#TØYEN, Ringgata 5 A
Solgt
Attraktiv og lys 4-roms over to plan | Sjelden mulighet | Godt bomiljø | "Alt" inkl i felleskostn. | Sentral beliggenhet
 • Prisantydning: 6 800 000,-
 • Omkostninger: 19 470,-
 • Totalpris: 6 940 470,-
Beregnet totalkostnad:
6 800 000,- (Prisantydning) 121 000,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 6 921 000,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 8 995,- (Eierskiftegebyr trekkes i oppgjøret) 6 850,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) 3 625,- (Noteringsgebyr forretningsfører) -------------------------------------------------------- 19 470,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 6 940 470,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
 • Type: Leilighet
 • Eierform: Aksje
 • Primærrom: 99 m²
 • Bruksareal: 99 m²
 • Bruttoareal: 108 m²
 • Etasje: 5
 • Antall rom: 4
 • Oppholdsrom: 2
 • Soverom: 3
 • Byggeår: 1955
 • Gårdsnummer: 229
 • Bruksnummer: 108
 • Energimerking:
  D
 • Finnkode: 235761367
 • Sist endret: 01.12.21 13:00
NABOLAGSPROFIL for bydel
 • 55%
  eier sin egen bolig
 • 28%
  har bolig mellom 60-120 kvm
 • 100%
  av boligene er eldre enn 20 år
 • 16%
  er barnefamilier
 • 15%
  er gift

 

Beskrivelse

Velkommen til en attraktiv, innbydende og sjelden 4-roms over to plan! Leiligheten ligger i byggets 5. og 6. etasje og holder en gjennomgående god standard. Her bor du i et trivelig og populært boligområde, i selve hjertet av Oslo!

- Delikat 4-roms leilighet over to plan - Sjelden mulighet!
-Innbydende stue med store vindusflater
-Stilrent kjøkken fra 2016 med integrerte hvitevarer
-Herlig loftstue med gode møbleringsmuligheter
- Tre romslige soverom som vender mot rolig blindgate
- Tidløst baderom fra 2006 med opplegg for vaskemaskin
- Lys entré med dørcallinganlegg
- Veldrevet aksjelag med både hageparseller og ølbryggeri
- Godt og trivelig bomiljø
- Fyring, varmtvann, internett og kabel-tv inkl. i felleskostnader
- To kjellerboder og en loftsbod
- Felles sykkelrom og vaskeri
- Felles brannvarslingsanlegg
- Gode kollektivmuligheter
- Flotte grøntområder i nærområdet

Innhold: Leiligheten går over to plan og ligger i byggets 5. og 6. etasje. Leiligheten inneholder entré, trappegang, stue, kjøkken, tre soverom, loftstue og baderom. Det medfølger to kjellerboder på 5,3 og 3,4 kvm samt en loftsbod på 6,5 kvm. I tillegg har aksjelaget felles sykkelrom og vaskeri.

Innhold

Leiligheten går over to plan og ligger i byggets 5. og 6. etasje. Leiligheten inneholder entré, trappegang, stue, kjøkken, tre soverom, loftstue og baderom. Det medfølger to kjellerboder på 5,3 og 3,4 kvm samt en loftsbod på 6,5 kvm. I tillegg har aksjelaget felles sykkelrom og vaskeri.

Utstyr

- Dørtelefon med åpner.
- To brannslukkingsapparater.
- Felles brannvarslingsanlegg med to sensorer i leiligheten samt fellesareal.
- Frittstående skyvedørsgarderobe i ett soverom.
- Frittstående garderobeskap med speilfront i soverom i 5.etasje.

Stue

Stuen er lys og romslig i et tidløst fargevalg. Det er store vindusflater som slipper inn rikelig med naturlig lys i boligen. Dette sammen med den svært praktiske løsningen sørger for en god atmosfære. Du har en naturlig plass til både sofagruppe, spisebord og TV med tilhørende møblement. På gulv er det lagt et pent parkettgulv.

Kjøkken

Tidløst og stilrent kjøkken fra 2016 som har innredning med glatte, folierte fronter og heltre, eik benkeplate. Det er montert en praktisk glassplate på bakvegg. Under overskapene er det belysning. På kjøkkenet er det plass til et spisebord. I tillegg er det godt med skap- og benkeplass for oppbevaring og matlaging. De integrerte hvitvarene som komfyr med induksjons platetopp, mikrobølgeovn, oppvaskmaskin, kjøleskap (høyskap) og fryseskap (under benk)medfølger handelen. I tillegg er det opplegg for vaskemaskin.

