#Nye Gamlebyen, Alnagata 20B
3 250 000,-
Delikat og lys 2-roms | Sjelden markterrasse på 15 m² | IN-ordning | Sentrumsnær beliggenhet i et rolig område

VISNING:

Visning etter avtale med megler

 • Prisantydning: 3 250 000,-
 • Omkostninger: 8 009,-
 • Totalpris: 3 946 009,-
 • Ligningsverdi: 965 686,-
Beregnet totalkostnad:
3 250 000,- (Prisantydning) 688 000,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 3 938 000,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 199,- (Pantattest kjøper) 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) 6 850,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 8 009,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 3 946 009,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
 • Type: Leilighet
 • Eierform: Borettslag
 • Primærrom: 47 m²
 • Bruksareal: 47 m²
 • Bruttoareal: 52 m²
 • Etasje: 1
 • Antall rom: 2
 • Oppholdsrom: 1
 • Soverom: 1
 • Byggeår: 2005
 • Gårdsnummer: 233
 • Bruksnummer: 526
 • Energimerking:
  D
 • Finnkode: 231009597
 • Sist endret: 12.10.21 16:18
NABOLAGSPROFIL for bydel
 • 65%
  eier sin egen bolig
 • 95%
  av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill
 • 61%
  har bolig mellom 60-120 kvm
 • 61%
  av boligene er nyere enn 20 år
 • 14%
  er gift

 

Beskrivelse

Delikat og lys 2-roms beliggende i 1.etasje med sjelden markterrasse på hele 14,5 kvm! Her får du en leilighet med gjennomgående god standard, store vindusflater og en terrasse med gode solforhold.

Et flott sted å bo for deg som ønsker en rolig tilværelse i nærheten av grønne friarealer, men samtidig kort vei til by-livet i Oslo sentrum.

- Lys og romslig stue med store vindusflater
- Sjelden og herlig markterrasse på 14,5 kvm
- På terrassen har du sol fra ca. kl. 15-21 på sommerstid
- Åpen kjøkkenløsning med innredning fra Sigdal
- Stort soverom med gode garderobeløsninger
- Tidløst og romslig baderom med opplegg for vaskemaskin
- Ved nedbet. av  fellesgjeld vil felleskostnadene synke til kr. 2657,-
- Unik beliggenhet i et rolig og fredelig område
- Sentrumsnært med gåavstand til Sørenga og Bjørvika
- Godt bomiljø

Innhold

Leiligheten ligger i byggets 1. etasje og inneholder: entré/vindfang, stue med utgang til markterrasse, åpent kjøkken, soverom og bad. Det medfølger en kjellerbod på 4,7 kvm.

Utstyr

- Dørklokke.
- Brannslange i kjøkkenbenk.
- 1 stk. røykvarsler.
- Integrerte garderobeskap i entre/vindfang og soverom.

Stue | Med utgang til terrasse

Innbydende stue som er malt i et moderne fargevalg. Stuen er enkel å møblere og du har god plass til både sofagruppe, spisebord og TV med tilhørende møblement. Det er store vindusflater som gir godt med naturlig lys i boligen. På gulv er det lagt en delikat tre-stavs parkett fra 2018.

På varme sommerdager blir det naturlig å åpne glassdøren slik at hele stuen forlenges med en sjelden markterrasse på 14,5 kvm. Her har du sol fra ca. 15.00 til ca. kl 21 på sommerstid. Du har god plass til en sittegruppe, grill og beplantning. Terrassen oppleves som skjermet og privat ettersom at gaten ikke brukes til gjennomfart.

Kjøkken

Kjøkkenet har en åpen løsning mot stue med en pen innredning fra Sigdal. Innredningen har lyse, folierte fronter og benkeplate i laminat. Det er stikkontakter på bakvegg. Det er godt med skap- og benkeplass på kjøkkenet for oppbevaring og matlaging. Komfyr med keramisk platetopp, oppvaskmaskin og kombinert kjøleskap med frys (2017) medfølger handelen.

Soverom

Stort soverom med malte flater i tidsriktige farger. Soverommet har god plass til dobbeltseng, nattbord på hver side og øvrig møblement. Her er det satt inn en stor garderobe som sørger for gode oppbevaringsmuligheter til klær og det man måtte ønske.

