#DISEN, Disenveien 15
3 400 000,-
Stilren, lys og romslig 2-roms i 3. etg. | 8,5 kvm vestvendt og solrik balkong med usjenert utsikt | P-mulighet
 • Prisantydning: 3 400 000,-
 • Fellesgjeld: 38 951,-
 • Omkostninger: 8 009,-
 • Totalpris: 3 446 960,-
 • Ligningsverdi: 1 057 260,-
 • Fellesutgifter: 2518,-

  A-konto fyring og v.vann, grunnpakke kabel-tv og bredbånd, trappevask, vaktmestertjeneste, nedbetaling av andel gjeld, drift av borettslaget, felles byggforsikring, kom. avg. m.m.
Beregnet totalkostnad:
3 400 000,- (Prisantydning) 38 951,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 3 438 951,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 6 850,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) 199,- (Pantattest kjøper) -------------------------------------------------------- 8 009,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 3 446 960,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
 • Type: Leilighet
 • Eierform: Borettslag
 • Primærrom: 53 m²
 • Bruksareal: 53 m²
 • Bruttoareal: 59 m²
 • Etasje: 3
 • Antall rom: 2
 • Oppholdsrom: 1
 • Soverom: 1
 • Byggeår: 1959
 • Gårdsnummer: 86
 • Bruksnummer: 1
 • Energimerking:
  G
 • Finnkode: 198645220
 • Sist endret: 30.11.20 15:00
NABOLAGSPROFIL for bydel
 • 87%
  eier sin egen bolig
 • 95%
  av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill
 • 97%
  av boligene er eldre enn 20 år
 • 36%
  er barnefamilier
 • 32%
  er gift

 

Oppdragsnummer

55-20-0221

Adresse og matrikkel

Disenveien 15, 0587, Oslo, Gnr. 86 bnr. 1, andelsnr. 302 i Disen Borettslag A/L med orgnr. 921407890 i Oslo kommune

Eier

Aleksander Ottersen Mile Lovise Marlen Aase Osen

Tillegg

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners avd Bjørvika/Gamle Oslo sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Forkjøpsrett

Det er ikke forkjøpsrett i borettslaget.

BRA/PROM

53 / 53 m²

Antall soverom

1

Eierform

Borettslag

Boligtype

Leilighet

Byggeår

1959

Energimerking

Oppvarmingskarakter Grønn - Energikarakter G

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Stipulert energiforbruk er ca. 2.500 kwh.
Med et estimat på kr. 1,- pr. kwh. utgjør dette ca. kr. 2.500,- pr. år.
Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Tomt

Areal: 30 276 kvm. Eierform: Fellestomt.
Tomten er fellesareal.

Tomten er opparbeidet med trær, busker, diverse beplantning, plenomeråder, asfalterte internveier, samt garasjer/parkeringsplasser. Det er flere sittegrupper, sykkelparkering og lekeplasser. Lekeplasser med lekeapparater, sandkasse basketkurv m.m. Det er også en hyggelig kafé, samt legekontor på tomten.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Ingen sikringsordning eller IN-ordning.

Beskrivelse

Velkommen til en lekker og pen 2-roms i byggets 3. etasje. Her får du moderne fargevalg, og en ny parkett fra 2016. Boligen har store vinduer som slipper inn rikelig med lys. Dette sammen med den praktiske og romslige løsningen sørger for en luftig atmosfære. Boligen blir forlenget med en vestvendt og solrik balkong med åpen utsikt fri for innsyn. Her får du en attraktiv og populær beliggenhet på Disen med kollektivtransport, grøntområder og sentrum ikke langt unna.

