#GRØNLAND, Urtegata 45
3 200 000,-
Attraktiv 2-roms med gjennomgående løsning | Peis | God takhøyde, stukkatur og rosett | Felles v.vann | Ingen forkjøp
 • Prisantydning: 3 200 000,-
 • Fellesgjeld: 32 814,-
 • Omkostninger: 8 009,-
 • Totalpris: 3 240 823,-
 • Ligningsverdi: 937 008,-
 • Fellesutgifter: 3198,-

  A-konto varmtvann, grunnpakke kabel-tv og bredbånd, vaktmestertjeneste, trappevask, nedbetaling av andel gjeld, drift av borettslaget, felles byggforsikring, kom. avg. m.m.
Beregnet totalkostnad:
3 200 000,- (Prisantydning) 32 814,77 (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 3 232 814,77 (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 6 850,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) 199,- (Pantattest kjøper) 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) -------------------------------------------------------- 8 009,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 3 240 823,77 (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
 • Type: Leilighet
 • Eierform: Borettslag
 • Primærrom: 54 m²
 • Bruksareal: 54 m²
 • Bruttoareal: 61 m²
 • Etasje: 1
 • Antall rom: 2
 • Oppholdsrom: 1
 • Soverom: 1
 • Byggeår: 1893
 • Gårdsnummer: 230
 • Bruksnummer: 379
 • Energimerking:
  G
 • Finnkode: 198632063
 • Sist endret: 03.12.20 10:29
NABOLAGSPROFIL for bydel
 • 49%
  eier sin egen bolig
 • 90%
  av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill
 • 74%
  har bolig mellom 60-120 kvm
 • 84%
  av boligene er eldre enn 20 år
 • 28%
  er barnefamilier

 

Oppdragsnummer

55-20-0223

Adresse og matrikkel

Urtegata 45, 0187, Oslo, Gnr. 230 bnr. 379 snr. 2, andelsnr. 1 i Borettslaget Urtegata 45 med orgnr. 978613195 i Oslo kommune

Eier

Camilla Roland Baarsrud

Tillegg

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners avd Bjørvika/Gamle Oslo sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Forkjøpsrett

Ingen forkjøpsrett.

BRA/PROM

54 / 54 m²

Antall soverom

1

Eierform

Borettslag

Boligtype

Leilighet

Byggeår

1893

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter G

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Stipulert energiforbruk er ca. 8.800 kwh.
Med et estimat på kr. 1,- pr. kwh. utgjør dette ca. kr.8.800,- pr. år.
Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Tomt

Areal: 444 kvm, Eierform: Fellestomt
Tomten er fellesareal.

Opparbeidet tomt med brosteinsbelagt bakgård, plenarealer, hyggelige sittebenker, sykkelstativ, bod for barnevogner, busker, trær og annen beplantning.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

3 av 4 lån har IN-ordning og kan innfris to ganger i året.
Ingen sikringsordning.

Beskrivelse

Velkommen til en attraktiv og lys 2-roms med en gjennomgående løsning i klassisk bygård. Leiligheten har en god takhøyde (opptil 2,96 m), store vinduer med brede karmer og supre lysforhold! Leiligheten har praktiske og smarte løsninger. Her får du en kombinasjon av klassiske detaljer som tregulv, stukkatur og rosett, samt stilrene løsninger som tidløs kjøkkeninnredning, god planløsning og peis. Her bor du skjermet til i en rolig gate, like ved Botanisk Hage og sentrums yrende liv!

Romslig stue med sjarmerende detaljer og peis
Stilrent og separat kjøkken fra 2018
Stort soverom med garderobe, vendt mot rolig bakgård
Pent bad med opplegg for vaskemaskin
Entré med garderobe
Felles varmtvann
Hyggelig sittegruppe i bakgården
Ingen forkjøpsrett
IN-ordning
2 boder

Innhold

Leiligheten ligger i byggets 1. etasje og inneholder stue med peis, kjøkken, soverom, bad og gang/entré.
I tillegg disponerer leiligheten en kjellerbod på ca. 8 kvm og en loftsbod med gulvareal på ca. 6 kvm. Ellers er det felles bod for barnevogner og sykkelparkering i bakgården, så her er det godt med lagringsplass.

