#Nedre Grünerløkka, Christian Krohgs gate 30
Solgt
Trendy og urban fabrikkleilighet ved Akerselva I IN-ordning I Felles takterrasse på 700m² | Fyring/VV inkl.
 • Prisantydning: 2 750 000,-
 • Omkostninger: 8 009,-
 • Totalpris: 3 583 450,-
 • Ligningsverdi: 859 049,-
Beregnet totalkostnad:
2 750 000,- (Prisantydning) 825 441,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 3 575 441,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 6 850,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) 199,- (Pantattest kjøper) 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) -------------------------------------------------------- 8 009,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 3 583 450,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
 • Type: Leilighet
 • Eierform: Borettslag
 • Primærrom: 41 m²
 • Bruksareal: 41 m²
 • Bruttoareal: 45 m²
 • Etasje: 1
 • Antall rom: 1
 • Oppholdsrom: 1
 • Soverom: 1
 • Byggeår: 1903
 • Modernisert: 2006
 • Gårdsnummer: 208
 • Bruksnummer: 114
 • Energimerking:
  G
 • Finnkode: 234941606
 • Sist endret: 22.10.21 15:45
NABOLAGSPROFIL for bydel
 • 20%
  eier sin egen bolig
 • 88%
  av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill
 • 26%
  har bolig mellom 60-120 kvm
 • 86%
  av boligene er eldre enn 20 år
 • 17%
  er gift

 

Beskrivelse

Velkommen til en unik og moderne industrileilighet, beliggende i 1. etasje (med heisadkomst), midt i hjertet av Oslo og med Akerselva som nærmeste nabo! Boligen ligger i et gammelt fabrikklokale, som ble omgjort til leiligheter i 2006. Arealeffektiv planløsning, store vindusflater og flotte detaljer.

- Lekker stue med store vindusflater som slipper inn rikelig med naturlig lys
- Her kan du sitte i vindusposten og nyte utsikten mot Akerselva og friområde
- Stilrent og delikat kjøkken fra 2017 med integrerte hvitevarer
- Flislagt baderom med opplegg for vaskemaskin og tørketrommel
- Praktisk sovealkove med god garderobeløsning
- En av Oslos største felles takterrasser på 700 kvm med 360 grader utsikt over hele byen
- Takterrassen oppgraderes etter design fra Snøhetta
- Ved nedbet. av lån med IN-ordning vil felleskostnadene synke til kr. 2.389,-
- Det medfølger kjellerbod på 3m2 og felles sykkelbod
- Á-konto varmtvann/fyring ved fjernvarme inkl.
- TV og bredbånd fra Telenor inkl.
- Perfekt førstegangsbolig
- Sentral og urban beliggenhet
- Tilbaketrukket og samtidig nærhet til "alt"!

Innhold: Leiligheten ligger i byggets 1. etasje og inneholder entré/sovealkove, stue med åpen kjøkkenløsning. Det medfølger en bod i U2 på ca. 2,8 kvm merket med nr. 107. I tillegg har borettslaget en felles sykkelbod.

Innhold

Leiligheten ligger i byggets 1. etasje og inneholder entré/sovealkove, stue med åpen kjøkkenløsning. Det medfølger en bod i U2 på ca. 2,8 kvm merket med nr. 107. I tillegg har borettslaget en felles sykkelbod.

Utstyr

- Sikringsskap med automatsikringer plassert i entré.
- Balansert ventilasjon.
- Tilknyttet felles varmtvann/ oppvarming.
- Leiligheten har røykvarsler tilknyttet felles sentral og brannslukkingsaparat i pulver fra 2013.
- Callinganlegg.

Stue & kjøkken

Lys og innbydende stue med et maksimalistisk utseende! Det er store vindusflater med brede karmer som slipper inn rikelig med lys i boligen. Her kan du sitte i vindusposten og nyte utsikten mot Akerselva og friområde. Dette kombinert med den praktiske planløsningen gir en god atmosfære. På gulvet er det lagt to-stavs parkett og veggene er malt i en tidløs farge. Du har en plass til både sofagruppe, spisebord og TV med tilhørende møblement.

