#KAMPEN, Telemarksvingen 4
4 500 000,-
Lys og attraktiv 2-roms mot rolig bakgård | Solrik balkong | Peisovn | Gjennomgående planløsning | Idyllisk beliggenhet

VISNING:

8. august mandag kl. 17:00 - 18:00 9. august tirsdag kl. 17:00 - 18:00
 • Prisantydning: 4 500 000,-
 • Omkostninger: 19 728,-
 • Totalpris: 4 579 313,-
 • Fellesutgifter 3 269,-
Beregnet totalkostnad:
4 500 000,- (Prisantydning) 59 585,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 4 559 585,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 9 178,- (Eierskiftegebyr trekkes i oppgjøret) 6 850,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) 3 700,- (Noteringsgebyr forretningsfører) -------------------------------------------------------- 19 728,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 4 579 313,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
 • Type: Leilighet
 • Eierform: Aksje
 • Primærrom: 50 m²
 • Bruksareal: 51 m²
 • Etasje: 3
 • Antall rom: 2
 • Oppholdsrom: 1
 • Soverom: 1
 • Byggeår: 1934
 • Gårdsnummer: 231
 • Bruksnummer: 471
 • Energimerking:
  F
 • Finnkode: 267343628
 • Sist endret: 01.08.22 15:22
NABOLAGSPROFIL for bydel
 • 65%
  eier sin egen bolig
 • 97%
  av boligene er eldre enn 20 år
 • 7%
  er gift
 • 72%
  har høyskoleutdanning
 • 32%
  har inntekt over 400.000

 

Beskrivelse

Velkommen til en lys og attraktiv 2-roms med sentral og rolig beliggenhet på idylliske Kampen. Ditt nye nærmiljø byr på flotte grøntområder, med med umiddelbar nærhet til de fleste service-tilbud! Dette er en mulighet du ikke må gå glipp av.

- Attraktiv 2-roms i byggets 3. etasje
- Lys og innbydende stue som er enkel å møblere
- Peisovn som bidrar til varme på kalde høst- og vinterdager
- Store vindusflater og gjennomgående planløsning
- Sydvendt balkong på 3,5m² med gode solforhold
- Stilrent kjøkken med god skap- og benkeplass
- Et romslig soverom med gode garderobemuligheter
- Tidløst bad fra 2006 med varmekabler i gulv
- Entré med praktisk, innvendig bod
- Felles låsbart sykkelrom, vaskeri og trimrom
- Bo i grønne omgivelser!
- Sentral beliggenhet like ved t-bane og buss
- En loftsbod og en kjellerbod

Innhold: Leiligheten ligger i byggets 3. etasje og inneholder entré, stue med utgang til en sydvendt balkong på 3,5 kvm, kjøkken, soverom, innvendig bod på 1 kvm og et bad. Det medfølger en loftsbod på 4 kvm og en kjellerbod på 6 kvm. Aksjelaget har et felles låsbart sykkelskur i bakgård, vaskeri og trimrom.

Innhold

Leiligheten ligger i byggets 3. etasje og inneholder entré, stue med utgang til en sydvendt balkong på 3,5 kvm, kjøkken, soverom, innvendig bod på 1 kvm og et bad. Det medfølger en loftsbod på 4 kvm og en kjellerbod på 6 kvm. Aksjelaget har et felles låsbart sykkelskur i bakgård, vaskeri og trimrom.

Utstyr

- Brannvarsler.
- Brannslukkingsapparat.
- Alle hvitevarer på kjøkken.
- Opplegg for vaskemaskin.

Stue | Med utgang til balkong

Lys og romslig stue i et tidløst fargevalg. Det er store vindusflater som slipper inn rikelig med lys i boligen. Dette sammen med den gjennomgående planløsningen og gode takhøyden sørger for en luftig atmosfære. Her møter du et stort rom med gode møbleringsmuligheter. Du har plass til både sofagruppe, spisebord og TV med tilhørende møblement. I stuen er det satt inn en peisovn som bidrar godt til varme på kalde høst- og vinterdager. På gulv er det lagt en tre-stavs parkett.

Fra stuen er det utgang til en herlig, sydvendt balkong på 3,5 kvm. Balkongen er vender mot den rolige bakgården, så her kan du nyte varme sommerdager. Du har plass til en sittegruppe, grill og beplantning. På balkongen er det tillatt å grille med gass- eller elektrisk grill.