Beliggenhet

Velkommen til et populært og attraktivt nabolag i et område i rask vekst. Leiligheten befinner seg sentralt på Tøyen, kun noen få minutters gange fra Tøyen Torg med sine butikker, biblioteker, kafeer og utesteder. I umiddelbar nærhet ligger også Kampen bydel med sitt særegne, trivelige og barnevennlige miljø med Grønlands yrende folkeliv både morgen og kveld i umiddelbar nærhet.

I tillegg til å være nær urbane fasiliteter på Tøyen og Grønland, er det også kort vei til flotte grøntområder i Kampenparken, Botanisk Hage og ikke minst Tøyenparken og Tøyenbadet. Sommerstid kan man hente seg en sykkel på bysykkelstativet som ligger ikke langt fra boligen, og nærmest trille ned til Sørenga for et bad. For de treningsglade ligger både SATS Kampen, Fresh Fitness, Stamina Hot og Partner Gym innenfor gangavstand. Flere matvareforretninger ligger også like i nærheten. T-bane (alle linjer) og buss (20 og 37) befinner seg også i umiddelbar nærhet. Her bor du sentralt med en grønn lunge som nærmeste nabo og hele byen innenfor rekkevidde.

Tøyen er en bydel i stor utvikling. Tøyenløftet har ført til at området nå er svært attraktivt med et blomstrende folkeliv og bredt kulturtilbud. Klassiske fasader er pusset opp og nye boligprosjekter er godt tilpasset området. På nye Tøyen Torg, en kort spasertur unna leiligheten, finner du både spisesteder, apotek, bokhandel, blomsterbutikk og matvarebutikker.

Blant restaurantene og utestedene på Tøyen er det verdt å nevne flere; Postkontoret har etablert seg som en koselig nabolagspub med shuffleboard, deilig pizza, og et bredt utvalg av arrangementer, inkl konserter, quiz og Kristoffer Schaus «Rekommandert». Skatten er en romslig og hyggelig kafe som holder åpent utover kvelden og rett som det er smeller til med både dj´s og dansegulv. Sushi, thai, tyrkisk, og burger av topp klasse finnes også på torget, og vil du ha runde av med en god drink er cocktailbaren Human Mote stedet. Et par kvartaler unna finner man de populære spisestedene Grådi og Golden Chimp, og ikke minst den skjulte perlen Brutus hvor man kan få inngående kjennskap til både naturvin og unike småretter.

På sensommeren samles store deler av hovedstadens innbyggere i nettopp denne bydelen for å nyte god musikk i godt selskap på Øyafestivalen i Tøyenparken.

Stue | Med hyggelig peis

Stuen er lys og romslig hvor gulvet er belagt med tregulv. Du finner sjarmerende detaljer som stukkatur og rosett i himlingen. Det er store vindusflater som slipper inn rikelig med lys i boligen. Dette sammen med den gjennomgående løsningen og generøse takhøyden på nesten 3 meter sørger for en luftig atmosfære. Størrelsen perfekt for å muliggjøre store og sosiale soner med plass til flere gjester. Du har plass til både sofagruppe, spisebord og TV med tilhørende møblement. I tillegg finner du en koselig peis fra 2009, som bidrar til varme og hygge på kalde høst- og vinterdager.

Kjøkken | Stilrent fra 2018

Stilrent og lekkert kjøkken som har innredning fra 2018 med hvite og glatte fronter, samt benkeplate i heltre med nedsenket oppvaskkum. Mellom benkeplaten og overskapene er det dekorative fliser. Under overskapene er det belysning og stikkontakter. Da kjøkkenet er romslig har du god plass til en hyggelig spisekrok. Videre finner du hvitevarer som ventilator, komfyr med platetopp, oppvaskmaskin og kjøl- fryseskap. Det ble montert waterguard og nytt gulv på kjøkkenet i 2018.