Romslig stue med overbygget og vestvendt balkong på 8,5m2
Tidløst og separat kjøkken
Stort soverom med walk-in closet
Pent og flislagt baderom
Entré med garderobe
Veldrevet borettslag
Ingen forkjøp
A-konto fyring og v.vann inkl
Mulighet for å leie p-plass eller garasjeplass
Hyggelige sittegrupper og lekeapparater på tomten

Innhold

Leiligheten ligger i byggets 3. etasje og inneholder stue med balkong, kjøkken, soverom med walk-in closet, bad og gang/entré.
I tillegg disponerer leiligheten en kjellerbod på ca. 4 m2 og et skap i felles lagerrom på ca. 0,6 m2. Ellers kan sykler settes i kjelleren nede.

Beliggenhet

Leiligheten har en attraktiv, barnevennlig og populær beliggenhet på Disen. På borettslagets eiendom er det store grøntområder med flere lekeplasser og sittegrupper til glede for store og små.

Fra leiligheten har man gangavstand til et godt utvalg av kollektivtrafikk, dagligvarebutikker og tur- og rekreasjonsområder. I tillegg er Oslo sentrum kun en rask buss- eller sykkeltur unna.

Det er kort vei til bl.a. idrettsanlegget på Skeid, samt Muselunden med diverse aktivitetstilbud og ballbaner. Tonsen Tennisklubb ligger like ved boligen. Det er også nærhet til Grefsenkollen, Trollvann og Lillomarka. Her finner du fine badevann, fiskevann, lysløyper og slalåmbakke. Meget barnevennlig borettslagsområde med trygge og fine lekearealer for de minste. For den aktive finner man også flere treningssenter som SATS på Storo, Nydalen og Carl Berner, samt Puls og Fitness24Seven på Bjerke.
Forøvrig byr området rundt boligen på gode tur-, trenings og rekreasjonsmuligheter både sommer og vinter.

Det er kort vei til Nydalen med Storo storsenter og BI Handelshøyskolen, samt Torshov og Grünerløkka med et rikt utvalg av fasiliteter og servicetilbud som bl.a. forretninger, kaféer, hyggelige restauranter, Ringen Kino, Odeon kino som er Norges største kinosenter og har landets eneste IMAX, teater, treningsstudioer, m.m.

Kort avstand til Rema-1000 butikk, og nærmeste kjøpesenter er Storo storsenter med et svært godt utvalg av forretninger og servicetilbud.

Flere skoler i området med nærhet til Disen skole og Årvoll skole (1-7 klasse), Morellbakken skole (8-10 klasse) med flere. Det er kort vei til barnehager med blant annet Disengrenda barnehage, Lykketrollet familiebarnehage og Disen gård barnehage.

Meget gunstig beliggenhet i forhold til kommunikasjon.
Nærmeste bussholdeplass ligger ca. 3 minutters gange fra leiligheten (holdeplass Aker Sykehus) med bussnr. 31, 31E, 33, 58, samt 380 og 390.

Stue | Med solrik balkong

Stuen er lys og romslig i et tidsriktig fargevalg fra senere tid. I 2016 ble gulvet belagt med en-stavs parkett. Det er store vindusflater som slipper inn rikelig med naturlig lys i boligen. Dette sammen med den svært praktiske løsningen og gode takhøyden på 2,5 meter, sørger for en luftig atmosfære. Vinduskarmene er brede med plass til pynt og dekor. Størrelsen er perfekt for å muliggjøre store og sosiale soner med plass til mange gjester. Du har en naturlig plass til både sofagruppe, spisebord og TV med tilhørende møblement.
På varme sommerdager blir det naturlig å åpne den store glassdøren, så blir hele stuen forlenget med den herlige og overbygde balkongen på 8,5 m2. Balkongen vender mot vest, så her er det rikelig med sol. Du har god plass til utemøblement, grill og beplantning, så du kan nyte varme sommerdager. Her får du hyggelig utsyn over nærområdet, samt er det lite innsyn. I tillegg får du en nydelig solnedgang. Rekkverket er av metall og fasade plater.

