#GAMLEBYEN, Konows gate 8A
4 900 000,-
Delikat og lekker 3-roms fra 2005 | Sydvendt balkong på 6 kvm | Heisadkomst | Rolig & attraktiv beliggenhet

VISNING:

23. januar søndag kl. 16:00 - 17:00
 • Prisantydning: 4 900 000,-
 • Omkostninger: 8 009,-
 • Totalpris: 4 908 009,-
 • Ligningsverdi: 987 522,-
Beregnet totalkostnad:
4 900 000,- (Prisantydning) Omkostninger 199,- (Pantattest kjøper) 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) 6 850,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 8 009,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 4 908 009,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
 • Type: Leilighet
 • Eierform: Borettslag
 • Primærrom: 57 m²
 • Bruksareal: 57 m²
 • Etasje: 3
 • Antall rom: 3
 • Oppholdsrom: 1
 • Soverom: 2
 • Byggeår: 1957
 • Gårdsnummer: 233
 • Bruksnummer: 236
 • Energimerking:
  F
 • Finnkode: 240515497
 • Sist endret: 18.01.22 16:52
NABOLAGSPROFIL for bydel
 • 65%
  eier sin egen bolig
 • 95%
  av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill
 • 61%
  har bolig mellom 60-120 kvm
 • 61%
  av boligene er nyere enn 20 år
 • 14%
  er gift

 

Beskrivelse

Delikat og innbydende hjørneleilighet i Gamlebyen. Her får du en leilighet med gjennomgående god standard, store vindusflater og en herlig balkong med gode solforhold. Bygget ble gjort om til leiligheter i 2005, så her er det fokus på bokvalitet!

Gamlebyen er et flott sted å bo for deg som ønsker en rolig tilværelse i nærheten av grønne friarealer, men samtidig kort vei til by-livet i Oslo sentrum.

- Flott 3-roms leilighet med en svært god planløsning
- Delikat stue med store vindusflater
- Sydvendt balkong på 6 kvm med gode solforhold
- Stilrent kjøkken med integrerte hvitevarer
- To romslige soverom med gode garderobeløsninger
- Tidløst bad med opplegg for vaskemaskin
- Innbydende og lys entré
- Kjellerbod på ca. 4,7 kvm
- Lave kjøpsomkostninger
- Ingen forkjøpsrett
- Kort avstand til "alt"
- Heisadkomst

Innhold: Leiligheten ligger i byggets 3. etasje og inneholder entré, stue med utgang til sydvendt balkong, kjøkken, to soverom og bad. Det medfølger en kjellerbod på 4,7 kvm.

Innhold

Leiligheten ligger i byggets 3. etasje og inneholder entré, stue med utgang til sydvendt balkong, kjøkken, to soverom og bad. Det medfølger en kjellerbod på 4,7 kvm.

Utstyr

- Røykvarsler.
- Brannslukningsapparat.
- Automatsikringer.
- Panelovner.
- Varmtvannsbereder på 110 liter fra 2020.
- Integrerte hvitevarer på kjøkken.
- Callinganlegg.
- Heisadkomst.

Stue | Med utgang til balkong

Stuen er lys og romslig i et tidsriktig fargevalg. Det er store vindusflater som slipper inn rikelig med lys i boligen. Dette sammen med den praktiske planløsningen sørger for god atmosfære. Du har plass til både sofagruppe, spisebord og øvrig møblement.

På varme sommerdager blir det naturlig å åpne glassdøren, så blir hele stuen forlenget med en herlig balkong på 6 kvm. Balkongen vender mot syd, så her har du gode solforhold. Du har god plass til en sittegruppe, grill og beplantning.

Kjøkken

Stilrent og pent kjøkken med ny innredning fra 2015 med lyse, glatte fronter samt vitrineskap. Benkeplaten er i laminat med nedfelt og rustfri oppvaskkum. Ellers har du en barløsning på kjøkkenøyen som er perfekt for sosiale anledninger. Det er godt med skap- og benkeplass på kjøkkenet for oppbevaring og matlaging. Videre finner du integrerte hvitevarer som komfyr med induksjonsplate, ventilator fra 2015, oppvaskmaskin og kjøleskap med fryser. Veggene har malte og pene flater, samt er gulvet belagt med laminat.