Loftstue

Herlig loftstue med god plass til både sofagruppe og TV med tilhørende møblement. Loftstuen er romslig, så her er det flere møbleringsmuligheter. På gulvet er det lagt en lekker en-stavs parkett og veggene er malt i tidløse farger. Det er montert inn en ny solskjerming med separat blackout for alle takvinduer i loftsetasjen (2018) .

Tre soverom

Boligen har tre soverom med malte flater i tidsriktige farger. Hovedsoverommet er romslig og har god plass til dobbeltseng, nattbord på hver side og øvrig møblement. Her er det satt inn en stor garderobe som sørger for gode oppbevaringsmuligheter til klær og det man måtte ønske. De to andre soverommene har plass til seng, nattbord og garderobeskap. Med tre soverom egner det ene seg ypperlig for gjesteværelse, barnerom eller hjemmekontor. Alle soverom vender mot en rolig blindgate, så her er det stille og fredelig.

Baderom

Tidløst og flislagt baderom med behagelig gulvvarme som ble rehabilitert i 2006. Baderommet inneholder servant med underskap, speil med belysning, vegghengt toalett og dusj med innfellbare dører av glass. Videre er det opplegg for vaskemaskin, så her har du alt du trenger på badet.

Styret jobber med å utrede oppgradering av soilrør og ulike alternativer for baderom i blokkene. Styret anbefaler å avvente oppussing av baderom til det foreligger en beslutning om rør og eventuelle konsekvenser for eksisterende bad.

Entré

Når du kommer inn i boligen, er det første du møter en lys entré. Du har naturlig plass til å henge av deg yttertøy. I gangen er det satt inn en praktisk garderobeløsning. Veggene er malt i tidløse farger og på gulv er det en pen tre-stavs parkett. Det er adkomst til boligen via felles trappeoppgang. Ellers har oppgangen callinganlegg.

Beliggenhet

Leiligheten har en meget sentral og attraktiv beliggenhet i stille og rolige omgivelser på Tøyen, rett ved siden av flotte Botanisk Hage. Dette er et trivelig og populært boligområde, i selve hjertet av Oslo.

Her har du kort vei til Grünerløkka, Kampen, Carl Berner, Grønland og sentrum. Urbant byliv, spennende butikker, mange hyggelige spisesteder og fine parker i området. I nabolaget finner du hyggelige kafeer som Grådi og Hjørnet Kro, Stockfleth`s og Carinas cafe som ligger i nabobygget. Rett i nærheten har du også Grønland med sitt yrende folkeliv, mange spennende butikker og rike utvalg av restauranter, samt utesteder.

Det er kort vei til offentlig kommunikasjon. Fra leiligheten er det kun et par minutter til Tøyen T-bane stasjon, hvor alle t-banelinjer passerer. Det er også få minutters gåavstand til bussholdeplass. Flere busslinjer og trikkelinjer finner du også på Grünerløkka og Carl Berner som går i alle byens retninger. Det kort gange til Karl Johan og Oslo S som er et knutepunkt for offentlig kommunikasjon. Tøyen togstasjon ligger rett opp bakken, hvor Gjøvikbanen gir enkelt tilkomst til Nordmarka/Lillomarka.

Tøyen har i den siste tiden fått en oppløfting med flere restauranter, bakeri, småbutikker og bar/pub. Populære Postkontoret tilfører en urban scene hvor maten leveres av velrennomerte Cin Cin. Videre byr Postkontoret på Shuffleboard, bar og diverse arrangementer som konsert m.m. Ellers er Bar Brutus verdt et besøk. Tøyen Torg byr også på andre kulinariske opplevelser med blant annet sushi, thai- og tyrkisk restaurant. Det er verdt å ta turen innom Skatten Oslo som byr på blant annet nordisk mat. Kort vei til dagligvarebutikker (også søndagsåpne), grønnsakforretninger m.m. Tøyensenteret og Tøyen T-bane skal renoveres.

