#GAMLEBYEN, Schweigaards gate 99B
3 235 000,-
Lekker 2-roms fra 2006 | Arealeffektiv | God takhøyde og store vinduer | Ingen forkjøpsrett, rolig og sentralt
 • Prisantydning: 3 235 000,-
 • Fellesgjeld: 253 629,-
 • Omkostninger: 8 009,-
 • Totalpris: 3 496 638,-
 • Ligningsverdi: 793 926,-
 • Fellesutgifter: 4476,-

  A-konto varmtvann, grunnpakke kabel-tv og internett, trappevask, nedbetaling av andel gjeld, drift av borettslaget, felles byggforsikring, kom. avg. m.m.
Beregnet totalkostnad:
3 235 000,- (Prisantydning) 253 629,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 3 488 629,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 6 850,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) 199,- (Pantattest kjøper) 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) -------------------------------------------------------- 8 009,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 3 496 638,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
 • Type: Leilighet
 • Eierform: Borettslag
 • Primærrom: 44 m²
 • Bruksareal: 44 m²
 • Bruttoareal: 50 m²
 • Etasje: 2
 • Antall rom: 2
 • Oppholdsrom: 1
 • Soverom: 1
 • Byggeår: 1890
 • Modernisert: 2006
 • Gårdsnummer: 233
 • Bruksnummer: 423
 • Energimerking:
  F
 • Finnkode: 198676447
 • Sist endret: 02.12.20 16:50
NABOLAGSPROFIL for bydel
 • 58%
  eier sin egen bolig
 • 5%
  av eiendommene har pris mellom kr. 1 mill-2,5 mill
 • 80%
  har bolig mellom 60-120 kvm
 • 85%
  av boligene er eldre enn 20 år
 • 24%
  er barnefamilier

 

Oppdragsnummer

55-20-0219

Adresse og matrikkel

Schweigaards gate 99B, 0656, Oslo, Gnr. 233 bnr. 423 snr. 6, andelsnr. 205 i Schweigaardsgate 99 borettslag med orgnr. 989491334 i Oslo kommune

Eier

Sara M Bjørkum Gjerde Sindre Martinsen Børseth

Tillegg

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners avd Bjørvika/Gamle Oslo sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Forkjøpsrett

Ingen forkjøpsrett.

BRA/PROM

44 / 44 m²

Antall soverom

1

Eierform

Borettslag

Boligtype

Leilighet

Byggeår

1890. Leiligheten/gården er rehabilitert/ombygget i 2006.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter F

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Stipulert energiforbruk er ca. 6.000 kwh.
Med et estimat på kr. 1,- pr. kwh. utgjør dette ca. kr. 6.000,- pr. år.
Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Tomt

Areal: 539 kvm. Eierform: Fellestomt.
Tomten er fellesareal.

Gårdsrom opparbeidet med belegningsstein, diverse beplantning, plen, sittegruppe og sykkeloppstilling.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Ingen sikringsordning.
Det ene lånet har IN-ordning.

Beskrivelse

Lekker 2-roms i klassisk bygård som ble renovert i 2006, så her får du en gjennomgående god standard og fine materialvalg. Boligen har moderne farger, samt ble det lagt nytt gulv i 2017. Det er store vinduer med brede karmer som slipper inn rikelig med lys. Dette sammen med den meget praktiske planløsningen og gode takhøyden (opptil 2,63 meter), sørger for en luftig atmosfære. I bakgården finner du hyggelige sittegrupper.
Her vil du bo i en sentrumsnær bolig i Gamlebyen, samt skjermet fra trafikk og kun en kort spasertur fra grønne omgivelser.

Romslig stue med gode møbleringsmuligheter
Tidløst HTH kjøkken
Romslig soverom med garderobe
Delikat bad med flere oppgraderinger
Entré med garderobe
Ingen forkjøp
IN-ordning(kan redusere felleskost med 1.018,-)
Gode kollektivmuligheter
A-konto varmtvann inkl

Innhold

Leiligheten ligger i byggets 2. etasje og inneholder stue, kjøkken med entré, soverom og bad.
I tillegg disponerer leiligheten en kjellerbod på ca. 3,2 m2.

