ØSTENSJØ, Tyristubbveien 71
9 500 000,-
Påkostet og lekkert enderekkehus oppusset i 2021/22 I Solrik terrasse og hage I 2 stuer, 3 sov og 2 bad I Garasjeplass

VISNING:

Visning etter avtale med megler

 • Prisantydning: 9 500 000,-
 • Omkostninger: 17 178,-
 • Totalpris: 10 472 808,-
 • Fellesutgifter 9 303,-
Beregnet totalkostnad:
9 500 000,- (Prisantydning) 955 630,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 10 455 630,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 199,- (Pantattest kjøper) 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) 7 769,- (Gebyr utlysing forkjøpsrett) 8 250,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 17 178,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 10 472 808,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
 • Type: Rekkehus
 • Eierform: Borettslag
 • Primærrom: 124 m²
 • Bruksareal: 130 m²
 • Antall rom: 5
 • Oppholdsrom: 2
 • Soverom: 3
 • Byggeår: 1963
 • Gårdsnummer: 145
 • Bruksnummer: 56
 • Energimerking:
  C
 • Finnkode: 301045369
 • Sist endret: 01.12.23 15:17
NABOLAGSPROFIL for bydel
 • 92%
  eier sin egen bolig
 • 100%
  av eiendommene har pris over 5 mill
 • 35%
  har bolig på over 120 kvm
 • 89%
  av boligene er eldre enn 20 år
 • 52%
  er barnefamilier
Last ned komplett salgsoppgave

 

Beskrivelse

Velkommen til Østensjø og Tyristubbveien 71!
Stilrent og familievennlig enderekkehus som er smakfullt oppusset i 2021/22 med høy og påkostet standard. Boligen har en familievennlig planløsning over tre plan med bla. 2 stuer, 3 soverom og 2 baderom. Utenfor har du en stor og solrik terrasse mot sydvest og hage opparbeidet med plen. Hele boligen er smakfullt oppusset og med smarte løsninger - her kan du flytte rett inn!

Med boligen følger garasjeplass i felles garasjerekke. Her bor du trygt og godt i et hyggelig borettslag med tilrettelagt miljø for barn og god vedlikeholdshistorikk. Bla. er vinduer og kledning renovert i 2021, og taket, drenering og stikkledningene renovert i 2017.

HØYDEPUNKTER:
• Stilrent rekkehus over 3 plan
• Smakfullt oppusset i 2021/22
• 2 stuer, 3 soverom og 2 bad
• Gulvvarme i alle gulv og peis
• Familievennlig område
• Medfølger garasjeplass

Innhold

Familievennlig enderekkehus med innhold over tre plan. Boligen har adkomst via en stor og solrik sydvestvendt terrasse på ca. 30m².

Boligen inneholder:
1. etasje: Entré, stue med åpen kjøkkenløsning og utgang til hage.
2. etasje: Gang, baderom, tre soverom og omkledningsrom.
Kjeller: Kjellerstue, baderom, teknisk rom og kott med opplegg for vaskemaskin.

I tillegg disponerer boligen en garasjeplass i felles garasjerekke.

Utstyr

* Det er Plejd funksjon på all belysning i boligen, App styrt belysning. Kan også betjenes manuelt
* Tv og data uttak i stue og kjeller
* Det er installert Sector brannvarsling med alarm til boligen, kan videreføres til ny eier

Entré I Velkommen inn!

Du ønskes velkommen inn via et hyggelig overbygget inngangsparti via terrassen. Praktisk med dørlås fra EasyAcsess med Touch og kode/fingeravtrykk (brikker medfølger også).

Når du entrer boligen kommer du inn i en lys, innbydende og praktisk entré. Du får umiddelbart et positivt inntrykk av den lyse og fine boligen med sin gode standard. Boligen holder en gjennomgående høy og påkostet standard etter omfattende oppussing i 2021/22.

Entréen har flotte fliser fra Studio Bergersen / Fagflis på gulv med gulvvarme, glatte overflater malt i en fin farge og hvite matte downlights i himlingen. God oppbevaringsplass i plassbygget skyvedørsgarderobe fra Elfa med speildører og sort innramming. Det er også oppbevaring i flott plassbygget innredning med skuffer og sittepuff.

Stue I Stor, lys og fin stue med lekker peisinnsats

Stuen er det naturlige oppholdsrommet i boligen, og er et stort, lyst og fint rom. Høy standard med nydelig eik fiskebensparkett fra SKAU på gulv med gulvvarme, glatte overflater malt i en fin lys farge og hvite matte downlights i himlingen. Det er Plejd funksjon på all belysning i boligen, App-styrt belysning (kan også betjenes manuelt).

Det gjennomgående lyset med store vindusflater på begge sider sørger for rikelig med naturlig lys. Alle vinduene i boligen var nye i 2021. Som er fint midtpunkt i stuen har du en lekker peisinnsats fra Varmefag med glass på 3 sider og med Contura hev/senk funksjon. Peisen varmer godt på kalde høst- og vinterdager, samt bidrar til ekstra hygge.

Hage og terrasse I Stor, solrik terrasse på 30m² og koselig hage

Fra stuen har du utgang til hagen som er opparbeidet med plen og godt skjermet med gjerde, hekk og levegg mot naboen. Beliggenheten på enden gjør at du har utearealer på tre sider av boligen.

På framsiden har du en stor og solrik sydvestvendt terrasse på ca. 30m². Terrassen har vedlikeholdsfrie terrassebord fra Fiberon og god plass til sittegrupper etter eget ønske og behov. Det er plantet hekk i front som gjør at du sitter skjermet. Beliggenheten mot sydvest sørger for gode solforhold.

Kjøkken I Stilrent og påkostet Svane-kjøkken fra 2022

Kjøkkenet ligger i en fin og sosial åpen løsning med stuen. Praktisk med flotte fliser fra Studio Bergersen / Fagflis på gulv med gulvvarme og god belysning med flere downlights i himlingen. Et stort vindu ved oppvaskkummen slipper inn fint lys.

