#TØYEN, Ringgata 2B
Solgt
Lys og lekker leilighet mot rolig bakgård | Solrik, vestvendt balkong | Fyring, varmtvann, kabel TV og internett inkl
 • Prisantydning: 3 500 000,-
 • Omkostninger: 19 470,-
 • Totalpris: 3 717 470,-
 • Ligningsverdi: 794 741,-
Beregnet totalkostnad:
3 500 000,- (Prisantydning) 198 000,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 3 698 000,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 8 995,- (Eierskiftegebyr trekkes i oppgjøret) 6 850,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) 3 625,- (Noteringsgebyr forretningsfører) -------------------------------------------------------- 19 470,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 3 717 470,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
 • Type: Leilighet
 • Eierform: Aksje
 • Primærrom: 38 m²
 • Bruksareal: 38 m²
 • Bruttoareal: 42 m²
 • Etasje: 3
 • Antall rom: 2
 • Oppholdsrom: 1
 • Soverom: 1
 • Byggeår: 1940
 • Gårdsnummer: 229
 • Bruksnummer: 105
 • Energimerking:
  C
 • Finnkode: 239653656
 • Sist endret: 01.12.21 13:43
NABOLAGSPROFIL for bydel
 • 55%
  eier sin egen bolig
 • 28%
  har bolig mellom 60-120 kvm
 • 100%
  av boligene er eldre enn 20 år
 • 16%
  er barnefamilier
 • 15%
  er gift

 

Beskrivelse

Velkommen til en lekker og lys 1-roms i byggets 3. etasje som vender mot idyllisk bakgård! Det er store vinduer med brede karmer som slipper inn rikelig med lys. Dette sammen med den praktiske løsningen og generøse takhøyden (opptil 2,71m), sørger for en luftig atmosfære. Hele boligen blir forlenget med en solrik balkong hvor du kan nyte sommerdagene.

Her bor du sentralt til i rolige omgivelser på Tøyen, rett ved Botanisk Hage.
 
- Luftig og stor stue med praktisk sovealkove fra 2020
- Overbygget og vestvendt balkong på 3 m2
- Stilrent og separat kjøkken
- Bad fra 2013 med opplegg for vaskemaskin
- Innbydende entré 
- Prisbelønnet bakgård
- Varmtvann og oppvarming inkl
- 2 boder og felles sykkelparkering
- Botanisk Hage som nærmeste nabo

Innhold: Leiligheten ligger i byggets 3. etasje og inneholder entré, stue, kjøkken, sovealkove og bad. Leiligheten disponerer to boder. Kjellerboden er på ca. 5 kvm og loftsboden er på ca. 9 kvm.

Innhold

Leiligheten ligger i byggets 3. etasje og inneholder entré, stue, kjøkken, sovealkove og bad. Leiligheten disponerer to boder. Kjellerboden er på ca. 5 kvm og loftsboden er på ca. 9 kvm.

Utstyr

- Røykvarslere og brannslukkingsapparat.
- Sikringsskap med automatsikringer.

Stue | Sovealkove

Stuen er lys og romslig i et tidsriktig fargevalg fra 2021. Gulvet er belagt med et lekkert gulvbord av tre. Det er store vindusflater som slipper inn rikelig med naturlig lys i boligen. Dette sammen med den svært praktiske løsningen og generøse takhøyden på 2,71 meter, sørger for en luftig atmosfære. Du har en naturlig plass til både sofagruppe, spisebord og TV med tilhørende møblement. I tillegg ble det bygget en praktisk sovealkove med spesialtilpassede skap høsten 2020. Skapene sørger for gode oppbevaringsmuligheter til klær og det du måtte ønske. Stuen/sovealkoven vender mot den rolige bakgården, så her er det stille og fredelig.

Balkong

Hele boligen blir forlenget med en herlig og overbygget balkong på ca. 3 m2. Balkongen vender mot vest, så her får du rikelig med sol! Det er plass til et hyggelig cafésett, så du kan nyte solrike dager.