Beliggenhet

Leiligheten ligger i populære Gamlebyen som er et meget attraktivt og idyllisk boligområde som består hovedsakelig av flotte, klassiske bygårder. Området rundt er i stor vekst - her har du nærhet til Sørenga og Bjørvika, der man blant annet finner Operaen og Oslos finansdistrikt; Barcode. Tar man en tur ut ytterst på Sørenga finner man den flotte bystranden som er et perfekt utfartssted for bading gjennom sommerhalvåret. Ute ved havnepromenaden kan man også unne seg en tur ut på hyggelige Sukkerbiten, en sommerrestaurant som har uteservering og som også arrangerer konserter, utstillinger og andre arrangementer. Området har også flere spennende spisesteder som f.eks. Teaterplassen, Ekebergrestauranten med en spektakulær utsikt, folkekjære Olympen m.m.

For den aktive finner man en rekke treningssentre i området. I tillegg er det turmuligheter både sommer og vinter. Det er gangavstand til Middelalderparken og Vannspeilet, hvor du også finner historiske Ruinparken. Nesten rett utenfor døren ligger Klosterenga park med fine turmuligheter og skulpturer. Fra Kværnerbyen kan man ta turen opp langs Alnaelva som har noen av byens flotteste turstier. Elveløpet varierer fra rolige områder til brusende fossefall, med variert vegetasjon og stedvis rikt dyre- og fugleliv. Med sykkel eller bil er det også kort vei til Malmøya eller Ulvøya. Forøvrig er det kort vei til andre populære parker hvor man kan sole seg, grille og nyte varme sommerdager. Her finner man blant annet Ekebergparken, Klosterenga park, Svartdalsparken, Tøyenparken etc. Ekebergparken er et populært turalternativ med dyregård, rideskole, flere lekeplasser og minigolf. Her finner du også skiløyper og morsomme akebakker langs Brannfjellskogen om vinteren.
For de som er spesielt interesserte i kultur er dette et område som har nok å tilby. Deichmanske hovedbibliotek som er like ved Operaen har blitt en moderne møteplass for læring og utveksling av kunnskap. Populære Øyafestivalen avholdes i Tøyenparken og har et program med store internasjonale artister. Du finner også Naturhistorisk museum, Botanisk hage og Munchmuseet i gangavstand fra leiligheten.

Godt utvalg av matbutikker (også søndagsåpne), grønnsakforretninger osv. i umiddelbar nærhet. Ønsker du ytterligere servicetilbud byr Oslo City, Byporten og Karl Johan på et svært godt utvalg. De øvrige handlegatene i Oslo sentrum ligger også godt innen rekkevidde. Offentlig kommunikasjon som buss, T-bane og trikk ligger rett i nærheten, f.eks. alle seks T-banelinjer.

I tillegg er det kort avstand til Oslo bussterminal og Oslo Sentralbanestasjon. Både barnehager og skoler ligger i gangavstand. Kort vei til sjarmerende Vålerenga, Kampen, samt noen minutters gange til et yrende liv på Grønland og Sentrum hvor du finner Spektrum, Oslo City, Oslo S. Det er gangavstand til Karl Johan og Grünerløkka.

Stue | Herlig atmosfære

Stuen er lys og romslig i et tidsriktig fargevalg fra senere tid. Gulvet ble belagt med en-stavs laminat i 2017. Det er store vindusflater som slipper inn rikelig med naturlig lys i boligen. Dette sammen med den svært praktiske løsningen og gode takhøyden på 2,63 meter, sørger for en luftig atmosfære. Vinduskarmene er brede med plass til pynt og dekor. I 2017 ble det montert up & down plisségardiner, samt tre nye panelovner med glassfronter. Størrelsen er perfekt for å muliggjøre store og sosiale soner med plass til mange gjester. Du har en naturlig plass til både sofagruppe, spisebord og TV med tilhørende møblement. I 2018 ble det montert downlightsbelysning i himlingen. Ellers finner du en integrert hylleløsning i stuen som er et perfekt sted for dekor og oppbevaring.