En tur i nærområdet bringer deg gjennom et mangfold av bydelens særpregede grønne lunger og parker som Botanisk Hage, Middelalderparken, Tøyenparken med "Øyafestivalen", Ola Narr, og ikke minst Akerselva en liten spasertur unna, der gang- og sykkelvei fører helt opp til Maridalsvannet. For de som setter pris på turer i skog og mark er dette en ypperlig beliggenhet da turveien i Lodalen også er i nærhet.

En liten spasertur til Bjørvika finner du sommerrestauranten Sukkerbiten. Her kan du også besøke operahuset, eller ta en tur ut til den nye badeplassen på Sørenga. Maeemo med sine tre stjerner i Michelin-guiden, finner du i Schweigaardsgate 15. Det er også kort vei til Ekeberg hvor du kan ta en tur i den flotte Ekebergparken eller besøke Ekebergrestauranten som har kanskje Oslos beste utsikt.

Felleskostnader

5 153 pr. mnd. Fyring, varmtvann, kabel TV og internett (Telenor), leietillegg loftsbod, trappevask, vaktmestertjenester, gartnertjenester, felles forsikring, kommunale avgifter, m.m.

Fordeling av felleskostnader:
Felleskostnader 3.558,-
Oppvarming 585,-
Leietillegg loft 551,-
Trappevask 80,-
Tv-internett 379,-

Løpende kostnader

- Felleskostnader.
- Innboforsikring.
- Strømkostnader.
- Evnt. alarm.
- Bystyret i Oslo har vedtatt å innføre og skrive ut eiendomsskatt. Det er eier av eiendommen som mottar varsel og krav om betaling. Dvs. aksjelaget v/styret og det er opp til aksjelaget å identifisere og kreve inn eiendomsskatt fra de andeler dette vil gjelde på vegne av Oslo kommune.

Fellesgjeld / lånevilkår

Andel fellesgjeld kr. 121.000,- pr. 01.10.2021.
Andel fellesformue kr. 24.030,- pr. 31.12.2020.

Lånenr: HUS301-11455363
Type: A
Restsaldo: 3.679.604,-
Restløpetid: 4 år og 7 mnd.
Term pr. år: 4
Rente pr. 06.10.2021: Flyt 0,74%

Lånenr: OBOS01-98207697028
Type: A
Restsaldo: 6.221.598,-
Restløpetid: 27 år 4 mnd.
Term pr. år: 12
Rente: Flyt 2,05%

Styret informerer om følgende: Det er blitt utført tilstandsvurdering av rørene som viser at soilrørene må utbedres eller skiftes ut. Vi utreder muligheter for øyeblikket, men dette vil medføre en økning i felleskostnader for alle enheter. I tillegg vurderer vi behovet for å øke fellesutgifter for den delen av husleien som går til å dekke oppvarming og varmtvann i Ringgata 5.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Det er ikke IN-ordning i aksjelaget.

Formuesverdi

Ikke funnet.

Boligens areal

Primærrom: 99 kvm, Bruksareal: 99 kvm, Bruttoareal: 108 kvm

5. etasje:
Bruksareal: 63 m².
Primærrom: 63 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, stue, kjøkken, soverom, bad og trappegang.

6. etasje:
Bruksareal: 36 m².
Primærrom: 36 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Loftstue med utgang til fellesareal og to soverom.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 2 462 kvm, Eierform: Festet fellestomt, Festeavgift: 111415

Festeavgift for 2020  var kr. 111.415,-

Avtalen gjelder fra 1953 og har en festetid på 90 år.

Selskapet fester tomt av Universitetet i Oslo (gjelder bnr 108 og 104) og av Oslo Kommune (gjelder bnr 109). Tomten er opparbeidet med gressplen, trær, prydbusker og diverse beplantning. Det er asfalterte internveier og sykkelparkering på tomten.

Garasje / Parkering

Sameiet har ni plasser til disposisjon for beboere med parkeringskort, opptil tre døgn om gangen.

Gateparkering etter gjeldende bestemmelser.

Området er en del av ordningen "beboerparkering". Dvs. at man med beboerkort kan parkere gratis døgnet rundt - hele uken - også utover det som er maksimal parkeringstid, mot et gebyr på kr. 5 400,- i året. Beboerparkering for elbiler koster kr. 900,-. For mer info se www.bymiljoetaten.oslo.kommune.no/trafikk_og_samferdsel/parkering/beboerparkering/

Arealbekreftelse

Arealbekreftelse fra Oslo kommune følger vedlagt.