Kjøkken

Stilrent og pent kjøkken som har innredning med glatte og mørke fronter, samt benkeplate i laminat. Det er godt med skap- og benkeplass på kjøkkenet for oppbevaring og matlaging. På kjøkkenet er det hvitevarer som integrert nedfelt induksjonstopp, komfyr, kombinert kjøleskap med frys samt frittstående oppvaskmaskin. Her er det god plass til et stort spisebord. Veggene er malt i lyse farger og gulvet er belagt med gulvbord av tre.

Bad

Tidløst og flislagt baderom med gulvvarme som ble oppgradert i regi av aksjelaget i 2013. Baderommet inneholder dusjhjørnet med innsvingbare dører i buet glass og veggmontert hånddusj, vegghengt toalett, samt helservant med glatt front på skuffen og ett greps blandebatteri. Over servanten er det speilskap og belysning. Videre er det opplegg for vaskemaskin/ tørketrommel, så her har du alt du trenger på baderommet. Badet har mekanisk ventilasjon.

Entré

Når du kommer inn i boligen, er det første du møter en lys entré. Du har naturlig plass til å henge av deg yttertøy. Veggene er malt i delikate farger og gulvet er belagt med gulvbord av tre. Leiligheten har brann- og lydklassifisert dør med sikkerhetslås og kikkehull.

Beliggenhet

Leiligheten har en meget sentral og attraktiv beliggenhet i stille og rolige omgivelser på Tøyen, rett ved siden av flotte Botanisk hage. Dette er et trivelig og populært boligområde, i selve hjertet av Oslo.

Her har du kort vei til Grünerløkka, Kampen, Carl Berner, Grønland og sentrum. Urbant byliv, spennende butikker, mange hyggelige spisesteder og fine parker i området. I nabolaget finner du hyggelige kafeer som Grådi, Hjørnet Kro og Stockfleth`s som ligger i nabobygget. Rett i nærheten har du også Grønland med sitt yrende folkeliv, mange spennende butikker og rike utvalg av restauranter, samt utesteder.

Det er kort vei til offentlig kommunikasjon. Fra leiligheten er det kun få minutter til Tøyen T-bane stasjon, hvor alle t-banelinjer passerer. Det er også få minutters gåavstand til bussholdeplass. Flere busslinjer og trikkelinjer finner du også på Grünerløkka og Carl Berner som går i alle byens retninger. Det kort gange til Karl Johan og Oslo S som er et knutepunkt for offentlig kommunikasjon. Tøyen togstasjon ligger rett opp bakken, hvor Gjøvikbanen gir enkelt tilkomst til Nordmarka/Lillomarka.

Tøyen har i den siste tiden fått en oppløfting med flere restauranter, bakeri, småbutikker og bar/pub. Populære Postkontoret tilfører en urban scene hvor maten leveres av velrennomerte Cin Cin. Videre byr Postkontoret på Shuffleboard, bar og diverse arrangementer som konsert m.m. Ellers er Skatten verdt et besøk som byr på blant annet nordisk mat. Tøyen Torg byr også på andre kulinariske opplevelser med blant annet sushi, thai- og tyrkisk restaurant. Kort vei til dagligvarebutikker (også søndagsåpne), grønnsakforretninger m.m.

En tur i nærområdet bringer deg gjennom et mangfold av bydelens særpregede grønne lunger og parker som Botanisk hage, Middelalderparken, Tøyenparken med "Øyafestivalen", Ola Narr, og ikke minst Akerselva en liten spasertur unna, der gang- og sykkelvei fører helt opp til Maridalsvannet. For de som setter pris på turer i skog og mark er dette en ypperlig beliggenhet da turveien i Lodalen også er i nærhet.

En liten spasertur til Bjørvika finner du sommerrestauranten Sukkerbiten. Her kan du også besøke operahuset, eller ta en tur ut til den nye badeplassen på Sørenga. Det er også kort vei til Ekeberg hvor du kan ta en tur i den flotte Ekebergparken eller besøke Ekebergrestauranten som har kanskje Oslos beste utsikt.

Felleskostnader

3 225 pr. mnd. a-konto fyring og varmtvann, vaktmestertjenester, vakthold, grunnpakke kabel-tv/internett, trappevask, drift av aksjelaget, nedbetaling av gjeld, felles byggforsikirng, kom. avg. m.m.