Stilrent og lekkert kjøkken fra Svane som var nytt i 2022. God skap- og benkeplass i innredningen som har glatte fronter (Nordic Eik Natur finert) og påkostet benkeplate av kompositt (Coretop Melamin). Benkeplaten har underlimt oppvaskkum med matt stål armatur fra HansGrohe. Både lekkert og praktisk med den samme flotte benkeplaten i benkeryggen og takhøye overskap med belysning under. Det er også push/soft-close funksjon på alle kjøkkenskap og skuffer.

Kjøkkenet er fullt utstyrt med integrerte hvitevarer fra Siemens som medfølger i handelen. Integrerte hvitevarer som kombinert steke- og mikrobølgeovn, induksjonstopp med integrert ventilator, oppvaskmaskin, kjøleskap med frysedel og vinskap med to soner. Det er også montert komfyrvakt ved platetoppen og lekkasjestopper i benkeskap.

Hovedsoverom I Fint hovedsoverom med omkledningsrom

Boligen inneholder totalt tre soverom som alle er plassert i 2. etasje. Hovedsoverommet er et lyst og innbydende soverom  med et romslig omkledningsrom.

Høy standard med eik fiskebensparkett fra SKAU på gulv med gulvvarme, glatte overflater malt i en fin lys farge og hvite matte downlights i himlingen. På soverommet har du naturlig plass til stor dobbetseng og det medfølger to flotte vegghengte nattbord i eik fra Nordic Nest.

I omkledningsrommet har du god oppbevaringsplass i åpen garderobeløsning fra Elfa med skuffer, kurver og oppheng. Praktisk med sjakt for skittentøy fra omkledningsrommet og ned ved vaskemaskinen i kjelleren.

Soverom 2 og 3

De to andre soverommene er også lyse og fine rom som passer perfekt som barnerom, gjesterom eller kontor. Soverommene har samme gode standard med flott eik fiskebensparkett på gulv med gulvvarme, glatte overflater malt i fine farger og downlights i himlingen.

Soverom 2 har oppbevaringsplass i garderobeløsning med skap, skuffer og oppheng. Soverom 3 er utstyrt med hyllesystem fra Elfa.

Baderom 1 I Lyst og lekkert baderom 1 fra 2022

Boligen inneholder to lekre baderom som begge er smakfullt oppusset i 2022.

Baderom 1 er plassert i boligens 2. etasje i tilknytning til soverommene. Baderommet har nydelige fliser fra Studio Bergersen / Fagflis i tre ulike sorter, downlights i himlingen og elektrisk styrt vifte som er fuktstyrt. Også på baderommet har du et vindu som slipper inn deilig dagslys.

Moderne baderomsinnredning fra Vedum Bad (Nordic Eik Finer) med heldekkende servant og matt stål armatur fra Tapwell. Speil med integrert belysning fra Svedbergs, Halvor Bakke Design. Romslig dusjsone med glassdør i herdet glass og innebygde armaturer fra Tapwell med både hånd- og regnfallsdusj.

Baderommet er også utstyrt med vegghengt toalett og integrert Stacked skap over wc fra Nordic Nest. Alle detaljer som betjeningsplate, papirholder, toalettbørste og håndklekroker har utførelse i matt stål og er fra anerkjente Tapwell.

Kjellerstue I Stor og fin kjellerstue

I boligens kjelleretasje har du en stor og fin ekstra stue. Stuen har samme gode standard som resten av boligen med eik fiskebensparkett på gulv med gulvvarme, glatte overflater malt i en fin lys farge og downlights i himlingen.

Fra stuen har du adkomst til et lagringskott, teknisk rom og en bod. Og under trappen er det et praktisk kott med plass og opplegg for vaskemaskin. Det gjøres oppmerksom på at stuen ikke er godkjent rom for varig opphold, se også punktet om ferdigattest.

Baderom 2 I Stort og lekkert baderom 2 med badekar

Baderom 2 er et stort, lyst og stilrent baderom fra 2022 i samme påkostede standard som det andre baderommet. Nydelig fliser på gulv og vegger, deilig gulvvarme og elektrisk styrt vifte som er fuktstyrt.

Lekker baderomsinnredning fra Vedum Bad, samt armaturer og baderomsinteriør fra Tapwell. Baderommet er i tillegg utstyrt med et stort badekar.

Felleskostnader

Kr. 9 303,-/mnd.
Felleskostnader inkluderer: Garasje (kr. 250,-), TV fra Telenor, fiberbredbånd fra Homenet (5Mbit/s), snørydding, gressklipping, felles bygningsforsikring, drift og vedlikehold, forretningsførsel, kommunale avgifter og betjening av andel fellesgjeld (ca. kr. 5 608,-).

Det faktureres kr. 1 300,- ekstra for mai, juni, september og november grunnet innkreving av eiendomsskatt.

Løpende kostnader

Utover det som er nevnt under punktet "Felleskostnader", påløper kostnader til for eksempel strøm, innboforsikring, innvendig vedlikehold og abonnement til tv og internett (eventuelt oppgradering av kanalpakker og linjehastighet der hvor grunnpakke er inkludert).

Andel fellesgjeld

Kr. 955 630,- per 01.11.2023.

Andel formue

Kr. 29 232,- per 31.12.2022.

Fellesgjeld / lånevilkår

Lånenummer: OBOS01-98208075993
Type: Annuitet
Restsaldo: Kr. 117 476 998,-
Andel restsaldo: Kr. 955 630,- pr. 01.11.23
Andel kapitalkostnader: Kr. 5 608,-
Rest løpetid: 27år 1mnd
Term. per år: 12
Type rente: Flyt
Rente: 5,3% pr. 01.11.23

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Borettslaget har en avtale med OBOS om garantert betaling av felleskostnader. OBOS garanterer for overførsel til borettslaget hver måned og overtar deretter alt ansvar og risiko for eventuell manglende innbetaling av felleskostnader. Avtale om sikring av felleskostnader varer til den blir sagt opp av en av partene. Oppsigelsestiden er 12 - tolv- måneder regnet fra oppsigelsesdato.

Det er ikke mulighet for individuell nedbetaling av andel fellesgjeld (IN-ordning).

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 2 047 705 pr. 31.12.21
Formuesverdi som sekundærbolig kr. 7 371 739 pr. 31.12.21

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).

Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 95% for sekundærboliger (alle andre boliger). For næringseiendom gjelder andre regler. For utfyllende informasjon om regelverket og unntak vises til skattelovens § 4-10 og Skatteetaten.

Tilstandsgrader (TG2/TG3) fra tilstandsrapport:

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrader 3:
* Skorsteiner inne i boligen: Innkledd teglsteinspipe ved kjelleretasje. Alle fire sider skal kunne inspiseres. Konstruksjonen må åpnes slik at alle fire sider blir synliggjort. Skorsteinen har en alder som tilsier at gjenværende restlevetid er usikker. Det foreligger ikke dokumentasjon på vedlikehold under befaringstidspunktet. Oppfølging med jevnlig ettersyn anbefales for å vurdere eventuelle behov for tiltak. Sjablongmessig prisanslag gjelder for brannteknisk inspeksjon. Sjablongmessig prisanslag: kr 10 000 - 50 000.
* P-ROM: Rømningsvei: Kjelleretasjen oppfyller ikke kravene til dagens byggeforskrifter som gjelder for rømning. Se punkt under rømningsvei brann.
* Brann: Rømningsveier: Rømningsvindu fra rom benyttet kjellerstue etasje har ikke tilstrekkelig størrelse iht. forskriftskrav. Sjablongmessig prisanslag gjelder for brannteknisk inspeksjon. Sjablongmessig prisanslag: kr 0 - 10 000.

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrader 2:
* Baderom 2. etasje: Fallforhold (gulv): Nivåforskjell fra døråpning på topp overflate gulv og til hovedsluk er på tilfeldig sted målt til ca. 21 mm. Dette er vurdert til å ikke være tilfredsstillende mht lekkasjesikkerhet.
* Baderom 2. etasje: TG2 gjelder slukrist i dusjsone: Det er brukt skrue som ikke er rustfri for innfesting av jordkabel i slukrist ved dusj. Oppfølging med jevnlig ettersyn anbefales for å vurdere eventuelle behov for tiltak.
* Baderom kjeller: Membran, tettesjikt og overgang til sluk: TG2 gjelder sluk i dusjsone: Det er brukt skrue som ikke er rustfri for innfesting av jordkabel i slukrist. Skrue er montert på en måte som gjør det hefter usikkerhet i om slukmansjett kan ha blitt skadet. Bakenforliggende skader kan ikke utelukkes. Oppfølging med jevnlig ettersyn anbefales for å vurdere eventuelle behov for tiltak.
* Baderom kjeller: Fallforhold (gulv): Nivåforskjell fra døråpning på topp overflate gulv og til hovedsluk er på tilfeldig sted målt til ca. 13 mm. Dette er vurdert til å ikke være tilfredsstillende mht lekkasjesikkerhet.
* Kjøkken: Ventilasjon: Det er kun kullfilter og ikke separat avtrekk fra rommet. Dette kan medføre økt fuktbelastning i boligen. TG2 i henhold til NS 3600. Oppfølging med jevnlig ettersyn anbefales for å vurdere eventuelle behov for tiltak.
* Kjøkken: Vannrør: Vannrørene er ikke plugget mot varerør. Av denne grunn kan eventuelt lekkasjevann fra rør-i-rør forårsake følgeskader.
* Rom under terreng: Konstruksjoner (tilfarergulv, himling og vegger): TG2 settes for å belyse risiko: Etasjen har vegger under bakkenivå som er utlektet fra grunnmuren. Dette anses som en risikokonstruksjon med hensyn til fukt. Oppfølging med jevnlig ettersyn anbefales for å vurdere eventuelle behov for tiltak. Det er foretatt hulltaking og utført fuktmåling med egnet instrument (Protimeter MMS), i utlektet kjellevegg på rom benyttet som kjellerstue. Det ble ikke registrert forhøyede verdier eller andre avvik. Målingene viser følgende: RH 50,4 %, temperatur 15,4 grader C og duggpunkt 5,1 grader C.
* Innvendige trapper: Det er ikke håndløper i trappene. TG2 er satt iht NS3600 (som henviser til dagens forsikriftskrav) grunnet sikkerhet.
* Etasjeskiller - Kjelleretasje: Skjevhetsmåling: Det er registrert målbare og merkbare skjevheter i rom benyttet som kjellerstue. Forskjellen mellom høyeste og laveste punkt var 6mm over 6,59 meter og 16 mm over 5,01 meter i motsatt retning. Årsaken til skjevhetene er ikke vurdert nærmere under befaringstidspunktet. Oppfølging med jevnlig ettersyn anbefales for å vurdere eventuelle behov for tiltak.
* Etasjeskiller - 2.etasje: Skjevhetsmåling: Det er registrert målbare og merkbare skjevheter i 2.etasje. Forskjellen mellom høyeste og laveste punkt over en lengde på 4,02 meter ved gang var 12mm og 14mm i motsatt retning over en lengde på 2,93 meter i soverom 1. Årsaken til skjevhetene er ikke vurdert nærmere under befaringstidspunktet. Oppfølging med jevnlig ettersyn anbefales for å vurdere eventuelle behov for tiltak.
* Forenklet vurdering av det elektriske anlegget: Det er kun fremlagt samsvarserklæring på deler av det elektriske anlegget, montert etter 1999. Se sjekkliste dokumentasjon. Eldre deler av anlegget mangler dokumentasjon. Med bakgrunn i at det er mer enn fem år siden det har vært utført el-tilsyn av boligen er det gjennomført en forenklet vurdering av det elektriske anlegget, uten at det er registrert avvik. Det legges vekt på at undersøkelsene ikke er utført av en elfagkyndig kontrollør/eltakstmann. På generelt grunnlag anbefales utvidet el-kontroll av kvalifisert elfagkyndig kontrollør/eltakstmann.
* Yttertak: Helhetsvurdering: TG2 settes for å belyse risiko med bakgrunn i begrensinger i inspeksjonsmuligheter under befaringstidspunktet. Taket er inspisert fra bakkeplan grunnet manglende tilkomst grunnet sikkerhetsmessige årsker under befaringstidspunktet. Det foreligger er fremvist dokumentasjon fra borettslaget årsprotokoll at taktekkingen ble byttet omkring 2017. Det er benyttet et tekkingsmateriale (på deler av taket) som er beregnet for bruk på tak med høyere takvinkel. Selv om det ikke ble observert tegn på lekkasjer eller skader kan byggningsdelen ha svekket lekkasjesikkerhet. Oppfølging med jevnlig ettersyn anbefales for å vurdere eventuelle behov for tiltak.
* Utvendige trapper: Helhetsvurdering: Det er ikke håndløper i trappene. TG2 er satt iht NS3600 (som henviser til dagens forsikriftskrav) grunnet sikkerhet.
* Grunnmur: Deler av grunnmuren utvendig ligger under terreng og innvendig så er vegger foret ut, byggningsdelen er er derfor ikke tilgjengelig for fullgod inspeksjon. TG2 settes for å belyse risiko med bakgrunn i alder. Det kan ikke utelukkes behov for vedlikehold/oppgraderinger. Oppfølging med jevnlig ettersyn anbefales for å vurdere eventuelle behov for tiltak.
* Drenering: Vann fra yttertak og bortledning: Det hefter en usikkerhet om takvann er ledet i eget lukket avløpsystem og at det fungerer tilfredstillende. Oppfølging med jevnlig ettersyn anbefales for å vurdere eventuelle behov for tiltak.
* Drenering: Fuktmerker / -symptomer i kjeller/underetg. Inkl eventuell krypekjeller og plate på mark: Kjellere med utforede innvendige vegger er en risikokonstruksjon og inspeksjon er kun visuell i tillegg til fuktmåling på spesielt utsatt område ved utvendig vannnedløp. Se punkt om konstruksjoner på rom under terreng. TG2 settes for å belyse risiko. Oppfølging med jevnlig ettersyn anbefales for å vurdere eventuelle behov for tiltak.