Kjøkken

Separat kjøkken med en stilren innredning. Kjøkkenet har innredning med slette fronter i hvit utførelse og benkeplate av laminat. Det er godt med skap- og benkeplass. I tillegg er det god plass for et spisebord til to personer. De integrerte hvitevarene medfølger handelen.

Kjøkkenet har fått TG2 på følgende:
- Overflater vegger: Riss og sprekker stedvis påvist. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn.

Soverom

Lyst og romslig soverom i tidløse farger. Soverommet har god plass til dobbeltseng, nattbord på hver side og øvrig møblement. Det er satt inn et garderobeskap som sørger for gode oppbevaringsmuligheter. Soverommet vender mot den rolige bakgården, så her er det fredelig og stille.

Bad

Tidløst og flislagt baderom fra 2006. Baderommet inneholder servant, speil, dusjhjørne med dusjdør i herdet glass og et toalett. Det er varmekabler i gulv. Himlingen er nedsenket med downlights. I tillegg er det opplegg for vaskemaskin, så her har du alt du trenger på baderommet!

Badet har fått TG2 på følgende:
- Ventilasjon: Naturlig ventilasjon og ikke mekanisk avtrekk. Redusert luftutskiftning. Mekanisk avtrekk bør etableres.

Entré

Når du kommer inn i boligen, er det første du møter en lys entré. Veggene er malte i tidløse farger og på gulv er det lagt fliser. Fra entreen er det adkomst til en innvendig bod på ca. 1 kvm for ytterligere oppbevaringsplass. Det er adkomst via felles trappegang.

Beliggenhet

Idylliske Kampen er et område med en miks av sjarmerende trehusbebyggelse, klassiske bygårder og flotte grøntområdet. Her bor man skjermet for trafikk og støy, men allikevel i umiddelbar nærhet til de fleste service-tilbud. Nærmeste matvareforretning ligger kort fra boligen. Kampen er kjent for sitt særegne, trivelige og barnevennlige bomiljø.

Dette området har noe å by på for alle og enhver. Kampen kaffe og Bar finner du i umiddelbar nærhet. Ønsker du en bedre middag, er velrennomerte Kampen Bistro verdt et besøk. Her kan garanteres en behagelig atmosfære og utsøkt mat. Bistroen deler hus med bydelshuset på Kampen og fremstår som hjemmekoselig blant brune bord, "loppemarkedsfunn" og stearinlys.

For den aktive har man et godt utvalg med Sats treningssenter, Jordal Idrettspark, fotballbaner og Tøyenbadet med både utendørs og innendørs svømmebasseng innen gangavstand. Det er flotte tur- og rekreasjonsområder med Kampenparken, Tøyenparken og Botanisk hage som grenser til hverandre, samt Vålerengaparken og Jordal idrettsplass rett i nærheten.

Med Kampen Skole, Kampen kunstbarnehage og flere andre barnehager like i nærheten er området særdeles barnevennlig. Ikke mange bydeler er forunt å ha sin egen bondegård. Kampen Økologiske Barnebondegård ligger mellom Kampen skole og T-banestasjonen på Ensjø.

Det er god tilgang til offentlig kommunikasjon. T-bane i alle retninger både fra Tøyen og fra Ensjø. Ellers er det godt med busslinjer i nærområdet. Oslo S ligger en gåtur fra leiligheten.

Felleskostnader

3 269 pr. mnd. Fibernett fra OpenNet (1000 Mbit), trappevask, vaktmestertjenester, drift og vedlikehold, kommunale avgifter, felles forsikring, m.m.

Løpende kostnader

- Felleskostnader.
- Innboforsikring.
- Strøm.
- Eventuell alarm.
- Bystyret i Oslo har vedtatt å innføre og skrive ut eiendomsskatt. Det er eier av eiendommen som mottar varsel og krav om betaling. Dvs. borettslaget v/styret og det er opp til borettslaget å identifisere og kreve inn eiendomsskatt fra de andeler dette vil gjelde på vegne av Oslo kommune.

Fellesgjeld / lånevilkår

Andel fellesgjeld for denne leiligheten utgjør kr. 60.331,- pr. 23.06.2022.
Andel fellesformue for denne leiligheten utgjør kr. 36.320,- pr. 31.12.2021.