Byggemåte

Lavblokk i 5 etasjer pluss dels utbygget loft beliggende til offentlig gate. Leiligheten ble omfattende rehabilitert/ombygget i 2009. Fundamentert med betong til antatt faste masser/fjell. Betong grunnmur, støpte kjellergulv. Murkonstruksjon som er pusset og malt. Dekker/etasjeskillere i armert betong. Lavblokken fremstår som godt vedlikehold. Fasaden er rehabilitert/etterisolert i 2000. Saltakkonstruksjon bygget opp med tresperrer, taktro, papp og sløyfer/lekter tekket med betongtakstein. Taket er rehabilitert i 2018. Pipestokk over tak er oppført ny i 2018. 2-lags isolerglass vinduer fra 1994 og 1988. 2-lags isolerglass Velux takvinduer fra 1996. 3-lags isolerglass Velux takvinduer fra 2016.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger "ekspedisjonsdokument" fra byggeåret. Et ekspedisjonsdokument er forgjengeren til ferdigattest. Dette dokumentet er førstesiden på byggesaken, hvor alle godkjennelser blir stemplet på (oppmålingssjefen, brannsjefen, helseråd, etc). Dette dokumentet kan være (ferdig) attestert, men i noen tilfeller er det bare registrert dato for byggeanmeldelse. Ved eldre bygårder er det som oftest dette dokumentet som vedlegges (attestert eller uattestert) for bekreftelse på at bygningen ble lovlig satt opp. Ekspedisjonsdokument kommer hovedsakelig i bygg som ble bygget på 1800-tallet og frem til rundt 1940-50.

Det foreligger ferdigattest for utbyggingen av loftsareal, datert 18.10.2011.

Adgang til utleie

I henhold til Lov om borettslag § 5-5 kan man med godkjenning fra styret i borettslaget leie ut leiligheten til andre for opp til tre år dersom man har bodd i leiligheten i minst ett av de to siste årene. Se for øvrig vedtektene for utfyllende bestemmelser.

Det er ikke tillatt å leie ut eller overlate bruken av boligen til andre uten styrets samtykke og godkjennelse av leietaker. Søknadsskjema for utleie/bruksoverlating fås ved henvendelse til OBOS.

Oppvarming

Sentralvarme tilknyttet jordvarmeanlegg. Radiator i kjøkken er montert ny i 2017. Forøvrig radiatorer fra byggeår i 5.etasje i stue og soverom. Vannbåren gulvvarme i alle rom i 6.etg/loft montert i 2016.

Energiforbruk

Stipiulert energiforbruk er ca. 5.087 kwh.
Dette utgjør ca. kr. 6.383,- pr. år.
Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Gul - Energikarakter D

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Regulering

Eiendommen er regulert til byggeområde for boliger etter bestemmelsene i S-2255 av 28.07.1977. Reguleringsbestemmelser i tilknytning til endret reguleringsplan for Oslo sentrum og indre sone i Oslo kommune med tilhørende endringer i S-2937 av 01.10.1987. (Planen er helt eller delvis opphevet som følge av bystyrets vedtak 23.09.2015, sak 262 (kommuneplan 2015 - Oslo mot 2030 - Smart, trygg og grønn)). For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Bevaringsverdig

Nei.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Offentlige planer

Ensjøveien 7-15 - Bestilling av oppstartsmøte - Boliger, torg og møteplasser. Forslagsst iller ønsker å ut forske mulighet en for en evt . transformasjon og omregulering av tomt en fra hovedsakelig næring til bolig/ forretning / kontor/ t jenesteyting, grønnstruktur, vei og offentlig torg, men hovedvekt på omregulering t il boligbebyggelse.Se saksnr: 202002883. Status: Mottatt sak.

Hagegata 25 - Kolstadgata 24 - Tilbygg og ombygging av kontorbygg. Se saksnr: 201708496. Status: Igangsettingstillatelse gitt.

Hagegata 27 - Oppføring av leilighetsbygg. Se saksnr: 202011293. Status: Rammetillatelse gitt.

Hagegata 32 - Påbygg og tilbygg kontor. Se saksnr: 201812795. Status: Søknad om endret tillatelse avslått.