Løpende kostnader

- Felleskostnader.
- Innboforsikring.
- Strømforbruk.
- Bystyret i Oslo har vedtatt å innføre og skrive ut eiendomsskatt. Det er eier av eiendommen som mottar varsel og krav om betaling. Dvs. borettslaget/aksjelaget v/styret og det er opp til borettslaget/aksjelaget å identifisere og kreve inn eiendomsskatt fra de andeler dette vil gjelde på vegne av Oslo kommune

Fellesgjeld / lånevilkår

Andel fellesgjeld for denne leiligheten utgjør kr. 198.000,- pr. 01.10.2021.
Andel fellesformue for denne leiligheten utgjør kr. 25.997,- pr. 31.12.2020.

Borettslaget har ett lån:
Lånenr: 1OB928-98207367567
Type: A
Restsaldo: 60.611.339,-
Restløpetid: 31 år 6 md.
Term pr. år: 12
Rente pr. 21.10.2021: Flyt 1,90%

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Ingen sikringsordning eller IN-ordning.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 794 741 pr. 31.12.20 Formuesverdi som sekundærbolig kr. pr. 31.12.20 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Boligens areal

Primærrom: 38 kvm, Bruksareal: 38 kvm, Bruttoareal: 42 kvm

3. etasje:
Bruksareal: 38 m².
Primærrom: 38 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, stue, kjøkken, sovealkove og bad.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 2 452 kvm, Eierform: Eiet tomt

Det er opparbeidede fellesarealer med plen og en flott beplantning, samt får du en prisbelønnet bakgård. Ellers er det hyggelige sittegrupper, lekeapparater for de minste og sykkelparkering.

Garasje / Parkering

Gateparkering etter gjeldende bestemmelser.

Området er en del av ordningen "beboerparkering". Dvs. at man med beboerkort kan parkere gratis døgnet rundt - hele uken - også utover det som er maksimal parkeringstid, mot et gebyr på kr. 5 400,- i året. Beboerparkering for elbiler koster kr. 900,-. For mer info se www.bymiljoetaten.oslo.kommune.no/trafikk_og_samferdsel/parkering/beboerparkering/

Arealbekreftelse

Arealbekreftelse fra Oslo kommune følger vedlagt.

Byggemåte

Boligbygg over 5 etasjer samt kjeller og loft. Grunnmur, bærende konstruksjoner og skillende dekker av betong. Utvendige fasader forblendet med
teglstein. Valmet yttertak utvendig tekket med takstein (taket er ikke besiktiget). Leiligheten har slett entrédør med kikkehull, brannklasse B30 og
lydklasse 35dB. Vinduer med to-lags glass fra 1989. Balkongdør med to-lags glass fra 1990. Leiligheten er tilknyttet felles varmtvann.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger "ekspedisjonsdokument" fra byggeåret. Et ekspedisjonsdokument er forgjengeren til ferdigattest. Dette dokumentet er førstesiden på byggesaken, hvor alle godkjennelser blir stemplet på (oppmålingssjefen, brannsjefen, helseråd, etc). Dette dokumentet kan være (ferdig) attestert, men i noen tilfeller er det bare registrert dato for byggeanmeldelse. Ved eldre bygårder er det som oftest dette dokumentet som vedlegges (attestert eller uattestert) for bekreftelse på at bygningen ble lovlig satt opp. Ekspedisjonsdokument kommer hovedsakelig i bygg som ble bygget på 1800-tallet og frem til rundt 1940-50.

Adgang til utleie

I henhold til Lov om borettslag § 5-5 kan man med godkjenning fra styret i borettslaget leie ut leiligheten til andre for opp til tre år dersom man har bodd i leiligheten i minst ett av de to siste årene. Se for øvrig vedtektene for utfyllende bestemmelser.

Det er ikke tillatt å leie ut eller overlate bruken av boligen til andre uten styrets samtykke
og godkjennelse av leietaker. Søknadsskjema for utleie/bruksoverlating fås ved
henvendelse til OBOS Eiendomsforvaltning AS.

