#SAGENE, Grimstadgata 30 H
5 500 000,-
Nydelig og lys 3-R med god standard I Flott vedovn I Tidløst kjøkken og bad I Vinduer 2019 I Fiber inkl. I Fin bakgård

VISNING:

Visning etter avtale med megler

 • Prisantydning: 5 500 000,-
 • Omkostninger: 17 178,-
 • Totalpris: 5 643 185,-
 • Fellesutgifter 3 680,-
Beregnet totalkostnad:
5 500 000,- (Prisantydning) 126 007,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 5 626 007,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 199,- (Pantattest kjøper) 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) 8 250,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) 7 769,- (Gebyr utlysing intern forkjøpsrett) -------------------------------------------------------- 17 178,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 5 643 185,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
 • Type: Leilighet
 • Eierform: Borettslag
 • Primærrom: 58 m²
 • Bruksareal: 58 m²
 • Etasje: 2
 • Antall rom: 3
 • Oppholdsrom: 1
 • Soverom: 2
 • Byggeår: 1932
 • Gårdsnummer: 221
 • Bruksnummer: 74
 • Energimerking:
  E
 • Finnkode: 314932709
 • Sist endret: 30.11.23 16:01
NABOLAGSPROFIL for bydel
 • 84%
  eier sin egen bolig
 • 24%
  har bolig mellom 60-120 kvm
 • 95%
  av boligene er eldre enn 20 år
 • 21%
  er barnefamilier
 • 14%
  er gift
Last ned komplett salgsoppgave

 

Beskrivelse

Velkommen til Sagene og Grimstadgata 30 H!
En nydelig og lys 3-roms leilighet med god standard. Leiligheten ligger i byggets 2. etasje, og har en gjennomgående planløsning med et stort og sosialt oppholdsrom, samt 2 soverom av god størrelse. Store vindusflater slipper inn fint lys, samtidig som det er minimalt med innsyn og hyggelig utsyn mot bakgården og frodige Bjølsenparken.

Leiligheten ligger meget sentralt, midt i hjertet av Sagene med alt av servicetilbud i umiddelbar nærhet, men samtidig stille og rolig. Bjølsenparken har du rett utenfor døren!

HØYDEPUNKTER:
• Store vindusflater fra 2019
• Hyggelig og frodig utsyn
• Flott vedovn
• Tidløst kjøkken og baderom
• 2 fine soverom med god oppbevaringsplass
• God oppbevaring i 4 boder på tilsammen ca. 23m²
• Lave felleskostnader inkl. fiber (1000/1000)
• Pent opparbeidet bakgård

Innhold

Leiligheten ligger i byggets 2. etasje og inneholder:
Entré, stue med åpen kjøkkenløsning, to soverom og baderom.

I tillegg disponerer leiligheten fire boder; to boder på loft på ca. 12,3m² og ca. 4,9m² og to boder i kjelleren på ca. 3m² og ca. 2,9m².

Entré I Velkommen inn!

Du ønskes velkommen inn i en lys og praktisk entré. Entréen har fliser på gulv, lysmalte overflater og downlights i himlingen. Praktisk med egen nisje med plass til sko og oppheng av yttertøy. Montert porttelefon og sikringsskap med automatsikringer på vegg. Gulvvarme.

Stue I Lys og hyggelig stue med flott vedovn

Stuen er det naturlige oppholdsrommet i leiligheten og er et stort, lyst og sosialt rom med åpen kjøkkenløsning. God standard med pen enstavs laminat på gulv, lysmalte overflater kombinert med synlig original teglstein og downlights i himlingen.

Som et fint midtpunkt i stuen har du en flott vedovn som er et lekkert møbel i seg selv, men som også gir god varme på vinterstid. Pipeløpene ble rehabilitert i regi av borettslaget i 2016. Stuen er enkel å møblere med sofagruppe med salongbord og et spisebord på andre siden av kjøkkenet.

Ved spisegruppen har du en stor og fin vindusflate som slipper inn rikelig med naturlig lys, samtidig som det er minimalt med innsyn og hyggelig utsyn over bakgården. Alle vinduene i leiligheten har 3-lags isolerglass fra 2019, og det er dype vinduskarmer for planter og dekor.

