget er på inntil 4,6 millioner. Det gjøres spesielt oppmerksom på at beregningsgrunnlaget vil være høyere for boliger som benyttes som sekundærbolig. For å finne beregningsgrunnlaget vennligst se Oslo kommunes hjemmeside: http://www.oslo.kommune.no/skatt-og-naring/skatt-og avgift/eiendomsskatt/eiendomsskatt/

Fellesgjeld / lånevilkår

Andel fellesformue pr. 31.12.2021 er på kr. 6.448,-.

Sameiet har ingen registrerte lån.

I en tolkningsuttalelse har toll og avgiftsdirektoratet lagt til grunn at salgsverdi pluss andel fellesgjeld er seksjonens fulle verdi. Det skal følgelig beregnes, og betales, dokumentavgift også for seksjonens andel av fellesgjeld i sameiet.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Ingen sikringsordning eller IN-ordning.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 392 130 pr. 31.12.20 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 5 011 668 pr. 31.12.20 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 95% for sekundærboliger (alle andre boliger). For næringseiendom gjelder andre regler. For utfyllende informasjon om regelverket og unntak vises til skattelovens § 4-10 og Skatteetaten.

Selgers egenerklæringsskjema

Selger har kommentert på følgende spørsmål i egenerklæringsskjema som er en del av salgaoppgaven:

- Kjenner du til om det er/har vært utført arbeid/kpntroll på vann/avløp?
 Svar: Ja, utskifting av ventil, justering av varmtvann, justering av varme i gulv. Arbeidet er utført av Østlandske vvs (i regi av utbygger).

-Kjenner du til om det er/har vært utført arbeider på el-anlegget eller andre installasjoner (f.eks. oljetank,
sentralfyr, ventilasjon)
 Svar: Ja, montert multimediastikk på gjesterommet. Arbeidet er utført av Elektrikkergruppen AS.

-Kjenner du til vedtak/forslag til vedtak om forhold vedrørende eiendommen som kan medføre økte
felleskostnader/økt fellesgjeld?
 Svar: Ja, Det skal installeres videoovervåking, dette vil trolig medføre noe økte felleskostnader. Det er inng
ått avtale om behandling av håndløpere på balkonger samt fasadevask. Styret antar at felleskost
nadene vil øke med kr 300-350 fra 01.07.22.

Boligens areal

Primærrom: 70 kvm, Bruksareal: 70 kvm

3. etasje:
Bruksareal: 70 m².
Primærrom: 70 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, stue, kjøkken, to soverom, omkledningsrom og bad.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 7 985 kvm, Eierform: Eiet tomt

Garasje / Parkering

Gateparkering etter gjeldende bestemmelser.

Arealbekreftelse

Arealbekreftelse fra Oslo kommune følger vedlagt.

Byggemåte

Treroms eierseksjon i boligblokk med en ekstern bod i kjeller.
Leiligheten ligger i 3. etasje med balkong. Bygningen er oppført i 2020. Bygningen har grunnmur i betong. Yttervegger i betong- og isolert bindingsverkkonstruksjon, forblendet med fasadeplater.
Yttertak i flatt oppforet betondekke, tekket med papp/folie.

Ferdigattest / brukstillatelse

Ferdigattest er utstedet for eiendommen den 27.01.2022. Følger vedlagt.

Adgang til utleie

Korttidsutleie av hele boligseksjonen i mer enn 60 døgn årlig er ikke tillatt, jf. esl. § 24 siste ledd. Med korttidsutleie menes utleie i inntil 30 døgn sammenhengende. Det er ikke tillatt å leie ut den enkelte boligseksjon til tredjepart som driver korttidsutleie av boliger som ledd i næringsvirksomhet.

Oppvarming

Oppvarming via elektrisitet og varmevinningsanlegg. Balansert ventilasjonsanlegg med varmegjenvinning er montert med avtrekk i bad og kjøkken, samt lufttilførsel i oppholdsrom. Vannbåren gulvvarme på baderom i tilknyttet felles varmeanlegg.

Energiforbruk

Stipiulert energiforbruk er ca. 3356 kwh.
Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Lys grønn - Energikarakter A

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Regulering

Eiendommen er regulert til Bolig, forretning, offentlig eller privat tjensteyting, kontor, bevertning, energianlegg, S-4825. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Bevaringsverdig

Nei.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Offentlige planer

Bispekilen mellom felt B6a og B6b - Oppføring av gangbro - Bispevika - Bjørvika
Saksnummer: 202106106 - Byggesak             
Mottatt sak: 13.04.2021
Status: Mottatt søknad

Bispevika - Oppføring av flytende gapahuk
Saksnummer: 202107804 - Byggesak             
Mottatt sak: 06.05.2021
Status: Tillatelse gitt 02.06.2021

Operagata 69 B - Oppsetting av 5 sesongbaserte parasoller over del av godkjent uteservering
Saksnummer: 202110516 - Byggesak             
Mottatt sak: 21.06.2021
Status: Tillatelse gitt

Bispevika - Spunt og byggegrop for nybygg - felt B6b
Saksnummer: 202110223 - Byggesak            
Mottatt sak: 15.06.2021
Status: Tillatelse gitt 26.08.2021

Rostockgata - Riving av kaianlegg - Bispevika felt B6b
Saksnummer: 202108658 - Byggesak            
Mottatt sak: 21.05.2021
Status: Tillatelse gitt 25.06.2021

Bispevika felt B6b - Vannkunsten syd - Oppføring av 5 boligbygg med næring
Saksnummer: 202020463 - Byggesak            
Mottatt sak: 18.12.2020
Status: Rammetillatelse gitt.

