#TEISEN, Spektrumveien 1
Solgt
3 690 000,-
Lys og pen 3-roms hjørneleilighet i 2. etasje | Solrik balkong på 7 kvm | Peis | Barnevennlig beliggenhet
 • Prisantydning: 3 690 000,-
 • Omkostninger: 15 503,-
 • Totalpris: 3 828 121,-
 • Ligningsverdi: 814 874,-
Beregnet totalkostnad:
3 690 000,- (Prisantydning) 122 618,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 3 812 618,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 6 850,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) 199,- (Pantattest kjøper) 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) 7 494,- (Gebyr utlysing forkjøpsrett) -------------------------------------------------------- 15 503,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 3 828 121,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
 • Type: Leilighet
 • Eierform: Borettslag
 • Primærrom: 66 m²
 • Bruksareal: 66 m²
 • Bruttoareal: 73 m²
 • Etasje: 2
 • Antall rom: 3
 • Oppholdsrom: 1
 • Soverom: 2
 • Byggeår: 1950
 • Gårdsnummer: 138
 • Bruksnummer: 48
 • Energimerking:
  F
 • Finnkode: 212946955
 • Sist endret: 12.05.21 14:28
NABOLAGSPROFIL for bydel
 • 72%
  eier sin egen bolig
 • 73%
  har bolig mellom 60-120 kvm
 • 99%
  av boligene er eldre enn 20 år
 • 19%
  er barnefamilier
 • 21%
  er gift

 

Beskrivelse

Velkommen til en pen og lys 3-roms hjørneleilighet i byggets 2. etasje. Her er det store vindusflater fra flere sider som slipper inn rikelig med lys. Dette sammen med den effektive planløsningen, sørger for en luftig atmosfære. I stuen finner du en peis som sørger for varme på kalde dager. Boligen blir forlenget med en solrik balkong hvor du kan nyte varme dager.
Eiendommen ligger i et meget sentralt område på Teisen med kort avstand til butikker, offentlig transport og store grøntarealer.

Romslig stue med peis
Sydvendt balkong på 7 kvm
Stort kjøkken som har godt med skap- og benkeplass
Vinduer og balkongdør fra 2020
2 soverom, 1 med garderobe. Begge mot fredelig område
Flislagt bad med opplegg for vaskemaskin
Veldrevet borettslag med store grøntområder, fellesgrill og lekeapparater
Mulighet for garasjeplass
3 boder

Innhold

Leiligheten ligger i byggets 2. etasje og inneholder stue med utgang til balkong, kjøkken, to soverom, bad og gang/entré.
I tillegg disponerer leiligheten to kjellerboder og en loftsbod. Ellers finner du et eget "sykkelrom" nede i kjelleren med sykkelverksted, samt sykkelstativ utenfor inngangen. Borettslaget har fellesvaskeri og leie av selskapslokaler.

Utstyr

- Vann- og avløpsledninger i kobber, plast og støpejern m.m.
- Varmtvannsbereder på 120 l fra 1998 plassert inne i benkeskap på kjøkkenet.
- Automatsikringer i sikringsskap plassert i gang/fellesareal.
- Det er montert forskriftsmessig og lovpålagt røykvarsler og brannslukningsutstyr.

Stue | Med peis og solrik balkong

Stuen er lys og romslig, samt er gulvet belagt med laminat. I år ble alle flatene i stuen malt. Det er store vindusflater som slipper inn rikelig med lys i boligen. Dette sammen med den praktiske planløsningen sørger for en luftig atmosfære. Både vinduer og balkongdør ble byttet i regi av borettslaget i 2020. Her møter du et stort rom med gode møbleringsmuligheter. Du har plass til både sofagruppe, spisebord og TV med tilhørende møblement. I tillegg finner du en koselig peis, som bidrar til varme og hygge på kalde høst- og vinterdager.
På varme sommerdager blir det naturlig å åpne den store glassdøren, så blir hele stuen forlenget med den herlige balkongen på ca. 7 kvm. Her har du god plass til utemøblement, grill og beplantning så du kan nyte solrike dager. Balkongen vender mot syd, så her har du fine solforhold.