Soverom | Stille og fredelig

Soverommet er av god størrelse og har malte flater i smakfulle farger. Gulvet er belagt med sjarmerende tregulv. De store vindusflatene slipper inn godt med lys i rommet. Soverommet er romslig med god plass til dobbeltseng, nattbord på hver side og øvrig møblement. Rommet vender mot den fredelige bakgården, så her er det stille og rolig. Her er det et garderobeskap som sørger for gode oppbevaringsmuligheter til klær og det man måtte ønske.

Bad | Alt du trenger på badet

Pent og flislagt baderom med gulvvarme. I 2009 ble det lagt viktorianske steinfliser på baderomsgulv (flis på flis). Baderommet inneholder dusjhjørne med hånddusj, toalett og servant med skapinnredning (fra 2009). Over servanten er det speil og belysning. Videre er det opplegg for vaskemaskin, så her har du alt du trenger på badet. I år ble det utført kamerakontroll av kloakkrørene inn til leiligheten og rørstammen ble spylt.

Entré | Godt med lagringsplass

Når du kommer inn i boligen, er det første du møter en trivelig entré. Dette er et herlig ''første møte'' med boligen og den gode takhøyden. Du har plass til en smal kommode/skohylle og rikelig med plass til knagger for å henge av deg yttertøy. I tillegg finner du et garderobeskap som sørger for gode oppbevaringsmuligheter. Veggene er malt i lyse farger og gulvet er belagt med tregulv. Leiligheten har brann (B30) og lydklassifisert (35 db) entrédør.

Felleskostnader

Kr. 3 198,- pr. mnd. Inkluderer a-konto varmtvann, grunnpakke kabel-tv og bredbånd, vaktmestertjeneste, trappevask, nedbetaling av andel gjeld, drift av borettslaget, felles byggforsikring, kom. avg. m.m.

Herav:
Lån nr: 2244-91940; Akonto renter lån 91940 kr 97
Lån nr: 2244-91940; Akonto avdrag lån 91940 kr 251
Trappevask/vaktmester kr 154
Husleie kr 1 988
Andel renter/avdrag nytt lån mai 2020 kr 207
Vaktmester kr 61
Bredbånd kr 178
Kabel-TV kr 262

Etasje

1 etasje

Garasje / Parkering

Området er en del av ordningen "beboerparkering". Dvs. at man med beboerkort kan parkere gratis døgnet rundt - hele uken - også utover det som er maksimal parkeringstid, mot et gebyr på kr 3600,- i året. Beboerparkering for elbiler koster kr 600,-. For mer info se www.bymiljoetaten.oslo.kommune.no/trafikk_og_samferdsel/parkering/beboerparkering/
Ellers gateparkering etter stedets gjeldende bestemmelser.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 937 008 pr. 31.12.18 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 3 373 227 pr. 31.12.18 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Arealbekreftelse

Arealbekreftelse fra Oslo kommune ligger vedlagt salgsoppgaven.

Byggemåte

Klassisk bygård i mur oppført i 1893. Grunnmur er i tegl/naturstein. Etasjeskillere er i trebjelkelag med undergulv av gulvbord, antatt isolert med stubbloftsleire. Yttervegger i teglstein, hulmur - utvendig slemmet. Fasade mot gate har trekninger, ornamenter og konsoller. Yttertak i trekonstruksjon.  Vinduer er med isolerglass fra 1996, karm og ramme i tre.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger "ekspedisjonsdokument" fra byggeåret. Et ekspedisjonsdokument er forgjengeren til ferdigattest. Dette dokumentet er førstesiden på byggesaken, hvor alle godkjennelser blir stemplet på (oppmålingssjefen, brannsjefen, helseråd, etc.). Dette dokumentet kan være (ferdig) attestert, men i noen tilfeller er det bare registrert dato for byggeanmeldelse. Ved eldre bygårder er det som oftest dette dokumentet som vedlegges (attestert eller uattestert) for bekreftelse på at bygningen ble lovlig satt opp. Ekspedisjonsdokument kommer hovedsakelig i bygg som ble bygget på 1800-tallet og frem til rundt 1940-50.