Kjøkken I Moderne kjøkken fra 2010 med god plass

Moderne kjøkkeninnredning fra 2010 med en stor kjøkkenøy som sørger for rikelig med skap- og benkeplass. Innredningen har hvite glatte fronter og laminert benkeplate med nedsenket oppvaskkum. Praktisk med armatur med spyle-funksjon og integrert såpeholder i kummen.

Kjøkkenet er utstyrt med medfølgende integrerte hvitevarer som nedsenket induksjonstopp, stekeovn og oppvaskmaskin. Stort kjøl- og fryseskap med ismaskin (medfølger).

Hovedsoverom I Lyst hovedsoverom med stor garderobe

Leiligheten har et lyst og innbydende hovedsoverom som vender mot rolig gate med lite biltrafikk. Stor vindusflate med lite innsyn og frodig utsyn til Bjølsenparken.

Soverommet har pen enstavs laminat på gulv, lysmalte overflater og downlights i himlingen. Plass til dobbeltseng med tilhørende nattbord, samt god oppbevaringsplass i stor plassbygget skyvedørsgarderobe.

Soverom 2 I Lyst og fint soverom 2 med god oppbevaring

Det andre soverommet er også et lyst og fint rom med god oppbevaringsplass. Samme gode standard som resten av leiligheten med enstavs laminat på gulv, lysmalte overflater og downlights i himlingen. Også dette rommet har stor vindusflate mot rolige gate og frodig utsyn til Bjølsenparken.

På soverommet har du plass til dobbeltseng med tilhørende nattbord, samt god oppbevaringsplass i medfølgende garderobeskap i tillegg til flere vegghengte skap.

Baderom I Lyst og moderne baderom fra 2009/2010

Leiligheten har et lyst og moderne flislagt baderom som ble pusset opp i regi av brl. i 2009/10. Baderommet har mørke fliser på gulv med gulvvarme, lyse fliser på veggene og downlights i himlingen. Gulvvarme.

Pen baderomsinnredning med lyse fronter og heldekkende servant, vegghengt speilskap over. Praktisk med plass og opplegg for vaskemaskin under benkeplaten. Baderommet er også utstyrt med dusjhjørne og vegghengt toalett.

Felleskostnader

Kr. 3 680,-/mnd.
Felleskostnader inkluderer: Fiber fra Homenet (1000/1000 mbps), trappevask, vaktmestertjenester, felles bygningsforsikring, drift og vedlikehold, forretningsførsel, kommunale avgifter, festeavgift og betjening av andel fellesgjeld (ca. kr. 965,-).

Det gjøres oppmerksom på at felleskostnadene kan variere over tid, og justeres i forhold til borettslagets faktiske kostnader. Felleskostnadene ble sist justert den 01.01.2023.

Løpende kostnader

Utover det som er nevnt under punktet "Felleskostnader", påløper kostnader til for eksempel strøm, innboforsikring, innvendig vedlikehold og abonnement til tv og internett (eventuelt oppgradering av kanalpakker og linjehastighet der hvor grunnpakke er inkludert).

Enkelte leiligheter er ilagt eiendomsskatt. Eiendomsskatten kreves inn på samme faktura som felleskostnadene i månedene: mai, juni, september og november.

Andel fellesgjeld

Kr. 126 007,- per 31.07.2023.

Andel formue

Kr 5 097,- per 31.12.2022.

Fellesgjeld / lånevilkår

Bank: Obos-Banken AS
Lånenr.: 98208108921
Lånetype: Annuitetslån
Rentesats: 5,15%
Restsaldo: Kr. 12 842 691,-
Andel restsaldo: Kr. 126 006,97,-
Andel kapitalkostnader: Ca. kr. 965,-
Innfrielsesdato: 30.12.2039
Type rente: Flytende

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Det er ikke sikringsordning eller IN-ordning. Borettslaget har lovbestemt panterett på beste mulige prioritet i andelen for krav om felleskostnader og andre krav som følger av lagsforholdet. Kommunen har legalpant for eventuelle ubetalte kommunale skatte- og avgiftskrav.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 312 476 pr. 31.12.21
Formuesverdi som sekundærbolig kr. 4 724 915 pr. 31.12.21

Formuesverdien fastsettes av Skatteetaten etter beregningsmodell som tar hensyn til om boligen er en såkalt «primærbolig» (der boligeieren er folkeregistrert bosatt) eller «sekundærbolig» (alle andre boliger man måtte eie). Formuesverdien for primærboliger vil utgjøre 25 % av den beregnede kvadratmeterprisen multiplisert med boligens areal. For sekundærboliger vil formuesverdien utgjøre 100% av den beregnede kvadratmeterprisen multiplisert med boligens areal (sats pr. 2023). Se http:/www.skatteetaten.no for nærmere informasjon.