Kjøkken | Tidløst

Tidløst og moderne HTH-kjøkken fra 2006 som har innredning med hvite og glatte fronter, samt benkeplate i laminat med nedfelt og rustfri oppvaskkum som har ettgreps kjøkkenbatteri (fra 2020). Mellom benkeplaten ved stekeovnen og overskapene har det blitt lagt hvite fliser i senere tid. Kjøkkenet har en åpen løsning mot stuen som er perfekt for sosiale sammenkomster. Her er det god plass til et spisebord for hyggelige middager med venner eller familie. I tillegg finner du en praktisk kjøkkenøy. Videre finner du integrerte hvitevarer som komfyr med induksjonstopp, ventilator og oppvaskmaskin. Ellers er det et frittstående kjøl- og fryseskap fra 2018. I 2017 ble det lagt nytt laminatgulv, samt har veggene blitt malt i moderne farger i senere tid.

Soverom | Godt med lagringsplass

Soverommet er av god størrelse og har malte flater i smakfulle farger fra senere tid. I 2017 ble det lagt nytt laminatgulv. De store vinduene med brede karmer slipper inn naturlig med lys i rommet. Ettersom soverommet er svært romslig, er det god plass til dobbeltseng, nattbord og øvrig møblement. For at man skal ha et ryddig soverom er garderobeløsning viktig. Her er det en skyvedørsgarderobe med speildører som sørger for gode oppbevaringsmuligheter til klær og det man måtte ønske.

Bad | Delikat og flislagt

Delikat og flislagt baderom med gulvvarme fra 2006, som har blitt oppgradert i senere tid. Baderommet inneholder dusjhjørne med veggmontert og svingbar dusjvegg som foldedør av herdet glass (fra 2020) og termostat dusjbatteri med regndusj og hånddusj (fra 2020), samt vegghengt toalett, porselensservant med ettgreps servantbatteri og underliggende gulvmontert servantskap (fra 2017). Over servanten er det speil og belysning. I 2006 ble det montert downlights i himlingen.

Entré | Velkommen inn!

Det er adkomst til boligen via en entré ved kjøkkenet. Her finner du en skyvedørsgarderobe med speildører som ble montert i 2018, som sørger for godt med lagringsplass av yttertøy og sko. Veggene har blitt malt i senere tid og gulvet ble belagt med en-stavs laminat i 2017. Det er adkomst til boligen via felles trappegang. Ellers har leiligheten dørcalling. Dør mot fellesareal er brann- og lydklassifisert (B30 og dB35).

Felleskostnader

Kr. 4 476,- pr. mnd. Inkluderer a-konto varmtvann, grunnpakke kabel-tv og internett, trappevask, nedbetaling av andel gjeld, drift av borettslaget, felles byggforsikring, kom. avg. m.m.

Herav:
Felleskostnader 2 534,-
Lånekostnader 202,-
Renter IN 190,-
Lånekostnader 422,-
Avdrag IN 828,-
Fellesvaskeri 300,-

Etasje

2 etasje

Garasje / Parkering

Området er en del av ordningen "beboerparkering". Dvs. at man med beboerkort kan parkere gratis døgnet rundt - hele uken - også utover det som er maksimal parkeringstid, mot et gebyr på kr 3600,- i året. Beboerparkering for elbiler koster kr 600,-. For mer info se www.bymiljoetaten.oslo.kommune.no/trafikk_og_samferdsel/parkering/beboerparkering/
Ellers gateparkering etter stedets gjeldende bestemmelser.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 793 926 pr. 31.12.18 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 2 858 132 pr. 31.12.18 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Arealbekreftelse

Arealbekreftelse fra Oslo kommune ligger vedlagt salgsoppgaven.