Kjøkken | Plass til spisekrok

Tidløst kjøkken fra 2007 som har innredning med profilerte fronter i lys tre imitasjon, samt benkeplate i laminert med nedsenket oppvaskkum i rustfritt stål med ett-greps armatur fra Oras. Mellom benkeplaten og overskapene er det dekorative fliser. Under overskapene er det belysning og stikkontakter. Ettersom kjøkkenet er romslig, har du god plass til en hyggelig spisekrok for rolige frokoster. Videre finner du integrerte hvitevarer som keramisk platetopp, stekeovn, ventilator med belysning, oppvaskmaskin og mikrobølgeovn. Ellers finner du et frittstående Kjøleskap med frysedel fra Whirlpool plassert i nisjen. Det er godt med skap- og benkeplass på kjøkkenet for oppbevaring og matlaging. I år ble det montert ny vannlås og blandebatteri. Veggene har blitt malt i lyse farger i senere tid og gulvet ble belagt med en-stavs parkett i 2016.

Soverom | Med walk-in closet

Soverommet er av god størrelse og har malte flater i smakfulle farger fra senere tid. Gulvet ble belagt med en-stavs parkett i 2016. De store vinduene med bred karm slipper inn naturlig med lys i rommet. Ettersom soverommet er svært romslig, er det god plass til dobbeltseng, nattbord på hver side og øvrig møblement. For at man skal ha et ryddig soverom er garderobeløsning viktig. Her har det blitt montert et eget walk-in closet som sørger for gode oppbevaringsmuligheter til klær og det man måtte ønske.

Bad | Pent og flislagt

Pent og flislagt baderom fra 2003. Baderommet inneholder dusjhjørne med skyvedør i glass og to-greps armatur fra Mora, toalett fra IDO, servantskap med profilerte dører i matt hvit utførelse og nedsenket servant i porselen med ett-greps armatur fra FM Mattson. Over servanten er det praktiske hyller, speil, belysning og stikkontakt. I himlingen er det downlights.

Entré | Godt med lagringsplass

Når du kommer inn i leiligheten møtes du av en lys entré. Dette er et herlig ''første møte'' med boligen. Du har naturlig plass til en kommode/skohylle og rikelig med plass til knagger for å henge av deg yttertøy. I tillegg finner du en skyvedørsgarderobe som sørger for gode oppbevaringsmuligheter. Veggene har blitt malt i lyse farger i senere tid, samt ble gulvet belagt med en-stavs parkett i 2016. Det er adkomst via felles trapperom. Ellers har oppgangen har callinganlegg. Leiligheten har slett entrédør fra 2014 med kikkehull, sikkerhetslås, brannklasse B30 og lydklasse 35db.

Felleskostnader

Kr. 2 518,- pr. mnd. Inkluderer a-konto fyring og v.vann, grunnpakke kabel-tv og bredbånd, trappevask, vaktmestertjeneste, nedbetaling av andel gjeld, drift av borettslaget, felles byggforsikring, kom. avg. m.m.

Herav:
Fellesutgifter 2 267,-
Renter lån 59,-
Avdrag lån 117,-
Parkeringsplass 4 ( 12792 - 4 ) 75,-

Etasje

3 etasje

Garasje / Parkering

I borettslaget er det mulighet for å leie parkeringsplass eller garasjeplass etter venteliste. Det koster kr. 250,- pr. mnd. for leie av garasjeplass og kr. 75,- pr. mnd. for leie av parkeringsplass. Beboer og gjester kan parkere gratis i Disenveien på nummererte skråplasser og langs Disenveien. Det er også satt opp ladestasjoner for elbiler og ladbare hybrider.
Ellers gateparkering etter stedets gjeldende bestemmelser.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 057 260 pr. 31.12.18 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 3 806 134 pr. 31.12.18 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Arealbekreftelse

Arealbekreftelse fra Oslo kommune ligger vedlagt salgsoppgaven.