Kolstadgata - Detaljregulering til offentlig ettersyn - Møteplass ved Tøyen skole. Hensikten med prosjektet er å skape et trafikksikkert og trygt miljø i Kolstadgata ved å fysisk stenge gata for gjennomkjøring og etablere et nytt torg ved Tøyen skole. Torget skal, så langt det er mulig, tilrettelegge for å bygge ned gjerdene rundt skolegården til Tøyen skole slik at torget også kan benyttes av skolen. Innkjøring til Kolstadgata skal være via Kjølberggata i nordøst. Utformingen av Kolstadgata for øvrig skal være godt tilrettelagt for myke trafikanter samtidig som det sikrer fremkommelighet for nyttetransport som varelevering og renovasjonSe saksnr: 201809736. Status: Sendt Byrådsavd.

Tøyengata 47 - Rehabilitering av tak og fasader og opparbeiding av utomhusområder. Se saksnr: 202005399.

Tøyengata 53 - Montering av tørrkjølere på tak - Munchmuseet. Se saksnr: 201510120. Status: Venter på tilleggsdokumentasjon.

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

1951/409290-3/105  Bestemmelse om bebyggelse. 12.07.1951 
Bestemmelse om benyttelse
Bestemmelse om gjerde

1951/409290-4/105  Festekontrakt - vilkår. 12.07.1951 
festetid: 50 år
AVGIFT NOK
BESTEMMELSER OM FORLENGELSE
PANT FOR FORFALT FESTEAVGIFT
HUSBANKENS STANDARKLAUSUL VEDTATT
MED FLERE BESTEMMELSER
 
1951/414175-2/105   ** Nye vilkår. 07.11.1951 

1953/415227-1/105  Erklæring/avtale. 24.10.1953 
Vedtak av Oslo kommunes vann- og kloakkreglement
Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen

1969/500744-2/105  Best. om adkomstrett. 14.01.1969 
Bestemmelse om bruksrett
Bestemmelser om rettigheter/plikter til fellesareal
Med flere bestemmelser
Gjelder denne registerenheten med flere
 
Pengeheftelser i festerett
1951/409290-4/105  Festekontrakt - vilkår. 12.07.1951 
festetid: 50 år
AVGIFT NOK
BESTEMMELSER OM FORLENGELSE
PANT FOR FORFALT FESTEAVGIFT
HUSBANKENS STANDARKLAUSUL VEDTATT
MED FLERE BESTEMMELSER
Gjelder feste

1951/414175-2/105   ** Nye vilkår. 07.11.1951 

1953/412861-1/105  Obligasjon. 09.09.1953 
BELØP: NOK 341.400
Panthaver:Center Eiendom Oslo As  
Lnr: 5483155
Gjelder feste

1983/509587-1/105   ** Tinglysing på nytt. 07.09.1983 
 
1989/56045-1/105   ** Prioritetsbestemmelse. 22.08.1989 
veket for: OBLIGASJON 1989/85421-1/105

1991/62702-1/105   ** Prioritetsbestemmelse. 21.11.1991 
veket for: OBLIGASJON 1989/85421-1/105

1996/61966-1/105   ** Prioritetsbestemmelse. 01.11.1996 
veket for: OBLIGASJON 1996/54477-1/105

2000/45627-1/105   ** Transport av panthaver. 10.08.2000 
Fra:Abc-Bank  
Lnr: 1086573
Til:Center Eiendom Oslo As  
Lnr: 5483155

1969/500744-1/105  Erklæring/avtale. 14.01.1969 
BEST. OM BRUKS- OG DISPOSISJONSRETT
Gjelder feste
Gjelder denne registerenheten med flere

2001/13697-1/105  Obligasjon. 09.03.2001 
BELØP: NOK 15.220.000
Panthaver:Den Norske Stats Husbank  
Lnr: 5647124
Gjelder feste
Gjelder denne registerenheten med flere
 
2018/1001811-1/200  Pantedokument. 09.07.2018 11:04 
BELØP: NOK 6.747.650
Panthaver:OBOS-BANKEN AS  
Org.nr: 911986884
Gjelder feste
Gjelder denne registerenheten med flere
Elektronisk innsendt

1951/401159-2/105  Registrering av grunn. 22.01.1951 
Denne matrikkelenhet opprettet fra:Knr:0301 Gnr:229 Bnr:165