Kjøkken | Plass til spisebord

Separat kjøkken som har innredning med profilerte fronter og benkeplate i laminat med nedsenket oppvaskkum. Mellom benkeplaten og overskapene er det hvite fliser. Under overskapene er det belysning og stikkontakter. Kjøkkenet er stort og romslig med plass til et hyggelig spisebord her. Videre finner du integrerte hvitevarer som komfyr, platetopp, ventilator, oppvaskmaskin og kjøl- fryseskap. Det er godt med skap- og benkeplass på kjøkkenet for oppbevaring og matlaging. Veggene er malt i lyse farger.

2 soverom | Stille og fredelig

Boligen har to soverom av gode størrelser og har malte flater i lyse farger fra 2021. Gulvene er belagt med laminat. De store vinduene slipper inn rikelig med lys i rommene. Hovedsoverommet er meget romslig med god plass til dobbeltseng, nattbord på hver side og øvrig møblement. Begge rommene vender ut mot luftige grøntområder, så her er det stille og fredelig. På hovedsoverommet er det garderobeskap som sørger for gode oppbevaringsmuligheter til klær og det man måtte ønske. Med to soverom egner det ene seg ypperlig for gjesteværelse, barnerom eller hjemmekontor.

Bad | Alt du trenger på badet

Pent og flislagt bad med gulvvarme. Baderommet inneholder dusjhjørne med hånddusj, toalett, servantskap, samt ovenpåliggende servant. Over servanten er det speil, skap og belysning. Videre er det opplegg for vaskemaskin, så her har du alt du trenger på baderommet.

Entré | Velkommen inn!

Når du kommer inn i leiligheten møtes du av en lys entré. Dette er et herlig ''første møte'' med boligen. Du har naturlig plass til en kommode/skohylle og rikelig med plass til knagger for å henge av deg yttertøy. Veggene ble malt i lyse farger i 2021 og gulvet er belagt med laminat. Oppgangen har callinganlegg. Ellers har leiligheten brann (B30) og lydklassifisert (35 db) entrédør.

Beliggenhet

Eiendommen ligger i et meget sentralt og barnevennlig boligområde på Teisen i Oslo, med kort avstand til butikker, offentlig transport, skoler i alle trinn og barnehager. Lunden park med utescene ligger i nærheten og det er kun en kort kjøretur til Østmarka og Østensjøvannet med flotte turmuligheter sommer som vinter. Det er kort vei til lekeplass, fotballbane, skøytebane, idrettshall, treningssenter og tennisanlegg.

Nærområdet byr på store, opplyste grøntområder med asfalterte gangstier og sittebenker. I tillegg er det kort gange til skatepark og stor kunstgressbane. Valle Hovin og nye Intlity Arena er kjent for sine allsidige idrettsanlegg og store konsertarrangementer, og ligger i gangavstand fra boligen. Her finner du også Hovindammen, en liten idyllisk perle med omkringliggende gangstier, sittebenker og grønne lunger.

Dagligvarehandelen kan gjøres ved bl.a. søndagsåpne Joker og en større Rema 1000. Ønsker du ytterligere servicetilbud har Tveita Senter er rikt og variert utvalg med 73 butikker. Bryn Senter ligger også rett i nærheten med et godt utvalg av butikker. Alnasenteret er landets største faghandelssenter med store varehus og serviceenheter, og Fyrstikktorget ligger i gangavstand, med koselige kaféer og butikker.

Området har gode muligheter for offentlig kommunikasjon via buss, T-bane, tog og flybuss. Det er gangavstand til Brynseng T-banestasjon og Helsfyr, samt nærhet til Teisenkrysset med god offentlig kommunikasjon. Kort vei til flere bussholdeplasser. Nærmeste er Prost Hallings vei og Klosterheimveien.