Byggemåte

Boligblokk over 4 etasjer, samt kjeller. Grunnmur er i bærende konstruksjoner og etasjeskiller i betong og stålkonstruksjoner. Utvendige fasader er med spekket teglforblending og fasadeplater. Saltak er i trekonstruksjoner belagt med papp/ membran. Vinduer og balkongdør er med to-lags glass fra 2007. Glass i stuevindu ble byttet i 2018/19 pga reklamasjon.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest datert 13.11.1963 for eiendommen. Dokumentet følger vedlagt.

Boligens areal

Primærrom: 53 kvm, Bruksareal: 53 kvm, Bruttoareal: 59 kvm

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

I henhold til Lov om borettslag § 5-5 kan man med godkjenning fra styret i borettslaget leie ut leiligheten til andre for opptil tre år dersom man har bodd i leiligheten i minst ett av de to siste årene. Se for øvrig vedtektenes punkt 3.2 for utfyllende bestemmelser.

Andelseier som selv bor i boligen, kan overlate bruken av deler av boligen til andre. I tillegg kan andelseier overlate bruken av hele boligen til andre opptil 30 døgn i løpet av året.

Oppvarming

Leiligheten er oppvarmet med radiatorer tilknyttet fjernvarmeanlegg.

Løpende kostnader

Bystyret i Oslo har vedtatt å innføre og skrive ut eiendomsskatt. Det er eier av eiendommen som mottar varsel og krav om betaling. Dvs. borettslaget v/styret og det er opp til borettslaget å identifisere og kreve inn eiendomsskatt fra de andeler dette vil gjelde på vegne av Oslo kommune.
Alarm og evt. innboforsikring kommer i tillegg.
For strømkostnader, se energiforbruk.

Utstyr

- Synlige vannrør av typen kobberrør og synlige avløpsrør i plast og støpejern.
- Stoppekraner for vann på bad.
- Felles varmtvann.
- Sikringsskap plassert i felles trapperom. Automatsikringer med hovedsikring på 32 Amp.
- Det er røykvarslere i leiligheten. Brannslukningsapparat med pulver fra 2014.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners visningsskilt til annonserte fellesvisninger.
 

Bevaringsverdig

Nei.

Regulering

Eiendommen er regulert til boligbebyggelse. Reguleringsbestemmelse S-683. Området forøvrig er regulert til vei, gangvei, kollektivfelt, friområde, tomt for offentlig bygning, byggeområde for bolig, butikk, parkering m.m. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Offentlige planer

Stamnett - Oslo kommune bygger nå en reservevannforsyning. For å kunne forsyne hele byen med drikkevann, må det også bygges nye vannforsyningstunneler (stamnett).
Planstatus: Mottatt sak. Se saksnr.: 201915152 for mer informasjon.

RV 4 fra Årvoll skole til Sinsen - Statens vegvesen Region øst (SVRØ) foreslår å oppgradere dagens gang -/sykkelvei fra Årvoll skole til Sinsenkrysset. Nytt anlegg blir enten sykkelvei med fortau eller sykkelvei og gangvei. Dette er i tråd med Plan for sykkelveinettet i Oslo, der strekningen er del av sykkelekspressveinettet (separat anlegg for hhv. syklister og gående).
Planstatus: Mottatt sak. Se saksnr.: 201904064 for mer informasjon.

Trikketrase Tonsenhagen - I forbindelse med bystyrets behandling av Ruters strategiske kollektivtrafikkplan i februar 2010 ble byrådet bedt om å legge fram en sak om forlengelse av trikkelinje i Trondheimsveien til Tonsenhagen, og eventuell forlengelse til Linderud. Ruter har engasjert Rambøll for å utarbeide reguleringsplan med konsekvensutredning for ny trikketrasé fra Sinsen til Tonsenhagen skole. I henhold til planprogram fastsatt 17.02.2011 skal det utarbeides detaljreguleringsplan for traseen.
Planstatus: Planforslag. Se saksnr.: 201004818 for mer informasjon.

