MAJORSTUEN, Kirkeveien 110 C
5 800 000,-
Storbog delikat 2(3)-R selveier oppusset i 2021 I Solrik sydvestvendt balkong I Fjernvarme og peis I Heis I Parkering*

VISNING:

26. mars søndag kl. 13:00 - 14:00 27. mars mandag kl. 17:30 - 18:00
 • Prisantydning: 5 800 000,-
 • Omkostninger: 154 019,-
 • Totalpris: 5 954 019,-
 • Fellesutgifter 3 423,-
Beregnet totalkostnad:
5 800 000,- (Prisantydning) Omkostninger 199,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 145 000,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 5 800 000,-)) 7 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 154 019,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 5 954 019,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
 • Type: Leilighet
 • Eierform: Eierseksjon
 • Primærrom: 59 m²
 • Bruksareal: 59 m²
 • Etasje: 5
 • Oppholdsrom: 1
 • Soverom: 1
 • Byggeår: 1938
 • Gårdsnummer: 46
 • Bruksnummer: 61
 • Energimerking:
  F
 • Finnkode: 295401157
 • Sist endret: 21.03.23 17:48
NABOLAGSPROFIL for bydel
 • 53%
  eier sin egen bolig
 • 81%
  av eiendommene har pris over 5 mill
 • 53%
  har bolig mellom 60-120 kvm
 • 70%
  av boligene er eldre enn 20 år
 • 25%
  er barnefamilier

 

Beskrivelse

Velkommen til Majorstuen og Kirkeveien 110 C!
En stor, lys og innbydende 2-roms selveierleilighet oppusset i 2021. Leiligheten ligger i byggets 5. etasje (heisadkomst), og har en gjennomgående planløsning med store rom. Fra stuen har du utgang til en sydvestvendt balkong med fantastiske solforhold på sommerstid. Hele leiligheten ble pusset opp i 2021 og holder en gjennomgående høy standard - her kan du flytte rett inn!

Leiligheten ligger i et populært og meget sentralt område på Majorstuen med gangavstand til alle servicetilbud og fasiliteter - et perfekt område for deg som ønsker å leve det urbane og pulserende bylivet.

HØYDEPUNKTER:
• Solrik sydvestvendt balkong på ca. 4,2m²
• Åpen peis i stuen
• Stilrent HTH-kjøkken fra 2021
• Moderne baderom oppusset av fagfolk i 2021
• Oppvarming, varmtvann og kabel-TV inkl.
• 20 p-plasser med «førstemann til mølla»-prinsippet

Innhold

Leiligheten ligger i byggets 5. etasje (heisadkomst) og inneholder:
Entré, stue med utgang til balkong, kjøkken, soverom, omkledningsrom og baderom.

I tillegg disponerer leiligheten en kjellerbod på ca. 2,8m².

Hver seksjonseier disponerer ett parkeringskort som gir rett til å benytte én av sameiets parkeringsplasser foran eller bak bygningen etter «førstemann til mølla»-prinsippet.

Entré I Velkommen inn!

Du tar deg opp til leiligheten i byggets 5. etasje via felles trapperom med heis. Videre ønskes du velkommen inn i en lys, innbydende og praktisk entré.

Når du entrer leiligheten får du umiddelbart et positivt inntrykk av den lyse og fine leiligheten med sin gode og moderne standard. Hele leiligheten ble pusset opp i 2021 og holder en gjennomgående høy standard.

I entréen har du god plass til sko og yttertøy i garderobeskap, samt ytterligere plass til oppheng, skoskap eller kommode. Montert porttelefon på vegg og sikringsskap med automatsikringer i felles trapperom.

Stue I Stor, lys og fin stue med åpen peis

Stuen er det naturlige oppholdsrommet i leiligheten, og er et stort, lyst og fint rom. God standard med eikeparkett på gulv (slipt og lakkert i 2021) og overflater malt i en nydelig farge. Stuen er romslig med god plass til både sofagruppe med salongbord, mediemøblement og et spisebord.