Oppvarming

Oppvarming med radiatorer tilkoblet felles varmesentral.

Energiforbruk

Stipiulert energiforbruk er ca. 1250 kwh.
Med et estimat på kr. 1,- pr. kwh. utgjør dette ca. kr. 1250,- pr. år.
Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter C

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Regulering

Eiendommen er regulert til byggeområde for boliger etter bestemmelsene i S-2255 av 28.07.1977. Reguleringsbestemmelser i tilknytning til endret reguleringsplan for Oslo sentrum og indre sone i Oslo kommune med tilhørende endringer i S-2937 av 01.10.1987. (Planen er helt eller delvis opphevet som følge av bystyrets vedtak 23.09.2015, sak 262 (kommuneplan 2015 - Oslo mot 2030 - Smart, trygg og grønn)). For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Bevaringsverdig

Nei.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Offentlige planer

Brinken 20 - Utskifting av løfteplattform - Løpenummer 18033 - COOP Extra. Se saksnr: 202100226. Status: Tillatelse gitt.

Brinken 39 - Rehabilitering og fasadeendring av garasjehus. Se saksnr: 201920441. Status: Tillatelse gitt.

Hagegata 25 - Kolstadgata 24 - Tilbygg og ombygging av kontorbygg. Se saksnr: 201708496. Status: Igangsettingstillatelse gitt.

Hagegata 27 - Oppføring av leilighetsbygg. Det søkes om oppføring av leilighetsbygg i 7 etasjer med næringslokaler på gateplan, lokk med utearealer over eksisterende serviceareal (varelevering og parkering) og ny gågate mellom Tøyen torg og Kolstadgata, iht. gjeldende reguleringsplan, S-5061, vedtatt 11.12.2019.
Se saksnr: 202011293. Status: Rammetillatelse gitt.

Hagegata 32 - Påbygg og tilbygg kontor. Tiltaket er lokalisert på Tøyen, i bydel Gamle Oslo. Søknaden omfatter oppføring av påbygg og nybygg til den eksisterende bygningen i Hagegata 32. Ny bebyggelse blir på totalt 1 017 m2 BRA. Etter påbygg øker gesimshøyden på den eksisterende bygningen til ca. 18, 5 meter mot Kjølberggata, mens nybygget får en høyde på 18,2 meter.Se saksnr: 201812795.

Hagegata 55 - Oppføring av boligbygg. Se saksnr: 20200371. Status: Venter på tilleggsdokumentasjon.

Håkons gate 14 - 16 - Bestilling av oppstartsmøte - Omsorgsboliger. Se saksnr: 201905974. Status: Sendt byrådsavd.

Jens Bjelkes gate 60 - Oppdeling og ombygging av studentboliger - Bruksendring - SIO. Se saksnr: 202106491. Status: Rammetillatelse gitt.

Jens Bjelkes gate 71 - Bruksendring av 1. etasje fra legekontor til bolig - Seksjon 5. Se saksnr: 201505751. Status: Tillatelse gitt.

Kampengata 10-12 - Oppføring av tilbygg. Tiltaket er lokalisert på Kampen, i bydel Gamle Oslo. Søknaden omfatter oppføring av et tilbygg. Tilbygget knyttes sammen med eksisterende bolig med en glassgang, som også vil fungere som en forlengelse av uteplassen. Tilbygget oppføres i én etasjer, med pulttak mot egen eiendom. I forbindelse med tiltaket, skal eksisterende støttemur rehabiliteres.  Se saksnr: 201906653. Status: Rammetillatelse gitt.

Kolstadgata - Detaljregulering til offentlig ettersyn - Møteplass ved Tøyen skole. Hensikten med prosjektet er å skape et trafikksikkert og trygt miljø i Kolstadgata ved å fysisk stenge gata for gjennomkjøring og etablere et nytt torg ved Tøyen skole. Torget skal, så langt det er mulig, tilrettelegge for å bygge ned gjerdene rundt skolegården til Tøyen skole slik at torget også kan benyttes av skolen. Innkjøring til Kolstadgata skal være via Kjølberggata i nordøst. Utformingen av Kolstadgata for øvrig skal være godt tilrettelagt for myke trafikanter samtidig som det sikrer fremkommelighet for nyttetransport som varelevering og renovasjon.Se saksnr: 201809736. Status: Sendt Byrådsavd.