Rostockgata 99 - Riving av kontorbygg
Saksnummer: 202107613 - Byggesak             
Mottatt sak: 04.05.2021
Status: Tillatelse gitt 04.06.2021

Dronning Eufemias gate 37 - Innvendig endring, servering og kursvirksomhet
Saksnummer: 202104140 - Byggesak             
Mottatt sak: 18.04.2021
Status: Tillatelse gitt 11.05.2021

Ved Rostockgata - Etablering av røranlegg i eksisterende utsparinger under bro i Bispekilen
Saksnummer: 201815776 - Byggesak            
Mottatt sak: 02.11.2018
Status: Tillatelse gitt 21.11.2018

Bispekilen bru ved Rostockgata - Opparbeidelse av overflate på bru
Saksnummer: 201919292 - Byggesak            
Mottatt sak: 25.11.2019
Status: Igangsettingstillatelse gitt 07.07.2021

Rostockgata - Tekniske anlegg og veioverbygning - Tverrgate ved felt B8a
Saksnummer: 202017770 - Byggesak            
Mottatt sak: 06.11.2020
Status: Igangsettingstillatelse gitt 10.06.2021

Rostockgata - Opparbeidelse av overflate - Tverrgate ved felt B8a Saksnummer 202113857
Status: Rammetillatelse gitt.

Operagata 47 - Etablering av isbar - Paradis Gelateria
Saksnummer: 202019824 - Byggesak             
Mottatt sak: 11.12.2020
Status: Mottatt søknad om ferdigattest

Operagata 43 - Etablering av næringslokale og mindre ombygging - Devold
Saksnummer: 202111111 - Byggesak             
Mottatt sak: 29.06.2021
Status: Tillatelse gitt 16.07.2021

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

2015/924824-1/200  Best. om adkomstrett 07.10.2015 
Allmenheten har rett til ferdsel gjennom felt G3 - G6
Kan ikke slettes eller endres uten samtykke fra kommunen
Med flere bestemmelser
Overført fra: 0301-234/123
Gjelder denne registerenheten med flere
 
2015/924824-2/200  Best. om adkomstrett 07.10.2015 
Allmenheten har rett til ferdsel og opphold på felt T1
Kan ikke slettes eller endres uten samtykke fra kommunen
Med flere bestemmelser
Overført fra: 0301-234/123
Gjelder denne registerenheten med flere

2020/2127861-1/200  Seksjonering 19.02.2020 21:00 
opprettet seksjoner:
snr: 52
formål: Bolig
tillegsdel: Bygning
sameiebrøk: 71/19244
 
2020/3228471-1/200  Reseksjonering 26.10.2020 21:00 
snr: 52
formål: Bolig
tillegsdel: Bygning
sameiebrøk: 71/19244
Endring av fellesareal
Endring av tegninger
For øvrige opplysninger om grunndata, se den seksjonerte matrikkelenheten.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Oslo kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Sameie

Vannkunsten Eierseksjonssameie er organisert etter de bestemmelser som følger av loven, og har til formål å drive eiendommen i samråd med, og til det beste for, eierne.
Vannkunsten Eierseksjonssameie ligger i Oslo kommune, og har organisasjonsnummer 924959134. Vannkunsten Eierseksjonssameie består av 215 boliger og 19 næringslokaler.

* Hjemmeside: www.sameietvannkunsten.no

* Sameiet har avtale med Bjørvika servicesenter(USBL) om levering av vaktmestertjenester.

* Fortum leverer fjernvarme som oppvarmingskilde i gården.

* NextGentel er Sameiets leverandør av kabel-TV/bredbåndtjenester. Belastes ikke noe via felleskostnadene. Den enkelte beboer tegner eget abonnement med leverandøren.

* Sameiet disponerer et lokale i første etasje i Hus 6 som blir møblert og tilgjengelig for utleie blant sameierne så snart restriksjonene som følge av smitteverntiltakene blir opphevet. Styret har også gått til innkjøp av kajakker for bruk blant sameierne.

Forsikring

Vannkunsten Eierseksjonssameie er fullverdiforsikret i If Skadeforsikring NUF, avtalenr SP2687487. Ved skadesaker skal henvendelse gjøres til styret. Privat innbo/eiendeler må forsikres ved egen polise.

Regnskap

Fjorårets regnskap viste et overskudd på 454.113,-. I budsjett for inneværende år er det lagt til grunn at selskapet skal gå med kr 105.400,- i overskudd.