Selgers egenerklæringsskjema

Selger har kommentert på følgende spørsmål i egenerklæringsskjema som er en del av salgsoppgaven:

2. Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom?
Svar: Ja, kun av faglært.
Firmanavn: SnekkerStig AS / Rykkinn Rørservice AS
Redegjør for hva som ble gjort av hvem og når: Totalrehabilitert baderom

2.1 Ble tettesjikt/membran/sluk oppgradert/fornyet?
Svar: Ja.
Firmanavn: Protan AS avd Oslo
Redegjør for hva som ble gjort av hvem og når: Underliggende banemembran / Protan AS / 2022

2.2 Foreligger det dokumentasjon på arbeidene?
Svar: Ja. Sjekkliste

4. Kjenner du til om det er/har vært utført arbeid/kontroll på vann/avløp?
Svar: Ja, kun av faglært.
Firmanavn: Rykkinn Rørservice AS
Redegjør for hva som ble gjort av hvem og når: Totalrenovert vann/avløp / Rykkinn Rørservice AS

12. Kjenner du til om det har vært utført arbeider på terrasse/garasje/tak/fasade?
Svar: Ja, kun av faglært.
Firmanavn: SnekkerStig AS
Redegjør for hva som ble gjort av hvem og når: Ny platting inngangsparti / takutstikk ingangsparti / SnekkerStig AS

13. Kjenner du til om det er/har vært utført arbeider på el-anlegget eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)?
Svar: Ja, kun av faglært.
Firmanavn: E-Verket Elektroinstallasjon AS
Redegjør for hva som ble gjort av hvem og når: Totalrehabilitering

13.1 Foreligger det samsvarserklæring for hele eller deler av det elektriske anlegget (i henhold til forskrift om lavspenningsanlegg)?
Svar: Ja. Fullstendig dokumentasjon hele anlegget

Boligens areal

Totalt: Bruksareal: 130m² / Primærrom: 124m².

Kjeller: Bruksareal: 40m² / Primærrom: 34m².
Følgende rom er oppgitt som primærrom: Rom benyttet som kjellerstue og bad.
Følgende rom er oppgitt som sekundærrom: Kott og teknisk rom.

1. etasje: Bruksareal: 48m² / Primærrom: 48m².
Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré og stue/kjøkken.

2. etasje: Bruksareal: 42m² / Primærrom: 42m².
Følgende rom er oppgitt som primærrom: Gang, bad, tre soverom og rom benyttet som omkledningsrom.

Se også punktet om ferdigattest.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 13 000 kvm, Eierform: Fellestomt

Borettslaget har felles tomteareal opparbeidet med blandt annet asfalterte internveier, lekeområde, sittebenker, plenarealer og diverse beplantning.

Så fremt det er hensiktsmessig, praktisk gjennomførbart og ikke i strid med felles interesser i borettslaget, disponerer den enkelte andelseier et område i rekkehusets bredde og inntil 6 meter foran og bak huset. Andelseier disponerer dette område til ordinær hage/platting. Det understrekes at beplantingens ytterpunkt ikke skal gå utover de 6 meterne andelseier disponerer. Se også vedlagte regler og retningslinjer for beboerne i borettslaget.

Garasje / Parkering

Boligen disponerer en garasjeplass i felles garasjerekke som medfølger ved salg. Felleskostnader for garasjen er på kr. 200,-/mnd og faktureres sammen med øvrige felleskostnader.

Boenheter som disponerer garasje kan leie ut denne til annen boenhet i borettslaget. Avtale om fremleie avtales direkte mellom partene uten involvering av borettslaget/styret.

Borettslaget har 42 biloppstillingsplasser som blir fordelt etter venteliste med prioritet for andelseiere uten garasje. Leie for biloppstillingsplass er kr. 100/mnd. Garasjekomiteen tar ikke gebyr for venteliste/tildeling av biloppstillingsplass.

Det er etablert to felles ladeplasser for el-bil på tidligere utleide biloppstillingsplasser.

Garasjekomiteen
Garasjekomiteen har ansvaret for fordeling av biloppstillingsplasser, og de holder styret kontinuerlig oppdatert.

Garasjekomiteen har gjort et stort arbeid ved å følge opp vedtak fra generalforsamlingen 2020 om økt ladekapasitet. Den har vurdert ulike tilbydere og har fått styrets tilslutning for sitt valg. Vi har inngått avtale med Elaway om utbygging av lademuligheter på biloppstillingsplassene våre. Dette blir gjennomført i tråd med vedtak på generalforsamlingen 2021, slik at i første omgang vil inntil 12 biloppstillingsplasser frigjøres til felles ladepunkter. Pr i dag har vi fire ledige biloppstillingsplasser, som vil bli allokert til feltet mellom Eftasåsen 67 og 69.