Tilstandsgrader (TG2/TG3) fra tilstandsrapport:

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrader 3: Ingen.

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrader 2:
* Baderom: Ventilasjon: Ventilasjonsspalte dør/terskel er ikke etablert. Fører til redusert avtrekkseffekt når døren er lukket. Lufttilførsel bør etableres.
* Baderom: Overflater vegger: Det er riss/sprekker i veggfliser i dusjsonen. Kan skyldes utettheter i tettesjikt. Riss/sprekker i flisfuger observert i dusjsonen. Kan være en indikasjon på utettheter i våtrommets tettesjikt. Skade bør utbedres. Det registreres bomlyd i enkelte fliser, noe som indikerer redusert vedheft mellom flis og underlag. Misfarging/svertesopp påvist på flisfuger. Fuger bør rengjøres/fornyes.
* Baderom: Membran, tettesjikt og overgang til sluk: Utførelsen med hensyn til bruk av slukmansjett og tettesjikt er uoversiktlig, og det kan derfor ikke verifiseres at løsningen er fullgod og sikker mot lekkasjer. Fornying av slukmansjett og tettesjikt bør påregnes.
* Baderom: Fukt i tilliggende konstruksjoner: Det er ikke utført hulltaking/fuktmåling grunnet våtrommets plassering mot nabo/fellesareal og inventar. TG2 er satt for å belyse risiko.
* Kjøkken: Ventilasjon: Det er kun kullfilter og ikke separat avtrekk fra rommet. Dette kan medføre økt fuktbelastning i boligen. TG2 i henhold til NS 3600. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn.
* Varmtvannsbereder: TG2 er valgt på grunn av alder og tilstand. Det kan ikke utelukkes behov for reparasjoner/utskiftning. Oppfølging med jevnlig ettersyn anbefales slik at eventuelle tiltak kan iverksettes ved behov.
* Forenklet vurdering av det elektriske anlegget: Det foreligger ikke kursfortegnelse eller oversikt over antall sikringer. Det er ikke fremlagt samsvarserklæring på elektrisk arbeid/anlegg montert etter 1999. Med bakgrunn i de registrerte avvik bør det gjennomføres en utvidet el-kontroll av en kvalifisert elektrofaglig person.

Selgers egenerklæringsskjema

Selger har kommentert på følgende spørsmål i egenerklæringsskjema som er en del av salgsoppgaven:

1. Kjenner du til om det er/har vært feil ved våtrommene, f. eks. sprekker, lekkasje, råte, lukt eller soppskader?
Svar: Ja. Byttet termostat og EL-sjekk av varmekabler på badet.
Firma: Elektrikern Oslo AS

2. Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom?
Svar: Ja, kun av faglært.
Firmanavn: Thomas Land og Gjestvang rør AS
Redegjør for hva som ble gjort av hvem og når: 2010: totalrenovert i regi av borettslaget

2.1 Ble tettesjikt/membran/sluk oppgradert/fornyet?
Svar: Ja.
Firmanavn: Bad og membran AS
Redegjør for hva som ble gjort av hvem og når: Utførte membranarbeid

2.2 Foreligger det dokumentasjon på arbeidene?
Svar: Ja.

2.3 Er arbeidet byggemeldt?
Svar: Ja.

12. Kjenner du til om det har vært utført arbeider på terrasse/garasje/tak/fasade?
Svar: Ja, kun av faglært.
Firmanavn: VD montasje
Redegjør for hva som ble gjort av hvem og når: 2019: Byttet vinduer i regi av borettslaget

14. Kjenner du til om det er utført kontroll av el-anlegget og/eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)?
Svar: Ja. 2013; Fixel AS

28. Kjenner du til om det er/har vært sopp/råteskader/insekter/skadedyr i sameiet/laget/selskapet som f.eks. rotter, mus, maur eller lignende?
Svar: Ja. Ja, det har vært rotter i kjelleren i 2018. Det ble deretter utført kontroll av Oslo skadedyrkontroll, og rottene ble fjernet. Aldri vært et problem i ettertid.