Beliggenheten i byggets 5. etasje med stor vindusflate mot sydvest sørger for rikelig med naturlig lys. Det er også fine brede vinduskarmer for planter og dekor. Lysinnslippet sammen med den gode takhøyden på ca. 2,66 meter bidrar til en god og luftig romfølelse.

Leiligheten holdes god og lun på vinterstid med fjernvarme til radiatorer. Både fyring, varmtvann og kabel-TV er inkludert i felleskostnadene. I hjørnet av stuen har du en koselig åpen peis som bidrar til ekstra hygge.

Balkong I Solrik sydvestvendt balkong på ca. 4,2m²

Fra stuen har du utgang til en solrik sydvestvendt balkong på ca. 4,2m². Balkongen er overbygget, har betongdekke på gulv og plass til en koselig sittegruppe. Det er også montert stikkontakt.

Beliggenheten i høyden og mot sydvest sørger for gode solforhold. I følge selger har balkongen  sol fra ca. 10.00 til den går ned i 22.00-tiden i sommerhalvåret.

Dette er uten tvil en fin plass for lange og late sommerdager og -kvelder!

Kjøkken I Stilrent og moderne HTH-kjøkken fra 2021

Leiligheten har et lyst og hyggelig separat kjøkken med plass til et frokostbord. Kjøkkenet har eikeparkett på gulv (slipt og lakkert i 2021) og lysmalte overflater.

Stilren og moderne kjøkkeninnredning fra HTH som var ny i 2021. Du har god skap- og benkeplass i innredningen som har hvite glatte fronter og laminert benkeplate med nedfelt oppvaskkum. Både lekkert og praktisk med flotte fliser i benkeryggen og takhøye overskap med belysning under.

Kjøkkenet er fullt utstyrt med integrerte hvitevarer som medfølger i handelen. Integrerte hvitevarer som stekeovn, induksjonstopp, vinkjøler, oppvaskmaskin og kjøleskap. Ventilator over koketopp med avtrekk ut av bygget. Det er også montert komfyrvakt ved platetoppen og automatisk lekkasjevarsler i benkeskap.

Soverom I Stort og innbydende soverom med omkledningsrom

Leiligheten har et lyst og innbydende soverom av god størrelse. Samme gode standard som resten av leiligheten med eikeparkett på gulv (slipt og lakkert i 2021) og overflater malt i en nydelig farge.

På soverommet har du god plass til en stor dobbeltseng med tilhørende nattbord, samt en kontorpult eller kommoder. Fra soverommet har du adkomst til et praktisk omkledningsrom med plass til garderobeløsninger etter eget ønske og behov.

Baderom I Lyst og moderne baderom oppusset i 2021

Leiligheten har et lyst og moderne flislagt baderom som ble pusset opp av fagfolk i 2021. Baderommet har grå fliser på gulv med gulvvarme, hvite fliser på veggene og downlights i himlingen.

Tidløs baderomsinnredning med hvite fronter og benkeplate med nedfelt servant, speil og vegghengt skap over. Praktisk med plass og opplegg for vaskemaskin under benkeplaten. Baderommet er også utstyrt med dusjhjørne med innfellbare glassdører og vegghengt toalett.

Felleskostnader

Kr. 3 423,-/mnd.
Felleskostnader inkluderer: Oppvarming, varmtvann, kabel-TV fra Telia, trappevask, vaktmestertjenester, snørydding, felles bygningsforsikring, drift og vedlikehold, forretningsførsel og kommunale avgifter.

Det gjøres oppmerksom på at felleskostnadene kan variere over tid, og justeres i forhold til sameiets faktiske kostnader. Felleskostnadene øker med 11,25% i månedene februar, mars, april og mai for å dekke økte kostnader sameiet har til strøm.

Løpende kostnader

Utover det som er nevnt under punktet "Felleskostnader" og "Eiendomsskatt", påløper kostnader til for eksempel strøm, innboforsikring, innvendig vedlikehold og abonnement til tv og internett (eventuelt oppgradering av kanalpakker og linjehastighet der hvor grunnpakke er inkludert).

Andel formue

Kr. 28 454,- per 31.12.2022.