Felleskostnader

3 850 pr. mnd. Grunnpakke bredbånd, vaktmestertjeneste, drift av borettslaget, felles byggforsikring, kom. avg. m.m. Herav: Felleskostnader 3.557,- Trappevask 130,- Bredbånd 100 Mpbs 163,-

Løpende kostnader

Bystyret i Oslo har vedtatt å innføre og skrive ut eiendomsskatt. Det er eier av eiendommen som mottar varsel og krav om betaling. Dvs. borettslaget v/styret og det er opp til borettslaget å identifisere og kreve inn eiendomsskatt fra de andeler dette vil gjelde på vegne av Oslo kommune.
Alarm og evt. innboforsikring kommer i tillegg.
For strømkostnader, se energiforbruk.

Fellesgjeld / lånevilkår

Andel fellesgjeld kr. 122.618,- pr. 25.02.21.
Andel fellesformue kr. 47.502,- pr. 31.12.20.

Borettslaget har 5 lån:

Lån 1 utgjør totalt kr. 37.923.837,- pr. 25.02.21
Andel av fellesgjeld: kr 74.168,-
Kapitalkostnad kr. 309,-.
Rentebetingelser: 1,5 % flytende
Restløpetiden er 23 år og 10 mnd.

Lån 2 utgjør totalt kr. 6.068.999,- pr. 25.02.21
Andel av fellesgjeld: kr 11.867,-
Kapitalkostnad kr. 130,-.
Rentebetingelser: 1,5 % flytende
Restløpetiden er 8 år og 1 mnd.

Lån 3 utgjør totalt kr. 2.835.773,- pr. 25.02.21
Andel av fellesgjeld: kr 5.551,-
Kapitalkostnad kr. 136,-
Rentebetingelser: 1,5 % flytende
Restløpetiden er 3 år og 6 mnd.

Lån 4 utgjør totalt kr. 7.420.321,- pr. 25.02.21
Andel av fellesgjeld: kr 14.507,-
Kapitalkostnad kr. 112,-.
Rentebetingeler 1,5 % flytende
Restløpetiden er 11 år og 10 mnd.

Lån 5 utgjør totalt kr. 8.447.705,- pr. 25.02.21.
Andel av fellesgjeld kr: 16.525,-
Kapitalkostnad kr. 116,-.
Rentebetingelser: 1,79 % flytende
Restløpetiden er 12 år og 8 mnd.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Borettslaget har en avtale med OBOS om garantert betaling av felleskostnader. OBOS garanterer for overførsel til borettslaget hver måned og overtar deretter alt ansvar og risiko for eventuell manglende innbetaling av felleskostnader. Avtale om sikring av felleskostnader varer til den blir sagt opp av en av partene. Oppsigelsestiden er tolv måneder regnet fra oppsigelsesdato.
Ikke IN-ordning.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 814 874 pr. 31.12.18 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 2 933 547 pr. 31.12.18 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Boligens areal

Primærrom: 66 kvm, Bruksareal: 66 kvm, Bruttoareal: 73 kvm

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners visningsskilt til annonserte fellesvisninger.

Tomt

Areal: 99 627 kvm, Eierform: Fellestomt

Borettslaget har en stor og opparbeidet tomt med grøntarealer, hyggelige fellesgriller og lekeapparater for de minste. Her er det også mulighet for å søke egne plante/dyrke kasser utenfor leilighetene.

Garasje / Parkering

Borettslaget har 316 utendørs parkeringsplasser, samt har borettslaget et eget garasjelag som administrerer utleie av 108 garasjer. Parkeringsplass koster ca. kr. 200,- pr. mnd. + eierskiftegebyr. Garasjeplass koster kr. 2.400,- pr. halvår + 10.000,- i innskudd.