Kjøkkenet har en åpen løsning mot stuen. Stilrent kjøkken fra 2017. Innredningen har glatte skapfronter og benkeplate av treverk. De integrerte hvitevarer som kjøleskuffer, oppvaskmaskin, stekeovn og platetopp medfølger handelen.

På toppen av bygget er det til glede for beboerne to fantastiske takterrasser med sol fra morgen til kveld. Takterrassene er tilsammen på ca. 700 kvm  så her er det god plass sittegrupper hvor man kan nyte varme sommerdager.

Baderom

Tidløst og flislagt baderom fra 2006. Her får man en behagelig start på dagen med gulvvarme (Digital og app-styrt bryter for justering av temperatur) og godt albuerom. Baderommet inneholder servant med underskap, innfelt speil, toalett og dusjhjørne med innfellbare glassdører. Det er opplegg for både vaskemaskin og tørketrommel, så her har du alt du trenger på baderommet!

Entré & sovealkove

Når du kommer inn i boligen, er det første du møter en lys og romslig entré. Veggene har blitt malt i tidløse farger og på gulv er det lagt to-stavs parkett. Oppgangen har en app-styrt dørklokke med videofunksjon. Det er adkomst via felles trappeoppgang med heis. Leiligheten har en entrédør med brannklasse B30 og lydklasse 35dB med kikkhull.

I entréen er det en praktisk "sovealkove" fra 2017. Det er plass til både seng og øvrig møblement. Her har du muligheten til å innrede slik du ønsker! Du finner et praktisk "walk-in closet" under sengen med ulike garderobeløsninger som gir god plass til oppbevaring av klær og det du måtte ønske.

Beliggenhet

Leiligheten ligger sentralt på nedre Grünerløkka med sitt pulserende liv, kaféer, butikker, utesteder og trivelige Olaf Ryes Plass og Birkelunden. Like i nærheten ligger Løkkas mest populære spisesteder. Her kan du få akkurat hva du vil: Sushi på Jonoes, himmelsk pizza på Villa Paradiso, spicy mexikansk på Tiujana, spennende tapas på Delicatessen og knallgode burgere og milkshakes i genuin amerikansk atmosfære på The Nighthawk Diner.

Grünerløkka en bydel hvor de fleste finner en uteplass eller café som passer. Her finnes utestedene Fru Hagen, Ryes, Blå og Rebell for den som liker fest og moro, Grünerløkka Brygghus og Tea Lounge for mer intim stemning og klassikerne Godt Brød, Kaffebrenneriet, Wayne's Coffee og Espresso House samt prisbelønte Tim Wendelboe for kaffeelskere. Det nye Vulkanområde er et nytt og spennende byutviklingsområde med den kjente Mathallen, utesteder, butikker, treningssenter, kunstskole, hotell med mer, og er også verdt å ta turen innom.

Akerselva ligger rett i nærheten og er med på å forsterke den idylliske opplevelsen av området. Elven kan benyttes til både bading og fisking. Følger du Akerselva som strekker seg mer enn 8 km fra Maridalsvannet i Maridalen og til slutt ut ved Paulsenkaia i Bjørvika, kan du kombinere markatur eller bytur langs en elv med historisk "brus". Akerselva har mange historiske minner og følger du den hele veien vil du møte 20 fosser og hele 45 bruer og flere badeplasser. Om man ikke ønsker en historisk elvevandring, anbefales allikevel at man følger turstiene langs med elva dersom formålet er en tur dypere inn i marka. Maridalsvannet er i denne sammenheng det perfekte utgangspunkt i alle årstider for å utforske marka, enten til fots, på sykkel eller på ski- man er garantert en opplevelse. Voldsløkka er også et aktivt friområde med kunstgressbane, ballbinge, sandvolleyballbaner og turstier, samt skiløype og skøytebane om vinteren.