Fellesgjeld / lånevilkår

Sameiet har per salgsoppgavedato ingen registrerte lån.

Kommunale avgifter

Kommunale avgifter er inkludert i felleskostnadene.

Eiendomsskatt

Det er i Oslo kommune vedtatt eiendomsskatt for skatteåret 2021. Eiendomsskatten utgjør 3 promille av beregningsgrunnlaget og bunnfradraget er 4 millioner. For å finne beregningsgrunnlaget vennligst se Oslo kommunes hjemmeside: www.oslo.kommune.no/skatt-og-naring/skatt-og-avgift/eiendomsskatt/

Bunnfradraget er på inntil 4 millioner kroner (boligverdi på inntil 5,71 mill.) for skatteåret 2020.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Det er ikke sikringsordning. Iht. lov om Eierseksjonssameier §30, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk.  Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 gang folketrygdens grunnbeløp.

IN-ordning ikke aktuelt da sameiet per salgsoppgavedato ikke har noen registrerte lån.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 439 214 pr. 31.12.21
Formuesverdi som sekundærbolig kr. 5 181 170 pr. 31.12.21

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).

Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 95% for sekundærboliger (alle andre boliger). For næringseiendom gjelder andre regler. For utfyllende informasjon om regelverket og unntak vises til skattelovens § 4-10 og Skatteetaten.

Tilstandsgrader (TG2/TG3) fra tilstandsrapport:

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrader 3: Ingen.

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrader 2:
* Baderom: Ventilasjon: Kun naturlig ventilasjon og ikke mekanisk avtrekk ut av bygget.
* Baderom: Vannrør: Deler av vannrør av typen kobber som er plassert i luke under servant er vurdert til å ha en alder som tilsier at anbefalt brukstid er passert.
* Baderom: Avløpsrør (ink. sluk): Gjelder avløpsrør av støpejern fra byggeår. Avløpsrør er vurdert til å ha en alder som tilsier at anbefalt brukstid er overskredet.
* Kjøkken: Vannrør: Deler av vannrør av typen kobber som er plassert i luke under servant er vurdert til å ha en alder som tilsier at anbefalt brukstid er passert.
* Ventilasjon: Kun naturlig ventilasjon i leiligheten. Redusert luftutskifting.
* Vannrør (Sjekkpunkter utover det som er inkludert i andre rom): Se punkt om vannrør under bad og kjøkken
* Vannbåren varme: Eldre anlegg/element uten påviste skader/lekkasjer. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn.
* Avløpsrør. (Sjekkpunkter utover det som er inkludert i andre rom): Se punkt om avløpsrør under bad.
* Forenklet vurdering av det elektriske anlegget: Deler av el anlegget er eldre og uten dokumentasjon. Det er kun fremlagt samsvarserklæring på deler av det elektriske anlegget, montert etter 1999. Se sjekkliste dokumentasjon. Med bakgrunn i de registrerte avvik bør det gjennomføres en utvidet el-kontroll av en kvalifisert elektrofaglig person.
* Vinduer: Vinduer er av eldre dato, og det må forventes høyere varmetap fra disse vinduene sammenlignet med vinduer fra nyere dato.
* Dører: Balkongdør er av eldre dato, og det må forventes høyere varmetap fra denne døren sammenlignet med dører fra nyere dato.
* Balkong: Rekkverkshøyden er under 1,2 meter. Avvik fra dagens byggteknisk forskrift, grunnet balkonghøyde over 10 meter.

Selgers egenerklæringsskjema

Selger har kommentert på følgende spørsmål i egenerklæringsskjema som er en del av salgsoppgaven:

2. Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom?
Svar: Ja, kun av faglært.
Firmanavn: Vinderen Bad og Våtrom
Redegjør for hva som ble gjort av hvem og når: Badet ble totalrehabilitert av Vinderen Bad og Våtrom våren 2021.

2.1 Ble tettesjikt/membran/sluk oppgradert/fornyet?
Svar: Ja.
Firmanavn: Vinderen Bad og Våtrom
Redegjør for hva som ble gjort av hvem og når: Det er lagt ny membran på hele badet og sluket har blitt fornyet.