Kjøkkenet har fått TG2 på følgende:
- Ventilasjon: Kullfilter, og ikke eget utkast ut av bygget.
- Annet: Det er ikke etablert komfyrvakt på kjøkkenet.

Soverom

Boligen har to soverom med malte flater i delikate farger. Det er store vinduer med brede karmer som slipper inn godt med lys i rommene. Hovedsoverommet er romslig så her er det plass til dobbeltseng, nattbord på hver side, øvrig møblement og garderobeskap.

Det andre soverommet har god plass til seng, kontorpult og øvrig møblement. Med to soverom egner det ene seg ypperlig for gjesteværelse, barnerom eller hjemmekontor.

Baderom

Tidløst og flislagt baderom fra 2005. Badet har blitt overflateoppusset i 2015 iht. tidligere eier. Her får man en behagelig start på dagen med gulvvarme. Baderommet inneholder servant med underskap, speil med belysning, vegghengt toalett og dusj med innfellbare dører av herdet glass. Videre er det opplegg for vaskemaskin, så her har du alt du trenger på baderommet. Himlingen er nedsenket med downlights.

Badet har fått TG2 på følgende:
- Membran, tettesjikt og overgang til sluk: Utførelsen med hensyn til bruk av slukmansjett og membran er uoversiktlig, og det
kan derfor ikke verifiseres at løsningen er fullgod og sikker mot lekkasjer. Dreneringsrør fra fordelerskap er plassert i dusjsone. Dette er en uheldig plassering siden området er utsatt for høy fuktbelastning.
- Fallforhold (gulv): Lokalfall i dusjsonen er mindre enn hva som ideelt anbefales. Det ble målt på tilfeldig sted og målingen viste en høydeforskjell på 8 mm. Fallet er mindre enn 1:50 i en avstand på 80 cm.

Entré

Når du kommer inn i boligen, er det første du møter en lys entré. Veggene har blitt malt i tidløse farger og på gulv er det lagt et tre-stavs laminat gulv. Det er adkomst via felles trapperom med heis. Leiligheten har en entrédør med brannklasse B30 og lydklasse 35dB med kikkhull. I tillegg har leiligheten et callinganlegg.

Beliggenhet

Ved foten av Ekebergskrenten ligger "Nye Gamlebyen", et meget attraktivt og idyllisk boligområde med en fin kombinasjon av nybygg og historiske bygg. Eiendommen har en svært sentral beliggenhet, godt skjermet fra trafikk, med nærhet til skoler, dagligvare, offentlig kommunikasjon og et rikt utvalg av fasiliteter og servicetilbud i Oslo sentrum. Matbutikk ligger rett  ved boligen, samt nyåpnete pizza-takeaway.

Området er i sterk utvikling og ansees for å være et av de mest attraktive stedene å bo i Gamle Oslo. Det er gåavstand til Fjordbyen med Sørenga og Bjørvika, der man blant annet finner Operaen og Oslos finansdistrikt; Barcode. Operaen har blitt et av byens monumenter og har kontinuerlige oppsetninger med opera, dans og musikk. Nye Deichmanske hovedbibliotek ligger like ved Operaen og er en moderne møteplass for utveksling av kunnskap.

Tar man en tur ut ytterst på Sørenga finner man den flotte bystranden som er et perfekt utfartssted for bading gjennom sommerhalvåret. Området har mange spennende tilbud, som f.eks. folkerike Teaterplassen, Ekebergrestauranten med en spektakulær utsikt, Olympen m.m. De siste årene har Oslos mest populære festivaler vært holdt i Tøyenparken rett i nærheten.

