#SPYDEBERG, Bøygen 4
3 990 000,-
Attraktiv enebolig på ett plan | Betydelig oppgradert i 2021 | 2(3) soverom | Solrik tomt | Barnevennlig beliggenhet

VISNING:

Visning etter avtale med megler

 • Prisantydning: 3 990 000,-
 • Omkostninger: 113 769,-
 • Totalpris: 4 103 769,-
Beregnet totalkostnad:
3 990 000,- (Prisantydning) Omkostninger 199,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 99 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 3 990 000,-)) 12 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 113 769,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 4 103 769,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
 • Type: Enebolig
 • Eierform: Selveier
 • Primærrom: 104 m²
 • Bruksareal: 107 m²
 • Antall rom: 4
 • Oppholdsrom: 2
 • Soverom: 2
 • Byggeår: 1976
 • Gårdsnummer: 430
 • Bruksnummer: 126
 • Energimerking:
  F
 • Finnkode: 255230548
 • Sist endret: 07.08.22 19:25
NABOLAGSPROFIL for bydel
 • 94%
  eier sin egen bolig
 • 81%
  av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill
 • 57%
  har bolig på over 120 kvm
 • 51%
  av boligene er nyere enn 20 år
 • 39%
  er barnefamilier

 

Beskrivelse

Velkommen til Bøygen 4! Her bor du barnevennlig og lettvint til med kort og trygg skolevei. Eneboligen er betydelig oppgradert i 2021. Boligen ligger på en solrik tomt som er pent opparbeidet med diverse beplatning.

- Romslig stue med store vindusflater og peis
- Fra stue er det utgang til en herlig, solrik terrasse på 25 kvm
- Nytt kjøkken fra 2021 med god skap- og benkeplass
- To soverom med gode garderobeløsninger
- TV-stue som kan omgjøres til et soverom ekstra
- Lekkert og nyoppusset bad fra 2021 med gulvvarme
- Praktisk vaskerom og en innvendig bod på 3 kvm
- Entré med gode oppbevaringsmuligheter
- Vestvendt terrasse på 7 kvm tilknyttet inngangsparti
- Fra gang er det adkomst til et praktisk loft
- Varmepumpe fra Panasonic
- Eiet, solrik tomt på 404 kvm
- Garasjeplass med elektrisk portåpner
- Biloppstillingsplasser i gårdsplass
- Sportsbod på 7 kvm
- Veletablert boligområde

Innhold: Boligen inneholder entré med utgang til vestvendt terrasse på 7 kvm, gang, stue/spisestue med utgang til sydvendt terrasse på 25 kvm, åpen kjøkkenløsning, to soverom, innvendig bod på 3 kvm, separat vaskerom og et baderom. Fra gangen er det adkomst til loft via luke med nedfellbar trapp. I tillegg er det en sportsbod på ca. 7 kvm tilknyttet inngangspartiet. Det medfølger en garasjeplass med elektrisk portåpner i felles garasjerekke samt oppstillingsplasser i gårdsplass.

Innhold

Boligen inneholder entré med utgang til vestvendt terrasse på 7 kvm, gang, stue/spisestue med utgang til sydvendt terrasse på 25 kvm, åpen kjøkkenløsning, to soverom, innvendig bod på 3 kvm, separat vaskerom og et baderom. Fra gangen er det adkomst til loft via luke med nedfellbar trapp. I tillegg er det en sportsbod på ca. 7 kvm tilknyttet inngangspartiet. Det medfølger en garasjeplass med elektrisk portåpner i felles garasjerekke samt oppstillingsplasser i gårdsplass.

Utstyr

- Markise på terrasse.
- Røykvarsler og brannslukkingsapparat.
- Automatsikringer.
- Luft-luft varmepumpe.
- Varmtvannsbereder på 120L fra 2021.
- Vedovn i stue.
- Skyvedørsgarderobe i entré og TV-stue.
- Garderobeskap på soverom 2.
-  Integrerte hvitevarer.
- Opplegg for vaskemaskin.
- Yale elektronisk kodelås.