Det er et godt utvalg av nærbutikker og matvareforretninger like i nærheten av boligen. Både Coop extra, Meny Kiwi, Rema1000 og Bunnpris ligger i umiddelbar nærhet. På Ringnes Park senter finner du blant annet Meny med ferskvaredisk, Jernia, kafée og Mester Grønn.

Gangavstand også til Sagene, Torshov og sentrum med alle byens fasiliteter. Kort vei til Majorstuen med eksklusive butikker, utesteder med mer. Få minutters gange til St. Hanshaugen med spesialbutikker som Gutta på Haugen, Kaffebrenneriet, Java og St.Hansaugenparken. Av treningssentre kan man velge mellom blant annet SATS/ ELIXIA (Ringnes Park og Schous plass), EVO, Friskis og Svettis, Jimu, Pilates Room og Fitness24seven.

Nærmeste kollektivtransport:
Svært godt kollektivtilbud, med trikkeholdeplass rett ved leiligheten leiligheten, hvor linje 11, 12, 15, 17 og 18 går fra. Trikkene går blant annet til Carl Berners plass, Handelshøyskolen BI, sentrum og Aker Brygge. Videre er man i umiddelbar nærhet til 11N, 12N (nattbuss), 30, 31, 31E, 91, 380, 390 og 390E-bussen. Disse tar deg effektivt til Aker Brygge, Bygdøy, sentrum eller marka. Nærmeste T-banestasjon er Grønland T-bane, kun et par minutters gange fra leiligheten.

Felleskostnader

5 631 pr. mnd. Kabel-TV, bredbånd, á-konto varmtvann og fyring, nedbetaling av fellesgjeld, vaktmestertjenester, drift, felles forsikring, kommunale avgifter m.m

Renovering av takterrasse ble besluttet på ekstraordinær generalforsamling i fjor. Det er påregnelig at felleskostnadene kan bli økt.

Felleskostnadene fordeles slikt:
Felleskostnader 1 679,-
Kapitalkostnad renter felleslån 8,-
Kapitalkostnad avdrag felleslån 30,-
Fjernvarme 377,-
Renter IN 1 242,-
Avdrag IN 2 000,-
Tilleggsytelser: TV 295,-

Felleskostnader trolig økes med 3.5% for 2022 i takt med Indeksregulering/KPI.

Løpende kostnader

- Felleskostnader.
- Innboforsikring.
- Strømforbruk.
- Bystyret i Oslo har vedtatt å innføre og skrive ut eiendomsskatt. Det er eier av eiendommen som mottar varsel og krav om betaling. Dvs. borettslaget v/styret og det er opp til borettslaget å identifisere og kreve inn eiendomsskatt fra de andeler dette vil gjelde på vegne av Oslo kommune.

Fellesgjeld / lånevilkår

Andel fellesgjeld for denne leiligheten utgjør kr. 825 441,- pr. 30.09.2021.
Andel fellesformue for denne leiligheten utgjør kr. 4904,- pr. 31.12.2020.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Ja / Ja

Borettslaget er sikret mot tap av felleskostnader i Klare Finans AS. Borettslaget er, etter gjeldende bestemmelser fastsatt av finansieringsselskapet, sikret mot tap som følge av at en andelseier unnlater å betale sine felleskostnader. Avtalen om sikring er gyldig til avtalen sies opp av en av partene. Oppsigelsesfrist er 1. desember med gyldighet fra førstkommende årsskifte.

Med IN-ordning har du muligheten til å betale ned hele eller deler av felleslånet og med det redusere felleskostnader til kr. 2389,- pr mnd. Mulig å innbetale 2 ganger i året, 15 mars og 15 september. Kontakt Usbl for mer info.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 859 049 pr. 31.12.19 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 3 092 577 pr. 31.12.19 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Boligens areal

Primærrom: 41 kvm, Bruksareal: 41 kvm, Bruttoareal: 45 kvm

1. etasje:
Bruksareal: 41 m².
Primærrom: 41 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré/sovealkove, stue med åpen kjøkkenløsning.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 1 374 kvm, Eierform: Fellestomt

Felles tomt for borettslaget. Tomten eies av Christian Kroghs gate 30 Hjemmel AS. Dette er et selskap som eies 100 % av borettslaget og det er ingen festekontrakt på tomten.