Boligens areal

Primærrom: 54 kvm, Bruksareal: 54 kvm, Bruttoareal: 61 kvm

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

I henhold til Lov om borettslag § 5-5 kan man med godkjenning fra styret i borettslaget leie ut leiligheten til andre for opptil tre år dersom man har bodd i leiligheten i minst ett av de to siste årene. Se for øvrig vedtektenes § 4-2 for utfyllende bestemmelser.

Oppvarming

Boligen er oppvarmet med elektriske panelovner, samt varmekabler på badet. Ellers finner du en hyggelig peis i stuen. Ellers er det felles varmtvann i bygget.

Løpende kostnader

Bystyret i Oslo har vedtatt å innføre og skrive ut eiendomsskatt. Det er eier av eiendommen som mottar varsel og krav om betaling. Dvs. borettslaget v/styret og det er opp til borettslaget å identifisere og kreve inn eiendomsskatt fra de andeler dette vil gjelde på vegne av Oslo kommune.
Alarm og evt. innboforsikring kommer i tillegg.
For strømkostnader, se energiforbruk.

Utstyr

- Vann- og avløpsledninger i kobber, plast og støpejern m.m.
- Automatsikringer i sikringsskap plassert i entré.
- Det er montert forskriftsmessig og lovpålagt røykvarsler og brannslukningsutstyr.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners visningsskilt til annonserte fellesvisninger.

Bevaringsverdig

Eiendommen er oppført på Byantikvarens Gule liste som bevaringsverdig.

Regulering

Eiendommen er regulert til lett industri. Reguleringsbestemmelse S-830. Området forøvrig er regulert til vei, gatetun, gangvei, friområde, felles areal, spesialområde bevaring, byggeområde for bolig, lett industri, allmennyttig formål, forretning m.m. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Offentlige planer

Christian Krohgs gate 2 - Detaljregulering. Oslo Areal AS foreslår å omregulere Christian Krohgs gate 2 fra forretning, kontor, allmennyttig formål (undervisning og bevertning) til forretning, kontor, bevertning, undervisning, hotell/overnatting og gangvei. Det foreslås å rive all eksisterende bebyggelse, for så å oppføre et nybygg som vil gi en dobling av nåværende bruksareal.
Planstatus: Mottatt sak. Se saksnr.: 201714751 for mer informasjon.

Urtegata 9 - Planforslag til politisk behandling. Urtegata 9 AS foreslår å omregulere Urtegata 9 til forretning, undervisning, kontor, tjenesteyting og bevertning. Det foreslås ny bebyggelse mot Nylandsveien, samt internt gatetun og gatetun i Urtegata. Eksisterende bebyggelse mot Nordbygata og Urtegata videreføres med ny bruk.
Planstatus: Mottatt sak. Se saksnr.: 201500149 for mer informasjon.

Christian Krohgs gate 35 - Det søkes om oppføring av kontorbygg.
Planstatus: Venter på tilleggsdokumentasjon. Se saksnr.: 201905530 for mer informasjon.

Grønland 2 A - Akerselvas trebåtforening har gjennomført et pilotprosjekt for å se på muligheter for å anlegge en brygge med båtplasser ved Fiskebryggen på Vaterland nord for Vaterland bru på østsiden.
Planstatus: Mottatt sak. Se saksnr.: 202002421 for mer informasjon.

Grønland 12 - Det søkes om bruksendring fra kontor til barnehage.
Planstatus: Mottatt søknad. Se saksnr.: 201918110 for mer informasjon.

Grønland 16 - Det søkes om bruksendring av undervisningsbygg til hotell. Det skal etableres 34 nye hotellrom, hvorav fire er universelt utformet.
Planstatus: Endret tillatelse gitt. Se saksnr.: 201803492 for mer informasjon.