Trondheimsveien 235 - Videreutviklingen av Aker og Gaustad er et ledd i realisering av målbildet for Oslo universitetssykehus HF slik det ble vedtatt i foretaksmøtet for Helse Sør-Øst RHF 24.6.2016. Målbildet innebærer at Oslo universitetssykehus HF utvikles med et samlet og komplett regionsykehus inkludert lokalsykehusfunksjoner på Gaustad, et lokalsykehus på Aker og et spesialisert kreftsykehus på Radiumhospitalet. I tillegg skal det etableres en regional sikkerhetsavdeling (RSA) til erstatning for nåværende virksomhet på Dikemark.
Planstatus: Mottatt sak. Se saksnr.: 201704677 for mer informasjon.

Trondheimsveien 235 - Omsorgsbygg Oslo KF søker om oppføring av nytt bygg med tilhørende utomhusanlegg for Oslo storbylegevakt. Tiltaket omfatter oppføring av nytt bygg med garasjekjeller i 2 plan, varelevering og renovasjon fra Trondheimsveien, gatetun og reetablering av kolle i form av en park.
Planstatus: Igangsettingstillatelse gitt. Se saksnr.: 201913826 for mer informasjon.

Trondheimsveien 235 -
Planstatus: Venter på tilleggsdokumentasjon. Se saksnr.: 202016506 for mer informasjon.

Tonsenveien 18 B - Det er søkt om påbygg på eksisterende enebolig og bruksendring av kjeller. I tillegg er det søkt om riving av dukkestue og tak over kjellertrapp.
Planstatus: Venter på tilleggsdokumentasjon. Se saksnr.: 201901941 for mer informasjon.

Tonsenveien 17 - Søknaden omfatter riving av eksisterende garasje som ifølge søker er på ca. 47 m2 bebygd areal. Planstatus: Tillatelse gitt. Se saksnr.: 201806834 for mer informasjon.

Kolderups vei 21 A -  Det søkes om oppføring av garasje mot syd, fasadeendring for fjerning av balkong i sydlig takflate for å kunne oppføre tak til omsøkt garasje samt et takvindu mot øst. Planstatus: Igangsettingstillatelse gitt. Se saksnr.: 201917101 for mer informasjon.

Kolderups vei 21 A - Søknaden gjelder en mindre fasadeendring mot syd for å plassere 2 biloppstillingsplasser inn under eksisterende takutstikk mot syd.
Planstatus: Rammetillatelse gitt. Se saksnr.: 201713907 for mer informasjon.

Det rives, bygges og rehabiliteres i området. For informasjon om eventuelle arbeider i nærliggende områder anbefaler vi et søk på plan og bygg sin sakinnsyn portal: https://www.oslo.kommune.no/plan-bygg-og-eiendom/

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen:

1838/912080-1/105  Bestemmelse om jaktrett 08.06.1838 
Bestemmelse om fiskerett

1885/992686-1/105  Bestemmelse om veg 16.10.1885 
Bestemmelse om bebyggelse. Med flere bestemmelser

1902/900386-1/105  Bestemmelse om bebyggelse 21.11.1902  

1921/901022-1/105  Erklæring/avtale 01.07.1921 
Bestemmelse om benyttelse

1921/901023-1/105  Bestemmelse om veg 01.07.1921 
Bestemmelse om benyttelse

1922/901531-1/105  Elektriske kraftlinjer 02.11.1922 
Bestemmelse om trafostasjon/kiosk

1922/901532-1/105  Bestemmelse om veg 22.12.1922 
Bestemmelse om benyttelse

1923/912017-1/105  Bestemmelse om veg 08.06.1923 
Bestemmelse om benyttelse

1924/912026-1/105  Bestemmelse om veg 25.01.1924 
Bestemmelse om benyttelse

1924/912027-1/105  Bestemmelse om veg 11.07.1924 
Bestemmelse om benyttelse

1924/912028-1/105  Bestemmelse om veg 01.08.1924 
Bestemmelse om benyttelse

1930/901623-1/105  Elektriske kraftlinjer 04.09.1930 

1939/7033-1/105  Erklæring/avtale 20.05.1939 
VEDR. FJERNING AV PUKKVERK. Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen

1940/224-1/105  Bestemmelse om veg 08.01.1940 
Gjelder denne registerenheten med flere

1942/9429-1/105  Erklæring/avtale 09.10.1942 
VEDR. LEKEPLASS

1957/9334-1/105  Bestemmelse om veg 15.08.1957 
Bestemmelse om gjerde. Bestemmelse om kloakkledning. Med flere bestemmelser

1958/5730-1/105  Obligasjon 27.05.1958 
BELØP: NOK 4.500.000. Panthaver: Disen Borettslag Al Andelseierne V/Bjerke Egil A Lnr.: 1117399

1958/9776-1/105  Erklæring/avtale 29.08.1958 
Bestemmelse om trafostasjon/kiosk

1959/11778-1/105  Erklæring/avtale 01.10.1959 
Bestemmelse om trafostasjon/kiosk

1960/2569-1/105  Best. om vann/kloakkledn. 03.03.1960 
Bestemmelse om gjerde. Bestemmelse om adkomstrett. Bestemmelse om veg. Med flere bestemmelser

1960/14780-1/105  Bestemmelse om vannrett 23.11.1960 
Med flere bestemmelser. Gjelder denne registerenheten med flere

1963/6828-1/105  Erklæring/avtale 06.06.1963 
VEDR. BOLIGBLOKK. Kan ikke slettes uten samtykke fra bygningsrådet

1965/7827-1/105  Skjønn 11.06.1965 
Gjelder denne registerenheten med flere


1991/24373-1/105  Bestemmelse om adkomstrett. Erklæring/avtale 16.05.1991 
BESTEMMELSE OM NETTSTASJON.

2011/719201-1/200  Pantedokument 08.09.2011 
BELØP: NOK 5.000.000. Panthaver: HANDELSBANKEN Org.nr: 971171324

2018/836215-1/200  Pantedokument 04.06.2018 21:00 
BELØP: NOK 10.000.000. Panthaver: HANDELSBANKEN Org.nr: 971171324.

Det foreligger flere bestemmelser om garasje/parkering, vann, kloakk og vei.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra kommunen. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Borettslag

A/L Disen Borettslag består av 304 boliger, og har organisasjonsnummer 921407890.
Forretningsfører er Boligbyggelaget Usbl. Revisor er KPMG.
Styreleder er Jan-Henrik Piela.

- Borettslaget har egen hjemmeside: www.disenboretslag.no.
- Borettslaget avtale med levering av fiber fra HomeNet (man tegner egen avtale/velger hastighet selv).
- Beboere kan bestille TV-abonnement fra RiksTV eller Viasat (man tegner egen avtale).
- Postkasseskilt/Ringeklokkeskilt faktureres nye eiere med kr. 340,-.
- Alle oppganger har tillitsvalgt.
- Fellesrom i kjeller for oppbevaring av bildekk, sportsartikler, barnevogner etc.
- Det er fellesvaskeri med vaskemaskiner, tørkerom og tørketromler.
- I borettslaget ligger en hyggelig kafé (Kaffe & Brød) i Disenveien 31. Det er også legekontor på tomten, like ved boligen.
- Borettslaget disponerer et velferdslokale ved nr. 37 som kan leies til sammenkomster, bursdager, møter o.l. Prisen er kr. 400,- for helg og kr. 250,- for en dag.

Fellesgjeld / lånevilkår

Andel fellesgjeld kr. 38 951,- pr. 06.11.20.
Andel fellesformue kr. 44 320,- pr. 31.12.19.

Borettslaget har 1 lån:
Lånenummer: 94927029620, Handelsbanken
Annuitetslån, 12 terminer per år.
Rentesats per 06.11.2020: 1.8% pa.
Saldo per 06.11.2020: 12 963 425,-.
Siste termin 22.05.2043.

