#GRÜNERLØKKA, Herslebs gate 17A
Solgt
Lekker og nyoppusset 2-roms leilighet | Herlig balkong | Heis | Lave felleskostnader m/"alt" inkl | Takterrasse
 • Prisantydning: 4 000 000,-
 • Omkostninger: 120 269,-
 • Totalpris: 4 120 269,-
 • Ligningsverdi: 888 960,-
Beregnet totalkostnad:
4 000 000,- (Prisantydning) Omkostninger 7 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) 199,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 111 250,- (Dokumentavgift) -------------------------------------------------------- 120 269,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 4 120 269,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
 • Type: Leilighet
 • Eierform: Eierseksjon
 • Primærrom: 42 m²
 • Bruksareal: 42 m²
 • Bruttoareal: 46 m²
 • Etasje: 2
 • Antall rom: 2
 • Oppholdsrom: 1
 • Soverom: 1
 • Byggeår: 2007
 • Gårdsnummer: 229
 • Bruksnummer: 236
 • Energimerking:
  D
 • Finnkode: 239559649
 • Sist endret: 01.12.21 14:56
NABOLAGSPROFIL for bydel
 • 61%
  eier sin egen bolig
 • 95%
  av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill
 • 72%
  har bolig mellom 60-120 kvm
 • 64%
  av boligene er eldre enn 20 år
 • 16%
  er barnefamilier

 

Beskrivelse

Strøken 2-roms leilighet beliggende i byggets 2. etasje. Leiligheten er pusset opp i 2020 og holder en god standard. Bygget er fra 2007, så her får du moderne materialvalg og en god bokomfort med blant annet balansert ventilasjon for et godt inneklima. Stuen forlenges med en herlig balkong på 4 kvm. På toppen av bygget er det en felles takterrasse med fantastisk utsikt over Oslo by!

- Delikat og innbydende stue med store vindusflater
- En-stavs parkett og nymalte overflater fra 2020
- Herlig balkong på 4 kvm med morgenssol
- Moderne og stilrent kjøkken fra Norema
- Romslig soverom med stor skyvedørsgarderobe
- Lekkert baderom som er oppgradert i 2021
- Lys entré med skyvedørsgarderobe
- Lave felleskostnader som inkluderer "alt"
- Balansert ventilasjon som sikrer frisk luft.
- Muligheter for leie av parkeringsplass
- Praktisk kjellerbod på 5 kvm
- Heisadkomst

Innhold: Leiligheten ligger i byggets 2. etasje og inneholder entré, stue med utgang til balkong, kjøkken, soverom og bad. Leiligheten disponerer en kjellerbod på c.a 5 kvm. I tillegg har sameiet felles utvendig og innvendig sykkelbod.

Innhold

Leiligheten ligger i byggets 2. etasje og inneholder entré, stue med utgang til balkong, kjøkken, soverom og bad. Leiligheten disponerer en kjellerbod på c.a 5 kvm. I tillegg har sameiet felles utvendig og innvendig sykkelbod.

Utstyr

- Automatsikringer.
- Heisadkomst.
- Røykvarsler.
- Brannslange.

Stue | Med utgang til balkong

Stuen er lys og romslig i et tidsriktig fargevalg. Det er store vindusflater som slipper inn rikelig med lys i boligen. Dette sammen med den praktiske planløsningen sørger for god atmosfære. Du har plass til både sofagruppe, spisebord og øvrig møblement. På gulv er det lagt en lekker en-stavs parkett fra 2020. Leiligheten har balansert ventilasjon som sikrer frisk og god luft.

På varme sommerdager blir det naturlig å åpne glassdøren, så blir hele stuen forlenget med en herlig balkong på 4 kvm. Balkongen vender mot nordøst, så her har du morgensolen. Du har god plass til en sittegruppe og beplantning. Balkongen er utstyrt med utebelysning og stikkontakt. På toppen av bygget er det til glede for beboerne en fantastisk takterrasse med gode solforhold. Her er det felles sittegrupper hvor man kan nyte varme sommerdager.