Byggemåte

Grunnmur er fundamentert av naturstein til eksisterende byggegrunn. Bærekonstruksjon er av teglstein med pusset og malt fasade. Etasjeskillere er av trebjelkelag med isolasjon av stubbloftsleire. Fasaden mot gate er rehabilitert i 2017, mot bakgård antatt i 2006. 2-lags isolerglass vinduer fra 2016. Valmtakkonstruksjon i tre tekket med plater.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger "ekspedisjonsdokument" fra byggeåret. Et ekspedisjonsdokument er forgjengeren til ferdigattest. Dette dokumentet er førstesiden på byggesaken, hvor alle godkjennelser blir stemplet på (oppmålingssjefen, brannsjefen, helseråd, etc.). Dette dokumentet kan være (ferdig) attestert, men i noen tilfeller er det bare registrert dato for byggeanmeldelse. Ved eldre bygårder er det som oftest dette dokumentet som vedlegges (attestert eller uattestert) for bekreftelse på at bygningen ble lovlig satt opp. Ekspedisjonsdokument kommer hovedsakelig i bygg som ble bygget på 1800-tallet og frem til rundt 1940-50.

Boligens areal

Primærrom: 44 kvm, Bruksareal: 44 kvm, Bruttoareal: 50 kvm

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

Vedrørende fremleie vises det til burettslaglova § 5-3 til § 5-10. Det er ingen begrensning på rett til fremleie utover det som fremgår av loven om minimumskrav. Styret skal godkjenne leietager. Se borettslagets vedtekter § 5 for mer informasjon.

Oppvarming

Leiligheten er elektrisk oppvarmet, samt er det varmekabler på badet. I 2017 ble det montert tre nye panelovner med glassfronter.

Løpende kostnader

Bystyret i Oslo har vedtatt å innføre og skrive ut eiendomsskatt. Det er eier av eiendommen som mottar varsel og krav om betaling. Dvs. borettslaget v/styret og det er opp til borettslaget å identifisere og kreve inn eiendomsskatt fra de andeler dette vil gjelde på vegne av Oslo kommune.
Alarm og evt. innboforsikring kommer i tillegg.
For strømkostnader, se energiforbruk.

Utstyr

- Felles varmtvannsbereder i kjeller.
- Felles avløpsopplegg er montert nytt i 2006.
- Sikringsskapet er plassert i kjøkken med automatsikringer. Hovedsikringen sitter i hovedtavle i kjeller/fellesareal.
- Leiligheten har et brannslukkingsapparat, en røykvarsler og brannteppe.
- Felles brannvarslingsanlegg med en sensor i leiligheten samt fellesareal.
 

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners visningsskilt til annonserte fellesvisninger.

Bevaringsverdig

Eiendommen er oppført på Byantikvarens Gule liste som bevaringsverdig.

Regulering

Eiendommen er regulert til boligbebyggelse. Reguleringsbestemmelse S-2255. Området forøvrig er regulert til vei, gangvei, park, friområde, spesialområde bevaring, byggeområde for bolig, forretning, kontor, industri, barnehage, offentlig eller privat tjenesteyting m.m. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Offentlige planer

Schweigaards gate 34 A-F - Landbrukskvartalet Utvikling AS foreslår å regulere Landbrukskvartalet på Grønland til boliger, forretning, kontor, hotell, bevertning mm. for å tilrettelegge for et flerfunksjonelt byområde. Det sikres ca. 275 boliger. Et høyhus med boliger midt på planområdet foreslås i 30 etasjer, med en høyde tilsvarende Oslo Plaza. Det sikres utadrettede funksjoner mot gatene. Det åpnes også for flerbrukshall og barnehage, men det sikres ikke i forslaget.
Planstatus: Planforslag. Se saksnr.: 201613090 for mer informasjon.

Schweigaards gate 35 - 51 - Bane NOR Eiendom foreslår å omregulere eiendommen fra formål «bane, eksisterende» i kommuneplanen til «bebyggelse og anlegg». Det planlegges 20 000 - 25 000 m2 næring i kombinasjon med forretning og bevertning mot gate og byggehøyder på 8 etasjer. Planområdet ligger innenfor fredet middelaldergrunn og i direkte nærhet til helhetlig kulturmiljø markert som område med verneverdi i indre by.
Planstatus: Mottatt sak. Se saksnr.: 201615016 for mer informasjon.

Schweigaards gate 41 - 51 - Forslaget legger opp til en betydelig utbygging i et svært sentralt område som i Kommuneplanen er avsatt «Bane, eksisterende» i tilknytning til Oslo S- området. Det planlegges næringsbebyggelse i 8 etasjer i kombinasjon med offentlig tilgjengelige  publikumsrettede funksjoner, mot Schweigaards gate som fremtidig strøksgate i KDP for torg og møteplasser. 