Boligens areal

Primærrom: 58 kvm, Bruksareal: 58 kvm

Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, bad, to soverom og stue med åpen kjøkkenløsning.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 3 553 kvm, Eierform: Festet fellestomt

Borettslaget fester tomten av Oslo kommune. Festetiden er 80 år fra 15.04.1984. Festeavgiften er inkludert i felleskostnadene og utgjorde i følge regnskap kr. 347 238,- for 2022. Festeavgift er KPI justert og ny årlig festeavgift i 2023 blir kr. 388 114,-.

Borettslaget har en skikkelig fin bakgård med beplantning, grøntareal, sandkasse og lekeområde samt flere hyggelige sittegrupper. Et flott sted å nyte late sommerdager.

Garasje / Parkering

Borettslaget har noen parkeringsplasser til utleie. Ventelister hos styret, som administrerer ordningen. Leie av plass kommer i tillegg og er pt. på kr. 750,-/mnd. Det påløper administrasjonsgebyr til forretningsfører etter gjeldende priser ved tildeling av plass.

Ellers gateparkering etter gjeldende bestemmelser. Området er en del av ordningen "beboerparkering". Dvs. at man med beboerkort kan parkere hele uken, også utover det som er maksimal parkeringstid, mot et gebyr. Gebyrets størrelse beror på type kjøretøy, se priser og mer info på www.bymiljoetaten.oslo.kommune.no/trafikk_og_samferdsel/parkering/beboerparkering/

Byggemåte

Boligbygg over 3 etasjer samt kjeller og loft. Bygningen har støpt gulv mot grunn. Grunnmur og bærende vegger av betong/murkonstruksjoner. Etasjeskillere av betongkonstruksjoner. Yttervegger med pussede og malte flater. Tilnærmet flat takkonstruksjon tekket med membran/takpapp (taket er ikke besiktiget). Leiligheten har glatt entredør med brannklasse B30 og lydklasse 35db samt kikkehull ukjent. Vinduer med karmer av tre og tre-lags glass fra 2019.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger "ekspedisjonsdokument" fra byggeåret. Det foreligger også ferdigattest fra 2009 på rehabilitering av bad, samt ferdigattest fra 2020 på utskiftning av vinduer. Dokumentene ligger vedlagt i salgsoppgaven.

Et ekspedisjonsdokument er forgjengeren til ferdigattest. Dette dokumentet er førstesiden på byggesaken, hvor alle godkjennelser blir stemplet på (oppmålingssjefen, brannsjefen, helseråd, etc). Dette dokumentet kan være (ferdig) attestert, men i noen tilfeller er det bare registrert dato for byggeanmeldelse. Ved eldre bygårder er det som oftest dette dokumentet som vedlegges (attestert eller uattestert) for bekreftelse på at bygningen ble lovlig satt opp. Ekspedisjonsdokument kommer hovedsakelig i bygg som ble bygget på 1800-tallet og frem til rundt 1940-50.

Adgang til utleie

I henhold til Lov om borettslag § 5-5 kan man med godkjenning fra styret i borettslaget leie ut leiligheten til andre for opp til tre år dersom man har bodd i leiligheten i minst ett av de to siste årene. Se for øvrig vedtektenes punkt 4 for utfyllende bestemmelser.

Oppvarming

Oppvarming med ved og elektrisitet. Vedfyring med vedovn i stuen. Elektrisk oppvarming. Varmekabler i gulv på baderom og i gangen.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter E

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Regulering

Eiendommen er regulert til byggeområde for boliger etter bestemmelsene i S-2255 av 28.07.1977. Reguleringsbestemmelser i tilknytning til endret reguleringsplan for Oslo sentrum og indre sone i Oslo kommune med tilhørende endringer i S-2937 av 01.10.1987. (Planen er helt eller delvis opphevet som følge av bystyrets vedtak 23.09.2015, sak 262 (kommuneplan 2015 - Oslo mot 2030 - Smart, trygg og grønn)).