Baderom

Badet er tidløst, praktisk og romslig fra 2005. Her får man en behagelig start på dagen med gulvvarme og godt albuerom. Baderommet inneholder servant med underskap, integrert speil med overliggende lyslist, vegghengt toalett og dusj med svingbare dusjvegger av herdet glass. Det er opplegg for vaskemaskin og tørketrommel.

Entré

Når du kommer inn i boligen, er det første du møter en lys entré. Her er det god plass til å sette fra seg sko og henge fra seg yttertøy. Det er satt inn et praktisk garderobeskap for ytterligere oppbevaringsplass. Veggene er malt i tidløs farge og det er lagt en tre-stavs parkett på gulv.  Leiligheten har en egen brann- og lydklassifisert entrédør med utgang til bakkeplan.

Beliggenhet

Velkommen til Gamlebyen og Ekebergskrenten. Et attraktivt boområde med blanding av nybygg og eldre, historisk bebyggelse. Boligen ligger like ved idylliske Arctanderbyen, Norges eldste hageby, og trehusbebyggelsen i Baglerbyen. Her får du en unik kombinasjon av skjermet atmosfære i Ekebergskrenten, med gangavstand til alt av sentrumskjernens yrende liv.

Det er gåavstand til Fjordbyen med Sørenga og Bjørvika, der du blant annet finner Operaen og Oslos finansdistrikt; Barcode.  I dette området er det en rekke forretninger og restauranter. Operaen har blitt et av byens monumenter og har kontinuerlige oppsetninger med musikk, dans og drama. Det nye trendy boligområde, Oslobukta, ligger i skyggen av Munchmuseet. Her finner du spesialister på mat og drikke, og restauranter og kulturtilbud i verdensklasse.

Tar du en tur ut ytterst på Sørenga finner du den flotte badeplassen som er et perfekt utfartssted for bading gjennom sommerhalvåret. Nyåpnede Operastranden er tilpasset både små og store! Her er det både en barnevennlig og langrunn del samtidig som en "voksen strand" med steintrapp ut i sjøen og dypere vann. Fra leiligheten kan du slenge deg på sykkelen, trille ned de slakke bakkene og ta et forfriskende kveldsbad. Ekebergrestauranten byr på god mat og spektakulær utsikt.

Videre er det gangavstand til Tøyen, Vålerenga, Kampen, Grønland, Bjørvika og sentrum med alt av fasiliteter og et yrende folkeliv. Her finner du koselige kaféer, historiske restauranter og mangfold av butikker. For de treningsglade er det kort vei til Ekebergsletta med utallige fotballbaner og lange sletter. På Barcode finner du velutstyrte SATS, samt treningssenter i Kværnerbyen. Dagligvarehandelen kan gjøres ved bl.a. søndagsåpne Bunnpris, Nærbutikken eller KIWI. Ønsker du ytterligere servicetilbud byr Oslo City, Byporten, Grønland Basar og de øvrige handlegatene i sentrum på et rikt og variert utvalg av alt du kan tenke deg.

Leiligheten har også tilgang til en rekke turmuligheter både på sommer- og vinterhalvåret. Fra boligen er det turstier ut til Ekebergparken. Ekebergparken er et populært turalternativ med bl.a. den anerkjente skulpturparken, dyregård, rideskole og minigolf. Her finner du også skiløyper og morsomme akebakker langs Brannfjellskogen om vinteren.

Det er gangavstand til Middelalderparken og Vannspeilet, hvor du også finner historiske Ruinparken. Middelalderparkens grøntareale planlegges å dobles etter ferdigstillelse av Follobaneprosjektet. Fra Kværnerbyen kan du ta turen opp langs Alnaelva som har noen av byens flotteste turstier. Elveløpet varierer fra rolige områder til brusende fossefall, med variert vegetasjon og stedvis rikt dyre- og fugleliv. Forøvrig er det kort vei til andre populære parker og rekreasjonsområder hvor du kan sole seg, grille og nyte varme sommerdager. Her finner du blant annet Klosterenga park, Svartdalsparken m.m.