Vedtekter / husordensregler

Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Styrets arbeid:

Årsmøtet godkjenner installering av kameraovervåking i tråd med de retningslinjene som styret har beskrevet. I tillegg tilføyes nytt punkt i sameiets vedtekter, følgende:
"Det er tillatt med kamera/videoovervåking av sameiets fellesarealer i henhold til Datatilsynets enhver tid gjeldende lover, regler og retningslinjer."

Sameiet og sameierne overtok 8 av 9 bygg i Vannkunsten gjennom året fra utbygger, Oslo S Utvikling AS (OSU). Det siste bygget ble overtatt i første kvartal 2021. Driftsåret har vært sterkt påvirket av den gradvise ferdigstillelsen av eiendommen samtidig som deler av eiendommen fortsatt var under utbygging. Dette har også preget styrets arbeid. Det er gått om lag 50 forbefaringer og overtagelsesbefaringer i forbindelse med overtagelse av fellesarealer ute og inne. Det har vært løpende kontakt med utbygger OSU, entreprenør AF og forretningsfører USBL som ansvarlig for løpende drift etter hvert som fellesanleggene er overtatt av Sameiet.

Utover arbeidet med overtagelse av fellesarealer har styrets arbeidet særlig vært rettet mot å tilrettelegge for tjenestetilbudet som følger med normal drift og sikre at beboerne etter hvert som de flytter inn får forventet bokvalitet. Arbeidet med å etablere en
kommunikasjonsløsning som betjener alle beboere på en god måte har vært en prioritert oppgave. Det er etablert egne hjemmesider for sameiet, i tillegg til oppslagstavler i alle
oppganger. Styret har utarbeidet Husordensregler for boligene og for garasjen. Styret har inngått en rekke avtaler med kvalifiserte leverandører for å sikre løpende drift og vedlikehold, bl.a. avtaler om renhold, vedlikehold av heiser, vedlikehold av dører og låser
og vedlikehold av sameiets omfattende tekniske anlegg. Dessverre har det også vært nødvendig med et arbeid for å sikre tilfredsstillende fysisk sikkerhet i eiendommen. Tyveri
av sykler fra garasje har vært en utfordring i perioden, og ekstra sikringstiltak er gjennomført. Styret er av den oppfatning at det blir lettere å sikre tilfredsstillende fysisk sikkerhet når byggeperioden avsluttes i første kvartal 2021.

Husdyrhold

Husdyrhold er i følge vedtektene / husordenssreglene tillatt.

Følgende er oppgitt i husordensreglene:

Det er tillatt å holde dyr, forutsatt at dette ikke er til sjenanse eller ulempe for andre sameiere.

Det forutsettes at eier av dyret er kjent med politivedtektene angående dyrehold og straffebestemmelsene som gjelder for å holde dyr.

Eier av dyret skal straks fjerne ekskrementer som dyret måtte etterlate på sameiets område.

Eier av dyret er ansvarlig og erstatningspliktig for skade som dyret måtte påføre person eller eiendom.

Kommer det inn skriftlig berettigede klager, kan styret kreve dyret fjernet hvis ikke en minnelig ordning med klageren kan oppnås. En berettiget klage kan være at dyreholdet i vesentlig grad sjenerer naboen gjennom lukt, bråk eller på annen måte er til ulempe. I tvilstilfeller avgjør styret etter forhandlinger med partene hvorvidt en klage er berettiget.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger ikke handelen:
- Stringhylle i stue.
- Floslampen i stue.
- Phlampem over spisebordet.
- Lamper på soverom.

Følgende tilbehør medfølger handelen:
- Alle hvitevarer på kjøkken.

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer medfølger der dette er spesielt angitt i salgsoppgaven. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.
Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til lj@schalapartners.no eller SMS: 98 64 77 21 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre undersøkelser av kjøpers egenkapital og eventuelt andre forhold knyttet til kjøper. Den delen av kjøpesummen som er egenkapital skal innbetales fra kjøpers konto i norsk finansinstitusjon.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Det forutsettes at hjemmel til eiendommen overføres til kjøper. Dersom dette ikke er ønskelig må det tas forbehold i budet.

Eierseksjonsloven

Ingen kan direkte eller indirekte erverve mer en to boligseksjoner i et boligsameie jf. eierseksjonsloven § 23. Dersom et erverv har funnet sted i strid med eierseksjonslovens regler kan Kartverket nekte overskjøting. Dersom overskjøting blir nektet, er kjøper likevel forpliktet til å gjennomføre handelen med selger, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Legalpant tilsvarende 2 G for panterett til sameiet.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §30, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk. Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 ganger folketrygdens grunnbeløp.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Adresse og matrikkel

Operagata 63A, 0194, Oslo, Gnr. 234 bnr. 123 snr. 52 orgnr. 924959134 i Oslo kommune

Oppdragsnummer

55-22-0063

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners Bjørvika/Gamle Oslo sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.

MELD DEG PA VISNING
Det er ikke satt opp annonsert visning. Dette gjores etter avtale med megler.
SALGSOPPGAVE
BUDVARSEL
BE OM SALGSSUM
TAKK!
Du blir varslet på e-post, i appen på mobil og her på Schala.