Boligselskapets har to registrerte lån:
Lån 1:
Type: A
Restsaldo: Kr. 16.807.744,-
Andel restsaldo: Kr. 39.041,-
Kapitalkostnader: kr 794,- pr mnd
Restløpetid: 4 år 7 md.
Term pr. år: 4
Rente pr. 18.07.2022: Fast, 4,00%
NORDEA-66151976104: Dette er et NIBOR-lån med swap-avtale og swap-avtalen løper frem til 23/10-2027. Fastrenteavtalen er en del av denne swap-avtalen, dvs at også den løper frem til 23/10-2027. Renten er SWAP renten + lånemargin.

Lån 2:
Type: S
Restsaldo: Kr. 8.842.376,-
Andel restsaldo: Kr. 20.544,-
Kapitalkostnader: kr 104,- pr mnd
Restløpetid: 23 år 2 md.
Term pr. år: 4
Rente pr. 18.07.2022: Flyt, 1,72%

Boligselskapets totale lån pr. 18.07.22 utgjør kr. 25.650.120,-

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Ingen sikringsordning eller IN-ordning.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 079 186 pr. 31.12.21 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 3 885 068 pr. 31.12.21 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger). For næringseiendom gjelder andre regler. For utfyllende informasjon om regelverket og unntak vises til skattelovens § 4-10 og Skatteetaten.

Tilstandsgrader (TG2/TG3) fra tilstandsrapport:

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrader 2:
Bad - Ved entré:
- Ventilasjon: Naturlig ventilasjon og ikke mekanisk avtrekk. Redusert luftutskiftning. Mekanisk avtrekk bør etableres.

Kjøkken:
- Overflater vegger: Riss og sprekker stedvis påvist. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn.

Øvrige rom:
- Overflater gulv: Gulvet bærer preg av slitasje. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn.

Elektrisk anlegg:
- Forenklet vurdering av det elektriske anlegget: Det er ikke fremlagt samsvarserklæring på elektrisk arbeid/anlegg montert etter 1999.

Dører og vinduer:
- Vinduer: Vinduer er av eldre dato, og det må forventes høyere varmetap fra disse vinduene sammenlignet med vinduer fra nyere dato. Til informasjon ble det utført stikkprøvekontroll på vinduer hvor  åpne/lukkefunksjon fungerte som forventet. Gjelder vinduer på sørsiden.

- Dører: Ytterdører er av eldre dato, og det må forventes høyere varmetap fra disse dørene sammenlignet med dører fra nyere dato. Til informasjon ble det utført stikkprøvekontroll på dører hvor åpne/lukkefunksjon fungerte som forventet. Gjelder balkongdør.

Boligens areal

Primærrom: 50 kvm, Bruksareal: 51 kvm

3. etasje:
Bruksareal: 51 m².
Primærrom: 50 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, stue, kjøkken, soverom og bad.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 195 kvm, Eierform: Eiet tomt

Garasje / Parkering

Selskapet har noen parkeringsplasser til utleie. Beboere som ønsker parkeringsplass leverer en søknad til styret. Annen hvert år vil det være trekning om biloppstillingsplassene.

Ellers gateparkering etter gjeldende bestemmelser.

Området er en del av ordningen "beboerparkering". Dvs. at man med beboerkort kan parkere gratis døgnet rundt - hele uken - også utover det som er maksimal parkeringstid, mot et gebyr på kr. 5 400,- i året. Beboerparkering for elbiler koster kr.1620,-. For mer info se www.bymiljoetaten.oslo.kommune.no/trafikk_og_samferdsel/parkering/beboerparkering/

Arealbekreftelse

Arealbekreftelse fra Oslo kommune følger vedlagt.