Kjøkken

Kjøkkenet har en åpen løsning mot stue som er perfekt for sosiale sammenkomster. Moderne kjøkken fra Norema. Innredningen er med slette fronter og benkeplate av tre. Det er godt med skap- og benkeplass på kjøkkenet for oppbevaring og matlaging. På kjøkkenet er det hvitevarer som frittstående kjøleskap og oppvaskmaskin samt en integrert stekeovn med induksjonstopp (2020).

Soverom

Romslig soverom med store vinduer som slipper inn rikelig med naturlig lys. Her er det god plass til seng, nattbord på hver side og øvrig møblement. Det er satt inn en stor skyvedørsgarderobe fra 2015 som sørger for gode oppbevaringsmuligheter til klær og det man måtte ønske. Rommet vender mot en rolig miljøgate gate.

Baderom

Lekkert og moderne baderom. Her får man en behagelig start på dagen med behagelig gulvvarme. Badet er oppgradert med nye fliser og ny baderomsinnredning i 2021. Baderommet inneholder servant med underskap, speil med belysning, vegghengt toalett og dusjsone med innfellbare dusjvegger i herdet glass. Videre er det opplegg for vaskemaskin, så her har du alt du trenger på baderommet. Himlingen er nedsenket med downlights.

Entré

Når du kommer inn i boligen, er det første du møter en lys entré. Veggene har blitt malt i tidløse farger og på gulv er det lagt en-stavs parkett. Her finner du en praktisk skyvedørsgarderobe fra 2015 med oppbevaringsmuligheter. Det er adkomst via felles trapperom med heis. Leiligheten har en entrédør med brannklasse B30 og lydklasse 40dB med kikkhull. Himlingen er nedsenket med downlights.

Beliggenhet

Leiligheten har en meget sentral, urban og attraktiv beliggenhet i Herslebs gate på Grünerløkka med kort vei til sentrum, Tøyen, Grønland, Bjørvika m.m. Dette er et trivelig og populært boligområde i selve hjertet av Oslo og med alle nødvendigheter rett utenfor døren.

På Grünerløkka har du et urbant byliv, spennende butikker, mange hyggelige spisesteder og flotte parker. Like i nærheten finner vi attraktive spise- og utesteder som Tapasrestauranten Delicatessen, Trattoria Popolare, New Anarkali, Le Benjamin og SüdØst finner du rett borte i gaten. Maeemo med sine to stjerner i Michelin-guiden finner du i Schweigaards gate. Tøyen Torg ligger også en liten spasertur unna med blant annet det trendy utestedet Postkontoret og Nord&Natt - med et unikt konsept som bakeri på dagen, og restaurant/drinkbar på kveldstid. Rett på andre siden av Akerselva finner man også Vulkanområdet, Oslos nye og trendy kultur- og kreative næringssenter med den populære Mathallen som selger spennende råvarer og har flere serveringssteder. Her finner du også hoteller, treningssenter, BAR Vulkan, Døgnvill og Smelteverket.

Det er flere park- og friområder i nærheten, som Botanisk Hage, Sofienbergparken og ikke minst Akerselva et steinkast unna. Her kan nyte late dager i parken på varme sommerdager, eller ta tur langs Akerselva der du finner gang- og sykkelstier som fører helt opp til Maridalsvannet i nord. Går du heller i retning sør, kommer du til Bjørvika hvor du kan besøke Operaen eller den nyetablerte badeplassen på Sørenga. Ønsker du litt annerledes aktivitet kan finner du også Tøyenbadet, Munchmuseet eller Naturhistorisk museum i nærområdet. For den aktive ligger SATS/Elixia og EVO treningssenter noen minutters gange unna. Det finnes også flere dagligvareforretninger i nabolaget (Rema 1000, Coop Extra, Joker, Kiwi, Coop Mega, post, apotek, vinmonopol osv).

