#SANDAKER, Grefsenveien 21A
3 990 000,-
Lys, pen og romslig 2-roms | Gjennomgående | Balkong | Fjernvarme inkl | Rosetter | Heis | Attraktivt område!
 • Prisantydning: 3 990 000,-
 • Fellesgjeld: 2 841,-
 • Omkostninger: 109 069,-
 • Totalpris: 4 101 910,-
 • Ligningsverdi: 1 087 661,-
 • Fellesutgifter: 4043,-

  A-konto fyring og varmtvann, vaktmestertjenester, trappevask, grunnpakke bredbånd, drift av sameiet, felles byggforsikring, kom. avg. m.m. Herav: Felleskostnader 3.794,- Internett 249,-
Beregnet totalkostnad:
3 990 000,- (Prisantydning) 2 841,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 3 992 841,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 7 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 100 050,- (Dokumentavgift) 199,- (Pantattest kjøper) -------------------------------------------------------- 109 069,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 4 101 910,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
 • Type: Leilighet
 • Eierform: Eierseksjon
 • Primærrom: 59 m²
 • Bruksareal: 59 m²
 • Bruttoareal: 65 m²
 • Etasje: 2
 • Antall rom: 2
 • Oppholdsrom: 1
 • Soverom: 1
 • Byggeår: 1936
 • Gårdsnummer: 224
 • Bruksnummer: 164
 • Energimerking:
  F
 • Finnkode: 194736480
 • Sist endret: 02.12.20 09:27
NABOLAGSPROFIL for bydel
 • 56%
  eier sin egen bolig
 • 12%
  av eiendommene har pris mellom kr. 1 mill-2,5 mill
 • 28%
  har bolig mellom 60-120 kvm
 • 86%
  av boligene er eldre enn 20 år
 • 18%
  er gift

 

Oppdragsnummer

55-20-0190

Adresse og matrikkel

Grefsenveien 21A, 0482, Oslo, Gnr. 224 bnr. 164 snr. 20 orgnr. 975503933 i Oslo kommune

Eier

Marthe Scharning Lund

Tillegg

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners avd Bjørvika/Gamle Oslo sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

BRA/PROM

59 / 59 m²

Antall soverom

1

Eierform

Eierseksjon
 

Boligtype

Leilighet

Byggeår

1936

Energimerking

Oppvarmingskarakter Grønn - Energikarakter F

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Stipulert energiforbruk er ca. 3.971 kwh.
Med et estimat på kr. 1,- pr. kwh. utgjør dette ca. kr. 3.971,- pr. år.
Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Tomt

Areal: 1 291 kvm. Eierform: Eiet tomt.
Tomten er fellesareal.

Sameiet har en pen og opparbeidet bakgård med plenarealer og hyggelige sittegrupper.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Ingen sikringsordning eller IN-ordning.

Beskrivelse

Lys og pen 2-roms med en kvadratsmart løsning, beliggende i byggets 2. etasje. Hele boligen blir forlenget med brannbalkonger på hver side av boligen, som er perfekt for solrike dager! De store vinduene slipper inn rikelig med lys. Dette sammen med den gjennomgående løsningen og gode takhøyden sørger for en luftig atmosfære. I stuen finner du sjarmerende detaljer som rosetter. Meget populær og attraktiv beliggenhet på Sandaker med kort vei til en rekke fasiliteter!

Stor og lys stue med gode møbleringsmuligheter
Gjennomgående og romslig
Tidløst Norema kjøkken fra 2009
Romslig soverom med garderobeskap mot rolig bakgård
Mulighet for 3-roms
Pent bad med opplegg for vaskemaskin
Heisadkomst
Fyring og v.vann inkl
Idyllisk bakgård med hyggelige sittegrupper
Attraktivt område

Innhold

Leiligheten ligger i byggets 2. etasje og inneholder stue med utgang til brannbalkong, kjøkken, soverom med utgang til brannbalkong, bad, mellomgang og gang/entré.
I tillegg disponerer leiligheten en kjellerbod på ca. 2 m2. Ellers er det fellesrom for sykkelparkering i oppgang C.

Beliggenhet

Meget populær og attraktiv beliggenhet på Sandaker med kort vei til en rekke fasiliteter.