Byggemåte

Boligblokk over 4 etasjer samt kjeller og loft. Grunnmur av naturstein, bærende vegger av murkonstruksjoner og etasjeskillere hovedsakelig av trekonstruksjoner. Saltak belagt med takstein (ikke besiktiget). Leiligheten har profilert entrédør med sikkerhetslås og kikkehull. Balkongdør og vinduer på sørsiden med to-lags glass fra ukjent årstall men av eldre type. Vinduer på nordsiden med tre-lags glass fra 2012.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger "ekspedisjonsdokument" fra byggeåret. Et ekspedisjonsdokument er forgjengeren til ferdigattest. Dette dokumentet er førstesiden på byggesaken, hvor alle godkjennelser blir stemplet på (oppmålingssjefen, brannsjefen, helseråd, etc). Dette dokumentet kan være (ferdig) attestert, men i noen tilfeller er det bare registrert dato for byggeanmeldelse. Ved eldre bygårder er det som oftest dette dokumentet som vedlegges (attestert eller uattestert) for bekreftelse på at bygningen ble lovlig satt opp. Ekspedisjonsdokument kommer hovedsakelig i bygg som ble bygget på 1800-tallet og frem til rundt 1940-50.

Det foreligger ferdigattest på rehabilitering av våtrom datert 23.10.2006.

Det foreligger ferdigattest for balkonger datert 12.03.2003.

Adgang til utleie

Følgende fremkommer av boligsselskapets vedtekter:
(1) Aksjeeieren kan ikke uten skriftlig samtykke fra styret overlate bruken av boligen til andre.

(2) Med styrets skriftlige godkjenning kan aksjeeierne overlate bruken av hele boligen dersom:

- aksjeeieren selv eller aksjeeierens ektefelle eller slektning i rett opp- eller nedstigende linje eller fosterbarn av aksjeeieren eller ektefellen, har bodd i boligen i minst ett av de siste to årene. Aksjeeieren kan i slike tilfeller overlate bruken av hele boligen for inntil tre år

- aksjeeieren er en juridisk person med lovfestet krav på å eie leiligheter, jfr. pkt. 2-1 (5).

- aksjeeieren skal være midlertidig borte som følge av arbeid, utdanning, militærtjeneste, sykdom eller andre tungtveiende grunner

- et medlem av brukerhusstanden er aksjeeierens ektefelle eller slektning i rett opp- eller nedstigende linje eller fosterbarn av aksjeeieren eller ektefellen

- det gjelder bruksrett til noen som har krav på det etter ekteskapslovens § 68 eller husstandsfellesskapslovens § 3 andre ledd.

Godkjenning kan bare nektes dersom brukerens forhold gir saklig grunn til det. Godkjenning kan nektes dersom brukeren ikke kunne blitt aksjeeier.

(3) Overlating av bruken endrer ikke ikke aksjeeierens plikter overfor selskapet

For mer informasjon se vedlagte vedtekter.

I henhold til Lov om borettslag § 5-5 kan man med godkjenning fra styret i borettslaget leie ut leiligheten til andre for opp til tre år dersom man har bodd i leiligheten i minst ett av de to siste årene. Se for øvrig vedtektene for utfyllende bestemmelser.

Oppvarming

Oppvarming via elektrisitet. I tillegg er det satt inn en peis i stue.
Varmekabler på bad.

Energiforbruk

Stipiulert energiforbruk er ca. 6645,84 kwh pr. år. Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter F

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Regulering

Eiendommen er regulert til byggeområde for boliger etter bestemmelsene i S-2255 av 28.07.1977. Reguleringsbestemmelser i tilknytning til endret reguleringsplan for Oslo sentrum og indre sone i Oslo kommune med tilhørende endringer i S-2937 av 01.10.1987. (Planen er helt eller delvis opphevet som følge av bystyrets vedtak 23.09.2015, sak 262 (kommuneplan 2015 - Oslo mot 2030 - Smart, trygg og grønn)). For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Bevaringsverdig

Gården er registrert som bevaringsverdig i Byantikvarens Gule liste pr. januar 2013.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Offentlige planer

Brinken 39 - Rehabilitering og fasadeendring av garasjehus. Se saksnummer: 201920441. Status: Tillatelse gitt.

Ensjøveien 3, 5 og 7 - Bestilling av oppstartsmøte - NRK - Normannsløkka. Se saksnr: 202202903. Status: Oppstartsmøte bestilt. 

Ensjøveien 3 - Riving av bygg. Se saksnr: 202106119. Status: Rammetillatelse gitt.

Ensjøveien 5 - Riving av bygg. Se saksnr: 202107297. Status: Rammetillatelse gitt.