Planstatus: Mottatt sak. Se saksnr.: 201615016 for mer informasjon.

Schweigaards gate 71 - Det søkes om bruksendring fra tannlegekontor til bolig.
Planstatus: Venter på tilleggsdokumentasjon. Se saksnr.: 201919284 for mer informasjon.

Oslo gate 7 - Bane NOR foreslår ombygging av eksisterende bygård og oppføring av nytt leilighetsbygg på 19 leiligheter, samt omregulering av planområdet til boligformål.
Planstatus: Mottatt sak. Se saksnr.: 201802760 for mer informasjon.

Oslo gate 12 - Det søkes om etablering av aktivitetspark med gangforbindelse, utescene og skateanlegg.
Planstatus: Søknad under behandling. Se saksnr.: 201918945 for mer informasjon.

Bestilling av oppstartsmøte - Undervisningsbygg Oslo KF foreslår å regulere deler av Egedes gate til bebyggelse og anlegg - undervisning, for å øke uteoppholdsarealet til Gamlebyen skole. Plan- og bygningsetaten er positive til at uteoppholdsarealet på skolen økes, under forutsetning av at all trafikk til skolen og Oslo Bispegårdløses på en slik måte at skolegården blir bilfri.
Planstatus: Mottatt sak. Se saksnr.: 201910844 for mer informasjon.

Bispegata - Det søkes om oppgradering/etablering av Bispegata fra Kong Håkon 5.s gate i vest til St. Halvards gate og Dyvekes bru i øst. Søknaden omfatter også del av Oslo gate fra Oslo Ladegård til St. Halvards gate. Oppgraderingen består i etablering av trikkespor med holdeplass og kjøreledninger/kjøreledningsmaster, utbedring av kjørevei, fortau og sykkelvei, samt oppgradering av Oslo Torg. I tillegg skal eksisterende vann- og avløpsanlegg på sørsiden av Bispegata legges om.
Planstatus: Mottatt søknad om endring. Se saksnr.: 201806485 for mer informasjon.

Bjørvika - Bispegata - C6-feltene - Planområdet foreslås utformet som en utvidelse av Middelalderparken, hvor parken med vannspeilet forlenges på nordsiden av Bispegata. Hensikten med planen er også å løfte fram Oslo Middelalderby med sin historie fra år 1000 til 1624, som utgjør godt over halvparten av Oslos samlede historie, samt å løfte fram Ladegården med det herskapelige barokkanlegget fra 1700-tallet.
Planstatus: Mottatt sak. Se saksnr.: 201704197 for mer informasjon.

Ekebergveien 1 B med flere - Hensikten med planforslaget er ifølge forslagsstiller å legge til rette for et nytt Kirkens hus på eiendommen kjent som Oslo Hospital. Det foreslås et bygningsvolum på 4 etasjer langs Oslo gate og et volum på 7 etasjer i planområdets sørlige del mot Konows gate.
Planstatus: Mottatt sak. Se saksnr.: 201902191 for mer informasjon.

Det rives, bygges og rehabiliteres i området. For informasjon om eventuelle arbeider i nærliggende områder anbefaler vi et søk på plan og bygg sin sakinnsyn portal: https://www.oslo.kommune.no/plan-bygg-og-eiendom/

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen:

1895/993036-1/105  Bestemmelse om deleforbud 15.10.1895 
Bestemmelse om benyttelse. Bestemmelse om gjerde. Bestemmelse om adkomstrett. Regulering av areal i forbindelse med veggrunn/jernbanegrunn. Overført fra: 0301-233/423. Gjelder denne registerenheten med flere

1965/504856-1/105  Erklæring/avtale 22.03.1965 
Bestemmelser om tak-/veggreklame. Kan ikke slettes uten samtykke fra bygningsrådet. Overført fra: 0301-233/423. Gjelder denne registerenheten med flere