Området gir mulighet for offentlig kommunikasjon via buss og trikk i nærheten. Det er også kort vei til Oslo S og Bussterminalen med alt av kollektiv transport så her er det enkelt å reise hvor du måtte ønske.

Felleskostnader

8 501 pr. mnd. Internett, vaktmestertjenester, nedbetaling av fellesgjeld, felles forsikring og kommunale avgifter.

Felleskostnadene fordeles slikt:
Felleskostnader 2.433,-
Bredbånd 249,-
Kapitalkost. lån 1 HUS301 5.844,-
= 8526,-
Etter kjente fremtidige endringer, blir summen av de totale felleskostnadene kr. 8.501,-

Ved nedbetaling av andel fellesgjeld med IN-ordning vil felleskostnadene synke til kr. 2657,-

Løpende kostnader

- Felleskostnader.
- Innboforsikring.
- Strøm.
- Bystyret i Oslo har vedtatt å innføre og skrive ut eiendomsskatt. Det er eier av eiendommen som mottar varsel og krav om betaling. Dvs. borettslaget v/styret og det er opp til borettslaget å identifisere og kreve inn eiendomsskatt fra de andeler dette vil gjelde på vegne av Oslo kommune.

Fellesgjeld / lånevilkår

Andel fellesgjeld for denne leiligheten utgjør kr. 688 000,- pr. 04.08.2021.
Andel fellesformue for denne leiligheten utgjør kr. 33.061,- pr. 31.12.2020.

Borettslaget har to lån:

Lånenr: HUS301-11496718
Type: A
Restsaldo: 21.141.106,-
Andel restsaldo: 656.017,-
Restløpetid: 9 år 10 md.
Term pr. år: 4
Rente pr. 18.08.21: Flyt, 0,82%

Lånenr: OBOS01-98207899569
Type: A
Restsaldo: 1.783.855,-
Andel restsaldo: 31.793,-
Restløpetid: 6 år 2 md.
Term pr. år: 12
Rente pr. 18.08.21: Flyt, 1,90%

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Garantert betaling av felleskostnader:
Vårt borettslag er medlem i Skadeforsikringsselskapet Borettslagenes Sikringsordning AS for dekning av manglende innbetalinger av felleskostnader.

Individuell nedbetaling av fellesgjeld:
Borettslaget har lagt til rette for individuell nedbetaling av fellesgjeld (IN-ordning). Ved nedbetaling av andel fellesgjeld med IN-ordning vil felleskostnadene synke til kr. 2657,-

Dette gir andelseier adgang til å innbetale sin del av fellesgjelden. Innbetaling forutsetter at andelseier har inngått en egen avtale med borettslaget. Ved henvendelse til OBOS Eiendomsforvaltning vil andelseier få informasjon om avtalens betingelser og priser. Innbetaling kan foretas to ganger pr. år ved terminforfall 1.6 og 1.12 på borettslagets felleslån. Andelseier må ta kontakt med OBOS minimum en måned før terminforfall for opprettelse av avtale. Innbetalingen må være kreditert OBOS' klientkonto senest 10 dager før terminforfall. Dersom fristen ikke overholdes vil nedbetaling ikke kunne foretas, og beløpet blir returnert andelseier. Minimumsbeløpet for innbetaling er kr 60 000 pr. gang. Andelseieren vil da få redusert sine kapitalutgifter (andel renter og avdrag) som kreves inn sammen med felleskostnadene.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 965 686 pr. 31.12.19 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 3 476 468 pr. 31.12.19 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Boligens areal

Primærrom: 47 kvm, Bruksareal: 47 kvm, Bruttoareal: 52 kvm

1. etasje:
Bruksareal: 47 m².
Primærrom: 47 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré/vindfang, stue med utgang til markterrasse, åpent kjøkken, soverom og bad.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 556 kvm, Eierform: Fellestomt

Garasje / Parkering

Det er mulighet for leie/kjøp av garasjeplass i et separat garasjesameie (Baglerbyen Garasjesameie) ved ledighet.

Gateparkering etter gjeldende bestemmelser.