Flere matbutikker i umiddelbar nærhet med blant annet KIWI Sandakerveien, REMA 1000 Sandakerveien og Joker Grefsenveien (åpen alle dager). I nærområdet finner man og Sandaker senter med blant annet Coop Mega, Vinmonopolet, Vitus Apotek, ARK Bokhandel og Deichmanske Bibliotek. Det er kort vei opp til Storo Storsenter, som med sine over 130 butikker og spisesteder er Oslos største kjøpesenter.

Et par minutters gange fra leiligheten finner man populære Åpent Bakeri i Åsengata. Her er det kafé på dagtid, og om kvelden blir stedet gjort om til restaurant hvor man får det som av mange er ansett som byens beste pizza.

En liten spasertur fra leiligheten finner man en rekke hyggelige kaffebarer, restauranter, kaféer og kulturtilbud, med blant annet populære Soria Moria (konserter, bar/restaurant og teater) og Det Andre Teateret (improvisasjonsteater). Et populært tilskudd på Torshov er restauranten "Grisen" som har blitt meget populær, og som har en flott uteservering sommerstid. Videre nedover finner man og Ringen Kino, på Ringnes park.

Videre ligger Grünerløkka med alle sine tilbud en kort trikketur/spasertur unna. Her finner man en rekke utesteder, restauranter, kaffebarer og spennende nisjebutikker. For å nevne noen populære restauranter så er; Südøst, Delicatessen, Escalon, Tijuana, Villa Paradiso og Mucho Mas verdt å trekke frem.

Handelshøyskolen BI i Nydalen ligger ikke langt unna og her kan man velge om man vil spasere i hyggelige omgivelser langs Akerselva eller ta korteste vei opp langs Sandakerveien. I Nydalen finner man også det som er kåret til Oslos beste gastropub i 2013, nemlig Nydalen Bryggeri og Spiseri.

Av treningssentre finner man en rekke av disse i nærområdet. Her har man blant annet Fitness Express i Sandakerveien, Sats Storo og Sats Nydalen, Fitness24seven ved Storokrysset, Athletica Nydalen (på BI) og EVO Nydalen.

Av parker finner man hyggelige Torshovparken og Torshovdalen ikke langt unna. Idylliske Akerselva ligger noen steinkast unna, og her kan man enten spasere ned til Oslo sentrum eller følge elva oppover til marka med alle sine muligheter, sommer som vinter. Går man oppover langs Akerselva kommer man til hyggelige badeplasser som Nydalsdammen, eller lenger opp til Frysja med store flotte grøntområder og bademuligheter.

Svært godt kollektivtilbud med trikkestopp rett ved leiligheten(trikk 11,12 og 13). Her kan man ta trikk enten ned til sentrum eller helt opp til Grefsen/Kjelsås. 30-bussen stanser i Sandakerveien rett ved. Ellers er det kort vei til Storokrysset som virkelig er et kollektivt knutepunkt med T-banestasjon, trikk- og busstopp; her kan man lett komme seg rundt til hele byen. I Storokrysset stopper dessuten flybussen som tar deg raskt opp til Gardermoen.

Stue | Med brannbalkong

Stuen er lys og romslig hvor gulvet ble belagt med laminat i 2012. I år ble vegger, dører og dørkarmer malt. Det er store vindusflater som slipper inn rikelig med naturlig lys i boligen. Dette sammen med den svært praktiske løsningen og gode takhøyden på 2,65 meter, sørger for en luftig atmosfære. I himlingen finner du sjarmerende detaljer som rosetter. Stuen er et stort rom med gode møbleringsmuligheter. Du har en naturlig plass til både sofagruppe, spisebord og TV med tilhørende møblement.
Stuen har utgang til en brannbalkong på 2,5 m2. Brannbalkongene er inndelt med lerret mot de andre naboene.

Kjøkken | Tidløst fra 2009

Tidløst Norema kjøkken fra 2009 som har innredning med lyse og glatte fronter, samt benkeplate i laminat med nedfelt rustfri oppvaskkum samt ettgreps kjøkkenbatteri. Mellom benkeplaten og overskapene er det dekorative mosaikkfliser. Under overskapene er det belysning og stikkontakter. Du finner hvitevarer som komfyr med keramisk platetopp, ventilator fra 2009 (glassplate i uttrekkbar del er fjernet), oppvaskmaskin og kjøl/frys. Det er godt med skap- og benkeplass på kjøkkenet for oppbevaring og matlaging. Veggene og himling har blitt malt i år, samt ble gulvet belagt med laminatplater i 2009. Det er mulighet for å lage en 3-roms ved å flytte kjøkkenet ut i stuen.