Teisen er en del av ordningen "beboerparkering". Dvs. at man med beboerkort kan parkere gratis døgnet rundt - hele uken - også utover det som er maksimal parkeringstid, mot et gebyr på kr 5.400,- i året. Beboerparkering for elbiler koster kr 900,-. For mer info se www.bymiljoetaten.oslo.kommune.no/trafikk_og_samferdsel/parkering/beboerparkering/
Ellers gateparkering etter stedets gjeldende bestemmelser.

Arealbekreftelse

Arealbekreftelse fra Oslo kommune ligger vedlagt salgsoppgaven.

Byggemåte

Grunnmur er i betong, samt er det støpte betongdekker. Bærende konstruksjon er i betong innfelt med murverk, utvendig med teglsteinsforblending og trepanel. Yttertak er i trekonstruksjon tekket med takstein. Vinduer er med isolerglass, karm og ramme i tre fra 2020.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger "ekspedisjonsdokument/byggeanmeldesel" fra byggeåret. Et ekspedisjonsdokument/byggeanmeldelse er forgjengeren til ferdigattest. Dette dokumentet er førstesiden på byggesaken, hvor alle godkjennelser blir stemplet på (oppmålingssjefen, brannsjefen, helseråd, etc.). Dette dokumentet kan være (ferdig) attestert, men i noen tilfeller er det bare registrert dato for byggeanmeldelse. Ved eldre bygårder er det som oftest dette dokumentet som vedlegges (attestert eller uattestert) for bekreftelse på at bygningen ble lovlig satt opp. Ekspedisjonsdokument kommer hovedsakelig i bygg som ble bygget på 1800-tallet og frem til rundt 1940-50.

Adgang til utleie

I henhold til Lov om borettslag § 5-5 kan man med godkjenning fra styret i borettslaget leie ut leiligheten til andre for opptil tre år dersom man har bodd i leiligheten i minst ett av de to siste årene. Se for øvrig vedtektenes § 4-2 for utfyllende bestemmelser.

Oppvarming

Leiligheten er oppvarmet med elektrisitet og en hyggelig peis i stuen. På badet er det gulvvarme.

Energiforbruk

Stipulert energiforbruk er ca. 4.200 kwh.
Med et estimat på kr. 1,- pr. kwh. utgjør dette ca. kr. 4.200,- pr. år.
Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter F

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Regulering

Eiendommen er regulert til boligformål. Området forøvrig er regulert til vei, gangvei, tomt for offentlig utbygging, spesialområde bevaring, byggeområde for bolig, industri m.m. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Bevaringsverdig

Nei.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Offentlige planer

Flere av blokkene i Klosterheimveien søker om delvis innglassing av balkonger.

Nils Hansens vei 9 - 11 - Forslagsstiller ønsker kombinert bebyggelse og anleggsformål, herunder kontor, forretning, tjenesteyting, plasskrevende varehandel, lager og verksted på en ubebygd tomt på østre del av Bryn. Planarbeidet skal vurdere tre alternativer for bruk innenfor planområdet. Bakgrunn for planarbeidet er et ønske om å legge føringene for utvikling i et område med stort potensial for fremtidig transformasjon, herunder tilrettelegge for ny næring, nye byrom og nye forbindelser i området.
Planstatus: Mottatt sak. Se saksnr.: 201818295 for mer informasjon.

Nils Hansens vei 4 B med flere - Fyrstikkbakken 2-4 AS foreslår å regulere 13 500 m2 næring, herunder bilverksted og kontor/tjenesteyting. Det er også ønske om å lage en fungerende helhet av de to eiendommene, med vekt på utvikling av grønt areal som kan bygge opp under direktørboligen og knytte anlegget bedre sammen enn i dag.
Planstatus: Mottatt sak. Se saksnr.: 202010636 for mer informasjon.

Klosterheimveien 1 - Pilares Eiendom AS ønsker å bygge boliger og noenæring på sin eiendom på Teisen.  Det skal være store uteoppholdsarealer på bakkeplan og takterrasser.  Planstatus: Mottatt sak. Se saksnr.: 201917487 for mer informasjon.