Eiendommen omfattes også av kommuneplan for Oslo kommune 2015-2030, hvor eiendommen er avsatt/utnyttet til eksisterende bebyggelse og anlegg.

Reguleringskart ligger vedlagt i salgsoppgaven, ta kontakt med megler for å få oversendt reguleringsbestemmelsene.

Bevaringsverdig

Eiendommen er oppført på Byantikvarens Gule liste som bevaringsverdig.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Offentlige planer

Grimstadgata 30 og Kongsvingergata 9 - Utskifting av inngangsdører
Saksnummer: 202308060 - Byggesak             
Mottatt sak: 16.05.2023
Status: Tillatelse gitt 06.06.2023

Mogata 16 A - Bruksendring av postkontor til to leiligheter, fasadeendring og oppføring av sykkelbod
Saksnummer: 202300636 - Byggesak             
Mottatt sak: 12.01.2023
Status: Venter på tilleggsdokumentasjon

Grimstadgata 23 D - Bruksendring av kjeller
Saksnummer: 202304725 - Byggesak             
Mottatt sak: 28.03.2023
Status: Tillatelse gitt 05.04.2023

Mogata 24 A - Fasadeendring - Bruksendring
Saksnummer: 202310185 - Byggesak             
Mottatt sak: 27.06.2023
Status: Venter på tilleggsdokumentasjon

Mogata 24 A-B - Oppføring av balkonger
Saksnummer: 201904257 - Byggesak             
Mottatt sak: 15.03.2019
Status: Tillatelse gitt 23.05.2019

Maridalsveien 163 - 165 - Bruksendring til leiligheter og oppføring av balkonger
Saksnummer: 201714407 - Byggesak             
Mottatt sak: 25.09.2017
Status: Igangsettingstillatelse gitt 17.12.2018

Hammergata 1 - Etablering av takterrasse, takopplett og mer - H0305
Saksnummer: 202217499 - Byggesak             
Mottatt sak: 29.11.2022
Status: Rammetillatelse gitt 15.02.2023

Hammergata 2 - Innsetting av takvinduer
Saksnummer: 201812134 - Byggesak             
Mottatt sak: 27.08.2018
Status: Tillatelse gitt 19.09.2018

Hammergata 1 - Etablering av takterrasse, takopplett og mer - H0306
Saksnummer: 202217498 - Byggesak             
Mottatt sak: 29.11.2022
Status: Søknad avslått 24.02.2023

Hammergata 1 - Bruksendring av loft, etablering av takterrasse, takopplett og mer - H0308
Saksnummer: 202217644 - Byggesak             
Mottatt sak: 01.12.2022
Status: Rammetillatelse gitt 15.02.2023

Hammergata 5 - Oppføring av bakgårdsbygning
Saksnummer: 202204193 - Byggesak             
Mottatt sak: 01.04.2022
Status: Rammetillatelse gitt 23.06.2023

Arendalsgata 14 - Bruksendring av næringslokale til bar
Saksnummer: 202014976 - Byggesak             
Mottatt sak: 21.10.2020
Status: Tillatelse gitt 30.12.2020

Kristiansands gate 1 - Oppføring av balkonger
Saksnummer: 202112293 - Byggesak             
Mottatt sak: 26.07.2021
Status: Tillatelse gitt 14.01.2022

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

Borettslaget har lovbestemt første prioritets pant i andelen for opptil 2 G (folketrygdens grunnbeløp). Pantet dekker borettslagets krav på felleskostnader samt andre krav borettslaget måtte få mot andelseieren. Kommunen har legalpant for eventuelle ubetalte kommunale skatte- og avgiftskrav.

På borettslagets eiendom er det tinglyst følgende servitutter/heftelser:
* Festekontrakt, tinglyst den 17.02.1934, dagboknummer 900495. Festetid: 80år. Årlig avgift NOK 24,884. Kontrakten kan ikke overdras/utleies uten samtykke fra hjemmelshaver/utleier.
  ** Nye vilkår, tinglyst den 27.12.1988, dagboknummer 91069.
* Bestemmelse om bebyggelse, tinglyst den 03.12.1932, dagboknummer 990763. Bestemmelse om benyttelse. Bestemmelse om gjerde. Bestemmelser om rettigheter/plikter til fellesareal. Med flere bestemmelser.
* Erklæring/avtale, tinglyst den 03.12.1932, dagboknummer 990764. Bestemmelser om brannvegg/-dør.
* Best. om adkomstrett, tinglyst den 03.12.1932, dagboknummer 990765. Best. ang. gårdsplass. Med flere bestemmelser.
* Felles pantedok bor.innsk., tinglyst den 29.01.2020, dagboknummer 2046244. Beløp: NOK 177.350. Panthaver: Fellesskapet Av Innskytere Jf Brl. § 2-11 1. Ledd.
* Pantedokument, tinglyst den 09.05.2023, dagboknummer 480192. Beløp: NOK 13.000.000. Panthaver: OBOS-BANKEN AS.