Ensjøveien 7-15 - Bestilling av oppstartsmøte - Boliger, torg og møteplasser. Forslagsstiller ønsker å utforske muligheten for en evt . transformasjon og omregulering av tomten fra hovedsakelig næring til bolig/ forretning/ kontor/ tjenesteyting, grønnstruktur, vei og offentligt org, men hovedvekt på omregulering til boligbebyggelse. Se saksnummer: 202002883. Status: Saken er avsluttet.

Ensjøveien 8 - Bestilling av oppstartsmøte - Boliger. Hensikten er å omregulere tomten fra industri til bolig ihht VPOR og kommuneplanen. Man vil oppnå flere leiligheter med god beliggenhet og gode solforholdt med kort tilknytning til kollektiv transport. Man vil også bidra til ytterligere transformasjon av Ensjø fra et industriområde til boligområde.Se saksnummer: 202103851. Status: Beslutning om offentlig ettersyn.

Ensjøveien 8 - Planforslag til offentlig ettersyn - Boliger. Se saksnr: 202103851. Status: Planforslag mottatt/utarbeidet.

Gladengveien 1 og Ensjøveien 14 - Avklaringsfase detaljregulering privat plan. Forslagstilleren vil utforske mulighetene for en evt. transformasjon og omregulering av tomten fra hovedsakelig næring til hovedsakelig boligformål. Se saksnummer: 201918011. Status: Oppstartsmøte bestilt.

Kampengata 10 - 12 - Oppføring av tilbygg. Tiltaket er lokalisert på Kampen, i bydel Gamle Oslo. Søknaden omfatter oppføring av et tilbygg. Tilbygget knyttes sammen med eksisterende bolig med en glassgang, som også vil fungere som en forlengelse av uteplassen. Tilbygget oppføres i én etasjer, med pulttak mot egen eiendom. I forbindelse med tiltaket, skal eksisterende støttemur rehabiliteres. Se saksnr: 201906653. Status: Igangsettingstillatelse gitt.

Kjølberggata 31 - Fasadeendring, påbygg, underbygg, bruksendring og riving av deler av eksisterende bygg. Se saksnummer: 202016704. Status: Endret tillatelse gitt.

Kolstadgata - Detaljregulering til offentlig ettersyn - Møteplass ved Tøyen skole. Hensikten med prosjektet er å skape et trafikksikkert og trygt miljø i Kolstadgata ved å fysisk stenge gata for gjennomkjøring og etablere et nytt torg ved Tøyen skole. Torget skal, så langt det er mulig, tilrettelegge for å bygge ned gjerdene rundt skolegården til Tøyen skole slik at torget også kan benyttes av skolen. Innkjøring til Kolstadgata skal være via Kjølberggata i nordøst. Utformingen av Kolstadgata for øvrig skal være godt tilrettelagt for myke trafikanter samtidig som det sikrer fremkommelighet for nyttetransport som varelevering og renovasjon. Se saksnummer: 201809736. Status: Sendt byrådsavdeling.
Norderhovgata 32 B - Tilbygg og innvendig ombygging. Se saksnummer: 201504772. Status: Mottatt søknad om ferdigattest.

Normannsgata 58 - Oppføring av avløp fra kjeller til kjøkken. Se saksnummer: 202000073. Status: Tillatelse gitt.

Skedsmogata 24 - Etablering av infrastruktur i grunn - VA-ledninger og VA kummer, lavspent- og høyspentkabler, fjernvarmeledninger og drenering for vei. Se saksnr: 201919601. Status: Tillatelse gitt.

Skedsmogata 25 - Oppføring av bolig- og næringsbygg. Tiltaket omfatter et nybygg med boliger og næring. Det skal etableres 94 leiligheter og ett næringslokale i første etasje mot nord-vest. Tiltaket omfatter tilhørende utomhusarealer. Se saksnr: 202101264. Status: Endret tillatelse gitt.

Skedsmogata 25 med flere - Opparbeidelse av gatetun, gangareal og torg - SG1, SG2, G3 OG ST2. Se saksnr: 202110534. Status: Mottatt søknad.

Skedsmogata 25 - Riving av kontorbygg. Se saksnr: 202105660. Status: Igangsettingstillatelse gitt.