1993/12525-1/105  Erklæring/avtale 22.03.1993 
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:233 Bnr:398, 400, 404, 406, 408, 410, 412, 414, 417, 419, 422
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:233 Bnr:398 Snr:1-5
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:233 Bnr:402 Snr:1-18
Bestemmelse om adkomstrett. Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen ved direktør for etat for eiendom og utbygging. Ubebygget areal på d.e. tillates ikke brukt til parkering av motorkjøretøy eller lagring. Vedlikehold av tekniske ledninger. Gjelder denne registerenheten med flere

2007/401180-1/200  Pantedokument 16.05.2007 
BELØP: NOK 36.896.000. Panthaver: DNB BANK ASA Org.nr: 984851006. Gjelder denne registerenheten med flere

2008/226258-1/200   ** Transport av panthaver 17.03.2008 
Fra: BOLIG OG NÆRINGSKREDITT AS Org.nr: 864936792. Til: DNB BANK ASA Org.nr: 984851006

2007/401188-1/200  Fellesobl. for bor.innsk. 16.05.2007 
BELØP: NOK 20.704.000. Panthaver: Andelseierne I Schweigaardsgt. 99 Brl. 989 491 334 Lnr: 10008691. Gjelder denne registerenheten med flere
2007/401188-2/200   ** Prioritetsbestemmelse 16.05.2007 
veket for: PANTEDOKUMENT 2007/401180-1/200
2012/861976-1/200   ** Prioritetsbestemmelse 16.10.2012 
veket for: PANTEDOKUMENT 2012/754015-1/200
2014/475457-1/200   ** Prioritetsbestemmelse 12.06.2014 
veket for: PANTEDOKUMENT 2014/335419-1/200
2017/89103-1/200   ** Prioritetsbestemmelse 30.01.2017 
veket for: PANTEDOKUMENT 2016/789275-1/200
2017/89103-2/200   ** Prioritetsbestemmelse 30.01.2017 
veket for: PANTEDOKUMENT 2017/20908-1/200

2012/754015-1/200  Pantedokument 13.09.2012 
BELØP: NOK 600.000. Panthaver:DNB BANK ASA Org.nr: 984851006. Gjelder denne registerenheten med flere

2014/335419-1/200  Pantedokument 28.04.2014 
BELØP: NOK 600.000. Panthaver:DNB BANK ASA Org.nr: 984851006. Gjelder denne registerenheten med flere

2016/789275-1/200  Pantedokument  01.09.2016
BELØP: NOK 2.600.000. Panthaver:DNB BANK ASA Org.nr: 984851006. Gjelder denne registerenheten med flere

2017/20908-1/200  Pantedokument 06.01.2017 
BELØP: NOK 600.000
Panthaver:DNB BANK ASA Org.nr: 984851006. Gjelder denne registerenheten med flere

1992/35100-1/105  Seksjonering 16.07.1992 
opprettet seksjoner: snr: 6
formål: Bolig
sameiebrøk: 51/1160
For øvrige opplysninger om grunndata, se den seksjonerte matrikkelenheten.

1995/34095-1/105  Erklæring/avtale 28.06.1995 
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:233 Bnr:398, 400, 406, 408 410, 412, 414, 417, 419, 422
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:233 Bnr:398 Snr:1-5
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:233 Bnr:402 Snr:1-18
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:233 Bnr:423 Snr:1-22
BEST VEDR. BRUK AV GÅRDSROM.

1995/34145-1/105  Erklæring/avtale 28.06.1995 
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:233 Bnr:398, 400, 406, 408 410, 412, 414, 417, 419, 422
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:233 Bnr:398 Snr:1-5
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:233 Bnr:402 Snr:1-18
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:233 Bnr:423 Snr:1-22
BEST. VEDR. BRUK AV GÅRDSROM M.FL. BESTEMMELSER. Kan bare slettes av Oslo kommune, etat for eiendom og utbyg.

1995/34147-1/105  Erklæring/avtale 28.06.1995 
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:233 Bnr:398, 400, 406, 408 410, 412, 414, 417, 419, 422
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:233 Bnr:398 Snr:1-5
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:233 Bnr:402 Snr:1-18
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:233 Bnr:423 Snr:1-22
Best. om gårdsrom.