2.2 Foreligger det dokumentasjon på arbeidene?
Svar: Ja. Arbeidene har vært dokumentert av entreprenør, og det foreligger full prosjektinformasjon inkludert risikovurdering, FDV-instruks for VVS-anlegg, og samsvarserklæringer og sluttkontroll av elektriker.

4. Kjenner du til om det er/har vært utført arbeid/kontroll på vann/avløp?
Svar: Ja, kun av faglært.
Firmanavn: Vinderen Bad og Våtrom
Redegjør for hva som ble gjort av hvem og når: Nytt røropplegg på bad ifm. totalrehabilitering av bad.

10. Kjenner du til om det er/har vært skjeggkre i boligen?
Svar: Ja. Skjeggkre har vært observert tidligere, men har vært behandlet med gift og limfeller. Nye forekomster har ikke blitt observert etter dette.

12. Kjenner du til om det har vært utført arbeider på terrasse/garasje/tak/fasade?
Svar: Ja, kun av faglært.
Firmanavn: Thorendahl AS
Redegjør for hva som ble gjort av hvem og når: Fasade og balkonger ble rehabilitert i 2018/2019.

15. Har du ladeanlegg/ladeboks for el-bil i dag?
Svar: Ja. Seksjonen har tilgang på to ladepunkter i felles parkeringsanlegg.

18. Kjenner du til forslag til- eller vedtatte reguleringsplaner, andre planer, nabovarsel, eller offentlige vedtak som kan medføre endringer i bruken av eiendommen eller eiendommens omgivelser?
Svar: Ja. Det jobbes med ny løsning for renovasjon og søppelhåndtering.

29. Kjenner du til om det er/har vært skjeggkre i sameiet/laget/selskapet (i fellesareal eller i andre boliger)?
Svar: Ja. Det er observert skjeggkre i bygget.

Boligens areal

Primærrom: 59 kvm, Bruksareal: 59 kvm

Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré/ gang, bad, omkledningsrom, soverom, kjøkken og stue.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 2 473 kvm, Eierform: Eiet tomt

Felles tomt for sameiet opparbeidet med blant annet asfalterte internveier, busker, trær, diverse beplantning, grøntarealer og sittegrupper.

Garasje / Parkering

Hver seksjonseier disponerer ett parkeringskort som gir rett til å benytte én av sameiets parkeringsplasser foran eller bak bygningen etter «førstemann til mølla»-prinsippet. Det er ikke nok parkeringsplasser til alle. Parkeringskort må ligge lett synlig gjennom frontruten. Langtidsparkering skal ikke skje. Øvrige bestemmelser i ordensreglene.

Sameiets elbil-lader gjør det mulig å lade to biler om gangen. Laderen kan benyttes av dem som mot betaling har fått tillatelse av styret. Man bør unngå å oppta plassen ved laderen lenger enn til nødvendig lading. Minst én plass ved laderen bør stå ledig, så sant det finnes andre ledige parkeringsplasser i sameiet.

Ellers gateparkering etter gjeldende bestemmelser. Området er en del av ordningen "beboerparkering". Dvs. at man med beboerkort kan parkere hele uken, også utover det som er maksimal parkeringstid, mot et gebyr. Gebyrets størrelse beror på type kjøretøy, se priser og mer info på www.bymiljoetaten.oslo.kommune.no/trafikk_og_samferdsel/parkering/beboerparkering/