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

2007/196423-1/200  Pantedokumen 14.02.2007 
BELØP: NOK 50.000.000
Panthaver:NORDEA BANK ABP FILIAL I NORGE  
Org.nr: 920058817
Gjelder denne registerenheten med flere
 
1934/900885-1/105  Opprettelse av matrikkelenheten 19.06.1934 
OPPRETTELSE - FRADELT FRA VESTBYGT 9E - UTGÅTT

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Oslo kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Aksjelag

Generelle opplysninger om AS Kampens Byggeselskap. Aksjeselskapet består av 433 leiligheter knyttet til aksjer. AS Kampens Byggeselskap er registrert i Foretaksregisteret i Brønnøysund med organisasjonsnummer 921104219, og ligger i bydel Gamle Oslo i Oslo kommune med følgende adresse:
Normannsgata 52,54,56,58,59,61,60,62,64,66,68,69,71,73,75
Bøgata 27,29,31,
Telemarksvingen 22,21,19, 20,18,16,14,12,10, 8,6,4,2
Skedsmogata 20,18,16
Trysilgata 1,3,5,7
Nittedalsgata 19,17,16,14
Sons gate 11,13,15,17,19,21, 23,25,27,29,

- Vaktmester: AS Kampens Byggeselskap har avtale med Bygårdservice om vaktmestertjenester Avtalen har en 3 måneders gjensidig oppsigelse. Vaktmester er engasjert i en 60% stilling. Arbeidstiden er fordelt tirsdag og torsdag kl. 07.00 -15.00, mandag, onsdag og fredag er det halv dag kl. 08.00 - kl. 11.00. Vaktmester kontoret er åpent tirsdag og torsdag kl. 07.00 - 07.30 og kl. 11.30 - 12.00

- Renhold: Boligaksjeselskapet har avtale med Centrum Vinduspuss og Rengjøringsbyrå AS om renhold av trappeoppganger, fellesvaskerier, styrekontor og vaktmesterkontor, trimrom.

- Nøkler/skilt: Ringeklokkeskilt bestilles hos vaktmester. Nøkkel til utgangsdøren passer også inn til kjellere med fellesvaskeri. Skilt til postkassen bestilles fra posten.no, skiltbutikk.

- Fellesvaskeri: Det er 9 fellesvaskerier. Vaskepolletter fås kjøpt hos vaktmester i kontortiden eller på styrekontoret mandag kl. 18.00 - 19.00. Vaskeriene i Nittedalsgate 16, Telemarksvingen 6,16 og 21 har elektronisk betaling

- Trimrom: Vi har et felles trimrom i Bøgt. 31. For å bruke trimrommet må du signere en avtale om bruk av trimrommet som godkjennes av styret. Når avtalen er godkjent på epost eller papir, leveres det til vaktmesteren for utlevering av nøkkel. Det må betales et depositum på Kr. 400,- for nøkkel. NB! Trimrommet er for tiden stengt grunner Korona.

- Oppussing: Oppussing av leiligheten skal meldes inn til styret i forkant av oppussingen. En kortfattet søknad som beskriver tiltaket samt en faglig dokumentasjon der det er påkrevet. Naboene i oppgangen skal varsles ved støyende oppussing.

- Aksjonærene er selv ansvarlig for å vedlikeholde balkonggulvet med treolje. Vask med vann og var forsiktig med oljebruken så det ikke søles ned til nabo. Oljing bør skje hver vår/sommer.

- Flytting/riving av vegger eller andre større bygningsmessige endringer i leiligheten må forelegges styret for godkjenning. Dokumentasjon om at endringene ikke svekker bærende konstruksjoner må fremlegges. Endringer som berører opprinnelige avløpsrør må også beskrives for styret. Spørsmal kan rettes til styreleder.

- Bestilling av postkasse skilt: kampen.vaktmester@gmail.com

- Boder: Selskapet har noen boder til utleie.

- Bredbåndtjenester. OBOS Opennet er leverandør av bredbåndtjenester til selskapet. Avtaleperiode er gjeldende fra 01.09.19 og løper i 5 år. Avtalen innebærer at bredbånd er inkludert i felleskostnadene. Beboerne sørger selv for sin egen TV avtale.

Forkjøpsrett

Nei.

Forsikring

Tryg forsikring Polisenummer: 6625647

Regnskap

Følgende informasjon fremkommer av årsregnskapet for 2021:
Inntekter
Driftsinntekter i 2021 var til sammen kr 16.500.033,-
Andre inntekter kr 138.725,- er nærmere beskrevet i note 3.