Soverom | Stille og fredelig

Soverommet er av god størrelse og har malte flater i lyse farger fra i år. I 2012 ble gulvet belagt med laminat. Vinduet og balkongdøren slipper inn naturlig med lys i rommet. Ettersom soverommet er svært romslig, er det god plass til dobbeltseng, nattbord og øvrig møblement. For at man skal ha et ryddig soverom er garderobeløsning viktig. Her er det to skyvedørsgarderober som sørger for gode oppbevaringsmuligheter til klær og det man måtte ønske.
Videre har soverommet utgang til den andre brannbalkongen. Både brannbalkongen og soverommet vender mot den rolige bakgården, så her er det stille og fredelig. I tillegg er det rikelig med sol på brannbalkongen.

Bad | Alt du trenger på badet

Pent og flislagt baderom som inneholder dusjkabinett med termostat dusjbatteri, toalett (fra i år), servantskap og ovenpåliggende servant med ettgreps blandebatteri. Over servanten er det speilskap. Videre er det opplegg for en smal vaskemaskin, så her har du alt du trenger på baderommet. I himlingen er det downlights.

Entré | Velkommen inn!

Når du kommer inn i leiligheten møtes du av en lys entré. Dette er et herlig ''første møte'' med boligen. Du har naturlig plass til en kommode/skohylle og plass til knagger for å henge av deg yttertøy. I år ble vegger og dørkarmer malt, samt ble gulvet belagt med laminatplater i 2009. I himlingen er det downlights. Det er adkomst til leiligheten via felles trappeoppgang med heis som ble rehabilitert i år. Ellers har oppgangen callinganlegg. Leiligheten har entrédør mot fellesareal som er brann- og lydklassifisert (EI30 og dB35) med sikkerhetslås og kikkhull.

Felleskostnader

Kr. 4 043,- pr. mnd. Inkluderer a-konto fyring og varmtvann, vaktmestertjenester, trappevask, grunnpakke bredbånd, drift av sameiet, felles byggforsikring, kom. avg. m.m.

Herav:
Felleskostnader 3.794,-
Internett 249,-

Etasje

2 etasje

Garasje / Parkering

Området er en del av ordningen "beboerparkering". Dvs. at man med beboerkort kan parkere gratis døgnet rundt - hele uken - også utover det som er maksimal parkeringstid, mot et gebyr på kr 3600,- i året. Beboerparkering for elbiler koster kr 600,-. For mer info se www.bymiljoetaten.oslo.kommune.no/trafikk_og_samferdsel/parkering/beboerparkering/
Ellers gateparkering etter stedets gjeldende bestemmelser.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 087 661 pr. 31.12.18 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 3 915 581 pr. 31.12.18 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Arealbekreftelse

Arealbekreftelse fra Oslo kommune ligger vedlagt salgsoppgaven.

Byggemåte

Grunnmur er fundamentert med betong til antatt faste masser, fjell. Ellers er det betong grunnmur og støpte kjellergulv. Murkonstruksjon er pusset og malt. Dekker/etasjeskillere er i armert betong. Eldre 2-lags isolerglass vinduer fra ukjent år mot bakgård. 3-lags isolerglass vinduer fra 1988. To koblede vinduer med 2- og 1-lags glass fra 1988 i stue. Dels flatt tak og dels saltak tekket med papp/folie. Taket er rehabilitert i ca. 2016.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger "ekspedisjonsdokument" fra byggeåret. Et ekspedisjonsdokument er forgjengeren til ferdigattest. Dette dokumentet er førstesiden på byggesaken, hvor alle godkjennelser blir stemplet på (oppmålingssjefen, brannsjefen, helseråd, etc.). Dette dokumentet kan være (ferdig) attestert, men i noen tilfeller er det bare registrert dato for byggeanmeldelse. Ved eldre bygårder er det som oftest dette dokumentet som vedlegges (attestert eller uattestert) for bekreftelse på at bygningen ble lovlig satt opp. Ekspedisjonsdokument kommer hovedsakelig i bygg som ble bygget på 1800-tallet og frem til rundt 1940-50.