Norbygata 12 - Søknaden om endring omfatter nytt tilbygg i bakgården for å kunne tilpasses en mer fleksibel bruk. Tilbygget følger fotavtrykket til det eksisterende tilbygget, men utvides i høyden.
Planstatus: Endret tillatelse gitt. Se saksnr.: 201814712 for mer informasjon.

Norbygata 12 og Urtegata 9 - Søknaden omfatter rivning av parkeringshus med tilhørende kjøreramper i Norbygata 12 og Urtegata 9, samt rivning av kontorbygget i Urtegata 9. I tillegg søkes det om fasadeendring, rehabilitering og tilbygg av lavblokka i Urtegata 9.
Planstatus: Tillatelse gitt og mottatt søknad. Se saksnr.: 201901824, 201812657 og 202008886 for mer informasjon.

Vahls gate 9 - Oppgradering av Rudolf Nilsens Plass. Rudolf Nilsens plass skal oppgraderes. Dette innebærer endringer av dekker, opparbeidelse av nye gangveier, felling av trær, ny beplantning, samt planting av nye trær.
Planstatus: Rammetillatelse gitt. Se saksnr.: 201903785 for mer informasjon.

Grønland 24 - I forbindelse med omsøkt oppføring av nyt boligbygg er det søkt om rivning av en garasje og et uthus for å gi plass til nybygg.
Planstatus: Rammetillatelse gitt. Se saksnr.: 201717990 for mer informasjon.

Grønland 24 - Det søkes om oppførelse av bygning på 4-5 etasjer over kjellerplan.
Planstatus: Rammetillatelse gitt. Se saksnr.: 201718006 for mer informasjon.

Jensens have - Det søkes om oppføring av ballbinge/ballflate i et felles gårdsrom.
Planstatus: Rammetillatelse gitt. Se saksnr.: 201603499 for mer informasjon.

Norbygata 52 - Omsøkt tiltak omfatter anleggelse av 12 stk. biloppstillingsplasser til kommersiell bruk på den ubebygde delen av eiendommen. Tiltaket gjøres i påvente av at eiendommen utvikles med et nybygg, og har derfor en tidsbegrensning på 5 år.
Planstatus: Tillatelse gitt. Se saksnr.: 201704277 for mer informasjon.

Norbygata 52 - Det søkes om å rive en to etasjers murgård.
Planstatus: Igangsettingstillatelse gitt. Se saksnr.: 201505955 for mer informasjon.

Grønlandsleiret 16 A-B - Det er gitt rammetillatelse til oppføring av en forretnings- og boligbygning på 7 etasjer samt kjeller og takterrasse. Tiltaket omfatter 12 nye boenheter.
Planstatus: Igangsettingstillatelse gitt. Se saksnr.: 201704867 for mer informasjon.

Grønlandsleiret - Platous gate - Åkebergveien. Søknaden omfatter en ombygging av eksisterende kryss, for å bedre trafikksikkerheten og fremkommeligheten for syklende. For å legge bedre til rette for venstresvingende syklister, utvides sykkelfeltet i Grønlandsleiret inn mot krysset med
Åkebergveien.
Planstatus: Igangsettingstillatelse gitt. Se saksnr.: 201809245 for mer informasjon.

Jens Bjelkes gate - Vahls gate - Kjølberggata. Det søkes om etablering av sykkelvei.
Planstatus: Mottatt søknad. Se saksnr.: 202010657 for mer informasjon.

Sørligata 10 D-E. Omsøkt tiltak omfatter oppføring av boligbygg og ny bodbygning i bakgården. Nybygget vil ha 3 etasjer, og det opprettes 18 stk. nye boenheter.
Planstatus: Rammetillatelse gitt. Se saksnr.: 201708007 for mer informasjon.