Vei/vann/avløp

Adkomst til borettslagets eiendom fra offentlig vei. Borettslagets bygningsmasse er tilknyttet offentlig vann- og avløpsnett.

Borettslag

Borettslaget Bjølsenborgen er registrert i Foretaksregisteret i Brønnøysund med organisasjonsnummer 967 763 179, og består av 101 andelsleiligheter. Forretningsførselen er utført av OBOS Eiendomsforvaltning AS.

* Hjemmeside: vibbo.no/borettslaget-bjolsenborgen
* Borettslaget har to fellesvaskerier, og de ligger i kjellerne i oppgangene G og M
* Vaktmester Andersen AS ivaretar den daglige drift og det løpende vedlikeholdet i borettslaget
* Borettslaget har avtale med Absolutt Rent om renhold av Borettslagets fellesarealer
* Borettslaget har noen parkeringsplasser, beboere som ønsker plass kan ta kontakt med styret for å sette seg på venteliste
* Systemnøkler (til dører i fellesarealer - hovedinngang, kjeller og loft) bestilles og kjøpes av styret.
* Navneskilt til porttelefonen (ved hovedinngangsdør) og postkasse bestilles av styret
* Fra november 2020 har borettslaget hatt kollektivavtale med Homenet som leverandør av bredbånd.
* I samarbeid med Bydel Sagene arrangerte borettslaget en bakgårdkonsert i mai 2020, og på 17. mai spilte Bjølsen skoles musikkorps i bakgården.

Forkjøpsrett

Intern forkjøpsrett for de øvrige andelseierne i borettslaget. Forkjøpsretten avklares parallelt med salget.

Forsikring

Borettslagets bygningsmasse er forsikret med fellespolise i Tryg Forsikring. Hver enkelt andelseier må selv skaffe innboforsikring.

Regnskap

Driftsinntekter i 2022 var til sammen kr. 4 452 007,-.
Driftskostnadene i 2022 var til sammen kr. 4 265 113,-.
Dette ga et negativt årsresultat i 2022 på kr. -182 751,-. Eventuelt avdrag på langsiktig gjeld (lån) er ikke tatt hensyn til.

Borettslaget hadde i 2022 en negativ endring i de disponible midlene på kr. -935 808,-.

Borettslagets disponible midler (omløpsmidler fratrukket kortsikt gjeld) var per 31.12.2022 kr. 453 321,- og viser borettslagets likviditet.

Vedtekter / husordensregler

Kun fysiske personer kan være kjøper/borettshavere. Ingen kan eie mer enn en andel. Borettslagets vedtekter forutsetter at kjøper blir godkjent av styret som ny eier.

Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Følgende ble vedtatt på generalforsamling i 2023:
* Inngangsdører til oppgangene. Styret valgte å gå videre med tilbudet fra tømrermester E. Johansen AS, på 957,000 ekskl. MVA. Kostnader til arkitekt og tilpasning av callinganlegg kommer i tillegg. Vedtak: Generalforsamlingen vedtar å bytte 11 inngangsdører til oppganger og de fire kjellerdørene etter vedlagte plan. Generalforsamlingen gir styret fullmakt til å lånefinansiere tiltaket.
* Omdisponering av areal til sykkelparkering. Vedtak: Generalforsamlingen vedtar å etablere låsbare sykkelskur i bakgården, fordelt på tre sykkelboder. Generalforsamlingen godtar at en liten del mot sør av dagens tørkeområde omdisponeres til en åpen passasje mellom sykkelbod mot sør og tørkeområdet. Styret gis fullmakt til å lånefinansiere tiltaket.
* Lekestativ i bakgården. Vedtak: Generalforsamlingen gir styret fullmakt til å oppgradere og eventuelt utvide dagens lekeområde for barn med et egnet lekeapparat.