Kjølberggata 13 A-D - Oppføring av balkonger. Se saksnr: 202113515. Status: Mottatt søknad.

Kjølberggata 25 - Bruksendring av loft til bolig. Søknaden gjelder bruksendring og ombygging av råloft til boligformål tilhørende eksisterende loftsleilighet. Arealet som bruksendres er angitt til 30 m2 BRA. Søknaden omfatter også fasadeendringer i form av etablering av takvinduer og utvidelse av takterrasse mot gate, og oppføring av to stk. takoppbygg mot bakgård.  Se saksnr: 201908371. Status: Rammetillatelse gitt.

Tøyengata 47 - Rehabilitering av tak og fasader og opparbeiding av utomhusområder. Se saksnr: 202005399. Status: Tillatelse gitt.

Økernveien 4 - Riving av deler av bygg etter brann. Se saksnr: 201915684. Status: Venter på tilleggsdokumentasjon.

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

1939/400547-2/105  Bestemmelse om bebyggelse. 19.01.1939 
Bestemmelse om benyttelse
Forbud mot generende bedrift
Gjelder denne registerenheten med flere

1939/403354-1/105  Best. om vann/kloakkledn. 02.05.1939 
Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen
Gjelder denne registerenheten med flere

1939/404565-1/105  Erklæring/avtale. 24.06.1939 
Bestemmelse om trafostasjon/kiosk
Med flere bestemmelser
Gjelder denne registerenheten med flere

1939/407494-1/105  Best. om vann/kloakkledn.11.11.1939 
Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen
Gjelder denne registerenheten med flere
 
1940/402131-1/105  Best. om vann/kloakkledn. 26.03.1940 
Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen
Gjelder denne registerenheten med flere
 
1940/405918-1/105  Erklæring/avtale 26.09.1940 
Bestemmelse om kloakkledning
Med flere bestemmelser
Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen
Gjelder denne registerenheten med flere

1941/403718-1/105  Obligasjon 12.05.1941 
BELØP: NOK 92.667
Panthaver:NORDEA BANK ABP FILIAL I NORGE  
Org.nr: 920058817
PRIORITETSBEST.
BEGRENSET ADGANG TIL TRANSPORT
 
1945/401855-1/105   ** Prioritetsbestemmelse 21.03.1945 
veket for: OBLIGASJON 1946/400783-1/105

1971/503386-2/105   ** Tinglysing på nytt 02.03.1971 
 
1972/520632-1/105   ** Forhøyelse 21.12.1972 
FORHØYET TIL NOK 694,760

2002/83827-1/105   ** Tinglysing på nytt 19.12.2002 
 
1943/403262-1/105  Erklæring/avtale 17.06.1943 
Bestemmelser om brannvegg/-dør
Kan ikke slettes uten samtykke fra bygningsrådet

2004/38803-1/105  Erklæring/avtale 10.06.2004 
Midlertidig dispensasjon fra Vegloven vedr. AVFALLSBOD
Kan ikke slettes uten samtykke fra Direktøren for Plan- og
Bygningsetaten i Oslo.

2008/958324-1/200  Erklæring/avtale 26.11.2008 
Rettighetshaver:FORTUM OSLO VARME AS  
Org.nr: 977296919
Tidsubegrenset rett til vederlagsfritt å legge fjernvarmerør - 2xDN 500 på eiendommen
Med flere bestemmelser
Kan kun slettes av hjemmelshaver og rettighetshaver i fellesskap
Gjelder denne registerenheten med flere
 
2012/1034372-1/200  Pantedokument 05.12.2012 
BELØP: NOK 84.250.000
Panthaver:OBOS BBL  
Org.nr: 937052766
Gjelder denne registerenheten med flere

1940/405062-2/105  Registrering av grunn 17.08.1940 
Denne matrikkelenhet opprettet fra:Knr:0301 Gnr:229 Bnr:84

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Oslo kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Aksjelag