Boligens areal

Primærrom: 59 kvm, Bruksareal: 59 kvm, Bruttoareal: 65 kvm

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

Seksjonseieren disponerer fritt over egen seksjon og kan fritt selge, pantsette og leie ut denne med mindre noe annet følger av lov, avtaler eller disse vedtektene. Sameiets styre skal underrettes skriftlig om alle overdragelser og leieforhold. Se sameiets vedtekter § 2-1 for mer informasjon.

Oppvarming

Sentralvarme tilknyttet fjernvarmeanlegg. Radiatorer fra byggeår i stue og kjøkken med radiatorkraner fra 2018.

Løpende kostnader

Det er i Oslo kommune vedtatt eiendomsskatt for skatteåret 2018. Eiendomsskatten utgjør 3 promille av beregningsgrunnlaget og bunnfradraget er på inntil 4,6 millioner. Det gjøres spesielt oppmerksom på at beregningsgrunnlaget vil være høyere for boliger som benyttes som sekundærbolig. For å finne beregningsgrunnlaget vennligst se Oslo kommunes hjemmeside: http://www.oslo.kommune.no/skatt-og-naring/skatt-og avgift/eiendomsskatt/eiendomsskatt/
Alarm og evt. innboforsikring kommer i tillegg.
For strømkostnader, se energiforbruk.

Utstyr

- Sentralvarme tilknyttet fjernvarmeanlegg. Radiatorer er fra byggeår i stue og kjøkken med radiatorkraner er fra 2018.
- Varmt forbruksvann via fjernvarmeanlegg.
- Sikringsskapet er plassert i trappeoppgang med automatsikringer. Hovedsikringen er på 32 ampere.
- Brannslukkingsapparat, nytt i 2020. To røykvarslere.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners visningsskilt til annonserte fellesvisninger.
 

Bevaringsverdig

Nei.

Regulering

Eiendommen er regulert til boligbebyggelse. Reguleringsbestemmelse S-2255. Området forøvrig er regulert til vei, garasjeanlegg og byggeområde for bolig, forretning, administrasjon, annen offentlig eller privat tjenesteyting m.m. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Offentlige planer

Stamnett - Forslagets formål er å sikre trasé for nye vannledninger og tunneladkomster. Planområdet omfatter ca. 9 km bergtunnel, anleggs-og riggområde på 5 steder og to alternative steder for høydebasseng i Marka. Viktige avklaringer er forholdet til friområder og gjennomføring av arbeidet med anleggsveier etc.
Planstatus: Mottatt sak. Se saksnr.: 201915152 for mer informasjon.

Sandakerveien - Nycoveien - Bymiljøetaten foreslår å omregulere Sandakerveien/Nycoveien mellom Treschowsgate og Vitaminveien fra trafikkområde offentlig kjørebane/veigrunn til Samferdselsanlegg- og teknisk infrastruktur -kjøreveg, fortau, sykkelanlegg og annen veigrunn -grøntareal. Hensikten med planen er å oppgradere Sandakerveien/Nycoveien fra vei til bygate. Planen legger til rette for etablering av fortau med møbleringssoner, opphøyd sykkelfelt, parkeringsfelt, vareleveringslommer og bussholdeplasser.
Planstatus: Mottatt sak. Se saksnr.: 201806521 for mer informasjon.

Sandakerveien 78 - Fredensborg Norge AS foreslår å omregulere Sandakerveien 78 fra forretning/kontor/annen offentlig eller privat tjenesteyting til bolig/forretning/annen offentlig eller privat tjenesteyting/kontor/bevertning. Planforslaget legger til rette for at dagens bygning rives, og at det oppføres to nye bygninger i 7 og 6 etasjer og 3 underetasjer, som vil gi ca. 93 boenheter, forretning i underetasje og utadrettet virksomhet i deler av første etasje mot Sandakerveien.
Planstatus: Mottatt sak. Se saksnr.: 201703583 for mer informasjon.