Deichman bibliotek på Grünerløkka ligger en kort spasertur unna leiligheten. Her er det barnearrangement på søndager som barneteater, filmvisninger og fortellerstunder. Her finnes også Norges eneste tegneseriebibliotek, Serieteket i 2. etasje som byr på jevnlige utstillinger og tegneserier på flere språk.

Parkteatret Scene (Live music venue) ligger på populære Olaf Ryes plass, et par minutter fra leiligheten.

Her bor du svært sentralt med kort vei til buss, trikkeholdeplass i Heimdalsgata og på Schous plass, samt T-banestasjon. Det er kort vei til Karl Johan og Oslo S som er selve knutepunktet for offentlig kommunikasjon. Her finner du også flytoget som gjør det enkelt å reise både inn- og utenlands.

Felleskostnader

2 285 pr. mnd. Grunnpakke kabel TV/internett, varmtvann, fjernvarme, vaktmestertjeneste, drift av fellesområder, trappevask, drift av heis, kommunale avgifter og felles forsikring.

Løpende kostnader

- Felleskostnader.
- Innboforsikring.
- Strømforbruk.
- Evnt alarm.
- Det er i Oslo kommune vedtatt eiendomsskatt for skatteåret 2018. Eiendomsskatten utgjør 3 promille av beregningsgrunnlaget og bunnfradraget er på inntil 4,6 millioner. Det gjøres spesielt oppmerksom på at beregningsgrunnlaget vil være høyere for boliger som benyttes som sekundærbolig. For å finne beregningsgrunnlaget vennligst se Oslo kommunes hjemmeside: http://www.oslo.kommune.no/skatt-og-naring/skatt-og avgift/eiendomsskatt/eiendomsskatt/

Fellesgjeld / lånevilkår

Sameiet har pr. 21.10.21 ingen registrerte lån.

Andel fellesformue pr. 31.12.2020 er på kr. 36.941,-.

I en tolkningsuttalelse har toll og avgiftsdirektoratet lagt til grunn at salgsverdi pluss andel fellesgjeld er seksjonens fulle verdi. Det skal følgelig beregnes, og betales, dokumentavgift også for seksjonens andel av fellesgjeld i sameiet.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Ingen sikringsordning eller IN-ordning.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 888 960 pr. 31.12.19 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 3 200 255 pr. 31.12.19 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Boligens areal

Primærrom: 42 kvm, Bruksareal: 42 kvm, Bruttoareal: 46 kvm

2. etasje:
Bruksareal: 42 m².
Primærrom: 42 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, stue, kjøkken, bad og soverom.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 2 413 kvm, Eierform: Eiet tomt

Garasje / Parkering

Det er mulighet til å leie parkeringsplass i felles garasjeanlegg ved ledighet.

Sameiet har i tillegg to gjesteparkeringer med el-bil lader.

Området er en del av ordningen "beboerparkering". Dvs. at man med beboerkort kan parkere gratis døgnet rundt - hele uken - også utover det som er maksimal parkeringstid, mot et gebyr på kr. 5 400,- i året. Beboerparkering for elbiler koster kr. 900,-. For mer info se www.bymiljoetaten.oslo.kommune.no/trafikk_og_samferdsel/parkering/beboerparkering/

Arealbekreftelse

Arealbekreftelse fra Oslo kommune følger vedlagt.

Byggemåte

Boligbygg over 7 etasjer samt underetasje. Grunnmur, bærende konstruksjoner og skillende dekker av stål/betong. Utvendige fasader forblendet
med teglstein. Tilnærmet flat takkonstruksjon utvendig tekket med papp/membran (taket er ikke besiktiget). Leiligheten har slett entrédør med
kikkehull, brannklasse B30 og lydklasse 40dB. Vinduer, balkongdør og tofløyet balkongdør med to-lags glass fra byggeår. Leiligheten er tilknyttet
felles varmtvann.