Stue | Med utgang til terrasse & hage

Nyoppusset stue fra 2021 som er malt i et tidsriktig fargevalg. Stuen er enkel å møblere og du har god plass til både sofagruppe, TV med tilhørende møblement og hylleløsninger. I tilknytning til stuen er det en spisestue som har god plass til et stort spisebord. Det er store vindusflater som slipper rikelig inn med dagslys. I stuen er det satt inn en varmepumpe og peis som bidrar til varme på kalde høst- og vinterdager. På gulvet er det lagt et pen laminatgulv fra 2021. Himlingen er nedsenket med downlights i form av LED-striper i alle rom med trådløse brytere. Selger opplyser om at alle strømledninger i huset er skiftet og koblet til sikringsskap i 2021, se egenerklæringsskjema.

På varme sommerdager blir det naturlig å åpne den store glassdøren, så blir hele stuen forlenget med den flotte markterrassen på hele 25 kvm. Her er det muligheter for utemøblement, grill, beplantning, m.m. Hagen vender mot syd, så her du kan nyte varme sommerdager! Markterrassen er utstyrt med markise og stikkontakter på vegg.

Tomten har en solrik beliggenhet og er opparbeidet med singlet gårdsplass, gressplen og diverse beplantning.

Kjøkken

Lekkert, stilrent kjøkken fra 2021. Kjøkkenet har en åpen løsning mot stuen som er perfekt for sosiale sammenkomster. Innredningen er med glatte fronter og benkeplate i laminat. Her er det godt med skap- og benkeplass for oppbevaring og matlaging. Det er flislagt mellom benkeplate og overskap med stikkontakter samt belysning. De integrerte hvitevarene som dampovn og kombiovn (mikro/stekeovn), nedfelt induksjonstopp og oppvaskmaskin medfølger handelen.

Kjøkkenet har fått TG2 på følgende:
- Vannrør: Vannrørene er ikke plugget mot varerør. Av denne grunn kan eventuelt lekkasjevann fra rør-i-rør system forårsake følgeskader.
- Annet: Det er ikke etablert komfyrvakt på kjøkkenet. Komfyrvakt må etableres. Sjablongmessig prisanslag: kr 0 - 10 000

Soverom | TV-stue

Boligen har to soverom som er av gode størrelser, og har malte flater i lyse farger. Begge soverommene er romslige så her er det plass til seng, nattbord, garderobeskap og øvrig møblement. Garderobeskapene medfølger handelen.

Boligen har en egen TV-stue som kan omgjøres til soverom ved behov. Det er ukjent for megler om rommet blir godkjent som et soverom etter dagens forskrifter.

Baderom

Nyoppusset baderom fra 2021 som har et lekkert, industrielt preg med sorte detaljer. Her får man en behagelig start på dagen med gulvvarme og god plass. Baderommet inneholder ovenpåliggende servant med underskap, speil med integrert belysning,  vegghengt toalett og dusjnisje med glassdør.  Himlingen er nedsenket med downlights.

Baderommet har fått TG2 på følgende:
- Sanitærutstyr / innredning: Drenering fra innebygget sisterne er ikke registrert. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn.
- Fallforhold (gulv): Lokalfall i dusjsonen er mindre enn hva som ideelt anbefales. Det ble målt på tilfeldig sted og målingen viste en høydeforskjell på 11 mm. Fallet er mindre enn 1:50 i en avstand på 80 cm.

Vaskerom | Innvendig bod

Praktisk vaskerom med opplegg for både vaskemaskin og tørketrommel. Vaskerommet har en praktisk benkeplate med oppvaskkum. I tillegg er det vegghengte skapløsninger. Rom benyttet som vaskerom er på godkjente tegninger beskrevet som bod. Det er usikkert om det er søkt om bruksendring av rommet, eller om det lar seg gjøre.

Fra vaskerommet er det en innvendig bod på ca. 3 kvm med ulike hylleløsninger.

Entré

Når du kommer inn i boligen møtes du av en lys entré. Du har plass til en skohylle og rikelig med plass til knagger for å henge av deg yttertøy. I tillegg er det satt inn en praktisk skyvedørsgarderobe. Fra gangen er det adkomst til et loft via luke med nedfellbar trappeløsning. 
Ellers har boligen en profilert/glatt entrédør av tre med glassfelt og Yale elektronisk kodelås.

Fra entreen er det en overbygget, vestvendt terrasse på 7 kvm tilknyttet inngangspartiet. Her er det plass til en sittegruppe og beplatning.