For informasjon om eventuelle arbeider i nærliggende områder anbefaler vi et søk på plan og bygg sin sakinnsyn portal: https://www.oslo.kommune.no/plan-bygg-og-eiendom/

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen:

1958/13600-1/105  Erklæring/avtale 15.11.1958 
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:138 Bnr:12. Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger mv. Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen

1959/7606-1/105  Best. om vann/kloakkledn. 26.06.1959 
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:138 Bnr:15. Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen

1968/17552-1/105  Best om garasje/parkering 13.11.1968 
Midlertidig dispensasjon fra bygningsloven. Kan ikke slettes uten samtykke fra bygningsrådet

1969/351-1/105  Best om garasje/parkering 08.01.1969 
Midlertidig dispensasjon fra bygningsloven. Kan ikke slettes uten samtykke fra bygningsrådet

1969/16401-1/105  Best. om vann/kloakkledn. 06.10.1969 
Med flere bestemmelser

1970/17650-1/105  Best om garasje/parkering 19.10.1970 
Midlertidig dispensasjon fra bygningsloven. Kan ikke slettes uten samtykke fra bygningsrådet

1972/2933-1/105  Erklæring/avtale 19.02.1972 
Rettighetshaver: Televerket. Bestemmelser om telefonledninger/stolper/kabler/grøfter mv. Gjelder denne registerenheten med flere

1974/6743-2/105  Skjønn 03.04.1974 
Overført fra gnr 138 bnr 57. Gjelder denne registerenheten med flere

1976/24531-1/105  Fellesobl. for bor.innsk. 05.11.1976 
BELØP: NOK 1.814.800. Panthaver: Andelseierne I Borettslaget Lnr.: 1086915. ANF. PRIORITET ETTER OBLIGASJON(ER) TIL HUSBANKEN SOM TIL ENHVER TID HVILER PÅ EIENDOMMEN. Gjelder denne registerenheten med flere
1979/14884-1/105   ** Nedkvittering 11.06.1979 
Beløpet er nedkvittert til: Beløp: NOK 1.814.000
1994/68837-1/105   ** Forhøyelse 01.12.1994 
FORHØYET TIL NOK 1,815,600
2001/41630-1/105   ** Prioritetsbestemmelse 18.07.2001 
veket for: OBLIGASJON 2001/41623-1/105
2002/53114-1/105   ** Prioritetsbestemmelse 16.08.2002 
veket for: PANTEDOKUMENT 2002/53113-1/105
2002/84500-1/105   ** Prioritetsbestemmelse 23.12.2002 
veket for: PANTEDOKUMENT 2002/84497-1/105
2003/61977-1/105   ** Prioritetsbestemmelse 29.09.2003 
veket for: PANTEDOKUMENT 2003/43384-1/105

1981/14155-2/105  Best. om adkomstrett 05.06.1981 
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:138 Bnr:83. Kan ikke slettes uten samtykke fra bygningsrådet

1986/42993-2/105  Best. om vann/kloakkledn. 16.07.1986 
Med flere bestemmelser. Gjelder denne registerenheten med flere

1995/7193-1/105  Obligasjon 09.02.1995 
BELØP: NOK 20.550.000. Panthaver: Den Norske Stats Husbank Lnr.: 1087054. Gjelder denne registerenheten med flere

1995/25322-1/105  Obligasjon 18.05.1995 
BELØP: NOK 23.550.000. Panthaver: Den Norske Stats Husbank Lnr.: 1087054. Rettet kreditor iht tgl.l.par. 18. 26.6.95 AHE. Gjelder denne registerenheten med flere

2003/43384-1/105  Pantedokument 14.07.2003 
BELØP: NOK 15.000.000. Panthaver: Den Norske Stats Husbank Lnr.: 6391266. Gjelder denne registerenheten med flere