Leiligheten ligger tilbaketrukket til i stille gate, med en rekke turmuligheter både sommer og vinter. Det er gangavstand til Middelalderparken og Vannspeilet, hvor du også finner historiske Ruinparken. Fra Kværnerbyen kan man ta turen opp langs Alnaelva som har noen av byens flotteste turstier.

Forøvrig er det kort vei til andre populære parker og rekreasjonsområder. Her finner man blant annet Ekebergparken, Klosterenga park, Svartdalsparken m.m. Ekebergparken er et populært turalternativ med bl.a. anerkjent skulpturpark, dyregård, rideskole og minigolf. Her finner du også skiløyper og morsomme akebakker langs Brannfjellskogen om vinteren.

For de treningsglade er det kort vei til Ekebergsletta med utallige fotballbaner og lange sletter. På Barcode finner du et av de mest velutstyrte Sats sentre samt treningssenter i Kværnerbyen.

Ønsker du ytterligere servicetilbud byr Oslo City, Byporten, Grønland Basar og de øvrige handlegatene i sentrum på et rikt og variert utvalg. Ulike kaféer, barer og restauranter ligger også godt innen rekkevidde.

Det er gangavstand til Tøyen, Vålerenga, Kampen, Grønland, Bjørvika og sentrum med alt av fasiliteter og et yrende folkeliv, koselige kaféer, historiske restauranter og mangfold av butikker. Området gir mulighet for offentlig kommunikasjon via buss og trikk.

Felleskostnader

4 016 pr. mnd. Trappevask, vaktmestertjeneste, festeavgift, drift av borettslaget, felles byggforsikring, kommunale avgifter m.m.

Løpende kostnader

- Fellesutgifter
- Innboforsikring
- Strøm
- Bystyret i Oslo har vedtatt å innføre og skrive ut eiendomsskatt. Det er eier av eiendommen som mottar varsel og krav om betaling. Dvs. borettslaget v/styret og det er opp til borettslaget å identifisere og kreve inn eiendomsskatt fra de andeler dette vil gjelde på vegne av Oslo kommune.

Fellesgjeld / lånevilkår

Andel fellesformue pr. 31.12.2020 er på kr. 20.457,-.

Borettslaget Konowsgate 8 har tre IN-lån. Andel 36 har betalt ned sin del av denne gjelden, og har ingen forpliktelser knyttet til lån.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Ingen sikringsordning eller IN-ordning.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 987 522 pr. 31.12.19 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 3 555 079 pr. 31.12.19 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Boligens areal

Primærrom: 57 kvm, Bruksareal: 57 kvm

3. etasje:
Bruksareal: 57 m².
Primærrom: 57 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, stue, kjøkken, to soverom og bad.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 1 323 kvm, Eierform: Festet fellestomt

Festeavgift var på kr. 464.980,- i år 2020. Bortfester er Konows gate 8 Tomt ANS. Oppsigelse av festeforholdet må gjøres skriftlig og det løper en oppsigelsesfrist på 4 år.

Felles bakgård opparbeidet med blant annet asfalterte adkomst-/internveier, plenarealer, busker, trær, hyggelige sittebenker, lekeapparater for de minste og sykkelstativer.

Garasje / Parkering

Gateparkering etter gjeldende bestemmelser.

Området er en del av ordningen "beboerparkering". Dvs. at man med beboerkort kan parkere gratis døgnet rundt - hele uken - også utover det som er maksimal parkeringstid, mot et gebyr på kr. 5 400,- i året. Beboerparkering for elbiler koster kr. 900,-. For mer info se www.bymiljoetaten.oslo.kommune.no/trafikk_og_samferdsel/parkering/beboerparkering/

Arealbekreftelse

Arealbekreftelse fra Oslo kommune følger vedlagt.

Byggemåte

Boligblokk over 6 etasjer samt kjeller. Gulv mot grunn, grunnmur, bærende konstruksjoner og skillende dekker av betongkonstruksjoner. Yttervegger
av pussede og malte flater. Yttertak i saltaksform utvendig tekket takpapp (taket er ikke besiktiget). Leiligheten har Swedoor glatt entrédør i
brannklasse B30 og lydklasse 35dB med kikkehull. Balkongdør og vinduer med karmer av tre, og tre-lags glass fra 2015. Vinduer med karmer av tre og to-lags glass fra ombygningsår.