Byggemåte

Boligbygg over 8 etasjer samt kjeller. Støpt gulv mot grunn. Grunnmur og bærende konstruksjoner av murverk/ betong. Utvendig fasade med pusset og malt mur. Tilnærmet flat takkonstruksjon tekket med papp/ membran (Ikke besiktiget). Leiligheten har entrédør med brannklasse El30 og lydklasse 35dB. Vinduer fra 1983 og 1985 med to-lags glass og karmer/rammer av tre. Balkongdør fra 1985 med to-lags glass og karmer/rammer av tre.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger "ekspedisjonsdokument" fra byggeåret. Et ekspedisjonsdokument er forgjengeren til ferdigattest. Dette dokumentet er førstesiden på byggesaken, hvor alle godkjennelser blir stemplet på (oppmålingssjefen, brannsjefen, helseråd, etc). Dette dokumentet kan være (ferdig) attestert, men i noen tilfeller er det bare registrert dato for byggeanmeldelse. Ved eldre bygårder er det som oftest dette dokumentet som vedlegges (attestert eller uattestert) for bekreftelse på at bygningen ble lovlig satt opp. Ekspedisjonsdokument kommer hovedsakelig i bygg som ble bygget på 1800-tallet og frem til rundt 1940-50.

Adgang til utleie

Utleie er tillatt. En sameier som leier ut sin leilighet, skal straks utleieforholdet starter, selv signere og få leierens signatur på en kopi av disse ordensreglene, og levere denne til sameiets styre. Leietakeren skal ha en kopi av ordensreglene i leiligheten. Styret skal ha en utpekt kontaktperson blant leierne.

Korttidsutleie av hele boligseksjonen i mer enn 60 døgn årlig er ikke tillatt. Med korttidsutleie menes utleie i inntil 30 døgn sammenhengende.

Oppvarming

Oppvarming med fjernvarme til radiatorer. Elektrisk gulvvarme på baderom. Det er også vedfyring med åpen peis i stuen.

Oppvarming med fjernvarme og varmtvann er inkludert i felleskostnadene.

Energiforbruk

Selger har hatt et årlig energiforbruk på ca. 1800-1900 kWh.

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Grønn - Energikarakter F

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Regulering

Eiendommen er regulert til byggeområde for boliger etter bestemmelsene i S-2255 av 28.07.1977. Reguleringsbestemmelser i tilknytning til endret reguleringsplan for Oslo sentrum og indre sone i Oslo kommune med tilhørende endringer i S-2937 av 01.10.1987. (Planen er helt eller delvis opphevet som følge av bystyrets vedtak 23.09.2015, sak 262 (kommuneplan 2015 - Oslo mot 2030 - Smart, trygg og grønn)).

Eiendommen omfattes også av kommuneplan for Oslo kommune 2015-2030, hvor eiendommen er avsatt/utnyttet til eksisterende bebyggelse og anlegg.

Reguleringskart ligger vedlagt i salgsoppgaven, ta kontakt med megler for å få oversendt reguleringsbestemmelsene.

Bevaringsverdig

Eiendommen er oppført på Byantikvarens Gule liste som bevaringsverdig.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Offentlige planer

Kirkeveien 145 - Påbygg, bruksendring av loft til bolig og fasadeendring
Saksnummer: 202110804 - Byggesak             
Mottatt sak: 23.06.2021
Status: Rammetillatelse gitt 21.09.2021

Blindernveien 10 og 12 - Oppgradering av park - Marienlystparken nord - Leker'n
Saksnummer: 202008071 - Byggesak             
Mottatt sak: 17.06.2020
Status: Venter på tilleggsdokumentasjon

Blindernveien - Flytting av bysykkelstativ
Saksnummer: 202010792 - Byggesak            
Mottatt sak: 01.07.2020
Status: Mottatt søknad om ferdigattest

Ullevålsveien 114 - 116 - Kirkeveien 153 A-E - Oppføring av boligblokk
Saksnummer: 201816745 - Byggesak             
Mottatt sak: 21.11.2018
Status: Igangsettingstillatelse gitt 27.05.2022

Ullevålsveien fra Colletts gate til Ring 2 - Dialogfase - Sykkeltrasé
Saksnummer: 202207037 - Reguleringssak                
Mottatt sak: 09.05.2022

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

På eiendommen er det tinglyst følgende:
* Bestemmelse om veg, tinglyst den 12.10.1936, dagboknummer 11442. Bestemmelse om vann/kloakkledning. Bestemmelse om bebyggelse. Med flere bestemmelser.
* Best. om vann/kloakkledn., tinglyst den 14.12.1936, dagboknummer 14420. Med flere bestemmelser.
* Bestemmelse om veg, tinglyst den 22.12.1936, dagboknummer 14786. Bestemmelse om gjerde. Bestemmelse om kloakkledning. Med flere bestemmelser.
* Seksjonering, tinglyst den 18.10.1985, dagboknummer 64011. Opprettet seksjoner: Snr: 52. Formål: Bolig. Sameiebrøk: 69/4926. Eiendommen er oppdelt i 62 seksjoner.