Aksjeselskapet består av 247 leiligheter knyttet til aksjer.
AS Tøyenparken Boligselskap er registrert i Foretaksregisteret i Brønnøysund med
organisasjonsnummer 921580029, og ligger i bydel Gamle Oslo i Oslo kommune med
følgende adresse:
Monrads gate 1 A,b,c,d,e
Monrads gate 3 A,b,c,d
Ringgata 2 A,b,c,d,e
Ringgata 4 A,b,c,d,e

Gårds- og bruksnummer:
229 / 105 107 84 85

Vaktmester:
AS Tøyenparken Boligselskap har avtale om vaktmestertjeneste med Vaktmester
Andersen AS som kan kontaktes på telefon 22 38 92 92.
Dersom ikke annet er avtalt med styret på forhånd, må den enkelte eier påregne å måtte
betale for tjenesten selv.

Vektertjeneste:
Boligselskapet har avtale med Bomiljøvakt Avarn Security som går daglige runder både
innvendig og utvendig i fellesarealene. Avtalen omfatter også tilkalling ved behov og
beboere kan selv ta kontakt ved sikkerhetsmessige uregelmessigheter, uvedkommende,
bråk og lignende. Vakttelefon 915 02580 (døgnbemannet). Tast 1 for utløst alarm for å
komme videre til vaktsentral. Beboere må selv vurdere når det er hensiktsmessig å heller
tilkalle politiet eller andre aktuelle etater.

Renhold:
Aksjeselskapet har avtale med Centrum Vinduspuss & Rengjøringsbyrå AS om renhold
av fellesarealene.

Vaskerier:
Boligselskapet har fem fellesvaskerier som brukes på følgende måte:
Monrads gate 1A - E (57 leiligheter): Kjeller i Monrads gt 1B
Monrads gate 3A - D (48 leiligheter): Kjeller i Monrads gt 3C
Ringgata 2A, B og C (40 leiligheter): Kjeller i Ringgata 2C
Ringgata 2D og E (27 leiligheter): Kjeller i Ringgata 2C
Ringgata 4A, B og C (45 leiligheter): Kjeller i Ringgata 4A
Ringgata 4D og E (30 leiligheter): Kjeller i Ringgata 4E

Fibernett:
Anlegget er fra 2010. Alle beboere som ønsker det, kan få tilgang til fibernett i sin bolig.
Dette er ikke en kollektiv avtale - det er opp til hver enkelt beboer som ønsker det å tegne
abonnement. Styret vurderer fortløpende markedet for fiber-, internett- og tv-tjenester og
vil gjøre en vurdering på om eksisterende avtaler er tilstrekkelig for selskapets og
beboernes behov.

Bygningsteknisk rådgiver:
Multiconsult er selskapets faste bygningstekniske rådgivere. Selskapet bestiller ved behov
tjenester både på bygning/konstruksjon, rør og VVS inkludert fyrhus, el-installasjoner o.l.
Selskapet kjøper tjenester i forbindelse med konkrete vedlikeholds- og byggeprosjekter
samt for å vurdere vedlikeholdsplanlegging på kort og lang sikt.

Rørlegger:
Selskapet har fast avtale med firmaet NM-Rør. Avtalen innebærer faste timepriser og at
deler faktureres iht. grossistenes delepriser samt døgnvakt. Beboere har anledning til å
bestille tjenester fra selskapets faste rørleggerfirma - men kun til tjenester til egen
leilighet. Vi anbefaler bruk av selskapets faste rørleggerfirma for problemer relatert til
radiatorer/varmeanlegg.

Container:
Selskapet leier inn container fordelt over en periode på tre dager to ganger pr år.
Målsettingen er å redusere mengden avfall som dumpes i fellesarealer og må håndteres
for fellesskapets regning.

Gartnertjenester:
Boligselskapet har avtale med Vaktmesterkompaniet om plenklipping, beskjæring og
utskiftning av flerårige vekster samt gartnerfaglig vedlikehold. Avtalen løper med 3
måneders gjensidig oppsigelse. Avtalen fungerer i hovedsak tilfredsstillende.

Skadedyr:
Boligselskapet har avtale med Anticimex om bekjempelse av rotter og skadedyr.