I tillegg til vedtaket om å installere 12 felles ladeplasser, vil det bli mulig å ha lader på alle biloppstillingsplassene (unntatt for plassene 42/43). Dette innebærer at alle som i dag disponerer egen biloppstillingsplass, skal få mulighet til å ha egen lader på plassen mot en noe forhøyet leie.

Garasjekomiteen kan kontaktes på e-post: garasje@bjartkollen.no

Byggemåte

Bolig over to etasjer samt innredet kjelleretasje oppført med grunnmur og gulv mot grunn av betong/murkonstruksjon. Plate på mark i betong med grunnmur delvis under terreng i betong/murkonstruksjon fra byggeår. Drenering er fra år 2017. Etasjeskillere av trekonstruksjoner. Boligen har yttervegger av bindningsverk i trekonstruksjoner. Utvendig stående trekledning og delvis liggende trekledning fra omkring 2021. Svakt skrånende tak med ca 4 grader helling tekket med papp/membran. Yttertaktekking er fra omkring 2017. Takrenner, nedløp og beslag i metall. Deler av takkonstruksjonen er fra eldre ukjent årstall. Entredør i tre med innfelt glassfelt fra 2021. Boddør til felles trapperom i kjeller med brannklasse B30 og lydklasse R"w 38dB. Vinduer og terrassedør i tre-lags glass og karmer/rammer av tre fra 2021.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest fra 1965 på rekkehus. Det foreligger også ferdigattest fra 1975 på innkledning hovedinngang trapp til vindfang, samt nye utgangsdører fra stue til have og ferdigattest fra 2017 for utskiftning av stikkledninger.

Plan- og bygningsetaten har godkjent søknad om fasadeendring og tilbygg i Tyristubbveien 71. Det er gitt tillatelse datert 23.09.2022. Saken er ikke avsluttet med ferdigattest.

Det er mottatt byggetegninger fra kommunen. I byggetegninger er omkledningsrom definert som kott og kjellerstuen definert som disponibelt (boligens tilleggsdel). Baderommet i kjelleretasjen er definert som vaskerom. Det er ikke kjent med at det er søkt om bruksendring for nevnte areal/rom. Kjelleretasjen oppfyller ikke kravene til dagens byggeforskrifter som gjelder for rømning da vinduene ikke har tilstrekkelig størrelse iht. forskriftskrav. Omkledningsrom og kjellerstue er derfor ikke godkjent for varig opphold (boligens hoveddel), men er likevel inntatt som primærrom/-areal i tilstandsrapport og salgsoppgave. Terrassen fremkommer heller ikke av tegningene og det antas at denne ikke er byggesøkt.

Avvik beskrevet ovenfor er å anse som lovlighetsmangler. Konsekvenser av lovlighetsmangler er at kommunen for eksempel kan gi pålegg om tilbakeføring. Kommunen kan også innkreve tvangsmulkt frem til manglene er brakt i orden. Kjøper overtar ansvar og risiko for nevnte forhold.

Adgang til utleie

I henhold til Lov om borettslag § 5-5 kan man med godkjenning fra styret i borettslaget leie ut leiligheten til andre for opp til tre år dersom man har bodd i leiligheten i minst ett av de to siste årene. Se for øvrig vedtektenes punkt 4-2 for utfyllende bestemmelser.

Oppvarming

Oppvarming med ved og elektrisitet. Vedfyring med peisinnsats i stuen i 1. etasje. Elektrisk oppvarming med varmefolie under alle gulv med parkett i hele boligen og varmekabler i entré, kjøkken og på begge baderom. Egen sone for entré og kjøkken.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter C

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Regulering

Eiendommen er regulert til byggeområde for boliger etter bestemmelsene i S-474 av 20.03.1953. Reguleringsbestemmelser i tilknytning til bebyggelsesplan 71561 for Eftasåsen..

Eiendommen omfattes også av kommuneplan for Oslo kommune 2015-2030, hvor eiendommen er avsatt/utnyttet til eksisterende bebyggelse og anlegg.

Reguleringskart ligger vedlagt i salgsoppgaven, ta kontakt med megler for å få oversendt reguleringsbestemmelsene. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Offentlige planer

Ytre ringvei - Dialogfase - Sykkelfelt fra Stordamveien til Ulsrud videregående skole
Saksnummer: 202017309 - Reguleringssak                
Mottatt sak: 30.10.2020

Tyristubbveien 71 - Endring av inngangsparti
Saksnummer: 202208582 - Byggesak             
Mottatt sak: 06.06.2022
Status: Tillatelse gitt 23.09.2022

Revisjon av reguleringsplan for småhusområder i Oslos ytre by (Småhusplanen)
Saksnummer: 202102096 - Detaljregulering

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

Borettslaget har lovbestemt første prioritets pant i andelen for opptil 2 G (folketrygdens grunnbeløp). Pantet dekker borettslagets krav på felleskostnader samt andre krav borettslaget måtte få mot andelseieren. Kommunen har legalpant for eventuelle ubetalte kommunale skatte- og avgiftskrav.

På borettslagets eiendom er det tinglyst følgende servitutter/heftelser:
* Erklæring/avtale, tinglyst den 04.04.1962, dagboknummer 4128. Bestemmelse om trafostasjon/kiosk.
* Erklæring/avtale, tinglyst den 13.04.1962, dagboknummer 4563. Vedtak av Oslo kommunes vann- og kloakkreglement.
* Bestemmelse om bebyggelse, tinglyst den 10.01.1966, dagboknummer 381. Bestemmelse om benyttelse. Bestemmelse om adkomstrett. Bestemmelse om vann/kloakkledning. Bestemmelse om gjerde.
* Bestemmelse om gjerde, tinglyst den 25.02.1969, dagboknummer 3241. Bestemmelse om veg. Med flere bestemmelser.
* Fellesobl. for bor.innsk., tinglyst den 26.03.1971, dagboknummer 5719. Beløp: NOK 2.308.000. Panthaver: Oslo Bolig Og Sparelag Al. Prioritet etter obligasjon(er) til Husbanken og/eller andre banker og kreditinstitusjoner. Uten opptrinnsrett.
* Best. om adkomstrett, tinglyst den 09.12.1986, dagboknummer 80697. Rett for kommunen til å anlegge og vedlikeholde ledninger m.m. Med flere bestemmelser. Regulering av areal i forbindelse med veggrunn/jernbanegrunn. Bestemmelse om trafostasjon/kiosk.
* Pantedokument, tinglyst den 03.06.2016, dagboknummer 495023. Beløp: NOK 74.050.000. Panthaver: OBOS-BANKEN.
* Pantedokument, tinglyst den 15.04.2020, dagboknummer 2331513. Beløp: NOK 63.300.000. Panthaver: OBOS-BANKEN.