Ferdigattest / brukstillatelse

Ferdigattest er utstedet for eiendommen den 08.01.1962. Følger vedlagt.

Adgang til utleie

I henhold til Lov om borettslag § 5-5 kan man med godkjenning fra styret i borettslaget leie ut leiligheten til andre for opp til tre år dersom man har bodd i leiligheten i minst ett av de to siste årene. Se for øvrig vedtektene for utfyllende bestemmelser.

Oppvarming

Leiligheten er oppvarmet med elektriske panelovner og gulvvarme.

Energiforbruk

Stipiulert energiforbruk er ca. 10.000 kwh.

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter F

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Regulering

Eiendommen er regulert til byggeområde for boliger etter bestemmelsene i S-2255 av 28.07.1977. Reguleringsbestemmelser i tilknytning til endret reguleringsplan for Oslo sentrum og indre sone i Oslo kommune med tilhørende endringer i S-2937 av 01.10.1987. (Planen er helt eller delvis opphevet som følge av bystyrets vedtak 23.09.2015, sak 262 (kommuneplan 2015 - Oslo mot 2030 - Smart, trygg og grønn)). For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Bevaringsverdig

Nei.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Offentlige planer

Alnafetgata 5 - Oppføring av fire balkonger. Se saksnr: 202106185. Status: Tillatelse gitt.

Ekebergveien 11 - Oppdeling, fasadeendring og bruksendring av eksisterende bolig. Se saksnr: 202113305. Status: Venter på tilleggsdokumentasjon.

Ekebergveien 34 - Oppgradering og renovering av enebolig. Se saksnr: 202117682. Status: Mottatt søknad.

Dyvekes vei 2 - Oppføring av tidsbegrenset telt for kjøretøy m/midlertidig dispensasjon fra regulert byggegrense mot riksvei, jf. avstandsbestemmelsen i vegloven § 29. Det søkes om tidsbegrenset plassering av isolert lagerhall/telt med en grunnflate på ca. 129 m2, på overnevnt adresse. Lagerhallen skal fungere som tidsbegrenset garasje og er søkt for en periode på inntil 8 år. Se saksnr: 202013537. Status: Tillatelse gitt.

Konows gate 33 - Oppføring av to boligbygg og riving av uthus. Se saksnr: 202000329. Status: Venter på tilleggsdokumentasjon.

Ribbunggata 4 - Bruksendring av tilbygg til tomannsbolig fra tilleggsdel til hoveddel. Se saksnr: 201805125. Status: Tillatelse gitt.

Ribbunggata 10 - Tilbygg og fasadeendringer. Se saksnr: 201707789. Status: Endret tillatelse gitt.

Ribbunggata 15 - (Ribbunggata 13) Oppføring av enebolig, dispensasjon fra vegloven § 29 og regulert BYA og parkering. Se saksnr: 20181385. Status: Mottatt søknad om endring.

Ribbunggata 17 - Oppføring av hagestue - Riving av lysthus, takkoverdekking og platting - Opparbeidelse av uteareal. Se saksnr: 201516842. Status: Igangsettingstillatelse gitt.

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

2006/440131-2/200  Hjemmel til eiendomsrett 18.09.2006 
Vederlag: NOK 10.368.000
KJØPER:FREDENSBORG 09 ANS  
Org.nr: 977278430
Rettighetshavere til festerett

2006/567779-1/200  Hjemmel til festerett 20.11.2006 
Vederlag: NOK 72.632.000
KJØPER:BORETTSLAGET KONOWSGATE 8  
Org.nr: 988321540

Urådigheter
2015/371340-2/200 URÅDIGHET 2018/408896-2/200 REGISTERENHETEN KAN IKKE DISPONERES OVER UTEN SAMTYKKE FRA RETTIGHETSHAVER