Vei/vann/avløp

Adkomst til sameiets eiendom fra offentlig vei. Sameiets bygningsmasse er tilknyttet offentlig vann- og avløpsnett.

Sameie

Sameiet Kirkeveien 110 er registrert i Foretaksregisteret i Brønnøysund med organisasjonsnummer 971 278 056, og består av 62 seksjoner. Forretningsførselen er utført av OBOS Eiendomsforvaltning AS.

Forkjøpsrett

Ingen forkjøpsrett!

Forsikring

Sameiets bygningsmasse er forsikret med fellespolise i If Skadeforsikring. Hver enkelt seksjonseier må selv skaffe innboforsikring.

Regnskap

Driftsinntekter i 2021 var til sammen kr. 2 911 620,-.
Driftskostnadene i 2021 var til sammen kr. 2 965 056,-.
Dette ga et negativt årsresultat i 2021 på kr. -52 530,-.

Sameiets disponible midler (omløpsmidler fratrukket kortsikt gjeld) var per 31.12.2021 kr. 1 419 748,- og viser sameiets likviditet.

Vedtekter / husordensregler

Ingen kan kjøpe eller på annen måte erverve flere enn to boligseksjoner.

Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Nedgravde søppelbrønner
I det videre har styret primært samarbeidet med Blå Landskapsarkitekter as om gjennomføring av prosjektet med nedgravde søppelbrønner.

Sykler og barnevogner
Styret arbeider også med spørsmålet om bedre muligheter for sykkelparkering og rom for parkering av barnevogner etc. Vi ønsker å se dette i sammenheng med muligheten for frigjøring av arealer i kjelleren ved at det gjennomføres en sanering av fyrrommet, og at vi legger opp til en diskusjon om vaskeriet fortsatt skal drives, eller om også de lokalene kan brukes til sykler/barnevogner etc. Dette må avgjøres før endelige planer om sykler og barnevogner kan legges fram for et sameiermøte.

Ladepunkt for elektriske biler
Kirkeveien 110 har i dag ett ladepunkt (2 kontakter) ved parkeringsplassene sør for huset. Dette punktet er ikke er i tråd med den elektriske standarden som gjelder for slike ladepunkter. Styret har avtale med to brukere, og vil oppgradere dette punktet slik at avtalene om lading kan fortsettes. Dagens ladepunkt har relativt liten kapasitet, og med gjeldende lovgivning risikerer sameiet å komme i en situasjon der vi må opprette flere ladepunkter.

Vi vil gjennomføre en undersøkelse blant eierne om ønsker om og behov for ladepunkter, og vil komme tilbake med forslag på dette området, antakelig i neste års sameiermøte.

Vindusutskiftning
Såpass mange seksjonseiere har erklært seg interessert i å få nye vinduer, at vi ønsker å legge opp til en fellesinnsats på dette området, der sameierne kan bestille nye vinduer installert, og der styret kan sikre at også dårlige vinduer i fellesarealene blir skiftet. Styret håper at vindusutskiftning vil kunne foregå i løpet av 2022, dette spørsmålet skaper imidlertid en del tvil i Oslo kommune.

Kirkeveien 110 var i utgangspunktet utstyrt med trevinduer, nå er allerede mange originalvinduer erstattet med vinduer med plastbelagte aluminiumsrammer. Dette ønsker også mange ved utskifting nå, mens byantikvaren er lite entusiastisk til fortsatt innfasing av aluminiumsvinduer. Styret arbeider for å få en avgjørelse fra kommunen, den må være på plass før vi vet hvilke tilbud vi kan be om på sameiets vegne.