Vei/vann/avløp

Adkomst til borettslagets eiendom fra offentlig vei. Borettslagets bygningsmasse er tilknyttet offentlig vann- og avløpsnett via private stikkledninger. Årstall på stikkledninger er omkring 2017.

Borettslag

Bjartkollen Borettslag er registrert i Foretaksregisteret i Brønnøysund med organisasjonsnummer 950 127 481, og består av 120 andelsleiligheter hvorav 100 leiligheter i rekkehus og 20 leiligheter i 4-mannsboliger. Forretningsførselen er utført av OBOS Eiendomsforvaltning AS.

Grøntkomiteen
Grøntkomiteen har ansvaret for dugnadene som vanlig vår og høst. Dugnadene bærer preg av seriøs planlegging, god oppslutning og godt arbeid.

Miljøkomiteen
Miljøkomiteen gjennomførte en hyggelig julegrantenning med poser til en stor mengde barn som bor her eller var på besøk. Vi har mange barn i aktuell alder nå.

Miljøkomiteen inngikk også avtale med Kampen janitsjar om å spille i borettslaget 17. mai. Det var veldig velkomment i en tid hvor sosialt samkvem var mer eller mindre fraværende.

Til tross for nedstengning og strenge restriksjoner på sosialt samvær, klarte miljøkomiteen også å arrangere en koselig sommerfest på lekeplassen mellom Tyristubbveien og Eftasåsen.

Valgkomiteen
Valgkomiteen følger med og jobber seriøst etter retningslinjene. Det er gledelig at så mange er villige til å ta et tak for fellesskapet.

Webkomiteen og vibbo
Ettersom VIBBO nå er den viktigste kommunikasjonskanalen mellom styret og beboerne, følger vi opp vedtaket fra i fjor og legger ned webkomiteen. Vi ønsker imidlertid å fortsette å eie borettslagets domenenavn. Vi ønsker også at en fast person får administratorrettigheter for facebooksiden "Bjartkollen borettslag" på oppdrag fra styret.

Snørydding
Borettslaget har opprettholdt avtalene med Vaktmesterkompaniet. De har ansvaret for å måke ved garasjene og samtlige biloppstillingsplasser.

Gressklipping
Styret inngikk avtale med Elyas Salim om gressklipping av alle fellesområdene i 2021. Avtalen er forlenget for 2022.

Kabel-TV og internett
Borettslaget har en TV-avtale med Telenor. Grunnpakken er tilgjengelig på nettbrett, mobil, Apple-TV osv. i tillegg til dekoder. I 2019 fikk alle i borettslaget ny dekoder T-We boks II med HDD.

Borettslaget byttet høsten 2017 leverandør av internett fra Canal Digital til fiberbredbånd fra Homenet. Grunnpakke med 5 Mbit/s er inkludert i fellesutgiftene, og mot et tillegg kan beboere oppgradere til 100, 500 eller 1000 Mbit/s. Fra 01.05.2022 er det inngått avtale om grunnpakke med 10 Mbit/s inkludert i fellesutgiftene, og mot et tillegg kan beboere oppgradere til 1000 Mbit/s.

Forkjøpsrett

Andelseierne i borettslaget, dernest øvrige medlemmer av OBOS, har forkjøpsrett. Forkjøpsretten avklares parallelt med salget.

Forsikring

Borettslagets bygningsmasse er forsikret med fellespolise i Gjensidige Forsikring. Hver enkelt andelseier må selv skaffe innboforsikring.

Regnskap

Driftsinntekter i 2021 var til sammen kr. 12.112.622,-.
Driftskostnadene i 2021 var til sammen kr. 36.119.831,-.
Årets resultat fremkommer i resultatregnskapet som et underskudd på kr. 25.512.188,- og foreslås dekket ved overføring fra egenkapital. Eventuelt avdrag på langsiktig gjeld (lån) er ikke tatt hensyn til.

Borettslagets disponible midler (omløpsmidler fratrukket kortsikt gjeld) var per 31.12.2021 kr. 4.348.824,- og viser borettslagets likviditet. De disponible midlene bør til enhver tid være positive, som en del av forutsetningene for videre drift.

Vedtekter / husordensregler

Kun fysiske personer kan være kjøper/borettshavere. Ingen kan eie mer enn en andel. Borettslagets vedtekter forutsetter at kjøper blir godkjent av styret som ny eier.

Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Vedlikehold:
På grunn av rehabiliteringen har det ikke vært mange andre vedlikeholdssaker.
I år som i fjor har det har vært noen saker i enkeltboliger som er blitt fulgt opp, ulike skader, fukt og skadedyr. Det er gledelig at rotteplagen i en av husrekkene har fått en løsning ved hjelp av OBOS prosjekt, Prosjektmester og Vann- og avløpsetaten.

Når det gjelder fuktproblematikk, vil styret igjen minne om at kjellerne våre er bygd som råkjellere, ikke som beboelsesrom. Det er viktig å huske på at når slike rom tas i daglig bruk eller pusses opp, må det tas hensyn til at naturlig, varierende fuktighet skal kunne fordampe. Den må derfor ikke samles opp under plast. Det er også viktig at ubeskyttet endeved ikke festes direkte ned på råmur, da det kan føre til fuktskader som så kan spre seg. Minner for øvrig om pkt 4-3-3 i vedtektene som ble innlemmet etter vedtak på fjorårets generalforsamling.