Det rives, bygges og rehabiliteres i området. For informasjon om eventuelle arbeider i nærliggende områder anbefaler vi et søk på plan og bygg sin sakinnsyn portal: https://www.oslo.kommune.no/plan-bygg-og-eiendom/

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen:

1893/993010-1/105  Bestemmelse om bebyggelse 23.02.1893 
Bestemmelse om bebyggelse. Overført fra: 0301-230/379. Gjelder denne registerenheten med flere

1996/45043-1/105  Erklæring/avtale 19.08.1996 
best.om utbedring. Kan ikke slettes uten samtykke fra Oslo kommune v/direktøren for eiendom og utbygging. Med flere bestemmelser. Overført fra: 0301-230/379. Gjelder denne registerenheten med flere

1996/45043-2/105  Urådighet 19.08.1996 
Eiendommen kan ikke selges eller seksjoneres uten samtykke fra Oslo kommune v/direktøren for eiendom og utbygging. Overført fra: 0301-230/379. Gjelder denne registerenheten med flere.

1996/45049-1/105  Erklæring/avtale 19.08.1996 
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:230 Bnr:241, 244, 245, 348, 374, 377, 378
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:230 Bnr:244 Snr:1-4
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:230 Bnr:245 Snr:1-11
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:230 Bnr:348 Snr:1-2
Bestemmelse om vann/kloakkledning. Kan ikke slettes uten samtykke fra Oslo kommune ved direktør for eiendom og utbygging. Med flere bestemmelser. Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.m. Overført fra: 0301-230/379. Gjelder denne registerenheten med flere

1997/36445-1/105  Obligasjon 19.06.1997 
BELØP: NOK 8.148.000. Panthaver: DNB BANK ASA Org.nr: 984851006
2008/225829-1/200   ** Transport av panthaver 17.03.2008 
Fra: Bolig- Og Næringsbanken Asa Lnr.: 1087043. Til: DNB BANK ASA Org.nr: 984851006

1997/38168-2/105  Obligasjon 25.06.1997 
BELØP: NOK 3.573.600. Panthaver: Fellesskapet Av Innskytere, Jf. Brl. §2-11, 1. Ledd Lnr.: 20002703. Registrert med feil panthaver. Rettet etter tingl. §18. 21.09.2017. Arkivref. 17/38523-3
2006/292923-2/200   ** Prioritetsbestemmelse 21.06.2006 
veket for: PANTEDOKUMENT 2006/266865-1/200

2006/266865-1/200  Pantedokument 07.06.2006 
BELØP: NOK 2.000.000. Panthaver:DNB BANK ASA Org.nr: 984851006
2008/225809-1/200   ** Transport av panthaver 17.03.2008 
Fra: BOLIG OG NÆRINGSKREDITT AS Org.nr: 864936792. Til: DNB BANK ASA Org.nr: 984851006

2017/1163992-1/200  Pantedokument 20.10.2017 21:00 
BELØP: NOK 200.000. Panthaver:DNB BANK ASA Org.nr: 984851006

1997/35465-1/105  Seksjonering 16.06.1997 
opprettet seksjoner: snr: 2
formål: Samleseksjon bolig
sameiebrøk: 1493/1667
For øvrige opplysninger om grunndata, se den seksjonerte matrikkelenheten.

1986/43659-1/105  Best. om adkomstrett 17.07.1986 
Overført fra: 0301-230/379
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:230 Bnr:244, 245, 348, 374, 377, 378, 379
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:230 Bnr:244 Snr:1-4
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:230 Bnr:245 Snr:1-11 
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:230 Bnr:348 Snr:1-2
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:230 Bnr:379 Snr:1-2
Bestemmelse om bruksrett. Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger mv. Overført fra: 0301-230/379

1991/2049-1/105  Erklæring/avtale 11.01.1991 
Overført fra: 0301-230/379
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:230 Bnr:241, 244, 245, 348, 374, 377, 379
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:230 Bnr:244 Snr:1 -4
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:230 Bnr:245 Snr:1-11 
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:230 Bnr:348 Snr:1-2
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:230 Bnr:379 Snr:1-2
Rett til adkomst ,vedlikeh.,plikt til utbedr.etter komm.krav (30 år)Fl.best.Kan ikke slettes uten samtykke fra Oslo kommune v/dir for Eiend.og Utbygging. Overført fra: 0301-230/379
 