Beliggenhet

Bøygen 4 ligger sentralt i Spydeberg i et veletablert boligområde. Området ligger i sentrum og innenfor ca. 12 minutters gange finner du servicefunksjoner, forretninger, apotek, bank, post, cafeer, togstasjon, busstasjon m.m.

Servicetilbud:
Spydeberg sentrum har alt av hva et sentrum kan by på. Her finner du blant annet daglivarebutikker, apotek, lege, treningssentere, skatepark, idrettsanlegg, Grinitun, m.m. I nærområdet ligger Hovin skole og Spydeberg skole. Det er også barnehager i nærheten (Solsiden, Blomsterenga og Espiria). Spydeberg idrettsanlegg ligger rett i nærheten, hvor man enkelt kan holde seg i aktivitet. Spydeberg har en rekke aktivitetstilbud, deriblant muligheter for langrenn og aking i kunstsnøanlegget.
Med boligområdets nære beliggenhet til friområder har man gode muligheter for forskjellige former for friluftsaktiviteter. Om sommeren kan du ta turen til Lyseren som gir rikelig med muligheter for badeliv.

Kommunikasjon:
Det er direkte buss- og jernbaneforbindelse til Oslo. Veiforbindelsen fra Spydeberg til Oslo er hovedsaklig langs europavei. Spydeberg ligger ca 45 km utenfor Oslo, som man enkelt kommer seg til med togforbindelse og bussforbindelse. Med den nye Follobanen blir reisetiden enda kortere.

Tomt

Areal: 404 kvm. Eierform: Eiet tomt

Areal: 404 kvm, Eierform: Eiet tomt

Eiet tomt opparbeidet med singlet gårdsplass, gressplen og diverse beplantning.

Felleskostnader

Det er pliktig medlemsskap i Øvre Lundåsen vel. Årskontigenten er på kr. 1250,-.

Med boligen medfølger det en garasjeplass i Bøygen Garasjelag. Det tilkommer derfor en årskontigent for garasjelaget. Kontigenten er på kr. 450,- pr. år.

Løpende kostnader

- Strømforbruk.
- Forsikring.
- Kommunale avgifter.
- Evnt. alarm.
- Renovasjonsgebyr (Andel av fellesløsning).
- Eiendomsskatt.
- Garasjelagskontigent (450 kr)
- Pliktig medlemsskap i Øvre Lundåsen vel.

Kommunale avgifter

Kommunale avgifter for eiendommen var på kr. 9270,77,- for året 2021.

I tillegg faktureres det for renovasjon (Andel av fellesløsning). Gebyret kom på kr. 2.472,52,- for året 2021.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 637 195 pr. 31.12.20 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 2 293 903 pr. 31.12.20 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger). For næringseiendom gjelder andre regler. For utfyllende informasjon om regelverket og unntak vises til skattelovens § 4-10 og Skatteetaten.

Tilstandsgrader (TG2/TG3) fra tilstandsrapport:

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrader 2 og 3:
Bad - Adkomst fra gang:
- Sanitærutstyr / innredning: Drenering fra innebygget sisterne er ikke registrert. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn.
- Fallforhold (gulv): Lokalfall i dusjsonen er mindre enn hva som ideelt anbefales. Det ble målt på tilfeldig sted og målingen viste en høydeforskjell på 11 mm. Fallet er mindre enn 1:50 i en avstand på 80 cm.

Vaskerom - Adkomst fra gang:
- Ventilasjon: Naturlig ventilasjon og ikke mekanisk avtrekk. Redusert luftutskiftning. Mekanisk
avtrekk må etableres. Ventilasjonsspalte dør/terskel er ikke etablert. Fører til redusert avtrekkseffekt når
døren er lukket. Lufttilførsel må etableres.
- Fallforhold (gulv): Det er motfall på gulv i fra sluk til dør på 10 mm, fare for vannansamling. TG 2 er gitt på grunnlag av 60 mm oppbrett på gulvbelegg.