Rehabilitering:
2021 har, i likhet med 2020, vært sterkt preget av rehabiliteringsarbeidet som vi holder på med. Alle husene har fått ny kledning og nye vinduer, og veggene har fått økt isolasjon fra 10 cm til 20 cm og forbedret lufting bak kledningen. Rekkehusene har fått nye kjeller- og boddører og 4-mannsboligene nye ytterdører.

Noen få beboere har ønsket etterisolering av grunnmur. Dette er ikke utført overalt enda. Avtalen med Prosjektmester var at dette skulle utføres til slutt, og det vil blir gjort når vi har stabil plusstemperatur døgnet rundt.

Styret har god kommunikasjon med OBOS Prosjekt som er byggeleder og med Prosjektmester som er entreprenør. Vi har hatt byggemøter hver 14. dag. Med to års unntakstilstand in mente, synes vi rehabiliteringsprosessen har gått veldig bra. På slutten av perioden fikk vi likevel ganske store forsinkelser i arbeidet. Dette skyldtes i all hovedsak forsinkelser av materialleveranser og sykdom/karantene blant bygningsarbeiderne. Prosjektet skulle i henhold til kontrakten vært avsluttet innen 31.12.2021. I april ble brakkeriggen flyttet, men nye runder med oppretting av innmeldte mangler vil bli gjennomført ut over våren.

Følgende ble vedtatt på generalforsamling i 2022:
* Diverse vedteksendringer angående parkeringsplasser og lading av el-bil.
* Renovasjon: Styret utreder kostnader og vurderer ulike løsninger for lukkende søppelkasser og kommer tilbake med forslag til neste generalforsamling.
* Ballspill: Fotballplassen kan legges om til grusbane. Styret har søkt Vann- og avløpsetaten om å beholde vannuttaket til brakkeriggen for lettere å kunne vedlikeholde ballplassen. Ny basketballkurv settes opp der den gamle har hengt (enden på midtrekken av garasjer).

Større vedlikehold og rehabilitering - Historikk:
2021:
Rehabilitering av fasader påbegynt i 2020 pågikk i 2021 og ferdigstilles i 2022. Brudd i vannledning ved Tyristubbveien 41 og omfattende arbeider med rehabilitering av vannlekkasje. Planlegging av elbil-lading. Oppgradering av lekeplassen. Feiing og tilsyn av pipene utført av Brann- og redningsetaten.

2020:
Reparert ødelagt støyskjerm ut mot Ytre ringvei/Hellerudveien.
Rehabilitering av fasader påbegynt i 2020 med bytte av eksisterende isolasjon (10 cm) og økt med 10 cm ny isolasjon, kledninger, vinduer inkl. kjellervinduer, kjellerdører, terrassedører. Beboere har i tillegg som opsjon kunnet velge isolering av grunnmur, innsetting av et forenklet ventilasjonssystem med varmeregulering i yttervegg, utskifting av ytterdører og utelamper. Det har også vært opsjon å sette inn nye kjellervinduer og bytte til større kjellervinduer.
Maling av alle garasjer utført på dugnad av de som har garasje.

2019:
Oppfølging av mangler og utbedringer etter rehabilitering. Ny støttemur og reparasjon av mur ved Eftasåsen 38-40. Utbedring av råteskader. Gjort om to biloppstillingsplasser til ladeplass for elbil. Vedlikehold av biloppstillingsplasser. Rehabilitering av grøntområder etter dreneringsarbeidene. Byttet til ny T-We boks II dekodere i henhold til TV-avtale.

2018:
Oppfølging av mangler og utbedringer etter rehabilitering og gjennomført 1-års befaring. Utbedring av større skader på bygningene. Vedlikehold av biloppstillingsplasser. Ny lekeplass med apparater for de minste. Forbedret brannvarsling i firemannsboligene og installasjon av kompakte brannslanger til alle beboere som ikke har motsatt seg dette. Ny plassering av postkassestativer og nye postkasser til alle.

2017:
Rehabiliteringen av tak, drenering og avløp ble avsluttet i 2017. Fotballbanen ble oppgradert og vi fikk et bordtennisbord i Lilleskogen. Flere steder ble det satt opp rekkverk. En hel endevegg og noen bærende konstruksjoner er skiftet på grunn av råte. Firemannsboligene fikk nytt brannvarslingsanlegg i fellesarealene, og isolasjon på loftene ble dekket over. Vi har byttet bredbåndleverandør og fått lagt inn fiber i alle boenhetene.

2016:
Grunnet forestående rehabiliteringsarbeider, har en del vedlikehold blitt utsatt noe de siste 2 år med begrunnelse i kostnadseffektivitet. Dette betyr at 2016 har vært et hektisk år med rehabilitering og vedlikeholdsarbeid i borettslaget. Noe av arbeidet har blitt gjennomført/ ferdigstilt våren 2017. Styret hadde en kort gjennomgang av dette arbeidet på generalforsamlingen 23/5-17. Stikkord: Bytte av mur i Snipp-Møllers vei, utbedring av pipene i firemannsboligene, utbedring av mur i Eftasåsen 48-52 og fjerning av en del vegetasjon. I tillegg er det gjort punktvise utbedringer i garasjeanlegget av sikkerhetsmessige årsaker.

2015:
Det ble konstatert brudd på kloakkledning ved Tyristubbveien 41, og denne ble hasteutbedret. Som en følge av kloakklekkasjen var kjelleren i Tyristubbveien invadert av rotter, og tiltak ble gjennomført for å sikre at dette ikke skal skje igjen. Det har gjennom 2015 blitt innrapportert 5 taklekkasjer som alle har blitt midlertidig utbedret i påvente av takrehabilitering. I tillegg er det byttet 10 vinduer som har vært i så dårlig forfatning at de ikke kunne benyttes og/eller medførte vannskader på veggkonstruksjonen. Grunnet råteskade på bærende konstruksjoner ble 5 utkragede balkonger utbedret i Tyristubbveien / Snipp Møllers vei. Det er også utført utbedring av betydelige råteskader

2014:
Gammel, nedgrodd sandkasse ved firemannsboligene fjernet og erstattet med gressplen. Sklie i Lilleskogen kappet opp/fjernet og huskestativ tatt ned - begge av sikkerhetshensyn. Utbedret råtten trapp i Snipp Møllers vei.