Fellesområder opparbeidet med asfaltert internvei, trær, sykkelbod, atrium og felles takterrasse. Bygget var opprinnelig en fabrikk som ble totalrenovert og omgjort til leiligheter i 2006. Takterrassen er en av Oslos største felles takterrasser på 700 kvadrat, og har 360 grader utsikt over hele byen.

- Felles sykkelbod.

Tomten er fellesareal. At tomten er fellesareal innebærer at borettslaget eier og disponerer over de aktuelle områdene i fellesskap. Dette gir ikke hver enkelt andel en eksklusiv rett til bruk eller å disponere over området/områdene, med mindre annet er uttrykkelig avtalt/det følger av vedtektene

Garasje / Parkering

Gateparkering etter gjeldende bestemmelser.

Området er en del av ordningen "beboerparkering". Dvs. at man med beboerkort kan parkere gratis døgnet rundt - hele uken - også utover det som er maksimal parkeringstid, mot et gebyr på kr. 5 400,- i året. Beboerparkering for elbiler koster kr. 900,-. For mer info se www.bymiljoetaten.oslo.kommune.no/trafikk_og_samferdsel/parkering/beboerparkering/

Det tas forbehold om prisendring. For mer informasjon og priser for andre transportmidler se: https://www.oslo.kommune.no/gate-transport-og-parkering/parkering/beboerparkering/beboerparkering-for-privatpersoner/

Arealbekreftelse

Arealbekreftelse fra Oslo kommune følger vedlagt.

Byggemåte

Boligblokk over 8 etasjer samt 2 underetasjer. Ombygget fra næring til bolig i 2006. Bygningen har støpt gulv mot grunn av betong. Grunnmur,
bærende vegger og skillende dekker av betong og murkonstruksjoner. Yttervegger forblendet med teglstein. Tilnærmet flatt tak tekket med takpapp/
membran (taket er ikke besiktiget). Dører og vinduer fra ombygningsår. Glatt entrédør i brannklasse B30 og lydklasse 35dB med kikkhull. Vinduer
med karmer/ rammer av tre og to-lags glass. Tilknyttet felles varmtvann/ oppvarming. Balansert ventilasjon.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ekspedisjonsdokument fra 1917 for eiendommen. Ekspedisjonsdokument er forgjengeren til ferdigattest, men angir ikke noe om eiendommens tilstand og sier lite om de offentligrettslige vilkårene, som kjøpere bør sette seg inn i etter behov. Ekspedisjonsdokumentet er vedlagt salgsoppgaven.

Det foreligger ferdigattest for bruksendringen i 2006.

Adgang til utleie

I henhold til Lov om borettslag § 5-5 kan man med godkjenning fra styret i borettslaget leie ut leiligheten til andre for opp til tre år dersom man har bodd i leiligheten i minst ett av de to siste årene. Se for øvrig vedtektene for utfyllende bestemmelser.

Oppvarming

Oppvarmet med gulvvarme på bad og radiatorer. Tilknyttet felles varmtvann/ oppvarming.