1991/2050-1/105  Erklæring/avtale 11.01.1991 
Overført fra: 0301-230/379
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:230 Bnr:241, 244, 245, 348, 374, 378, 379
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:230 Bnr:244 Snr:1-4
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:230 Bnr:245 Snr:1-11
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:230 Bnr:348 Snr:1-2
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:230 Bnr:379 Snr:1-2
Rett til adkomst ,vedlikeh.,plikt til utbedr. etter komm.krav (30 år).Fl.best. Kan ikke slettes uten samtykke fra Oslo kommune v/dir.for Eiendom og Utbygging. Overført fra: 0301-230/379

1991/2056-1/105  Erklæring/avtale 11.01.1991 
Overført fra: 0301-230/379.
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:230 Bnr:241, 244, 348, 374, 377, 379
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:230 Bnr:244 Snr:1-4
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:230 Bnr:348 Snr:1-2
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:230 Bnr:379 Snr:1-2
Rett til atkomst vedlikeh., plikt til utbedr. etter komm. krav (30 år) Fl. best. Kan ikke slettes uten samtykke fra Oslo kommune v/dir. for Eid. og Utbygg. Overført fra: 0301-230/379. Gjelder denne registerenheten med flere

1996/28669-1/105  Erklæring/avtale 05.06.1996 
Overført fra: 0301-230/379
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:230 Bnr:241, 244, 245, 374, 377, 378, 379
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:230 Bnr:244 Snr:1-4
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:230 Bnr:245 Snr:1-11
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:230 Bnr:379 Snr:1-2
bruksrett til gårdsrom/uteareal samt rett til adkomst og anlegg av tekniske ledninger m.m. Kan ikke slettes uten samtykke fra Oslo kommune, etat for eiendom og utbygging. Overført fra: 0301-230/379. Gjelder denne registerenheten med flere

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra kommunen. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Borettslag

Borettslaget Urtegata 45, Orgnr.: 978613195 består av 14 andeler. Borettslaget inngår i et sameie, Urtegata 45 med 2 seksjoner.
Forretningsfører er Enqvist Eiendomsdrift AS.
Vaktmester er beboer Brage Østbye.
Telenor er leverandør av TV- og internettjenester til borettslaget.
Det er lagt til rette for at beboerne i 4 etasje kan kjøpe og bygge ut loftsarealer.

Fellesgjeld / lånevilkår

Andel fellesgjeld kr. 32.814,77,- pr. 31.12.19.
Andel fellesformue kr. 8.557,96,- pr. 31.12.19.

Borettslaget har 4 lån:
Lånnr. 1211 41 71075 i DNB Bank med nominell rente 1,89 % p.a.
Restsaldo pr. 9.1120 er kr 385 667,00 Lånet innfris i 2035. Dette er et IN-lån, som kan innfris 2 ganger per år.

Lånnr. 1211 41 71083/71091 i DNB Bank med nominell rente1,89 % p.a.
Restsaldo pr. 9.11.20 er kr 684 730,-. Lånet innfris i 2026. Dette er IN-lån, som kan innfris ganger per år.

Lånnr. 1213.86.91940 i DNB bank med nominell rente 1,89 % p.a. Lånet ble tatt opp i september 2019, stort kr 600 000,- Restsaldo pr. 9.11.20 er kr 401 552,- Lånet innfris i 2029. Eiere kan innbetale sin andel 2 ganger pr. år, hhv. i mai og november.

Lånnr. 1213.99.85212 i DNB bank med nominell rente 1,89% p.a.
Restsaldo pr 9.11.20 er kr 366 458,- første nedbetaling september 2020.Lånet innfris i 2030. Lånet kan ikke nedbetales med egenandeler.