Søppelhus:
Avfall skal bæres ut til utvendige søppelhus og beboerne benytter følgende:
Monrads gate 1A til og med E: Søppelhus utenfor Monrads gate 1A
Monrads gate 3A til og med D: Søppelhus ved garasje ved Monrads gate 3D
Ringgata 2A til og med E: Søppelhus utenfor Ringgata 2A (i hagen)
Ringgata 4A til og med E: Søppelhus utenfor Ringgata 2A og søppelhus
utenfor Monrads gate 3D. Det er ikke tillatt å kaste søppel i de gamle sjaktene i oppgangene. Alle skal benytte utvendige søppelhus til å kaste avfall. Det

Forkjøpsrett

Aksjelaget har ikke forkjøpsrett.

Forsikring

Gjensidige Forsikring Polisenummer: 79519925

Regnskap

Inntekter:
Driftsinntekter i 2020 var til sammen kr 12 159 003. Andre inntekter består i hovedsak av tilskudd fra Oslo Kommune i forbindelse med utskiftning av oljefyr.

Kostnader:
Driftskostnadene i 2020 var til sammen kr 9 766 447.

Resultat:
Årets resultat på kr 950 108 fremkommer i resultatregnskapet og foreslås overført til
egenkapital. Avdrag på langsiktig gjeld (lån) vises ikke i resultatet og er derfor ikke tatt
hensyn til. Avdrag på lån utgjør kr 1 232 613 i 2020.

Vedtekter / husordensregler

Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Større vedlikehold og rehabilitering:
2018 - 2019 Fjernvarme, isstoppere
2017 - 2017 bytte av dører, låssystem og postkasser
2012 - 2013 Vedlikehold 2012 - 2013. Våtromsrehabilitering vedtatt på generalforsamling 27.11.2012. Inkluderte bad & røropplegg på kjøkken. Generelt for leiligheter:
- Montert termostatventiler på samtlige radiatorer for bedre temperaturregulering
- Etablert opplegg for ytterligere strømkurs i sikringsskap som beboer selv kan velge å få lagt inn senere (NB! Stigeledningene tåler ikke belastning utover denne ekstrakursen slik at man ikke får etablere flere kurser utover denne)
- Etablert ventilasjon med varmegjenvinning og aggregat på loft
I tillegg ble det utført vedlikehold i fellesarealer i 2013, se årsberetning.
2012 - 2015 Våtromsrehabilitering
2011 - 2012 Vedlikehold 2011 - 2012
- Skiftet elektrokjele i fyrhus (til erstatning for 3 stk eldre kjeler som var defekt)
- Skiftet 2 stk ekspansjonstanker i fyrhus
2010 - 2011 Vedtatt salg av vaktmester-/portnerbolig. Skiftet undertak og lagt nytt teglsteinstak på garasje.
2009 - 2010: Utskiftning av takrenner og taknedløp samt nye varmekabler i takrenne. Forskriftsmessige snøfangere på taket. Vask og impregnering av fasaden. Utskiftning av ødelagt tegl i fasaden samt nye vertikale fuger. Utskiftning av ca. 1/3 av vinduene. Pussing av samtlige piper utvendig samt skiftet beslag og duenetting. Innvendig kanalrens av luftepiper. Samtlige vinduer og balkongdører malt utvendig. Maling av samtlige oppganger og kjellergulv. Det ble i 2010 skiftet ringetablå/callinganlegg utenfor samtlige oppganger. Det ble i tillegg skiftet porttelefoner i samtlige leiligheter.
2007 - 2008: Drenering av grunnmur for bygningene Monrads gate 1A-C.

Utførte vedlikeholdsarbeider i 2020:
- Installasjon av nye sirkulasjonspumper for radiatoranlegget
- Rens av takrenner
- Utskiftning av ventilasjonsanlegg, utbedret elektrisk anlegg og installert fettutskiller
tilknyttet restaurant i Monrads Gate 1A
- Utbedring av varme på bad (se også eget punkt om dette)
For mer utfyllende vedlikeholdsplan, se aksjeselskapets årsberetning.