Forsikring

If Skadeforsikring NUF Polisenummer: SP2160445

Regnskap

Fjorårets regnskap viste et overskudd på kr. 872 427,-. I budsjett for inneværende år er det lagt til grunn at selskapet skal gå med kr. 1 084 000,- i overskudd.

Vedtekter / husordensregler

Overdragelse krever styregodkjennelse. Eiendomsmegler sender inn styregodkjennelse, men en evt. styregodkjennelse er kjøpers ansvar. Evt. merkostnader er kjøpers ansvar. Kontakt eiendomsmegler for ytterligere opplysninger.
Mellom kl. 23.00 og kl. 06.00 skal det være ro i leilighetene.
Det er forbudt å montere avtrekksvifte fra kjøkken og bad til byggets avtrekkskanaler.
Det er kun tillatt å bruke gass- og elektriske griller på balkongene.
Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Styret har planer om å male resten av fasadene ila 2021. Videre har de satt i gang arbeid med å bytte lås i oppgangene og oppgradering av callinganleggene.

Videre planlagt vedlikehold for:
- Vedlikehold av grøntarealene og opparbeiding av nye blomsterbed
- Planlegge oppgradering av heiselektronikken i Disenveien 27.
Se nærmere om styrets arbeid og utført vedlikeholdsoppgaver i årsmeldingen, som ligger vedlagt i salgsoppgaven.

Det ble vedtatt at styret starter arbeidet med å få på plass en plan for utskiftning av vinduer. Planene om utskiftning var egentlig tenkt om 5-7 år, men fremskyndes til innen 3 til 5 år.

Det er planer om å øke fellesutgiftene fra 1.1.2021, da borettslaget ikke har økt fellesutgiftene på 2 år.

Utført arbeid:
- Alle gårdstun er asfaltert
- Det er lagt varmekabler i bakkene ved Disenveien 7 og 21.
- Maling og vedlikehold av endevegger mot gangveien.
- Malt kjellervegger, kjellerdører, søyler og trafo.
- Reparasjoner av rør i fyrhus (reklamasjon), samt malt opp gulv i fyrhuset.
- Reparasjoner og bytte av rør til radiatorer, radiatorkraner og andre kraner.
- Reparasjoner og bytte av vaskemaskiner, tørketromler og blandebatteri fellesvaskerier.
- Reparasjoner av låsesystem, ringetablå, callinganlegg, dørvridere og garasjeporter.
- Nye lekeapparater.
- Generell oppgradering av grøntarealene, samt opparbeiding av nye blomsterbed.
- Utbedringer velferdsrom, Disenveien 37.
- Avslutning, gjennomgang og etterjustering i forbindelse med tilknytting til fjernvarme.
- Etablert seks nye ladeplasser for el-bil.

Normalt vedlikehold må alltid påregnes. Se forøvrig innkalling til årsmøte og protokoll, som ligger vedlagt i salgsoppgaven.

Husdyrhold

Det er ikke tillatt å holde hund eller katt uten etter søknad til styret. Bare de som hadde hund eller katt ved innflyttingen, tillates å beholde dette dyret. Se forøvrig retningslinjer i §18 i husordensreglene.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Alt av hvitevarer på kjøkkenet medfølger handelen og hvitevarer som ikke er integrert i innredningen på badet, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til rr@schalapartners.no eller SMS: 46 69 26 08 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale. Styrets godkjennelse må foreligge før overtagelse kan gjennomføres.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Det forutsettes at hjemmel til eiendommen overføres til kjøper. Dersom dette ikke er ønskelig må det tas forbehold i budet.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.
Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.
Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

MELD DEG PA VISNING
SALGSOPPGAVE
BUDVARSEL
BE OM SALGSSUM
TAKK!
Du blir varslet på e-post, i appen på mobil og her på Schala.