#SOLSIDEN I NYDALEN, Nydalen allé 23
5 200 000,-
Stor, lys og attraktiv 2-R selveier fra 2008 I Solrik sydvendt uteplass på 18m² I Lave f.utg. inkl. "alt" I Rett ved BI

VISNING:

4. desember mandag kl. 16:30 - 17:30
 • Prisantydning: 5 200 000,-
 • Omkostninger: 140 619,-
 • Totalpris: 5 340 619,-
 • Fellesutgifter 2 930,-
Beregnet totalkostnad:
5 200 000,- (Prisantydning) Omkostninger 199,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 130 000,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 5 200 000,-)) 9 250,- (Boligkjøperpakke (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 140 619,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 5 340 619,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
 • Type: Leilighet
 • Eierform: Eierseksjon
 • Primærrom: 55 m²
 • Bruksareal: 55 m²
 • Etasje: 2
 • Antall rom: 2
 • Oppholdsrom: 1
 • Soverom: 1
 • Byggeår: 2008
 • Gårdsnummer: 77
 • Bruksnummer: 386
 • Energimerking:
  D
 • Finnkode: 319984850
 • Sist endret: 29.11.23 12:56
NABOLAGSPROFIL for bydel
 • 42%
  eier sin egen bolig
 • 67%
  av eiendommene har pris over 5 mill
 • 36%
  har bolig mellom 60-120 kvm
 • 56%
  av boligene er nyere enn 20 år
 • 18%
  er barnefamilier
Last ned komplett salgsoppgave

 

Beskrivelse

Velkommen til Solsiden i Nydalen og Nydalen allé 23!
En stor, lys og attraktiv 2-roms selveierleilighet i et nyere og moderne bygg fra 2008. Leiligheten ligger i byggets 2. etasje, og vender i sin helhet mot rolige fellesarealer hvor du har en stor og solrik uteplass på ca. 18m². Gjennomgående god standard med eikeparkett på gulv, glatte overflater malt i en fin farge og skjult elektrisk anlegg.

Attraktiv beliggenhet på Solsiden i Nydalen, rett ved Akerselva med frodige grøntområder og Handelshøyskolen BI. Området preges av store grøntanlegg/parker og en rekke servicefasiliteter som hyggelige kaféer, restauranter med uteservering, butikker, offentlig kommunikasjon etc.

HØYDEPUNKTER:
• Solrik sydvendt uteplass på ca. 18m²
• Tidløst kjøkken fra 2008
• Moderne bad fra 2008, oppgradert i 2022
• Lave felleskostnader inkl. oppvarming/VV og TV/bredbånd
• Ingen forkjøpsrett
• Heis

Innhold

Leiligheten ligger i byggets 2. etasje (heisadkomst) og inneholder:
Entré, stue med åpen kjøkkenløsning og utgang til uteplass, soverom, baderom og omkledningsrom.

I tillegg disponerer leiligheten en kjellerbod på ca. 5m². Heis i bygget.

Entré I Velkommen inn!

Du tar deg opp til leiligheten i bygget 2. etasje via felles trapperom med heis. Når du entrer leiligheten kommer du inn i en lys og innbydende entré med plass til sko og yttertøy. Entréen har god standard fra 2008 med eikeparkett på gulv, glatte overflater malt i en fin farge og skjult elektrisk anlegg.

Fra entréen har du adkomst til en romslig bod som er benyttet som et praktisk omkledningsrom. Her har du god oppbevaringsplass i åpen garderobeløsning med hyller og kurver, samt ytterligere gode lagringsmuligheter. Sikringsskap med automatsikringer montert på vegg.

Stue I Lys og fin stue med god standard

Stuen er det naturlige oppholdsrommet i leiligheten, og er et lyst og fint rom. God standard fra 2008 med eikeparkett på gulv, glatte overflater malt i en fin varm farge og skjult elektrisk anlegg. De store vindusflatene slipper inn rikelig med naturlig lys som bidrar til en god romfølelse.

I stuen har du plass til både sofagruppe med salongbord og et spisebord. Leiligheten holdes god og lun på vinterstid med fjernvarme til radiatorer. Både oppvarming, varmtvann og kabel-TV/bredbånd er inkludert i de lave felleskostnadene på kr. 2 930,-/mnd.

Uteplass I Solrik sydvendt uteplass på ca. 18m²

Fra stuen har du utgang til en flott og solrik sydvendt uteplass på ca. 18m². Uteplassen er belagt med flott skifer og er innhegnet med rekkverk og frodig beplantning. Uteplassen er delvis overbygget og du har god plass til ulike sittegrupper etter eget ønske og behov. Det er montert stikkontakt og det er tillatt med gass- eller elektrisk grill.