Området er en del av ordningen "beboerparkering". Dvs. at man med beboerkort kan parkere gratis døgnet rundt - hele uken - også utover det som er maksimal parkeringstid, mot et gebyr på kr. 5 400,- i året. Beboerparkering for elbiler koster kr. 900,-. For mer info se www.bymiljoetaten.oslo.kommune.no/trafikk_og_samferdsel/parkering/beboerparkering/

Arealbekreftelse

Arealbekreftelse fra Oslo kommune følger vedlagt.

Byggemåte

Lavblokk i 4 etasjer beliggende til offentlig gate. Fundamentert med betong til eksisterende byggegrunn. Bærekonstruksjon og leilighetsskillere i betong. Etasjeskillere i armert betong. Utvendig kledning av tegl og malt panel.
Lavblokken fremstår som godt vedlikeholdt. Flatt tak tekket med papp/folie. 2-lags isolerglass vinduer fra 2005 i trerammer.

Ferdigattest / brukstillatelse

Ferdigattest er utstedet for eiendommen den 22.12.2006. Følger vedlagt.

Adgang til utleie

I henhold til Lov om borettslag § 5-5 kan man med godkjenning fra styret i borettslaget leie ut leiligheten til andre for opp til tre år dersom man har bodd i leiligheten i minst ett av de to siste årene. Se for øvrig vedtektene for utfyllende bestemmelser.

Oppvarming

Elektrisk oppvarming. Varmekabler i bad.

Energiforbruk

Stipiulert energiforbruk er ca. 8.460 kwh.
Med et estimat på kr. 1,- pr. kwh. utgjør dette ca. kr. 8.460,- pr. år.
Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter D

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Regulering

Eiendommen er regulert til spesialområde - bevaring boliger, s-3226. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Bevaringsverdig

Nei.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Offentlige planer

Alnafetgata 5 - Oppføring av fire balkonger. Status: Tillatelse gitt. Se saksnr: 202106185.

Baglerstredet 2 - Oppføring av tomannsbolig. Status: Tilsyn gjennomført. Se saksnr: 201918325.

Baglerstredet 4 - Riving av bolig, uthus og bod. Se saksnr: 201703135. Status: Igangsettingstillatelse gitt.

Konows gate 5 - Bestilling av oppstartsmøte - Boliger. Attivio bolig Konows gate AS foreslår å omregulere Konows gate 5 fra bolig, industri og kontor til bolig, forretning, bevertning og kontor. Status: Planforslag mottatt/utarbeidet. Se saksnr: 201806906.

Ekebergveien 1 B med flere - Detaljregulering - Oppføring av Nye Kirkens Hus. Forslagsstiller foreslår å omregulere Ekebergveien 1b m.fl. fra privat institusjon til kontor og privat tjenesteyting, hensynssone bevaring og båndleggingssone etter lov om kulturminner. Status: Mottatt sak. Se saksnr: 201902191.

Egedes gate, Gamlebyen skole - Plansak - Regulering av Egedes gate til skole. Etablering av Bispegata som kollektivgate (regulering S-4983) vil gi redusert trafikk i St. Halvards gate. I samme trafikkplan skal Arups gate stenges for gjennomkjøring til Oslo gate. Redusert trafikk i St. Halvards gate gir mulighet for gjenåpning av direkte adkomst til Egedes gate. Arups gate som blindvei eliminere behovet for innkjøring i Egedes gate fra nord.Status: Mottatt sak. Saksnr: 201910844.

Ekebergveien 11 - Oppdeling, fasadeendring og bruksendring av eksisterende bolig. Se saksnr: 202113305. Status: Mottatt søknad.

Kongsveien - Konows gate - Sjømannsskolen - Sykkelfelt, fortau, oppgradering av trikketrasé. Bymiljøetaten foreslår å omregulere deler av Kongsveien og Konows gate i hovedsak fra offentlig kjørebane - veigrunn og gang-/sykkelvei til trasé for sporveg/forstadsbane, kjøreveg, fortau, gang-/sykkelveg og parkering.Status: Planforslag. Se saksnr: 201203416.

Konows gate 33 - Oppføring av to boligbygg og riving av uthus. Status: Venter på tilleggsdokumentasjon. Se saksnr: 202000329

Oslo gate 37 - Riving av bygg. Status: Venter på tilleggsdokumentasjon. Se saksnr: 202104466.