Ferdigattest / brukstillatelse

Ferdigattest er utstedet for eiendommen den 26.10.2010. Følger vedlagt.

Adgang til utleie

Korttidsutleie av hele boligseksjonen i mer enn 90 døgn årlig er ikke tillatt iht. eierseksjonsloven §24. Med korttidsutleie menes utleie i inntil 30 døgn sammenhengende. Grensen på 90 døgn kan fravikes i vedtektene og kan i så fall settes til mellom 60 og 120 døgn. Boligen kan fritt leies ut utover dette.

Oppvarming

Oppvarming med radiatorer tilkoblet felles varmesentral.

Energiforbruk

Stipiulert energiforbruk er ca. 3500 kwh.
Med et estimat på kr. 1,- pr. kwh. utgjør dette ca. kr. 3500,- pr. år.
Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Grønn - Energikarakter D

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Regulering

Eiendommen er regulert til Byggeområde for boliger, kontor, forretning, bevertning, strøkstjenlig virksomhet, S-4162. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Bevaringsverdig

Nei.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Offentlige planer

Miljøgate/sykkelgate blir etablert utenfor leiligheten fra desember 2021.

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

2007/626951-2/200  Erklæring/avtale 07.08.2007 
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:229 Bnr:74 
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:229 Bnr:235  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:229 Bnr:237  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:229 Bnr:238  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:229 Bnr:239  
Bestemmelse om gangadkomst
Kan ikke slettes uten samtykke fra Oslo kommune v/Plan- og bygningsetaten
Overført fra: 0301-229/236
Gjelder denne registerenheten med flere
 
2007/626951-14/200  Erklæring/avtale 07.08.2007 
Bestemmelse om reparasjoner og vedlikehold
Kan ikke slettes uten samtykke fra Oslo kommune v/Plan- og bygningsetaten
Overført fra: 0301-229/236
Gjelder denne registerenheten med flere

2007/627556-1/200  Erklæring/avtale 07.08.2007 
Kommunen skal varsles og eventuelt gi tillatelse til bygge- og gravearbeider
Kommunen skal varsles ved faktisk bruksendring
Kan ikke slettes uten samtykke fra Oslo kommune v/ Plan- og bygningsetaten
Overført fra: 0301-229/236
Gjelder denne registerenheten med flere

2007/924360-1/200  Seksjonering 13.11.2007 
opprettet seksjoner:
snr: 5
formål: Bolig
tillegsdel: Bygning
sameiebrøk: 41/8717
 
2010/1004310-1/200  Resek/endring formål/brøk/tilleggsdel 20.12.2010 
endring av formål/brøk:
snr: 5
formål: Bolig
tillegsdel: Bygning
sameiebrøk: 41/8723

For øvrige opplysninger om grunndata, se den seksjonerte matrikkelenheten.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Oslo kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Sameie

Sameiet består av 135 seksjoner.
Wexels Plass Abc Sameie er registrert i Foretaksregisteret i Brønnøysund med
organisasjonsnummer 992288108, og ligger i bydel Gamle Oslo i Oslo kommune med
følgende adresse:
Herslebs Gate 17 A
Herslebs Gate 17 B
Herslebs Gate 17 C
Gårds- og bruksnummer:
229 236

Forsikring

Gjensidige Forsikring Polisenummer: 79471111

Regnskap

Inntekter:
Driftsinntekter i 2020 var til sammen kr 4 950 794.

Kostnader:
Driftskostnadene i 2020 var til sammen kr 4 549 459.

Resultat:
Årets resultat på kr 505 423 fremkommer i resultatregnskapet og foreslås overført til egenkapital. Eventuelt avdrag på langsiktig gjeld (lån) er ikke tatt hensyn til.