Kjøkken:
- Vannrør: Vannrørene er ikke plugget mot varerør. Av denne grunn kan eventuelt lekkasjevann fra rør-i-rør system forårsake følgeskader.
- Annet: Det er ikke etablert komfyrvakt på kjøkkenet. Komfyrvakt må etableres. Sjablongmessig prisanslag: kr 0 - 10 000

Loft - uinnredet / råloft:
- Overflater vegger/undertak: Stikker spiker ned igjennom undertak. Selv om det ikke er observert synlige skader på befaringstidspunktet, er dette uheldig med tanke på kuldebro og kondensering.
Anbefales holdes under oppsikt.
- Kontroll av diffusjonssperre: Det observeres tegn til utettheter i dampsperren på våtrommet mot kald sone. Konsekvens er fare for kondensering. TG2 er satt for å belyse risiko, selv om synlige skader ikke er observert.

Etasjeskiller - 1.etasje:
- Skjevhetsmåling: Det er merkbare skjevheter i stue/spisestue. Forskjellen mellom høyeste og laveste
punkt i rommet er målt til 54 mm. Målingene er foretatt i en eldre bygning og bør ses i den sammenheng. Skjevheter er mer påregnelige i eldre bygninger enn i nye. Det er vanskelig i øyeblikksbilde å si noe om det bevegelsene fortsatt er under utvikling eller om situasjonen er stabilisert. Anbefales holdes under oppsikt. Forøvrig ingen merknader i det andre rommet som er målt.
Sjablongmessig prisanslag: kr 50 000 - 100 000.

Tekniske anlegg, VVS anlegg (Sjekkpunkter utover det som er inkludert i andre rom):
- Hovedstoppekran: Stoppekran er av eldre type. Anbefalt brukstid er vurdert til å være passert.
Stoppekran er ikke funksjonstestet grunnet høy alder/tilstand.

Elektrisk anlegg:
- Forenklet vurdering av det elektriske anlegget: Det er kun fremlagt samsvarserklæring på deler av det elektriske anlegget, montert etter 1999. Se sjekkliste dokumentasjon. Med bakgrunn i de registrerte avvik bør det gjennomføres en utvidet el-kontroll av en kvalifisert elektrofaglig person.

Yttervegger inkl. fasader og konstruksjon:
- Fasader ink. kledning: Vindskier og dekkbord bærer preg av høy slitasjegrad(råteskader). Tiltak må
påregnes. TG 2 gjelder kledning på sportsbod: Panel er stedvis råteskadet, og utbedringer er nødvendig.

Dører og vinduer:
- Dører: TG 2 gjelder terrassedør: Ytterdører bærer preg av slitasje og elde. Det er ikke observert synlige skader av større betydning, men basert på tilstanden er restlevetiden redusert/usikker.

Yttertak:
- Tekking (undertak, lekter og yttertekking): Symptomer på slitasje og elde er registrert, selv om det ikke ble observert tegn på lekkasjer eller skader. TG2 er valgt for å belyse at bygningsdelen har en alder og
tilstand som tyder på behov for tiltak i fremtiden.
- Skorsteiner over tak: Fotbeslag rundt skorstein har synlige slitasjesymptomer. Tiltak anbefales.
Sprekkdannelser i murpuss. Tiltak anbefales.
- Beslag, renner, nedløp og snøfangere: Renner, nedløp og beslag har høy slitasjegrad, og funksjonaliteten er derfor lav. Tiltak anbefales.

Terrasser / platting på terreng:
- Terrasser på terreng (understøttet av bjelker / pilarer): TG 2 gjelder terrasse tilknyttet inngangsparti:
Rekkverkshøyden er under 1,0 meter, avvik fra gjeldende forskrift.

Drenering:
- Alder: Drenering er nedgravd og skjult, og av den grunn må estimert tilstand vurderes ut i fra
alder. Estimert teknisk levetid på drenssystem har et betydelig sprang, og er mellom 20 - 60 år. Av nevnte grunner er det vanskelig å angi noen eksakt tilstand, TG2 settes for å belyse risiko.