1954/400596-3/105  Registrering av grunn. 13.01.1954 
Utskilt fra denne matrikkelenhet:Knr:0301 Gnr:229 Bnr:108

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Oslo kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Aksjelag

Generelle opplysninger om Heibergløkka Boliglag AS
Aksjeselskapet består av 113 leiligheter knyttet til aksjer.
Heibergløkka Boliglag AS er registrert i Foretaksregisteret i Brønnøysund med organisasjonsnummer 821 476 992, og ligger i bydel Gamle Oslo i Oslo kommune med følgende adresse:
Ringgata 1 A-E, Ringgata 5 A-E med gårds- og bruksnummer: 229,104,108,109.

Forretningsførsel og revisjon:
Forretningsførselen er utført av OBOS Eiendomsforvaltning AS i henhold til kontrakt. Autorisert regnskapsfører (oppdragsansvarlig) er Egil Havre, regnskapssjef i OBOS. Aksjeselskapets revisor er PWC.

TV- og internettavtale:
Telenor er aksjeselskapets leverandør av TV og bredbånd.

Vaktmester:
Vaktmester Pluggen/Aasen har i mange år ivaretatt den daglige drift og løpende vedlikehold i henhold til stillingsbeskrivelse.

Forsikring

Tryg Forsikring Polisenummer: 6588886

Regnskap

Inntekter:
Driftsinntekter i 2020 var til sammen kr 4 292 015.

Kostnader:
Driftskostnadene i 2020 var til sammen kr 3 211 860.

Resultat:
Årets resultat på kr 854 338 fremkommer i resultatregnskapet og foreslås overført til egenkapital. Avdrag på langsiktig gjeld (nedbetaling av lån) er ikke oppført i resultatregnskapet, totalbeløpet for dette var kr 918.000.

Vedtekter / husordensregler

Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Tårnblokka - 1E:
Styret har fått utført en tilstandsvurdering av helsen i 1E. Heisen er fra 199[[[ og det må påregnes større arbeider på heisen i løpet av 4-8 år. Styret har også innhentet tilbud på montering av manglende branndører i tårnblokka, og dette arbeidet forventes gjennomført i løpet av året.

Vask av fasaden og tilstandsvurdering:
Fasadene ble vasket sommeren 2020. Det er første gang fasaden er vasket i siden den var ny i 2001. Samtidig har styret fått utført en enkel tilstandsvurdering av fasaden som viser at den generelt sett er i god stand. Med tilstandsvurderingen har de også fått en anvisning for utbedring ved skader, blant annet i forbindelse med innsetting av vinduer. Styret har også fått på plass riktige fargekoder for fasaden, siden det har manglet. Det er også innhentet tilbud for å vurdere tilstand på balkongene, men dette arbeidet blir satt på vent inntil de har kontroll på rørsituasjonen.

Soil- og vannrør:
Spyling av soilrør ble utført i juni 2020. Gjennomføringen gikk smidig for seg, men kamerakjøring av soilrørene viste at tilstanden for soilrørene er såpass dårlig at det er på tide å undersøke muligheter for utbedring. Ved årsskiftet fikk aksjelaget tatt ut røremner av soilrør fra seks ulike steder i blokka. I tillegg ble det tatt ut prøver av vannrør med spesielt fokus på Ringgata 5, da vannrørene i Ringgata 1 ble byttet i 2004. Kiwa sine prøveanalyser viser at levetiden er utløpt for mange av rørene. Det må derfor gjøres tiltak for utbedring/utskifting av vannrør i femmerblokka og soilrør i begge blokker. Styret jobber med å utrede alternativer og kartlegge tilstand for eksisterende bad. Forarbeidet er ikke avsluttet, og beslutning om hvilken løsning som skal velges må tas i en ekstraordinær generalforsamling senere i år. Dersom dere har planer om å pusse opp badet, tilrår styret at det utsettes til det foreligger en endelig beslutning om rør og eventuelle konsekvenser for eksisterende bad.