Heisrenovasjon
Ved siste heiskontroll ble vi pålagt en del større tiltak i heisene. Dette medfører en utgift på rundt kr 1 million, som må påvirke størrelsen på fellesutgiftene. Styret ser ikke dette som en sak som bør behandles i årsmøtet, men ønsker bare å peke på den som en av årsakene til at fellesutgiftene ikke reduseres nå.

Brannvern
Styret har også i år gjennomført en brannvernrunde i regi av Norsk Brannvern. Rapporten viser at det er en del uløste utfordringer i fellesområdene. Styret vil rette opp påpekningene i rapporten som gjelder tekniske løsninger i fellesområdene. En del av påpekningene gjelder imidlertid måten beboerne bruker fellesområdene på, med hensetting av barnevogner og sko i trappegangene. Dette blokkerer rømningsveier og er strengt forbudt. Sameiet har tidligere fått streng påpakning fra Brannvernetaten (OBRE) for dette. Vi henstiller til beboerne om å følge regelverket her, og vil minne om dette fremover.

Viktig i brannvernet er også at husets oppdeling i brannceller blir respektert. Hver leilighet er en branncelle, og skal ha en brannmotstandig dør. Vi ber seksjonseierne som fremdeles har dører med «brevsprekk» om å skifte til mer brannsikre dører. Vi ber om at alle seksjoner utstyres etter brannforskriftene. I tillegg ber vi om at alle sikringsskap holdes låst. Sikringsskap er egne brannceller. Om disse ikke er låst, kan dette øke risikoen i en brannsituasjon betydelig.

Vedlikehold generelt
Som tidligere styrer har også dette styret støttet seg på vedlikeholdsplanen som ble utarbeidet av OPAK i 2015.

Husdyrhold

Iht. sameiets vedtekter er dyrehold tillatt så lenge dette ikke på en urimelig eller unødvendig måte er til skade eller ulempe for de øvrige brukerne av eiendommen. Det skal sendes skriftlig søknad til styret.

Tilbehør

Alt av lamper følger med. Øvrige fastmonterte gjenstander dvs. bilder, speil og TV (ikke medregnet veggfeste), følger ikke med. Løse gjenstander følger ikke med, med unntak av garderobeskap i gangen. Kommoder i walk-in og vaskemaskin kan medfølge etter nærmere avtale mellom kjøper og selger.

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer medfølger der dette er spesielt angitt i salgsoppgaven. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If et gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris. Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. husforsikring, innboforsikring, renteforsikring, flytteforsikring og boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post eller SMS: 47 45 17 99 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre undersøkelser av kjøpers egenkapital og eventuelt andre forhold knyttet til kjøper. Den delen av kjøpesummen som er egenkapital skal innbetales fra kjøpers konto i norsk finansinstitusjon.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Det forutsettes at hjemmel til eiendommen overføres til kjøper. Dersom dette ikke er ønskelig må det tas forbehold i budet.

Eierseksjonsloven

Ingen kan direkte eller indirekte erverve mer en to boligseksjoner i et boligsameie jf. eierseksjonsloven § 23. Dersom et erverv har funnet sted i strid med eierseksjonslovens regler kan Kartverket nekte overskjøting. Dersom overskjøting blir nektet, er kjøper likevel forpliktet til å gjennomføre handelen med selger, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Legalpant tilsvarende 2 G for panterett til sameiet.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §30, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk. Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 ganger folketrygdens grunnbeløp.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. For nærmere informasjon om dette gjelder denne eiendommen, se oversikten over tinglyste heftelser. Dersom det ønskes mer informasjon, ta kontakt med megler.

Adresse og matrikkel

Kirkeveien 110 C, 0366, Oslo, Gnr. 46 bnr. 61 snr. 52 orgnr. 971278056 i Oslo kommune

Oppdragsnummer

19-23-0033

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners Sagene sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.

MELD DEG PA VISNING
SALGSOPPGAVE
BUDVARSEL
BE OM SALGSSUM
TAKK!
Du blir varslet på e-post, i appen på mobil og her på Schala.