Selskapet har to utleielokaler i Monrads gate 1A. Ett restaurantlokale og ett ordinært
kontorlokale. Styret inngikk en avtale med Pillefyken AS om utleie av restaurantlokalet i 2019, og det har blitt utført arbeider for å tilfredsstille kravene til et slikt lokale. Ny fettutskiller har blitt installert i kjeller og det gamle ventilasjonsanlegget har blitt skiftet ut. El-tavlen i kjelleren
har også blitt oppgradert for å ha større kapasitet til det nye anlegget. Pandemien har også dessverre ført til at restauranten ikke har kunnet åpne i 2020, og med den pågående situasjonen er endelig åpningsdato enda ikke klar. Da en del av arbeidene med lokalene ble forsinket, besluttet styret å redusere leien frem til arbeidene ble fullført. Stiftelsen Verk Produksjoner har kontrakt på leie av kontorlokalet til slutten av 2021 med mulighet for forlengelse i to år.

Styreleder informerer om følgende: Vi har for tiden ikke planlagt andre rehabiliteringer enn det som står i årsmelding. Det jobbes med en langsiktig vedlikeholdsplan, men denne er ikke vedtatt ennå. Vi har på nåværende tidspunkt ikke planlagt økning i felleskostnader.

Husdyrhold

Følgende er oppgitt i husordensreglene:
Hundehold er ikke tillatt, med unntak av førerhund for blinde.
I spesielle tilfeller kan man imidlertid søke styret om tillatelse til hundehold, der det kreves dokumentasjon for hundeholdets berettigelse. Det vil i hvert enkelt tilfelle bli løpende vurdert om hundeholdet er til ulempe for andre aksjonærer eller beboere. Berørte naboer skal ha rett til å uttale seg, før styret fatter vedtak. Det er ikke tillatt å lufte hund på boligselskapets område. Hunder skal holdes i bånd på selskapets eiendom.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer medfølger der dette er spesielt angitt i salgsoppgaven. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til hs@schalapartners.no eller SMS: 98 30 02 83 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter plikter å sette seg inn i salgsoppgave og tilstandsrapport da disse danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg. Fra 01.01.2022 vil avhendingslova endres slik at det ikke lengre er adgang til å selge eiendom "as is" til forbruker.

Det forutsettes at aksjene skal transporteres over til ny eier. Hvis kjøper ikke ønsker at aksjene skal transporteres over til seg, må det tas forbehold om dette i budet.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Fra 01.01.2022 endres avhendingsloven slik at det ikke lengre er adgang til å selge "as is" til forbrukerkjøper. Dette innebærer at alle forhold som ikke fremgår av ny tilstandsrapport vil kunne utgjøre en mangel. Kjøper plikter å sette seg inn i salgsoppgave og tilstandsrapport.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Et boligaksjeselskap består av x antall aksjer med tilknyttet eksklusiv bruksrett til en bestemt bolig. Ved kjøp av aksje(r) blir du medeier (aksjonær) i boligaksjeselskapet, og får medbestemmelsesrett sammen med de andre aksjonærene i selskapet. Eier du en aksje med bruksrett til en bestemt bolig har du full råderett over boligen du har bruksrett til. Begrensninger i bruksretten kan imidlertid følge av aksjeloven, borettslagsloven og boligaksjeselskapets vedtekter.
 
Dersom du kjøper en aksje i et boligaksjeselskap, dokumenteres ditt eierskap ved at du blir notert som aksjeeier i aksjeboken. I aksjeboken føres også panteheftelser. Aksjelaget har lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.

Adresse og matrikkel

Ringgata 2B, 0577, Oslo, Gnr. 229 bnr. 105, aksjebrevnr. 189 i As Tøyenparken Boligselskap boligaksjeselskap med orgnr. 921580029 i Oslo kommune

Oppdragsnummer

55-21-0195

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners Bjørvika/Gamle Oslo sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.

MELD DEG PA VISNING
Det er ikke satt opp annonsert visning. Dette gjores etter avtale med megler.
SALGSOPPGAVE
BUDVARSEL
BE OM SALGSSUM
TAKK!
Du blir varslet på e-post, i appen på mobil og her på Schala.