Beliggenheten mot syd sørger for gode solforhold fra tidlig morgen til ca. klokken 18 på sommerstid. Hyggelig utsyn over sameiets pent opparbeidede fellesarealer og videre mot den frodige vegetasjonen langs Akerselva. Dette er uten tvil en fin plass for lange og late sommerdager og -kvelder!

Kjøkken I Tidløs kjøkkeninnredning fra 2008

Kjøkkenet ligger i en fin, sosial og åpen løsning med stuen.

Lys og tidløs kjøkkeninnredning fra 2008 med god skap- og benkeplass. Innredningen har hvite glatte fronter og laminert benkeplate med nedfelt oppvaskkum. Praktisk med lyse fliser i benkeryggen, belysning under overskapene og kjøkkenvifte med avtrekk.

På kjøkkenet har du plass til frittstående hvitevarer som komfyr, oppvaskmaskin og kjøleskap med frysedel. Frittstående hvitevarer følger i utgangspunktet ikke med i handelen, men kan avtales med selger.

Soverom I Stort og fint soverom mot privat uteplass

Leiligheten har et lyst og innbydende soverom av god størrelse. Soverommet har god standard med eikeparkett på gulv og glatte overflater malt i en fin og lun farge. Den store vindusflaten vender ut mot den private uteplassen og rolige arealer uten biltrafikk.

På soverommet har du god plass til en stor dobbeltseng med tilhørende nattbord, samt en kontorpult eller kommoder. Rikelig med oppbevaringsplass i medfølgende garderobeskap.

Baderom I Moderne baderom fra 2008, oppgradert i 2022

Leiligheten har et lyst og moderne flislagt baderom fra byggeåret 2008 som er oppgradert med nye baderomsmøbler i 2022. Baderommet har grå fliser på gulv med gulvvarme, hvite fliser på veggene og mekanisk avtrekk.

Moderne baderomsinnredning fra 2022 med skuffer og heldekkende servant, vegghengt speilskap fra 2022 med integrert belysning over. Baderommet er også utstyrt med dusjhjørne med innfellbare glassdører fra 2022 og vegghengt toalett. Plass og opplegg for vaskemaskin og tørketrommel over om ønskelig.

Felleskostnader

Kr. 2 930,-/mnd.
Felleskostnader inkluderer: Oppvarming og varmtvann, kabel-TV/bredbånd, trappevask, vaktmestertjenester, felles bygningsforsikring, drift og vedlikehold, forretningsførsel og kommunale avgifter.

Herav:
Kr. 1 876,- Felleskostnader
Kr. 659,- Fjernvarme
Kr. 395,- Kabel-TV

Det gjøres oppmerksom på at felleskostnadene kan variere over tid, og justeres i forhold til sameiets faktiske kostnader. Felleskostnadene ble sist justert med 7% den 01.03.2023.

Løpende kostnader

Utover det som er nevnt under punktet "Felleskostnader" og "Eiendomsskatt", påløper kostnader til for eksempel strøm, innboforsikring, innvendig vedlikehold og abonnement til tv og internett (eventuelt oppgradering av kanalpakker og linjehastighet der hvor grunnpakke er inkludert).

Andel formue

Kr. 12 006,- per 31.12.2022.

Fellesgjeld / lånevilkår

Sameiet har per salgsoppgavedato ingen registrerte lån.

I en tolkningsuttalelse har toll og avgiftsdirektoratet lagt til grunn at salgsverdi pluss andel fellesgjeld er seksjonens fulle verdi. Det skal følgelig beregnes, og betales, dokumentavgift også for seksjonens andel av fellesgjeld i sameiet.

Kommunale avgifter

Kommunale avgifter er inkludert i felleskostnadene.

Eiendomsskatt

Det er i Oslo kommune vedtatt eiendomsskatt for skatteåret 2021. Eiendomsskatten utgjør 3 promille av beregningsgrunnlaget og bunnfradraget er 4 millioner. For å finne beregningsgrunnlaget vennligst se Oslo kommunes hjemmeside: www.oslo.kommune.no/skatt-og-naring/skatt-og-avgift/eiendomsskatt/

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Det er ikke sikringsordning. Iht. lov om Eierseksjonssameier §30, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk.  Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 gang folketrygdens grunnbeløp.