Større vedlikehold og rehabilitering:
2022: Bytte av avløpsrør mot kommunalt nett, ved oppgang O
2022: Vask av alle fasader
2022: Balkongrehabilitering oppgang O
2021-2022: Etablert avfallsbrønner og ladeklare parkeringsplasser
2021: Ny drenering ut mot Mogata langs bygget ved oppgang O og P
2021: Montert sikringsjern på alle oppgangsdører
2020: Ny drenering utenfor oppgangene E, F og G ut mot Kristiansandsgate
2019: Byttet vinduer i alle leiligheter. Oppgradert til brannvinduer i F, G, K og O.
2018: Pusset og oljet ytterdører.
2017: Rehabilitert vegger og bonet gulv i trapperom. Montert nye postkasser. Installert seriekoblede røykvarslere i fellesarealer.
2016: Oppgradert eltavler i kjeller oppgang J og H. Pipetopper rehabilitert. Byttet lamper i trapperom.
2015-16: Nye brannsikre loftsdører. Noen kjellerdører byttet ut.
2014: Balkongoppgradering (Oppgang O). Utskifting av takvinduer (overlys). Brannsikringstiltak i 2014/2015 (tetting av gjennomføringer, dørpumper installert på kjellerdører, røykvarslere, brannteppe og brannslange under vask i alle andeler)
2013-14: Nye låser til alle fellesdører. Nytt navneskiltsystem til dørcallinganlegg (navneskilt bestilles av styret).
2013: Drenering av fasade mot vest.
2010: Nye soilrør - flertallet av badene ble samtidig pusset opp av samme entreprenør, men i regi av hver enkelt andel.
2007: Kjellervinduene ble skiftet.
2006: Skorsteiner ble rehabilitert med rør i 2006 (kun skorsteiner i tilknytning til stue).

Husdyrhold

Husdyr skal ikke være til sjenanse for andre beboere. Dette er videre beskrevet i vedtektene.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger ikke i handelen:
- Vegghylle i stue

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer medfølger der dette er spesielt angitt i salgsoppgaven. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Sammen med Tryg har vi skreddersydd boligkjøperpakke slik at du kan være trygg på at du har alle forsikringene du trenger. Enten du har kjøpt hus, leilighet eller hytte. Denne gunstige pakken fra Tryg inkluderer også juridisk hjelp hvis du oppdager feil og mangler ved boligen utover det som er opplyst om. Boligkjøperpakken inneholder innboforsikring, renteforsikring for situasjoner der kjøper ikke får solgt nåværende bolig, samt en flytteforsikring for alle de tre boligtypene. For hus og hytte omfatter den i tillegg bygningsforsikring hvor kostnader for å reparere eller gjenoppbygge huset ditt er inkludert. Les mer om forsikringen i produktark for Boligkjøperpakke som ligger vedlagt i salgsoppgaven. Boligkjøperpakken må tegnes senest i forbindelse med kontraktsmøte. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken siden kostnaden det første året legges til oppgjøret for kjøpesummen for boligen. Megler/meglerforetak mottar honorar for denne formidlingen.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post eller SMS: 90 50 09 06 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre undersøkelser av kjøpers egenkapital og eventuelt andre forhold knyttet til kjøper. Den delen av kjøpesummen som er egenkapital skal innbetales fra kjøpers konto i norsk finansinstitusjon.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at hvis det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Det forutsettes at hjemmel til eiendommen overføres til kjøper. Dersom dette ikke er ønskelig må det tas forbehold i budet.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.
Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.
Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Adresse og matrikkel

Grimstadgata 30 H, 0464, Oslo, Gnr. 221 bnr. 74, andelsnr. 32 i Bjølsenborgen borettslaget med orgnr. 967763179 i Oslo kommune

Oppdragsnummer

19-23-0147

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners Sagene sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.

MELD DEG PA VISNING
Det er ikke satt opp annonsert visning. Dette gjores etter avtale med megler.
SALGSOPPGAVE
BUDVARSEL
BE OM SALGSSUM
TAKK!
Du blir varslet på e-post, i appen på mobil og her på Schala.