Energiforbruk

Stipiulert energiforbruk er ca. 3.700 kwh.
Med et estimat på kr. 1,- pr. kwh. utgjør dette ca. kr. 3.700,- pr. år.
Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Grønn - Energikarakter G

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Regulering

Eiendommen er regulert til spesialområde for bevaring (forretning, kontor, industri og bolig). For mer informasjon om reguleringsforhold kontakt megler eller søk på saksnummer/adresse/gnr. bnr på plan- og bygningsetatens hjemmeside. Ny kommuneplan fra 23. september 2015: Oslo kommune har vedtatt ny kommuneplan som får betydning for en rekke av de vedtatte reguleringsplanene i kommunen. For informasjon om eventuelle arbeider/prosjekter i nærliggende områder anbefaler vi et søk på Oslo kommunes portal for saksinnsyn:

https://www.oslo.kommune.no/plan-bygg-og-eiendom/

Bevaringsverdig

Gården er registrert som bevaringsverdig i Byantikvarens Gule liste pr. januar 2013.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Offentlige planer

Pågående plansaker:
Saksnr: 201714751
Saken gjelder: Christian Krohgs gate 2. Kontor og næringsbygg.

Saksnr: 201816526
Saken gjelder: Christian Krohgs gate 1 - 11 Bolig og næring

Pågående byggesaker:
Christian Krohgs gate 35 - Oppføring av kontorbygg. Saksnummer 201905530

Christian Krohgs gate 30 - Oppgradering av takterrasser til takhageanlegg med pergolaer, bod og levegger. Se saksnr: 202020485. Status: Rammetillatelse gitt.

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

På eiendommen er det tinglyst følgende servitutter/rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:

301/208/114:
20.03.1935 - Dokumentnr: 991002 - Best. om vann/kloakkledn.

02.09.1936 - Dokumentnr: 304136 - Erklæring/avtale
Bestemmelser om brannvegg/-dør

13.07.1955 - Dokumentnr: 305979 - Bestemmelse om vannrett

12.10.1959 - Dokumentnr: 516857 - Erklæring/avtale
Vedtak av Oslo kommunes vann- og kloakkreglement
Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen

24.07.1856 - Dokumentnr: 900022 - Opprettelse av matrikkelenheten
OPPRETTELSE - FRADELT FRA TIDL FJERDINGENSGT 30 M/FL ADR

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Oslo kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Borettslag

Borettslag: Borettslaget Christian Krohgs Gt 30, Orgnr: 988429384

Borettslaget har egen nettside http://ck30.no/
Borettslaget består av 115 andeler.
Forretningsfører er Boligbyggelaget Usbl.
Revisor er KPMG
Pr. 1.7.2021 har borettslaget avtale med Telia Norge AS (Get).

Forkjøpsrett

Borettslaget praktiserer ikke forkjøpsrett.

Borettslaget praktiserer ikke forkjøpsrett, men styret skal varsles fra andelseieren når andelen legges ut for salg. Andelseier som vil overta ny andel må enten legge ut til salg, eller stille til rådighet for borettslaget sin tidligere ervervede andel. Det gjelder selv om andelen tilhører flere. Styret ser til at denne andelen overdras etter reglene i denne paragraf og § 2.

Forsikring

Gjensidige Polisenummer: 78562400

Regnskap

Fjorårets regnskap viste et overskudd på 1 788 933,-. I budsjett for inneværende år er det lagt til grunn at selskapet skal gå med kr 2 209 000,- i overskudd.

Vedtekter / husordensregler

Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

På eks ord genfors 24.6.2020 ble det vedtatt utbedring og oppgradering av takterassen. Prosjektet finansieres med låneopptak på inntil 5 mill kr. Lånet er ikke tatt opp pr. juni 2021. Planlagt oppstart pr aug. 2021. Dato for byggestart er enda ikke fastsatt, men prosjektets sluttdato er satt til 01.04.2022. Generalforsamlingen vedtar med dette å ta opp et lån på inntil kr 5 mill, med 25 (alt. 20) års løpetid, til kostnader i forbindelse med utbedring av borettslagets takterrasse. Borettslaget stiller pant i borettslagets eiendom, Gnr. 208 Bnr. 114, for lånet. Generalforsamlingen vedtar at lånet tas opp og refinansieres med eksisterende lån nr. 1212.05.31407 i DNB, til rest p.t. kr 657 573. 