Turbinveien 2 - 4 - Planforslag - Undervisning (høyskole), kontor og bevertning. KB Næring foreslår å omregulere Turbinveie n 2 - 4 fra forretning og kontor og spesialområde bevaring forretning til høyskole/kontor/bevertning samt bevaringStatus: Mottatt sak. Se saksnr: 201715801

Ribbunggata 10 - Tilbygg og fasadeendringer. Se saksnr: 201707789. Status: Endret tillatelse gitt.

Ribbunggata 15 - (Ribbunggata 13) Oppføring av enebolig, dispensasjon fra vegloven § 29 og regulert BYA og parkering. Se saksnr: 201810385. Status: Igangsettingstillatelse gitt.

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

2006/21087-3/105  Best. om adkomstrett. 24.03.2006
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:233 Bnr:525  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:233 Bnr:525 Snr:1-18. 
Rett til nødvendig gangatkomst
Kan ikke slettes uten samtykke fra Oslo Kommune
v/Plan- og bygningsetaten

2006/21087-6/105  Erklæring/avtale. 24.03.2006 
Gjensidig rett til bruk av grunn for rep og vedlikehold
Kan ikke slettes uten samtykke fra Oslo Kommune
v/Plan- og bygningsetaten
Gjelder denne registerenheten med flere

2006/21087-9/105  Best. om vann/kloakkledn. 24.03.2006
Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.m.
Kan ikke slettes uten samtykke fra Oslo Kommune
v/Plan- og bygningsetaten
Gjelder denne registerenheten med flere

2006/22395-1/105  Pantedokument. 29.03.2006 
BELØP: NOK 68.551.507
Panthaver:Den Norske Stats Husbank  
Lnr: 1087054
Gjelder denne registerenheten med flere

2006/27732-1/105  Pantedokument. 24.04.2006 
BELØP: NOK 9.294.093
Panthaver:De Fremtidige Andelseierne I Borettslaget V/Styr  
Lnr: 7238489
Gjelder denne registerenheten med flere

2020/3051732-1/200  Pantedokument. 21.09.2020 10:27 
BELØP: NOK 2.000.000
Panthaver:OBOS-BANKEN AS  
Org.nr: 911986884
Gjelder denne registerenheten med flere
Elektronisk innsendt

2006/21083-1/105  Registrering av grunn. 24.03.2006 
Denne matrikkelenhet opprettet fra:Knr:0301 Gnr:233 Bnr:244
 
Rettigheter på andre eiendommer - Rettigheter på 0301-533/3
2006/21087-2/105  Best om garasje/parkering. 24.03.2006 
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:233 Bnr:525  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:233 Bnr:525 Snr:1-18
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:233 Bnr:526  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:233 Bnr:527  
Bestemmelse om felles garasjeanlegg
Bruksrett til boder
Kan ikke slettes uten samtykke fra Oslo Kommune
v/Plan- og bygningsetaten
 
Rettigheter på 0301-233/528
2006/21087-4/105  Erklæring/avtale. 24.03.2006 
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:233 Bnr:525  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:233 Bnr:525 Snr: 1-18.
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:233 Bnr:526  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:233 Bnr:527  
Bruksrett til sykkelparkeringsplasser
Kan ikke slettes uten samtykke fra Oslo Kommune
v/Plan- og bygningsetaten

Rettigheter på 0301-233/244, 0301-233/528
2006/21087-5/105  Erklæring/avtale. 24.03.2006 
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:233 Bnr:525  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:233 Bnr:525 Snr:1-18.
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:233 Bnr:526 
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:233 Bnr:527  
Bestemmelser om felles uteoppholdsareal
Kan ikke slettes uten samtykke fra Oslo Kommune
v/Plan- og bygningsetaten
Gjelder denne registerenheten med flere

Rettigheter på 0301-233/522
2006/21087-8/105  Best. om vann/kloakkledn. 24.03.2006 
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:233 Bnr:525  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:233 Bnr:525 Snr:1-18. 
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:233 Bnr:526  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:233 Bnr:527  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:533 Bnr:3  
Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.m.
Kan ikke slettes uten samtykke fra Oslo Kommune
v/Plan- og bygningsetaten
 