Grefsenveien 26 - Det søkes om ombygging av loft og delvis bruksendring.
Planstatus: Igangsettingstillatelse gitt. Se saksnr.: 201900617 for mer informasjon.

Grefsenveien 49 - Omsøkt tiltak omfatter oppføring av en ny boligblokk på eiendommen, som i sin helhet erstatter den eksisterende bebyggelsen. Nybygget har 8 etasjer, og et fotavtrykk på 412,6 m². Samlet bruksareal (BRA) er opplyst å være 3304,8 m2. Rivning av den eksisterende bebyggelsen behandles i sak med vår ref. 201715037.
Planstatus: Rammetillatelse gitt. Se saksnr.: 201715042 for mer informasjon.

Det rives, bygges og rehabiliteres i området. For informasjon om eventuelle arbeider i nærliggende områder anbefaler vi et søk på plan og bygg sin sakinnsyn portal: https://www.oslo.kommune.no/plan-bygg-og-eiendom/
 

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen:

1940/400181-1/105  Best. om vann/kloakkledn. 10.01.1940 
Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen. Overført fra: 0301-224/164. Gjelder denne registerenheten med flere

1953/402610-1/105  Erklæring/avtale 18.02.1953 
ang begrensninger i utleiemulighetene. Kan ikke slettes uten samtykke fra bygningsrådet. Overført fra: 0301-224/164. Gjelder denne registerenheten med flere

1974/504463-3/105  Erklæring/avtale 06.03.1974 
PANTERETT UTEN OPPTRINNSRETT TIL SAMEIET. FOR: NOK 3,000. PRIORITET ETTER: 90%. AV FØRSTE TINGLYSTE OVERDRAGELSESSUM. Gjelder denne registerenheten med flere

1974/504463-2/105  Seksjonering 06.03.1974 
opprettet seksjoner: snr: 20
formål: Bolig
sameiebrøk: 85/4475
EIENDOMMEN ER OPPDELT I 69 SEKSJONER
For øvrige opplysninger om grunndata, se den seksjonerte matrikkelenheten.

2000/24120-1/105  Erklæring/avtale 28.04.2000 
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:224 Bnr:28, 155, 165, 166
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:224 Bnr:153 Snr:1-44
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:224 Bnr:162 Snr:1-15
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:224 Bnr:163 Snr:1-14
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:224 Bnr:164 Snr:1-69
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:224 Bnr:166 Snr:1-27
Rett til bruk av uteareal m.fl. samt plikt til utbedring av utearealet. Kan ikke slettes uten samtykke fra Oslo kommune, bolig- og eid.etaten

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra kommunen. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Sameie

Sameiet Grefsenveien 21, Orgnr.: 975.503.933 består av 69 seksjoner.
Styreleder er Nedeljko Ljusic.
Forretningsfører er OBOS Eiendomsforvaltning AS.
Sameiets revisor er BDO AS.

Sameiet har avtale om vaktmestertjeneste med VBR NORGE LTD.

Fellesgjeld / lånevilkår

Andel fellesgjeld kr. 2.841,- pr. 24.09.20.
Andel fellesformue kr. 11.308,- pr. 31.12.19.

Sameiet har 1 lån som utgjør totalt kr. 149.587,- pr. 24.09.20 og er tatt opp i Obos.
Renten på lånet utgjør 3,85 % pr. 24.09.20, med flytende rente.
Kapitalkostnaden er kr. 118,-.
Restløpetiden er 2 år og 1 mnd.

I en tolkningsuttalelse har toll og avgiftsdirektoratet lagt til grunn at salgsverdi pluss andel fellesgjeld er seksjonens fulle verdi. Det skal følgelig beregnes, og betales, dokumentavgift også for seksjonens andel av fellesgjeld i sameiet.

Forsikring

Gjensidige Forsikring Polisenummer: 80650638

Regnskap

Fjorårets regnskap viste et overskudd på kr. 381 303,-. I budsjett for inneværende år er det lagt til grunn at selskapet skal gå med kr. 12 610,- i underskudd.