1955/304533-1/105  Erklæring/avtale 22.03.1955 
Vedtak av Oslo kommunes vann- og kloakkreglement
Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen
Overført fra Konowsgt.8.
Overført fra: 0301-233/236/0/1-43

1988/36895-2/105  Best. om adkomstrett 06.06.1988 
Korrekt dok.nr. er iht gammel grunnbok og pantebokskopi: 36895/1986
Overført fra: 0301-233/236/0/1-43
 
2006/440679-2/200  Festekontrakt - vilkår 18.09.2006 
gjelder fra dato: 20.06.2005
ÅRLIG FESTEAVGIFT: NOK 345.600
Med flere bestemmelser
 
2015/371340-1/200  Pantedokument 29.04.2015 
BELØP: NOK 210.000.000
Panthaver:DANSKE BANK  
Org.nr: 977074010
Gjelder denne registerenheten med flere
 
2015/371340-2/200  Urådighet 29.04.2015 
Rettighetshaver:DANSKE BANK  
Org.nr: 977074010
Matrikkelenheten kan ikke disponeres over uten samtykke fra rettighetshaver
Gjelder denne registerenheten med flere

2015/427283-1/200  Pantedokument15.05.2015 
BELØP: NOK 300.000.000
Panthaver:FREDENSBORG 1994 AS  
Org.nr: 943582815
Gjelder denne registerenheten med flere

2018/409274-1/200   ** Prioritetsbestemmelse 08.02.2018 21:00 
veket for: PANTEDOKUMENT 2018/408896-1/200

2018/409274-2/200   ** Prioritetsbestemmelse 08.02.2018 21:00 
veket for: REGISTERENHETEN KAN IKKE DISPONERES OVER UTEN SAMTYKKE FRA RETTIGHETSHAVER 2018/408896-2/200

2018/408896-1/200  Pantedokument 08.02.2018 21:00 
BELØP: NOK 430.000.000
Panthaver:DANSKE BANK  
Org.nr: 977074010
Gjelder denne registerenheten med flere
 
2018/408896-2/200  Registerenheten kan ikke disponeres over uten samtykke fra rettighetshaver 08.02.2018 21:00 
Rettighetshaver:DANSKE BANK  
Org.nr: 977074010
Gjelder denne registerenheten med flere

2006/440679-2/200  Festekontrakt - vilkår 18.09.2006 
gjelder fra dato: 20.06.2005
ÅRLIG FESTEAVGIFT: NOK 345.600
Med flere bestemmelser
Overført fra: 0301-233/236/0/1-43
Gjelder feste

2006/654520-2/200  Felles pantedok bor.innsk  27.12.2006 
BELØP: NOK 35.000.000
Panthaver:BORETTSLAGET KONOWSGATE 8  
Org.nr: 988321540
Panthavere er andelseierene i borettslaget.
Gjelder feste
 
2013/332974-1/200   ** Prioritetsbestemmelse 25.04.2013 
veket for: PANTEDOKUMENT 2013/284353-1/200
 
2013/332974-2/200   ** Prioritetsbestemmelse 25.04.2013 
veket for: PANTEDOKUMENT 2013/284366-1/200

2015/104815-1/200   ** Prioritetsbestemmelse 04.02.2015 
veket for: PANTEDOKUMENT 2014/989739-1/200

2013/284353-1/200  Pantedokument 10.04.2013 
BELØP: NOK 62.600.000
Panthaver:EIENDOMSKREDITT AS  
Org.nr: 979391285
Gjelder feste

2013/284366-1/200  Pantedokument 10.04.2013 
BELØP: NOK 16.000.000
Panthaver:BIEN SPAREBANK ASA  
Org.nr: 991853995
Gjelder feste

2013/734211-1/200   ** Prioritetsbestemmelse 02.09.2013 
veket for: PANTEDOKUMENT 2013/284353-1/200

2014/989739-1/200  Pantedokument 13.11.2014 
BELØP: NOK 8.000.000
Panthaver:BIEN SPAREBANK ASA  
Org.nr: 991853995
Uomsettelig
Gjelder feste
Elektronisk innsendt