Vedtekter / husordensregler

Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Det er planlagt en økning i felleskostnader, januar 2022 på ca. 6 %. Økningen kommer av uforutsette kostnader på det elektriske anlegget i fellesområdene samt en indeksregulering.

Følgende er vedtatt i generalforsamlingen:
Nytt ringeklokkesystem. Styret får fullmakt til å gå videre med arbeid for å få på plass et nytt porttelefonsystem som fungerer bedre.

Åpne for markiser på balkongene. Styret inngår en rammeavtale som sikrer unison utforming av markiser, men også åpner
for rimelig individuell tilpassing til den enkelte balkongen og bruker.

Styrets arbeid i 2021:
Administrert gjesteparkering.
Administrert ordning med nøkkelbrikker.
Driftet vedlikehold med bygg og uteareal, fulgt opp plan med maling og boning. Ordnet
ekstraordinært renhold knyttet til Covid-19 situasjonen.
Håndtert klager knyttet til utrykninger fra Securitas og andre klager fra beboere.
Håndtere fortløpende henvendelser fra beboere på telefon.
Økonomistyring og betaling av fakturaer.
Svart opp henvendelser på Vibbo og på vår Facebook-side.
Håndtert tvist mellom beboere, kontakt med juridisk avdeling hos OBOS m.m.
Fulgt opp arbeid knyttet til Fellesameiet.
Fulgt opp saker knyttet til større feil på eiendom, og tilknyttede forsikringssaker.
Oppfølging av vaktmester, og hans rutiner.
Hatt flere styremøter, men har jobbet mest på telefon og epost grunnet smittesituasjonen.
Fasilitert endringene med nye hussentraler fra Telia (tidligere GET).
Administrert og holdt ekstraordinært årsmøte i sameiet.

Husdyrhold

Dyreeiere må ta hensyn til naboer og utvise ansvar for sitt dyrehold. Hund skal alltid føres i bånd på sameiets område. Ekskrementer skal fjernes med pose og kastes i søppla, men ikke i felles søppeldunker innendørs.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer medfølger der dette er spesielt angitt i salgsoppgaven. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til hs@schalapartners.no eller SMS: 98 30 02 83 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter plikter å sette seg inn i salgsoppgave og tilstandsrapport da disse danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg. Fra 01.01.2022 vil avhendingslova endres slik at det ikke lengre er adgang til å selge eiendom "as is" til forbruker.

Det forutsettes at hjemmel til eiendommen overføres til kjøper. Dersom dette ikke er ønskelig må det tas forbehold i budet.

Eierseksjonsloven

Ingen kan direkte eller indirekte erverve mer en to boligseksjoner i et boligsameie jf. eierseksjonsloven § 23. Dersom et erverv har funnet sted i strid med eierseksjonslovens regler kan Kartverket nekte overskjøting. Dersom overskjøting blir nektet, er kjøper likevel forpliktet til å gjennomføre handelen med selger, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Fra 01.01.2022 endres avhendingsloven slik at det ikke lengre er adgang til å selge "as is" til forbrukerkjøper. Dette innebærer at alle forhold som ikke fremgår av ny tilstandsrapport vil kunne utgjøre en mangel. Kjøper plikter å sette seg inn i salgsoppgave og tilstandsrapport.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Legalpant tilsvarende 2 G for panterett til sameiet.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §30, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk. Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 gang folketrygdens grunnbeløp.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Adresse og matrikkel

Herslebs gate 17A, 0560, Oslo, Gnr. 229 bnr. 236 snr. 5 orgnr. 992288108 i Oslo kommune

Oppdragsnummer

55-21-0194

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners Bjørvika/Gamle Oslo sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.

MELD DEG PA VISNING
Det er ikke satt opp annonsert visning. Dette gjores etter avtale med megler.
SALGSOPPGAVE
BUDVARSEL
BE OM SALGSSUM
TAKK!
Du blir varslet på e-post, i appen på mobil og her på Schala.