IN-ordning ikke aktuelt da sameiet per salgsoppgavedato ikke har noen registrerte lån.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 361 852 pr. 31.12.21
Formuesverdi som sekundærbolig kr. 4 902 665 pr. 31.12.21

Formuesverdien fastsettes av Skatteetaten etter beregningsmodell som tar hensyn til om boligen er en såkalt «primærbolig» (der boligeieren er folkeregistrert bosatt) eller «sekundærbolig» (alle andre boliger man måtte eie). Formuesverdien for primærboliger vil utgjøre 25 % av den beregnede kvadratmeterprisen multiplisert med boligens areal. For sekundærboliger vil formuesverdien utgjøre 100% av den beregnede kvadratmeterprisen multiplisert med boligens areal (sats pr. 2023). Se http:/www.skatteetaten.no for nærmere informasjon.

Tilstandsgrader (TG2/TG3) fra tilstandsrapport:

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrader 3: Ingen.

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrader 2:
* Baderom: Vannrør: Fordelerskap for rør-i-rør-systemet har ikke etablert mulighet for avrenning til sluk (hensikten er å unngå følgeskade ved en eventuell lekkasje fra systemet). Toalettsisterne har ikke etablert mulighet for avrenning til sluk (hensikten er å unngå følgeskade ved en eventuell lekkasje fra systemet).
* Baderom: Overflater vegger: Det er riss/sprekker i veggfliser ved avløpsrør under servant.
* Baderom: Overflater gulv: Det registreres bomlyd i enkelte fliser, noe som indikerer redusert vedheft mellom flis og underlag. Det er riss/sprekker i gulvfliser ved dusjvegg. Kan skyldes utettheter i tettesjikt.
* Baderom: Membran, tettesjikt og overgang til sluk: Tettesjiktet har en alder som tilsier at restlevetiden er usikker. Rommets lekkasjesikkerhet kan derfor ikke verifiseres, eventuelt bør nytt tettesjikt etableres. Utførelsen med hensyn til bruk av slukmansjett og tettesjikt er uoversiktlig, og det kan derfor ikke verifiseres at løsningen er fullgod og sikker mot lekkasjer. Fornying av slukmansjett og tettesjikt bør påregnes.
* Kjøkken: Vannrør: Vannrørene er ikke plugget mot varerør. Av denne grunn kan eventuelt lekkasjevann fra rør-i-rør system forårsake følgeskader.
* Overflater gulv: Gulvet bærer moderat preg av slitasje.

Selgers egenerklæringsskjema

Selger har kommentert på følgende spørsmål i egenerklæringsskjema som er en del av salgsoppgaven:

2. Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom?
Svar: Ja, kun av faglært.
Firmanavn: Bademiljø Oslo Bad AS
Redegjør for hva som ble gjort av hvem og når: Sett opp ny innredning og dusjvegger.

2.2 Foreligger det dokumentasjon på arbeidene?
Svar: Ja. Faktura med dokumentasjon på utført arbeid

29. Kjenner du til om det er/har vært skjeggkre i sameiet/laget/selskapet (i fellesareal eller i andre boliger)?
Svar: Ja. Det vart sett ut åte i heile sameiget haust 2020.

Boligens areal

Primærrom: 55 kvm, Bruksareal: 55 kvm

Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entre, bad, stue/kjøkken, soverom og omkledningsrom.

Det gjøres oppmerksom på at opprinnelig bod er benyttet som omkledningsrom og dermed tatt med i boligens primærareal. Det er ikke søkt om bruksendring fra S-rom til P-Rom. Rommet er derfor ikke godkjent som rom for varig opphold.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 1 213 kvm, Eierform: Eiet tomt

Fellesarealer opparbeidet med asfalterte internveier, plenarealer, prydbusker og diverse beplantning.

Garasje / Parkering

Sameiet har tinglyst rett til leie av garasjeplass i Nydalen P-hus under Solsiden for kr. 2 900,-/mnd.

Ellers gateparkering etter gjeldende bestemmelser. Området er en del av ordningen "beboerparkering". Dvs. at man med beboerkort kan parkere hele uken, også utover det som er maksimal parkeringstid, mot et gebyr. Gebyrets størrelse beror på type kjøretøy, se priser og mer info på www.bymiljoetaten.oslo.kommune.no/trafikk_og_samferdsel/parkering/beboerparkering/

Byggemåte

Boligbygg over 8.etasjer samt kjeller. Bygningen har støpt gulv mot grunn. Grunnmur, bærende konstruksjoner og skillende dekker av betong. Fasader forblendet med teglstein kombinert med trekledning. Tilnærmet flat takkonstruksjon tekket med takpapp. (Taket er ikke besiktiget). Entredør av tre med brannklasse B30 og lydklasse 35dB fra byggeår. Balkongdør og vinduer med karmer av tre og aluminium med to-lags glass fra byggeår.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger brukstillatelse fra 2007 på oppføring av boligblokk. Dokumentet ligger vedlagt i salgsoppgaven.