Vedtekter / husordensregler

Det skal være ro i sameiet mellom klokken 23:00-07:00.
Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Styret har innhentet analyse av vannrør og soilrør, samt er det planer om å skifte ut rørsystemene og oppgradere våtrommene i sameiet. Våtromsrehabiliteringen er et omfattende prosjekt og styret ser for seg en gjennomgang av SINTEF rapporten i plenum med seksjonseierne så snart Covid 19 tiltakene avtar, før de virkelig setter i gang. Forprosjekt til våtromsrehabilitering som ble gjort i 2017 konkluderte med et lån på ca. 20 millioner som skulle nedbetales ila 30 år, som igjen medførte økte felleskostnader. Når det gjelder måten de skal finansiere dette prosjektet på har styret ingen informasjon per i dag.

Videre vil styret i løpet av 2021 skifte ut takpappen på balkonger i 6 etasje, gjennomføre mindre utbedring av fasaden i 6 etasje, samt gjennomføre tilstandsrapport av balkonger og rekkverk. Vedlikeholdsarbeidet for 2021 vil muligens påvirke felleskostnader for 2021 ifølge styret.

Større vedlikehold og rehabilitering:
2020: Rehabilitering av heiser.
2018: Nytt fiber/internett leverandør HomeNet.
2017:Ny vaskemaskin i oppgang C. Utskiftning av alle kjellervinduer mot bakgård og 2 stykk ytterdører mot bakgård, samt 4 stk. innvendige dører i
kjeller. Innregulering av varmeanlegg.
2016: Konvertering til fjernvarme fra oljefyr. Alle vannrør i teknisk rom ble skiftet samt nye hovedstoppekraner. Oljefyr og varmtvannsberedere ble fjernet. Reparasjon av heiser.
2015: Sameiet har gjennomført takrehabilitering. Ny takpapp, nye pipehatter, nye overlysvinduer og nye takrenner på overtaket.
2014: Nye stoppekraner i fellesarealer samt merking.
2012: Nye felles varmtvannsberedere i teknisk rom.
2011: Rens av ventilasjonsanlegget. Reparasjon av heiser.
2010: Sameiet planlegger takrehabilitering og forprosjekt rør/våtrom 2010/2011. Reparasjon av fyranlegg. Nye branndører i kjeller og teknisk rom samt søppelrom
2009: Nye inngangsdører i oppgang A, B og C.
2008: Malt fasade i 1. etasje mot Grefsenveien.

Generelt vedlikehold må påregnes. Se forøvrig årsberetning som ligger vedlagt i prospekt.

Husdyrhold

Dyrehold er tillatt så lenge dette ikke på en urimelig eller unødvendig måte er til skade eller ulempe for de øvrige brukerne av eiendommen. Se sameiets vedtekter § 3-2 og husordensregler § 5 for mer informasjon.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Alt av hvitevarer på kjøkkenet medfølger handelen og hvitevarer som ikke er integrert i innredningen på badet, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til hj@schalapartners.no eller SMS: 99 69 24 27 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Det er ikke lov å innrede brannbalkongene.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er og overtas av kjøper slik den fremstår ved besiktigelse, jf. avhendingslova § 3-9. Dette innebærer at selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. For kjøper betyr dette at eiendommen først har en mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen, eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesummen og forholdene ellers. Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg godt inn i samtlige opplysninger som fremkommer i salgsoppgaven da denne danner grunnlaget for avtalen som inngås med selger. Med henvisning til avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås. Forhold som kjøper burde oppdaget på visning kan normalt ikke påberopes som en mangel, dette omfatter også forhold som ikke fremgår av salgsoppgaven, eller uriktige opplysninger i salgsoppgaven. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Det forutsettes at hjemmel til eiendommen overføres til kjøper. Dersom dette ikke er ønskelig må det tas forbehold i budet.

Eierseksjonsloven

Ingen kan direkte eller indirekte erverve mer en to boligseksjoner i et boligsameie jf. eierseksjonsloven § 23. Dersom et erverv har funnet sted i strid med eierseksjonslovens regler kan Kartverket nekte overskjøting. Dersom overskjøting blir nektet, er kjøper likevel forpliktet til å gjennomføre handelen med selger, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Legalpant tilsvarende 2 G for panterett til sameiet.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §30, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk. Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 gang folketrygdens grunnbeløp.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

MELD DEG PA VISNING
SALGSOPPGAVE
BUDVARSEL
BE OM SALGSSUM
TAKK!
Du blir varslet på e-post, i appen på mobil og her på Schala.