1955/419170-1/105  Opprettelse av matrikkelenheten 28.11.1955 
OPPRETTELSE - FRADELT FRA EN ADRESSE

1990/39440-1/105  Seksjonering 29.06.1990 
EIENDOMMEN ER OPPDELT I 43 SEKSJONER
2006/654271-1/200  Opphevelse av seksjonering 27.12.2006

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Oslo kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Borettslag

Borettslaget Konows gate 8, org.nr. 988 321 540, består av 75 andelsleiligheter.

Forretningsfører er Solibo.

Forsikring

Gjensidige forsikring Polisenummer: 83519498

Regnskap

Fjorårets regnskap viste et overskudd på 1.020.333,-. I budsjett for inneværende år er det lagt til grunn at selskapet skal gå med kr 127.000,- i overskudd.

Vedtekter / husordensregler

Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Ferdigattesten for balkonger er tilbaketrukket i påvente av utbygging av markterrasser. Grunnet tilbaketrekking av ferdigattest for balkongene, har borettslaget vedtatt å oppgradere sokkelleilighetene. Prosjektet i 0. etasje med markterrasser og utbedring av grunnmur har vært et langvarig prosjekt i borettslaget. Prosjektet har fått innvilget rammetillatelse. Status på prosjektet er nå at det fremdeles ventes en siste godkjenning av Eiendoms- og byfornyelsesetaten i Oslo. Når dette er klart vil det hentes inn anbud for arbeidet. I den forbindelse har styret fått fullmakt til å ta opp et lån på inntil kr. 3.500.000,-. Lånet fordeles slik at andelseierne belastes det som angår drenering, mens sokkelleilighetene dekker de tiltakene (bl.a. markterrasser) som gjelder de enkelte leiligheter. Totalkostnad og fordeling settes på ekstraordninær generalforsamling - for leiligheter som ikke får markterrasse er det beregnet til omlag 30 000 kr.

Vedlikehold og andre prosjekter - Det er innhentet tilbud på brannvarslingsanlegg, innvendig oppussing som maling av vegger, utskiftning av gulv og takplater, innvendig belysning og tilstand på taket og ventilasjonsanlegg. Prosjektet skal lånefinansieres, men åpnes for mulighet for direkte innbetaling for de som har nedbetalt fellesgjeld. Nytt dørcallinganlegg skal bli montert oktober 2021. På årsmøtet vil det bli tatt opp om borettslaget skal ta opp lån på kr. 200.000,- for nytt lys i korridorene. Dette kan ha innvirkning på andel fellesgjeld og fellesutgiftene.

VVS - anlegg - Det ble gjennomført en VVS-gjennomgang av samtlige leiligheter. Dette ble gjort på bakgrunn av flere lekkasjer fra varmtvannsberedere de siste årene. Det ble derfor pålagt bytte av disse, samt installering av automatisk vannstopper. Styret innhentet fellestilbud fra leverandører.

På årets generalforsamling ble det vedtatt å si opp fellesavtale for TV som et alternativ til å øke felleskostnadene. Dette gir mer midler til nødvendig vedlikehold uten å øke felleskostnader.

Utført arbeid:
- Det er satt 2 nye søppelbeholdere i bakken der sykkelstativet sto før.
- Balkongprosjekt.
- Renset lufteanlegget og kloakksystemet.
- Oppgradert styringsenheten til kloakkanlegget.
- Nytt låssystem.
- Igangsatt forprosjekt i underetasjen, lysgravoppgradering og drenering.

For mer utfyllende liste over utførte arbeider, se vedlagte dokumenter fra forretningsfører i salgsoppgaven.

Generelt vedlikehold må påregnes. Se forøvrig årsberetning som ligger vedlagt i prospekt.

Husdyrhold

Tillat etter søknad til styret. Se borettslagets husordensregler § 4 for mer informasjon.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen:
- Hvitevarer på kjøkken.