2015/557994-1/200  Best. om vann/kloakkledn. 22.06.2015 
Rettighetshaver: OSLO KOMMUNE Org.nr: 958935423. Bestemmelse om adkomstrett. Bestemmelse om bebyggelse. Med flere bestemmelser

2017/651299-1/200  Pantedokument 19.06.2017 21:00 
BELØP: NOK 19.000.000. Panthaver: HANDELSBANKEN Org.nr: 971171324. Gjelder denne registerenheten med flere

2017/1091325-1/200  Pantedokument 04.10.2017 21:00 
BELØP: NOK 2.000.000. Panthaver: OBOS-BANKEN AS Org.nr: 911986884. Gjelder denne registerenheten med flere

2017/1196712-1/200  Pantedokument 27.10.2017 15:43 
BELØP: NOK 3.000.000. Panthaver: HANDELSBANKEN EIENDOMSKREDITT FILIA Org.nr: 991303995. Gjelder denne registerenheten med flere. Elektronisk innsendt
2020/3047968-1/200   ** Massetransport 18.09.2020 14:10 
Fra: HANDELSBANKEN Org.nr: 971171324. Til: HANDELSBANKEN EIENDOMSKREDITT FILIA Org.nr: 991303995. Elektronisk innsendt

2019/1414551-1/200  Pantedokument 26.11.2019 12:47 
BELØP: NOK 40.000.000. Panthaver: HANDELSBANKEN EIENDOMSKREDITT FILIA Org.nr: 991303995. Gjelder denne registerenheten med flere. Elektronisk innsendt
2020/3047607-1/200   ** Massetransport 18.09.2020 13:46 
Fra: HANDELSBANKEN Org.nr: 971171324. Til: HANDELSBANKEN EIENDOMSKREDITT FILIA. Org.nr: 991303995. Elektronisk innsendt

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra kommunen. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Borettslag

Teisen Park Borettslag, org.nr. 952.556.819, består av 537 andelsleiligheter. I tillegg kommer 2 tjenesteleiligheter.
Styreleder er Irene Bruun.
Forretningsfører er OBOS Eiendomsforvaltning AS.
Borettslagets revisor er PricewaterhouseCoopers AS.

Borettslaget har egen hjemmeside: www.teisen.no

Borettslaget og styret er arbeidsgiver for to vaktmestere som er fast ansatt.
Trappevask via vaskefirmaet Renholdseksperten.
Fellesvaskeriet er i Prost Hallings vei 1.

Forkjøpsrett

Det er utlyst parallell forkjøpsrett for medlemmer av borettslaget/boligbyggelaget. Meldefristen er utlyst på OBOS sine nettsider.

Forsikring

NEMI Polisenummer: 3434524

Regnskap

Regnskapet for 2019 viste et overskudd på kr. 416 454,-. I budsjett for 2020 var det lagt til grunn at selskapet skulle gå med kr. 21 168 000,- i underskudd. Underskuddet skyldes i hovedsak vedlikehold.

Vedtekter / husordensregler

Det er utlyst parallell forkjøpsrett for medlemmer av borettslaget/boligbyggelaget. Meldefristen er utlyst på OBOS sine nettsider.
Overdragelse krever styregodkjennelse. Eiendomsmegler sender inn styregodkjennelse, men en evt. styregodkjennelse er kjøpers ansvar. Evt. merkostnader er kjøpers ansvar. Kontakt eiendomsmegler for ytterligere opplysninger.
På balkongene er det kun tillatt å bruke elektrisk grill eller gassgrill.
Det skal i alminnelighet være ro i leiligheten fra kl. 22:00 til kl. 06:00 på hverdager.
Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Borettslaget er veldrevet og holder på å renovere piper, vinduer, verandadører og bygger ut ladestasjoner til el-biler. I følge styreleder er det kke vedtatt hvordan resterende ladestasjoner i borettslaget vil bli finansiert, trolig vil dette ikke påløpe noen vesentlig økning av fellesgjeld. Ellers ingen kjente planer videre i borettslaget ifølge styret. Informasjon kommer fortløpende på teisen.no.