2014:
Styret har arbeidet videre med utredning av et eventuelt rehabiliteringsprosjekt, og flere taklekkasjer (entretak og rundt piper) ble tettet i forbindelse med tilstandsundersøkelsen utført av Multiconsult.

2013:
Samtlige husstander fikk utdelt nytt håndslukkeapparat (skumapparat). Styret arbeidet med utredning av et eventuelt rehabiliteringsprosjekt.

2012:
Forprosjekt til rehabiliteringsprosjekt ble igangsatt.

2011:
Dreneringsarbeidet i Eftasåsen 54-60 ble ferdigstilt. Noen gamle og råtne trær ble fjernet.

2010:
Montert og skiftet lekestativ på indre lekeområde. Hugget og fjernet noen trær.

2009:
Malt samtlige hus i borettslaget.
Gjennomgått og sjekket panel før maling og byttet ut disse. Skiftet takpapp og lister på utvalgte inngangspartier.
Byttet samtlige dekodere til HD dekodere samt oppgradert alle leiligheter med internett-tilgang.

2008:
Vask av gule og grå rekkehus. 2 større lekkasjer er oppdaget og utbedret. 2 nye søppelplasser er satt opp. Ny støttemur i Tyristubbveien 42-48. Ettersyn av samtlige brannvarslingsutstyr. Rehabilitert 2 uteplasser.

2007:
Vasket alle grå rekkehus i Tyristubbveien langs med Hellerudveien. Oppgradert uteområdet ved Tyristubbveien 39/41.
Rehabilitert kjeller vedrørende rotteinvasjon.
Fullført oppussing av alle trappeoppganger og kjellere i 4-mannsboligene.

2006:
Malt resten av de røde husene. Ny støttemur Eftasåsen 46-52
Nye tak i Tyristubbveien 19-23. Pusset opp fellesarealet i alle 4-mannsboligene. Utarbeidet tre- og beplantningsplan.

2005:
Røde rekkehus i Eftasåsen er malt
Ny støttemur i Snipp Møllers vei Skiftet tak i Tyristubbveien 24

2004:
Alle gule hus og garasjene malt

2003:
Borettslaget er brannsikret. Endevegger er skiftet. Tak på 4-mannsbolig i Tyristubbveien 22 er skiftet.

2002:
Samtlige grå hus beiset

2001:
Skiftet inngangsparti i 4-mannsboligene.

2000:
Drenering rundt Tyristubbveien 23. Tak på inngangspartier ble reparert. Utvendig panel skiftet der nødvendig
Drenert i Eftasåsen 62-68, Eftasåsen 54-58 og Tyristubbveien 48. Alle røde rekkehus malt.

1999:
Malt vinduer på røde hus.
Inngangspartier er reparert. Montert takrenner og nedløpsrør. Nye porter på garasjene.

1998:
Alle gule hus er malt.

1997:
Støyskjerm mot Hellerudveien.
Skiftet panel på en del inngangspartier i gule hus.

Husdyrhold

Dyrehold tillates iht. borettslagsloven. På generelt grunnlag er det viktig at kjæledyret ikke er til sjenanse for øvrige beboere og at reglene for dyrehold listet under følges. Undertegnet melding om dyrehold sendes styret sammen med melding om ny andelseier.

Følgende regler gjelder for dyrehold i borettslaget:
* Hund skal alltid holdes i bånd og borettslagets område skal ikke benyttes som lufteområde.
* Eier er ansvarlig til å fjerne ekskrementer fra veier, plener o.l.
* Dersom det innkommer berettigede klager fra andelseiere over lukt, bråk utover hva man kan forvente, eller at dyreholdet på annen mate sjenerer naboer utover hva som er rimelig, skal eier iverksette tiltak for å imøtekomme klager.
* I en situasjon der øvrige beboere opplever dyret som truende eller at regelverket ikke overholdes, vil styret etter skriftlig advarsel kunne kreve at dyret fjernes fra borettslaget.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger ikke i handelen:

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer medfølger der dette er spesielt angitt i salgsoppgaven. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Sammen med Tryg har vi skreddersydd boligkjøperpakke slik at du kan være trygg på at du har alle forsikringene du trenger. Enten du har kjøpt hus, leilighet eller hytte. Denne gunstige pakken fra Tryg inkluderer også juridisk hjelp hvis du oppdager feil og mangler ved boligen utover det som er opplyst om. Boligkjøperpakken inneholder innboforsikring, renteforsikring for situasjoner der kjøper ikke får solgt nåværende bolig, samt en flytteforsikring for alle de tre boligtypene. For hus og hytte omfatter den i tillegg bygningsforsikring hvor kostnader for å reparere eller gjenoppbygge huset ditt er inkludert. Les mer om forsikringen i produktark for Boligkjøperpakke som ligger vedlagt i salgsoppgaven. Boligkjøperpakken må tegnes senest i forbindelse med kontraktsmøte. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken siden kostnaden det første året legges til oppgjøret for kjøpesummen for boligen. Megler/meglerforetak mottar honorar for denne formidlingen.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post eller SMS: 40 08 78 00 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre undersøkelser av kjøpers egenkapital og eventuelt andre forhold knyttet til kjøper. Den delen av kjøpesummen som er egenkapital skal innbetales fra kjøpers konto i norsk finansinstitusjon.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at hvis det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Det forutsettes at hjemmel til eiendommen overføres til kjøper. Dersom dette ikke er ønskelig må det tas forbehold i budet.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.
Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.
Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Adresse og matrikkel

Tyristubbveien 71, 0687, Oslo, Gnr. 145 bnr. 56, andelsnr. 79 i Bjartkollen borettslag med orgnr. 950127481 i Oslo kommune

Oppdragsnummer

19-23-0057

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners Sagene sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.

MELD DEG PA VISNING
Det er ikke satt opp annonsert visning. Dette gjores etter avtale med megler.
SALGSOPPGAVE
BUDVARSEL
BE OM SALGSSUM
TAKK!
Du blir varslet på e-post, i appen på mobil og her på Schala.