2000/31807-1/105  Erklæring/avtale 06.06.2000 
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:233 Bnr:398 Snr:1-5
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:233 Bnr:398, 400, 406, 408 410, 412, 414, 417, 419, 422
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:233 Bnr:402 Snr:1-18
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:233 Bnr:423 Snr:1-22
Bestemmelser om bruk av gårdsrom. Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.m. Med flere bestemmelser. Kan ikke slettes uten samtykke fra Oslo Kommune v/direktøren for Bolig- og eiendomsetaten

2000/38784-1/105  Erklæring/avtale 06.07.2000 
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:233 Bnr:398 Snr:1-5
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:233 Bnr:398, 400, 406, 408 410, 412, 414, 417, 419, 422
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:233 Bnr:402 Snr:1-18
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:233 Bnr:423 Snr:1-22
Gårdsromsavtale. Bestemmelse om bruksrett. Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.m. Bestemmelse om adkomstrett. Bestemmelse om garasje/parkering. Plikt til å utbedre eiendommen i samsvar med kommunale krav til bostandard ved utbedring (30 år) og kommunens minstekrav ved utbedring av boligkvartal i indre by. Kan ikke slettes uten samtykke fra Oslo kommune ved direktøren for Bolig- og eiendomsetaten.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra kommunen. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Borettslag

Schweigaardsgate 99 Borettslag, org.nr. 989 491 334, består av 28 boliger.
Styreleder er Sindre Børseth.
Forretningsfører er Boligbyggelaget Usbl.
Revisor er KPMG.
Alle andelseiere kan få tilgang til vaskeriet.

Fellesgjeld / lånevilkår

Andel fellesgjeld kr. 253 629,- pr. 06.11.20.
Andel fellesformue kr. 13 634,- pr. 31.12.19.

Borettslaget har 2 lån:
Lånenummer: 12118897607, DNB Boligkreditt AS v/DNB Bank ASA
Annuitetslån, 4 terminer per år.
Rentesats per 06.11.2020: 1.85% pa.
Saldo per 06.11.2020: 10 230 659,-.
Andel av saldo: 122 561,-.
Siste termin 30.12.2031.
Dette lånet har IN-ordning.

Lånenummer: 12134159837, DNB Boligkreditt AS v/DNB Bank ASA
Annuitetslån, 4 terminer per år.
Rentesats per 06.11.2020: 1.85% pa.
Saldo per 06.11.2020: 3 619 263,-.
Andel av saldo: 131 068,-.
Siste termin 31.12.2041.

Forsikring

If Skadeforsikring NUF Polisenummer: SP752629

Regnskap

Fjorårets regnskap viste et overskudd på kr. 1 980 715,-. I budsjett for inneværende år er det lagt til grunn at selskapet skal gå med kr. 840 000,- i overskudd.

Vedtekter / husordensregler

Overdragelse krever styregodkjennelse. Eiendomsmegler sender inn styregodkjennelse, men en evt. styregodkjennelse er kjøpers ansvar. Evt. merkostnader er kjøpers ansvar. Kontakt eiendomsmegler for ytterligere opplysninger.
Det skal som hovedregel være ro mellom kl. 23-07.
Andelseier og beboer plikter å bestille riktig postkasseskilt fra www.posten.no.
Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Generelt vedlikehold må påregnes. Se forøvrig årsberetning som ligger vedlagt i prospekt.

Husdyrhold

Dyrehold er i alminnelighet tillatt så lenge dette ikke er til plage for andre beboere/leilighetsbrukere. Se borettslagets husordensregler § 8 for mer informasjon.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Alt av hvitevarer på kjøkkenet medfølger handelen og hvitevarer som ikke er integrert i innredningen på badet, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til mats@schalapartners.no eller SMS: 91 56 60 81 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale. Styrets godkjenning må foreligge før overtagelse kan gjennomføres.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Det forutsettes at hjemmel til eiendommen overføres til kjøper. Dersom dette ikke er ønskelig må det tas forbehold i budet.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.
Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.
Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

MELD DEG PA VISNING
SALGSOPPGAVE
BUDVARSEL
BE OM SALGSSUM
TAKK!
Du blir varslet på e-post, i appen på mobil og her på Schala.