Borettslaget jobber med å rehabilitere vinduer, balkongdører, piper m.m som startet opp i fjor og vil fortsette i år, hvor styret fikk innvilget låneramme på kr. 40.000.000,-  til å finansiere prosjektet. Kr. 40.000.000,- av lånerammen er utbetalt.
Ellers arbeides det med å få laget el-bilplasser et sted i borettslaget.

Utført vedlikehold:
2020: Overgang fra tidligere nettløsning til Vibbo.no.
2019-2020 Kontroll og skifte av stoppekraner. Kontroll av brannslukkingsapparat. Kontroll av alle hovedtavler for strøm.
2019: Filming, spyling og reparasjon av nedløpsrør. Installasjon av fibernett Get. Montering av avrennsluke på nedløpsrør. Montering av vanntromler. Oppussing og vedlikehold av uteleielokale.
2018: Innhenting av tallmateriale og tilstand ventilasjon, varmtvannsbereder, vinduer og balkongdører. Pågår Anbudsrunde og oppstart av arbeid med utskifting av vinduer og balkongdører, samt muring av piper over tak. Pågår Anbudsrunde, prosjektering og undersøkelse elbil.
2017-2018: Filming av alle pipeløp. Spyling av alle avløpsrør i leilighetene.
2017: Pågår Prosjekt fasadevask igangsatt, oppgradering av balkong, maling, gjelder PH 2-4-6 og 8. Samt innvendig innglasset balkonger. Alle ytterdører er pusset og overmalt.
2016-2017: El-bil plasser etablert. 6 stk. Infrastruktur lagt opp til 20 plasser. Pussing, maling av grunnmurer.
2016: Oppretting, justering og overhaling av borettslaget lyktestolper. Utskifting av 4 takvinduer loft og 30 gavlvinduer. Utvidelse av parkeringsplasser.
2014-2016: Oppgradering, og asfaltering av stikkveier, småveier og gangveier.
2013: Nedgravde søppelbrønner.
2012: Utbedring av tak og tetting av piper. Rensing av alle vertikale luftekanaler. Opparbeiding av 14 nye parkeringsplasser. Rehabilitering og maling av oppganger/terrasso rens gulver.
2011-2012: Nye postkasser til alle andelseiere. Vinduer skiftet i oppgangene.
2010: Oppgradering av vaskeriet, oppussing av utleielokalet.
2007: Utskifting av porttelefoner.

For mer utfyllende liste se vedlagt årsberetning.
Generelt vedlikehold må påregnes. Se forøvrig årsberetning som ligger vedlagt i prospekt.

Husdyrhold

Det må søkes til styret for å holde dyrehold. Se borettslagets husordensregler § 10 for mer informasjon.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Alt av hvitevarer på kjøkkenet medfølger handelen og hvitevarer som ikke er integrert i innredningen på badet, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til hj@schalapartners.no eller SMS: 99 69 24 27 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale. Styrets godkjenning må foreligge og forkjøpsrett må være avklart før overtagelse kan gjennomføres.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Det forutsettes at hjemmel til eiendommen overføres til kjøper. Dersom dette ikke er ønskelig må det tas forbehold i budet.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.
Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.
Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Adresse og matrikkel

Spektrumveien 1, 0666, Oslo, Gnr. 138 bnr. 48, andelsnr. 263 i Teisen Park Borettslag med orgnr. 952556819 i Oslo kommune

Eier

Gaute Løvfall Line Mikalsen Barane

Oppdragsnummer

55-21-0012

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners avd Bjørvika/Gamle Oslo sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

MELD DEG PA VISNING
Det er ikke satt opp annonsert visning. Dette gjores etter avtale med megler.
SALGSOPPGAVE
BUDVARSEL
BE OM SALGSSUM
TAKK!
Du blir varslet på e-post, i appen på mobil og her på Schala.