Kostnader
Driftskostnadene i 2021 var til sammen kr 10.087.653,-

Resultat
Årets resultat på kr 4.969.800,- fremkommer i resultatregnskapet og foreslås overført til egenkapital. Eventuelt avdrag på langsiktig gjeld (lån) er ikke tatt hensyn til.

Kommentarer til aksjeselskapets arbeidskapital pr. 31.12.2021.
Arbeidskapitalen fremkommer i balansen ved å trekke kortsiktig gjeld fra omløpsmidler og viser aksjeselskapets likviditet. Arbeidskapitalen pr. 31.12.2021 var kr 15.334.622,-. Neste års budsjett er nærmere omtalt under avsnittet" Kommentarer til budsjett for 2022". For øvrig vises det til de enkelte tallene i resultatregnskapet, balansen og notene. Styret er ikke kjent med hendelser etter 31.12.2021 som påvirker regnskapet i vesentlig grad.

Årsrapporten følger vedlagt.

Vedtekter / husordensregler

I følge vedtektene er det krav om styregodkjennelse av ny eier.

Bare personer som bor eller skal bo i boligen kan eie aksjer sammen.
Dersom flere eier aksje(r) sammen, skal det regnes som bruksoverlating (framleie) hvis en eller flere av sameierne ikke bor i boligen.

Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Styreleder informerer om følgende:
Av det som er planlagt av vedlikehold/rehabilitering er:
- Oppgradere belysning i lofts - og kjellerboder.
- Tilrettelegge for å øke strømkapasiteten inn til leilighetene. Styreleder informerer om at det er ukjent når oppstart skal være. I tillegg er det ikke diskutert om hvordan prosjektet skal finansieres.
- Styret har oppgradert uteområdene med beplanting og plantekasser , i tillegg er det bygget to sykkelhus for innendørs sykkelparkering.
Det er ingen planer om å øke felleskostnadene pr. 27.06.2022.

Styrets arbeid i 2020/2021:
SØPPELSKURET I A KVARTALET BYGGES OM:
I samarbeid med våre naboer i Bøgata 31 bygges søppelskuret i A- kvartalet om til innendørs sykkelparkering, tilsvarende det som allerede er gjort i kvartal B. Restavfallsdunkene settes inn i miljøskap. Tilstøtende skur bygges om til parkering for barnevogner, kassesykler etc.

ØKE KAPASITET PÅ STRØM INN TIL LEILIGHETENE:
Kampen Installasjon har i samarbeid med Hafslund og Elvia sine nettplanleggere kartlagt muligheten for å øke strømtilførsel inn til hver leilighet. Vi kan maximalt få 200 Amp på tilnærmet alle inntakene (hovedtavlene i kjellerene) og dertil øke fra 1 fas til 3 fas nede i hovedtavlen. Arbeidet er trinnvis, og første fase er å gjøre beregninger pr oppgang og inntak. Dette arbeidet er sluttført, og neste trinn er å søke inn hvert enkelt anlegg til hver enkelt leilighet. Da vil dette bli en utregning og en søknad med dokumentasjon pr. leilighet. Hafslund vil sende ut et informasjonsskriv og et skjema som fylles ut og signeres av hver enkelt aksjeeier. Deretter vil Hafslund ha dialog med hver enkelt beboer.

VERANDAPROSJEKT:
Styret har arbeidet med kartlegging av tilstanden til ca. 100 verandadører med tilstøtende vindu. Dette er et tidkrevende arbeid og styret har engasjert firma «Bygårdsservice» til å utføre dette. Styret har bestilt en statusrapport, som kan gi et bedre grunnlag for å planlegge videre arbeid.

Ny belysning for loft- og kjellerboder
I det digitale årsmøte våren 2021 ble det vedtak på å installere ny belysning i kjeller- og loftsbodene med tilstøtende fellesarealer. Arbeidet er i full gang, og alle bodene får lys med integrert sensor. Flere lyspunkter i fellesarealene installeres etter behov. Utførende firma er «Elektro-Sivert Installasjon», og konsulent er OBOS Prosjekt.