Forsikring

Gjensidige Forsikring ASA Polisenummer: 80483493

Regnskap

Fjorårets regnskap viste et overskudd på kr. 29 998,-. I budsjett for inneværende år er det lagt til grunn at selskapet skal gå med kr. 6 593,- i overskudd.

Vedtekter / husordensregler

Overdragelse krever styregodkjennelse. Eiendomsmegler sender inn styregodkjennelse, men en evt. styregodkjennelse er kjøpers ansvar. Evt. merkostnader er kjøpers ansvar. Kontakt eiendomsmegler for ytterligere opplysninger. 
Vedtektene følger som vedlegg.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Det ble vedtatt at styret kan sette opp et sykkelskur i bakgården med et tak på 25 000,-.
Borettslaget har fått støtte fra kommunen til å drive med urbant landbruk i bakgården.

Det er lagt til rette for at beboerne i 4. etasje kan kjøpe og bygge ut loftsarealer. Det er vedtatt vedtekter for utbygging som skal sikre at alles interesser blir ivaretatt, og at lover og regler ble fulgt ved utbygging. Utbygging på loft kan kun gjøres som en utvidelse av nåværende leiligheter i 4. etasje. Vedtektene og egne planskisser skal sikre at de fire beboerne i 4. etasje får lik rett til areal og at krav til 14 boder, rømningsveier med mer er ivaretatt. Til nå har tre av fire leiligheter bygget ut på loftet.

Styret mener at oppgraderinger siste årene har forbedret og sikret viktige områder som EL-anlegg, felles brannvarslingsanlegg, pipeløp, nye varmtvannsberedere, oppussing av kjeller, fasade og nytt callinganlegg. Det vil fortsatt være behov for moderate oppgraderinger/vedlikehold og det er derfor lagt opp til vedlikehold på kr. 65 500,- i 2019.

Utført vedlikehold:
2006: Balkonger/rehabilitering av fasade.
2009: Montering av felles brannvarslingsanlegg.
2010: Oppgradering av pipeløp med innsetting av nye stålrør.
2011/2012: Oppgradering EL- anlegg i fellesarealer.
2012: Skifte av varmtvannsberedere.
2014: Vedlikehold trappeoppganger og portrom.
2017: Nytt callinganlegg (AIPhone), oppusning av kjeller og fasade på gården samt maling av vinduer.
2018: Oppussing av bakgård.
2019: Nye avløpsrør i kjelleren, ny trasé og inspeksjonsluke, klargjøring av nytt vannrør inn fra kommunal ledning samt spyling og inspeksjon av alle rørstammer. Vedlikehold ytterport, dører til oppgangene, dørpumper til ytterdører og låser. Vedlikehold av varmtvannsberedere.
2020: Nytt yttertak på det meste og nye takplater, sløyfer, lekter, takpapp og enkelte bord skiftet på resterende. Nytt blikk rundt alle piper og nye snøfangere montert på hele taket samt varme i takrenner. Nytt gulv i delen som var skadet etter brannen i 2019.

Generelt vedlikehold må påregnes. Se forøvrig årsberetning som ligger vedlagt i prospekt.

Husdyrhold

Normalt dyrehold er tillatt etter godkjenning fra styret.

Tilbehør

Vaskemaskinen medfølger handelen.

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Alt av hvitevarer på kjøkkenet medfølger handelen og hvitevarer som ikke er integrert i innredningen på badet, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.
Fra egenerklæringsskjemaet: "Det har vært observert mindre forekomster av sølvkre på badet".

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til hj@schalapartners.no eller SMS: 99 69 24 27 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale. Styrets godkjenning må foreligge før overtagelse kan gjennomføres.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Det forutsettes at hjemmel til eiendommen overføres til kjøper. Dersom dette ikke er ønskelig må det tas forbehold i budet.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.
Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.
Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

MELD DEG PA VISNING
SALGSOPPGAVE
BUDVARSEL
BE OM SALGSSUM
TAKK!
Du blir varslet på e-post, i appen på mobil og her på Schala.