Adgang til utleie

Utleie er tillatt. I forbindelse med utleie skal det straks gis skriftlig melding til styret med opplysning om ny leietakers navn.

Korttidsutleie av hele boligseksjonen i mer enn 90 døgn årlig er ikke tillatt iht. eierseksjonsloven §24. Med korttidsutleie menes utleie i inntil 30 døgn sammenhengende. Grensen på 90 døgn kan fravikes i vedtektene og kan i så fall settes til mellom 60 og 120 døgn. Boligen kan fritt leies ut utover dette.

Oppvarming

Oppvarming med fjernvarme til radiatorer. Elektrisk gulvvarme på baderom. Oppvarming og varmtvann er inkludert i felleskostnadene.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Grønn - Energikarakter D

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Regulering

Eiendommen er regulert til byggeområde for boliger med tilhørende anlegg, samt forretning 1. etg. mot offentlig vei etter bestemmelse i V080306 av 08.03.2006. Reguleringsbestemmelser i tilknytning til Solsiden-Nydalen alle med tilknytning til reguleringsplan S-3945.

Eiendommen omfattes også av kommuneplan for Oslo kommune 2015-2030, hvor eiendommen er avsatt/utnyttet til eksisterende bebyggelse og anlegg.

Reguleringskart ligger vedlagt i salgsoppgaven, ta kontakt med megler for å få oversendt reguleringsbestemmelsene. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Offentlige planer

ved Nydalen T endeholdeplass - Etablering av ladeinfrastruktur for elbusser
Saksnummer: 202011598 - Byggesak            
Mottatt sak: 08.07.2020
Status: Rammetillatelse gitt 03.12.2020

Nydalsveien 33 - Oppføring av servicekontor for Nydalen P-hus
Saksnummer: 201001607 - Byggesak             
Mottatt sak: 15.02.2010
Status: Igangsettingstillatelse gitt 15.11.2010

Nydalsveien 15 - Bestilling av oppstartsmøte - Utvikling av eiendommer og grøntområder
Saksnummer: 201914124 - Reguleringssak                 
Mottatt sak: 04.09.2019

Vitaminveien - Detaljregulering - Opparbeidelse av gate
Saksnummer: 201816207 - Reguleringssak                
Mottatt sak: 09.11.2018

Sandakerveien 114 - Planforslag til offentlig ettersyn - Næring og kontor
Saksnummer: 201918859 - Reguleringssak                 
Mottatt sak: 15.11.2019

Nydalsveien 36 - 38 - Planforslag til offentlig ettersyn
Saksnummer: 201912539 - Reguleringssak                 
Mottatt sak: 09.08.2019

Sandakerveien 121 - Planforslag til offentlig ettersyn - Oppføring av boliger - Offentlig park
Saksnummer: 201619470 - Reguleringssak                 
Mottatt sak: 27.12.2016

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

På eiendommen er det tinglyst følgende:
* Erklæring/avtale, tinglyst den 15.08.2006, dagboknummer 382970. Gjensidig rett til bruk av nødvendig grunn for rep. og vedlikehold.
* Erklæring/avtale, tinglyst den 24.08.2006, dagboknummer 397933. Rettighetshavere: Gnr. 77, bnr. 382, 384 og 385 Oslo kommune. Erklæring inneholder bestemmelser om disposisjonsrett til arealer, tekniske installasjoner, rett til adkomst for drift og vedlikehold. Rettighet for Nydalen Energisentral til installasjon og levering av fjernvarme. Med flere bestemmelser.
* Erklæring/avtale, tinglyst den 24.08.2006, dagboknummer 398000. Gjelder plikt til å varsle Kommunen ved evt. bygge- og gravearbeid på grunn av forurensede masser.Kan ikke slettes uten samtykke fra Oslo Kommune.
* Seksjonering, tinglyst den 05.06.2007, dagboknummer 449103. Opprettet seksjoner: Snr: 1. Formål: Bolig. Tilleggsdel: Grunn. Sameiebrøk: 52/3520..

Vei/vann/avløp

Adkomst til sameiets eiendom fra offentlig vei. Sameiets bygningsmasse er tilknyttet offentlig vann- og avløpsnett.

Sameie

Solsiden 6 Boligsameie er registrert i Foretaksregisteret i Brønnøysund med
organisasjonsnummer 993021504, og består av 50 seksjoner. Forretningsførselen er utført av OBOS Eiendomsforvaltning AS.