Les mer om soil- og vannrør prosjektet på: https://www.heiberglokka.no/prosjektbad

Fellesvarme i femmerblokka:
I 2019 fikk aksjelaget installert ny el-kjel som bidrar til oppvarming av Ringgata sammen med eksisterende varmepumper. Oljefyren ble tatt ut av drift. I april 2021 fikk vi gravd opp oljetanken, og i løpet av året skal styret også fjerne oljefyren og få utført asbestsanering av fyrrommet. I vinter har styret også hatt en del vedlikehold, tilpassing og innkjøring av varmeanlegget. Varmepumpene er av eldre type, men fremdeles i relativt god stand. Utfordringen ligger i at nytt og gammelt utstyr ikke spiller helt på lag, men systemet har blitt forbedret i løpet av kuldeperioden. På tampen av vintersesongen fikk aksjelaget problemer med en ventil som skrudde av varmepumpene, og fikk da konstatert 60% økning i strømforbruk når man kjører på ren elektrisk oppvarming. Med andre ord gir bergvarmen normalt sett en stor reduksjon i oppvarmingsutgifter!

Sykkelparkering:
Styret har gått flere runder for å vurdere bygging av utvendige sykkelskur. Dessverre har vi verken areal eller budsjett til dette, men styret ønsker å tilrettelegge for flere sykkelstativ utendørs. Samtidig kommer styret til å montere sykkelramper i trappeløpene ned til kjeller, slik at det blir enklere å få sykler opp og ned ved bruk av innvendige sykkelboder.

Konflikt i 5E:
Styret en pågående sak i Forliksrådet rundt utbyggingen av tørkeloftet i 5E. En av beboerne er uenig i hvor stor del av loftet som av generalforsamlingen ble avgjort solgt for utbygging. Styret har ikke hørt mer siden saken ble oversendt Forliksrådet slutten av 2020 og kommer tilbake med informasjon når de vet mer. En eventuell dom vil kunne påvirke boliglagets økonomiske rammer.

Styreleder informerer om følgende:
"Vi utreder oppgradering av soilrør og med det muligens baderomsutskriftning. Dette vil finansieres ved opptak av felles lån som dekkes over fellesutgiftene. I tillegg vurderer vi behovet for å øke fellesutgifter for den delen av husleien som går til å dekke oppvarming og varmtvann i Ringgata 5."

Husdyrhold

Følgende er oppgitt i husordensreglene:
Hunder tillates ikke holdt i A/S Heibergløkka Boliglag. Styret kan gi tillatelse til å holde lederhund for blinde.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger ikke handelen:
- Designlampene i stuen og hovedsoverommet.
- Vaskemaskin.

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer medfølger der dette er spesielt angitt i salgsoppgaven. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til lj@schalapartners.no eller SMS: 98 64 77 21 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter plikter å sette seg inn i salgsoppgave og tilstandsrapport da disse danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg. Fra 01.01.2022 vil avhendingslova endres slik at det ikke lengre er adgang til å selge eiendom "as is" til forbruker.

Det forutsettes at aksjene skal transporteres over til ny eier. Hvis kjøper ikke ønsker at aksjene skal transporteres over til seg, må det tas forbehold om dette i budet.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Et boligaksjeselskap består av x antall aksjer med tilknyttet eksklusiv bruksrett til en bestemt bolig. Ved kjøp av aksje(r) blir du medeier (aksjonær) i boligaksjeselskapet, og får medbestemmelsesrett sammen med de andre aksjonærene i selskapet. Eier du en aksje med bruksrett til en bestemt bolig har du full råderett over boligen du har bruksrett til. Begrensninger i bruksretten kan imidlertid følge av aksjeloven, borettslagsloven og boligaksjeselskapets vedtekter.
 
Dersom du kjøper en aksje i et boligaksjeselskap, dokumenteres ditt eierskap ved at du blir notert som aksjeeier i aksjeboken. I aksjeboken føres også panteheftelser. Aksjelaget har lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.

Adresse og matrikkel

Ringgata 5 A, 0577, Oslo, Gnr. 229 bnr. 108, aksjebrevnr. 99 i Heibergløkka Boliglag As boligaksjeselskap med orgnr. 821476992 i Oslo kommune

Oppdragsnummer

55-21-0179

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners Bjørvika/Gamle Oslo sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.

MELD DEG PA VISNING
Det er ikke satt opp annonsert visning. Dette gjores etter avtale med megler.
SALGSOPPGAVE
BUDVARSEL
BE OM SALGSSUM
TAKK!
Du blir varslet på e-post, i appen på mobil og her på Schala.