Tilstandsrapport for bad og ventilasjon
Det ble på general forsamlingen i 2021 bestemt at styret skulle bestille en tilstandsrapport for badene. Etter meldinger fra beboere om fukt og muggsopp rundt i baderommene bestilte styret også en kartlegging av ventilasjonen, da dårlig ventilasjon kan forkorte forventet levetid på badene. Obos Prosjekt ble valgt på bakgrunn av de utarbeidet en vedlikeholdsplan og kjenner byggmassen i Boligselskapet. I følge rapporten er avtrekket i leilighetene i utgangspunktet bra, men det kommer ikke tilstrekkelig friskluft inn i leilighetene. Det foreslås utbedringstiltak som beboere kan gjøre i sin egen leilighet og som boligselskapet må iverksette samlet for bygningsmassen. Forsalget om montering av ekstra friskluft ventiler bør sees i sammenheng med eventuelt bytte av vinduer og balkongdører. Styret vil utarbeide et informasjonsskriv om Byggeselskapets ventilasjonsløsning som vil bli distribuert ut til beboerne, og sikre at nye beboere mottar dette. Badene ble total renovert i 05/06 og rapporten konkluderer med at det ikke er grunn annet enn estetisk å renovere badene pr i dag. Membran har en forventet levetid på 30 år.

Større vedlikehold og rehabilitering:
2019 Ombygging av søppelskur til innendørs sykkelparkering i B-kvartalet

2018 Utskifting til LED-belysning I oppganger og fellesareal i kjellere.

2017/2018 Oppussing av oppganger

2016/2017 Overflatebehandling av alle oppgangene

2015 Oppgradering og utvidelse parkering

2014 Oppussing/modernisering et fellesvaskeri

2014 Oppgradering og utvidelse parkering. Det er lagt tilrette for 10 nye parkeringsplasser.

2012 Nye pipeløp samt rehabilitering utvendig

2012 Nye vinduer kjøkken og soverom.

2009 Nytt callinganlegg.

2006 Oppussing av alle bad.

2005 Oppgradert elektrisk anlegg. Nye sikringsskap med automatsikringer.

2005 Nye soilrør kjøkken og bad.

2000 Opparbeide utearealet. Beplantning, utbedring gressplener. Nytt søppelskur i kvartal A og B.

1997 Utvendige malerarbeider. Balkonger, terrassedør og stuevinduer malt.

Husdyrhold

Dyrehold er som en hovedregel tillatt i selskapet, men Styret kan be om at dette opphører dersom gjentatte klager på dyrehold ikke fører frem. Ref. Husordensreglene del II. Ro og orden, punkt 8.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen:
- Alle hvitevarer på kjøkken.

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer medfølger der dette er spesielt angitt i salgsoppgaven. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris. Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til hs@schalapartners.no eller SMS: 98 30 02 83 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre undersøkelser av kjøpers egenkapital og eventuelt andre forhold knyttet til kjøper. Den delen av kjøpesummen som er egenkapital skal innbetales fra kjøpers konto i norsk finansinstitusjon.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Det forutsettes at aksjene skal transporteres over til ny eier. Hvis kjøper ikke ønsker at aksjene skal transporteres over til seg, må det tas forbehold om dette i budet.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Et boligaksjeselskap består av x antall aksjer med tilknyttet eksklusiv bruksrett til en bestemt bolig. Ved kjøp av aksje(r) blir du medeier (aksjonær) i boligaksjeselskapet, og får medbestemmelsesrett sammen med de andre aksjonærene i selskapet. Eier du en aksje med bruksrett til en bestemt bolig har du full råderett over boligen du har bruksrett til. Begrensninger i bruksretten kan imidlertid følge av aksjeloven, borettslagsloven og boligaksjeselskapets vedtekter.
 
Dersom du kjøper en aksje i et boligaksjeselskap, dokumenteres ditt eierskap ved at du blir notert som aksjeeier i aksjeboken. I aksjeboken føres også panteheftelser. Aksjelaget har lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.

Adresse og matrikkel

Telemarksvingen 4, 0655, Oslo, Gnr. 231 bnr. 471, aksjebrevnr. 3568-03585 i Kampens Byggeselskap As boligaksjeselskap med orgnr. 921104219 i Oslo kommune

Oppdragsnummer

55-22-0046

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners Bjørvika/Gamle Oslo sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.

MELD DEG PA VISNING
SALGSOPPGAVE
BUDVARSEL
BE OM SALGSSUM
TAKK!
Du blir varslet på e-post, i appen på mobil og her på Schala.