Rettigheter på 0301-533/3
2006/21087-10/105  Bruksrett. 24.03.2006 
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:233 Bnr:525  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:233 Bnr:525 Snr:1-18 
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:233 Bnr:526  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:233 Bnr:527  
Bestemmelse om bruksrett til boder
Kan ikke slettes uten samtykke fra Oslo kommune v/Plan- og bygningsetaten

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Oslo kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Borettslag

Borettslaget består av 44 andelsleiligheter.
Baglerlunden Brl er registrert i Foretaksregisteret i Brønnøysund med organisasjons-nummer 988882550, og ligger i bydel Gamle Oslo i Oslo kommune med følgende adresse:
Alnagata 20 og 22, Gårds- og bruksnummer: 233, 526, 527

Forretningsførselen er utført av OBOS Eiendomsforvaltning AS.

Baglerlunden Brl har ingen ansatte.

Vaktmester:
Sameiet har som de andre i Baglerbyen inngått en avtale med Baglerstredets Fellesareal
om deling av vaktmestertjenester. Baglerstredets Fellesareal har avtale med Multiservice
& Driftstjenester AS og som kan kontaktes på telefon 97 02 67 94.

For mer informasjon, se: http://www.vibbo.no/baglerlunden

Forkjøpsrett

Borettslaget har ikke forkjøpsrett.

Nei

Forsikring

Gjensidige Forsikring Polisenummer: 78906434

Regnskap

Inntekter:
Driftsinntekter i 2020 var til sammen kr 4 180 211.
Hvor kapitalkostnadene var lavere enn budsjett pga. lavere rentenivå på borettslagets Husbanklån, mens de totale felleskostnadene er høyere enn budsjettet grunnet økningen av de ordinære felleskostnadene fra oktober 2020 ifb. nytt låneopptak til nødvendig vedlikehold samt styrking av likviditeten.
Andre inntekter består i hovedsak av tilskudd fra Oslo Kommune, jfr. note 3.

Kostnader:
Driftskostnadene i 2020 var til sammen kr 1 895 318.
- Drift og Vedlikehold var kr 470 498 høyere enn budsjettert og skyldes i hovedsak installasjon av nye varmtvannsberedere.
- Kostnader Sameie og energi er svakt høyere enn budsjettert da kostnadene er variable og budsjettet er kun estimater.
- Kabel TV/Internett ble høyere enn budsjettert, grunnet endrede budsjettforutsetninger etter at borettslaget valgte å kun ha internett inkludert i felleskostnadene.

Resultat:
Årets resultat på kr 5 434 674 fremkommer i resultatregnskapet og foreslås overført til egenkapital. Eventuelt avdrag på langsiktig gjeld (lån) er ikke tatt hensyn til.

Vedtekter / husordensregler

Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Større vedlikehold og rehabilitering:
2020 Installer nye varmtvannsberede.
2015 Fasade - Malt borettslaget utvendig.

Husdyrhold

Det er kun tillatt å holde hund eller katt hvis man opplyser styret om dette, det er ikke tillatt å la dyrene gjøre fra seg på området. Dyret skal være merket med eiers personalia.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger ikke handelen:
- Smartlås til ytterdør
- Smartlys LED under kjøkkenbenk

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer medfølger der dette er spesielt angitt i salgsoppgaven. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til hs@schalapartners.no eller SMS: 98 30 02 83 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Det forutsettes at hjemmel til eiendommen overføres til kjøper. Dersom dette ikke er ønskelig må det tas forbehold i budet.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.
Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.
Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Adresse og matrikkel

Alnagata 20B, 0192, Oslo, Gnr. 233 bnr. 526, andelsnr. 4 i Baglerlunden Borettslag med orgnr. 988882550 i Oslo kommune

Oppdragsnummer

55-21-0156

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners Bjørvika/Gamle Oslo sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.

MELD DEG PA VISNING
Det er ikke satt opp annonsert visning. Dette gjores etter avtale med megler.
SALGSOPPGAVE
BUDVARSEL
BE OM SALGSSUM
TAKK!
Du blir varslet på e-post, i appen på mobil og her på Schala.