Solsiden Utomhussameie
Solsiden Utomhussameie er registrert i Foretaksregisteret i Brønnøysund med organisasjonsnummer 889 866 322.

Solsiden Utomhussameie er et felles sameie eid av de seks boligsameiene på Solsiden i Nydalen. Sameiet har ansvar for felles uteområder samt felles infrastruktur for de seks boligsameiene på Solsiden.

Nydalen Gårdeierforening
Nydalen Gårdeierforening er en felles organisasjon for alle eiere av nærings- og/eller boligbygg i Nydalen.

Gårdeierforeningens formål er å skape og vedlikeholde et aktivt miljø i området Nydalen, og vil forestå drift og vedlikehold av fellesområder som grøntanlegg, elveløp, dammer, gangveier, gatelys mv. Sameiet plikter å være med i foreningen, og betale den til enhver tid fastsatte medlemsavgift.

Denne forpliktelse skal tinglyses på samtlige seksjoner.

Forkjøpsrett

Ingen forkjøpsrett.

Forsikring

Sameiets bygningsmasse er forsikret med fellespolise i If Skadeforsikring. Hver enkelt seksjonseier må selv skaffe innboforsikring.

Regnskap

Driftsinntekter i 2022 var til sammen kr. 2 159 565,-.
Driftskostnadene i 2022 var til sammen kr. 1 982 544,-.
Dette ga et positivt årsresultat i 2022 på kr. 181 305,-.

Sameiets disponible midler (omløpsmidler fratrukket kortsikt gjeld) var per 31.12.2022 kr. 681 424,- og viser sameiets likviditet.

Vedtekter / husordensregler

Ingen kan kjøpe eller på annen måte erverve flere enn to boligseksjoner.

Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg i salgsoppgaven.

Husdyrhold

Iht. sameiets husordensregler er yrehold tillatt. Alle hundeeiere plikter å fjerne etterlatenskaper etter sine egne hunder og det er båndtvang på sameiets område. Dyrehold skal ikke skape sjenanse hos naboene.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger ikke i handelen:
- våpenskap

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer medfølger der dette er spesielt angitt i salgsoppgaven. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Sammen med Tryg har vi skreddersydd boligkjøperpakke slik at du kan være trygg på at du har alle forsikringene du trenger. Enten du har kjøpt hus, leilighet eller hytte. Denne gunstige pakken fra Tryg inkluderer også juridisk hjelp hvis du oppdager feil og mangler ved boligen utover det som er opplyst om. Boligkjøperpakken inneholder innboforsikring, renteforsikring for situasjoner der kjøper ikke får solgt nåværende bolig, samt en flytteforsikring for alle de tre boligtypene. For hus og hytte omfatter den i tillegg bygningsforsikring hvor kostnader for å reparere eller gjenoppbygge huset ditt er inkludert. Les mer om forsikringen i produktark for Boligkjøperpakke som ligger vedlagt i salgsoppgaven. Boligkjøperpakken må tegnes senest i forbindelse med kontraktsmøte. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken siden kostnaden det første året legges til oppgjøret for kjøpesummen for boligen. Megler/meglerforetak mottar honorar for denne formidlingen.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post eller SMS: 40 08 78 00 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre undersøkelser av kjøpers egenkapital og eventuelt andre forhold knyttet til kjøper. Den delen av kjøpesummen som er egenkapital skal innbetales fra kjøpers konto i norsk finansinstitusjon.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at hvis det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Det forutsettes at hjemmel til eiendommen overføres til kjøper. Dersom dette ikke er ønskelig må det tas forbehold i budet.

Eierseksjonsloven

Ingen kan direkte eller indirekte erverve mer en to boligseksjoner i et boligsameie jf. eierseksjonsloven § 23. Dersom et erverv har funnet sted i strid med eierseksjonslovens regler kan Kartverket nekte overskjøting. Dersom overskjøting blir nektet, er kjøper likevel forpliktet til å gjennomføre handelen med selger, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Legalpant tilsvarende 2 G for panterett til sameiet.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §30, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk. Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 ganger folketrygdens grunnbeløp.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. For nærmere informasjon om dette gjelder denne eiendommen, se oversikten over tinglyste heftelser. Dersom det ønskes mer informasjon, ta kontakt med megler.

Adresse og matrikkel

Nydalen allé 23, 0484, Oslo, Gnr. 77 bnr. 386 snr. 1 orgnr. 993021504 i Oslo kommune

Oppdragsnummer

19-23-0171

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners Sagene sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.

MELD DEG PA VISNING
SALGSOPPGAVE
BUDVARSEL
BE OM SALGSSUM
TAKK!
Du blir varslet på e-post, i appen på mobil og her på Schala.