Følgende kan medfølge om ønskelig:
- Seng på hovedsoverom.
- Sofaen.
- Vaskemaskin.

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer medfølger der dette er spesielt angitt i salgsoppgaven. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til hs@schalapartners.no eller SMS: 98 30 02 83 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrader 2:
Bad:
- Membran, tettesjikt og overgang til sluk: Utførelsen med hensyn til bruk av slukmansjett og membran er uoversiktlig, og det
kan derfor ikke verifiseres at løsningen er fullgod og sikker mot lekkasjer. Dreneringsrør fra fordelerskap er plassert i dusjsone. Dette er en uheldig plassering siden området er utsatt for høy fuktbelastning.
- Fallforhold (gulv): Lokalfall i dusjsonen er mindre enn hva som ideelt anbefales. Det ble målt på tilfeldig sted og målingen viste en høydeforskjell på 8 mm. Fallet er mindre enn 1:50 i en avstand på 80 cm.

Kjøkken:
- Ventilasjon: Kullfilter, og ikke eget utkast ut av bygget.
- Annet: Det er ikke etablert komfyrvakt på kjøkkenet.

Øvrige rom:
- Overflater gulv: Det er stedvis knirk i gulvet.

Etasjeskiller - 2.etasje:
Skjevhetsmåling: Det er noe merkbare skjevheter i boligen. Forskjellen mellom høyeste og laveste punkt på 2,0 meter er målt til 13 mmi en retning av stue. Forøvrig ingen merknader på d3n andre retningen som er målt.

Teknisk anlegg/VVS anlegg:
- Vannrør (Sjekkpunkter utover det som er inkludert i andre rom): Fordelerskap har åpninger/utettheter til omsluttende veggkonstruksjon. Konsekvens
kan være fuktskader hvis det skulle oppstå lekkasje fra vanninstallasjoner i fordelerskapet.

Elektrisk anlegg:
- Forenklet vurdering av det elektriske anlegget: Det foreligger kontroll fra det lokale el-tilsynet utført i 2021. Denne legges til grunn for vurderingen av det elektriske anlegget i denne rapporten. Det er kun fremlagt samsvarserklæring på deler av det elektriske anlegget, montert etter 1999. Se sjekkliste dokumentasjon.

Meglers uavhengighet

Det opplyses om at megler har relasjon til oppdragsgiver, men relasjonen er ikke i strid med god meglerskikk.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre undersøkelser av kjøpers egenkapital og eventuelt andre forhold knyttet til kjøper. Den delen av kjøpesummen som er egenkapital skal innbetales fra kjøpers konto i norsk finansinstitusjon.

Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers.

Alle interessenter plikter å sette seg inn i salgsoppgave og tilstandsrapport da disse danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven.

Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Fra 01.01.2022 vil avhendingslova endres slik at det ikke lengre er adgang til å selge eiendom «as is» til forbruker og følgende salgsbetingelser vil være gjeldende:

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene.  Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. 

Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.  

Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.

Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.

Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Det forutsettes at hjemmel til eiendommen overføres til kjøper. Dersom dette ikke er ønskelig må det tas forbehold i budet.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Fra 01.01.2022 endres avhendingsloven slik at det ikke lengre er adgang til å selge "as is" til forbrukerkjøper. Dette innebærer at alle forhold som ikke fremgår av ny tilstandsrapport vil kunne utgjøre en mangel. Kjøper plikter å sette seg inn i salgsoppgave og tilstandsrapport.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.
Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.
Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Forkjøpsrett

Nei

Adresse og matrikkel

Konows gate 8A, 0192, Oslo, Gnr. 233 bnr. 236, andelsnr. 36 i Konows gate 8 borettslag med orgnr. 988321540 i Oslo kommune

Oppdragsnummer

55-21-0210

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners Bjørvika/Gamle Oslo sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.

MELD DEG PA VISNING
SALGSOPPGAVE
BUDVARSEL
BE OM SALGSSUM
TAKK!
Du blir varslet på e-post, i appen på mobil og her på Schala.