Selgers egenerklæringsskjema

Selger har kommentert på følgende spørsmål i egenerklæringsskjema som er en del av salgaoppgaven:
- Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom?
Svar: Ja, kun faglært. Firmanavn: Har gjort det selv. Helt nytt baderom, støpt gulv/ våtromsplater/fliser/gips tak, med bildedokumentasjon. Vann og rør ble utført av Darius Costea i Vann og Varme Rørservice, dokumentasjon på det han har gjort er tilgjengelig. Varmekabler utført av elektriker, alt ble gjort september/ oktober 2021
- Ble tettesjikt/membran/sluk oppgradert/fornyet?
Svar: Ja. Ny membran på baderomet og nytt sluk og rør gjort av Darius Costea i september 2021
- Foreligger det dokumentasjon på arbeidene?
Svar: Ja. Dokumentasjon er tilgjengelig.
- Kjenner du til om det er/har vært utettheter i terrasse/garasje/tak/fasade?
Svar: Nei. Mulig vannlakasje fra tak i utebod. Har ikke merket noe selv, men det ser ut som at det tidligere har vært vannlekkasje fra tak ved uvær.
- Kjenner du til om det er/har vært utført arbeider på el-anlegget eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)?
Svar: Ja, hjelp av faglært elektriker. Ble byttet alle strømledninger i hele huset og satt inn i veggen i rør og koblet til sikringsskap. Alt dette ble gjort i løpet av år 2021.

Boligens areal

Primærrom: 104 kvm, Bruksareal: 107 kvm

1. etasje:
Bruksareal: 107 m².
Primærrom: 104 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, gang, stue/spisestue med åpen kjøkkenløsning, to soverom, TV-stue, vaskerom og bad.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Garasje / Parkering

Parkering i garasje (2,62x5,49 meter) med elektrisk port i felles garasjerekke samt oppstillingsplasser i gårdsplass.

Arealbekreftelse

Arealbekreftelse fra Indre Østfold kommune følger vedlagt.

Byggemåte

Enebolig fra 1976. Bolig stående på grunnmur av betong samt søylepunkter. Yttervegger og etasjeskiller av trekonstruksjoner. Fasader utført i
liggende samt stående kledning. Takkonstruksjon utført i saltaksform utvendig tekket med shingel og papp. Profilert/glatt entrédør av tre med
glassfelt og Yale elektronisk kodelås. Terrassedør med karmer av tre og tre-lags glass fra ukjent årstall. Vinduer med karmer av pvc og tre-lags glass
fra 2011 og 2014.

Ferdigattest / brukstillatelse

Ferdigattest er utstedet for eiendommen den 12.11.1976. Følger vedlagt.

Oppvarming

Boligen er elektrisk oppvarmet kombinert med vedovn plassert i stue/spisestue.

Energiforbruk

Stipiulert energiforbruk er ca. 13.500 kwh pr. år. Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Gul - Energikarakter F

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Regulering

Eiendommen er regulert til område for boliger med tilhørende anlegg. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

1974/5149-2/1  Erklæring/avtale 26.09.1974 
DIVERSE SERVITUTTER
Servitutten ligger vedlagt i prospektet.

1974/3328-1/1  Registrering av grunn 24.06.1974 
Denne matrikkelenhet opprettet fra:Knr:3014 Gnr:430 Bnr:98
 
2020/1186870-1/200  Omnummerering ved kommuneendring 01.01.2020 00:00

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Indre Østfold kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Forsikring

Kjøper må tegne forsikring.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen:
- Oppvaskmaskin.
- Dampovn og kombi ovn (mikro/stekeovn).
- Nedfelt induksjonstopp.

Følgende tilbehør medfølger ikke handelen:
- Side-by-side kjøleskap/frys.

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer medfølger der dette er spesielt angitt i salgsoppgaven. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til hj@schalapartners.no eller SMS: 99 69 24 27 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre undersøkelser av kjøpers egenkapital og eventuelt andre forhold knyttet til kjøper. Den delen av kjøpesummen som er egenkapital skal innbetales fra kjøpers konto i norsk finansinstitusjon.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Det forutsettes at hjemmel til eiendommen overføres til kjøper. Dersom dette ikke er ønskelig må det tas forbehold i budet.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Kommunen har legalpant som sikkerhet for betaling av kommunale avgifter. Pantet følger av "Lov om pant" og skal ikke tinglyses. 

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere opplysninger om disse.

Adresse og matrikkel

Bøygen 4, 1820, Spydeberg, Gnr. 430 bnr. 126 i Indre Østfold kommune

Oppdragsnummer

55-22-0039

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners Bjørvika/Gamle Oslo sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.

MELD DEG PA VISNING
Det er ikke satt opp annonsert visning. Dette gjores etter avtale med megler.
SALGSOPPGAVE
BUDVARSEL
BE OM SALGSSUM
TAKK!
Du blir varslet på e-post, i appen på mobil og her på Schala.