Vedtak: Styrets forslag til vedtak, alternativ 3, og låneopptak ble vedtatt med 27 stemmer. Det er ikke avgjort hvordan lånet skal fordeles. Men det må ventes en økning av felleskostnadene og låneopptak (fellesgjeld) som en følge av vedlikeholdet av takterrassen.

Planlagte rehabiliteringer:
1. Murpuss/malerarbeider på fasade mot sør. 2022 (Inkludert i driftsbudsjettet)
2. Installering av AMS-målere/utskiftning av sikringsskap for hver andel (Delfinansiering andelseier/Elvia. Styret jobber med å søke om dispensasjon fra kravet om AMS-måler i hver leilighet)

Borettslaget har mottatt klager fra noen av beboerne ang. støy på kveldstid fra høyskolen.

Styrets arbeid i 2020:
Styret har i 2020 fullført arbeidet med å sikre postkasseanlegget mot innbrudd. Også i 2020 har det vært noen utfordringer med varmeanlegget. Det har også vært nødvendig å engasjere rørlegger for å spyle deler av avløp i nederste del av bygget. Installasjon av nye smarte strømmålere har ikke latt seg gjennomføre. De nye sikringsskapene har en dybde som vanskelig lar seg innpasse inne i leilighetene og Elvia (-tidligere Hafslund) mener at det er for kostbart å plassere nye sikringsskap i oppgangen. Styret avventer fortsatt omforent forslag til løsning fra Elvia og valgt leverandør.

Etter ekstraordinær generalforsamling 24.06.2020, inngikk styret kontrakt med Snøhetta Arkitekter AS for forprosjekt, revidering av skisseprosjekt etter innspill fra beboerne i tillegg til utarbeidelse av rammesøknad til Oslo kommune for oppgradering av takterrassen. Styret har fulgt opp arbeidsgruppen for takterrasseprosjektet i sammenstillelse av teknisk tilbudsbeskrivelse og stilt krav til anbudskonkurranse i valg av utførende entreprenør. Inngåelse av kontrakt med entreprenør er først forventet Q2 2021.

Det har blitt gjort en del mindre og større vedlikehold av det elektriskeanlegget i bygget.

Styret har i den forbindelse fått på plass en "hus elektriker" som etterhvert kjenner bygget og dermed kan kan hjelpe oss raskt ved behov.

Husdyrhold

Følgende er oppgitt i husordensreglene:
Husdyrhold er tillatt med mindre det er til sjenanse eller ulempe for de andre beboerne. Beboere som har husdyr må sørge for å ha full kontroll over dyret til enhver tid og påse at dyret ikke sjenerer noen eller etterlater ekskrementer/urinerer på boligsameiets område. Båndtvang skal håndheves.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger ikke handelen:
- 2x stringhylle på kjøkken.
- Grønn vegglampe i stue.
- Enkelte kroken i tre (På kjøkken og i gang).
- Krok med nøkkeloppbevaring ifm ytterdør.

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer medfølger der dette er spesielt angitt i salgsoppgaven. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til mats@schalapartners.no eller SMS: 91 56 60 81 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg. Fra 01.01.2022 vil avhendingslova endres slik at det ikke lengre er adgang til å selge eiendom "as is" til forbruker.

Det forutsettes at hjemmel til eiendommen overføres til kjøper. Dersom dette ikke er ønskelig må det tas forbehold i budet.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.
Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.
Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Adresse og matrikkel

Christian Krohgs gate 30, 0186, Oslo, Gnr. 208 bnr. 114, andelsnr. 23 i Borettslaget Christian Krohgs Gt 30 med orgnr. 988429384 i Oslo kommune

Oppdragsnummer

55-21-0181

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners Bjørvika/Gamle Oslo sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.

MELD DEG PA VISNING
Det er ikke satt opp annonsert visning. Dette gjores etter avtale med megler.
SALGSOPPGAVE
BUDVARSEL
BE OM SALGSSUM
TAKK!
Du blir varslet på e-post, i appen på mobil og her på Schala.